Találatok a következő kifejezésre: Egy terhes mikor (608 db)

Hogy néz ki egy terhes nő hőgörbéje? Mi a külömbség egy terhes és egy nem terhes nő hőgörbéje között?

Legjobb válasz: Ez volt a nem terhes görbém http://www.ciklus.hu/images/diagramok/cc4b975be953054bd4547a.. Ez volt a terhes görbém http://www.ciklus.hu/images/diagramok/cc4b975be953054bd4547a.. A különbség az hogy a nem terhes görbe menszesz elõtt 1-2 nappal már általában elkezd csökkenni, ebbõl sejteni lehet, hogy megjön. Van amikor a menszesz második napján esik csak le, ez ritkább. Ha terhes vagy ez a görbe fent marad, és nem jön meg:)

Ez volt a nem terhes görbém http://www.ciklus.hu/images/diagramok/cc4b975be953054bd4547a.. Ez volt a terhes görbém http://www.ciklus.hu/images/diagramok/cc4b975be953054bd4547a.. A különbség az hogy a nem terhes görbe menszesz elõtt 1-2 nappal már általában elkezd csökkenni, ebbõl sejteni lehet, hogy megjön. Van amikor a menszesz második napján esik csak le, ez ritkább. Ha terhes vagy ez a görbe fent marad, és nem jön meg:)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ment a zöld kezecske

Van egy terhes guppim és mikor tegyem külön a szülőszobába? A vasa még nem egészen nagy, 100% hogy terhes, és fekete folt van a nyílásánál. Szerintetek mikor tehetem külön a szülőszobába? Köszi.

Legjobb válasz: Az attól függ, mióta terhes. Kb. négy hétig tart a terhesség, szerintem akkor tedd külön, mikor kb. három és fél hétnél jár. Vagy ha nem tudod az idõt megállapítani, akkor akkor tedd külön, mikor a hasa már elég nagy. Keress képet terhes guppiról, az talán segít megállapítani, hogy mekkora a hasa, ha hamarosan szül.

Az attól függ, mióta terhes. Kb. négy hétig tart a terhesség, szerintem akkor tedd külön, mikor kb. három és fél hétnél jár. Vagy ha nem tudod az idõt megállapítani, akkor akkor tedd külön, mikor a hasa már elég nagy. Keress képet terhes guppiról, az talán segít megállapítani, hogy mekkora a hasa, ha hamarosan szül.
A kérdező hozzászólása: Köszi... írják itt hogy egy adag jávai mohát célszerû betenni. Megkérdezhetem hogy itt Orosházán ahol lakom nem-e tud valaki eladó jávai mohát, vagy esetleg itt Orosháza közelében... Köszi. H

11 hetes terhes vagyok es azt szeretnem tudni mivel jon a nyar szabad egy terhes anyukanak furodni jarni? Mar ugy ertem egy medencebe idegen emberekkel stb. mivel nem szeretnek fertozest sem kapni!

