Találatok a következő kifejezésre: Egy parkapcsolatban van (253 db)

Ha egy párkapcsolatban van erőszak, akkor lopás is van?

http://index.hu/kulfold/2013/06/20/a_nok_tobb_mint_egyharmad.. Eszerint a tanulmány szerint a nőket éri szexuális erőszak is párkapcsolatban/házasságban. Ezeket az adatokat miért nem kérdőjelezik meg? Hiszen önszántából él egy férfival együtt, és önszántából alszik vele egy ágyban. Azt meg bárki kitalálhatja aki később megharagudott a párjára, hogy "megerőszakolta". Bosszúból lehet ilyeneket állítani... csak valóságtartalma nem nagyon van. Akkor ennyi erővel az meg lopás, ha a nő a férfi fizetéséből megy el vásárolni? Mert ha így vesszük, akkor a férfiak 2/3-át meglopják a párkapcsolatban/házasságban. Hol van itt az egyenlőség?

Legjobb válasz: Nem is tudom, hogy merülhetnek fel benned ilyen kérdések, nagyon egészségtelen szellemben nevelhettek. Egy tanulmány adatait nem kell megkérdõjelezni, és nincs értelme hazudni benne, mivel anonim, semmilyen perben, kártérítésben, eljárásban nem használhatóak fel az adatok. Biztosan vannak benne hibák, de nem is ez a vita tárgya. Az, hogy valaki együtt él valakivel, még nem jelenti azt, hogy a másik fél bármikor magáévá teheti, megverheti, megalázhatja. Pedig sajnos rengeteg az ilyen eset és rengetegen tûrnek a félelem, a családi háttér hiánya, vagy akár a pénz miatt. Igen, ezen utóbbi elítélhetõ és rámondható, hogy akkor az õ hibája, pedig akkor sincs senkinek joga megverni vagy megerõszakolnia valakit, ha azt önszántából eltartja. Például a saját gyereknek sincs keresete, mégsem egy rabszolga vagy egy tárgy. Ha a nõ a férje fizetésébõl megy el vásárolni, azt a férj adja, önszántából. Ez megegyezés kérdése, egy családon belül nem beszélhetünk lopásról ilyen esetben. De itt is áll az az alaptétel, hogy az alapvetõ emberi jogok megsértése nem váltható ki pénzzel. Nem szabad összekeverni az anyagi kihasználás fogalmát az erõszakkal. Semmi köze az egyenlõséghez. Egyenlõség: mi van akkor, ha a férj a pénzkeresõ, a nõ pedig mos fõz takarít és gyereket nevel? Mennyit ér a munkája? Ha az élelmiszereket a férj pénzén veszi, miért lenne az lopás? Hiszen az alapanyaghoz hozzáadja a tudását és az idejét, tehát dolgozik, így teremt ebédet. Ezt a férjnek meg kell fizetnie, gyakorlatilag õ a munkaadó. Vagy ha mindketten keresnek, akkor fõzzenek mossanak, takarítsanak együtt. De a verés még ráadásnak egyik esetben sem jár, valamint a szex sem alapjog, hanem kölcsönös igény kérdése.

