Találatok a következő kifejezésre: Egy nappal a varhato (26 db)

Adott N településre M napos időjárás előrejelzés, minden településen meghatározott az adott napra várt legmagasabb hőmérséklet. Készíts programot, mely megadja azokat a napokat, amikor legalább egy településen a saját átlagánál melegebb várható?

Mi ennek a Pascalos megoldása?

Legjobb válasz: Be kell olvasni az adatokat és eltárolni a memóriába egy 2 dimenziós tömbbe. Utána kiszámolni az átlagot minden településre ezt is eltárolni. Lehet az eddigi egészet egy rekordba tárolni. for ciklussal végig kell menni az összes napon és ezen belül az összes településen egy while ciklussal, az összes településen addig amígy találtunk olyan települést amit kér a feladat vagy addig amíg van település, egy boolean változót beállítasz minden alkalommal a while ciklus elején false-ra ha van olyan település akkor igazra állítod és ez egyben kilépési feltétel is a while-ból. Ha igaz akkor kiírod az adott napot. Példa bemenet kimenet? Meddig sikerült eljutni?

Be kell olvasni az adatokat és eltárolni a memóriába egy 2 dimenziós tömbbe. Utána kiszámolni az átlagot minden településre ezt is eltárolni. Lehet az eddigi egészet egy rekordba tárolni. for ciklussal végig kell menni az összes napon és ezen belül az összes településen egy while ciklussal, az összes településen addig amígy találtunk olyan települést amit kér a feladat vagy addig amíg van település, egy boolean változót beállítasz minden alkalommal a while ciklus elején false-ra ha van olyan település akkor igazra állítod és ez egyben kilépési feltétel is a while-ból. Ha igaz akkor kiírod az adott napot. Példa bemenet kimenet? Meddig sikerült eljutni?
Ez véletlenül nem C++-ban lett feladva?

Szeretnék a szülés előtt 28 nappal elmenni tgyás-ra! Lehetséges is! Mivel most munkanélkülin vagyok, vinnem kell egy igazolást a szülés várható időpontjárol! Kitől kell ezt kérnem? 35h km

N?gyogyászomtol?Van neki ilyen nyomtatványa?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy voltam,sajna..A nõgyógyásztól kell kérni,bár az én dokim szemei eléggé kikerekedtek.... xy-idõs terhes vagy és a szülés várható idelye xy.

Szia! Én ugyanígy voltam, sajna..A nõgyógyásztól kell kérni, bár az én dokim szemei eléggé kikerekedtek.... xy-idõs terhes vagy és a szülés várható idelye xy.
A doki adja, nálunk a számítógépében van egy ilyen formanyomtatvány. De nekem azt mondták az OEP-nél, hogy a kiskönyv fénymásolatát is elfogadják, abba is bele van írva.

Lehetséges, hogy 30 évesen leszek lisztérzékeny? Már amúgy is laktózérzékeny vagyok. Ha tartok egy próbadiétát, mikorra várhatom a tünetek enyhülését? Hány nap múlva?

A tüneteim: sárga széklet, vashiány, foltokban jelentkezõ kiütések, (ezek elég aprók és sûrûn helyezkednek el, ha végigsimítom, olyan, mintha száraz lenne a bõröm)rossz májfunkció.

Legjobb válasz: Lehetséges. Egyik ismerõsöm 18 évesen lett az. Olvastam is róla, hogy kortól függetlenül kialakulhat. Ettõl függetlenül a tüneteid elég általánosak, nem csak ez az egy betegség lehetséges. Én a helyedben inkább egy kivizsgálásra mennék el, de ha próbadiétát csinálsz, szerintem 2-3 nap múlva (mire a glutén kiürül a szervezetedbõl) várhatsz változást.

