Találatok a következő kifejezésre: Egy régi, cm (25 db)

Egy régi, kb.60 cm mély szekrényt ketté akarok vágni, hogy csak 30 cm mély legyen. Tehetem-e kisteljesítményű elektromos láncfűrésszel. Ha nem akkor mivel?

Legjobb válasz: láncfûrésszel tüzifát tudsz belõle csinálni... dekopírfûrész, de inkább kézi körfûrész vezetõsinnel.

láncfûrésszel tüzifát tudsz belõle csinálni... dekopírfûrész, de inkább kézi körfûrész vezetõsinnel.
attól függ, mibõl van. a fa simán bírja a láncfûrészt, de a pozdorját valóban széttépi. akkor viszont tényleg a kézi megoldás jöhet szóba, ha nem akarsz hentesmunkát. minnél kisebb a foga, annál kevesebb kárt okoz. javasolnám az un. rókafarok, vagy passzintó fûrészt
Láncfûrésszel semmiképp! Annak túl durva a fogazata, és egyenesen tartani sem lehet! Minél kisebb, finomabb fogazata van a fûrésznek, annál kevesebbet roncsol. Én ilyenkor végig vágom dekopír fûrésszel, kis ráhagyással (2-3 mm), aztán vezetõ mellett végig megyek rajta felsõmaróval, egyenes marófejjel. Így szép egyenes, és derékszögû felület keletkezik, még bútorlapon is.
Én a 19 - es forgácslapot is szoktam láncfûtésszel vágni, úgy, hogy alulra kerüljön a késõbbi külsõ felület. Hátrány : az anyagban levõ kõdarabkák "eszik" a láncot ! Használok még 115 - ös flexbe szerelhetõ "körfûrészlapot" is 3 éve, ezt csak rövidebb vágásokhoz, ha nincs más megoldás. Ezt én biztonságosan használom, de nem ajánlhatom senkinek. Tanácsom : Vásárolj, vagy kérj kölcsön valakitõl barkács kézi körfûrészt - lehetõleg vídiás lappal - mert az a legbiztosabb. Elõtte minden szöget, csavart gondosan távolíts el a szekrényedbõl, mert azok kivégzik a szerszám élét. És vigyázz a kezedre !!!
A kérdező hozzászólása: a szekrény 1950-es évekbõl való, nincs benne szög se.A Kézi kõrfûrész árakat nézve az egész nem ér ennyit.Eddig is lomok tárolására használtuk, lehet hogy símán szét kellene verni, mert útban van?Valami házi, olcsó, gyors megoldás kellene.
Én a 4. válaszoló vagyok, az elsõ sorban a lényeg. Ha a minõség csak ennyire fontos, akkor mehet a láncfûrész. Csak a testi épségedre vigyázz !

Az mitől van, hogy két különböző wifivevővel is gyenge a jelerősség arról a routerről, ami a mellettem lévő szobában van 10 cm vályogfallal közte? A konyhából meg egy régi laptoppal simán netezek jó jelerőséggel.

Legjobb válasz: Ja és azt még hozzátenném, hogy arról a laptopról ugyan abban a szobában, amiben a gyenge jelerõsségel fogó gép van, szintén simán netezek 3 egység jelerõséggel, maximum sebeséggel... az asztalival két vevõt próbáltam eddig, egy USB-set meg egy PCI kártyásat, mindkettõvel 1 egyés jelerõsség, az USB-sel éppen még lehet netezni, de mindig megszakad, a kártyával meg éppen hogy befogja de a net használhatatlan, egy google nem tölt be normálisan. Az USB-s vevõ egy 54Mbps TP-Link, a PCI kártyás meg egy LevelOne 300Mbps, és tulajdonképpen feldughatom mindkettõt, pedig nem voltak olcsók... És azt a világért sem értem meg, hogy az asztali géptõl fél méterre letett laptop meg miért tudja normálisan fogni... kábelt nem veszek, mert nem tudom hol átvezetni, meg ha már van két vevõm akkor csak hasznát tudjám már venni valamelyiknek...

