Találatok a következő kifejezésre: Egy nappal jött meg a menzeszem, (24 db)

Mentsruációm után 5 nappal (tegnap) csináltam tesztet és negatív lett, akkor az attól még jelenthet terhességet? Csak azért mert 20 nappal ezelött együtt voltam valakivel, és védekeztünk is gumival. És rá egy hétre jött meg a menzeszem.

Legjobb válasz: Hát, nem jellemzõ. Aktus után 20 nappal már tényleg ki kellene mutatnia, még akkor is, ha csak aktus után több nappal fogantál meg. Pláne közben meg is jött... Valószínûleg egyszerûen nem találtátok el a petét. Vérzés elõtt egy héttel ez nem is csoda.

Hát, nem jellemzõ. Aktus után 20 nappal már tényleg ki kellene mutatnia, még akkor is, ha csak aktus után több nappal fogantál meg. Pláne közben meg is jött... Valószínûleg egyszerûen nem találtátok el a petét. Vérzés elõtt egy héttel ez nem is csoda.
Szállj már le errõl a témáról! Mindegy hányféleképpen teszed fel itt ezt a kérdést nem vagy terhes! Ne haragudj hogy ezt kérdezem, de te egyáltalán hány éves vagy, hogy ilyen tudadtlan vagy?!
Nyugi, nem vagy terhes! Védekeztetek, menzid is volt, teszt is negatív.
bocsi, tudatlan (elõzõ voltam)

Ha rendszeresen szedem a fogamzásgátlót már majdnem 1 éve, és mindig egy bizonyos napon jött meg a menzeszem, most pedig késik, akkor annak az a bizonyos 1 oka lehet csak?

Legjobb válasz: Nem csak a baba lehet az oka. Elõfordulhat idegeskedés miatt is és nálam is egy idõ után tolódott, kezdetben vasárnap jött meg, most meg már hétfõn. Szóval várj, nyugi, ha szünetben nem jön, akkor tesztelj. Lehet ciszta és egyéb betegség is ill. fogyókúra a menszi elmaradásásnak az oka.

Nem csak a baba lehet az oka. Elõfordulhat idegeskedés miatt is és nálam is egy idõ után tolódott, kezdetben vasárnap jött meg, most meg már hétfõn. Szóval várj, nyugi, ha szünetben nem jön, akkor tesztelj. Lehet ciszta és egyéb betegség is ill. fogyókúra a menszi elmaradásásnak az oka.

Egy nappal ésőbb jött meg a menzeszem, mint szokott. ez bajt jelenthet?

Lindynette 20 (3x21) fogamzásgátlót szedek több, mint 3 éve. Múlt hónapban az utolsó 3 db tablettát nem szedtem be, mert el?bbre szerettem volna hozni a menzeszem.

Legjobb válasz: ne viccelj! biztos hogy nem vagy terhes! mivel a tabletta kihat a menzesz lefolyására így nem kéne azon aggodnod hogy egy nappal elöbb jött meg. a tabletta meg bizots hogy hatott, de ha megszeretnél nyugodni menj el a nõgyogyászhoz aki a tablettát irta fel.

ne viccelj! biztos hogy nem vagy terhes! mivel a tabletta kihat a menzesz lefolyására így nem kéne azon aggodnod hogy egy nappal elöbb jött meg. a tabletta meg bizots hogy hatott, de ha megszeretnél nyugodni menj el a nõgyogyászhoz aki a tablettát irta fel.
Tuti nem vagy terhes és tuti nincs semmi baj. Mivel a tabi kihat a menszeszedre ez azért van mert elõzõ hónapban kicsit bekavartál és ennyi, nincs semmi gáz. MÁr az is sokat számít, ha nem pontosan egy idõben szeded mindig, szóval nyugi.
Ne izgulj, biztos, hogy nem vagy terhes! Nekem is volt már így, hogy pl. ideges voltam és nem jött meg a 4. napon, hanem csak az 5.-en!

(19éves vagyok ) Lenne egy olyan kérdésem hogy 1hónapban 3x jött meg a menzeszem. De nem úgy hogy 1-2 napig hanem csak 1 napig. :/ Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)

Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ.:) igen, ezzel az a baj h már lassan 1éve szedek gyógyszert.:)

Hamarabb jött meg a menzeszem, de csak egy napig tartott. Lehet még baba?

