Találatok a következő kifejezésre: Egy teljes kivizsgálás (13 db)

Lehet kérni az orvostól csak úgy egy teljes kivizsgálást?

Legjobb válasz: Mire gondolsz? teljes Vér vizelet vizsgálatot elvileg lehet

Mire gondolsz? teljes Vér vizelet vizsgálatot elvileg lehet
A kérdező hozzászólása: Háziorvosra gondoltam. Ilyenekre, hogy vérvétel, vizeletvizsgálat, vérnyomásmérés esetleg egk stb.
Milyen orvostól, milyen teljes kivizsgálást? Alig százféle szakrendelés van, de konkrét panasz nélkül nem fog beutalni a háziorvos ezekre. Meg mindet végig akarod járni? Ha elmész háziorvoshoz, megméri a vérnyomásodat, meghallgat, meg esetleg ha nagyon könyörögsz, kapsz egy beutalót vérvételre. Magánklinikákon vannak menedzserszûrések, de az fizetõs.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam: EKG

Miért van ez? Időközönként olyan szinten elkezd nyilalni szúrni a szívem, hogy azt hiszem, hogy összeesek! 21 éves vagyok fél éve voltam egy teljes kivizsgáláson ott annyi volt a baj, hogy egy picit magas volt a cukrom de semmi több!?

Legjobb válasz: Kérdés, hogy mennyire sûrûn, mert néha szinte mindenkivel elõfordul, lehet stressztõl is, szedjél MagneB6-ot, de ha gyakran elõjön, akkor nem árt megnézetni újra.

Kérdés, hogy mennyire sûrûn, mert néha szinte mindenkivel elõfordul, lehet stressztõl is, szedjél MagneB6-ot, de ha gyakran elõjön, akkor nem árt megnézetni újra.
A teljes kivizsgálásban volt szívultrahang is, vagy csak egy vérkép? Abból van pár betegség, genetikai dolog, amit nem mutat, pl. mitrális prolapsus, angina, stb.
A kérdező hozzászólása: már egy ideje nem volt ma visszont megint!csak vérkép volt ebbõl azt hiszem megint kivizsgálás lesz!köszönöm!!
Mindenképp kardiológust keress fel, vidd az akkori vérképedet is. 21 évesen az angina nem jellemzõ, de bármi lehet. Egy szívultrahang már sokat elárul.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
A vérkép nem elég, háziorvos utaljon be kardiológiára mielõbb (sürgõsségit kérj), ott majd elvégzik a kardiológiai vizsgálatokat! Holnap máris menj!

Debrecenben keresek kardiológust, aki egy teljes kivizsgálást csinálna, tudtok ajánlani valakit?

Olyanra gondoltam,akit meg lehetne keresni a Klinikán,és úgy küldene kivizsgálásra.Sajnos a házi orvosom,nem ad beutalót,szerinte semmi baja a szívemnek.Szúrkál,nyom,és a torkomban szoritó érzést érzek.

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy kardiológiai problémáról van szó.Ugyanezek a tünetek jelentkezhetnek fokozott stressz és pánikbetegség esetén is.Én 14 éves korom óta kardiológiai kezelés alatt állok öröklött szívbillentyû hiba és hiperkinetikus keringés miatt (plusz, mert az egész családnak magas a kardiológiai rizikófaktora, több szív és agyi katasztrófás haláleset is volt), Dr. Bedõ Zoltánhoz járok a Klinikára. Amikor elpanaszoltam neki, hogy az utóbbi idõben a Tiédhez hasonló tüneteket tapasztaltam, megvizsgált, és megállapította, hogy az állapotom nem romlott, az ok valószínûleg a fokozott stressz.Úgyhogy elképzelhetõ, hogy a háziorvosodnak igaza van. Egyébként Bedõ Doktor Úr jó szakember, az egész családomat õ kezeli, és úgy tudom, hogy a Klinika mellett rendel a Burgundia utca 24. alatt is.Tel: 534-313 / 534-314.