Nem is tudom, hogy merülhetnek fel benned ilyen kérdések, nagyon egészségtelen szellemben nevelhettek. Egy tanulmány adatait nem kell megkérdõjelezni, és nincs értelme hazudni benne, mivel anonim, semmilyen perben, kártérítésben, eljárásban nem használhatóak fel az adatok. Biztosan vannak benne hibák, de nem is ez a vita tárgya. Az, hogy valaki együtt él valakivel, még nem jelenti azt, hogy a másik fél bármikor magáévá teheti, megverheti, megalázhatja. Pedig sajnos rengeteg az ilyen eset és rengetegen tûrnek a félelem, a családi háttér hiánya, vagy akár a pénz miatt. Igen, ezen utóbbi elítélhetõ és rámondható, hogy akkor az õ hibája, pedig akkor sincs senkinek joga megverni vagy megerõszakolnia valakit, ha azt önszántából eltartja. Például a saját gyereknek sincs keresete, mégsem egy rabszolga vagy egy tárgy. Ha a nõ a férje fizetésébõl megy el vásárolni, azt a férj adja, önszántából. Ez megegyezés kérdése, egy családon belül nem beszélhetünk lopásról ilyen esetben. De itt is áll az az alaptétel, hogy az alapvetõ emberi jogok megsértése nem váltható ki pénzzel. Nem szabad összekeverni az anyagi kihasználás fogalmát az erõszakkal. Semmi köze az egyenlõséghez. Egyenlõség: mi van akkor, ha a férj a pénzkeresõ, a nõ pedig mos fõz takarít és gyereket nevel? Mennyit ér a munkája? Ha az élelmiszereket a férj pénzén veszi, miért lenne az lopás? Hiszen az alapanyaghoz hozzáadja a tudását és az idejét, tehát dolgozik, így teremt ebédet. Ezt a férjnek meg kell fizetnie, gyakorlatilag õ a munkaadó. Vagy ha mindketten keresnek, akkor fõzzenek mossanak, takarítsanak együtt. De a verés még ráadásnak egyik esetben sem jár, valamint a szex sem alapjog, hanem kölcsönös igény kérdése.
Sehol. De valljuk be, mégis csak a férfiak az erõszakosabbak, mert erõ fölényben vannak és sajnos többnyire õk szoktak lopni is, mert sok közöttük az alkoholista. A nõ meg egy buta áldozat, mert be lehet etetni bármivel. Én ezt látom mindenhol.
Kérdezõ, hülye vagy. Azt sem tudod, hogy mirõl beszélsz. Gondolkozz egy kicsit.
Miért lenne baromság? Ja, mert te úgy gondolod. Közös háztartásban élünk. Én keresek 200-at, te 300-at. A közös kiadásokra elmegy 450. Te - mert jó fej vagy - hazaadhatod a fizetésed felét, vagyis 150-et. A másiktól elvárod, hogy mindent beleadjon. Ha esetleg a KÖZÖS kiadásokra még kell, akkor csak tõled kérhet/várhat a másik. De ezt te lopásnak tartod.
Lopás? És ha épp a nõ szült és nem dolgozik, akkor is lop a férjétõl?
1. Erõszak/lopás - az egyik fél akarja, a másik nem. Az egyik fél ezt nem veszi figyelembe. 2. Ha a nõ a férfi fizetésébõl megy el vásárolni, akkor az esetek nagy részében nem magára költ, hanem a KÖZÖS életükre, tehát olyan dolgokra, ami mindkét félnek jó. Ez miért lenne lopás? Ráadásul a másik megkérdezése és tudta nélkül veszi el a pénzt. Nyilván van olyan is, ami viszont egy rettenetesen beteg kapcsolat (fõleg ha emellé még erõszak is jár) 3. Kedves kérdezõ, téged bántalmaztak már életedben? volt részed kapcsolaton belüli erõszakban? iszonyú könnyû rámondani, hogy "de hát önszántából van vele"... igen, önszántából kezdett vele, de utána már a nõk nagy része menekülne, de nincs hova. vagy bedõl annak, hogy a másiknál ez volt az utolsó alkalom. Jó lenne egy kicsit tájékozódni, mielõtt ítélkezel.
Az meg hogy egy férfi eltart egy nõt, általában a férfi kívánsága, mert irigy ge.ci lesz, ha a nõ elõrébb tart a karrierjében, mint õ és általában tönkre akarja tenni.
A kérdező hozzászólása: 2es: ez baromság. Ha ellopok tõled 20e ft-ot és veszek neked 10ért valamit, akkor az már nem lopás?
És ha a férj nem dolgozik, esetleg tartós beteg, és az asszony pénzébõl vásárolnak, az is lopás? Vagy az a teljesen jogos támogatás?
Ez a kérdést és az összefüggést sem igazán tudom értelmezni.. Téged valószínûleg nem bántalmaztak és erõszakoltak meg. Ezért gondolod így. De ezt inkább hagyjuk. A nõ a férfi fizetésébõl megy el vásárolni. Nos az én szüleimnek mindig közös kasszájuk volt. Ha valamelyiküknek nem volt munkájuk, se rótták fel egymásnak, hogy 'ez az én pénzem'.

Szerintetek egy párkapcsolatban van különbség a szerelem és a szeretet között?

Van egy fiú, akit nagyon kedvelek de nem tudom eldönteni, mi legyen. Úgy érzem, hogy szeretem, de szerelmes nem vagyok belé.

Legjobb válasz: Van.

Van.
Ha nem bírnád nélküle, idõvel kialakulhatnak érzelmek, próbáld meg szerintem;)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hogyan közeledjek felé, mert szeretem, de nem érzem, hogy szerelmes lennék.

Ha valaki egy párkapcsolatban van akkor tényleg nem kéne bulizni járni a haverokkal?

Most múlt 3.éve hogy párkapcsolatban vagyok, és hát eddig megvoltam szórakozás/bulizás nélkül(régen azért jártam), viszont egyre jobban mennék már de barátnõm nem engedi, már ha felhozom hogy mennék akkor kiakad és megsértõdik h én ne menjek el ilyen helyekre ha párkapcsolatban vagyok. Én 20F, ö 18L.

Legjobb válasz: Sztem nincs gond azzal ha elmész bulizni, de ha barátnõdet nagyon zavarja, vidd el õt is és kész.