Vasárnapra vártam, de csütörtök estére megjött. Egy napig tartott, ma már megint csak barnázok. Igazából csak görcsölök, és szúrkál néha a hasam, de semmi tünetem nincs más. 28 napos a ciklusom rendszeresen, elég sokat vagyunk együtt párommal. Elképzelhető, hogy lehet még babuci a dologban, vagy már esélytelen? Mikor teszteljek szerintetek? köszönöm a hozzászólásaitokat előre is!

Legjobb válasz: Ha rendes erõs és darabos vérzésed volt az elsõ napon, akkor nem hinném, hogy terhes vagy, de tesztelj egyet, ha baba van, már kimutatja.

Ha rendes erõs és darabos vérzésed volt az elsõ napon, akkor nem hinném, hogy terhes vagy, de tesztelj egyet, ha baba van, már kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Igazából sok volt, de egyáltalán nem darabos. Nagyon szép piros volt :$ Az a fura, hogy máskor 3-5 napig is eltart, plusz az utó barnázások. Elég hosszú a menzeszem sajnos. De holnap reggel csinálok egy tesztet. Hátha mégis összejött a babuci. Bár kicsit kételkedem benne :(

Az mitol lehet, hogy eleve egy hettel elobb jott meg a menzeszem, meg volt 5 napig, 2 napja elmult es reggel arra ebredtem hogy megint verzek?

:/ ilyen mçg nem fordult elo,mindig megjon normalisan..az befolyasolhatja, hogy elotte 5 napig antiobiotikumot szedtem?

Legjobb válasz: Lehet, de lehet akár ciszta is, menj el orvoshoz inkább.

Lehet, de lehet akár ciszta is, menj el orvoshoz inkább.
A kérdező hozzászólása: felvilágosítást is kérek ha lehet, kösz (nem szexrõl hanem a menzeszemrõl ha megjön).
14-15 éves korodig egyáltalán nem vagy lekésve semmirõl, nagyon változó hogy kinek mikor jön meg elõször. Nem tudom, milyen felvilágosítást szeretnél, ha konkrét kérdésed van, azt tedd fel, majd válaszol valaki. Bár szerintem jobb lenne, ha ezt a családban tudnád megbeszélni valakivel, de ha nem megy, kérdezz nyugodtan. 15/L
Bátran kérdezd meg anyukád, õ válaszol bármire. :) Nekem 12 évesen jött meg elõször, de van egy barátnõm, aki 15 éves, és még mindig nincs meg neki. Ne aggódj, ezzel nem vagy lemaradva a mostohatestvéred mögött, nem kor kérdése, hogy mikor jön meg. Sõõõt, addig örülj, amíg nincs meg, ugyanis rendesen ki tud cseszni az emberrel, fõleg, mikor épp kirándulni, vagy strandolni készül. Ha anyudat nem szeretnéd megkérdezni efféle dolgokról, szólj, és (ahogy az elõzõ válaszoló is írta) szívesen válaszolok/válaszolunk. 15/L
A kérdező hozzászólása: Köszi :) hát mit mondjak.... nem annyira szeretnék efféle dolgokról anyummal beszélni.... csak akkor ha megjött, amíg nem addig nem is nagyon akarok.... inkább veletek beszélek errõl :) egyébként nem tudtok valami módszert a menzesz elõrehozása/idézésére? már rákerestem de a boros meg a citromos módszer az nem azoknak szól akiknek már megjött?
Így van, az csak azoknak való, és csak pár nappal hozhatja elõre, ha egyáltalán tényleg segít. Amit te szeretnél, arra szerintem semmilyen módszer nincs, mert azt majd a hormonjaid hozzák, ha úgy tartja kedvük. Ez teljesen kiszámíthatatlan, de bõven van még idõd. Ne akard siettetni, fogod még eleget átkozni, ha majd meglesz, mert tényleg okoz néha kellemetlenséget (nem akarok rádijeszteni, nem olyan rossz dolog ez, csak néha rosszul jön ki). Élvezd, hogy nincs még, ne görcsölj ezen, légy jóban a testeddel, akármeddig húzza is még a dolgot, mert úgy lesz könnyebb majd akkor is, amikor végül megjön. Van valami oka annak, hogy így szeretnéd már, hogy legyen? Elsõ voltam.
Így van. Annyit még hozzátennék, hogy általában(!) a mellnövekedés megkezdésétõl 2-3 év, és megjön. Persze ez sem igaz minden esetben, lásd a 15 éves barátnõm esetét, akinek már elég szép méretei vannak, még sincs menzesze. Elõtte 1 jó darabig van egyfajta "fehér folyás", amit lehet, hogy már te is tapasztaltál. Erre a sima tisztasági betét a megoldás. (A mindennapira gondolok, nem azt, amit akkor használunk, ha megvan.) Mielõtt megjön, elõtte pár nappal görcsölhet a hasad, de akad olyan ember is (például én), aki semmit nem érez elõtte. Második vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek minden helpet. Igen van okom, hogy megjöjjön... ahogy mondtam vikinek hamarabb jött meg mégis fiatalabb.... és a másodiknak üzenem: nekem is elég formás cicim van (de persze koromohoz képest megfelelõ)

