Találatok a következő kifejezésre: Egy válni Van (39 db)

Hogyan tudnék jó apuka lenni a válás után nem én akartam válni van 2 kisfiunk 2-5 éves jo-e ha maradnék egy háztartásban velük megbeszéltük a gyerekek miatt?

Legjobb válasz: Én nem tartom jó ötletnek, hogy egy háztartásban maradjatok. Egy: úgysem bírjátok ki veszekedés nélkül, mert gondolom nem véletlenül váltok vagy váltatok el. Kettõ: összezavarnátok vele a gyerekeket. Én biztosan nem maradnék és a feleséged, volt feleséged helyében nem is hagynám, hogy maradj.

Én nem tartom jó ötletnek, hogy egy háztartásban maradjatok. Egy: úgysem bírjátok ki veszekedés nélkül, mert gondolom nem véletlenül váltok vagy váltatok el. Kettõ: összezavarnátok vele a gyerekeket. Én biztosan nem maradnék és a feleséged, volt feleséged helyében nem is hagynám, hogy maradj.
Szerintem nem. Elõbb-utóbb igénye van az embernek egy másik felnõtt társaságára. Mi is egy ideig egy fedél alatt éltünk, a lehetõ legrosszabb volt mindenkinek. Apuka persze eljárt a barátnõjéhez (mert miért is ne, hiszen már független), én meg nem tudtam máshol aludni, mert mint anyuka az én nyakamba zúdult a gyerekek ellátása, reggel oviba vinni, stb. Ezt nagyon igazságtalannak éreztem, hogy egyikünk éli világát, én meg egy rács nélküli börtönben élek. Persze a gyerekeken csapódott le, hogy anya idegbeteg. Oda persze nem vihettünk senkit, mert hogy nézett volna ki, hogy a szomszéd szobában ott az ex.... Amikor elköltözött akkor végre élte mindenki az életét nyugiban, hozzánk is jöhetett a párom.
Attól függ mekkora a lakás egy kis panelbe nem mert egymás agyára mennétek, egy nagyobba talán.
Annak mi értelme ha váltok és minden marad a régiben, az ilyeminek sosincs jó vége. Elöbb utobb valaki beszerez egy új párt, mit mondasz a gyereknek ha becsicsentve felmész egy nõvel és hangosan csináljátok.
Ha megtehetitek menjetek külön mindenképpen! Ha nem akkor minél jobban legyetek azon, hogy külön tudjatok menni!

Keserű hat év házasság után megismerkedtem valakivel és el akarok válni. Van egy 5 éves kislányom, a férjemnek mekkora esélye van hogy nála maradjon a lányunk? Nincs közös vagyon, az ő apja nevén van a lakás amiben eddig éltünk.

Hat évig voltunk házasok, de az els? két év után megváltozott, inni kezdett, és nem tör?dött velünk...A gyermekünk miatt adtam neki több esélyt hogy megváltozzon... mindeközben kapcsolatom lett valakivel,aki a lányommal együtt szeret és közös életet tervez, egyenl?re közös albérletbe mennénk,majd vennénk lakást is...A férjem családja nevén van a lakás amiben a házasságunk alatt éltünk...félek,hogyha kiderül,hogy van valakim, pereskedni akar a gyerekért,csak hogy bosszút álljon... Hátrányt jelent,ha úgy indítom be a válást,hogy közben már van valakim?

Legjobb válasz: Nem hiszem. A válásod oka nem az új pasi, hanem a régi iszákossága. Tudsz majd úgy érvelni, hogy azért kerestél új társat, mert elviselhetetlennek érezted a másik piálását, a kilátástalan életet. Keress tanúkat, ha odáig kerül a dolog...

