Találatok a következő kifejezésre: Egy pár meg (1952 db)

A maskarások szoktak ajándékot adni az ifjú párnak, hallottam már hogy hülyeségeket szoktak csak de jó volna ha vki írna egy párat? Meg ez az egész hogy zajlik?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen elég sokat segítettél máj.23 a nagy nap és hát azért jó tisztába lenni a dolgokkal:D:D

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen elég sokat segítettél máj.23 a nagy nap és hát azért jó tisztába lenni a dolgokkal:D:D
Ejfel korul erkeznek a maskarasok, vicces veriket irnak a menyaszonyrol meg a volegenyrol. Kilyukasztott ovszer meg sargarepat csomagolnak be sok sok papirba. Babat is szoktak adni egy kis mozes kosarba :) ) Barmit ami vicces lehet adni. Meg szoktak kulonbozo jatekokat is kitalalni, pl. egy szekre ul a volegeny es fakanallal es a mennyaszonyig kell evezzen ugy, hogy csak a labaval tudja hajtani magat, meg a volegeny be kell masszon a menyasszony ruhaja ala es kell mondaia, hogy "en vagyok a papucs a haznal" :) ) Mindenkit megtancoltatnak akit akarnak a maskarasok. Hirtelen ennyi jutott eszembe, remelem tudtam segiteni :)
én rohambugyit is kaptam...:D Egy tangának kivan vágva az alja hát ugye pont ott:D kaptam egy szakács sapkát amin az van, hogy jobban csókolok mint fõzök:D mindegyik be volt újságba csomagolva, külön külön és az egész egy nagy dobozba volt benne. gyerekjátékok, füldugó hogy a férjnek legyen mivel bedugni a fülét amikor ordítok:D és mindegyikhez baromi vicces versike volt írva.
Ez de édes, én ilyenrõl még nem is hallottam.Én is ilyet akarok:DMeséljetek még plíz:D
A kérdező hozzászólása: Rohambugyis....Milyen versikék voltak azok tudnál nekem segíteni??
Átnevelõ tábor?
A Túlélõsziget ijó film, de nem arra gondolsz, próbálom a címét kitalálni, de nem ugrik be, pedig tudom, hogy melyik film az.
Azaz, Átnevelõ tábor
A kérdező hozzászólása: Igen erre a filmre gondoltam :) Köszi a segítséget!

Párom tesója és az ő párja nálunk akar aludni hétvégén de hoznák a 8 hónapos gyereküket is, a párja meg csak valamikor éjjel jönne egy buliból mit tegyek igent vagy nemet mondanátok?

Azért aludnának ott mert a gyerekre kéne vigyázni ameddig párom tesója elmegy éjjel a barátjáért,meg hát tőlünk közelebb van a buli helyszine is és másnap reggel meg megyünk a gyerek keresztelőjére majd vissza hozzánk mert az ebéd is nálunk lessz,igy még előző este föznöm is kell meg készülödni a másnapi ebédre és akkor még vendégeket is szállásoljak el?Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Fõzõcskéznék párom testvérével,meg babáznánk,este alvás,a tesó párja meg kapna egy kulcsot és megmondaném,hogy ha már éjjel jön,legyen halk.