A kérdező hozzászólása: Ja és azt még hozzátenném, hogy arról a laptopról ugyan abban a szobában, amiben a gyenge jelerõsségel fogó gép van, szintén simán netezek 3 egység jelerõséggel, maximum sebeséggel... az asztalival két vevõt próbáltam eddig, egy USB-set meg egy PCI kártyásat, mindkettõvel 1 egyés jelerõsség, az USB-sel éppen még lehet netezni, de mindig megszakad, a kártyával meg éppen hogy befogja de a net használhatatlan, egy google nem tölt be normálisan. Az USB-s vevõ egy 54Mbps TP-Link, a PCI kártyás meg egy LevelOne 300Mbps, és tulajdonképpen feldughatom mindkettõt, pedig nem voltak olcsók... És azt a világért sem értem meg, hogy az asztali géptõl fél méterre letett laptop meg miért tudja normálisan fogni... kábelt nem veszek, mert nem tudom hol átvezetni, meg ha már van két vevõm akkor csak hasznát tudjám már venni valamelyiknek...
A router wifije 100%-os teljesítményre van állítva? Az antennája rendesen be van tekerve, jó irányba áll? (pl. nem a kábelköteg mellett) A laptop kijelzõjének 2 oldalára van kivezetve 2 különálló többnyire 5cm körüli antenna, tehát az elektromos zaj (alaplap, HDD) fölött van, ezért erõsebb. Az asztali gép esetében a fém ház rengeteget árnyékol, mellesleg még a rádiófrekvenciás zaj is nagyobb. Vagy az antennát kéne kivezetni a kártyából egy magasabb pontra, de az antennakábel drágább, ritkább, vagy az USB-s kütyüt tedd jó minõségû (USB 2.0, max 1, 2m)kábellel magasabb helyre, ahonnan légvonalban jobb a rálátás a routerre. Találkoztam már mini antennás német routerrel, ami padlófûtéses (vasrácsos) emeletet nem vitt át 5m-re, de ugyanott egy Asus router normál antennával 2 emeletet is átvitt, sõt "buhera" firmware használatával a teljesítménye közel 2x-ese is beállítható volt. Próbálkozz az antenna (vevõ) áthelyezésével!

A Rókus templom falán van egy jelzés, ami mutatja egy régi árviz magasságát. Az hány cm volt? A Wikin az van, 2, 6 m. Létezik hogy most 8?

Legjobb válasz: A 2,6m-t az utcaszintrõl mérték, a mostani 895cm pedig a tényleges vízszint, amit a mederben mérnek.

A 2, 6m-t az utcaszintrõl mérték, a mostani 895cm pedig a tényleges vízszint, amit a mederben mérnek.
A kérdező hozzászólása: Értem, gondolhattam volna, de szõke vagyok. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: De azt még mindig nem tudom, hogy akkor a meder 6 méter, és az nem változik?
A kérdező hozzászólása: És csak a Duna árad? Én a Rákos pataknál lakom, ott nem vagyok veszélyben?

BETONOZÁS. Van 1 régi kis pince az otthonomban. A pince felett pedig egy 5x2-es helyiseg. Ezt szobának szeretném megcsinálni, de ebböl a helységböl nyílik egy 1mx50 cm-es lejárat a picébe. Hogyan tudnám ezt a lejáratot bebetonozni?

Pince lejáró bebetonozása

Legjobb válasz: És alatta ottmarad a barlang? Inkább használd ki az ingyen légkondit és vond be azt is a szoba részébe aktívan.