Nem hiszem. A válásod oka nem az új pasi, hanem a régi iszákossága. Tudsz majd úgy érvelni, hogy azért kerestél új társat, mert elviselhetetlennek érezted a másik piálását, a kilátástalan életet. Keress tanúkat, ha odáig kerül a dolog...
Te vagy az esélyesebb az õ iszákossága miatt, és amiatt hogy még kicsi a gyermek és inkább az anyának itélik. Nem igazán van olyan ok ami miatt nem igy lenne. Munkahelyed van, lakásod lesz még talán elõny is hogy normális kapcsolatot találtál. Bár én a helyedben azért kihagynám hogy szexuális kapcsolatod is volt, mert az házasságtörés. de nem hiszem hogy a gyermek ügyében ez számitana. debiztos ami biztos inkább mondd azt hogy megismerkedtetek és kedvesebb meg jószívûbb férfit találtál de szex még nem volt köztetek. Csak amiatt az eshetõség miatt hogy ha a férjed esetleg talál egy jobb ügyvédet akkor kártéitést is kérhetnek házasságtörésért.
semmi köze nincs a dolognak ahhoz hogy volt szex vagy nem. a bíróságon ezt nem fogja senki megkérdezni tõled. nincs esélye az exednek mert van munkád lesz fedéla gyerek feje fölött, nem vagy kurva nem drogozol és nem veszélyezteted a gyereket. a gyerek jár suliba .oviba stb... ezt fogják nézni semmi mást. pontosan tudom mert én ugyanebben a helyzetben voltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenki véleményét, igazán fontos volt, hogy tudjam, hogy a lányom velem maradhat... és azok alapján amilyen válaszokat kaptam megnyugodtam...

Egy válni akar. Van közös kisgyerek. Ha a nő adja be a válópert elhidegülés, bántalmazás miatt, rövid idő alatt elválasztják a férjétől? Egyedülálló szülőként tényleg járna neki a gyes, cs. p és gyerektartás mellé állítólag 52E ft állami támogatás?

Legjobb válasz: Én egyedülálló szülõ vagyok és semmilyen 52ezer Ft-ról nem tudok. Vannak még hasonló helyzetben lévõ barátnõim, õk sem tudnak ilyenrõl. Szerintem nincs ilyen, de ha van, engem is érdekel!

Én egyedülálló szülõ vagyok és semmilyen 52ezer Ft-ról nem tudok. Vannak még hasonló helyzetben lévõ barátnõim, õk sem tudnak ilyenrõl. Szerintem nincs ilyen, de ha van, engem is érdekel!
Teljesen mindegy milyen okból válnak, kisgyerekkel min. 2 tárgalás 1-1, 5 év.

Ha a szociális helyzetünk miatt lehetetlen megoldani egyenlőre hogy két külön helyen éljünk de válni szeretnénk akkor ez hogy zajlik? Egy gyerek van 4 éves, megegyezünk mindenben, lehetséges így ügyvéd nélkül?

Legjobb válasz: Van az apának annyi pénze, hogy albérletbe menjen és még gyerettartásr is fizessen? Ha az anya megy el albiba (és az anya marad a mostani helyen, akkor az anya fent tudja tartani az albérletet? Sajnos rengeteg elvált pár él közös háztartásban. A bíró, csak a házasságot tudja felbontani, de a külön lakhatást nektek kell megoldani.

Van az apának annyi pénze, hogy albérletbe menjen és még gyerettartásr is fizessen? Ha az anya megy el albiba (és az anya marad a mostani helyen, akkor az anya fent tudja tartani az albérletet? Sajnos rengeteg elvált pár él közös háztartásban. A bíró, csak a házasságot tudja felbontani, de a külön lakhatást nektek kell megoldani.
Nem lesz hosszabb sok volt pár él így.
A kérdező hozzászólása: ja én úgy értettem hogy ettõl hogy maradunk egy helyen egy ideig még kimondják a válást ugye? lesz emiatt esetleg hosszabb a procedúra?
Persze, kimondják a válást. 2 tárgyalás lesz, menjetek el mind a ketten (ha nincs vita ügyvéd se kell, mi is megúsztuk anélkül), és akkor simán megy minden.

El akarok válni! Van egy lakásom. Amit még jóval házasságunk előtt vett édesanyám éve vagyunk házasok! . A lakás az én nevemen van! Senkivel se közös tulajdon, de párom azt szeretné ha fele az Õvé lenne. Jár neki a fele?

Már kérdezgettem itt ott azt mondták ebb?l nem jár neki semmi!