Sztem nincs gond azzal ha elmész bulizni, de ha barátnõdet nagyon zavarja, vidd el õt is és kész.
Szórakozóhelynek csajozás nélkül is van értelme?
Nincs azzal gond, ha szórakozni akarsz, nem vagytok összenõve. Ugyanakkor kicsit furcsának találom, hogy "pont most" akarsz újra szórakozni. Mi változott, hogy eddig megvoltál nélküle, és most hirtelen nem? Félre ne érts, nem azt mondom, hogy valami gond van, de szerintem ez fordulhatott meg barátnõd fejében is, illetve hozzászokott, hogy nem bulizol.
1 évvel ezelõtt cserélhettünk volna barátnõt.
Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy egyfolytában egymás seggèben legyenek a felek, hagyni kell a másiknak szabad mozgásteret, egy kis önállóságot. Attól még ugyanugy szereti az ember a párját hogy idõnként elmegy a haverokkal, addig a barátnõd is tarthatna csajos estét....
kicsit féltékeny csak a csaj
A csajod igencsak alkalmazza a nõi terrort. Megmondja mit csinálj, aztán ha nem az történik amit õ akar, akkor hisztizik és megsértõdik. Szólj neki hogy vegyen vissza, ha nem hajlandó rá, dobd ki.
A csajod féltékeny, és fél hogy "lecseréled", de ha három éve vagytok együtt ne értem mitõl fosik :\ Az enyém szerencsére elenged. :)


Normális az, ha egy párkapcsolatban vannak közös kitűzött célok?

Természetesen normális és elérhet? célokról van szó,amelyek szeretettel,összefogással,és munkával elérhet?ek.Nem pedig álomvilági célokról.

Legjobb válasz: Nem csak normális, hanem elvárt.

Nem csak normális, hanem elvárt.
Az elég érdekes párkapcsolat lehet, ahol nincsenek közös célok.
Nem is párkapcsolat az ahol nincsenek közös célok!

Ti rányomulnátok egy olyan férfira/nőre aki köztudottan párkapcsolatban van? Ha nagyon szeretnétek az illetőt!

Csak párkapcsolat, nem házasság! Kort és nemet is kérek!

Legjobb válasz: Soha, van gerincem...Volt már, hogy nagyon-nagyon tetszett valaki, aki még csak párkapcsolatban sem volt, de szerelmes volt belé a barátnõm (reménytelenül) -> nehezen bár, de nem jöttem össze az illetõvel (én tetszettem neki). 23/N

Soha, van gerincem...Volt már, hogy nagyon-nagyon tetszett valaki, aki még csak párkapcsolatban sem volt, de szerelmes volt belé a barátnõm (reménytelenül) -> nehezen bár, de nem jöttem össze az illetõvel (én tetszettem neki). 23/N
utolsó ! te hibbant vagy ! :D
Nem!Soha nem tettem iyet, nem enne tiszta a 1e1ki ismeretem az tuti, va1amiért bennem 1enne az hogy ecsábítottam a másikat és tönkre tettem egy kapcsoatot, ami igaz 1ehet hogy nem mûködött de he1yre hozható ett vo1naaz hogy rányomúsz, az egyenõ azza1 hogy e akarod csábítani a másikat
Az illetõ párkapcsolatban volt, mikor megszerettem, és szerencsémre vége magától, de elképzelhetõ, hogy nyomultam volna, ha nem így történik :) 25/férfi
Normális ember ilyet nem tesz, mert bele tud gondolni a másik ember helyzetébe. De arról is megvan a véleményem, akit el tud csábítani egy harmadik fél.
jah és 20/L
biztos nyomulnék, bizonyos korlátok mellett. (nyomulás = megpróbálnék minél több idõt eltölteni vele kettesben bizonyos korlátok mellett = baráti szinten ) F25
Igen sajnos megtettem.Nem azt sajnálom, hogy megtettem hanem, hogy így.Mára a férjem.Ez mindenkinek az egyéni értékrendjétõl függ, hogy megteszi-e vagy sem.Különbözõek vagyunk.Egy biztos.Semmi nem marad következmények nélkül.Amit egyszer Te teszel, azt vissza is fogod kapni.Én is mindig attól félek, hogy mivel valamikor én elvettem másét, egyszer tõlem is elveszik az enyém.De minden tettünkért vállalni kell a felelõsséget.Sok sikert!

Van olyan ember (nő vagy férfi) aki alkalmatlan egy párkapcsolatra?

A barátom azt mondta, ne haragudjak rá, ha néha olyat tesz amivel megbánt, ? nem tudja megszokni hogy vagyok neki. Szeret, imád csak rosszul fejezi ki.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez egy "úgyis kihátrálok a kapcsolatból " duma.Ha õ maga alkalmatlannak tartja magát a párkapcsolatra, akkor mit akarsz még tõle? :)

