Találatok a következő kifejezésre: Egy nap ha szinte csak (14 db)

Egy nap alatt, ha szinte csak ül az ember akkor alapjáraton hány kcal-t éget el a test?

Ha ez számít akkor kb 174 cm, 72 kg, és 17 éves vagyok. És mellesleg naponta sportolok 30-40 percet, hogy fogyjak és az evésre is figyelek szóval nem azért kérdezem:P:)

Legjobb válasz: Az emberi test kalóriaszükséglet minimuma kb.: 1000kcal. A rendes mindennapi életben egy nagyon lusta embernél ez 20-25kcalx testtömegkg. De ez eltérö lehet alapanyagcsere, étkezési szokás tekintetében. Ha fogyni akarsz kb. ezt a szintet kell tartanod. A tömeged tartására kb.: 2000kcal a megfelelö számodra, persze helyesen elosztva egész napra.

Az emberi test kalóriaszükséglet minimuma kb.: 1000kcal. A rendes mindennapi életben egy nagyon lusta embernél ez 20-25kcalx testtömegkg. De ez eltérö lehet alapanyagcsere, étkezési szokás tekintetében. Ha fogyni akarsz kb. ezt a szintet kell tartanod. A tömeged tartására kb.: 2000kcal a megfelelö számodra, persze helyesen elosztva egész napra.
Ezt az 1000 kalóriát honnan szedik? Alapanyag cseréd ennél a súlynál kb 1800 kcal. Ezt egész nap feküdve éred el. Itt egy alapanyag csere kalkulátor: http://body.builder.hu/prg_bmr.htm4
A kérdező hozzászólása: Valójában nekem 1600 kb.... azt nem tettem hozzá, hogy lány vagyok. De köszönöm a válaszokat és fõleg a linket:)

Napi rendszerésségû hasazásnál kell piheõnapot tartani? Tehát ha minden nap csinálok 60-80 felülést kell a pihenõnap? Van egy jónak mondható edzettségi szintem csak mostanában feljött egy kis plusz súly szeretném ledolgozni

Legjobb válasz: 1. a hasazásnál nem égetsz zsírt! azzal csak a hasizmodat erõsíted . és azzal nem muszáj pihenõt tartatni mert egy olyan izom amit eléggé sok dolognál igénybe veszel .. tehát nem fordul elõ vele olyan ,hogy a dolog fordítva sül el mint pl ha minden nap nagy súlyokkal mellezel ,vállazol stb .. tehát az a 60-80 felülés az teljesen jó .. és ahogy mondtad ledolgozni szeretnéd a felesleget azt úgy tudod elérni ,hogy nem eszel túl zsíros kajákat és mozogsz .. kardió gyakorlatokat csinálsz amivel a zsírt égetni tudod