Legjobb válasz: Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.

Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudom bizonyítani persze hisz ott a papir!Adás vétel! 4 éve vagyunk házasok!
legyél nyugodt, abszolút semmi nem jár neki. max. amit az elsõ válaszoló írt (ha költöttetek a lakásra, annak a fele).
Nem jár neki a lakásod fele. Az elsõ válaszoló jól írta, amit ráköltöttetek az közös. Gondolom azt szeretnéd, hogy költözzön el, így viszont neked kell majd kifizetned õt. A bíróság majd a vagyonmegosztásnál eldönti, hogy a férjednek mennyi jár. Ne hagyd magad, legyél ügyes!
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a férj!!Én akarok válni, nem mindig a nõk akarnak!
max a szája járhat. nagy ívben röhögd ki a csávót... nem tudom ezt honnan veszi, de nem lehet nagy zseni... ha az én párom ilyesmit még csak gondolna is, sztem nagyon szépen elküldeném a búsba!!! mégis mit képzel, hogy azt majd lenyúlja, amiért a szüleid dolgoztak meg??? apám is próbálkozott hasonlóval anno, elegánsan el lett hajtva a piiicsaba...
A kérdező hozzászólása: A FÉRJ én vagyok mint irtam!!! A nõ olyan popsi hülye!
Tékitízi, akkor is ugyan az vonatkozik Rád, ha Te a férj vagy :) (A többiek azért gondolták, hogy nõ vagy, mert nagyobb számban írnak nõk ilyeneket és nem írtad a kérdésed mellé. Akik már a plusz kommented után írtak, szerintem azok sem olvasták még csak utána.)

Mi van, ha az egyik válni akar, a másik nem?

Az egyik barátom válni akar, a felesége viszont nem. Hogy megy ez?

Legjobb válasz: elobb utobb ha nem egyeznek akkor nagy veszekedesel!

elobb utobb ha nem egyeznek akkor nagy veszekedesel!
Azt én sem hiszem, hogy bárkit kötelezhetnek arra, hogy házasságban éljen azzal, akit nem szeret. Elhúzódhat, de a válást úgyis kimondják. A vagyonon, gyerektartáson, láthatáson évekig lehet pereskedni, csak épp nem éri meg.
Azt ne mondd mar, hogy ha valaki valni akar, akkor azt nem hagyjak... Ez nem kenyszer vagy börtön.. utolso voltam.
Az jo, mert en is valtam sok vitaval, örjöngessel(nem en). Es nem kellett bizonygatni semmit.4 honap alatt kimondtak a valast.
Kedves Utolsó: de igenis kell. Ha vita van, akkor itt is, pl. tanúkkal szokták bizonyítani, hogy sokat veszekszenek, tulajdonképpen már külön élnek, stb. Utasítottak már el bontókeresetet is... Ez nem mindennapos persze, de elõfordult már. Ez a munkám, szóval tudom, hogy megy ez.
5. Nem kell semmit bizonyitani. Hogy lehet ezt egyaltalan bizonyitani :) ??
Akkor is kimondhatja a válást a bíróság, ha az egyik fél bizonyítja, hogy a házaséletük teljesen és helyrehozhatatlanul megromlott. Ilyenkor mindenképp két tárgyalás lesz, a másodikon kimondják a válást. A vagyonmegosztás mehet akár külön perben is, ettõl függetlenül.
Aki válni akar, az elmegy a bíróságra és elindítja a válást és ha õ ragaszkodik az egész válási procedúra alatt a váláshoz, de a másik nem akar válni, akkor is elválasztják õket. Elég, ha csak az egyik akar válni.
A barátod beadja a keresetet, aztán elválnak. Az megy hipp-hopp, a vagyonmegosztáson meg a gyerekeken lehet évekig huzakodni.
Akkor válás van, vagy kiegyezés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Legalább van valami fogalmam róla.

Van egy barátnőm és nem tudja mit tegyen! Válni akar, és útban van a baba, de nem akarja, hogy a férj nevén legyen a baba. A fogantatás a házasság előtt történt. Mik a lehetőségek?

