Találatok a következő kifejezésre: Egy szobában a (822 db)

Mennyi idős korukig voltak/lesznek egy szobában a gyerekeid? Egy szobában voltak egyáltalán?

Legjobb válasz: 4 éves fiú, 2 éves lány gyerekeim vannak, egy szobában. A következõ 5-6 évben biztosan egy szobában laknak majd, hisz nincs lehetõségünk elköltözni.

4 éves fiú, 2 éves lány gyerekeim vannak, egy szobában. A következõ 5-6 évben biztosan egy szobában laknak majd, hisz nincs lehetõségünk elköltözni.
Még különbözõ nemû testvéreknél sem a kor számít. Addig nyugodtan lehetnek egy szobában, amíg nekik jó. Úgyis szólni fognak, ha valamelyiküknek ez már kellemetlen.
Nalunk forditva van a pici meg csak 5 honapos a nagy 5 eves es nagyon szeretne ha egy szobaban aludnanak de meg nem engedem mert a pici sokszor kel. Majd ha atalussza az ejszakat osszerakjuk oket, amig jolesik nekik. Mi anno tesommal csak akkor mentunk kulon mikor en mar gimis lettem mert tobbet kellett tanulnom.
nekem a fiuk egyszobába vanak és lesznek is de mindenkinek van saját kuckoja mert galériáztuk szobájukat. kislány kap majd egy külön szobát .

A baba inkább aludjon egy szobába a szüleivel, vagy legyen külön?

Mi vele akarunk lenni, de sokmindenki azt mondja ezzel már kiskorában elkezdjük az elkényeztetést.

Legjobb válasz: Ha úgy gondoljátok az elsõ hetekben lehet a ti szobábtokban,de utána érdemes külön tenni. Nekünk elsõ perctõl külön szobában van a babánk,nekem van egy ágy a szobájában esti szoptatásokhoz :) Eddig 1x aludt velünk egy szobában RÉMES volt neki is nekünk is.Nekünk a külön vált be :) Gondolj bele ha veletek egy szobában van milyen lesz a házaséletetek?Addig ok míg kicsi,de utána?

Semmiképp nem elkényeztetés, ha egy baba a szüleivel alszik egy szobában. Bizonyos szempontból még kényelmesebb is, az éjjeli szoptatás miatt. Nekem a fiam az elsõ perctõl külön aludt elvileg, de gyakorlatilag minden éjjel a mi ágyunkban kötött ki. A kislányom már velünk alszik, de néha átvisszük a bölcsõjét a tesójához, azt vettem észre, hogy akkor jobban alszik. Én jobban szeretem, ha velünk van, de az õ érdeke az elsõ - plusz 4 hónapos, lassan kinövi a bölcsõt, a kiságy meg nem fér be a szobánkba - így lassan végérvényesen összeköltöznek. De úgy érzem, az éjjel második felét továbbra is velünk fogja tölteni. :)
Ha úgy gondoljátok az elsõ hetekben lehet a ti szobábtokban, de utána érdemes külön tenni. Nekünk elsõ perctõl külön szobában van a babánk, nekem van egy ágy a szobájában esti szoptatásokhoz :) Eddig 1x aludt velünk egy szobában RÉMES volt neki is nekünk is.Nekünk a külön vált be :) Gondolj bele ha veletek egy szobában van milyen lesz a házaséletetek?Addig ok míg kicsi, de utána?
Nekünk elsõ perctöl külön van. VAn légzésfigyelõ de panelben lakunk és az ajtó nyiva résnyire és 5 lépés a távolság. Nekünk nem is fért volna és nem is szerettem volna egyszobához szokatni. Nem is aludt még velünk egyszer sem és nem is alszik jol csak a kiságyában. Beteszem és már veszi fel az alvóspózát.
Saját ágya és szobája van, de én születése óta a babaszobában alszom. A férjem, meg a hálóban. Most 8 hónapos, és dilemmázok, hogy visszaköltözzem-e a hálószobánkba. Mennék is, de a babát sem szívesen hagynám egyedül... Van légzésfigyelõ, de mindig attól félek, nem éberedek fel, nem hallom, ha baj van.
hát ha éjjel fel kell kelned szoptatni és a baba a másik szobában van tuti rájössz h legalább addig jó helye lesz melletted :-) nem kell egy ágyban aludni vele de ha éjjel nyiszeg mert éhes akkor csak átemeled a tiedbe szopi és ha alszik vissza teszed és már aludhatsz is pl én amíg nem alszik stabilan éjjel addig mellettem van az ágyában néha elég egy simi csicsi és alszik tovább ha másik szobában lenne fel kell kelnem és mire pl oda érek lehet h felébreszti magát annyira h nem tudod vissza altatni sokáig -- ez neked sem és neki sem jó elkényeztetni majd 2 éves kortól fogod :-))) addig csak a szükségleteit elégíted ki -- ez pedig fontos -- bizalom
nem elkényeztetés, de amióta a lányom külön szobában alszik, sokkal jobbat alszik.El sem akartam hinni:) )
