Találatok a következő kifejezésre: Egy nap ha (3452 db)

Ma kaptam egy törpepincsert, de szerintem túl fiatal 6 hetes Mit adjak neki enni és hányszor egy nap? Ha van valakinek ilyen fajta kutyusa mondhatna "jótanácsokat" Amit lehetett a szakirodalomból már elolvastam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.
Hat hetes kutyus fiatalnak mondható mert 6-7 hetes korától lehet elválasztani az anyjától! A konzerves kaját már simán megeszi, meg nem kell neki nagy darabos kaját adni mert attól még megfulladhat! Kis darabokra feltudsz neki vágni szalámit vagy parizert! Naponta 5x vagy 3x adj neki kaját!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek...
mi pincsereket tenyésztünk és volt olyan hogy 5 hetes korukban el lettek választva az annyuktól és semmi bajuk nem lett... szerintem a konzerv jó neki vagy száraztápot áztass neki forróvízbe és amikor kihûl egy kicsit a víz már eheti is...

3 hetes babátok mennyit alszik összesen? Hányszor szopik egy nap? Ha nem alszik akkor nézelődik? Vagy ölben van? Vagy sír? Mennyit hagyjátok sírni?

Legjobb válasz: 8 hetes a babám. 3 hetesen napi 6 alkalommal szopizott (kb 20 perc), a szopik között aludt, nem sírt, ölben sem igazán volt. Most kb ugyanez van, csak most 5-ször szopik egy nap, és többet van ébren, de nem sír, és ölben sincs igazán (pihenõszékben van). Sokat mosolyog most már. Van egy 2 éves nõvére, nem nagyon érek rá babusgatni õt.

8 hetes a babám. 3 hetesen napi 6 alkalommal szopizott (kb 20 perc), a szopik között aludt, nem sírt, ölben sem igazán volt. Most kb ugyanez van, csak most 5-ször szopik egy nap, és többet van ébren, de nem sír, és ölben sincs igazán (pihenõszékben van). Sokat mosolyog most már. Van egy 2 éves nõvére, nem nagyon érek rá babusgatni õt.
Nekem már nagy a fiam, 9 hós. Én igény szerint szoptatom/szoptattam, így volt, hogy napi 15x is szopott. :) Nagy cicimániás! Õ mindig is keveset aludt, már ekkor is fenn bírt lenni akár 1-1, 5 órát is, úgy hogy nem sírt. Éjjel pedig 2-3 óránként ébredt szopizni. Amikor fenn volt sokat beszéltem, énekeltem neki. Lassan gyógyult a gátsebem, így magam mellé tettem az ágyba és úgy "beszélgettünk". Nem egy síros gyerek, ha sír oka van. Ekkor simogatom, ölelgetem, puszilgatom, szopival általában megnyugszik. Nem vagyok híve annak, hogy hagyjuk sírni. Persze most már elõfordul, hogy hisztizik vagy végig ordítja azt az idõt, amíg az ételét melegítem, de ez nem több óra hossza.

Kislanyomnak virusfertozes miatt 2 napig magas laza volt a mai nap a 3. Nap ma laztalan de a gyerekorvos azt mondta ma meg adjam a lazcsillapitot. Miert kell a lazcsillapito szirup meg egy napig ha mar nem lazas?

Legjobb válasz: Mert pl. a nurofen szirupban van gyulladáscsökkentõ. Legalábbis mi ezt a választ kaptuk.....hasonló a problémánk, mint Nektek. Jobbulást!

Mert pl. a nurofen szirupban van gyulladáscsökkentõ. Legalábbis mi ezt a választ kaptuk.....hasonló a problémánk, mint Nektek. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Koszi igen nurofen szirup nalunk is de mar nem 3x csak 2x adtam neki.koszi
Ha kisfiam beteg, akkor a dokinénink 5 napig javasolja a Nurofent, a gyulladás csökkentõ hatása miatt. Elsõ 3 nap 3x 7, 5 ml, utána csak 1-2x.


Hány ml tejed van egy nap (ha esetleg fejsz vagy tejleadó vagy és tudod)? Kíváncsi vagyok kb. mennyi a legnagyobb mennyiség, ami egy nap termelődik.