Fõzõcskéznék párom testvérével, meg babáznánk, este alvás, a tesó párja meg kapna egy kulcsot és megmondaném, hogy ha már éjjel jön, legyen halk.
A ti viszonyotoktol fugg. Az biztos, hogy a sajat tesomat es a tesom parjat, sot a parom tesojaekeat is szivesen latnam. Toltott mar itt az anyosom pusztan "kenyelembol" napot, hogy ne kelljen 2szer 200km-rol ideutaznia. Kvazi idegen nem rokon gyerekre is vigyaztam mar orakat mert megkertek. Most hogy bolcsis, mentem is mar erte, mer egyik szulo sem tudott en meg raertem. Nekem termeszetes, viszont ha neked ez ennyi gondolkodast jelent, akkor nem szivesen mesz bele. Ha bele is egyezel, akkor ne latszodjon a kelletlenseg rajtad. Amugy kesobb elofordulhat hogy te kernel szivesseget a tesodektol, elvarand hogy segitsenek, amikor te nem szivesen teszed?
Úgy engedném, ha nem hullarészegen jön, mert akkor mehet haza is, én be nem engedem hogy összehányjon mindent.
Tehát: te leszel a gyerekkel és sütsz-fõzöl a másnapi keresztelõre, õk meg ketten buliznak?
Az en csaladomban a segitseg az elsö helyen all, mert ki segit ha nem a csalad?De ha neked ez nagyon terhelö a paroddal keress mas megoldast.
Ha nem esik nehezedre, akkor miért ne? Kicsit rátok van ez zuhanva úgy érzem...remélem azért a család kiveszi a részét, neked nem lenne kötlességed sem fõzni, sem szállást adni a párod tesójának családjának. Azért tisztáznám, hogy a kaját is t kell fizesd és elkészítsd, mert ha igen, hát akkor kicsit tulzás!
És ez most derült ki, egyik napról a másikra? Amúgy menjen a párod vagy te a bulizóért, akkor nem kell a babát ellátni. Vagy kérjétek meg a srácot, hogy kivételesen ne igya magát részegre. Amíg pedig otthon vagyok és van 3 felnõtt 1 babára, addig 1 babázik, a többi 2 fõz. Felváltva.
a tesód nem megy bulizni, vigyáz a gyerekére, te meg sütsz-fõzöl. Ha alszik a baba, õ segít neked, ha ordít, akkor te neki. Mi a gond?
aha, bonyolult. Az anyja maradjon csak a 8 hóssal, a barát meg jöjjön haza ahogy tud, valaki más menjen érte, meg gondolom a taxi is mûködik. Ha meg az õ gyerekét keresztelik másnap, akkor igenis jobb lenne, ha nem inná le magát.
Fú, ezt azért nagyon durván megbonyolítottátok. Szóval azért alszik nálatok a baba, mert arra a mittudomén, fél órára kéne rá vigyázni, amíg az anyuka elmegy a párjáért egy buli után? Nekem eléggé hihetetlen, hogy ezt egyszerûbben nem lehet megoldani. Mondjuk úgy, hogy otthon alszik mindenki a saját helyén, és apuka hazamegy taxival. Vagy ha már ilyen jófejek vagytok, akkor a te párod elmegy kocsival az apukáért és hazaviszi, és szintén mindenki alszik a saját helyén. Az, hogy másnap keresztelõ, az egy dolog, de gondolom amiatt nem kéne, hogy nálatok aludjanak, ha nem lenne ez a buli, akkor oda otthonról mennének.
Sõt, most, hogy jobban megnézem, azért alszik nálatok KÉT FELNÕTT ÉS EGY BABA, mert éjjel az anyuka elmenne a párjáért kocsival? Még mindig úgy látom, hogy sokkal egyszerûbb megoldások tárháza lenne erre: - apuka taxival hazamegy - nem az anyuka megy apukáért éjjel, hanem valaki más, akár ti, akár más, aki hajlandó erre - apuka alszik valamelyik havernál, és reggel hazamegy - te párod átmegy a tesójához (jól értem, hogy õ az anyuka?), és ott alszik, hogy legyen, aki a babával van, amíg anyuka elmegy kocsival apukáért (bár nekem már ez is nagyon nyakatekert lenne).
Engem azért még mindig idegesít, hogy elvárják, hogy ti adjatok szállást mindenkinek, rokonoknak is és te kell megfõzd az ebédet a keresztelõre! Apuka meg keresztelõ elõtt fogja tacsrészegre vágni magát, büszke lesz majd a gyerek rá pár év mûlva, biztos jól fog kinézni másnap. Jaj, hát ilyen fontos egy lerészegedés? Még ha legénybúcsúról is van szó! És emiatt van nektek egész hétvégén felforgatva az életetek. Csodás.
Én igent mondanék. Imádtam az unokaöcséimre vigyázni, míg a szülõk pld. színházba mentek. Olyankor is nálunk aludtak, mivel õk nem Pesten élnek. Több meló, az igaz, de ha jó kapcsolatban vagytok, akkor megéri. Fõleg úgy, ha jól olvastam, akkor a "sógorod" párja ott lesz veletek. Közösen babáztok és fõzõcskéztek.
3. Vagyok Amuyg szerintem is jobb megoldas, ha te mesz a parod tesojaert vagy a parod megy a tesojaert (vagy o is megy a legenybucsura?) Akkor a gyerekre az anyja vigyazna. H nincs gyakorlatod a gyerekekkel akor is jobb, meg azert NEM MINDEN 8 honapos turi jol, ha mindket szulo magarahagyja, megha rovid idore is. A velemenyemet mar leirtam...
Miért nem a párod a vigyáz a gyerekre? Párod testvéréék buliznak, párod vigyáz a gyerekre, te meg alszol. Miért kéne két felnõttnek figyelni a bébire, egy nem elég?
Akkor nem engedném. Aludjon az egyik havernál, neki is jobb és nektek is.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ez tegnap derült ki, és ugye szombatról van szó!Az hogy ne igya magát le szinte esélytelen mert legénybúcsúba megy!
A kérdező hozzászólása: Nem az én tesóm hanem a párom tesója és õ nem megy bulizni csak az õ párja akiért el kell menni éjszaka neki és akkor kellene a gyerekre figyelni, meg hát ha ne agy isten akkor felkel megeteteni, és hát ahogy ismerem a srácot (aki bulizni megy) éjjel lessz hányás meg horkolás bõven!A kaját természetesen fizetik , meg gondolom ha már otvan akkor segit párom tesója de én nagyon rossz alvó vagyok és hát mostanában nem nagyon tudtam kipihenni magam ez lett volna az az este amikor korán alvás és viszonylag sokáig(8 ig ) alhattam volna de ez igy esélytelen lessz!Ezért a dilema!
beszéld meg a pároddal h neked aludnod kéne...

Problémás kamasz? A párommal 3 éve vagyunk együtt és nyárra várjuk a közös babánkat. Nekem van egy 6 éves fiam aki nagyon várja már a kistesót, a páromnak meg egy 14 éves lánya aki nem velünk él.

Most tudta meg(17 hetes vagyok),hogy kistestvére lesz és teljesen kiakadt!Azt mondta, hogy "az" neki nem lesz a testvére ?t nem érdekli, nem fog vele foglalkozni és ha rajta múlott volna nekünk nem lenne gyerekünk! Egyébként egy csúnyaszájú, elkényeztetett, undok lány (folyton számonkéri az apját+követel?zik). Az apjának nem lehet semmit mondani a lányról mert elfogult és még én vagyok az utálatos az ? lányával szemben! Mindent megkap t?lünk de soha egy köszönömöt nem bir kinyögni nekem. Ráadásul ugy volt, hogy a nyáron egy házba költözködünk (addigra lesz meg a babánk is) de én nem szeretnék ezzel a lánnyal egy házba lakni! Nem szeretnék az párommal veszekedni de ha mégis megtörténik az mindig az Õ lánya miatt van! Nemtudom mi lesz ennek a vége?