Majd érzed, nektek hogy jó. Mi fél évig egy szobában voltunk, majd kiköltöztünk, neki megmaradt az a szoba, amiben voltunk. Nekünk így volt tökéletes. Most 2 éves és jól elvan a szobájában, szereti. Mi is a miénket. :) De te tudod majd mit akarsz, és az élet majd úgyis alakít rajta. Még egy gyereket nem láttam panaszkodni, hogy képzeld én külön szobában voltam, vagy képzeld anyámékkal kellett aludnom. :) Bármi lehet jó, ha az mindenkinek megfelel, gyereknek-szülõnek egyaránt.
Hmmm... Én a különalvásra szavazok! Van ismerõsöm, aki magukhoz szoktatta és 5évesen sikerült végre a saját szobájába 1 kutyával nagynehezen odaszoktatni! :((( Az én lányom is külön alszik, épp építkezünk, 2hétig velünk aludt (külön kiságyába persze), de minden zajra felkeltem, ha megmozdul és ugyan így õ is! Én is láttam rajta, h nem úgy alszik, ahogy eddig, mert sokat mocorgott... És hát szerintem a házaséletre is ki tud hatni! Úgyhogy én a különalvásra szavazok! Hidd el nem fog vele éjjel semmi rossz történni, ha pár méterre arrébb van tõled! :) Jah és az én lányom 6hós most! Boldog kiegyensúlyozott kisbaba és 2hós korától végigalussza az éjszakát! :) )
Ha megszokja, hogy veletek alszik, akkor kesöbb nem akar majd külön aludni.
A mi ágyunk mellett van a kiságya! Abban alszik! Még csak 6 hetes, nem tudom mikor kerül át a szobájába!
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy hallok olyanról is aki együtt alszik a picurral :)
nekünk nem is lesz lehetõségünk külön szobába tenni. már tervezzük az ház bõvítését, de kb. 3-4 éves lesz, mire kész lesz és még meg sem születet... nem vagyunk gazdagok, magunk csináljuk, kölcsön nélkül. adig ki kell bírnia neki is, nekünk is!
A Kisfiunk 5 hónapos, a mi szobánkban alszik, a kiságyában. A szoptatás miatt is kényelmes volt így. A szobája nemrég lett kész, ott játszunk, minden holmija ott van, de az ágya maradt nálunk, és amíg szopik, maradni is fog. De inkább talán addig marad, míg tud majd járni. Majd meglátjuk, hogy alakul.
A kérdező hozzászólása: Kííváncsi voltam a válaszokra. Persze az elhatározásban nem változtat, s amíg nem ovis, marad velünk.
Az a normális ha a saját szobájában alszik.
Egy szobában a nagy ágy mellé tolt kiságyban , le van véve az oldala , így szoptatásra átemelem , alszik és vissza teszem.Most 1 éves. Ha már nem szopik visszakerül az ágy oldala leesés gátlósan és arrébb tesszük , majd ha már ovis és alszik önállóan napközben akkor külön szobába költözik.
Nálunk is külön szobában alszik a kicsi is az elsõ perctõl kezdve. Sajnos sokszor sír utánam éjszaka, olyankor át kell mennem és már meg is nyugodott. Van nála egy kanapé, rászoktam, hogy ott alszom tovább, nem vándorolok ide oda. Valamiért a gyerekeim ilyenek, a nagyok is ugyanezt csinálták, de már rég leszoktak róla, mindegyiknek külön szobája van, szépen alszanak egyedül. Na, ami már nem normális, hogy anyósom a férjemmel aludt egy szobában 30 évig, míg meg nem nõsült.(elõzõ feleséghez ment) Ez már beteges, nem is értem, miért nem lázadt fel a férjem!!! Ahányszor ránézek anyósomra, ez eszembe jut és kinyílik a bicska a zsebemben, hogy így "tönkretette" a saját fia lelkét, gyerekkorát, magánszféráját az önzõ ragaszkodásával. Idáig nem szabad fajulnia a dolgoknak! Fúúúúúú! Ha tudtam volna:((((
Nálunk mind a három gyerek a gyerek szobában alszik az elsõ pillanattól kezdve! Éjjel megszoptattam amíg igényelték és visszaraktam a kiságyukba én meg újból bebújtam apu mellé. Mi így éreztük jónak de ez családja válogatja!
A két nagy velünk aludt elsõ pillanattól a két kicsi viszont külön. A két kicsi sokkal nyugodtabban alszik mint a két nagy. Most szoktatjuk külön a nagyokat és egész jól haladunk. Én addig a kicsikkel aludtam amíg szoptatás miatt többször fel keltem, de most hogy én sem zavarom õket egész este alszanak vannak persze éjszakák mikor fogzás miatt vagy más miatt fel kelnek de még így is nyugisabbak az éjszakák most hogy a két nagy is külön alszik mi is még közelebb kerültünk egymáshoz a párommal. Szóval külön alvás. Bocs ha hosszú lettem.
7 es vagyok. Amikor pici volt valóban többet kelett felkelni hozzá. De most 5 hónapos és max kétszer megyek átt hozzá. van fotel abban szoptatok. A férjem akkor nemtudna pihenni. Õt nem akarom zavarni így sokszor észre sem veszi, hogy én szoptattam. De ezt majd te meglátod kedves kérdezõ, hogy jobb nektek.
A kérdező hozzászólása: Addig gondoltam amíg baba, ha már gyerekkorba lép akkor nem.
Ovisan igen nehéz lesz majd saját szobába szoktatni.