Legjobb válasz: Az igen....nem semmi.Gratulálok hozzá!Nem fogytál le,ilyen mennyiségû tejtermelés mellett? Nekem most napi 1500ml van,ezek szerint még lehetne fokozni.

A kérdező hozzászólása: Az igen....nem semmi.Gratulálok hozzá!Nem fogytál le, ilyen mennyiségû tejtermelés mellett? Nekem most napi 1500ml van, ezek szerint még lehetne fokozni.
nekem kb.1, 2-1, 5 liter
Kislányom napi kb. 1 litert evett meg, ezt cicibõl, az anyatejgyûjtõbe kb. 1200-1500 ml-t fejtem pluszba. De ehhez naponta 8* fejtem.
Szia! 2. válaszoló vagyok! Nem fogytam sajna semmit a szoptatás alatt (a mai napig sem, bár már tejet nem adok le, lányom 15 hónapos). Pedig nem eszem kenyeret, cukrot, cukros üdítõt sem, minden nap sokat sétálok kislányommal. Nem értem, majd talán most, hogy naponta csak 1*szer szopik már csak, így elkezdhetem végre a tornát is!
A kérdező hozzászólása: Hát ez tényleg érdekes, pedig elég sok energiát felhasználtál a tejtermeléshez.Én szinte zabálok és már így is fogytam egy kicsit, elsõ fiamnál is így volt.
Nekem napi 2000-2100 mililiter tejem van egy nap, ebbõl kb 8 decit megiszik a fiam, a többi megy a tejgyûjtõbe. nagyon lassan fogyok. A szülés után 6 héttel elértem a szülés elõtt súlyomat, azóta kb 3 kilót fogytam még. 6 hónapja szültem, és átlagosan étkezem.

Egy 15 éves lánynak mennyi kalóriát kell enni egy nap? Ha 155 centi vagyok kb és 45, 5 kiló ha felszedek egy két kilót az mennyire baj :S?

Legjobb válasz: Ha 1-2 kiló izmot az nem baj,sõt. Kb 1600-2000kcal/nap,de ez sok mindentõl függ.Pl életmódtól,sportolsz-e stb.

Ha 1-2 kiló izmot az nem baj, sõt. Kb 1600-2000kcal/nap, de ez sok mindentõl függ.Pl életmódtól, sportolsz-e stb.
Én is 155 cm vagyok.Csak én 40kiló :D Amúgy szerintem a 45 pont ideális, ennél több..hát hm....bár te tudod. http://www.orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt kitudod számolni, hogy hány kcal az ideális neked :)
A kérdező hozzászólása: rosszul írtam 44, 5 vagyok
A kérdező hozzászólása: Ha minden este ( ma kimaradt remélem nem baj :( ) csinálok egy húsz perces tornát ?
A kérdező hozzászólása: hogy lehet zsír helyett izmot felszedni ? mivan ha zsírt szedek fel ? 1-2 kiló látszik?
151cm magas vagyok és 44-46kg között ingadozik a súlyom. Normális a te súlyod, és az se baj, ha 1-2 kilót felszedsz. De a mérleg helyett inkább a tükörre hagyatkozz, mert pl. az izom nehezebb, mint a zsír, viszont az alakod másképp néz ki izomtól és másképp zsírtól.
Ha szimplán eszel, akkor zsírt szedsz fel. Ha mozogsz is, akkor izmot. De ehhez normális mozgás kell, nem 20 perc rubintréka. Fuss napi fél-egy órát, gyalogolj sokat, járj el valamilyen sportra és valamilyen táncra. Nekem ettõl lett szuper alakom :)
A kérdező hozzászólása: és akkor az ugrálókötelezéseim a hasizom gyakorlatok semmit nem érnek :S?

Elkezdtem diétázni oly módon, hogy a napi adagokat csökkentem (reggeli-ebéd-vacsora, nem zsíros, nem cukros stb. ) Egy nap ha nagyon kívánom max. Hány gramm csoki/marcipán ami még megengedhető?

16f Hasam miatt kezdtem diétázni, kicsi zsírréteg eltűnjön onnan (is).

Legjobb válasz: Ha nagyon rád jön a csoki ehetnék, egyél meg egy gyümölcsöt. Kb. 10 - 15 perc múlva megszûnik a csoki utáni vágy. Ha esetleg még mindig kívánnád akkor inkább egyél meg két kocka (kb. 30 gramm) magas kakaótartalmú (min. 70 %) ét csokit.