Legjobb válasz: Van,amikor hiaba teszel meg mindent remenytelen a helyzet. Szerintem a hosszantarto gyulolet egyfajta primitiv szemelyiseget is jelez. Foleg,ha a verszerinti szulore sem hallgat. Nekem a lanyom ilyen a jelenlegi parommal es velem is. Hihetetlenul primitiv erzelmileg, es nagyon manipulativ.Alig varom, hogy felnojjon es onallosodjon. Erre megvan az esely,mert kifele nagyon bajosan torteto es kihasznalos.Szoval o a jeg hatan is meg fog elni. Csak en addig a parommal kibirjam. Szerintem fontos, hogy ne szid a parodnak ot, mert igy is nagyon faj neki, hogy a gyereke igy viselkedik. Tavolsagtartas es udvariassag. Mashol tolsd ki a duhodet. A ver szerinti szulo ne hallja. Ugyis csak o tud barmit tenni, vagy lehet semmit sem.Bocs az ekezetek miatt,nem talalom.

Van, amikor hiaba teszel meg mindent remenytelen a helyzet. Szerintem a hosszantarto gyulolet egyfajta primitiv szemelyiseget is jelez. Foleg, ha a verszerinti szulore sem hallgat. Nekem a lanyom ilyen a jelenlegi parommal es velem is. Hihetetlenul primitiv erzelmileg, es nagyon manipulativ.Alig varom, hogy felnojjon es onallosodjon. Erre megvan az esely, mert kifele nagyon bajosan torteto es kihasznalos.Szoval o a jeg hatan is meg fog elni. Csak en addig a parommal kibirjam. Szerintem fontos, hogy ne szid a parodnak ot, mert igy is nagyon faj neki, hogy a gyereke igy viselkedik. Tavolsagtartas es udvariassag. Mashol tolsd ki a duhodet. A ver szerinti szulo ne hallja. Ugyis csak o tud barmit tenni, vagy lehet semmit sem.Bocs az ekezetek miatt, nem talalom.

Van egy hullámos papagáj párom és még szeretnék majd venni melléjük nimfákat is de még szeretnék egy harmadik fajból is egy párt, ti mit ajánlotok?

Van most egy hullámos párom egy kis ketrecben de tervezem hogy egy fűzfa törzse köré építek egy 1.5 méter magas 1.5 méter széles ketrecet nekik amibe még nimfákat is fogok venni de, szeretnék még egy harmadik fajt is. Rózsásfejű törpékben gondolkodom de még nem vagyok benne biztos, ti mit ajánlotok? (lehetőleg ne olyan fajokat mondjatok aminek több tízezer darabja) válaszaitokat előre is köszi

Legjobb válasz: Egy 1,5 * 1,5 méteres ketrec nem olyan nagy, hogy abban 3 féle papagáj párt tarts.

Egy 1, 5 * 1, 5 méteres ketrec nem olyan nagy, hogy abban 3 féle papagáj párt tarts.
Én nekem is hullámosom van. Ha lehetne én is nimfákat vennék mellé. És még talán (ha lehetne) vagy énekes papagájt, vagy valamilyen törpét :)
Én kecskepapagjt láttam rengeteg hullámos és pinty mellé- Azok tudtak együtt élni.
A törpe papagájt nem ajánlom, mert eltöri a többi madár lábát! Õket csak saját fajtársaikkal szabad együtt tartai. Ha nem akarod õket tenyészteni, akkor lehet velük együtt tartani kecskepapagájt, énekest és rozellát is. A kecskével az gond, hogy redkívül kíváncsi(Mondjuk, én pont ezért is szeretem.) ha együtt költeted más fajokkal, akkor bejár azoknak a fészkébe is. A pinty fészkeket meg egyszerûen szétbontja. De ha nincs fenn odú, akkor nincs vele gond mert alapjába véve békés madár.
Ja, és ha nem csak papagájt akarsz, akkor tarthatsz pintyeket is. A rizspinty például elég erõs ahhoz, hogy helyrerakja a nagyon kötözködõ hullámost. Egyébként õ is teljesen békés.
én nem ajánlok 6 madarat egy 1, 5*1, 5 ketrecbe inkább csak 4-et 2 hullámos, 2 nimfa
A kérdező hozzászólása: Közben már, nem is akkorát fogok csinálni 2*2 -es lesz. És az énekes papagáj mellett döntöttem azt tudok szerezni 3000 Ft/db áron egy mestertenyésztõtõl. Szerintetek az megéri annyiért?
Attól függ milyen színû, milyen idõs. Idei vad színü madarat lehet kapni 2000-2500 ft-ért. Merre fele laksz?
A kérdező hozzászólása: Pilisen lakom, vad színût tudok szerezni mestertenyésztõtõl 3000-ért és azok is fiatalok.

Mi lehet a probléma? Van egy pár hullmámos papagályom elmultak már egy évesek az odu felrakása előtt kapták a lágyeleséget felraktam az odut de már eltelt 2 hét és semmi néha a tojó beugrik de ki is jön! Lesz ebből még költés vagy kizárva?

színűk nem tulságosan eltérő!