Nagyot hibázunk ha egy szobába költözünk a 4 hónapos babánkkal? Ki meddig aludt egy szobában a kicsijével?

Születését?l velem/velünk aludt egy ágyban este,mostanában el tudtam érni ,hogy fürdés után át tudom tenni a kiságyába aludni. De hajnal 2 -t?l nem hajlandó aludni 1 hónapja. Már mindent kipróbáltam. Kiságyába tettem , hátha én zavarom, de az sem, cicizik is többször este. Most beköltöznénk hozzá a szobájába és a kiságyát lejjebb vennénk a mi ágyunk meg mellette lenne. Már mást tényleg nem tudok kitalálni,de ártok ezzel? Ha igényelné a külön szobát akkor meg kihoznánk az ágyunkat.

Legjobb válasz: Szerintem azt tedd, ami a babanak a legjobb! Nekunk is rossz alvi, hasfajos, a vilagert nem tennem kulon szobaba! Imadjuk, hogy barmikor ranezunk latjuk. Nekunk ugy teljes a csalad, hogy 3an vagyunk. Kettesben tudunk lenni maskor. A legfontosabb, hogy a babad kiegyensulyozott legyen, szerintem ne aggodj ezen, vedd magatok melle.

Szerintem azt tedd, ami a babanak a legjobb! Nekunk is rossz alvi, hasfajos, a vilagert nem tennem kulon szobaba! Imadjuk, hogy barmikor ranezunk latjuk. Nekunk ugy teljes a csalad, hogy 3an vagyunk. Kettesben tudunk lenni maskor. A legfontosabb, hogy a babad kiegyensulyozott legyen, szerintem ne aggodj ezen, vedd magatok melle.
melletted a helye
Lányom 10 hónapos még mindig egy szobában alszunk! Szerintem ez megnyugtatja amúgy is rossz alvó!
Nem ártasz vele. Igényli a jelenlétedet, ez van. Minden gyerek más, ami másnak mûködik, az nálad nem biztos, hogy beválik. Csináld úgy, ahogy az nektek a legjobb. Akinek jó alvó babája van, valóban sokkal könnyebb. Nekem két kislányom van, és egyik sem volt/(van) jó alvó. Attól ne félj, hogy nem tudod majd külön tenni, ha egy kicsivel nagyobb lesz.
A kérdező hozzászólása: MI is külön szobában szerettük volna, de születésétõl fogva nem alszik a kiságyában. Ez is nagy csoda ha este át tudom tenni. :( nappal babakocsiban alszik. Most is úgy van , hogy sokszor a párom alszik a gyerek szobájában, hogy tudjon pihenni. Mostanában próbálkoztam , hogy a kiságyban altatom, de mondom nem alszik hajnaltól. Vagy 20x kell odamennem a kiságyához, cumit betenni, vagy kivenni cicizni stb. Ki vagyok merülve és az ötleteim is kifogytak. Akinek jó alvó a babája annak könnyû :(
Az én lányom ahogy hazahoztuk a kórházból rögtön a saját szobájába aludt és azóta is ott alszik, most 20 hónapos. Soha nem altattuk magunk között, igaz jó lett volna, de egyet értek az elõttem szólóval, hogy én is szeretek a férjemmel aludni és mindenkinek legyen meg a saját kis helye. Mi eldöntöttük, hogy nem szokatjuk magunk közé, mert késõbb a gyereknek is rossz lesz ha ki akarjuk rakni. "Ha igényelné a külön szobát akkor meg kihoznánk az ágyunkat." Ez mondjuk olyan 14-15 évesen szokott már igény lenni. Mit gondolsz, hogy hogyan fogja kifejezni magát a gyerek, hogy nem akar benneteket már a szobában? Sehogy! Nagyon is jól fogja magát érezni hogy ott vagytok. Esze ágában se lesz külön menni! De én nem érzem azt, hogy mondjuk az én lányom rosszul érezné magát egyedül a szobájában. Nagyon szeret ott lenni, délbe már õ szól, hogy menne aludni és bekéreckedik a kiságyába. És alszik egész éjszaka is!
Van akinek lehetõsége sincs külön szobában aludni a picitõl... ártani nem fogsz a babának! Max. a saját kapcsolatodnak... érted.
Én azt mondom, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Nálunk pl. alapelv volt, hogy nem fogok a gyerekhez költözni! A férjem sem szerette volna és én is szerettem volna a férjemmel aludni. Mi 7 hetes korig aludtunk a fiammal egy szobában. De mindig a kiságyban altattuk. 7 hetes átkerül a saját szobájába, és azóta tökéletes el van, jól érzi ott magát! Én nem bánom, hogy nem költöztem be hozzá, mert igazából mi a férjemmel csak este tudunk "élni". Akkor beszéljük meg a nap dolgait, akkor iszunk meg egy pohár bort, akkor vagyunk ketten stb. Nagyon ritkán volt olyan, hogy ha éjjel felsírt és nem bírtam a kiságyban visszaaltatni, akkor átvittem magunk közé, de ahogy visszaaludt, vissza is vittem!
Mi is ìgy alszunk, csak a mi szobànkban, este az àgyunk mellè hùzom a kisàgyat. Most 10 hònapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Végül átvittük az ágyunkat , de rosszul esett , hogy eltünt így a babaszoba kinézete így visszacsináltuk az egészet. A baba kiságyát tettük át más helyre, hogy ne az ajtóval szemben . Mellettem alszik továbbra is addig amíg kellek neki, meg végül is csak a hajnali etetéstõl van ez. Néha néha majd bepróbálom a kiságyban alvást tovább is, de ha még nem kész rá akkor nem fogom siettetni, amúgy is imádom ha ott szuszog mellettem.


Milyen idősen altattátok egy szobában a testvéreket?

Van egy 3 éves kislányom, aki kezdetekt?l fogva a saját szobájában alszik egyedül. Van egy huga , aki most 14 hónapos, ? még éjjel szopizik min. 2x, de arra gondoltam lassan át kellene szoktatni a tesóhoz. Ki hogy csinálta?

Legjobb válasz: Az össze gyerekem mindig is egy szobában aludt, és nem szoptattam 14 hónapig, csak 3-ig.

Az össze gyerekem mindig is egy szobában aludt, és nem szoptattam 14 hónapig, csak 3-ig.
Két év van közöttük, a kicsi 5 hónapos volt, amikor összeraktuk õket. Most 9 hónapos, egy szobában tesszük le õket, aztán ha felsír, átviszem magunkhoz. Sokat szopizik éjjel még õ is.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.válaszoló miért érzem a válaszodba , hogy lenézel h még szoptatom?Büszke vagyok rá , h még mindig tudom táplálni.Itt nem ezen van a hangsúly, hanem , h tudnám rávenni h egész éjjel aludjon. 2.válaszoló, én is próbáltam már h együtt teszem le õket, de ha a kicsi ébredt szaladtam át, h a nagyobbat ne keltse fel, de ennek így semmi értelmét nem láttam. Azért várom még a tapasztalatokat.

Mit lehet tenni akkor, ha "nemzetiségi" anyukákkal kerülök egy szobába a szülést követően?

Két napja a nyílt utcán megtámadott két c., kb. 16 éves srác, annyira kiborultam, hogy sajnos el?ítéleteim vannak azóta, mindenhol ?ket látom. Félek t?lük, ráadásul a városom tele van velük. Nem bírom ki, ha egy kórteremben leszek, s hozzák a pereputtyukat. Nem akarok így érezni, segítsetek!

Legjobb válasz: Szia. Nincs lehetõség plusz pénzért külön szobát kérni ott ahol szülni fogsz? Sajnos ha volt egy rossz tapasztalatod nagyon nehéz leküzdeni az elõítéletet. Lehet, hogy nem szép dolog amit tanácsolok, de ne legyen nálad érték a szobában, és ne a legszebb ruhácskákat vidd a babának, ha kell neki rucit vinni a kórházba.Sajnos nálam is az a helyzet, hogy a városban sokan vannak, ráadásul nekem még a foglalkozásomból kifolyólag is vannak elõítéleteim. 32 hetes kismama