Ha nagyon rád jön a csoki ehetnék, egyél meg egy gyümölcsöt. Kb. 10 - 15 perc múlva megszûnik a csoki utáni vágy. Ha esetleg még mindig kívánnád akkor inkább egyél meg két kocka (kb. 30 gramm) magas kakaótartalmú (min. 70 %) ét csokit.
Ritter Sport (diabetikus) vagy Norbi Update1-es tejcsoki. Én az utóbbiból a tescoban bevásároltam (olcsóbb mint az update üzletben) és uzsonnára azt eszem 3-5 kockát. Bõven elég szépen lassan megeszegetve és nem fogsz hízni tõle. Nekem a csoki helyett gyümölcs nem vált be régen, mert "AKKOR IS A CSOKIRA VOLTAM KIÉHEZVE", hiába ettem egy almát. Így viszont eszek csokit néha bûntudat nélkül és ÍGY IS FOGYOK. Üdv. 28 éves 2 gyermekes anyuka
Max. 2 kocka, és lehetõleg nem minden nap. A DIABETIKUS ÉDESSÉG IS HÍZLAL, NÉZZÉTEK MEG A KALÓRIATARTALMÁT. Cukorbetegeknek van, nem fogyózóknak. Fruktózzal készül, az is cukor, csak másképp viselkedik a szervezetben, ezért jobb a cukorbetegeknek, de ezt sem ehetik korlátlanul. Cserébe magasabb a zsírtartalma, mint a nem diabetikus cuccnak. Általában a kalóriatartalma is... Magyarul: ugyanannyira vagy még jobban hízlal!!!!!!
Ui: a minap néztem, a norbis túrórudiban több a kalória, mint a normálban.

Mennyi kalóriát égetek el ha napi 100 hasizmot és 100 lépegetést csinálok a lépegetőgépen? Mit egyek mellé egy nap, ha fogyni akarok?

Legjobb válasz: :S Két almát. Bocs, de ennyitõl nem fogsz fogyni, ennél aktívabb edzés kell a fogyáshoz. Mondjuk összesen 40-60 perc mozgás, ebbõl legalább 15 perc aerob típusú. Ha mellette odafigyelsz az étkezésre (kevesebb zsír, kevesebb szénhidrát, és valami jelképes vacsora csak, fõként fehérjébõl), akkor fogyni is fogsz. Kiinduló súlytól, anyagcserétõl függ, hogy mennyit és milyen gyorsan.

:S Két almát. Bocs, de ennyitõl nem fogsz fogyni, ennél aktívabb edzés kell a fogyáshoz. Mondjuk összesen 40-60 perc mozgás, ebbõl legalább 15 perc aerob típusú. Ha mellette odafigyelsz az étkezésre (kevesebb zsír, kevesebb szénhidrát, és valami jelképes vacsora csak, fõként fehérjébõl), akkor fogyni is fogsz. Kiinduló súlytól, anyagcserétõl függ, hogy mennyit és milyen gyorsan.
Függ attól, hogy milyenek a paramétereid, de kb 50 kalóriánál biztosan nem több.

Mennyi vitaminra van szükségem egy nap, ha ülő foglalkozású munkám van és hetente 3-4 alkalommal súlyzózok?

Legjobb válasz: Amennyi egy vitabolic-ban vagy egy mega daily one plus-ban (napi adagjában) van + 1g C-vitamin. Ez az alap.

Amennyi egy vitabolic-ban vagy egy mega daily one plus-ban (napi adagjában) van + 1g C-vitamin. Ez az alap.
Alap volna egy multikomplex, ami a zsírban oldódó vitaminok legalább 100%-át tartalmazza az RDA szerint, és emelt mennyiségû C és B-vitaminokat.
Én Mega Daily one-t meg 1000mg C-vitamint szedek. De ha van rá több pénzed vehetsz komolyabbat is. Ez a minimum szerintem.
Így van, ha nagyobb a keret, akkor Multi Pro szerû.

Vannak olyan 50 ccm-es motorok, amelyek kibírnának egy 240 km-es utat, akár többször is (nem egy napon)? Ha igen, mely motorok lennének erre alkalmasak?

Persze nem nyélgázon hajtva.