Legjobb válasz: Papagáj* Kolónia madarak. Más hullámos párok ösztönzik õket a szaporodásra. Egyedül tartott pár nem biztos, hogy fog költeni. Valamint azért is jó legalább 2-3 pár, mert ha az egyik fészekaljban gebasz van, a szülõk nem etetik a kicsiket pl, akkor simán át tudod õket pakolni másik hulikhoz

Papagáj* Kolónia madarak. Más hullámos párok ösztönzik õket a szaporodásra. Egyedül tartott pár nem biztos, hogy fog költeni. Valamint azért is jó legalább 2-3 pár, mert ha az egyik fészekaljban gebasz van, a szülõk nem etetik a kicsiket pl, akkor simán át tudod õket pakolni másik hulikhoz
A kérdező hozzászólása: Szeretnék még egy párt venni de kizárólag külön helyrõl mert sajnos ezekben sem vagyok biztos hogy nem rokonok!

A párommal 4 éve vagyunk együtt én nagyon szeretem valahol még ő is. Most egy pár hónapja úgy érzem egyre távolodunk egymástól. Javítható ez még? Mit kellene másként csinálni?

Családi gondok is adódtak ami miatt most a közel jöv?ben költözünk ahol csak ketten fogunk élni. Nem tudom mennyit javíthat a dolgon. Egyre kevesebbet vagyunk együtt én estig dolgozom. Nem egyeznek az álmaink mindketten mást szeretnénk. A sex is egyre kevesebb... Én szerettem volna gyereket nekem azt mondta Õ is de minden ismer?sömt?l azt hallom hogy Õ még nem akar gyereket. Tanácstalan vagyok. Hogyan lehet össze csiszolni az álmainkat régen minden olyan jó volt.

Legjobb válasz: Szerintem nem ártana nektek egy nagy beszélgetés, próbáljátok tisztázni a problémákat: a gyerek-dolgot, Édesanyádat, én arra is rákérdeznék, hogy a másik szeretné-e még folytatni ezt a kapcsolatot. Ha igen, akkor pedig tegyetek érte, próbálj találni hetente legalább egy szabad estét, szervezzetek közös programokat, szeretkezzetek, fõzz neki egy finom vacsorát, legyetek újra kedvesek és elõzékenyek a másikhoz. 22/L

Szerintem nem ártana nektek egy nagy beszélgetés, próbáljátok tisztázni a problémákat: a gyerek-dolgot, Édesanyádat, én arra is rákérdeznék, hogy a másik szeretné-e még folytatni ezt a kapcsolatot. Ha igen, akkor pedig tegyetek érte, próbálj találni hetente legalább egy szabad estét, szervezzetek közös programokat, szeretkezzetek, fõzz neki egy finom vacsorát, legyetek újra kedvesek és elõzékenyek a másikhoz. 22/L
A kérdező hozzászólása: 4 éve élünk együtt egyik napról a másikra össze költöztünk. Az anyukámmal laktunk eddig ( most is ) De nagyon megromlott a kapcsolat amit nem tudom hogy lehetne javítani de bízom benne a távolság segít majd mielõtt teljesen megöljük egymást. Szoktam fõzni neki és igyekszem napközben dolgozni nem este 10 ig de a beosztásom nem csak rajtam múlik. Tegnap beszélgettünk hogy nem szabad hagyni hogy elvesszen ez a 4 év ha igazán fontosak vagyunk egymásnak. Láttam rajta hogy õt is bántja a dolog. Reggel mielõtt elment dolgozni össze bújtunk. Én úgy érzem nekem Õ a másik felem csak valahogy Õ most eltévedt. Szeretném ha vissza találna hozzám. Májusban leszünk 4 éve együtt valami meglepin agyalok de még nincs túl nagy ötletem. Õ nem egy nagy sexuális étvággyal rendelkezik nekem napi 3 is kevés lenne. Már lassan annak is örülök ha heti egyszer oda jutunk... Nagyon bízom benne mert én vele képzeltem el az életem. Nem vagyok naív tisztában vagyok a hibáival az enyémekkel is.... Tudom hogy ez az utolsó esélyünk ha nem megy nem kell erõltetni. A tudat hogy mást ölelne mást csókolna kikészít.

Apósomat jövõhéten temetik. Baj, hogy nem megyek a temetésre mivel van egy hét hónapos fiam? A páromnak még nem mondtam.

Legjobb válasz: Én a párod helyében azzal a lendülettel dobnálak ki, a gyerek nálam maradna. Nem mész el a párod apjának a temetésére? Komolyan? Gondolkodj egy kicsit. Egy órát kibír a gyerek simán...