Szia. Nincs lehetõség plusz pénzért külön szobát kérni ott ahol szülni fogsz? Sajnos ha volt egy rossz tapasztalatod nagyon nehéz leküzdeni az elõítéletet. Lehet, hogy nem szép dolog amit tanácsolok, de ne legyen nálad érték a szobában, és ne a legszebb ruhácskákat vidd a babának, ha kell neki rucit vinni a kórházba.Sajnos nálam is az a helyzet, hogy a városban sokan vannak, ráadásul nekem még a foglalkozásomból kifolyólag is vannak elõítéleteim. 32 hetes kismama
Hát, igen sajnos ellepték az országot! És ezért nem is lesz itt már pozitív fejlõdés, csak erõteljes visszaesés! Az ötödik válaszolótól pedig megkérdezném EZ A CSODÁLATOS SZÓKINCS A GÉNJEIK ÁLTAL ÖRÖKLÕDIK, v.CSUPÁN ELÉG HOZZÁ A TÖKÉLETES SÖTÉTSÉG MAX ÁLT. ISK. 2 OSZTÁLY LEGALÁBB 6x ISMÉTELVE v, TALÁN MÉG SOK IS!?
Sajnos ezek a c..-ok mindig rászolgálnak a hírükre.Hiába próbálunk emberségesek lenni velük, teljesen fölösleges.Persze mindig van kivétel, de a 99%-uk borzasztó.Azt hiszik nekik mindent lehet és nem tudnak normálisan élni a társadalomban.Teljesen megértem az aggodalmaidat!
Én egy szobába kerültem egy roma lánnyal, és bevallom: elsõ pillantásra én is kétségbeestem. Pedig nem kellett volna. Annyira kedves, segítõkész volt! Most már szégyellem magam, hogy elõször elutasító voltam vele.
Sajnálom, hogy mindig be kell, hogy igazolódjon a gyanum. Én már 100%, hogyha lessz hely, akkor csakis 1 ágyasba megyek.Max 4 napig van bennt az ember, és kb 7000ft egy szoba.Hááát csajok, inkább mint a hasonló nevelésben és eszmében felneveltekkel eggyütt. Remélem minden rendben lessz nálad, könnyû szülést kívánok neked.
szia..én nem értek egyet a legtöbb elöttem szólóval..és mondjuk ki én sem vagyok roma.De tudom azt hogy nem minden ember egyforma..Nem irtad hogy mennyi idöd van még szülésig..Én azt tanácsolnám hogy addig probáld feldolgozni és elfogadni hogy köztük is vannak jo emberek.Mert ha most elkezdessz menekülni akkor majd az utcán amikor sétáltatod a cseppedet átmész a tuloldalra?szoval örökké csak menekülni fogsz..Szerintem gondold át, fiatal buta kamastok voltak akiknek ez az élet.Örülök hogy nincs bajod, de egy magyar is megtehette volna ezt veled.És a börszin nem minden..
Ha van választott orvosod akkor némi pénz fejében próbáld meg megkérni hogy ne tegyen egy szobába ilyenekkel. Nem hiányzik az ideg egy frissen szült kismamának, hogy ott zajonganak körülötte. Minden jót!
Mindenképp próbálj mási kkórházba menni vagy külön kórtermet/szobát kapni még ha sokba is fog kerülni. Hallottam ilyen sztorikat amikor a nevezett csoportosuláshoz tartozó nõt meglátogatta az egész pereputty, több mint 10 ember, és ott zajongtak, balhéztak, elvették és megették a betegeknek/kismamáknak szánt kaját, szemeteltek. A gyereked sokkal fontosabb a pénznél és a toleranciánál, ne kockáztass sztem. Ha más megoldás nincs akkor pedig a családból/ismerõsök közül MINDÍG legyen valaki melletted, aki vigyáz rátok.
Hát ezzel nem lehet mit csinálni. Amúgy meg nem is mindenhol van egy ágyas szoba. Nálunk pl. nem volt, minden kórterem négyágyas volt. De a kórtermekbe nem jöhetnek be a látogatók ám, hiszen ott fogsz szoptatni meg minden, oda senki nem mehet be, csak akik ott fekszenek, meg a dokik és a nõvérkék. De azért a kórházak általában igyekeznek kicsit szelektálni a kismamáknál is, nem pont bõrszín alapján, de azért megnézik, hogy kik passzolnak jobban össze. Legalább is nálunk valami ilyen volt, az én kórtermemben tök normális kismamik voltak, de kettõvel arrébb csupa nagyszájú, közönséges, kissé fogatlan nõ volt (nem romák), a folyosó végén meg olyanok, akik azért jóval idõsebbek voltak, már közel a negyvenhez. Szóval próbálják életkor és bizonyos fajta kulturáltság szerint szétszórni az embereket a kórtermekben, legalább is jobb esetben. Ha annyira nem bírod a szobatársakat, akkor azért lehet valami panasszal élni azt hiszem.
És sajnos nemcsak velük van a baj. Nekem szerencsém volt, mert a Máv-ba nem engednek be látogatót a szobába. De volt egy kis beképzelt pi..a (szerencsémre nem az én szobámban), akinek ott ült az egész rokonsága, miközben a másik két anyuka próbált szoptatni, meg vérezve, egyszál hálóingben.... Szerintem ez gusztustalan, hogy nem hagyják nyugton a másikat. Szerencsétlen nõvérkék meg nem tudták kipaterolni õket, végül a biztonsági õrökkel dobatták ki a pereputtyot. És sajnos ez a romáknál gyakoribb. Nekem nem volt rá anyagi fedezet, hogy 1 héten keresztül napi 10 000 Ft-ot fizessek saját szobára. De kérheted az áthelyezésedet is, egy másik, nem fizetõs szobába. Meg szokták érteni a nõvérek! Szép szülést! :o)
lehet, de én sem lennék velük egy szobában... Én egyágyasba mentem, mert elsõ éjszaka egy 3ágyasban voltam egy másik anyukával, és igaz õ nem roma volt, de annyit fecsegett, h nem tudtam pihenni... Átmentem egyágyasba, oda csak naponta kétszer jött be ½látogatni¨. De jobb volt így! Szóval egyágyas! Nem mindennap szül az ember és ha az anyagiak engedik, akkor csakis a legjobbat mindenbõl.
Szia!!! Embere válogatja!!!Amikor szültem nekem is volt a kórtermembe egy nemzetiségi ahogy te hívoD de nagyon kedves aranyos volt és a rokonsága is!!!Szval ne itélkezz!!!ÚGYANÚGY KÖZTÜK IS VANNAK JÓK!!!
Meg tudom érteni! Ezek más világban élnek! Azt a pár napot vhogy kibírod, ugysem velük leszel elfoglalva, meg abszolút nem biztos h velük leszel!
Tökéletesen igaz! Csak egy dologhoz értenek!!! Ingyen élni segélybõl!!!!!! De én egynek se adnék! Több segélyt kapnak a nagy semmiért, mint mi dolgozó állampolgárok a bérünkért! Amíg ez így lesz nem lesz igazság a földön!H::: kár hogy nem ezekkel a naplopókkal kezdte!!! A megnyilvánulásuk is ezt igazolja! legalább a buta meghúzná magát, dehát, na buta ez ilyen egyszerû sajnos......

Raid elektromos szúnyogrisztót lehet használni kisbabával egy szobában? A darazsat is írtja ha van esetleg a szobában?

Megcsípte ma a kisbabámat /2,5 hónapos/ egy darázs, még kórházba is bevittem mert annyira féltem hogy bedagad vagy megfullad. Tet?térben lakunk és nagyon sok a darazsunk, de nem tudok az ablakra szúnyoghálót tenni, mert akkor nem tudjuk az ablakot nyitni-zárni. Darázsfészket nem találtuk meg. Cukrászda felett lakunk lehet h arra jön a sok darázs.