1. a hasazásnál nem égetsz zsírt! azzal csak a hasizmodat erõsíted . és azzal nem muszáj pihenõt tartatni mert egy olyan izom amit eléggé sok dolognál igénybe veszel .. tehát nem fordul elõ vele olyan , hogy a dolog fordítva sül el mint pl ha minden nap nagy súlyokkal mellezel , vállazol stb .. tehát az a 60-80 felülés az teljesen jó .. és ahogy mondtad ledolgozni szeretnéd a felesleget azt úgy tudod elérni , hogy nem eszel túl zsíros kajákat és mozogsz .. kardió gyakorlatokat csinálsz amivel a zsírt égetni tudod
Azért egy normális szálkásító étrend sokkal többõl áll, mint hogy valaki "nem eszik zsírt és mozog" :D Más ételeket sem árt eliminálni, például az egyszerû szénhidrátokat, mellesleg sok szálkásító étrendnél pont, hogy megemeljük a zsírbevitelt, ketogén diétáknál meg fõleg. Egyébként pedig de, mindennek kell a regeneráció. Hasazni sem szoktak egy héten 2-3 alkalomnál többet. A célszerû ennyi volna, sablon edzés 3-3 gyakorlattal, pl. hasprés lábemelés, 20-50-es ismétlésszám, akár súllyal. A zsírégetésre aerobot szoktunk használni, közepes tartományban, nem kardiót. Abban igazad van, hogy hasazással nem fogod leadni a fölösleget. Sem helyi zsírégetés nincs, sem pedig erõsítõ edzéssel való fogyás, étrend nélkül. Ha most felpakoltál némi zsírt, kérdezõ, ami zavar, akkor vagy elkezdesz egy normális szálkásító szakaszt, megfelelõ diétával, vagy ha tömegnövelõ-szálkásító ciklusokat tartasz, akkor befejezheted elõtte a tömegelést, és utána szálkásítasz.
A kérdező hozzászólása: igazából nem szivesen szálkásítanék. amit felszedtem mivel fizikai munkát végzek nagyrész jó helyre ment. csak hasra kicsit több mint kellett volna amúgy elégedett vagyok mindennel. tehát lényegében csak hasról szeretnék leadni. vagy ez magában lehetséges? diétával is az a gond hogy a munkához erõt kell valahonnan szerezni
Nem tudsz helyileg zsírt égetni. És nem mindegy, hogy izomról vagy zsírról beszélünk. Akkor csinálj egy lazább szálkásító diétát több aerob edzés beiktatásával.

Lehetek terhes, ha nem várt napján megjött, de csak egy napig tartott? A második napon már enyhe barnázás, ma meg már szinte semmiRendszeres 28 napos ciklusaim vannak 4-5 napig tartó vérzéssel.

Legjobb válasz: Nálam is pont ez a helyzet és én se tudom,h mitõl lehet. Mindig 4-5 napig tartott nálam is,most meg hétfõn este megjött,kedden véreztem rendesen,szerdán cs barnázás. Mi próbálkoztunk is a babával és nem értem,h ez most mi lehetett.

Nálam is pont ez a helyzet és én se tudom, h mitõl lehet. Mindig 4-5 napig tartott nálam is, most meg hétfõn este megjött, kedden véreztem rendesen, szerdán cs barnázás. Mi próbálkoztunk is a babával és nem értem, h ez most mi lehetett.
szia:) az elsõ terhességem így kezdõdött:) vagy baba vagy hormon probléma ebben a hónapban.És elsõ napon rendesen megvolt?
A kérdező hozzászólása: Hát elsõ nap általában 3-4 támpont használok el de most csak kettõt.aztán második nap csak egyet, de az se volt "tele". Viszont semmi tünetem nincs úgyhogy szerintem csak hormonális.csak kíváncsi voltam, hogy más járt már-e így.De ezek szerint Te igen:) és neked milyen jellegû volt a menstruációd?
Nekem is megjött ma reggel. Elsõ próbálkozós hónapunk volt ez több mint 10 szer voltunk együtt, peteéréskor is, és mégis megjött. Ugyanúgy fájt a hasam a ma reggeli menszim elõtt, sõt talán még jobban is mint szokott, csak az volt a fura, hogy tegnap is készülõdött már, halvány rózsaszínes váladékkal, nekem nem szokott ilyen lenni, hanem egybõl rendesen megjön.. Még reménykedek hogyha csak pár napig tart ez a menzesz ( ami még most nem túl erõs) akkor hátha baba van :) :(
Nekem pont igy volt.. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: Azóta csak talán annyi tünetem van, hogy nem kívánok semmit.legszívesebben nem ennék semmit egész nap. Csináltam 3 nappal ezelõtt egy Gabriel tesztet, (de délután csináltam és mielõtt csináltam elõtte kb fél órával már pisiltem)ami negatív lett. Szerintetek holnap reggeli pisibõl csináljak még egy tesztet vagy felesleges?
Szerintem csinálj!
A kérdező hozzászólása: Csak nem látom értelmét, mert semmi tünetem nincs...és meg is jött két napra...van egy negatív tesztem.... Nem vagyok az a reménykedõs fajta, sokat csalódtam már.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.