Végül hogy alakult?
És miután mindenki azt tanácsolta, hogy menjen, ne keressen kifogást, õ lepontozott mindenkit több nicken, mindjárt megírja, hogy megkérdezte a férjét, aki azt mondta, nem kell elmennie... mindig ez történik :)
Baj
Nem kívánom, hogy megtörténjen, de ugye a saját édesapád temetésére se mennél el, mert ugyían, ki tologatná addig más gyerekét, megfázik, és akármi történhet?
jujj, de ellenszenves a kérdezõ...:(
Így kérdezd meg tõle: Menjek én is a gyerekkel vagy maradjunk itthon? Mit szeretnél? Aztán majd eldönti mi legyen.
Kérdezõ, azon kívül, hogy több nickkel bejelentkezel és lepontozol mindenkit, élvezed is a kamukérdésedet? A hozzászólók egyetértenek, nyilván nem õk húzzák le egymás válaszait...
Mekkora idióta vagy, istenem... én mondjuk biztosan tologatnám akármelyik rokonom gyerekét, ha már ott vagyok a temetésen, és az illetõ apját temetik. Attól, hogy nem a sír, hanem a ravatalozó elõtt álltok, a gyerek még lehet tõletek 50 méterre. Egy gyáva, férjét nem szeretõ, önzõ akárki vagy. Nincs merszed azt mondani, hogy nézd, utáltam apádat, nem megyek veled, mert minek, annyira nem számít, hogy te gyászolsz...
Gondolom, hogy majd a HAGYATÉKI TÁRGYALÁSRA SEM MÉSZ EL AZ ÖRÖKSÉGÉRT?!!! Komolyan! Ez a sok "nagy magyar anya" minden kötelék alól kihúzza magát azzal a kifogással, hogy "dee ééén mááár szüüüüülteeeem"
A kérdező hozzászólása: 28#. Sajnos õ már nyolc éve meghalt, és én nem pontozok senkit sem.
Mi a valódi oka annak, hogy nem akarsz elmenni?
Megvolt a párod már amikor apád meghalt? Vagy volt akkro valakid? Neked hogy esett volna, ha nem akart volna téged elkísérni?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha eszed van nem mész el, pláne nem viszel oda gyermeket, kiskorút! A helyzet ugyanis komolyabb mint sokan gondolnák.Jézus azt mondta "foglalkozzanak a halottak a halottakkal"! Nem véletlenül mondta ezt.Akit temetnek már rég nincs ott.Ha valaki szemébõl eltünik a fény, már nemigen marad szivesen vele a szobában akár családtag, akár partner.Hiába hogy akkor már nem szólogat be, nem húzza az ember haját.Nincs már benne a "rugó" a lelke. Ami viszont van a temetõkben az nem embernek való!Ha pl egy nõ temetöben volt anyós após, akár kinél, késöbb gyakran megfázási tünetekre panaszkodik.Teljesen mindegy hogy nyár volt és fel volt öltözve.Mivel ott kóbor legyengült lelkek tömkelege van jelen.A judeokeresztény mánia hogy keresztelkedj meg, ami nem más mint átok.Bele sütik az emberbe csecsemõkorban hogy porból lett, porrá lesz.Meg hogy bõnben született, abban is hal meg.Ezt viz és szómágiával bele sütik a csecsemõkbe, azok meg sirnak is.Mindez kb 20ezer forint.Namost ezek után akár mennyire nem jár az ember templomba, 60-80éves korban el kezd félni.Mert a 10parancsolat fehér embernek betarthatatlan.Ezért mindenki készül az úr haragjára és a kaszás meg büntetések tömkelegére.Ezért a lélek halál beáltakor nem mer haza menni, bele a fénybe.Marad itt, ahl kb 40-42nap útán annyira lecsökken az energiája, hogy képtelen haza menni.Ezért a besétáló temetõ látogatók csakráiba költöznek bele.Lehetöleg gyengének tõnõ fiatalokba, akik teli vannak energiával.Ezután szépen az életben nem meg élt dolgokat, amiket nem mert vagy nem volt ideje megtenni, sugallat õtján végre hajtatja a megszállottal.leinte kõnnyû ezeket eltávolittatni, késöbbiekben mindenképp valami jártas személy kell hozzá.Ha már minden képpen menni kell, nem árt jó pár mágikus védelmet elmondani.Zsoltárok könyve erre megfelelõ.De ha lehet hagyd a dolgot, segiteni nem tudsz, vissza hozni nem tudod, foglalkozz az élõkkel pl a gyermekeddel inkább.Ne legyen bõntudatod sem emiatt.NE hallgass másokra akik ezért megszólnak.A legtõbb ember magyarországon rákos meg minden féle baja van amúgy is.Ezeknek az oka többek között harag, düh, mélyen ülõ bánat.Évente kb 1, 5millió rákos beteg...lehet gondolkozni végre.Nem szabad másokban büntudatot ébreszteni.Igy is elö jön öreg korban.50-60évesen az emberek ülnek otthon és elö tör a büntudat meg a lelki ismeret furdalás.Az elöbbi azért amit megtett, az útóbbi azokért amiket meg tudott volna tenni, mégsem élt a lehetöséggel.Pl van kér az éhes szomszéd kenyeret, nekem van is, de nem adok.Ez fájó pont lesz igen csak.Ha valaki meg eszi a csokimat és orrba verem, el jön az idõ amikor nekem fog fájni de 100 szor erösebben, holott én ütöttem meg a másikat.A lelki fájdalom igy müködik.Nem éltem abban a tudatban, hogy ne tegyél olyat, amit magadnak sem kivánnál, de tegyél olyat másokkal, ahogy magadnak is kivánnád.Vissza térve a temetõ dologhoz:Régen ha az indiánokat üldözték, és temetöhöz értek, ott megálltak és inkább lelövették magukat mintsem oda bemenni... Ha jól tudom a zsidók is tudják, és õk sem igen mennek sirokat látogatni.Nekünk ide dobnak egy agyon módositott vallást, ami az õ vallásuk, holott régen nekünk meg volt a sajátunk.Csak azt kimosták ki irtották belõlünk módszeresen.Régi szokások voltak pl elvinni valakit, és elégetni egy helyen.De ott nem volt tömérdek másik halott.
Már az is gyanús, hogy ez egyáltalán megfordult a bucidban! Ha a Te szüleid kerülnek sorra, ugyan hogy esne , ha párod állna így a dologhoz?!
Gondolom mostanság lesz a temetés. Még egy jó darabig 5-10 fokok lesznek napközben. Hidd el, nem fog megfázni.
Hol temetik szegényt, az Antarktiszon? Ha esetleg mégsem, akkor a hidegben való ácsorgás röhejes kifogás, ugye te is érzed?! De mondtuk már többször: nem muszáj kiemelni a burokból szegény didergõ gyermeket, nyugodtan rá is lehet bízni valakire! Ja, hogy ez mind csak duma volt és más miatt nem szeretnél elmenni?! Akkor nem tudunk segíteni.
Nem fog megfázni, hiszen egyébként is kiviszed sétálni, ugye? Párodnak mi a véleménye?
Hidegben való ácsorgás... a gyerek pont annyit mozog a babakocsiban a temetésen, mint amennyit séta közben... és tényleg nem értem, ha a férjem nem lenne jóban a családjával, annál inkább mellette akarnék lenni, mert másra nem számíthat.
Mit csinálsz, ha a férjed kéri hogy menj el vele?