Legjobb válasz: az összes ablakotok tetõablak? mi is tetõtérben lakunk, nekünk csak 1 szobában ilyen, a többi kifelé nyitható, a tetejük szûkül. teraszotok nincs? mert akkor arra szereljetek szúnyoghálós ajtót és csak azon szellõztess, mert a darázs 1 baba mellett nem játék sajnos. és ezeket nem sok minden tartja távol...

az összes ablakotok tetõablak? mi is tetõtérben lakunk, nekünk csak 1 szobában ilyen, a többi kifelé nyitható, a tetejük szûkül. teraszotok nincs? mert akkor arra szereljetek szúnyoghálós ajtót és csak azon szellõztess, mert a darázs 1 baba mellett nem játék sajnos. és ezeket nem sok minden tartja távol...
http://www.szunyoghalo.info/tetoteri-ablak-szunyoghalo.szuny.. ezt találtam még nektek. hátha segít. de írd be google keresõbe, h szúnyogháló tetõtéri ablakra és kidob pár oldalt, hátha találsz vmi jót:) most én is ezt vadsázom , mert pont a fiam ablaka a tetõtéri nálunk is:) 1. voltam
http://www.veluxshop.hu/velux-szunyoghalo/3654-velux-zil-szu.. na ez a legkomolyabb. ha a párodnak van kis kézügyessége, akkor nem is kerül ennyibe:) 1.
Én is pont ma hívtam ki egy darázsirtót. A google-be beütöttem hogy darázsirtás, és az elsõt felhívtam. Holnap jön irtani. Mi is tetõtérben lakunk, és nem tudom, hol lehet a fészek, valószínûleg a cserepek alatt. Mindenképp hívj ki egy ilyen szakembert. Megkeresik a fészket, és 3 hónap garanciát vállalnak a munkájukra. 15 ezer forintomba fog ez kerülni holnap, de muszáj, én is a gyerekemet féltem a darazsaktól.
A kérdező hozzászólása: Minden ablakunk ilyen és nagyon kicsik is, levegõ sem sok van, muszáj ilyen melegben mindent kinyitni. Valamilyen szúnyoghálót kitalálunk de amíg nem készül el, addig a Raid használható?Vagy az árt a kicsinek?
Szia! Azt nem tudom, hogy a raid írtja-e a darazsakat, de tény, hogy meg kéne keresni a fészket, mert elszaporodhatnak :( Viszont ha nem akarsz szúnyoghálóra nagyon sok pénzt kiadni, a Tesa-nak van olyan szúnyoghálója amit ragasztani kell és jó tetõtéri ablakra is. Ilyet tudsz venni bármelyik barkácsáruházban, meg ha ott megkérdezed, hogy van-e valami jó darázsírtó biztos tudnak segíteni.
Nem hinném, hogy darázsra is jó.Mi most csináltattunk szúnyoghálót, olyat, ami belülrõl van felrakva, és mégis csukni lehet az ablakot. Mi ott csináltattuk, ahol mûanyag ablakokat gyártanak.
Ha nem írtatjátok ki a darazsakat, egyre több lesz, és a végén csak tetõ-bontással a tûzoltók tudják õket megpusztítani.
szerintem darázsra nem jó. de ha nem abba a szobába dugjátok be, ahol alszik, akkor használhatjátok szerintem. így nincs vele közvetlen kapcsolatban.
Nem célszerû ilyesmiket használni babával egy légtérben. Inkább irtatni kéne a darazsakat, a számlát pedig benyújtani az alattatok lévõ cukrászdának!

Mennyi idős korukig aludtatok egy szobában a babátokkal és mikortól aludták már át az éjszakát, úgy, hogy már nem keltek fel enni?

Legjobb válasz: fiam 10 hós, még 1 szobába vagyunk, és éjféltõl alszik reggel 7ig. éjfélkor kap tápszert, amúgy 8kor van fekvés.