Kérhet-e gyerektartást, ha nem a férje nevén van a gyerek, de a bíróság megcsináltatja az apasági tesztet?

Legjobb válasz: Már bocs, de szerintem a barátnódnek elõször gerincet kellene növeszteni... terhes lesz, majd megházasodik, majd válni akar, gyerektartást akar, de azt nem akarja, hogy a férj nevén legyen a gyerek... és mindezt mondjuk fél-kétharmad éven belül... én a bíró helyében biztos, hogy elrendelném a pszichológiai vizsgálatát gyermekelhelyezés kapcsán, mert ez nem egy érett személyiség cselekvésére vall.

Már bocs, de szerintem a barátnódnek elõször gerincet kellene növeszteni... terhes lesz, majd megházasodik, majd válni akar, gyerektartást akar, de azt nem akarja, hogy a férj nevén legyen a gyerek... és mindezt mondjuk fél-kétharmad éven belül... én a bíró helyében biztos, hogy elrendelném a pszichológiai vizsgálatát gyermekelhelyezés kapcsán, mert ez nem egy érett személyiség cselekvésére vall.
Elég undorító dolog, hogy azt akarja, ne legyen a nevén, de a gyerektartás az kell! Amúgy ez nem így megy: házasságban fogant baba, vagy azóta összeházasodtak: vélelem, hogy a férj az apa --> az õ nevén is lesz. Házasságon kívül fogant és született gyerek: nincs ilyen vélelem, nem lesz a nevén, de így nincs kitõl tartást sem kérni!
Az elõzõnek teljesen igaza van. Mindenképp a férj nevére fog kerülni. Jó példa rá, hogy Majka és Dundika gyereke is Dundika férje nevére kellett anyakönyvezni. Vagy a Várkonyi Bocskor párnál is.
Automatikusan a férje nevére kerül a gyerek!!!Párom elvált feleségétõl, és volt felesége terhes lett új pasijától, megszült, és párom nevét kapta a gyerek!Sok papírmunka után sikerült megváltoztatni az apja nevére. Ha szabad kérdeznem, miért akarsz válni?Nemrég házasodtatok össze.
A férj nevére fog kerülni a gyerek, még ha el is válnak a szülésig.
Ha azt akarja akkor mondja meg neki, hogy hagyja õt békén. De az apát szerintem megilleti, hogy a gyerek a nevén legyen. Nem értem a nõk miért akarnak a gyerekkel bosszút állni. :S 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igazából a férj adta be a válókeresetet, mert lett másik nõje, a barátnõm csak azt akarja, hogy hagyja õt békén, de a gyerekrõl gondoskodjon.
Már megint ez a hülye "nevére kerül" fogalom, ami jogilag nem létezik és sose lehet kideríteni, mit értenek alatta... Úgy érted, hogy a férj jogilag ne legyen az apja a gyereknek? Akkor nem jár gyerektartás, mert jogilag nincs közük egymáshoz. Viszont házasoknál ez nem kivitelezhetõ, még ha elválnak se, mert a válás után el kell telnie bizonyos idõnek, hogy azt feltételezzék, hogy nem a férjé. Vagy úgy értetted, hogy jogilag õ a gyerek apja, szerepel az anyakönyvi kivonatban, csak éppen nem az õ vezetéknevét viseli a gyerek? Ez lehetséges, és ilyenkor gyerektartás is jár. Más kérdés, hogy a gyerek vezetéknevérõl a szülõk döntenek és ha nem tudnak megegyezni, akkor mindkettejükét megkapja.
Bocsi rosszul írtam, barátnõd miért akar válni??? Nemrég házasodtak össze! Utolsó voltam
Ha a férjéé a gyerek, természetesen kérhet gyerektartást, és nem kell, hogy a férj nevén legyen a gyerek.
Elsõ körben valószínûleg a férj nevét kapja a baba, aztán ha barátnõd akarja, elintézheti hogy az õ nevén legyen. Ha a férj valóban a gyermek apja, akkor fizetnie kell majd gyermektartást, és joga lesz a láthatáshoz is.
Útban van a baba. Ha jól értem, kevesebb, mint 9 hónapja házasok, és válni akar? Egyébként szerintem kérhet, ha bebizonyosodik, hogy a fickóé a gyerek.
A hûtlenséget nem azzal kell megtorolni, hogy nem viselheti a gyerek a nevét, de le kell húzni apukát, amennyire lehet.Lépjen túl a nõ ezen a kapcsolaton és ne a gyerekkel vágjon vissza az apának.A férfi az apja marad a gyereknek, akkor is, ha ez a nõnek nem tetszik.A piti bosszúkból pedig nõjjön ki.