A kérdező hozzászólása: Az oka az, hogy nem akarom a gyereket kitenni a hidegben való ácsorgástól. Másrészt a család utálja a páromat így nem érzem szükségesnek, hogy a ravatalozóba bemenjünk a gyerekkel.
Mondjuk valaki a te családodból, vagy egy barátnõ, munkatárs - bárki, akit megkérsz. Én is vigyáztam ugyanilyen helyzetben a barátnõm gyerekére, nem értem mi ebben olyan furcsa.
Tudod, amikor a lányom 7 éves volt, már többször ült repülõn, utazott hajóval, vonattal, eleve télen hidegben született, brutál hóesésben vittük haza a kórházból. Nem zuhant le a géppel, nem süllyedt el a hajó, a vonat sem siklott ki. Nem sokára 2 éves lesz, és most fázott meg elõször, köhécsel. Nem hímes tojás az, hanem egy gyerek, akinek ingerek kellenek. A férjed meg életed társa, akinek egy támogató feleség kell. Ha õ mondja, hogy inkább maradjatok otthon, akkor ne menj el, de egyébként ott a helyed. Csak van overálja a kicsinek, hogy felöltöztesd rendesen?
Ha a párod javasolja, hogy ne menjél a baba miatt, akkor OK. De ha nem mondja, akkor nyilván azt szeretné ha ott lennél. 7 hónapos egyáltalán nem olyan picike már, hogy ne lehetne vele ott lenni. Ha gond van, arrébb vonulsz a babával, vagy eleve megkérsz valakit, hogy nála legyen, és legyenek távolabb, hátrébb. Esetleg ha valaki otthon tud vele maradni arra az 1-2 órára, az lenne a legjobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: A párom is csak a háttérben lesz, mivel nincs jóban a családdal. A kicsit meg nincs kire hagyjam.
Neked nincsenek szüleid, testvéreid, nagynénéd, nagybátyád, egy normális szomszéd vagy bárki, akiben megbízol és egy kis idõre rá tudnátok hagyni a fiatokat és akkor ott tudnál lenni a temetésen? Én nem hogy kötelességemnek érezném, hogy ott legyek, hanem egyébként is ott lennék egy ilyen helyzetben és támogatnám a páromat, meg ugyanúgy szomorú lennék én a párom bármelyik szülõjének az elvesztése miatt. Nekem a mamám halt meg tavaly és nekünk még csak nem is olyan pici már a gyerekünk, hanem 3 éves, de mind a párom, mind a párom szülei ott voltak, addig a fiúnk a férjem öccsével volt.
Elmész a gyerekkel együtt, bemész a templomba/temetõbe, ha nem bírja a gyerek és hangoskodik, akkor kijössz. Azért az após van annyira közeli rokon, hogy el kellene menned a temetésére. És egy hét hónapos gyerek már nem olyan kicsi.
Baj. Nincs egy barátnõ, testvér, másik nagyszülõ (pl. a te anyukád), aki vigyázna rá? Nem 2 hetes gyerekrõl beszélünk.
Igen, baj. Egy hét hónapos nem indok, a temetés fél óra, ha távol lesz a temetés, elviszitek õt is, biztosan lesz egy rokon, aki addig eltologatja a babakocsiban, vagy ha pocsék idõ van, játszik vele a lakásban.
Pároddal beszéld meg. Én haragudnék az enyémre, ha a közös gyereket használná kifogásnak, hogy egy ilyen nehéz helyzetben ne kelljen mellettem lennie.
Nézd, egy temetésen nem szerencsés, ha egy pici baba szétordítja a szertartást, normálisabb helyen esküvõre se viszik be õket. Bár az apósod temetésén illene ott lenned, szerintem ilyen esetben érthetõ, ha nem mész. Azért a pároddal beszélj errõl szerintem, nehogy sértõdés legyen belõle.
Baj, én biztos nagyon megbántódnék, és sosem tudnám elfelejteni, hogy a párom a gyerekre hivatkozva nem jönne el az apám temetésére... egy 7 hónapos gyereket legvégsõ esetben el is lehet vinni, nincs annyira hideg sem, de ez a legvégsõ... biztosan van szomszéd, vagy akárki ott, aki arra a 1, 5 órára, amíg maga a temetés tart vigyázhat rá...addig se etetni se tisztába tenni, semmit sem kell csinálni, csak felügyelet kell neki
Így meg pláne mellette a helyed, ha nincs jóban a családjával. Mégis ki a fenére támaszkodjon, ha te is cserben hagyod?
Azért aki ezért kidobna, kicsit durva, dehát szerencsére nem vagyunk egyformák. Szerintem menj el, ott a helyed. Egy 7 hónapos babát el lehet vinni ilyen helyre. Felöltözteted melegen, viszel neki enni/inni, amit szokott. Ha sír, kimész vele, senki nem fog megsértõdni biztosan, aztán ha elcsitult, vissza mész. Megállhatsz vele oldalt is, hogy könnyebben, arrébb mehess, ha sírni kezd. Ha nem akarod elvinni, mert esetleg sírósabb, van olyan baba aki nagyon meg tud ijedni sok idegen embertõl, akkor bízd rá valakire, akiben megbízol. Nincs egy jó barátnõd? Egy nagynéni? Unokatesó? Biztosan jól esne a férjednek, hogy egy ilyen helyzetben ott van a felesége. Én elmennék a helyedben, nem kell annyira félteni egy 7 hónapost.
Kifogásokat keresel, kérdezõ. Miért a gyerekkel takarózól? Ha nem akarsz menni, mond meg a párodnak szemtõl szembe, vállald a következményeket. Hogy is szólt az az eskü? Jóban-rosszban?
A kérdező hozzászólása: A ravatalozó elõtt kell állni és nem a sír elõtt. Szerinted ki tologatná más gyerekét? Írtam, hogy a páromnak is kint kell majd ácsorognia.
Én azt hiszem, a férjed helyében elgondolkodnék azon, milyen nõt vettem el. NAgyot csalódnék a feleségemben, ha ilyen kifogásokkal állna elõ, amikor a támogatására van szükségem. 33/F
Érdekel, mi az az akármi, ami egy hét hónapos gyerekkel történhet egy temetésen... Továbbá nem hiszem el, hogy senki imserõs nem lesz ott, aki tõletek kb 50 méterre a kapu elõtt tologathatja a kocsit, amíg ti a sír mellett álltok.
Megfázik??? Miért, egyébként sem viszed ki sétálni? Na innen látszik, hogy csak kifogás neked a gyerek. Ha nem akarsz menni, állj oda a párod elé és mond meg neki. Ne a gyerekkel takarózz.
Én elmennék és vinném a babát is, maximum ha sírna, arrébb mennék vele. Szerintem beszéld meg a pároddal, hogy nincs kire hagynod a kicsit, magatokkal kell vigyétek. Ha erre azt ajánlja, hogy inkább maradj vele otthon, akkor maradj szerintem csak.
MEgfázik. Ugye télen ki se viszed, mert megfázik? Te csak kifogásokat keresel vagy kamuzol.
A kérdező hozzászólása: Szerintem egy gyereknek semmi keresnivalója egy temetésen. Megfázik, vagy akármi lehet vele.
Én a párod helyében azzal a lendülettel dobnálak ki, a gyerek nálam maradna. Nem mész el a párod apjának a temetésére? Komolyan? Gondolkodj egy kicsit. Egy órát kibír a gyerek simán...