fiam 10 hós, még 1 szobába vagyunk, és éjféltõl alszik reggel 7ig. éjfélkor kap tápszert, amúgy 8kor van fekvés.
kb. fél éves koráig aludtunk egy szobában muszályból, ugyanis nem volt még kész a lakásunk felújítása így anyámnál húztuk meg magunkat. éjszakai etetés azóta nincs, hogy elérte a 3 kg-ot, de addig is keltegetni kellett, mert magától nem ébredt volna fel, de az orvos azt mondta, hogy addig kelteni kell. utána már csak a súlygyarapodását kellett ellenõrizni, hogy eszik-e amúgy eleget.
Soha, rögtön az elejétõl külön szobában aludt, a saját kiságyában. 5 hónapos korától egyáltalán nem kel éjjel, 9-7:30-ig alszik, most 8, 5 hónapos a kislányom.
5 hónapos koráig aludt velünk, azaz a múlt hétig:) Azért került saját szobába, mert zavarta apa horkolása és a tv. Nagyon sokszor kelt éjszaka, így ez volt a legjobb megoldás, nekünk rossz volt megszokni, de mióta külön szobában van, egyszer kel cicizni.Éjszakát nagyon nagyon ritkán alussza csak végig.
9 hós, még velünk alszik, ált.1x kel éjjel. kb.1 éves korára lesz kész a lakásunk, akkor már külön lesz.
4 hónapos koráig voltam vele a szobájában, aztán visszaköltöztem apához. A lányom még utána kb 1 hónapig 1x kelt éjjel, azóta végigalussza az éjszakát. Eleinte este 8-tól reggel 5-6-ig, most 13 hónaposan 8-tól 7-8-ig alszik.
Kisfiammal 8 hetes koráig aludtunk együtt, onnantól külön szobában van. Kb 12 hetes kora óta nem kel fel enni, este 8tól reggel 6ig alszik:) Most 15 hetes
Hülye kérdés, mire akarsz kilyukadni, a probléma lényegét írjad!
hülye az a bíróság amelyik egy lakhatási hely szerint dönt a gyereknek nem ez a legfontosabb ....
A Hõs utcának az a része még egész tûrhetõ, de össze se lehet hasonlítani egy budakalászi családi házzal! Viszont hiába lakik egy szobában az exed a pasijával, gyakran dönt a bíróság úgy, hogy az anyánál maradjon a gyerek! Fõként, hogy kicsi és ráadásul lány is. Én nem ringatnám magam hiú ábrándokban...
A gyerek saját családjávál, még saját szoba nélkül is:)
Nyilván jobb, ha nagyobb tér jut neki, de ez messze nem elsõdleges szempont.
1 A kérdezõnek elképzelhetetlen agyilag, hogy mi az, hogy család. Õ anyagiakban méri a fontosságot.
No de az a szülõ is megéri a pénzét, aki B.kalászon él, és elnézi, hogy az egykori családja lecsússzon:D Még egy macskát sem bíznék rá jó szívvel.
A Hõs utca 10.kerület. Én oda nem költöznék 2 éves gyerekkel. (Kicsit arrébb a Pongrácra talán.) CSalád elõrevalóbb, az Omszki tónál kihez költözne?
29-es ma 10:00 óra: vert téged és a közös gyereketeket a kérdezõ? bántott? iszik, mint a gödény? vagy csak "nem érzed magad nõnek mellette" hm? jaa, hogy nem te vagy az érintett feleség, anya? akkor mi a viharnak beszélsz úgy, mintha ismernéd a helyzetet??
A kérdező hozzászólása: Igen, teljesen egyetértek. De válás esetén ez sajnos már nem valósulhat meg.
Ha már megest megemlítetted, kiegészíteném: *Hanem, mint felelõs szülõ mindig a gyerek érdekeit kell nézni, és egy gyermek érdeke: család, és a saját családban(ahová beleszületett) való felnövés:)
2 évesen az anya mellet a helye, baromi sokan nönek fel családi ház nélkül.
Az, hogy 2 évesen az anyja mellett a helye kicsit erõs kijelentés.Nagy mértékben függ, hogy az anya hogy viszonyul a gyerekéhez. Kicsit szélsõséges példaként meg lehet említeni az alkoholista, vagy drogos anyákat, akiknek nem feltétlenül a gyerekük jelenti az elsõdleges célt az életükben. Kérdezõ! Én nem tartom a legegészségesebbnek azt, ha egy gyerek egy szobában van a szülõvel, s annak újdonsült partnerével. Ha ideiglenes megoldás, akkor még elfogadható, de hosszú távon irtó kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem jó. Egy albérlet mennyire hosszú és biztos megoldás a mai világban?
Teljesesen. Sokan elnek alberletben. Ha az anya jol banik a gyerekevel, akkor en vele hagynam a gyereket. Ha dolgozik, kapja a gyerektartast, költözhetnek majd jobb helyre is. Biztos nem ok nelkül lepett le, kivancsi lennek, miert. De ezt töled ugyse tudjuk meg. A növerem ket gyerekkel ment -menekült- a luxusbol az alberletbe... A gyerekek erdeke is ez volt, hiaba a luxus. Ok mar nagyobbak voltak egyertelmüen meg tudtak mondani, hogy az anyjukkal akarnak menni.
A kérdező hozzászólása: 27-est privátban válaszolom meg, mert nem akarok családi ügyeket ennél jobban nyilvánosan megtárgyalni.
Hogy mennyire jó megoldás egy albérlet a mai világban? Teljesen elfogadható megoldás, a mai világban a saját családi ház sem nagyobb biztosíték arra, hogy téged nem rúgnak ki, nem szûnik meg a munkahelyed, nem megy csõdbe a vállalkozásod. Én is albérletben vagyok a gyerekkel évek óta, és attól még jól megvagyunk, szépen nevelem, jól tanul. Tehát csak azért mert neked Budakalászon saját házad van, még nem fogják az anyjától elvenni a gyereket. De ha neked olyan jól megy, segítsd õket egy kicsit, hogy jobb környékre költözzenek!
*De ha neked olyan jól megy, segítsd õket egy kicsit, hogy jobb környékre költözzenek! Hááááát csak nem képzeled, hová go ndolsz????? Mit képzelsz??????:DDD Inkább elvenné egy anyától a gyerekét, mint sem segitené. Kb. ez a szint az illetõnél.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sajátoddal sem teszel amit akarsz. Hanem, mint felelõs szülõ mindig a gyerek érdekeit kell nézni.
67% A saját kölköddel azt teszel amit akarsz, más gyermekével nem rendelkezel, nem adsz utasitást, és fõleg nem úszitasz egy férfit. Ez alap.
A kérdező hozzászólása: Válásról van szó és a bíróság a helyszín alapján akar dönteni. Szerintetek melyik a megfelelõbb? Melyikrõl mi a véleményetek?
A 8-asom mindkét nem béli egyénre vonatkozik, bárhol is él, akik egykor kapcsolatban voltak, és származik gyermekük. Mindenkire, nem csak a kérdezõre.
A kérdező hozzászólása: Légy szíves értsetek meg a kérdést. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Anyuka eltûnt a kislánnyal és kiderült, hogy a Hõs utcába ment albérletbe. Nem a X. kerbe, hanem VIII-ba. Közös döntés volt Budakalász, de költözés elõtt úgy döntött, hogy új életet kezd. Mind a két helyen a szülõvel lenne a kislány.
11 Tudod az aranykalitka egy idõ után mindenki számára folytogató. Arról már ne is beszéljünk, hogy nem mindegy, ki van a kalitkán belül, zárt ajtók mögött és ki van kívûl. Azért ahhoz, hogy valaki egy 2 éves gyereket fogjon és lépjen, vagy akár terhesen is a gyermekeddel, elég súlyos és nyomos oknak kell ám lennie, még a legfelelõtlenebb embernél is.
A kérdező hozzászólása: Nincs aranykalitka, de értem mire gondolsz. Nálunk szabadon élhetett, jó értelemben, mindenki. Budakalász közös döntés volt a kislány érdekében.
13 Ha közös döntés lett volna, vagy lenne, most nem itt tennéd fel a kérdésed.
Sõt, tovább megyek, akkor ott élne veled a gyerek is és az anyja is.
"A Hõs utca 10.kerület." A Hõs utca másik vége a Hungária Krt. túl oldalán már VIII. kerület, és egész kulturált! https://maps.google.hu/maps?q=h%C5%91s+utca&ie=UTF8&ll=47.49..
A kérdező hozzászólása: Harkonnen és a 16-os válaszok gondolkodására vagyok kíváncsi. Azért nem írtam bõvebben, mert nem akartam befolyásolni a környezetre vonatkozó kérdésemet. Nevelõnõre nincs szükségem, a 15 éves fiamat is én nevelem egyedül. Magamhoz nem tudom venni, mert hiába lenne jogom hozzá az anyuka nem enged a gyerekhez férni. Érthetõbben: a két helyrõl alkotott vélemény érdekelne.
A két hely minõsége egyértelmû, nem kérdés. Fõleg az tragikus, hogy az egész anyján kívûl idegen pereputty ott nyüzsög a kisgyerek nyakán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 30-nak. Mint már írtam én a környezetrõl kérdeztem.

Egy szobában a babával vagy külön? Kinek mi a véleménye erről?

2 szobás lakásban lakunk egyel?re, az egyik a háló a másik a nagyszoba. Én azt szeretném, ha a hálót alakítanánk ki a kisszobának, a nagyszoba meg lenne ilyen alvós/vendég fogadós. Párom nem igazán akarja, mert túl sok a bútor, a nappaliban van egy 3+2+1-es kanapé, a hálóba nem rég vettünk egy szuper franciaágyat memória matraccal. Õ azt szeretné, ha a hálóban lenne a kiságy. Tényleg nem tudom mit kéne kezdeni. Más hogy oldotta meg az ilyen jelleg? problémákat?

Legjobb válasz: Nem tudom, nekünk az elejétõl külön szobában van, ehhez ragaszkodtunk.