Milyen az élete, megélhetése egy ukrajnai (Munkács, Ungvár) magyarnak? Menyire nehéz Magyarországra költöznie, van-e lehetősége értelmiséguvé válnia?

Legjobb válasz: Magyarországra jönni nehéz, mert nem uniós ország, vízum kell, amit nem adnak ingyen, és elég drága az ottani fizetéshez képest. Ukrajna ráadásul tiltja a kettõs állampolgárságot, tehát a magyar állampolgárság felvétele nem segít. Ukrajnában már a középiskolában is csak ukránul lehet tanulni, és nincs magyar nyelvû oktatás az egyetemeken sem. Tehát elég nehéz értelmiségivé válni, ha Kárpátaljára születsz magyarnak.

Magyarországra jönni nehéz, mert nem uniós ország, vízum kell, amit nem adnak ingyen, és elég drága az ottani fizetéshez képest. Ukrajna ráadásul tiltja a kettõs állampolgárságot, tehát a magyar állampolgárság felvétele nem segít. Ukrajnában már a középiskolában is csak ukránul lehet tanulni, és nincs magyar nyelvû oktatás az egyetemeken sem. Tehát elég nehéz értelmiségivé válni, ha Kárpátaljára születsz magyarnak.
A kérdező hozzászólása: És megkérdezhetem, kb mennyi az átlagfizetés és mennyi ehhez képest a megélhetés ? 10 éve még nehezebb volt ide jönni ? Ha családostul ideköltözik valaki, hogy élnek meg, míg nem lesz saját lakásuk ?
ukrajnában az átlag fizetés ugy 1000gr körülvelül 20-30 ezer ft
Beregszászban 9 középiskola van, ebbõl 7 magyar. Az Ungvári Egyetemen és a Munkácsin is van magyar szak. Szinte minden óvoda magyar nyelvû (Beregszászban) Úgy gondolom, aki talpraesett, az ki tud menni, és manapság már továbbtanulni is sokan jönnek ide :)

Miért van az, hogy hiába kezdek egyre felnőttesebbé válni (fejben is), nekem egyre inkább az alakul ki bennem, hogy én sajnos csak a tini lányokhoz tudok vonzódni?

Hiába vagyok még fiatal és ráadásul koromnál is jóval fiatalabbnak szoktak nézni emberek, attól még tudom, hogy ez nem maradhat így örökké, egyszer én is leszek mondjuk 40-50 éves, mégis félek, hogy sosem fogok tudni még egy 30-as nőhöz sem, mert egyszerűen nem olyan bájosak, cuki, játékosak, tapasztalatlanok, nekem meg az tetszik, ha egy lány félénk, aranyos, kedves, humoros, játékos, huncut és perverz kicsit. Legutóbb is egy 14 éves lánnyal kavartam, pedig már 23 vagyok. A poén, hogy aki látott vele mind elhitte, hogy korabeli srác vagyok annyira fiatalnak néztek a szülei is például. Mégis érzem belül, hogy ez így nem jó, ideje lenne felnőni és idősebb nőkre hajtani, mégis valamiért sokkal jobban kijövök egy 14-16 éves lánnyal, mint egy idősebbel, ráadásul az is zavar, hogy jobban is vonzana szexuálisan a fiatalabb, tapasztalatlanabb lányok. De egyben járni szeretnék velük, csak a korkülönbség miatt kell folyton parázni.Emiatt, ha jól alakulnak a dolgok mondjuk egy 14 éves lánnyal, utána ösztönösen elmenekülök és nem is találkozom többé a lánnyal, valahogy bepánikolok meg jön az érzés, hogy mindneki elítélné úgyis meg nem akarok bajt sem a nyakamba stb. Pedig minden vágyam egy normális kapcsolat, amiben őszintén szeretjük egymást egy lánnyal ketten. A baj, hogy én csak egy fiatal, tini lánnyal tudom elképzelni magam valamiért.