És alatta ottmarad a barlang? Inkább használd ki az ingyen légkondit és vond be azt is a szoba részébe aktívan.
A kérdező hozzászólása: Úgy döntöttem hogy a lejárót bebetonozom, de beépitek 1 ajtót lent, teszek be 1 ablakot és egyenlöre raktárnak vagy a gyerekek játékait fogom bepakolni úgysem lehet férni a sok játéktöl:) )Vannak elképzeléseim hogy mire lehetne használni, de ehhez kevés a keret még:)
Elsõ vagyok. Azt a pincét ne cseszd el, késõbb még nagyon jól fog jönni egy extra dugihely, akár gyereknek, akár gyerekcuccnak, akár bárminek.Tegyél rá egy felnyílós valamit, de fedd be "véglegesen" nehogy a gyereknek rémálmai legyenek a pinceszörnyektõl :P
A kérdező hozzászólása: hmm..még ezen gondolkodni fogok.. Lehet hogy igazad van
Szerintem ne betonozd le telibe. Ha ahogy rajzoltam, csinálod meg a lejáratot (akár ki is lehet tömíteni), akkor mehet rá a parketta, és késõbb ha bármilyen okból mégis le kell jutni a pincébe, akkor viszonylag minimális rombolással meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Ja, és a pincét természetesen megtartom, csak a bejárat lent lessz.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, végülis nem rossz ötlet hogy a pincével lehessen hüteni a fölötte lévö helységet, de csak akkor lenne ez jó megoldás ha a fönti helység konyha lenne.Én 1 kis gyerekszobát szeretnék igy sajnos bekell betonoznom a lejáró részt.Parkettázni is szeretném.
Hát nem nyert, lerajzoltam paintben a keresztmetszetét. http://kepfeltoltes.hu/view/130428/pincelej_r__www.kepfeltol..
______ |_------_| --|______| Így remélem nem csúszik szét.
Az esõ hozzászóló arra gondolt szerintem, hogy a pince levegõjével lehetne hûteni a felette lévõ szobát. Nálunk egy "rejtett" pinceajtó lett a megoldás. ______ |_......_| |______| Kb így néz ki a lejáró teteje. Teljesen benne van a padló síkjában. A méreteket nem tudom sajnos (a pontok csak azért kellenek, hogy ne csússzon szét). Mi még nem használtuk ki, hogy hûteni lehetne a konyhát a levegõjével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, ez jó megoldás lessz!
Ha jól értem a pince lejárat ezzel meg is szünne . Ezt a nyilást alulról bezsaluznám.Hogy a zsalu ne essen le, A a gém felsõ részéhez rögziteném olyan módon hogy felül pár stáflihoz kötném erõsebb dróttal , a 2mm már ezt megbirná.Értem ha bent a beton is . A betonba 5-6 os betonvasat raknék háló szerüen, melynek végeinek visszahajlitva vele kellene érni a födémbe vésett mélyedésbe .Igy az oda is beleköt, nem tud kicsúszni. Persze kb 15cm hosszan, minden szálat .
A kérdező hozzászólása: Persze vonjam be a szoba részébe!!! Megcsinálom azt is szobának mi??Biztos te is a pincébe alszol gondolom
Ha erre mód van, akkor ez valóban a legjobb megoldás így. A lényeg, hogy be lehessen jutni :)

Egy régi 5 ajtós Suzuki Swiftbe befér hosszában (persze hátul kilógna) egy 185*62*71 cm-es hűtő? Mekkora a csomagtérfedél alatti hely? (kalaptartó nélkül)

A hátsó üléseket el?re hajtanám. Így kb. reményeim szerint 100-120 cm-t elnyelne az autó a h?t? hosszából. A maradékot meg rögzítenénk. Kérdés, hogy túl sok lógna-e ki hátul, illetve, hogy egyáltalán beférne, e a csomagtérfedél nyílásán, oldalra fordítva? --> így 62 cm magas lenne, 71 cm széles.

Legjobb válasz: wazze, hajtsd le az ülést és mérd le.