Legjobb válasz: Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D

Hú elsõ, ez nekem egy kicsit meredek volt :-D Kérdezõ, én most várom a harmadik babámat, az elsõ kettõ is téli volt, így nálam is felmerült ez a kérdés. Az úszást kifejezetten ajánlják kismamáknak (ami ugye a kerti medencében necces lenn :-D) . http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/varandossag-sz.. Én pl. idén is a Balatonra megyek, idén 22. hetes terhes leszek ekkor. A dokim semmi akadályát nem látja annak, hogy fürdödjek is benne :-D A helyi strandra is rendszeresen járok a lányaimmal, csak a termál vizes medencét hanyagolom :-D
A kérdező hozzászólása: koszike a valaszt, termesztesen okvetlen megkerdem az orvosom, es ha nem lehet akkor a kislanyomnak az apucival marad a pancsi anyucinak meg a husoles es az uldogeles, amugy mink evente egy helyre jarunk ahol meleg gyogyviz van es nem kloros:)
Én orvosként csak a természetes vizeket ajánlom. Ritkán okoz gondot egy medence, de ha igen, akkor nagyon nagyot. Épp ezért az úszást sem ajánljuk egxébként kismamáknak. A klór miatt sem és a potenciális felszálló fertõzés miatt sem.
A természetes víz jó, de szerintem a medencés strandokat hanyagold, nem ér annyit hogy kapj egy fertõzést és elmenjen a baba.
Nekem meg pont nem ajánlotta a védõnõm.Ahány védõnõ annyi félét mond.A Balatont én imádom, de terhesen tuti nem mennék bele.Mert legyünk õszinték nem a legtisztább.A medence meg...Sok klór stb.Én is nyáron voltam terhes de én inkább nem mentem sehova fürdeni.De nem is vagyunk egyformák, van akinek nem lesz semmi baja van aki meg kényesebb. De ahogy látom akik azt írták ne fürödj azokat szépen le is pontozzák.Gondolom én is számíthatok rá.
Az én nõgyógyászomnak semmi kifogása nem volt az úszás ellen. Nyilván nem egy nagy néplavórba mész bele, hanem egy higiénikus úszómedencébe. A meleg ülõfürdõt, termált kerüld. Szerintem a természetes vizek (Velencei tó, Balaton) is megengedett, ha egyébként nincs semmi gond. Ja, egyébként nekem az orvosom is meg a védõnõm is azt mondta, hogy aki hajlamos a fertõzésekre, annak kell jobban vigyáznia, akinek sosem volt (nekem szerencsére), az nem valószínû, hogy elkap valamit, ha betartja a szabályokat.
Én direkt rákérdeztem a védõnõmnél. Azt mondta nyugodtan lehet menni hisz jelenleg panaszmentes vagyok, csak a meleg (36-37 fok feletti) meg a nagyon hideg vizeket kerüljem. A kismamáknak amúgy is jót tesz az úszás. Szóval én biztosan megyek. 30hkm
Én nem mennék fürödni más helyre, mert könnyen lehet fertõzést kapni! Inkább otthon felfújhatós medencében fürödnék, ha nincs nyitva a méhszáj!
ha nem lehet fürdeni max. láblógatás lesz, én is így vagyok :) én még nem beszéltem az orvossal a Balcsi miatt, de max. majd addig megyek be, hogy a lábam benn legyen és kész :) ki nem hagynám ezért a nyaralást, elvégre is nem betegek vagyunk :) 10+3 hkm
Elõre is bocsánat, hogy belekérdezek. Ha külsõ méhszáj van nyitva egy ujjnyira, akkor sem ajánlott pl. a Balatonban fürödni?
4. válaszoló vagyok, szépen lepontozva. :) Tudjátok, nem halálos a medencében fürdés, valóban csak úgy 100 kismamából 1-nél okoz gondot. De ha a kérdezõ lesz az, számít-e majd neki a statisztika? Ha õ lesz az az egy, akinél egy felszálló infekció koraszüléssel vagy vetéléssel végzõdik, akkor mi van? Ezt kell átgondolni, és az orvosok körében népszerû kockázat-elõny mérlegelést is lehet alkalmazni. Egy nyarat ki lehet bírni strand nélkül annak érdekében, hogy kiküszöböljük ezt a veszélyforrást.
A kérdező hozzászólása: koszonom a hozza szolasokat, en azt hiszem az idei nyaron megleszek a furdes nelkul mivel mar vesztettem el babat most nem szeretnek ujra elvetelni, tenlyeg nem er annyit az egesz:)
látom eldöntötted:) de ha megnézed sokan küzdenek ilyenkor a gombás vackokkal stb és én pl akármikor voltam strandon mindig összeszedtem vmit.na ha ez terhesen történik frászt kapunk és jön az önhibáztatás, h elkerülhettem volna.fõleg, h neked is volt már vetélésed.de ezt mki maga dönti el, h megy vagy marad:)
Második vagyok, Nekem még soha nem volt semmilyen gombás fertõzésem. Vetélésem sem volt, pedig az elõzõ két terhességemmel is rendszeresen jártam strandra, Balatonra, uszodába. Sõt mikor faros volt a babám még a 38. héten, külön a doki ajánlotta az uszodát, hogy hátha a vízben még megfordul és igaza lett, pedig akkor január volt :-D és rá 2 hétre 4500 grammos babám született természetes úton :-D Szerintem mindenki ismeri magát annyira, hogy el tudja dönteni, hogy hajlamos-e fertõzéseket összeszedni vagy sem. Vagy ha nem biztos magában, akkor kérdezze meg az orvosát.
Kedves utolsó! Szerintem nem kéne ennyire erõltetned hogy fürödjön a kérdezõ.Õ már eldöntötte, és jól döntött.Te szerencsés vagy, nem lett semmi bajod.De lehet hogy a kérdezõnek meg lenne.Én úgy gondolom, hogy jobb félni mint megijedni.Nekem az hogy megmaradjon a babám többet érne egy strandolásnál.