Szia! Szerintem ez egy "úgyis kihátrálok a kapcsolatból " duma.Ha õ maga alkalmatlannak tartja magát a párkapcsolatra, akkor mit akarsz még tõle? :)
háát, nemigazán. Tudom, rossz ezt olvasni, de minek kábítsalak olyan válaszokkal, hogy "majd beleszokik" , meg "menni fog az neki". Az én egykori link pasim még arra se volt képes, hogy a szüleinek bemutasson. De persze ugyanez volt a fõ problémája, hogy õ "alkalmatlan egy párkapcsolatra" Késõbb, jóval a szakítás után jöttem rá, hogy ez nem jelent mást , mint "nemérted? kocc van!" Adj neki még egy kis idõt, mert hátha ez idõ alatt még alakul a dolog, próbáld elhúzni õt ide-oda, de ha nem megy, ne erõltesd...
Van bizony! Sajnos :( Az én párom is ilyen. Nagyon nehéz vele, és tudom, hogy egyszer vége lesz, hiszen õ alkalmatlan valóban egy párkapcsolatra. Már 40 éves, sosem volt tartós kapcsolata, az életvitele, a munkája olyan, hogy nem is lehetne. Sajnos neki sosem lesz családja, mert nem is ad rá alkalmat, nem is akarja. Az együttélés sem ment nekünk, nem miattam, hanem mert õ nem bírta. Örök agglegény, aki már nem fog változni. És hogy miért vagyok vele? Mert még szeretem. De elfogadtam, hogy egyszer vége lesz, hiszen én arra vágyom, amit õ sosem fog megadni nekem.
meg aztán az jutott eszembe, hogyha szakítanál vele most, az lenne az igazi próba neki! Ha tényleg szeret és akar tõled valamit, teperni fog utánad... Hát, dönts okosan...
de ez így nem jó... oké, felfordítottad az életét... Dehát mivel õ képtelen alkalmazkodni, valószínû rettenetesen hiányzik neki a sörözés a haverokkal...Gondolom próbáltad már ide-oda hívni, hogy mozduljatok ki, hogy menjetek , õ meg mindig "jajj nemá, olyan fáradt vagyok..." . Ismerõs a szitu, de nem is voltam sokáig hasonszörú pasival, pedig én is "szerettem". Néha jobb ezeken a pasikon átlendülni.Nehéz, de menni fog.
a többiek már mindent elmondtak, de egy valamit had kérdezzek már meg. akinek normális kapcsolata, felesége van azt kirekesztik és pletykálnak róla? mégis mit? és hogy lehet valakit kirekeszteni csak ezért? mit mondanak róla? ez nagyon durva szerintem, inkább ezért szakíts vele...
Én választás elé állítanám: pontosan elmondanám neki, hogy mire vágyom, és megkérdezném: teljesíthetõ vagy nem a részérõl? Ha nem, akkor köszönöm, nem is szeret igazán...
A kérdező hozzászólása: Ez még nem jutott eszembe. Majd ma rákérdezek.
Idõ kell az összerázódáshoz.Ahol a legjobban érzi magát a barátod, oda menj vele.Így az okokat is meglátod hol vannak. Olyan, hogy megrögzött agglegény, akkor szokott elõfordulni, mikor a nõk szarvashibákat követnek el.És általában más issza meg a levét.
A kérdező hozzászólása: Az õ munkatársai, haverjai mind szinglik, vagy elváltak. Vagy épp szeretõt tartanak. egyiknek sincs normális kapcsolata. Aki boldog házasságban van, azt kirekesztik, pletykálnak róla.
Igen, vannak ilyen emberek. Alapvetõen nem szabad azt gondolnod, hogy majd megváltozik, mert nem fog, és keserves lesz esetleg évekkel késõbb rájönni arra, hogy õ valóban képtelen a párkapcsolatra.
Olyan nincs! Egy idõ múlva mindenkinek megjön az esze... Lehet az 18 éves vagy akár 78 éves is XP de 1x megjön!
Sok kommentre válaszoltál, és nekem még mindig nem világos, hogy te hogy érzed, szeret téged? Meg szokott bántani, vagy csak szeretne megfelelni neked nagyon, és emiatt mondott ilyeneket? Ha meg te szeretnél menni még a haverokkal ide-oda, akkor miért nem beszéltek meg heti-kétheti egy rendszeres napot, amikor mindenki mehet "mulatni"?
A kérdező hozzászólása: Elõttem volt egy 4, és egy 1 éves kapcsolata, de a 4 évesnél õ is még "tanuló" volt, és diáklánnyal járt, az 1 éves nõ meg idõsebb volt nála, és mindketten dolgoztak.