Szinte minden éjszaka zsibbad a jobb kézfejem, az ujjaim. Ez mitől lehet? Miért csak éjszaka és nem nappal is? Ha huzamosabban egy helyben állok, a derekamban is szúró fájdalom van. Lehet kapcsolat?

Legjobb válasz: Szia én 20 vagyok, de régen mikor még "kicsi" voltam minden éjjel volt szinte, hogy fájt a kezem, arra ébredtem fel. Nekem hidegvíz alá kellett tartani, mert olyan volt, mintha tûkkel szurkálták volna. Aztán elmúlt, hál' Istennek. Lehet, hogy ráfekszel stb. de lehet valaminek az elõjele is, ezért szerintem nem árthat orvoshoz fordulni. Várj pár napot, hogy elmúlik-e és közben fogalmazd meg magadban pontosan az egészet, hogy az orvosnak rendesen el tudd mondani. Elvégez pár vizsgálatot, lehet valami meszesedés féle vagy valami ilyen jellegû dolog van. Jobb a dolog végére járni, amíg nincs nagyobb baj. Szerintem se feltétlenül függ össze a derékfájással, de persze ha olyan jellegû, akkor lehet rá magyarázat...

Szia én 20 vagyok, de régen mikor még "kicsi" voltam minden éjjel volt szinte, hogy fájt a kezem, arra ébredtem fel. Nekem hidegvíz alá kellett tartani, mert olyan volt, mintha tûkkel szurkálták volna. Aztán elmúlt, hál' Istennek. Lehet, hogy ráfekszel stb. de lehet valaminek az elõjele is, ezért szerintem nem árthat orvoshoz fordulni. Várj pár napot, hogy elmúlik-e és közben fogalmazd meg magadban pontosan az egészet, hogy az orvosnak rendesen el tudd mondani. Elvégez pár vizsgálatot, lehet valami meszesedés féle vagy valami ilyen jellegû dolog van. Jobb a dolog végére járni, amíg nincs nagyobb baj. Szerintem se feltétlenül függ össze a derékfájással, de persze ha olyan jellegû, akkor lehet rá magyarázat...
Kapcsolat szerintem nincs. Nekem is voltak durva zsibbadások, de többnyire csak idõszakosan. Vagy ráfekszel, vagy egyéb miatt, de a vérkeringés okozza. Alvás közben a szívritmus lelassul, a vérnyomás is csökken. Tornáztasd meg lefekvés elõtt. Ha még 2-3 hétig folyamatosan jelentkezik, fordulj orvoshoz.

Annyira ki vagyok bukva, hogy 4 napja csak sírok és enni sem tudok. Mennyit ártok, ha beveszek egy szem gyenge nyugtatót? Szörnyű gyomoridegem is van, már szinte görcsöl.

18 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szerintem az vagy akit a párja otthagyott nem? Már többször írtál..Most már csak azt tudom mondani, hogy menj el a védõnõhöz és beszéld meg vele õ majd segít, ha pedig nem kedveled annyira, nyugodtan menj be a dokihoz és neki mondd el. A nyugtatóról annyit , hogy fajtánként erõs vagy gyengébb drognak minõsül, mivel az agyat befolyásolja és halucinogén (tudatszünetes) állapotokat idéz elõ..ha beveszed olyan mintha terhesen drogoznál..gondolom errõl már hallottál, hogy mit okoz a drogos kismama a babának, fõleg, hogy te nem is vagy hozzászokva. Ilyen tipusú gyógyszert csak akkor szabad szedni, ha a baba már kint van, esetleg szülés utáni depire, de akkor is csak ha nem szoptat az anyuka. Talán a te helyzetedben az lenne a legjobb, ha valaki melletted lenne, pl szülõ, barát, barátnõ, ha más nincs, akkor járj pszichologushoz-semmi ciki nincs benne, ha a további életed a tét. Ebben a körzeti háziorvos is tud segíteni, és hidd el, ha nem akarod, hogy tudják, akkor bízhatsz az orvosi titoktartásban.