wazze, hajtsd le az ülést és mérd le.
A kérdező hozzászólása: Nem éreztem, hogy különösebben labilis lenne. Igaz, nagyon óvatosan mentem és nem volt erõs szél sem.
Stabilitás terén milyen volt az autó ekkora súllyal?
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Küldetés sikeresen teljesítve! :-) Racsnis hevederekkel elég masszívan sikerült rögzíteni a tetõcsomagtartóra, pedig vagy 70-80 kg volt a hûtõ (ketten alig bírtuk feltenni) és meredek úton is kellett vele mennem. Persze a kátyús utakon csak lépésben mentem, de a jó utakon sem mentem 60-70 felett.
De még1x írom hogy baromi óvatosan a tetõcsomagtartóval! Nagyon könnyen el tudnak onnan szállni dolgok még kissebb sebességnél is. Meg ajánlom hogy hátra és elõre is a vonószemhez, vagy valami masszív ponthoz rögzítsétek le. Nehogy véletlen meginduljon elõre vagy hátra :) És sok sikert a szállításhoz!
A kérdező hozzászólása: Vettem spanifereket, azokkal jó erõsen oda lesz rögzítve a tetõcsomagtartóra, így lesz szállítva.
Jogszabályok szerint tetõcsomagtartón még állítva is viheted XD Egyébként szerintem tetõcsomagtartón, fektetve simán el tudod vinni, nyilván oldalra, elõre és hátra jól odaspaniferezve, vagy legalább masszívan odakötve. Azzal számolj persze hogy a súlypont nagyon magasra kerül. Szóval kanyarokban baromi lassan. Meg amúgy is. Nem tudom hogy a hûtõ hány kb- De az autó, sofõrrel együtt nincs 900. Tetejére meg felraksz egy mondjuk 60kg-os hûtõt(bár szerintem annál több) akkor azért okosan kell vezetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Esetleg tetõcsomagtartón?
egy másik probléma van vele. Nem tudom milyen az ülésed kiosztása de! Az anyósülést elõrrehúzod max, az ülés elõrredönteni nem fogod annyira hogy jó legye. Hátrafele kell majd döntened. Itt a gond. A hátsó ülést elõrrehajtod, és csak arra tudod fektetni az elsõt. Akkor viszont sajnos tulságosan egyenletlen felületet kapsz, a hûtõ pedig beakadhat a tetõbe. Kalaptartó nyilván nincs. Így hoztam haza egy ilyen autóval egy kinti hintaágyat. Annak elég volt a hely. Hosszra több volt befért. Széltére is ok. Magasságra viszont laposabb mint a hûtõ. Azzal gond lesz. Nem menne szerintem be, és sérülékeny nagyon úgy vinni. Szeri tem ne tedd. Ki és betenni is macera. Inkább valaki ismerõs futóval és kifizeted a benzint. Annyit megér.
itt nem a gázzal van a gond, hanem a kompresszorban lévõ olajjal... amugy szerintem nem fér be a magas hûtõ. Én alacsony hûtõt hoztam el ilyen SWIFT-tel, de sajnos csak ék alakban fért bele, és így is kilógott a fele. Szerintem a magas(kombi) hûtõ esélytelen, mivel ha lehajtod az üléseket, akkor az nem lesz egy magasságban a csomagtér szintjével, így nem tudod majd beljebb csúsztatni.
A kérdező hozzászólása: Ha itt lenne az autóm, le is mérném, ne félj! Ha nem akarsz segíteni, inkább ne kommentelj!!! Megkérdeztem, a hûtõt lehet fektetve szállítani, csak várni kell vele egy napot az üzembe helyezésig, hogy visszaáramoljon a gáz.
Beférni beférne, de valóban nem tenne túl jót a hûtõnek.
Evvel egy gond van, hogy egy hûtõt NEM SZABAD FEKTETVE szállítani. Csak és kizárlóag ÁLLÍTVA!
Aha, csakmert nemsokára egy kb 100kg-os motorkerékpárt kéne szállítanunk, de még csak vonóhorgos autónk sincs :D Bár ismerõs opel kombijával akkor lehet megoldható lesz a dolog :)
Kép nincs?
A kérdező hozzászólása: Feltöltöttem:http://kepfeltoltes.hu/view/120202/_rme1_www.kepfeltoltes.hu..
Biztos, hogy nem réz vagy bronz?
A kérdező hozzászólása: Vonzza a mágnes.Bár lehet benne kis réz is, mert apró zöld korróziót találtam rajta és a mágnes is könnyen elengedi.
Próbáltam itt keresgélni a fotók között, de nem látom. http://eremtar.hupont.hu/1/kezdolap Esetleg numizmatikai oldalon próbáld, ahol van fórum.
A kérdező hozzászólása: Megoldódott!Mint kiderült egy II.világháborús katonagomb.
:) , cseréld le a detektorod ! :) )))))
5-6000ft ennél nem lehet több
Néhány ezer ft lehet kb. Max 10 munkadíjjal együtt.

Miért lett rosszabb a képminőség némelyik csatornán, most hogy lecseréltem a régi TV-t egy 101 cm-es LED tévére? Mit lehet tenni ez ellen?

Parabolás Digi-tv a szolgáltatóm.

Legjobb válasz: Mert a legtöbb csatorna adása csak sima SD, ami ocsmányul néz ki HD tévén, fõleg ha ilyen nagy. A TV-nek semmi baja.