Nem biztos, hogy kardiológiai problémáról van szó.Ugyanezek a tünetek jelentkezhetnek fokozott stressz és pánikbetegség esetén is.Én 14 éves korom óta kardiológiai kezelés alatt állok öröklött szívbillentyû hiba és hiperkinetikus keringés miatt (plusz, mert az egész családnak magas a kardiológiai rizikófaktora, több szív és agyi katasztrófás haláleset is volt), Dr. Bedõ Zoltánhoz járok a Klinikára. Amikor elpanaszoltam neki, hogy az utóbbi idõben a Tiédhez hasonló tüneteket tapasztaltam, megvizsgált, és megállapította, hogy az állapotom nem romlott, az ok valószínûleg a fokozott stressz.Úgyhogy elképzelhetõ, hogy a háziorvosodnak igaza van. Egyébként Bedõ Doktor Úr jó szakember, az egész családomat õ kezeli, és úgy tudom, hogy a Klinika mellett rendel a Burgundia utca 24. alatt is.Tel: 534-313 / 534-314.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nagyon kedves vagy!Én is arra gondolok, mert a szülés után elég szorongós lettem, de lehet kivizsgáltatom magam.

Érdemes évente legalább egyszer teljes bőrgyógyászati kivizsgálást kérni? Sokat járok bőr dokihoz, ezért is kérdem. Elmennék egy másik orvoshoz is, kiváncsiságból, hogy ő mit mond, de akkor már teljes kivizsgálást.

Legjobb válasz: Akkor nem érdemes ha tünetmentes vagy. Ha meg van valamilyen régóta tartó betegséged, nem árt ha másik szakvéleményt kérsz.Legalább megnyugszol tõle.

Akkor nem érdemes ha tünetmentes vagy. Ha meg van valamilyen régóta tartó betegséged, nem árt ha másik szakvéleményt kérsz.Legalább megnyugszol tõle.
Ha sok, furcsa alakú anyajegyed van, akkor mindenképp.

A Kaáli Intézetben kb. mennyibe kerül egy teljes körű kivizsgálás a nő és a férfi számára?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nagyon sokba. Máshova nem akartok menni, mert a kivizsgálás még csak hagyján de ami utána következik az sem olcsó. A Budai meddõségi kp-ban ezért nem kell fizetni és az eredményeik is jobbak ha a kezelésekbõl származó babaszámot nézzük is. Szerintem emberségessebbek is és nincsenek tarifák, annyit adsz amennyit akarsz vagy módodban áll adni. Mi nem tudtunk sokat adni mert a gyógyszerek is 200 körûl voltak, de amióta megszültem azóta az adónkat nekik adjuk amíg élünk, hogy abból adjanak annak aki nem tudja kifizetni a gyógyszereit. Azért mielõtt döntesz, tényleg nézz utána a dolgoknak és hallgass meg másokat is. A Kaáliban szerintem mi az elsõ kezelések után nem tudtunk volna vállalni mégegyet, mert ott még akkor is fizetni kell ha csak 5 percet beszélsz a dokival.ez nekünk drága volt, mert hátha csak a 3 . sikerûl.-ne