A kérdező hozzászólása: Nem volt egyke, nem irigy és önzõ. Rendesen dolgozik, X ezret haza ad stb. Egyszerûen csak hozzám nem tud alkalmazkodni. 8 évvel fiatalabb vagyok nála, én most kezdenék élni, lehet, hogy ez is baj.
A kérdező hozzászólása: Szeretem. De elõttem 2 évig egyedülálló volt, neki az volt a napi programja, hogy elmegy sörözni, senkihez nem kel alkalmazkodnia. Belecsöppentem az életébe, felfordítottam mindent, és most teljesen máshogy alakul egy napja, miattam. És ezt õ nem tudja feldolgozni. Nem fogta fel, hogy esetleg elmehetnénk moziba stb. Tehát hogy közösen csináljunk valamit.
A kérdező hozzászólása: Akkor semmi esély rá, hogy megváltozzon?
A kérdező hozzászólása: Látok rajta változást, meg nyáron elvitt nyaralni, meg eleinte még vitt 1-2 helyre, akkor azt mondtam neki, kb másfél hónap után hogy kellemetlenül érzem magam, hogy ennyit költ rám. Aztán egyre ritkábban mentünk el valahova, mindig fáradt, tényleg hiányozhat neki a sörözés.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ is ilyen. Bár mi majdnem együtt élünk, itt alszik nálunk, tehát ilyen szempontból nincs gond vele. Reggel tõlem indul munkába.
A kérdező hozzászólása: Képtelen vagyok szakítani vele. Egyszer volt, hogy összevesztünk, hazament aludni. Egész éjjel sírtam, forgolódtam. Nem bírtam aludni, és megnyugodni amíg fel nem hívott.
Hát én nem tudom, hogy egy ember, akinek abból áll a mindennapi programja, hogy elmegy sörözni mennyire tud bármin is változtatni...akkor tud, ha akar. Ha pedig kifogásokat keres, hogy neki ne kelljen megváltoznia ("én ilyen vagyok", "alkalmatlan vagyok a párkapcsolatokra"), akkor szerintem az nem lesz hosszú távú kapcsolat. De tévedjek!
Sajnos van olyan ember, aki alkalmatlan a párkapcsolatra. Fõleg a férfiaknál szokott elõfordulni. Akik elkényeztetett egykék voltak és körülöttük forgott a világ, magukkal hoztál az önzést és irigységet, alapjaiban alkalmatlanok a hosszabb párkapcsolatra. Magam is ismerek ilyeneket. Amíg tart a dühöngõ szerelem, addig bírják, ám ha elmúlik, visszatér régi énjük és a másiknak inkább szenvedést, mintsem örömet okoznak. Etek az emberek magukkal sincsenek igazán jóban, mégis eszeveszetten keresik a másik felüket.
Elõzõ válaszolónak teljesen igaza van!!
Hát... a te párod legalább bevallja. Az enyémmel nincsenek oltári nagy gondok, érzem hogy szeret, és ki is mutatja... De az az igazság hogy semmiféle közös programra nem tudom rávenni. Mindig fáradt, sosincs pénze, nincs ereje velem beszélgetni... Nem mozdulunk ki sehová, csak ülünk a 4 fal között. Igaz mi már másfél éve együtt vagyunk, de akkor sem értem... Tényleg ennyire nem fogja fel, hogy ez így rossz irányba vezet? Tényleg ennyire nem tud változtatni? Vagy csak egyszerûen nem akar? Õ is az a típus mint a te barátod, õ sem csinált mást eddig, csak sörözött a haverokkal...
Te is minek vagy?! :-)
Azám, vén vagy már nagyon egy párkapcsolathoz.
dehogy vagy kiöregedve. csak még nem találtad meg az igazit
Kivénhedtél és kiöregedtél 21 éves korodra.
Én már tudok varázsolni és tárgyakat mozgatni az elmémmel 25 éves létemre.
Így van, örökre vénlány leszel, vegyél egy palotapincsi kutyuskát, majd õ nyalni fog téged... 20/L
Nem tudsz itt mit tenni... ilyen öregen ilyen hozzáállással biztosan nem kellesz senkinek már... õszintén sajnálom drága... Inkább írok is privatot Rittinának, mint neked. Sokat fogsz még szenvedni és sok erõt kivanok hozzá.
Dehogy... 22 éves vagyok, 18 évesen volt egy kapcsolatom, 2 évig tartott. Utána senki. Most talán úgy néz ki megtaláltam az igazit, a páromat, aki egy évvel fiatalabb nálam. De úgy érzem õ a tökéletes.