Legjobb válasz: Uccsó: értelmezési problémáid akadtak, azt írtam a zárójelbe, hogy NEM egy napon. De azért köszi, hogy megpróbálkoztál a válaszadással.

A kérdező hozzászólása: Uccsó: értelmezési problémáid akadtak, azt írtam a zárójelbe, hogy NEM egy napon. De azért köszi, hogy megpróbálkoztál a válaszadással.
Vannak ilyen motorok, több is. A Babetta-formájú pedálos lélekvesztõk is képesek rá, de abszolút nem biztonságosak, mert a futómûvük és fékjeik nem valami komolyak. Városon belül még csak-csak elszaladgál velük az ember, de több száz kilométeres, vélhetõen fõutakat is érintõ útra már nem célszerûek. Viszont ezen kívül szinte minden manapság ismert 50-essel meg lehet tenni biztonságosan ekkora utat, ha jó állapotban van. A Simsonok is kibírják, ha még nem találkoztak a "tudok egy jobb beállítást, úgy meg, mint az állat" falusi ezermesterekkel, a '90-es évek eleji, dobfékes robogók is meg tudnak tenni ekkora utat, az új, vízhûtéses, tárcsafékes, látszólag gyors és erõs darabok is képesek erre (igen, még a "szar kínai" darabok is, csak nem kell végig nyélgázon bömböltetni õket, mert azt nem szeretik), a hiperturbósportracingreplicaoriginalmotogp Apriliák/Hondák is meg tudnak tenni ekkora utakat és a krosszendurófrísztájlszupermotótriál 50-esek is alkalmasak rá. A kérdés csak az, hogy vajon te meg tudsz-e tenni ekkora utat 50-es motorral. Az átlagsebességed ugyanis valahol 40-50 km/h között lesz (de inkább közelebb a 40-hez), a szabályokat betartva pedig még a 40-et sem éred el. Vagyis rendszeresen 6 órás vagy még hosszabb motorozásokra kell számítanod egy olyan 50-es nyergében, ami lehet, hogy nem is kényelmes (mert általában kis testû motorokról van szó, nagyobb darab ember kényelmetlenül fér el rajta). Ez sokkal nagyobb korlátozó tényezõ, mint a motor megbízhatósága.
Az én Simsonom simán kibírná szerintem.
ki van zärva, amugy meg hülyet kapnäl.....240km ehy heten is sok lenne nem egy nap többször värosban szaladgälni arra terveztek a kismotorokat nem hosszutävra..
nem véletlenül 18%-os válaszokat ad

Egy 8, 5 hós babának hányszor kell ennie egy nap, ha még szopizik? Mit adhatok neki egy nap?

Legjobb válasz: A lányom ugyan ennyi idös,ö mindent eszik.Reggel szopizik,10órai gyerekjogjurt,vagy tejbegríz,délben fött kaja,uzsi gyümölcs.Kompót,vagy nyersen kekszel,vacsi tejberizs gyümivel,vagy gríz gyümivel szopizik alvás elött.Még is min 3x felkel.

A lányom ugyan ennyi idös, ö mindent eszik.Reggel szopizik, 10órai gyerekjogjurt, vagy tejbegríz, délben fött kaja, uzsi gyümölcs.Kompót, vagy nyersen kekszel, vacsi tejberizs gyümivel, vagy gríz gyümivel szopizik alvás elött.Még is min 3x felkel.
Szia, ennyi idõs korában már javában elkezdhetétek a hozzátáplálást. így sokszínû a paletta pl. ebédre: krumpli-répa, alma-banán, krumpli-sütötök, esetleg este milupa tejbepapi (nekem nagyon szerette a fiam). De Ötleteket meríthesz a bébiételekbõl is:) jó babázást
A kérdező hozzászólása: Persze sokfélét eszik, de azt nem tudom hányszor ehet egy nap szilárdat. A tejpép nem ízlett neki. Sajna. Délelõtt kap gyümölcsöt, délután fõzit. Kevésnek bizonyul, mert nehezen alszik éjszaka sokat felkel és max reggel 5-6 ig durmol csak. Arra gondoltam, valahogy beszúrok dél körül még egy fõzit. Jó úgy? Lehet már?
Ha a baba igényli akkor persze:) kostoltasd aztán úgyis beáll majd...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!