Miért tud egy egyetemista pár nap alatt könyveket bevágni, egy 12-es meg egy pár oldalt képtelen megtanulni?

Annyira szerettem volna egy fél füzetnyi anyagot megtanulni pár hónap alatt, de sehogy nem voltam képes rá. Most az egyetemen ha egy könyvet három nap alatt kell megtanulni akkor két nap alatt átolvasom és még ismételni is marad id?m.

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkodtam:) Ráadásul baromi gyorsan át lehet állni:D Mármint én 12.-ben még nagyon szenvedtem 12 oldal töri miatt...de elsõ vizsgaidõszakra több száz oldalt tanultam meg anatból pl:D

Ezen már én is gondolkodtam:) Ráadásul baromi gyorsan át lehet állni:D Mármint én 12.-ben még nagyon szenvedtem 12 oldal töri miatt...de elsõ vizsgaidõszakra több száz oldalt tanultam meg anatból pl:D
Senki sem tud pár nap alatt megtanulni egy könyvet. Az a "legenda", hogy az egyetemisták 2 nap alatt megtanulnak 100 oldalt hülyeség, max. átolvasgatni tudják, amit két hétre rá teljesen el is felejtenek. Azt hiszem bme-n terjedt el ez a szólás õszi félévben, a vizsgaidõszak elsõ napján: Na, karácsonyig már csak egyet kell aludni!. Szóval ha nagy a mennyiség (amit mellesleg már szorgalmi idõszakban tanultál, legalábbis nagy részét, szóval nem lesz új) akkor rá kell áldoznod baromi sok idõt. Én is most ott tartok, hogy próbálom tartani a napi 10 órás tanulást, mivel nem akarom elbasz.ni az utolsó vizsgámat, pedig nekem nem hiányoznak 100 oldalak, csak a geometriát nehezebb felfogni.
Szerintem azért mert egyetemen - jóesetben - már azt tanulod ami érdekel, azt meg jóval egyszerûbb megtanulni, azzal szívesebben foglalkozik az ember.
Szerintem azért, mert középiskolában azért tanul az ember, mert kell! Egyetemen már ténylegesen lehet látni, hogy miért tanulunk, mit akarunk elérni. Igaz, hogy a könyvek és anyagrészek átolvasásával lehet készülni (ha csak nem matekról van szó), de 20-22 évesen már arra fókuszálunk, hogy mit tudunk és azt hogyan mutassuk meg. Középiskolában még nincs rutin abban, hogy hogyan adjuk el a tudásunkat egy röpdogában vagy feleletben. Fõiskolán, egyetemen van + a szerencsések a húzott tételen belül is irányítani tudják a vizsga menetét!
A kérdező hozzászólása: "Senki sem tud pár nap alatt megtanulni egy könyvet" Dehogynem. Az én stratégiám az, hogy hangosan olvasom és jegyzetet is készítek. Addig nem megyek tovább amíg az addig olvasottakat meg nem értettem. Miután végeztem a könyvvel esetleg még átolvasom a jegyzetet, ami kb 20-30 oldal. Az anyag 40%-a megmarad késõbbre is. De a vizsgára majdnem az egészet tudom. És az egyetemen nem is az a lényeg, hogy amit ott tanulsz egy életre tudd, hanem csak az alapokat kell letenni. Majd a munkában lesz mire építeni és akkor majd "szakember" leszel, mondhatod majd, hogy te értesz valamihez.