Van valami alapja annak, hogy egy párkapcsolatot a horoszkóp határoz meg?

Pl Bak n?, Skorpió férfi. Most csak mondtam egy példát. Azért kérdezem, mert látom, hogy nagyon sokan kérdeznek ilyet a témában.

Legjobb válasz: Az emberek csillagjegye meghatározza a személyiségét valamilyen szinten, ebbõl meg egyeneságon következik, hogy az összeillõségükett is "ki lehet számolni". Nemcsak párkapcsolatra vonatkozik, hanem barátságra, stb, mindenféle szociális kapcsolatra.

Az emberek csillagjegye meghatározza a személyiségét valamilyen szinten, ebbõl meg egyeneságon következik, hogy az összeillõségükett is "ki lehet számolni". Nemcsak párkapcsolatra vonatkozik, hanem barátságra, stb, mindenféle szociális kapcsolatra.
Semmi. Ez csak bebeszélés, divat, semmi más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Nem sok. Ugyanis akik itt kérdeznek, azok csak Napjegybõl akarják megtudni a tutit. És csodálkoznak, ha pl egy bak-skori párosításra mondanak olyat, hogy rossz kapcsolat meg olyat is, hogy csodálatos. A teljes képet kell nézni, nem pedig egy kiragadott elemet az egészbõl.
Uccsó kommentelõ megmondta az igazat ;)
Az égadta egy világon semmi köze hozzá... Vagyis van... Nem jó a vegyes kapcsolat... És ezt tapasztalatból mondom... Van aki hisz benne, és van aki nem... És ez bizony konfliktusforrás tud lenni egész rendesen... De a csikllagoknak és a bolygóknak ehhez semmi köze... Itt felfogások/világnézetek/mentalitások konfliktusáról lehet szó pusztán... De ezek meg nem horoszkópfüggõk...

Van egy párkapcsolatom, ahol a szex nagyon jó és nagy szenvedély van köztünk, ezen kívül szeretjük is egymást. Szóba került a házasság is. Szeretjük egymást, de nem szerelemmel, viszont nagyon jó köztünk minden. Házasodjunk így?

Legjobb válasz: Aki azt írta, hogy azért van nagyon sok válás mert sokan szerelem nélkül házasodnak az szerintem téved. Pont ennek az ellenkezõje miatt van ... Mert sokan vak szerelembõl házasodnak. Olyan szerelembõl amikor még nem lehet tisztán látni a másik hibáit, "velejáróit" és, hogy ha néha észre is veszik 1-1 pillanatra akkor is csak legyintenek, hogy ó hát én elfogadom Õt így meg majd megváltozik, majd ha együtt fogunk élni másképp lesz én tudom ... Én vallásos ember vagyok és sokat beszélgettem papokkal, tanítottak is. Õk mondták el, hogy ugye õk tartanak jegyesoktatást és mindig meg kell, hogy kérdezzék, hogy miért döntöttek a párok a házasság mellett. Azt mondták nagyon sokat adták azt a választ a kérdésre, hogy hát mert mi szerelmesek vagyunk egymásba és azt mondta ezek közül a párok közül majdnem mind elvált. Mert késõbb amikor már együtt éltek és sok-sok problémával szembesültek ami nem javult akkor ott nem volt más választás ... A szeretetre kell építeni. Ha Te úgy érzed, hogy szereted annyira a párodat, hogy akár egy egész életet is letudnál vele élni és megvan köztetek az összhang, az egyetértés és az a bizonyos láthatatlan kötelék ... Meg természetesen ha úgy érzed, hogy számodra Õ az igazi és ez kölcsönös akkor miért ne?:) Igaza van az elõttem szólónak... A szerelem egy idõ után elmúlik és ha nincs mögötte tiszta és önzetlen szeretet amelyre egy életen át lehet építeni akkor hiába volt ott a szerelem...Csak néznek egymásra az emberek, hogy: - Fuh, hogy voltam képes eddig ezzel az emberrel élni? Hogy nem vettem észre ezidáig, hogy Õ ilyen?" ... A szíved úgyis megsúgja a választ. Viszont ha vannak kételyeid akkor célszerû még várni vele ... Mindenestre én sok boldogságot kívánok! :-) (Jah és még annyit hagy jegyezzek meg, hogy nálunk is ez volt az elõzõ párommal, megvolt minden ... Szerelem nem volt. Házasság nálunk is felmerült és boldogan hozzámentem volna. De Mi sajnos rengeteget veszekedtünk ... És egy idõ után ennek meg is lett az eredménye. :( )