szerintem az vagy akit a párja otthagyott nem? Már többször írtál..Most már csak azt tudom mondani, hogy menj el a védõnõhöz és beszéld meg vele õ majd segít, ha pedig nem kedveled annyira, nyugodtan menj be a dokihoz és neki mondd el. A nyugtatóról annyit , hogy fajtánként erõs vagy gyengébb drognak minõsül, mivel az agyat befolyásolja és halucinogén (tudatszünetes) állapotokat idéz elõ..ha beveszed olyan mintha terhesen drogoznál..gondolom errõl már hallottál, hogy mit okoz a drogos kismama a babának, fõleg, hogy te nem is vagy hozzászokva. Ilyen tipusú gyógyszert csak akkor szabad szedni, ha a baba már kint van, esetleg szülés utáni depire, de akkor is csak ha nem szoptat az anyuka. Talán a te helyzetedben az lenne a legjobb, ha valaki melletted lenne, pl szülõ, barát, barátnõ, ha más nincs, akkor járj pszichologushoz-semmi ciki nincs benne, ha a további életed a tét. Ebben a körzeti háziorvos is tud segíteni, és hidd el, ha nem akarod, hogy tudják, akkor bízhatsz az orvosi titoktartásban.
Szia! Menj el a nogyogyaszodhoz, es mondd meg neki a problemat. Van olyan kismamaknak is szedheto enyhe gyogyszer, ami srgit atveszelni az idoszakot, es tudsz aludni, enni egy kicsit. Csak orvostol kapott gyogyszert/szert fogadj el!! Az en peldam: panikbeteg vagyok, elhagytam a gyogyszereimet, mikor kiderult a baba. De tarthatok magamnal egy level gyenge nyugtatot, amibol roham eseten bevehetek, tehat van olyan, ami veszhelyzetben nekunk is hasznalhato. Orvostol van termeszetese. Szerencsere nem kellett bevennem eddig, de jo tudni, h lehet, ha baj van. Kivanom, mihamarab legyel jobban, es menj el az orvosodhoz.
Szerintem szaladj el a patikába és kérj olyan homeopátiás szert, amit kismamák is szedhetnek. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Már próbáltam egy homeopátiás szert, de csak egyre rosszabb, semmit nem használt. :(
Szíja!De mért vagy ennyre ideges?Nem tesz jót a babádnak, meg neked sem.Azt kellene megszüntetni ami ókoza ezt az idegálapotot!!Üdv:Zsuzsa 22hetes pócakos
A kérdező hozzászólása: Szia. Ez egy nagyon hosszú történet, de a lényege az, hogy szó nélkül lelépett a gyerek apja.
Szia! Nagyon sajnálom ami most veled történik. A nyugtató nem fogja megoldani ezt a helyzetet, csak ideiglenesen nyugodnál meg, és a babának egyátalán nem tesz jót hogy ennyire zaklatott vagy. A párod nem egy jó ember, ha ilyen szituban ezt merte veled(veletek) megtenni. Gondold át higgadtan a lehetõségeidet, és kérj segítséget a szüleidtõl vagy a barátaidtól , akik mindig melletted állnak, és beszéld ki a gondokat, meg fogsz könnyebbülni. Kívánom, hogy minnél elõbb túljuss ezen , és csak a születendõ babádra tudj koncentrálni! 11 hetes kismama
