Találatok a következő kifejezésre: Egy rossz ugye, nem (94 db)

Félek! 5 hetes vagyok és este és éjjel 3-szor hánytam és volt egy kis hasmenés. Ma reggel is elég rosszul voltam, émelyegtem és mikor megmértem a hőmérsékletet 38 volt. Bevettem egy panadolt. Ugye nem lesz baja a babának?

Ez vírus vagy csak kimerült a szervezetem mert este alig aludtam és nem is ittam mert kijött. Már sok teát iszok és jobban vagyok. Ez a baba miatt volt vagy vm betegség? Egész nap fekszem. Más is volt ezzel?

Legjobb válasz: Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.

Hát én is pont 5 hetes vagyok, nekem tegnap 3 szor ment a hasam illetve tegnapelötteste egyszer. Lázam nincs, és én is émelygek, de egyenlõre (és remélem nem is fogok) még nem hánytam. Szerintem ez valamilyen vírus, tegnap este óta megittam 1 1/2 pohár gyenge kamillateát és ma már jobb a helyzet.
szia! menj el a háziorvosodhoz, és õ majd megmondja, hogy most ez egy vírus-e? de ne nagyon vegyél be magadtól gyógyszereket!!!
Nem hinném, hogy a baba miatt volt. Nekem ilyen 19 hetesen volt, én is vírusra gondoltam, diétáztam (krumpli, keksz, tea) és el is múlt 2 nap alatt. Aggódtam én is, mert a hasmenés hasi vérbõséggel jár, ami vetélést is okozhat, de szerencsére nem lett semmi baj. Ha mégsem szûnik, menj el orvoshoz. A Panadolt, No-Spat terhesen is be szabad venni.
Engem is pont 5 hetesen tepert le egy vírus. Illetve az egész családot. Apa hányt, lányomnak hasmenése volt, én vegyítettem. Panadolt szabad bevenni, én is azt vettem be, meg diétáztunk 2-3 napig. keksz, tea. Remélhetõleg neked csak ennyi volt, ha ma nincs bajod, szerintem NE MENJ orvoshoz. Még összeszedsz egy infulenzát. Na az már nagyobb baj. A hõdet azért mérjed még ma is és ha 38 fölé megy, akkor telefonálj a dokidnak, vagy az ügyeletre. Jobbulást és kellemes babavárást! 7 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszem feküdni, teázni, és aludni. Már jól vagyok, remélem így is marad.

Mi lehet az oka annak, hogy egy rossz kapcsolatból való kilépés nem felszabadultságot, hanem még erősebb negatív érzéseket generál? Miért érzem úgy, hogy még a rossz kapcsolatban is jobb volt, mint nélküle élni?

Legjobb válasz: azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!

azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!
Az igazság az, hogy Te is kapcsolatfüggõ vagy, ahogy én is, és minden 5. ember Magyarországon. Keress rá google-ba: kapcsolatfüggõség és olvasgass... :)
Tényleg furi:) Még csak azt se mondhatom kiegészitettétek egymást. Tudod, a kötödést valakihez, nehéz feladni. Csak ez lehet, az alapján amit irtál.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak olyan fura, hogy vaciláltam azon, hogy szakítani kellene vagy fél évet, vagy még többet. Közben irigyeltem a szingli barátnõimet, egyedül akartam lenni, bulizni, pasizni, hülye storykba keveredni, élni. Azt hittem, hogy megkönnyebbülés lesz véget vetni ennek. Ehhez képest eltelt 2 hónap és még mindig sírva ébredek minden nap. Egyáltalán nem élvezem a szingliséget, és nem is vágyom rá. Szenvedek nélküle, pedig lekötöm magam, tök jó melóm, sikeres vagyok, jól is nézek ki, de mégis egy láthatatlan kis porszemnek érzem magam nélküle.
Sajnos akkor el kell, h engedjétek egymást. Ha a sors úgy akarja, úgyis össze hoz még benneteket. Ha ti is vállalkoztok rá, h adtok még egy esélyt...
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk, de valahogy annyira különbözött a temperamentumunk, illetve annyi sérülést cipelünk mindketten a múltból, hogy a próbálkozásaink is csak arra voltak jók, hogy saját magunkat gyengítettük vele. Amennyire passzolunk minden téren (életcélok, életfelfogás, érdeklõdési kör, értékrend, stb) annyira nem passzoltak a lelki defektjeink. A végén már egyfolytában bõgtünk mind a ketten, annyira fájt, hogy nem megy :(
Úristen, sajnálom. Nálunk hál istennek nem ilyen komoly volt a "baj". És ha annyira szerettétek egymást miért nem változtattatok menet közben? Bár ez már eltér a tárgytól:)
A kérdező hozzászólása: Nem tudtunk együtt élni, kicsináltuk egymást. Agyonnyomtuk egymás hajtásait, teljesen elvesztettük egymás mellett az önbecsülésünket, õ megszûnt férfinek lenni mellettem, én pedig megszüntem nõnek lenni. Nem szárnyakat adtunk egymásnak, hanem éppenhogy elvettük õket.
És mik voltak a kapcsolat terhei? Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nálunk a barátom szakitott, és ö érzi azt amit most te. De mi is imádtuk egymást.
A kérdező hozzászólása: De nem a szeretet hiányzik, meg nem is a kapcsolat jellege, hiszen az már rossz volt, viszont õ maga és a személyisége nagyon hiányzik. Baromira szerettük egymást, de mégsem tudtuk jól mûködtetni a kapcsolatot. És igazából a kapcsolat terhei nélkül valóban jobb, õ maga viszont nagyon hiányzik.
A kérdező hozzászólása: tudom mi az, mert éppenséggel az exem kapcsolatfüggõ (velem úgy kezdte, hogy kilépett egy 5 éves kapcsolatból és rögtön össze is költöztünk, most utánam 3 nappal már meg volt neki az új). Én nem vagyok az. Eszem ágában sincs mást keresni, és eszem ágában sincs senkit ámítani, amíg én nem vagyok tisztában magammal. Egyedül akarok lenni, ezért is akartam szakítani, mert éreztem, hogy már fogalmam sincs ki vagyok. Én tuti nem terhelnék egy másik embert a lelki nyomorommal, legközelebb akkor lesz kapcsolatom, ha jól leszek. Vele is akkor jöttem össze, mikor éppen úgy voltam, hogy nem kell senki, boldog vagyok a szabadságommal. Nem is a szabadság zavar mostsem, épp ez a fura, õ maga hiányzik. Ha most elém állna, hogy rájött, hogy tévedett és velem akar lenni, akkor is azt mondanám, hogy hagyjunk erre az egészre idõt, éljük az életünket, randizzunk heti egyszer, max kétszer, nem táncolnék vissza a közös életbe semmiképpen.

Elmehetek bulizni mandulagyulladással? Antibiotikumot szedek. Kedden lesz egy buli és elszeretnék menni. Szerintem akkor már nem leszek rosszul de ugye nem eshetek jobban vissza ha szedem az antibiotikumot?

Tegnap voltam orvosnál 38 fokos láz ízületi fájdalom stb... és kiderült hogy mandulagyulladásom van még ma a lázam 37,8 - 38 között van. Orvos írt fel antibiotikumot azt szedem.

Legjobb válasz: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??