Lehetséges. Egyik ismerõsöm 18 évesen lett az. Olvastam is róla, hogy kortól függetlenül kialakulhat. Ettõl függetlenül a tüneteid elég általánosak, nem csak ez az egy betegség lehetséges. Én a helyedben inkább egy kivizsgálásra mennék el, de ha próbadiétát csinálsz, szerintem 2-3 nap múlva (mire a glutén kiürül a szervezetedbõl) várhatsz változást.
Tudsz otthon elvégezhetõ tesztet venni gyógyszertárban illetve ma már drogériában is. Ha lisztérzékeny vagy esetleg és tartod a diétát lehet meg fog szûnni a laktózérzékenység, ez sokszor így van. Ha visszaépül rendesen a bélboholy és újra ép lesz a rajta lévõ kefeszegély akkor elegendõ laktáz enzim termelõdik és megszûnnek a tüneteid.
Eddig is lisztérzékeny voltál, minden ember lisztérzékeny. Csak 30 évesen már kicsit sok pofont kapott a szervezeted, és erõsödtek a tünetek. Lehet a laktózt is jobban bírnád, ha nem ennél glutént.. Nem mintha boci lennél, hogy tejet igyál. Tehát én alapból nem értem a problémát. Arról sem írsz ki kérdést, hogy érzékeny vagy a méhcsípésre, vagy hogy mérgezõ számodra a gyilkos galóca. A búza ugyan ilyen.. káros, kész. Nem köll enni. Tejet sem, bu..zi szokás. Javulás pár naptól kezdve fél éven át várható, amíg a glutén és az okozott immunreakciók teljesen kiürül/megszûnnek.
A sárga széklet, a vashiány, az ekcéma, a májfunkciós eltérések, mind igencsak a lisztérzékenységre utalnak. Menj el minél elõbb gasztroenterológiára! Én 30 évesen lettem lisztérzékeny (hasmenés, sárgás széklet, vashiány, mg hiány - görcsök, ekcéma, kiütések, fogyás, hangulatváltozások voltak a tüneteim).

Jovo vasarnapra (26-ara) (nem) varom a mensit, a 28. napon. A ciklus 13. napjan (ma egy hete) volt az akcio PE kornyeken. Erdemes tesztelni a varhato mensi napjan?

Meg annyit, most legutobb a 26.napon jott meg, elotte meg 28-30 napokra. Rendszeresnek rendszeres a ciklusom, de hajszal pontosan, ahogy a "nagy konyvben" az meg van irva.

Legjobb válasz: a napján már lehet! Szerintem a 28. napon már kimutathatja, de ha mégsem, akkor várj utána pár napot, hogy mi lesz, és ha nem jön meg, lehet megint tesztelni! A pé pontos napját nehéz kiszámolni elõre!

a napján már lehet! Szerintem a 28. napon már kimutathatja, de ha mégsem, akkor várj utána pár napot, hogy mi lesz, és ha nem jön meg, lehet megint tesztelni! A pé pontos napját nehéz kiszámolni elõre!
A kérdező hozzászólása: Jujj, nagyon kivancsi vagyok. Ugy izgulok...... Kicsit parazok, hogy + lesz, de azert szeretnem is. Tudom hulyeseg, de azert picit felek a testi, lelki valtozasoktol, hogy majd hogyan fogom fogadni a valtozasokat...
A kérdező hozzászólása: Most latom csak, hogy elirtam valamit. Tehat rendszeres a ciklusom, DE NEM hajszal pontosan, mint ahogy ....
A kérdező hozzászólása: Egyetlen valaszolomnak :D, tegnap teszteltem a 25.nap estejen (csutortok), pedig a mensit majd csak vasarnapra nem varom (okt. 26.), de ennek ellenere ket csikos lett a tesztem, bar nem olyan eros, szemmel konnyen lathato. :D :D
Bocs, hogy eddig nem reagáltam, nem volt idõm elolvasni a mailjeimet, vendégünk volt! De most tiszta szívbõl gratulálok neked!!! :) :) :) :) Vigyázz nagyon magadra, pihizz sokat! Ez utóbbi nem is lesz nehéz, ahogy én emlékszem mindig álmos voltam eleinte, és még most is sokat tudok aludni! én amúgy most vagyok 14 hetes! Ha van valami kérdésed írj nyugodtam priviben is! A válaszolód: Dóri

A Menstruációm késik, még csak 4 napja. Már van egy fiam, nála már a terhesség elején a várható menstruációm előtt 2 nappal pozitívat mutatott a teszt. J?

Legjobb válasz: Most is csináltam tesztet, negatív lett. A késés okát nem értem. A férjemmel szexeltünk, óvszerrel védekezve, csak pár alkalommal az elõzõ menszesz óta. Nem fogyasztottam citrusféléket, nem stresszelek, nem végzek megterhelõ fizikai munkát, nem fogyókúrázom, minden normálisan megy. Az egyetlen különbség, hogy tibeti kefirgombából készült kefirt eszem minden este már egy hete. Elméletileg antibiotikus hatása van, ami késeltetheti a menszeszt. Nem tudom Esetleg olyan van köztetek aki ugyanezt tapasztalta a kefirfogyasztásnál? Párnap múlva csinálok újabb tesztet, abbahagyom a kefir fogyasztását és majd elmegyek orvoshoz úgy egy hét múlva. Csak lelkileg nagyon megkavart ez a késés.