Szerintetek ha egy párban az egyik fél Barca, a másik Real drukker, mennyi esélye van a kapcsolatnak, ha amúgy meg a pár két tagja jól meg van a kapcsolat elején?

Legjobb válasz: hülyeség ezen összeveszni de alkalmanként ha mind a kettõ nagy fanatikus komoly viták lehetnek egy sorsdöntõ 11-es jogosságát illetõen az El Classico-n

hülyeség ezen összeveszni de alkalmanként ha mind a kettõ nagy fanatikus komoly viták lehetnek egy sorsdöntõ 11-es jogosságát illetõen az El Classico-n
Barca = shit Real = shit you + your partner = shit x shit!
Nem fogja befolyásolni a kapcsolatot. Ez nem akadályoz meg semmit :)
#11. Attól, hogy mi beülünk a stadionba, még nem tanulnak meg focizni a magyar játékosok. Ráadásul csak saját magukat égetik azzal, hogy minden fontos meccs elõtt elmondják, hogy igen, most jók vagyunk, jobbak, mint pár hónapja és ha odatesszük magunkat megcsináljuk. Ja jól odatették magukat Hollandia ellen is. Az meg, hogy külföldi csapatoknak szurkol valaki a saját döntése és joga, semmi közöd hozzá. Kérdezõ én lány vagyok és Real drukker már jó pár éve. Talán kisebb vita lenne, ha úgy adódik a helyzet, de én nem csinálnék belõle akkora ügyet, hogy óriási veszekedések legyenek belõle, ha arról van szó, akkor inkább hagyom, hogy neki legyen igaza (persze magamban tudnám, hogy de nekem van :D), mert fontosabb a kapcsolatom, mint egy játék. Ha meg még nem vagyunk együtt, de kiderül, hogy Barca drukker, akkor sem lenne belõle semmi, mert nem ezen fog múlni, hogy összejövök-e vele vagy sem.
A kérdező hozzászólása: 10. válaszoló:maximálisan igazad van
tudod te mi a különbség fotelból és a stadionból végignézni egy meccset? szar a foci Magyarországon. ez van ez a miénk ezen KELL javítani és nem elmenekülni elõle. és nem szar antifa meg egyéb szar nyugati csapatnak szurkolni.
"a fa szért szurkolsz egy csapatnak ezer kilóméterekkel arrébb" Most mond meg kinek kellene :D A színvonaltalan "focit" játszó - avagy a pályán kocogó néha megmozduló magyaroknak? Korrupció, rendszeres vereségek, nagy pénzek eltûnése, bundák, meccsnapon hõbörgés, rendszeres büntetések és igénytelen játékosok... Egy kalap egér-ürüléket nem ér a magyar futball. Pláne nem az alábbi csapatok: Fradi, Ute, MTK, Vasas, Videoton, ZTE, KTE, Ercsi SC, Tárnoki csapat...
miért szurkoltok bi szem-ba szom külföldi csapatnak... isteneem. spanyol vagy? hát akkor meg mi a fa szért szurkolsz egy csapatnak ezer kilóméterekkel arrébb
Nehogy már egy hülye sport miatt dobd életed szerelmét :)
A kérdező hozzászólása: Graveworn:Az szép!
Ez komoly? Aki ilyen marhaságon képes összeveszni az meg is érdemli a sorsát. Akkor mondjuk tényleg gáz lenne ha az egyik muszlim a másik meg zsidó de ez csak foci... Fociból problémát csinálni... Olyan mintha azon vesznének össze, hogy az egyikük Coca-Cola fan a másik meg Pepsit szereti.
Nálunk a szomszéd Fradi drukker a felesége meg Újpest drukker. Több mint 10 éve vannak együtt és van már 2 lányuk is szóval ennek semmi köze ahhoz, hogy meglesztek-e egymás mellett sokáig.
Elég sok. Azért ez nem olyan nagy gond, legalább lesz egy kis egészséges stresszlevezetés a meccsek közbeni odaszólásokban. Értelmes emberek az ilyesmibõl nem csinálnak gondot.
Ha szerinted ez probléma lehet, nem vagy normális. Na de a kérdésed sem az..nincs benne realitás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!