16 éves lány vagyok és terhes. A barátommal mindenképp megszeretnénk tartani a picit, hisz dolgozik, meglenne a picúrka helye. Egy dologtól azonban félünk. Apukámtól. Apukám anno anyukámat is megverte mikor kiderült, hogy terhes. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: honnan gondolod,hogy terhes vagy? csak azert mert kesik,az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet,es pozitiv lett,vagy voltal dokinal?

honnan gondolod, hogy terhes vagy? csak azert mert kesik, az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet, es pozitiv lett, vagy voltal dokinal?
apád megverte anyudat , mert terhes? akkor vagy állat , vagy nem az övé volt a gyerek! költözzél el apádtól aztán már nincsen semmilyen jog alapja , hogy meg verjen , de egyébként semmiképen nincsen!( ez kamu kérdés)
Hát szerintem mondjátok el, hogy babát vársz, de a párod is legyen ott! Úgy biztos, hogy nem fog elfajulni a dolog. Hiszen gondolom úgyis megvédene. Szüleiddel laksz? Elváltak a szüleid?
Nem tudom mivel lehet jobb egy rossz ci...t eltartani:S Kedves Kérdezõ!Az ilyen "agyon iskolázottakkal" ne foglalkozz.Érettebb vagy a korodnál.A párod is legyen ott, meg ha lehet az apukája is és akkor mondd el apukádnak.De tényleg nem túl jó, hogy félsz tõle, hogy téged is megver.Sok sikert kívánok nektek!!E.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :) Csak pozitívan állok a dolgokhoz, letudunk gyûrni minden elõttünk álló akadályt :) )) Apukám meg majd csak elfogadja :) Egyébként is... Hiába nem állna mellettem most, biztos vagyok benne hogy õ lenne az elsõ, aki jönne megnézni az unokáját :)
gondoljátok ti , ha valakinek errõl az adó fizetõk pénze jön le akkor õ már életében egy lukas garast is be rakott a közösbe! a kérdezõ nem azt írta hogy vele volt terhes az anyja mikor megverte!
Én azt ajánlom hogy házasodjatok össze és nagykorúsítani fognak de csak akkor ha tényleg terhes vagy orvosi papír bizonyítja akkor mond el az édesapádnak lehetõleg akkor amikor ott van a mostoha "anya" is! akkor biztos nem fog bántani biztos nagyon nehéz sõt még nehéz is lesz! hisz tanköteles vagy mi lesz a sulival? ezért kell összeházasodjatok és nagykorúsítanak és akkor ugye nem leszel már tanköteles! most még nem bánod ezt az egészed de 2-3 év múlva bánni fogod! nem a gyereket hanem hogy igy alakult az életed! mindenképpen menj el a dokihoz és ha már 100% hogy terhes vagy akkor mond el az édesapádnak! Én is gyereket várok és nekem is sulimnak vége lett mert nem tudtam teljesíteni a követelményeket csak az a különbség hogy én 20 éves leszek! anyukám nehezen fogadta el de 1 hét alatt megenyhült belegondolt hogy csak a gyereke vagyok és mellettem kell álljon igaz nem vele élek már 4 éve hanem a párommal igy ennyivel is könnyebb helyzetbe vagyok! sok sikert és majd irj ha voltál dokinál és mi az eredményed!
Az én Anyukám is 16 évesen szült engem és soha nem bánta meg a döntését! Ennek már 29 éve..... Természetesen ma már más világot élünk! Véleményem szerint még tanulnod kéne, leérettségizni stb., meg bulizni, tapasztalatokat szerezni! Szülhetsz még gyermeket 10 év múlva is, de tinédzser éveidet nem pótolhatod! Éld ki magad, találd meg az Igazit, éljetek boldogan, aztán jöhet a gyermek is! Kívánom, hogy jó döntést hozz..... Ha biztos vagy magadban, akkor nincs kitõl, nincs mitõl félned!
Remélem minden jól alakul.Azért majd írd meg mi lesz a sulival, meg a dokinál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) A sulival kapcsolatosan úgy szeretném hogy vagy magántanulókét, vagy abbahagyom, és amint a pici ovis lesz, akkor elvégzem a szakmát, ugyanis ígyis-úgyis szakmát akartam letenni