attól függ.
Szinte kizárt.
Idõvel az egyik úgyis többet akar, szóval nem.
Lehetséges
DE MI A FSZ*MÉRT KELL LEPONTOZNI RÖGTÖN? D*G*LJ MEG.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én nem pontoztam le senkit..
ha anyatejes akkor 3-5 napig sem kakilhat, nincs ezzel gond milyen gyakran kakál tea nélkül?
Jól írta az elsõ válaszoló, ha csak anyatejes akkor az egy kaka mentes hét is ok:) Ti milyenek vagytok?Erõlködik kakánál amúgy?Ha tényleg anyatejes és amúgy nem erõlködik ne hajtsd, mert elrontod az emésztõrendszerét:)
Nem szabad beleavatkozni egy anyatejes kisbaba emésztésébe!! Nagyon sokat ártasz mindennel, legyen az kamillatea vagy bármi egyéb! Anyatjes babánál a napi ötször kaki éppúgy normális, mint az öt naponta egyszer. Örülj, hogy ilyen jól hasznosítja a picur az anyatejet - szinte tökéletes a felszívódás, ha nincs kakija. Semmi probléma, csak szopizzatok és ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: nem tudom meddig birná tea nélkül.v h 1.5 napig volt kaki de akkor aztán görcsölt sztem mert erölködött nagyon azért kapott teát ami 50 ml után hatást adott..
A kérdező hozzászólása: és nem tudom számít e de mostanában 4 napja pontosan nem nagyon alszik rendesen este csak csak de napközbe katasztrofa..ha a hasa kicsit görcsöl/sztem/ ha álmos éhes kényelmetlen ruha v poz van semi nem jo mindenért sír..lehet még vmi más ok a pelenkát is kizárva?mert már nem tudok mit csinálni kézbeszoktatni meg nem akarom mert ott persze csönd van
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az anyatejes babák az anyatejet olyan mértékben hasznosítják, hogy alig lesz belõle kaki... mert hiszen az anyatejnek minden csepje hasznos, nem olyan mint amit mi eszünk. Ezért akár több napig nem kakilnak olykor.
Mi is így voltunk, 8-9 napig nem volt kaki. Hát a 9. napon nagyon szenvedett szegény mire sikerült. Azt mondta a doktornénink, hogy 3NAP a türelmi idõ! Akkor is ha anyatejes. Én hiszek neki. Szélcsõ, lázmérõ és kamillából fõzet.Érdekes, így minden másnap vagy harmadnap van kaki, és elég jó adag. Szerintem ne hidd el és ne is hagyd, hogy egy hétig ne legyen kaki.4 hónaposan kezdheted hozzátáplálni, elvileg akkor megoldódnak a gondok.