A kérdező hozzászólása: Most is csináltam tesztet, negatív lett. A késés okát nem értem. A férjemmel szexeltünk, óvszerrel védekezve, csak pár alkalommal az elõzõ menszesz óta. Nem fogyasztottam citrusféléket, nem stresszelek, nem végzek megterhelõ fizikai munkát, nem fogyókúrázom, minden normálisan megy. Az egyetlen különbség, hogy tibeti kefirgombából készült kefirt eszem minden este már egy hete. Elméletileg antibiotikus hatása van, ami késeltetheti a menszeszt. Nem tudom Esetleg olyan van köztetek aki ugyanezt tapasztalta a kefirfogyasztásnál? Párnap múlva csinálok újabb tesztet, abbahagyom a kefir fogyasztását és majd elmegyek orvoshoz úgy egy hét múlva. Csak lelkileg nagyon megkavart ez a késés.
Biztos, hogy a kefír miatt van. Ha abbahagyod a fogyasztását várhatólag 1-2 héten belül minden a régi lesz.:)
Jó étvágyat a vacsorához!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Hát neked is. Olyanokat írnak ide, hogy te még ezen vagy fenn akadva????
Igen, most lesz, de legyetek együtt minden másnap, és akkor tuti nem marad ki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak csütörtökön tudunk, mert akkor jön haza a párom.
A ciklusod hányadik napján vagy és hány napos szokott lenni a ciklusod?
A kérdező hozzászólása: 20. napján vagyok és az utolsó 35 napos volt.
Hát igen, akkor most lesz, lehet, hogy csütörtök elõtt.:( Hát azért, ha hazaért legyetek együtt, hátha, csak aznap reggel lesz...de a hõdet méred akkor látni fogod, mikor volt ovu.

Válaszolnátok egy bugyuta kérdésre? Bevált valakinek a Jónás módszer úgy, hogy a várható ovulációja jóval korábbi napra esett a ciklusban, mint a "Jónás- napja"?

A Jónás naptár szerint augusztus 25. lesz az "én napom". Peteérésem általában a ciklus 15. napján van (tehát kb. augusztus 14-én lesz). Akkor hogy is van ez? Lesz egy peteérésem 14-én, majd várhatóan 25-én is? Mert anélkül ugye nehéz teherbe esni. Elmagyaráznátok?

Legjobb válasz: Peteérés akár többször is lehet, sõt az orgazmus is indikálhat rendkívüli peteérést.

Peteérés akár többször is lehet, sõt az orgazmus is indikálhat rendkívüli peteérést.
A kérdező hozzászólása: Ha többször van peteérésem, annak minden alkalommal vannak "látható jelei" (pl. tojásfehérje szerû nyák, hõmérsékletesés)?
midig is hülyeségnek tartottam a jónás-módszert. most utólag visszanéztem (tudom, hogy mikor fogant a babánk) és pont akkor híre-hamva sincs termékeny napnak a jónás-naptár szerint. úgyhogy marad a véleményem, hogy hülyeség.
Utolsó, én tiszteletben tartom a véleményed, de én vagyok az ellenpélda: jónás nap mensi alatt, és az állítólagos peteéréskor már pozitív volt a terhességi teszt. A kiírt idõpontot is eszerint módosította a doki:)
fehér folyás folyamatosan van ;)
Ez nem fogja behatárolni. Mindenkinek máshogy van és egyes ciklusokban is lehet különbözõ. Általában két hét.
A fehér folyás nem normális, az valamiféle gyulladásra utal és köze nincs a menstruációhoz
Fehérfolyás normális, ha peteéréskor jelenik meg. Menj át egy kicsit a gyerekvállalás részhez, ott minden gyereket akaró a ciklus közbeni fehér (száraz, ragadós, nyúlós, testápolószerû) folyásáról fog beszélni.
Valamennyi fehérfolyása sok nõnek mindennap van. Baj akkor van, ha kellemetlen az illata, és csípést, vagy viszketést okoz.

Egy nappal vagyok a varhato menszi elött, es mer vannak biztato jelek, merjek tesztelni? Masodik baba lesz.

Legjobb válasz: szerintem igen tesztelj. már kikell mutatni . mik a tünetek?

szerintem igen tesztelj. már kikell mutatni . mik a tünetek?
A kérdező hozzászólása: Sürgõs segítség kéne! Elõre is köszi annak, aki segít ! :)
Számold a napokat, majd meglátod.
A kérdező hozzászólása: kössz a nagy segítséget. mondhatom hasznos volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!