majd mond el mi lett az orvosnál :-)
Szia! Voltál dokinál? Minden rendben? Elmondtad otthon?
16 évesen gyerek úristen...
A kérdező hozzászólása: De még a leendõ gyereked lehet fiatalon szülõ :) És hidd el, segíteni fogsz Neki.... ;)
A kérdező hozzászólása: Elmondanám, hogy védekeztünk óvszerrel!!! Apukámmal pedig azért éltem, mert anyukám utáni barátnõjénél úgy tûnt megváltozott:( Költöznék én páromhoz, de nemlehet még, talán majd elõször a gyámhatóágon szólunk, lehet hogy ez lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Igen, érettnek érzem magam, hisz van egy 1 éves húgom anyukám felõl, akinek ott voltam végig :) Háát megoldjuk valahogy párommal, az biztos :) Remélem! :)
A kérdező hozzászólása: Egy rossz döntés végett apukámmal élek. Anyukám támogatna mindenben. Apukámtól félek, meg persze attól is hogy nehogy feljelentést tegyen párom ellen apukám.
Hát nem lennék a helyedben, nem egyszerûnek tûnik. Miért nem beszélsz elõször anyukáddal hátha õ tudná hatást gyakorolni apukádra. Viszont nem tudom, hogy ez hogy is mûködik, ha elköltöznél a párodhoz, apud tudna esetleg tenni ellene valamit?
A kérdező hozzászólása: Nincs ilyen hogy kamu kérdés. Igen megverte, csak sajnos aztán 3 éve idecsábitott hogy jobb lesz. Azóta van felesége és gyereke, ha baja van velem üvölt, a felesége elõtt játssza a minta apukát. Anyukámhoz nem költözhetek mert nincs elég hely :S Így csak párom segítségében bízhatok.
A kérdező hozzászólása: A legnagyobb baj, hogy anyukám fél apukámtól. Amikor lekellett mondani a házrészérõl anyukámnak, apukám pont azért verte meg, hogy lemondjon róla, csak buta és fiatal volt anyukám, és nem jelentette fel egybõl apukámat.
A kérdező hozzászólása: Viszont annak örülök, hogy párom apukája segít minket, és nagyon jól tud magyarázni, elhitetni emberekkel dolgokat, tehát most felmerült bennem, hogy õ is jelen lehetne, mikor elmondjuk itthon, hogy terhes vagyok.
nem valaszoltad meg, hogy honnan gondolod, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Onnan, hogy csináltam tesztet. Jövõhéten megyek orvoshoz is!
Szerintem is legyen ott a párod egyrészt, másrészt 16 éves kortól pl. házasodni is lehet, szóval lehet hogy elköltözni is elköltözhetnél, csak kellene hozzá valamilyen papír.
A gyereknevelés nagyon komoly felelõsséggel, és rengeteg lemondással, feladattal járó, áldozatos munka, nem csak öröm. 16 évesen érettnek érzed magad arra, hogy felnevelj egy másik embert?
bennem ilyen kérdések merülnek fel... Ha tudod h apukád megverte anyukádat egyáltalán milyen inditatásból költöztél hozzá? Anyukád hogy engedhette hogy oda költözz? eleve ha felmerül benned hogy apukád megver téged úgy hogy tudja a pocakodba egy kisbaba van miért vagy még ott? hogy mit tehetnél??? szerintem költözz a barátodhoz!
Mi a helyzet?

Kismamaként ki volt nyaralni? Idén Görögország-Sarti lenne az uticél, de időközben terhes lettem. Ki van fizetve minden ráadsáként nem egyedül mennénk. Mire figyeljek, hogy ne legyen semmi baj? A doki egyenlőre elengedett.

Legjobb válasz: Szia! Ez a kérdés nekem is eszembe jutott már, hiszem mi meg Egyiptomba megyünk nászútra, és lehet, hogy terhes vagyok... Még nem tudok tesztelni, mert nem biztos, hogy kimutatná, és hát ott azért sokkal veszélyesebb dolgok vannak ami fertõzést jelenti. Én voltam Görögországban, és tengerben kaptam el valami gombás fertõzést még két éve, ami lehet hogy azért volt, mert sokan fürödtek körülöttem, és öbölszerû part volt. Tehát ettõl a fürdõzéstõl én is félnék, még nem tudom, hogy Egyiptomban is hogy lesz, ha beigazolódik,hogy terhes vagyok,amit egyébként meg nagyon szeretnék :) Szerintem kérdezd meg a dokidat is, hogy mi a véleménye.