Legjobb válasz: Lehet önbizalomhiány, mert egy tapasztalatlanabb lánynak nem nagyon vannak elvárásai, meg nincs összehasonlítási alap. Azért gondolkozz el a dolgon. Az exem ugyanígy volt, 24 éves voltam, õ meg a 18 éves énemrõl ábrándozott. És egyébként meg volt lõve, ha pl. az ágyban bármilyen elvárást támasztottam (pl. én kezdeményeztem, ezáltal "kényszerítve" õt a szexre). Nem is tartott sokáig a dolog. De volt olyan udvarlóm is, már nem fiatal, aki elõre megmondta, hogy lehetünk együtt, de amint betöltöm a 30at, szakít, mert minden barátnõjét kidobta eddig a 30. születésnapján, 30 fölött ugyanis már öreg. Hát valamiért nem lett köztünk semmi :D Hosszútávon meg kell tanulni a másikban az embert látni. Kortól függetlenül.

Lehet önbizalomhiány, mert egy tapasztalatlanabb lánynak nem nagyon vannak elvárásai, meg nincs összehasonlítási alap. Azért gondolkozz el a dolgon. Az exem ugyanígy volt, 24 éves voltam, õ meg a 18 éves énemrõl ábrándozott. És egyébként meg volt lõve, ha pl. az ágyban bármilyen elvárást támasztottam (pl. én kezdeményeztem, ezáltal "kényszerítve" õt a szexre). Nem is tartott sokáig a dolog. De volt olyan udvarlóm is, már nem fiatal, aki elõre megmondta, hogy lehetünk együtt, de amint betöltöm a 30at, szakít, mert minden barátnõjét kidobta eddig a 30. születésnapján, 30 fölött ugyanis már öreg. Hát valamiért nem lett köztünk semmi :D Hosszútávon meg kell tanulni a másikban az embert látni. Kortól függetlenül.
Azért ismerve a 14-16 éves lányok életstílusát, gondolkodásmódját, mindennapos problémáit, igencsak elgondolkodnék, ha csak velük találnám meg a közös hangot... Egyáltalán mirõl szoktatok beszélgetni? Ez komolyan érdekelne!
Lehet, hogy úgy érzed, nem tudnál bánni egy komolyabb nõvel, akinek már vannak tapasztalatai az életben. amúgy meg mi lesz, ha összejössz most egy 14 éves lánnyal, és komolyan beleszeretsz? Amint betölti a 18-at kidobod akármennyire is szereted, csak mert már nem tinédzser?
"Az új mindig jobb" (c) Barney Stinson
Mindig ugyanez a nóta... Lassan azt gondolom, ezt minden nõnek le kell játszani egyszer.
szija! én is ugyanebben a cipõben járok, elvagyunk de langyos víz, van egy másik srác, aki komolyat szeretne és nagyon szimpatizálunk, és én se tudom mit tegyek, de gondolj bele mi lesz így késõbb ha most ez van vele, én tudom a következményeket, de az ember okosabba más bajában, mint a sajátjáéban, úgyhogy inkább nem is mondok semmit, mert ha magamnak is mondanám rosszul esne.. :S Padhelyzet!
vagy olyan lenne amit én is nehezen tennék meg, pl szakítás
Elsõ kör: próbáljátok EGYÜTT visszahozni a kapcsolatotokat az unalmasból normálisba. Második kör: ezen nagyon nagyon nagyon sokat dolgozzatok és beszéljetek meg mindent! Legyetek türelmesek egymással. A változás idõbe telik. Harmadik kör: Nem gondolnám, hogy ez a másik srác, akkora behatással lenne önnön személyével rád. Õ egyszerûen csak egy kisördög álruhában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!