Aki azt írta, hogy azért van nagyon sok válás mert sokan szerelem nélkül házasodnak az szerintem téved. Pont ennek az ellenkezõje miatt van ... Mert sokan vak szerelembõl házasodnak. Olyan szerelembõl amikor még nem lehet tisztán látni a másik hibáit, "velejáróit" és, hogy ha néha észre is veszik 1-1 pillanatra akkor is csak legyintenek, hogy ó hát én elfogadom Õt így meg majd megváltozik, majd ha együtt fogunk élni másképp lesz én tudom ... Én vallásos ember vagyok és sokat beszélgettem papokkal, tanítottak is. Õk mondták el, hogy ugye õk tartanak jegyesoktatást és mindig meg kell, hogy kérdezzék, hogy miért döntöttek a párok a házasság mellett. Azt mondták nagyon sokat adták azt a választ a kérdésre, hogy hát mert mi szerelmesek vagyunk egymásba és azt mondta ezek közül a párok közül majdnem mind elvált. Mert késõbb amikor már együtt éltek és sok-sok problémával szembesültek ami nem javult akkor ott nem volt más választás ... A szeretetre kell építeni. Ha Te úgy érzed, hogy szereted annyira a párodat, hogy akár egy egész életet is letudnál vele élni és megvan köztetek az összhang, az egyetértés és az a bizonyos láthatatlan kötelék ... Meg természetesen ha úgy érzed, hogy számodra Õ az igazi és ez kölcsönös akkor miért ne?:) Igaza van az elõttem szólónak... A szerelem egy idõ után elmúlik és ha nincs mögötte tiszta és önzetlen szeretet amelyre egy életen át lehet építeni akkor hiába volt ott a szerelem...Csak néznek egymásra az emberek, hogy: - Fuh, hogy voltam képes eddig ezzel az emberrel élni? Hogy nem vettem észre ezidáig, hogy Õ ilyen?" ... A szíved úgyis megsúgja a választ. Viszont ha vannak kételyeid akkor célszerû még várni vele ... Mindenestre én sok boldogságot kívánok! :-) (Jah és még annyit hagy jegyezzek meg, hogy nálunk is ez volt az elõzõ párommal, megvolt minden ... Szerelem nem volt. Házasság nálunk is felmerült és boldogan hozzámentem volna. De Mi sajnos rengeteget veszekedtünk ... És egy idõ után ennek meg is lett az eredménye. :( )
Minek kell házasodni? Attól megváltozik bármi is a nõ nevén kívül?
Áldásom adom rátok, járjatok békével.
A kérdező hozzászólása: És ez most hogy jön ide?
Most ez lehet bunkóságnak fog hangozni, hogy ezzel jövök, de azért az sem elhanyagolható tény, hogy házasságnál minden megy közösbe, válásnál meg felezõdik ugye. Szóval ha évekig küzdöttél a kis lakásodért, az válás után már nem csak a tiéd...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsónak. Köszönöm, a választ, a hozzászólást, a szavait.
A kérdező hozzászólása: 2 és fél éve. Igazából sosem voltunk egymásba, inkább õrült, szerelemszerû pillanatok voltak csak.
voltatok szerelmesek valaha vagy mindig csak a szenvedély? mert a szerelem csak egy ideig van jelen minden kapcsolatban, utána átalakul valami mássá.. mióta vagytok együtt?
meg hal valamelyikõtök hogyha nem házasodtok össze:O? nem értem miért olyan fontos ez úgyis csak papírok, semmi jelentõségük... L/16
Azért van ennyi válás, mert rengetegen szerelem nélkül házasodnak.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy szerelem nélkül érdemes házasodni? Mert különben a szex nagyon jó vele, és másban is egyetértünk, szeretjük egymást.
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy láttál egy szép nyugágyat, megvedd -e? Csak te tudhatod, mi a jó neked.
Én is engedélyezem !
Hát nem szállok vitába, de az a válaszoló aki megcáfolta a válaszomat, mely szerint a szerelem nélküli házasság váláshoz vezet szerintem téved. De nem gyõzködök senkit, mert errõl úgyis mindenkinek más a véleménye. Én csak azt tudom hogy anyukámék 16 éves koruk óta együtt vannak most 50 évesek és õrülten szerelmesek egymásba még mindig. Bár õk megtalálták egymást, õket a sors is egymásnak szánta. Én a valódi szerelemre gondoltam, nem fellángolásra, ami okán rögtön házasságba ugranak a felek.

Ha egy férfinak van egy bensőséges párkapcsolata, akkor mi a francnak van lány barátja, akivel bizalmasan mindent megbeszél?

Legjobb válasz: az csak az alacsony szellemi szintû emberek véleménye, hogy nincs fiú - lány barátság, mert nem tudják elképzelni, hogy két ellenkezõ nemû kíváncsi lehet a másik gondolataira, hogy vonzódik egy ember lelkéhez, úgy, hogy nincsenek a szexuális vágyak domináns túlsúlyban. a barátságba a csók és a kufirc is belefér, egy valami nem: a szerelem. néha nagyon jól jön egy fiúnak, hogy van egy olyan lány, akinek nem akar megfelelni és nõi szemszögbõl látja õt. a lánybarát nem az, akinek megengedi a fiú, hogy lábtörlõnek használja, aki után mindig vágyik de semmibe veszi. az ilyen fiúknak nincs tartásuk. az igaz lánybarát, nõi mivoltából adódóan sokkal jobb lelki támasz tud lenni, csajozáshoz kapcsolatai révén pedig segítség. amúgy meg olyan, mint a többi haver, csak lány.