Szia! Ez a kérdés nekem is eszembe jutott már, hiszem mi meg Egyiptomba megyünk nászútra, és lehet, hogy terhes vagyok... Még nem tudok tesztelni, mert nem biztos, hogy kimutatná, és hát ott azért sokkal veszélyesebb dolgok vannak ami fertõzést jelenti. Én voltam Görögországban, és tengerben kaptam el valami gombás fertõzést még két éve, ami lehet hogy azért volt, mert sokan fürödtek körülöttem, és öbölszerû part volt. Tehát ettõl a fürdõzéstõl én is félnék, még nem tudom, hogy Egyiptomban is hogy lesz, ha beigazolódik, hogy terhes vagyok, amit egyébként meg nagyon szeretnék :) Szerintem kérdezd meg a dokidat is, hogy mi a véleménye.
A repülés önmagában nem veszélyes, de a legtöbb légitársaság a terhesség utolsó másfél-két hónapjában nem szállít kismamákat. Attól félnek ugyanis, hogy a szülés beindul a levegöben, és akkor azonnal a legközelebbi repülöteret kell megcélozniuk egy kényszerleszállás keretében. De a terhesség elején nincs semmi veszélye a repülözésnek. Igazából a végén se veszélyes rád vagy a babára, de tényleg nem szerencsés, ha a szülés egy 5 órás repülöút közepén indul be...
A tampon nem ér semmit!!! Azt hülyeség használni!Egyébként fertõzést tényleg el lehet kapni a vízben, nem egyszer láttam én is uszkáló ürüléket a tengervízben, ahol nem nagy a hullámzás... :S
Tampont TILOS felhelyezni terhesen fürdéshez!! Ez egy népi hiedelem, sajnos még ma is gyakori, ott pláne megtapadhatnak a kórokozók benne!! Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, már nem izgulok annyira. Próbálok mindent megtenni. Köszönöm mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek, túl vagyok már egy vetélésen, nem akarom, hogy a babának baja legyen. Arra gondoltam, hogy viszek magammal enni és innivalót. Bár ekkora étvágy mellett nem tudok minden elvinni, de étterembe nem megyek be, és próbálok inkább boltból vásárolni. Remélem így nem lesz baj.Köszönöm a választ.
Szia!Gorogorsagban akkor kell figyelni az ivovizre ha szigetre mesz, aki gombas fertozest kapott az 100%hogy nem a tengervizbol, ez nevetseges, tengeri herkentyuket pedig altalaban keruld el, ha furodni akarsz akkor inkabb helyezz fel egy OB-t a biztonsag kedveert es ugyelj a tisztalkodasra, hasznalj intim mosakodot.
Repulovel mentek?Mivel nekem is volt mar vetelesem, es nem otton elek ezert nem engedelyezett a repules a 12 hetig mig be nem toltom, ezert tudok csak 2 het mulva hazamenni!Biztos kaptal gyogyszert az elozo vetelesed miatt?Kerd ki valaki mas tanacsat is a repulessel kapcsolatban.
Mi autóval megyünk Olaszországba 6 hét múlva, s ha a Jóisten is úgy akarja, épp mostanában esem teherbe.... :-) Én is nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
Altalaban a veszelyeztetett kismamaknak nem szabad, nekem 2 veteles volt es csak pihenes van!ezert nem szabad repulnom, de ezt embere valogatja!A dokit kell megkerdezni!
Nyugodtan menj!! én 2szer voltam Sartin, gyönyörû, tiszta vize van, a part is tiszta. a tengerben semmit sem kapsz el, ez tényleg hülyeség. az útra vigyél kaját, innivalót. ott tudsz nagyon olcsón venni ásványvizet, palackozottat, boltok is jók. van supermarket is, olcsón kaja!!!! biztosításod legyen, feltétlen, ha bármi van, az orvos ellát!! medúza sincs, pici halak a tengerben, kisujjnyi:) irigyellek!! 36hetes
Engem érdekelne, hogy a terhesség mely szakaszában nem lehet repülni, mert mi Egyiptomba repülõvel megyünk augusztusban. És most nem tudom még hogy terhes vagyok-e?
A kérdező hozzászólása: Autóval megyünk nem repülõvel, ez azért kicsit jobb nekem, mert így legalább bármikor meg tudunk állni, na meg félek a repüléstõl. Janát, vitamint viszek, az éttermeket meg próbálom kerülni, halat semmiképp, tengeri herkenytyût meg pláne, remélhetõleg nem lesz baj. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A dokim egyenlõre azt mondta elmehetek. Görögország végülis európai ország, jövõ héten megyek UH-ra akkor mond biztosat.Olyan rossz, mert barátokkkal megyünk és nem akarom elrontani az õ nyaralásukat. Tavaly voltunk nászúton, mi Tunéziába voltunk és terhesen mentem el, ami ott derült ki.Nem ijesztegetésbõl, de nekem a napokban azt mondta az orvosom, hogy az ottani higiénia miatt mehetett el a babám.Nagyon vigyázz magadra!!!Vitamint meg szedjél!!