Elõzõ hònapban hamarabb jött meg a menzeszem, most pedig már egy hete késik. Lehet, hogy teherbe estem?

A mùlt hònapban egy héttel hamarabb jött meg a vérzésem, de nagyon kevés volt és a megszokott 5-6 nap helyett csak 3 napos. Rá egy héttel voltunk együtt a párommal. Nem ment el bennem. Most már egy hete késik, semmi jele hogy meg akarna jönni. Sokat stresszelek mostanában, és kevesebbet alszok. Lehet hogy csak a szervezetem szòrakozik velem? Volt valakinek hasonlò? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Akárki akármit is írhat ide értelmes válasznak az egy teszt lesz! :) Holnap vegyél egy tesztet, és kiderül mi az oka.

Akárki akármit is írhat ide értelmes válasznak az egy teszt lesz! :) Holnap vegyél egy tesztet, és kiderül mi az oka.
Tesztelj
Két esélyes, de a teszt megmondja. Tesztelj!!

Mitől görcsölhet a hasam? Február 6. án jött meg a menzeszem, 4 napig tartott! Eltelt pár nap és azóta érzem hogy hol az egyik oldalon hol a másikon fáj a hasam! Az elevitet egy hete szedem, lehet hogy attól?

Nem nagyon fáj, csak er?sen kellemetlen érzés! és nem is mindig: van hogy este van hogy csak reggel,de általában napközben fájdogál!Közel egy éve próbálkozunk a babával, de eddig eredménytelenül!

Legjobb válasz: szerintem lehet, hogy ovulációra készül a petefészked, de attól is lehet, hogy az elevit bekavar az emésztésedbe, nem vettél valami mást is észre ezzel kapcsolatban? ha meg nem erõs a tünet, akkor lehet, hogy csak valami átmeneti dolog, nem kell különösebben aggódni szerintem.