Nem tudom, nekünk az elejétõl külön szobában van, ehhez ragaszkodtunk.
bar meg nem szuletett meg, de mi kulon szobaba tesszuk majd marcsak azert is mert olyan pici a haloszobank hogy nem is ferne el egy kisagy. persze a szobaajtok nyitva lesznek es egymas melletti a ket szoba.
Nekünk is 2 szobánk van. A nagyobbik a nappali/háló egyben, a másik (még) úgymond "raktár" szoba. Itt tartunk egy csomó lomot, de ebbõl lesz majd késõbb a gyerekszoba, bár míg pici velünk fog lakni a nagyszobában. A 3 hónapot elég korainak tartom, de majd meglátjuk, hogy meddig lesz velünk egy szobában, na meg persze attól is függ, hogy mikorra készülünk el a gyerekszobával.
Én azt olvastam, hogy a gyermekágyi halál azért van, mert a gyerek nem az anyjával (anyján) alszik. Valami összefüggést találtak a gyerek és az anyja lélegzésében. Én nem vagyok szülõ, sem nõ, de az biztos, hogy az embergyereknek történelme során nem régóta van kiságya..
A fiamnál én is ezen dilemmáztam, míg terhes voltam vele. Aztán úgy döntöttünk, hogy a mi szobánkban lesz a kiságya. Aztán jól magunk közzé kapattuk, így velünk egy ágyban alszik.:) Persze tudom, hogy nem jó így, ráadásul nekem kényelmetlen is. Én jövõ hónaptól akarom átszoktatni a kiságyában, azután, hogy leállamvizsgáztam. Addig nem akarok vele éjszakázgatni, kipihent akarok lenni, míg le nem vizsgázok. Mindenképpen átkapatom, ugyanis novemberben szülöm a kistesót. 14hkm
Mi úgy tervezzük, hogy az elején a kiságynak le lesz szedve az oldala, és oda lesz tolva a nagyágyhoz. Szoptatáshoz így kényelmes, illetve az anya légzésszabályozóként mûködik. A csecsemõk még sokszor elfelejtenek levegõt venni, viszont képesek átvenni az anya légzésritmusát, ha egy helyen alszanak. A keleti kultúrákban, ahol még mindig együtt alszanak, ismeretlen a bölcsõhalál, a kutatások szerint ezért is. Na meg az sem elhanyagolható szempont, hogy a csecsemõ nem arra lett kitalálva, hogy egyedül aludjon. Az evolúció úgy alakította ki, hogy nála az egyedüllét egyet jelent a halállal, ezért sírnak sokkal többet a külön tett babák. Õk nem tudhatják, hogy egy biztonságos szobában alszanak, távol a ragadozóktól :) Ha majd nagyobb lesz, elõbb kicsit eltoljuk az ágytól, aztán majd megy külön szobába. Így természetesebbnek érezzük, mintha 9 hónapig bennem volt, aztán rögtön külön kerül. Ez is része a természetes elválásnak.
A mi lakásunk sem túl nagy, 2 és fél szobás, viszont 3 gyerekünk van. A gyerekek kezdetektõl külön szobában alszanak, a mi szobánkból nyílik az ajtaja, így egybõl meghalljuk, ha valamelyik felsír vagy egyéb probléma adódik.
Nekünk galériánk van, szóval külön szoba is meg nem is :-)) Eddig nagyon jó volt, de most már ha valamelyikõnk este kimegy pisilni/inni vagy tovább nézne TV-t, olvasna akkor a lányunk felébred :-( Van egy kisebb szobánk, ott vannak most a szekrények, gondolkozunk hogy átrendezzük a lakást. Barátnõméknél nincs ilyen gond, ott simán alszik a baba egész este. Szóval babafüggõ. Ez pont egy olyan dolog, ami szülés után derül ki :-)))
16-os valaszolo, ezekszerint minden gyereknek az anyjan kene aludnia??? es az anya mikor es hogyan aludna akkor??
Ó, kedves 16-os, ha valaki tudná az orvostársadalomból, hogy mi okozza a bölcsõhalált... Tudod, volt idõszak, amikor az édesanyával való együttalvást tették érte felelõssé, a 30 évvel ezelõtti neonatológia könyv szerint pedig a háton alvás okozza - amelyet ma már kifejezetten tanácsolnak a bölcsõhalál elkerüléséhez. A SIDS oka idegrendszeri fejletlenség, azt, hogy közvetlenül mi vezet ehhez - nem tudjuk. Orvos apuka
Nekünk is másfél szobánk van, a kicsi a háló, a nagy a nappali (volt), itt van babasarok kialakítva (kiságy, pelenkázó). Én itt alszom a gyermekkel, nekünk így jó. Ha éhes éjszaka, megébredek egybõl, viszont sem Õ sem a férjem nem kel fel :) Aztán ha már nem szopikál éjszaka, visszaköltözöm a hálóba (persze bébiõrrel).
Mi pedig családi házban lakunk, 3 szoba + 1 vendégszobánk van (ezt nem használjuk), mégis egy szobában alszunk a 21 hós lányunkkal. Távol esnek egymástól a szobák, fõleg ha még csukva is lenne az ajtó, így nekünk kezdettõl fogva az volt természetes, hogy a hálószobában aludjunk. Az õ szobája játszószoba egyelõre, a nappali pedig nappali. Ritka, hogy az apuka szeretne egy szobában aludni a babával. :-) Hát nem egyszerû a helyzet. Maga a tény, hogy dr Spock szerint 3 hósan célszerû külön tenni a babát, nem jelent semmit, én szeretem a könyvét, de azért sok mindenben elavultak már a tanácsai. Attól nem fog elromlani a gyereked, mert egy szobában alszol vele, legalábbis nekünk semmilyen problémánk nincs a kislányunkkal. Azt kell megtalálni, ami mindenkinek megfelelõ helyzet, fõleg hogy az elején arra is kell gondolnod, hogy a fél éjszakát a babáddal fogod tölteni, tehát azt a helyiséget, ahol õ van, úgy célszerû kialakítani, hogy neked is kényelmes helyed legyen.
Nálunk hely híjján egy szobában alszunk és kényelmesebb is így, mert még éjjel ébred és cicizik. Nemsokára költözünk, és akkor majd lesz szobája. De amíg nem alussza át az éjszakát, nem látom értelmét külön tenni. El fog mindennek jönni az ideje, kár siettetni, erõltetni a dolgot (én legalábbis így látom)
Nekünk is két szobánk van, és a nappaliban van ágyazhatós kanapé, ha valaki itt aludna, bár ritka az ilyen! Az egyik szoba a miénk, a másik a kislányé lesz! Hamarosan megszületik, a kiságya már a mi ágyunk mellett van, egy darabig ott is marad! Jobban érzem majd magam, ha szinte mellettem fekszik! Hogy mikor költözik a szobájába?! Majd elválik