17éves vagyok. A barátommal lefeküdtünk. Tudjuk hogy ez nagyon nagy felelősség volt. Nem hiszem hogy terhes vagyok. Az anyukám nem segíthet mert már nincs. Az apukám külföldön van. Egyedül vagyok. Mit tehetnék az ellen hogy ne legyek terhes?

Legjobb válasz: "Az ellen"? Most már vagy terhes vagy, vagy nem. Épp az imént volt itt egy ilyen kérdés. A válasz ugyanaz. Ha még nem telt el 72 óra, akkor sürgõsségi ambulancián kérhetsz esemény utáni tablettát (bár lehet, hogy a szüleid engedélye kell hozzá, nem tudom), ha meg már eltelt annál több idõ, akkor az aktustól számított két hát múlva tesztelhetsz, ha addig meg nem jön...

"Az ellen"? Most már vagy terhes vagy, vagy nem. Épp az imént volt itt egy ilyen kérdés. A válasz ugyanaz. Ha még nem telt el 72 óra, akkor sürgõsségi ambulancián kérhetsz esemény utáni tablettát (bár lehet, hogy a szüleid engedélye kell hozzá, nem tudom), ha meg már eltelt annál több idõ, akkor az aktustól számított két hát múlva tesztelhetsz, ha addig meg nem jön...
Apró fogalomzavar, ez nem "felelõsség" volt, hanem felelõtlenség!!!! A megoldás most: a 72 órás, legközelebb pedig a védekezés valamelyik megbízható formája!
De tényleg nem jobb lenne úgy szexelni, (ha már szexelsz)hogy ne kellemetlen érzések kísérjék, rettegés a következõ menstruációig, stb.Elméletileg a szerelmeskedés, örömforrás, pozitív dolognak kellene lenni(utána is!)Ezt sosem értem meg.....Ha ezt megúszod, menj el nõgyógyászhoz, írass fogamzásgátlót, és majd érzed a különbséget, +nem kell abortuszon átesned!!!A barátod sem okosabb, ne engedj neki(amíg a védekezést nem oldod meg), mert a terhet TE cipeled utána!!!
Ami segít elvetélni, abba jó eséllyel te is belehalsz, vagy maradandó károkat okozol vele magadnak. Koffein és vetélés, hát ha nem vetélsz is el, lesz egy beteg babád, az se sokkal jobb, bár akkor a magzat egészségére tekintettel ingyenes az ab, de erre ne várj. Anno 16voltam, kiszakadt a gumi, elbattyogtam a nõgyógyászatra, elmondtam, hogy kiszakadt a gumi, a doki adta a receptet, lesétáltam a gyogyótárba kiváltottam, slussz. Nem kérdezte senki de senki, hogy a drágajóédesanyja... Tajkártya és te kellesz hozzá, még megvizsgálni se fog, ha ennél több panaszod sincs http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=23 parancsolj, a lakóhelyedhez legközelebbit keresd ki, telefonálj, és GONDOLKODJ, ha már dugni tudsz.
...úristen, de ostoba vagy 17 éves korod ellenére, már ne is haragudj. Fogod a telefont, és ahogy az elõttem szóló írta felhívod a sürgõsségi ambulanciát vagy ami még jobb a tinédzser ambulanciát és megkérdezed, hogy mi a teendõ ahhoz hogy egyszeri fogamzásgátló gyógyszert v. ahhoz receptet kapj! Egyébként tudtommal sem kell hozzá semmi, csak bemenni az ügyeletre, elmondani az utolsó mensid idõpontját, plussz TAJ - kártya. Ha csak receptet kapsz, akkor még egész sok pénz is, mert nem olcsó kiváltani...
semmit, hívj fel egy sürgõsségi ambulanciát és kérdezd meg hogy mi kell a 72 órás tabletta kiváltásához.