szerintem lehet, hogy ovulációra készül a petefészked, de attól is lehet, hogy az elevit bekavar az emésztésedbe, nem vettél valami mást is észre ezzel kapcsolatban? ha meg nem erõs a tünet, akkor lehet, hogy csak valami átmeneti dolog, nem kell különösebben aggódni szerintem.
A kérdező hozzászólása: nem máskor nem szokott ilyen lenni, vagy ha van akkor 1-2 napig tart csak, de azt nem is nevezném hasfájásnak vagy görcsnek! most ez azért aggaszt egy kicsit mert már 1 hete, vagyis mensi vége óta fent áll a dolog....
Hát ha a februári mensid nem olyan volt mint szokott, rövidebb, kevesebb, stb. akkor lehet hogy nem ártana csinálnod egy tesztet! Én is majdnem így jártam, habár nekem nem volt rendes menzim, csak barnázgatás, néhány csepp vér, és sajnos kiderült, hogy méhenkívüli terhes vagyok. A teszt nagyon pozitív volt! Tehát jobb félni mint megíjedni! Remélem nálad minden rendben!
szerintem ha volt menszeszed, akkor nem baba, inkább kólehet egy felfázás, nõdokival kéne beszélni, nem árt egy UH és ha mégis babó, akkor az is rögtön látszik!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget! holnap megyek is dokihoz! remélem nem lesz semmi gond, csak izgulok!
én az elsö válaszoloval értek egyett... nekem is mindig szurkál hol egyik hol másik oldalt a hasam, (vagyis inkább a petefészkeim) és ez nálam mindig a peteéréssel van összefüggésben... szoval lehet hogy most van itt a ti idötök... amugy nekem is pont feb 6.-án volt az utolso menszim, és tegnap ota szurkálnak a petefészkeim, ugyhogy mi szorgosan ügyködünk, és remélem hogy ho végén nem jön meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! én is remélem hogy úgy lesz! :)
szia, na hogy alakult nalatok? nekem nem jott meg, es van 4 pozitiv terhessegi tesztem :) nagyon boldog vagyok... remelem, neked sem jott meg, es ti is babat vartok... mindenesetre szoritok :)

Nem jött meg a menzeszem így vettem egy tesztet ami pozitív lett. Két napra nehezet emeltem de nem éreztem semmit semmi fájdalmat.1 hétre rá megjött akkor most mi lehet?

Legjobb válasz: Rendesen megjött? Mindenképp menj dokihoz, elképzelhetõ, hogy spontán vetélésed volt, de ellenõriztetni kell, nehogy bent maradjon ebben az esetben akár egy darab is.

Rendesen megjött? Mindenképp menj dokihoz, elképzelhetõ, hogy spontán vetélésed volt, de ellenõriztetni kell, nehogy bent maradjon ebben az esetben akár egy darab is.
Szerintem menj minél elõbb!!! Legjobb lenne, ha már holnap mennél!
A kérdező hozzászólása: De elmegyek orvoshoz mindenképp. Nem szeretném hogy bajunk legyen. Megvárjam még vége a vérzésnek vagy igy is elmehetek?
hát ezt most nem értem :/ nem mész el orvoshoz, nehogy a szüleid megtudják, de szeretnéd megtartani! na most én vagyok a hülye vagy te tényleg azt hiszed, hogy nem fog nekik feltûnni ha nagy lesz a hasad vagy hazaállítasz egy babával? menj el orvoshoz, én is véreztem terhesen, sokat feküdtem kórházban, harcoltak az orvosok a mindkettõnk életéért... ez nem játék
Szerintem elvetéltél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nem szeretném elveszíteni a babát. Esetleg ha tudtok tippeket hogy mitõl lehet még akkor azt szívesen venném.
Igen a szüleid megtudják, de arról is tudni fognak, ha gyereked lesz. Viszont ha nem mész orvoshoz, akkor kemény komplikációk léphetnek fel!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok még 18 a szüleim tudni fognak róla?
Ez bármi lehet, menj dokihoz! De ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha egy héttel a súly emelése után kezdtél vérezi, akkor nincs összefüggésben a két dolog! Ha bajt okoz a megerõltetés, rövid idõn belül bekövetkezik, nem vár egy hetet
Mutasd meg magad a nõgyógyászodnak és mondd el neki, hogy mi történt.
A kérdező hozzászólása: Hát tehnap éjjel jött meg és mostanáig olyan mint mikor rendesen jön meg. Annyi a különbség hogy jobban görcsölök mint eddig mondjuk ez attol is lehet hogy abba hagytam a gyogyszert ami eddig segítette a tüneteket enyhíteni...
akkor kellett volna elmenned mikor elkezdtél vérezni. én mikor véreztem terhesen akkor fél óra múlva a szülészeti ügyeleten feküdtem éjjel 2kor... az orvosok nem csodatevõk, egy vetéléssel utólag már nem tudnak mit kezdeni, sajnos :( nem akarlak elkeseríteni, de ha napok óta már vérzel és csak majd valamikor mész el orvoshoz akkor így nem igen fogsz segítséget kapni :( hacsak nem valami seb vagy haematóma miatt vérzel aminek semmi köze a méhedhez :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!