A kérdező hozzászólása: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??
ilyen véletlent.Nekem is mandulagyulladásom van.elõzõ hét pénteken kezdõdött és kb 3 napig nagyon magas lázam volt.5 nap mire elmúlt.Nem eshetsz vissza.Én 12 órát dolgozok naponta és az 5. nap után visszamentem dolgozni.Semmi bajom.Hideg jégkrémet is ettem azóta és semmi bajom.Keddig pont el fog múlni max egy kicsit gyengébb leszel mint a betegséged elött de az is elmúlik az 5. nap után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor elmegyek alkoholt meg kerülöm :D az biztos
Szeintem ha nincs már lázad addigra akkor még azt is ihatsz.Elvileg a szesz fertõtleníti a torkod.Nekem aktil duo-t írt fel az orvos.Neked milyen antibiotikumot?Írd le a nevét légyszi!Kíváncsi vagyok rá.
Maximum egy hétig.Annál tovább semmiképpen!Túl leszel rajta.Nekem is nagyon rossz volt.Életemben nem éreztem magam még olyan betegnek.Akár mit szedtem be nem ment le a lázam.A manduládat pedig addig nem szedik ki amíg gyulladásban van.Hozzá sem nyúlnak.Esetleg ha rendbe jöttél és már semmi bajod akkor dönthetnek úgy, hogy kiszedik.Mindenképp át kell vészelned ezt a néhány napot.Gondolom te elég fiatal lehetsz azért kaptál kisebb dózisú antibiotikumot.Kitartás, nemsokára már semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 17 vagyok :) Lehet ezért kaptam ilyen gyógyszert :) Köszönöm a segítséget remélem minél hamarabb elmúlik. Egy jó jel az elmúlt 2 napban hiába szedtem lázcsillapítót nem ment le de ma beszedtem és lement a lázam :D egy jó jel, viszont mellette egy rossz is, hogy már bal mandulámra is átment a gyulladás...:\

Hogyan közöljem egy sráccal h nem akartok semmit, ugy h ne bántsam meg, nem is akartok rosszba lenni vele?

kéne tanács, mert már volt köztünk vmi...de én mégsem akarom folytatni

Legjobb válasz: Én nem akarok rosszba lenni vele :) Amúgy ezt nem kell túl cifrázni, egyszerûen mondd meg neki de persze ne úgy hogy csõ bocs nem kellesz hanem hogy nem szeretnél tõle semmit.

Én nem akarok rosszba lenni vele :) Amúgy ezt nem kell túl cifrázni, egyszerûen mondd meg neki de persze ne úgy hogy csõ bocs nem kellesz hanem hogy nem szeretnél tõle semmit.
A kérdező hozzászólása: köszi :) amúgy rájöttem hogy a kérdés kicsit furán lett megalkotva, mert azt akartam irni h 'ti hogy közlitek' csak aztán nem engedte ugy kiirni, de a többit nem irtam át :D
Amúgy sok sikert
Rosszul bizony, mert ha jól csinálnád akkor az is jó lenne. Logikus.
Mármint fáj? Ha te ülsz rá és nagy adottsággal rendelkezik akkor fájhat. Próbálj meg úgy mozogni hogy ne ülj rá teljesen. Ha nem ez a gond, akkor passz.
Detto ugyanígy vagyok vele. Ez szerintem azért van, mert miközben mozogsz, fáradsz, és nem magára az élvezetre koncentrálsz. Mikor a párom kezd el mozogni ebben a pózban, azt egyenesen imádom.

Ellehet fojtani úgy egy rossz gyerekkori emléket hogy abszolút nem emlékszel rá, vagy másképp?

volt pár nagyon valóságos álmom,és hasonlítanak egy emlékképhez.

Legjobb válasz: igen,de hosszú távon nem tesz jót. én sok emlékemet elnyomtam és most 10-12év után kezd újra feltörni,rémálmok és valóságosnak tûnõ rossz álmok szintjén. úgyhogy ne elnyomd,mert a feldolgozást nem úszod meg sajnos,csak késõbbre tolod