Miért van szinte az összes nõ adatlapkán az társkeresõ oldalakon, hogy kritérium egy férfi felé ha csak rá akar nézni, hogy belvárosban lakjon, saját lakása legyen, diplomás legyen, autó is kell, étterembe járjon rendszeresen, minden nap sportoljon?

Legjobb válasz: Ja és a csaj meg lehet 31 évesen elvált, gyereke van, érettségi stb. Egy halom ilyen nõt látok ilyen elvárásokkal. Azt már nem is mondom, hogy min 175 centis pasi kell, ha õ csak 162 centi, akkor is. Álljon már meg a menet.

A kérdező hozzászólása: Ja és a csaj meg lehet 31 évesen elvált, gyereke van, érettségi stb. Egy halom ilyen nõt látok ilyen elvárásokkal. Azt már nem is mondom, hogy min 175 centis pasi kell, ha õ csak 162 centi, akkor is. Álljon már meg a menet.
Ez ugyanolyan, mint az álláshirdetéseknél, hogy legyen 5 nyelvvizsga, 20 év tapasztalat. Ez csak az elvárás, de ha nem kap olyat, úgyis lejjebb adja. :)
én meg azt vettem észre, hogy a legrondább tepedelem nõ is azt írja kritériumnak, hogy magas, jóképû, sportos
A társkeresõ egy más világ, olyan torz énképet állít be az embereknek önmagukról, hogy rettenet. Fõleg a nõk, akiket bombázzák a férfiak, nézzen az ki bárhogyan is, téves képet kapnak magukról, és ezért lesznek ezek a kitételek. Aztán majd a való életben koppannak nem kicsit, mert elég hamar lapátra kerülnek...
Társkeresõkön vannak még rosszabbak is ne aggódj, a valamire való nõknek szolidabb az adatlapjuk. Az ilyeneknek sosem lesz kapcsolatuk ha továbbra is így állnak hozzá. Túlértékelik magukat.
4-es látja nagyon jól. A férfiak minden nõre ráírnak, lehazudják a csillagokat az égrõl, azt várják, h majd a nagy számok törvénye alapján akad. A nõk meg persze elhiszik, h õk a nagy dívák és a végére még a legutolsó szutyok is kritériumnak olyan paramétereket ad meg, h csak nézek:D A való életben meg örülne egy fele olyan pasinak is. Na ezek vannak még évek múlva is fent ezeken a szarokon.
Én nekem csak annyi az elvárásom h korombeli legyen (én vok 24, tehát a pasi legyen 24-28 között), legyen munkája (nekem is van melóm, nem a pénzre megyek, de ha van nekem is akkor a páromnak is), lakjon tõlem nem messzi (mondjuk max 15-20 km., mert nem hiszek a távkapcsolatokban, volt már 1 ilyen kapcsolatom, de soha többé távkapcsolatot), legyen érettségije vagy szakmája !!!! Elég az, nekem is az van! Ne legyen gyereke

Ha csak egy 10négyzetméter területű szobát szeretnék klímával hűteni, oda milyen klímát ajánlanátok illetve mennyibe kerülne napi szinten?

Legjobb válasz: Kútklíma! /keress rá a neten/ napi 150ft + 2 kút fúrása 60.000ft-200.000ft csövezés 10.000-20000ft szigetelés rá 5000-10000ft autóhûtõ 1000ft + javíttatás 4000ft bioklíma ! nekem mûködik 16fokos levegõt fúj.

Kútklíma! /keress rá a neten/ napi 150ft + 2 kút fúrása 60.000ft-200.000ft csövezés 10.000-20000ft szigetelés rá 5000-10000ft autóhûtõ 1000ft + javíttatás 4000ft bioklíma ! nekem mûködik 16fokos levegõt fúj.
A kérdező hozzászólása: Egy tetõtéri szobát.
A kérdező hozzászólása: hagyjál a hülyeséggel :D
Kis teljesítményût, mert a nagy 5 mp alatt, nagy hanggal beindulva, jéghidegre fújja a szobát és leáll, 15 perc múlva újra meleg van, újra beindul.
A kérdező hozzászólása: Segítenél ?:) Komoly a kérdés, pénzem is van rá.. és nagyon sürgõs, mert megdöglök :)
Csak az inverteres klíma jöhet szóba szerintem. Ez nem fog nagy hanggal beindulni, hanem néha néha bekapcsol, alacsony fordulat mellett, így szinte hang nélkül lesz hideg. http://www.klimaker.hu/panasonic/panasonic-re9nke.html http://www.klimaker.hu/samsung/samsung-aqv09pwcncee-aqv09pwc.. http://www.argep.hu/trend/HITA/HITACHI-RAS18fh6.html http://www.argep.hu/product_2271718.html http://www.argep.hu/product_2272621.html A Midea-t csak akkor válaszd, ha nem szánsz rá többet, én egyébként a nagyobb márkákat javaslom (Hitachi, Samsung, Panasonic, LG) A lényeg, hogy inverteres legyen.
Egy kisebb teljesítményû (2kW hûtõteljesítményû) inverteres split klíma lenne a legjobb megoldás.A fogyasztása ezer dologtól függ, ha csukva tartod az ajtót szerintem napi kb 150-200 Ft-ból kijön, de ez csak egy erõs tipp.
A kérdező hozzászólása: de miért inverteres kell ?!
Miért lenne hülyeség, amit az elsõ írt? Nem biztos, hogy annyira hatékony mint egy klímaberendezés, de abba a pici szobába elég lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!