Én úgy tudom, hogy nagyon sokba. Máshova nem akartok menni, mert a kivizsgálás még csak hagyján de ami utána következik az sem olcsó. A Budai meddõségi kp-ban ezért nem kell fizetni és az eredményeik is jobbak ha a kezelésekbõl származó babaszámot nézzük is. Szerintem emberségessebbek is és nincsenek tarifák, annyit adsz amennyit akarsz vagy módodban áll adni. Mi nem tudtunk sokat adni mert a gyógyszerek is 200 körûl voltak, de amióta megszültem azóta az adónkat nekik adjuk amíg élünk, hogy abból adjanak annak aki nem tudja kifizetni a gyógyszereit. Azért mielõtt döntesz, tényleg nézz utána a dolgoknak és hallgass meg másokat is. A Kaáliban szerintem mi az elsõ kezelések után nem tudtunk volna vállalni mégegyet, mert ott még akkor is fizetni kell ha csak 5 percet beszélsz a dokival.ez nekünk drága volt, mert hátha csak a 3 . sikerûl.-ne
Szia, mi a tapolcai intézetbe jártunk (az is Kaáli). INGYENES. Nem is értem, az elsõ válaszoló mit írt.
Azt, hogy a tapolcai az nem a budapesti. Legalább 4 embert ismerek, aki azért nem ment vissza Kaáli-ba mert nem tudta fizetni, hogy 10 perc konzultációért elkértek tõle 15 eFt-ot és még receptet sem adtak amivel kiválthatta a horibilis összegû gyógyszereit.
Sorry, én azt gondoltam, hogy a Kaáli Intézetekben egységes az eljárási rend. Szóval a tapolcaiban ingyenes (nagyon rendesek, emberséges, türelmes csapat!) a pestiben pedig horribilis-mint azt az elõttem szólótól megtudhattuk :)
Ez csak egy ízelitõ: Sperma vizsgálat: 13000 Ft! Az elsõ voltam!
Pesti Kaáliban: Hormonvizsg.: 14 ezer, nõgyógyászati vizsg.: 18 ezer, spermavizsg.: 13 ezer. De nem kell mindent ott megcsináltatni, elfogadják, ha máshonnan viszed az eredményeket.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A válaszok értelmében már átpártoltunk máshova..:-)

Van értelme egy (látszólag) teljesen egészséges, bár 36 éves nőnek TELJES kivizsgálásra mennie még a babaprojekt előtt vagy ez már túlzás?

Értem ez alatt, ekg, vérkép, vesevizsgálat, széklet-vizelet, stb. Kb. ilyesmiket mondott a doki, hogy ajánlja.

Legjobb válasz: elsõ gyerek lenne :)

A kérdező hozzászólása: elsõ gyerek lenne :)
A kérdező hozzászólása: 40%-os, ha mar itt tartunk, te meg azelott valaszoltal ugy, mintha en kerdeztem volna, mielott irtam, h nem rolam van szo. akkor most ki a hulye?
igen, értem. viszont ha pl. az jön ki, hogy nincs baj, mégsem jön a baba, akkor merre tovább? illetve ha meg az, hogy van valami, amirõl eddig nem tudtam és emiatt halasztódik el a dolog? nem jobb nem tudni, hogy pl. a vese nem tökéletes? Ezt is te írtad, ez szerinted nem egyes szám elsõ személy?? Kérlek kérdezõ hogy ne néz minket ilyen sügérnek....
Olvasd vissza amit kérdeztél kérlek... mert teljesen olyan mintha Rólad lenne szó....
Mert ez volt a kérdés......bocs a tudatlanságunkért, akkor mindenki butuska volt...egyébként!! :)
A kérdező hozzászólása: egyébként nem rólam van szó, nem is értem, mibõl gondoltátok! de azért köszi!!
Szerintem te se szeretnéd, hogy bármi baj legyen a terhesség során vagy akkor derüljön ki valami, amit igen nehéz orvosolni terhesen. Menj csak el nem fog fájni! :) A te és leendõ babád érdeke, hogy egészséges legyél.
Szia! Én 34 éves vagyok, elsõ babát tervezzük(igaz már 4 éve...)De most nem ez a lényeg, hanem az hogy inkább most vizsgáltasd ki magad, mint hogy vársz egy évet és utána kezded el az egészet.De ha egészséges vagy akkor természetesen semmi gond nem lehet és akár elsõre is sikerülhet.
Nem. A betegségek többsége nagyobb odafigyelést igényel terhesség alatt. Ha mégsem jönne össze a baba, akkor érdemes endokrinológushoz, nõgyógyászhoz menni. Ha ezek után sem, akkor meddõségi.
A kérdező hozzászólása: igen, értem. viszont ha pl. az jön ki, hogy nincs baj, mégsem jön a baba, akkor merre tovább? illetve ha meg az, hogy van valami, amirõl eddig nem tudtam és emiatt halasztódik el a dolog? nem jobb nem tudni, hogy pl. a vese nem tökéletes?
Bármikor bárki elmehet ilyen vizsgálatokra, nem kell hozzá babaprojekt elõtt állni. Én elmennék. 36 évesen már nem biztos, hogy még 2 évet szeretnék várni arra, hogy teherbe essek.
Szerintem nagyon is érdemes lenne, méghozzá nem csak egy 36 éves nõnek, hanem bármilyen korú nõnek. Kiegészíteném még azzal, hogy nõgyógyászati vizsgálat is kellene. Hajrá :)
Igen erdemes.
Szia Szerintem érdemes a te és a születendõ babád érdekében :) Hallgass a dokira õ tudja a legjobban :) Sok szerencsét a projekthez!
A kérdezõ 6-os sz. hozzászólásában E/1-ben írt. Nekem is úgy jön le, hogy õ az érintett a kérdésben. Amúgy nekem aztán 8, hogy ki az érintett...