igen, de hosszú távon nem tesz jót. én sok emlékemet elnyomtam és most 10-12év után kezd újra feltörni, rémálmok és valóságosnak tûnõ rossz álmok szintjén. úgyhogy ne elnyomd, mert a feldolgozást nem úszod meg sajnos, csak késõbbre tolod
Férjemnek ritka rossz gyerekkora volt és õ annyira elnyomta, hogy nem emlékszik apró korától 18-19 éves koráig majdnem semmire. Rokonoktól, gyerekkori barátoktól sikerült valamennyire összeállítani a képet, úgyhogy szerintem el lehet fojtani.
El lehet fojtani, es el is felejteni, azokat amik nagyon kicsi gyermekkorban törtentek, de az orvosnöm szerint, az agy nem felejt es valamikor visszajönnek a regi idökben törtentek, nalam felelem es panik alakult ki.Nem tudtam mitöl, majd a terapian jöttem ra, egy gyerekkori trauma valtotta ki, persze elfelejtett.
8:16 lehet a tudatallatid az almaidon keresztül jelzi, hogy itt az ideje feldolgozni a törtenteket, v. igy az almaidon keresztül dolgozza fel a törtenteket, nem vagyok szakember, de lehet egy pszihologus többet tudna mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Jó lenne ha az ember visszamehetne a múltba és pár dolgot kideríthetne.
El, de nem egészséges. Az elfojtások nem maradnak a tudattalanban, hanem "visszajárnak". Jobb, ha feldolgozod, amihez egy szakember segítséget tud adni neked.

A barátommal tegnap este úgy döntöttünk hogy szeretkezünk egyet, de ő nem volt hajlandó óvszert húzni, és én meg rosszul vagyok a fogamzásgátlóktól (25 vagyok) és a f. Gátlók miatt már voltam is kórházba mert nem bírja a szervezetem. Elmondjam neki?

Ma beszéltem err?l a dologról a barátomnak és ? teljesen kiakadt hogy mit képzelek én hogy majd ? fog védekezni mikor én "könnyebben" megtehetem. Ezt most miért csinálta? Nem is szeret?

Legjobb válasz: Én mint hím egyed úgy érzem a védekezés az én feladatom is, nem csak a partneremé. Mivel nem szedhet tablettát ezért óvszerrel védekezünk. Nem tudom a pasidnak mi a problémája vele, mindenesetre ebbõl is látszik, hogy ha valami baj történne akkor mennyire számíthatnál rá...

Én mint hím egyed úgy érzem a védekezés az én feladatom is, nem csak a partneremé. Mivel nem szedhet tablettát ezért óvszerrel védekezünk. Nem tudom a pasidnak mi a problémája vele, mindenesetre ebbõl is látszik, hogy ha valami baj történne akkor mennyire számíthatnál rá...
Kedves kérdezõ, ha a barátod annyira bunkó, hogy "nem hajlandó" óvszert húzni, miközben te nem bírod a fogamzásgátlókat, akkor szerintem ne sok idõt fecsérelj rá tovább. A védekezés az õ feladata is. És igen, mondd el neki. Ha pedig nem érti, akkor menjen a francba. Miféle ember az ilyen, hogy rád hárítaná a felelõsséget, akár az egészséged árán is? Bezzeg dugni, azt akarna... Grr, milyen ideges lettem...
A barátod egy bunkó! Nem tudja felfogni, hogy te nem szedhetsz tabit, mert nem bírja a szervezeted?! Mondd meg neki, hogy a védekezés mindkettõtök dolga!
azt nem tudom, hogy szeret-e de egy se*gfej az tuti. ha szerinte ilyen egyszerû a fogamzásgátló, most függetlenül attól hogy szeheted-e vagy sem, meséld el neki, hogy milyen káros hatásai vannak, és hogy aki szedi, annak valamilyen szinten akörül forog az élete.
Utolsónak: még nem tudja a barátja, épp az a kérdés, hogy elmondja e neki?! Szerintem amugy mar aznap el kellett volna mondanod neki ott helyben, lehet akkor megértõbb lett volna, de tény hogy elég nagy bunkó :P !
Mert nem szeret, azért csinálja. Ha szeretne, nem várná el, hogy tönkretedd a szervezeted a hormonokkal.
14:35-höz: Ami kimaradt, de gondolom egyértelmû, elmondod és otthagyod, én ezt csinálnám.
Biztos hogy le akarsz feküdni egy ekkora tahóval? A következõket teheted: Elmondod neki, lesz valami (otthagy, megérti, használtok valami mást). Nem mondod el neki, nem védekeztek. Nem mondod el, belehalsz a gyógyszerekbe. Nem mondod el, otthagyod. Nem mondod el, és ráveszed, hogy használjatok mást (bár, ne haragudj, nem hiszem hogy belemenne, mert az sem csak neked macera...)
Lehet tévedek, de nekem úgy jött le a kérdésedbõl, hogy nem mondtad el neki, hogy nem bírod a fogamzásgátlót. Ha ez tényleg így van, akkor ANNYIRA nem paraszt. Mond el neki és sztem nincs az az isten, hogy azután ezzel csesztessen. Az óvszer meg csökkenti a férfiak örömét, úgyhogy érthetõ ha nem rajong érte.
Nem, egyedül csak te vagy ilyen. Amúgy mindenki más egy nap alatt megtalálja a szerelmét..
Van. Én még mindig keresem.. 23F
Köss a nyakadra egy hurkot, a másik végét meg valami magas helyre és ugorj le, de úgy hogy kb 5 cm legyen a lábad és a talaj közt, aztán közben verd ki! Ez most tényleg komoly, nem viccelek!
én is keresem még, és könyörgök ne sírjál
Megértelek. Én megtaláltam, de túl korán, még gimiben. Két év után lett vége és soha többé nem találtam még csak hozzá hasonlót sem! Soha nem nõsültem meg!