A kérdező hozzászólása: ez az egész még csak tegnap történt.. de tablettát nem tudok bevenni. Természetesen mit tudnék tenni?
egy vetélést sem biztos hogy megúszol kórház nélkül.... barátnõm elvetélt és utána kórházba kellett mennie mert utána még megkaparták nehogy "valami benn maradjon" mert az rád nézve komoly fenyegetés lenne!Én így tudom..
A kérdező hozzászólása: Akkor mit tehetnék a gyógyszereken kívül?
NEM
A kérdező hozzászólása: Én is remélem. Olvastam hogy a koffein fogyasztása és a cigizés segíthet hogyha terhes vagyok az elvetélésben. A cigizés nem tenne jót .. a koffeint választottam. Szerintetek beválhat?
Nem tudom nekem is kellett még anno és én sem voltam akkor még 18 mégis kiadták és fel is írták...és nem a nõgyógyász írja fel(gyõrben legalábbis)
Sajnos semmit...vagy terhes vagy, vagy nem, késõ bánat ha igen. Drukkolok, hogy ne legyél. (egyébként mensi után 1 nappal kicsi a valószínûsége h teherbe estél, de sajnos bármi lehet)
A kérdező hozzászólása: A gyámom a 80 éves nagymamám. aki szinte járni sem bír.
A kérdező hozzászólása: Most volt meg.. utána egy nappal történt. A 72 órás gyógyszert szülõvel és vénnyel adják ki. Egyébként is amit vénnyel kell kivenni azt 18éven alul nem adják ki.:( természetesen mit tudnék ellene tenni?
Védekeztetek?ha nem akkor 72 órán belül kell bemenni a kórházba és kérni a tablettát! Amúgy meg menj el nõgyógyászhoz és kérd meg hogy adjon neked fogamzásgátló tablettát, hogy elkerüld a nem kívánt terhességet a jövõben!
Elõször is ki a gyámod ki vigyázz rád? Mivel kiskorú vagy nem élhetsz egyedül. Másodszor a nõgyogyászaton irnak ki esemény utánit. De az sem olcso. Beszélj egy felnõttel valaki csak van aki segíthet.
Nem védekeztetek?? Azt írod, hogy szerinted nem vagy terhes, de akkor miért kérdezed, hogy mit tehetnél ellene? Nem egészen értelek...
Valahogy vedd elõ a 80 éves nagymamádat és oldjátok meg a dolgot ÕSZINTESÉGGEL. Ha nem akarsz nagyobb bajba kerülni...

Lehetek terhes? Vagy egy hete kb rengeteget kell járnom pisilni, de nem vagyok felfázva (kb napi 15-16szor). Meg néha belenyilal a hasam aljába. Sokat aludnék. Vagy ha nem vagyok terhes, mi más lehet?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!

Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!
Én ugyanígy voltam, aztán megállapították, hogy petefészek gyulladás okozta a gyakori pisilést, és a hasszurkát.3hét fekvés és erõs antibiotikum.
Mikor kell megjönni? VAgy attól van hogy megfog jönni, vagy terhes vagy, bár ha nincs más tünet akkor nem sok esély van. Hõd méred?
A terhes nõknek nem ajánlatos mûugrani, és jeges furdõt venni...
Ha azt írom semmit, le leszek pontozva? Semmit.
Szerintem ez kb azt jelenti h önzetlen vagy te is és a hugod is mert nem néztétek ki és milyen bajból esett bele az árokba, kimentettétek és csak utána derült ki h terhes volt, és még az elött segíteni akartatok h tudtátok volna jeges vízbe esett- ez szerintem önzetlenségre és segítõkészségre utal bár lehet h ez csak egy álom volt de az álmokban is mindenki önmaga :)
A kérdező hozzászólása: Ez látatlanba is most jól esett:) köszönöm :)