Főorvos úr! Ön operálta meg sikeresen egy ismerősömet és nagyon jókat hallottam. Érdeklődöm, hogy hol tudnám önt felkeresni egy teljes nőgyógyászati kivizsgálásra. Köszönettel: Júlia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Budapesten a Millenáris Egészség Centrumban rendelek (II. kerület, Kis Rókus u. 17-19.). A 20 401 71 34-es telefonszámon tudnak időpontot kérni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Budapesten a Millenáris Egészség Centrumban rendelek (II. kerület, Kis Rókus u. 17-19.). A 20 401 71 34-es telefonszámon tudnak időpontot kérni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Egy teljes nőgyógyászati kivizsgálás mit tartalmaz?

Legjobb válasz: Hüvelyi vizsgálatot. Kézzel megtapintja a méhedet,a petefészkek környékét. Kivülrõl is megnyomja a hasad alját, hogy érzékeny-e. Azonkívül megnézi a cicidet is. A hüvelyi vizsgálat közben vesznek mintát rákszûrésre is. nem fájdalmas,max egy picit kellemetlen, kényelmetlen, de ki lehet bírni. Sõt az egészséged érdekében ki is kell! A doki naponta több tucat nõt lát így, szégyenkezned egyáltalán nem kell. Ha kérdésed van tedd fel nyugodtan, akkor is ha cikinek érzed!

Hüvelyi vizsgálatot. Kézzel megtapintja a méhedet, a petefészkek környékét. Kivülrõl is megnyomja a hasad alját, hogy érzékeny-e. Azonkívül megnézi a cicidet is. A hüvelyi vizsgálat közben vesznek mintát rákszûrésre is. nem fájdalmas, max egy picit kellemetlen, kényelmetlen, de ki lehet bírni. Sõt az egészséged érdekében ki is kell! A doki naponta több tucat nõt lát így, szégyenkezned egyáltalán nem kell. Ha kérdésed van tedd fel nyugodtan, akkor is ha cikinek érzed!

A fogamzásgátló tabletta felírásához pontosan milyen vizsgálatok szükségesek? Ez körülbelül mennyibe kerül? Egy teljes nőgyógyászati kivizsgálás mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a doki felírjon neked tablettát, elkell menned vérvételre, laborba és csinál egy rákszûrést. Nekem tök ingyen van. De lehet azért, mert 18 alatt vagyok. De persze az elsõ a nõdoki. Hozzá menjél elsõként mindenképpen.