Szerintem a család minden tagjának az az egészségesebb, ha külön alszik a gyerek a szülõktõl. Mi fél éves korában tettük át a kiságyat a gyerekszobába, mert akkor készült el. Ha meglesz a 2. gyerek, õ is az elején a mi szobánkban fog aludni, a kiságyában, mert én úgy voltam nyugodt, ha hallottam a pici szuszogását, és az éjszakai keléseknél is egyszerûbb volt, hogy ott volt a mi szobánkban. De pár hónap után már simán aludhat egyedül a saját szobájában. Mikor pedig már nagyobb lesz, akkor is praktikusabb, ha neki is egy külön szférája a lakásban, ahol minden az övé, és úgy pakolászhatja a játékait, ahogyan csak akarja. És a szülõknek is megmarad az intimitás. Össze tudnak bújni, vagy szexelni tudnak bármikor, nem kell a gyereket "kerülgetni", vagy megzavarni.
Nekünk is 2 szoba van egyenlõre.Ha úgy alakulnak az anyagiak, akkor csinálunk külön szobát a kicsinek.Addig velünk lesz egy szobában, hiszen a nappaliba, ahova vendégeket fogadok mégse tehetem.Nekem megnyugtató, hogy velünk lesz, bár elsõ babó és nincs tapasztalatom.Meglátjuk.Az meg hogy mikor kerül külön...még nem tudom, de mindenképp külön szoba kell majd neki. 25hkm
nekünk is így van, mi a hálóba tettük a picit, nekünk is van ott francia ágy. a nappali maradjon nappali! ha már csak 2 szobánk van :)
Ez egyéni dolog, van aki erre esküszik, van aki arra.Én mindhárom gyerekemet külön tettem egy idõ után.A legnagyobbat másfél évesen, a középsõt 10 hónaposan, a kicsit, még elõbb, ahogy nem szopott éjjel.Nekünk így volt kényelmes.Azon kívül észrevettük hogy ahogy nõtt a gyerek egyre éberebb lett, bármire képes volt felébredni(pl a férjem horkolós).
Mi még most várjuk a trónörököst, de egyenlõre a véleményünk az, hogy külön. A mellettünk levõ szoba lesz a birodalma. Mi mind a ketten ezen a véleményen vagyunk, én azért, hogy a férjem ne kelljen fel a baba minden rezdülésére, nekem van ott egy ágy a kicsi szobájában, ha beteg vagy sokat ébred, akár ott is tudok aludni vele, de a férjem nem szeretném zavargatni a felkelésekkel. Hagy tudjon 100%ban a munkára koncentrálni ;)
Nálunk is két szoba van, egyik a babóé, a másik a miénk. A baba szobájában van egy kihúzható kanapé. Ha hozzánk vendégek jönnek, ami azt jelenti hogy jön a család, vagy nagyon közeli barátok, akkor úgyis a babával akarnak játszani, így az õ szobájában vagyunk, ahol le is tudnak ülni, egyébként meg mindig a konyhában vagyunk vagy a kertben (kivéve télen).
Mikor megszületett a babám el sem tudtam képzelni, hogy külön szobába rakjam. Ráadásul a kis szoba hátul van a lakás másik végében, át kellett volna minden alkalommal mennem az étkezõn és a nappalin, így kényelmesebb is volt. Most lassan 11 hós lesz, már nagyon várom, hogy külön költöztessük, de elõbb ablakot akarunk cseréltetni, festetni és utána átrakjuk. Most már én is azt mondom nagyon itt az ideje, jobb lesz neki is és nekünk is. Akinek közelebb vana szoba, annál megértem hogy azonnal külön rakja a babót. De volt kb 2 hónapja 2 nagyon durva hetünk, amikor óránként felsírt, nem tudom hogy rohangásztam volna keresztül a lakáson félkómásan.
Nálunk bár 3 szoba van, az egyik nagyon pici. Az elején ragaszkodtam ahhoz, hogy a lányom velünk egy szobában aludjon, bõven elfértünk, a szoba kb 25 m2. De 4 hónapos lehetett, amikor annyira elkezdte zavarni minden zaj, tv, apa horkolás, hogy átköltöztettünk a melletünk lévõ kicsi szobába, semmi gond nem volt, szépen aludt, és enm ébredt fel minden apróságra. Most másfél éves, nyáron születik a kistesó. Megcseréltük a szobát, mi átmentünk a kicsibe, a lányom a nagyba lesz a ksitesóval, a harmadik szoba, pedig nappaliként és játszószobaként funkcionál. Nekünk így vált be eddig, ha kistesó megszületik nem tudom lesze felbolydulás:) :)
Érdekesek a 0%-ok (azoknál, akik ténylegesen a kérdésre válaszoltak). A pontozásban nem látok sok logikát, de gratulálok hozzá az elkövetõknek.
Azért ne nagyokos, mert gondolom nem 5 szobás villában laknak!
Nálunk a kicsi 5 hónapos korában került át a 3 éves nagytesóhoz. Akkortól aludta át az éjszakát. Szerintem nyugodtan átteheted. Sõt, már hamarabb áttehetted volna. Én a kicsi születésétõl mondogattam a tesójának, hogy majd késõbb együtt fognak aludni nehogy a nagy túlságosan megszokja, hogy az csak az õ szobája.
A kérdező hozzászólása: Most a kicsi velünk van egy szobába, a nagyobb a másikba.Azért kérdezem, mert ha egy szobába lesznek hátha nem kel fel annyiszor a nagyobbik éjjel.Mert szerintem féltékeny, azért kel fel.
A külön szoba csak kamaszkortól kell nekik, de ha nem megoldható, hát az sem katasztrófa.
Na akkor beszállok én is a vitába... :) Bár nagy házunk van(nem villa), megoldható lenne mindenkinek a külön szoba, de szerintem kisgyerekeknek is jobb ha együtt vannak, fõleg hogy nálunk 1, 5 év van a két gyerkõc között... Ez az én véleményem, bár tapasztalatom nincsen mert egyke vagyok. :)
minden gyereknek kell külön szoba és az még nem villa te nagyokos.
háát nálunk a kicsik elõször együtt voltak és amikor a nagy olyan 3 éves volt, akkor ment külön szobába. Aztán a középsõ is 3 éves korában.
miért kell egy szobába rakni õket?
Nálunk is a kicsi születése óta egy szobában vannak. Alszanak szépen, nekünk szerencsénk van a kicsi is jó alvó este fél7-tõl reggel 7-ig, nagyjából a nagylányommal fekszik és kel.:) Imdáják egymást és jól alszanak együtt.
elsõ vagyok. Nálunk az elsõ naptól együtt voltak, nem ébred fel a nagy soha. Igaz, hogy mindegyik 11-6 ig aludt már 2 hetesen. Tehát elõször voltak együtt és amikor a nagy mondta, hogy õ most már nagy és külön szoba kéne neki, akkor ment külön
Hát erre én is kíváncsi vagyok, hogy milyen válaszok jönnek. :) Nálunk a nagy 2, 5 éves, a kicsi 1 éves.Még külön alszanak, és elméletben úgy tervezem ha a kicsi is végig fogja aludni az éjszakát, akkor költöztetem össze õket.Most még sokszor felsír éjszaka a foga miatt, addig szerintem csak zavarná a nagy lánykámat...
9 hónapos a kisebb lányom, 2 hete van együtt 3, 5 éves nagylányommal. :) Ha átalusszák mindketten az éjszakát, neked is bátran javaslom.
Ja, és igazad lehet. Egyik ismerõsönnél is úgy volt, hogy ahogy a kicsi átkerült a nagy szobájába akkortól a nagy is jobban aludt. Utolsó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!