az csak az alacsony szellemi szintû emberek véleménye, hogy nincs fiú - lány barátság, mert nem tudják elképzelni, hogy két ellenkezõ nemû kíváncsi lehet a másik gondolataira, hogy vonzódik egy ember lelkéhez, úgy, hogy nincsenek a szexuális vágyak domináns túlsúlyban. a barátságba a csók és a kufirc is belefér, egy valami nem: a szerelem. néha nagyon jól jön egy fiúnak, hogy van egy olyan lány, akinek nem akar megfelelni és nõi szemszögbõl látja õt. a lánybarát nem az, akinek megengedi a fiú, hogy lábtörlõnek használja, aki után mindig vágyik de semmibe veszi. az ilyen fiúknak nincs tartásuk. az igaz lánybarát, nõi mivoltából adódóan sokkal jobb lelki támasz tud lenni, csajozáshoz kapcsolatai révén pedig segítség. amúgy meg olyan, mint a többi haver, csak lány.
Nekem, ha van barátnõm, akkor õ van, és vele beszélek meg mindent, nem mással! Õt tüntetem ki a legmagasabb fokú bizalommal, senki mást! Mert a kapcsolat nem csak az hogy smárolunk meg egyéb...hanem ez is pl.! Ha ebben valaki bevon egy másikat, az nem egészséges! A lelki dolgok sokkal fontosabbak lehetnek, mint a testiek! 24/f
Valahogy nem tudom megosztani a lelkem. Egyet kiválasztok, õ a minden, a többi csak egyszerû emberi kapcsolat, akikkel szeretek beszélgetni, meginni valamit, elmenni valahová, de csak egyetlen egy valaki van aki sosem zavar ha a közelemben van és akivel szívesen vagyok együtt akár minden percben.
Én sem tudom mire jó ez. Ha nekem van valakim, akkor csak õ létezik számomra. Férfi és nõ között barátság nem létezik, mert az egyik fél mindig többet fog gondolni a másikról.
Nem tudom. Nekem nem lenne szükségem fiúbarátra ha szerelmes vagyok, ugyanakkor nem dobnék el mindenkit, csak mert õ van. 21/N
Attól, hogy van egy kapcsolatunk, a barátság még barátság és ha nincs rá jó okunk, nem dobjuk el a barátainkat. Nekem is van férfi barátom, a páromnak is lány van lány barátja. Igaz, nálunk mindig mi vagyunk egymásnak az elsõk és a legbizalmasabb dolgokat inkább egymással beszéljük meg, de a barátokkal is számíthatunk egymásra.
Ja és kedves kérdezõ, ne légy féltékeny :) Ha maximálisan megbízol a párodban (és persze magadban), akkor ilyenen nem kell rágódnod :)
És még valami a 8-as válaszolóval egyet értek, abban is hogy a csók is belefér, mikor piercinget tetetett a nyelvébe, kiváncsi voltam milyen lehet csókolózni vele, hát kipróbáltuk, azóta is csak nevetünk rajta, de soha nem gondoltuk tovább a kapcsolatunkat, ez örök barátság egy életre szól!! 3 - as voltam
3. válaszoló vagyok Ismeri egymást a párom és a legjobb barátom :) Együtt nõttünk fel, mi mindent kipróbáltunk együtt. Amíg nem volt velem a párom addig õ volt nekem, õ volt a mindenem. 2 barátnõm volt, de velük nem volt olyan bensõséges a kapcsolatom mint vele, és ezt nem adtam fel egy kapcsolat miatt sem és a párom sem kérte soha, mert tudja mennyit jelent nekem ez a barátság. :)
Nekem van egy fiú barátom, akivel néha szóba került a szex (hogy mire vágyunk, ilyesmi). Õ néha tekintett úgy rám, hogy el tudott volna képzelni barátnõjeként, én viszont nem. Ezt is nyíltan megbeszéltük. Nemrég lett egy barátnõje és nagyon szereti. Én pedig örülök nekik. Mióta összejöttek, a szex egyáltalán nem került szóba köztünk. Igaz, nem is beszélünk annyit, mint régebben, csak néha pár levél és kész. A kettejük intim dolgát nem szokta kiteregetni. Viszont mikor az exbarátnõjével problémák voltak (mikor még jártak), azt megbeszélte velem. Nincs abban semmi rossz, ha van egy ilyen barátnõ. Ja és abban az idõszakban, mikor nem volt barátnõje, még arról is lebeszéltem a fiút, hogy elmenjen a haverokkal ... hát nem éppen k.rvázni, csak könnyûvérû csajokat felszedni. Úgyhogy a mostani barátnõ örülhet, hogy hónapokkal a szakítás után most vele szexelt elõször a fiú (gondolom már megtörtént köztük :) )
A kérdező hozzászólása: De a párod ismeri a barátodat, bemutattad már neki vagy ilyenek?
Nekem komoly párkapcsolatom van már 4. éve de nekem is van fiú barátom aki mindent tud rólam! Vannak olyan dolgok amit elõször neki mondok el hogy adjon tanácsot! :) Szóval nekem szükségem van rá és ezt a párom is tudja és nem is szól, hisz olyanok vagyunk mint a testvérek!
Nekem a barátomnak a legjobb barátja lett a legjobb barátom.. És tényleg majdnem mindent megbeszélek vele is, mert megbízhatóbb, mint akármelyik barátnõm... Meg ismeri a két fiú egymást kiskoruk óta, és így könnyebb, jobban tud segíteni. Nekem fontos, hogy legyen egy fiúbarát, aki tényleg csak barát. Neki is van barátnõje, és tökéletesen mûködik a barátságunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!