Ahhoz, hogy a doki felírjon neked tablettát, elkell menned vérvételre, laborba és csinál egy rákszûrést. Nekem tök ingyen van. De lehet azért, mert 18 alatt vagyok. De persze az elsõ a nõdoki. Hozzá menjél elsõként mindenképpen.
Én tegnapelõtt voltam nõgyógyásznál, mivel áttérek a gyógyszerre.Semmi vizsgálat nem kellet(csak az aujjával nyúlt fel, és megnyomkodta a hasamalját, majd a mensimrõl kérdezett), és tök ingyen volt...
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát nekem elég lenne a vérvétel is, elég bizalmatlan vagyok a gyógyszerekkel szemben :S
Sztem orvos válógatja... :o/
Szia! Ez is dokifüggõ. Szerintem úgy vannak vele, h próbálj ki 1 fajtát, és ha az nem válik be, elküldenek vérvételre és új fajta tabit írnak fel. Olyan dokit keress, aki kér vérképet is. Bár halkan mondom (mert mindenki szerint kéne vérvétel), h szerintem sem olyan nagy baj, ha nem vesznek vért. Ha nem jó a tabi, úgyis egyéb jelei vannak pl. pecsételõ vérzés. Egyébként még májfunkciót is lehet kérni, mert azt roncsolhatja a tabi. De szerintem ezt már csak a nagyon hipohonderek kérik :-) Utolsó válaszadó voltam
A kérdező hozzászólása: értem, és ha nem magánrendelésre megyek, ott lehet kérni, hogy szeretnék vérvételt is? vagy ezt teljesen az orvos dönti el?
Szia! Valóban jó lenne, ha minden doki elküldene vérvételre meg hasonlókra. De a legtöbb nem teszi (még magánrendelésen sem - nekem is úgy írták fel a tabit, mondjuk semmi bajom tõle szerencsére). Szóval nem magánrendelés ingyenes, ha van taj-kártyád. Magánrendelésen nekem 7000 Ft volt a rákszûrés + tabi felírás.
ha magánredelésre mész akkor annyiba kerül amennyit õ kér... ha nem és 18 alatt vagy akkor ingyenes! de sztem mivel már nics vizitdij 18 felett is ingyenes
A kérdező hozzászólása: én szeptemberben töltöm a 19et...gondolom így már fizetõs
ha fizeted a tb-t, akkor ingyenes, és laborvizsgálatot végeznek, általában megvizsgál a nõgyógyász ott lennt. Megkérdi mire kell a gyógyszer: aktív szexuális élet, gyerek ellen, pattanások ellen, hormonzavar ellen, rendszertelen menzesz és hasgörcs ellen, vagy túl erõs vérzés ellen, vagy hízni szeretnél stb. A depressziósok nem nagyon szedhetik az ilyen gyógyszereket. Rákszûrést végez a doki egy kenetbõl, plusz érdeklõdik van e cukrod, vérnyomás problémád, dohányzol e, néhány bogyónál az emlõket is meg kell vizsgálni, nincs benne csomó stb.

Szeretném elvinni a testvérem, egy teljes körű kivizsgálásra. Budapesten milyen magán klinikát ajánlanátok?

A hugom mostanában elég rosszul van, rosszul is néz ki. 4 éve volt egy nőgyógyászati műtéte. Anorexiás. Nem merném azt mondani, hogy már kigyógyult belőle. Az iskolában nem tud figyelni, otthon letört, zárkózott, nem barátkozik. Tudom, hogy pszichológusra lenne szükség, de először szeretném, ha fizikailag helyre jönne. Mindenféleképp magán klinikára gondoltam, mivel külföldön élünk. A vizsgálatok pedig időigényesek, sokat kell várni már egy beutalóra is.

Legjobb válasz: Az anorexiásokat jobb ha lelkileg kezelik elõbb. Vidd pszichológushoz,vagy pszichoterapeutához, majd õ segít a legjobb számára való hely megtalálásában is. Sok erõt a nagy küzdelemhez, mindkettõtöknek!

Az anorexiásokat jobb ha lelkileg kezelik elõbb. Vidd pszichológushoz, vagy pszichoterapeutához, majd õ segít a legjobb számára való hely megtalálásában is. Sok erõt a nagy küzdelemhez, mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy pszichológusra van szüksége, de mivel fizikai jelei is vannak arra, hogy nem túl jó az állapota, ezért elõször azt kell helyrehozni.
http://telkiegeszsegcentrum.hu/ Én itt voltam, és még létezett a kórházuk itt is mûtöttek. Egy rossz szavam nem lehet, korrekt, pontos, precíz munkát végeznek. Javaslom: http://telkiegeszsegcentrum.hu/komplex-szures

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!