33 hetes kismama vagyok. Mostanában egyre jobban fulladok, akár ülök akár fekszem. A lábam nagyon vizesedik és egyre gyakrabban rossz a közérzetem. Ezek ugye nem a koraszülésnek az esetleges jelei?

aggódom mert tegnap este picit görcsölt a pocim.eddig nem volt semmi baj a terhességem alatt.fulladás ellen melyik testhelyzet a legjobb?

Legjobb válasz: A babád egyre nagyobb,nincsen annyi heje,aze´rt nehezebb a le´gzésed.A tarta´sod legye mindíg egyenes,mint "aki karót nyelt."ha alszol,próbálj oldalt feküdni.Nekem attól jobb,és a babának is jobb a keringe´se.Ha a görcsölés nem mu´lik,keresd fel a zorvosodat.Szedsz magnéziumot??Lehet,hogy az a gond.De beszélj erröl a dokiddal. 37 hetes kismama.

A babád egyre nagyobb, nincsen annyi heje, aze´rt nehezebb a le´gzésed.A tarta´sod legye mindíg egyenes, mint "aki karót nyelt."ha alszol, próbálj oldalt feküdni.Nekem attól jobb, és a babának is jobb a keringe´se.Ha a görcsölés nem mu´lik, keresd fel a zorvosodat.Szedsz magnéziumot??Lehet, hogy az a gond.De beszélj erröl a dokiddal. 37 hetes kismama.

Úgy érzem lelkileg megsebesítettek! 19 éves fiú vagyok és idáig nagyon jól tûrtem hogy megalázzanak. Ha még egyszer valaki hozzám szól egy rossz szót is annak a feje nem marad egybe. Mit tegyek ellne?

Mindig csendes voltam és próbáltam nem arra figyelni hogy hogyan aláznak meg de ennek vége elszakadt a cérna!

Legjobb válasz: Ez az elsõ lépés, felismerted hogy erõs akarsz lenni. Rögös út, nem feltétlen sikerül minden elsõre, de ha elhatározod magad, minden rendben lesz idõvel.

Ez az elsõ lépés, felismerted hogy erõs akarsz lenni. Rögös út, nem feltétlen sikerül minden elsõre, de ha elhatározod magad, minden rendben lesz idõvel.
Igen, ez egy gyakori betegség mostanság. A gyógymód pedig az, hogy ne rinyálj, növessz p0csöt és oltsd le azokat akik megaláznak, de ne csak "te meg buta vagy", hanem rendesen a szíved mélyérõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!