Mert a legtöbb csatorna adása csak sima SD, ami ocsmányul néz ki HD tévén, fõleg ha ilyen nagy. A TV-nek semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Akkor a bátyámnak a tévéjén mért szép a kép? Neki 94 cm-es LCD tévéje van. Bár az öve nem full HD LED. Talán ezért?
Egyrészt neki kisebb azért a tv-je és lehet, hogy ott jobb minõségû az adás, próbaképpen vidd el hozzá a tv-det, hátha ott lesz szembetûnõ változás.
Na meg az is számít, hogy az övé is full HD vagy csak HD Ready felbontású, mert ha az utóbbi akkor nem csoda, ha szebbnek tûnik a kisebb felbontás miatt.

Mennyire veszitek komolyan a hétvégi időjárás előrejelzést? Én valahogy úgy érzem ez egy baromi nagy pánikkeltés. Régen is volt hó (nem csak 30 cm), régen is volt -20 . akkor ez most mi, és miért riogatják a lakosságot?

Legjobb válasz: Természetesen régen is volt hó és hideg. Csak általában nem elõzte meg a tavaszi idõjárás. Ezért kell felhívni az embereket erre. Nem árt a közlekedésben is vigyázni,vagy a fûtésre figyelni.

Természetesen régen is volt hó és hideg. Csak általában nem elõzte meg a tavaszi idõjárás. Ezért kell felhívni az embereket erre. Nem árt a közlekedésben is vigyázni, vagy a fûtésre figyelni.
Nem a méret itt a gond, hanem az életkor...
nem kerestem rá de vagy 100 kérdés van ami ugyanez a kor ugyanez a méret szóval ne írt ki te kis cuki fijú
nem a méret a lényeg hanem hogy hogy bánsz vele
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Fõleg nektek : tímea90, edemke! Sokat segitettetek, úgyvolt, megismertük egymás testét (Petting) Nagyon jó volt :D Köszönöm szépen még egyszer nektek! Már több önbizalmam van :D Remélem mikor eljön az elsõ alkalom felkészült leszek és magabiztos :)
... nézd én nemszeretnélek meginogtatni az önbizalmadban de nekem 17-18 pedíg 15 sem vagyok... kinek mekkorát adtak fentrõl de sztem várj még. ... ja és barátnõddel csináld, nehogy egy olyan lány haveroddal aki csak b*****-ni akar egy jót !
A kérdező hozzászólása: Nyugi, szeretem õt, nemcsinálok hülyeséget! Azért köszönöm szépen a jótanácsot! :D
mi a kerület??? merhogy hossz meg h vastagság az oké de kerület az mi??
A kérdező hozzászólása: WTF? Azt hogy számoljam ki? xD
hát a barátnõd nem sokáig lesz meg:)
A kérdező hozzászólása: Ne legyél benne olyan biztos, szeretjük egymást :D
hülye vagy az nem csak az elsõ alkalommal ciki
Hát, fiam most elmondom a nagy igazságot, nem a méret a lényeg, hanem a technika... Csak tudod, ha ilyenekkel foglalkozol, akkor még nem értél meg arra, hogy csinálhasd is...mi lenne, ha elõbb csak megismernétek egymás testét és akkor amikor eljön az idõ, akkor úgyis már látta és nem fogsz ráfeszülni, hogy mi lesz!
szívás, ez elég cingár
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy ígyvan, de szeretem ha közvetlenül nekem válaszolnak. :D
oké, csak ne csodálkozz ha nem kapsz értelmes válaszokat
13 cm az nevetségesen kevés
15 évesen nem lehet rendesen megdugni 1 csajt
Kérdezõ! Javaslom figyelmedbe ezt az oldalt: http://www.egeszsegguru.hu/news/szexualitas/az-atlagos-penis.. Utóbbi válaszoló, látszik, hogy te pornófilmeken nõttél fel. Neked is ajánlom, hogy nézd meg az oldalt, amit linkeltem.
mihezképest:D ?
neked pont az átlagba tartozik akkor és amúgy is a kerülete jobban számít :D fogj egy mérõszallagot és mérd meg a kerületét ... és ha az 10cm körül van akkor már jó!
hát az enyém 16 cm 16 évesen :P
Az enyém 14és feles, 21 vagyok és imádják :) A nagy farok lehet probléma is... A kisebbe kevesebb vér is elég, keményebb és tovább tart. Nincs olyan, hogy nem bevethetõ már az éjszaka közepén. A lényeg az, hogy tudd hogyan bánj vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!