Mit gondoltok a terhes szexről? Láttam itt egy cikket, mi a véleményetek róla? www.szexpartner. Info.hu/szex_hirek/szeretkezes_terhesen_1229/

Legjobb válasz: Egészségügyi dolgozóként úgy gondolom,hogy a terhesség alatt a szex nem tilos! Igaz vannak olyan idõpontok mikor nem ajánlatos, mert "probléma" lehet belõle...de nincs megtiltva, de illik óvatosabban csinálni. Az elsõ 3 hónapba a kismamák többsége a terhesség tünetei miatt: émelygés, hányinger, hányás..stb nem igazán szokták kívánni a szexet...miután elmúlnak a rosszullétek annál jobban ;) Meg mi értelme lenne tiltani?! Ha jól esik had csinálják..persze csak mindent mértékkel :) 22/N

Egészségügyi dolgozóként úgy gondolom, hogy a terhesség alatt a szex nem tilos! Igaz vannak olyan idõpontok mikor nem ajánlatos, mert "probléma" lehet belõle...de nincs megtiltva, de illik óvatosabban csinálni. Az elsõ 3 hónapba a kismamák többsége a terhesség tünetei miatt: émelygés, hányinger, hányás..stb nem igazán szokták kívánni a szexet...miután elmúlnak a rosszullétek annál jobban ;) Meg mi értelme lenne tiltani?! Ha jól esik had csinálják..persze csak mindent mértékkel :) 22/N
Ez igazából elég gáz, de az én esetemben anno azért indult be a szülés anyukámnál, mert nem bírtak magukkal...:) Ezért jöttem 3 és fél héttel korábban. Szerencsére nem lett baj belõle, mert megfelelõ súlyú és fejlettségû voltam, bár szerintem szüleim elég elõvigyázatlanok voltak...:)
A kérdező hozzászólása: :) Én is úgy gondolom hogy mindent csak módjával szabad. Megmosolyogtatott a születésed története :)
Én félig arab vagyok, de anyu mesélte, õ magyar, hogy kint szülés elött mindenki szexel, így könnyebb a szülés.

2 hete késik a mensim, már megcsináltam egy terhességi tesztet is, ami negatív volt (nem vagyok terhes), mi tévő legyek?

Már vagy 7 éve mestruálok és eddig soha egyetlen egy napot sem késett, ezért izgulok nagyon, hogy most mi van! Mert a párommal rendszeresen élek nemi életet és félek, hogy terhes vagyok! Viszont a teszt negatív volt! Higyjek a tesztnek?! Plussz van még egy probléma, talán attól van? Fél éve nem szedek fogamzásgátlót, mivel a mellemben csomók keletkeztek, így az orvos nem ajánlotta a további szedést! Lehet, hogy a csomók miatt késik? Valaki segítsen!!

Legjobb válasz: Van akinél a teszt csak késõbb mutatja ki, hogy pozitív.Csinálj még egy tesztet, így már biztosabb lesz.Mivel nem szedsz bogyót, így gondolom másképp védekeztek, tehát nem hinném, hogy terhes lennél.Menj el orvoshoz õ meg tudja neked mondani az okát, hogy miért késik.

Van akinél a teszt csak késõbb mutatja ki, hogy pozitív.Csinálj még egy tesztet, így már biztosabb lesz.Mivel nem szedsz bogyót, így gondolom másképp védekeztek, tehát nem hinném, hogy terhes lennél.Menj el orvoshoz õ meg tudja neked mondani az okát, hogy miért késik.
szerintem csinálj még egy tesztet(a saját megnyugtatásodra, mert ha még midig negatív akkor valószínûleg nem vagy terhes) aztán pedig akármi is az eredménye menj el dokihoz.Nekem is csak 2hetes késéssel lett világos, h valószínûleg baba van a dologba, mondjuk én nem teszteltem elõtte sem.Viszont ezt nem kellene halogatni, mert ha nem akarod megtartani a terhességed, akkor minél hamarabb intézkedni kell!
A tesztet a reggeli elsõ vizeletbõl végezd. Ha a tabletta gondokat okozott, mindenképp menj dokihoz. Ez bármi lehet: ciszta, gyulladás, stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!