Találatok a következő kifejezésre: Egy nagyon kutyanak jo (24 db)

Kutyáknak jó a fogkrém? A kutyám szája nagyon büdös, elterveztem, hogy egy nagyon kis mennyiségû fogkrémet rakok egy kutyatáp darabkára, és úgy megeszi. Jó ez az ötlet?

UI: Nem akarok venni semmit.

Legjobb válasz: Nem, az embereknek való fogkrém nem jó a kutyának. Van kutyafogkrém, de mivel nem akarsz venni semmit, marad a szag.

Nem, az embereknek való fogkrém nem jó a kutyának. Van kutyafogkrém, de mivel nem akarsz venni semmit, marad a szag.
Nem. attól, hogy megeszi nem lesz jobb a lehelete. A fogkrém csak akkor használ ha szétdörzsölik és segít leoldani a fogon lévõ lepedéket és bomló anyagokat. Szedesd le a fogkövét, illetve adhatsz a kajájába apróra vágott búzafüvet a klorofil szagtalanít.
én elmentem állatorvoshoz, és leszedettem a fogkövet... a fogai csillognak, és a 7 éves kutyának kölyökkutyaszagú a szája. ajánlom. ha már nagyon büdös, azon fogkrém nem fog segíteni.. valószínûleg már van olyan foga, ami rohad, esetleg ki kell húzni.
Kutyatáptól büdös mert fogköves tõle a foga.Velõscsont kéne.
Kb semmit nem fog használni, még ha sikerül is rávenned a kutyát, hogy megegye. Szerintem..
Adjál neki Denta stix -et, vagy más kutya fogápolót. De a rossz szájszag nem biztos, hogy a fogától van, emésztési probléma is állhat a háttérben.
Nem szabad! Pár nap és magától elmúlik. Adhatsz neki száraz kutyakatát és gyorsabb lessz.
A kérdező hozzászólása: Okés , köszönöm , igyekszek kutyám minél jobb leheletére.

Van egy nagyon szép kutyám olyan ügyes de nemtudom mien nevet adjak neki puli kutya még kicsi mondajatok valami jo kutya nevet?

puli.kutya.név.

Legjobb válasz: Madzag. Bagó. Csuhé. Avar. Bakter. Áfonya. Bodza. Mazsola. Kökény. Kócos. Kapca. Cafrang. Cefre. Csibor. Lekvár. Pertli. Zsuga. Rojtos. Pletyka. Pityke. Szikra. Virgonc. Rumli. Stikli. Tüske. Vagány. Kan vagy szuka, egyébként? Fekete színû?

Madzag. Bagó. Csuhé. Avar. Bakter. Áfonya. Bodza. Mazsola. Kökény. Kócos. Kapca. Cafrang. Cefre. Csibor. Lekvár. Pertli. Zsuga. Rojtos. Pletyka. Pityke. Szikra. Virgonc. Rumli. Stikli. Tüske. Vagány. Kan vagy szuka, egyébként? Fekete színû?
valami jó magyaros nevet mindenképp. Én egy pulit ismerek, õt Boginak hívják :)
Süti, Ropi, Gombóc, Gombolyag, Gombi-Gomba
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszokat de 1sem tetszet valami szép de a szüleim ragadnak a Dániel/Danika... hoz Fiu kutya fekete szinü/szörü
szuka pulit ismerek Bömbi a neve :)
Én Gombolyag nevû pulit ismerek:) Szerintem ötletes név
Tisza
Ahány pulit ismerek, mindet Bogár/Bogi-nak hívják.:S egy van, aki nem Bogi, az õ neve Csinszka.
Szalonna
Szerintem is a Bogi jó név lenne, már ha szuka. De ha kan, akkor Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lotharingen (Ez egy jó hosszú név:D)
Szerintem lehetne Yoda.c:
Bogáncs! (mint Fekete István regényében) és sztem ez abszolút magyaros név, egy pulihoz ilyen illene :)

Szerintetek milyen kutya jó panelba? (mi a si-cun gondolkoztunk de nagyon örülnénk egy kis yorkshiernek vagy westinek! ) Szerintetek?

Legjobb válasz: Más-más karakterû kutyák, ne feltétlenül csak a külsõ vezéreljen. Akármennyire cuki is, egy westie és egy yorkie is terrier.

Más-más karakterû kutyák, ne feltétlenül csak a külsõ vezéreljen. Akármennyire cuki is, egy westie és egy yorkie is terrier.
Bármelyik jó lehet, megfelelõ mennyiségû séta esetén!A terriereket elsõ kutyának nem szokták javasolni, következetes nevelést igényelnek!
shih-tzu nagyon jó panelba, családunkba kettõ is van igaz õk kertes háznál benti kutyaként! Imádnak mint minden kutya sétálni, kell is nekik a testmozgás, de nem kell annyi lefárasztás nekik mint egy yorkinak! De amúgy igazi kis bohócok, de nagyon makacsok is, nehezen tanulnak! Szõrápolásuk igényes ezt figyelembe kell venni vételkor, és ne vegyél természetesen szaporítótól!
Amelyik tetszik...a lényeg, hogy jó helyrõl, tenyésztõtõl (törzskönyvvel!) vegyétek. A másik fontos, hogy sokat foglalkozzatok vele, kutyasuli, tanítás, nagy séták, és akkor nem lesz gond. De a terrierek karakánabb egyéniségek, mint egy shih-tzu. Nekem egy 5 éves yorkim van, most értünk haza egy 2 és fél órás sétából, és már megint itt dobálja a plüssét, hogy játszunk.
Ha rendesen kimozogja magát, akkor bármelyik fajta lehet.
Én bichon havaneset ajánlok, nekem is az van, nála jobban nem is kívánhatnék magamnak, egyszerûen imádom :)


Későbbiek folyamán szükségem lesz egy nagyon jó házőrző kutyára, család- és gyermekbarát legyen. Melyik fajtát ajánljátok? Ha lehet egészítsétek ki saját tapasztalatokkal.

Legjobb válasz: itt le van írva hogy mennyire gyerek barát és hogy alkalmas-e házõrzõnek: http://olcsokutya.uw.hu/ de ajánlom a kutya sulit mert akkor rendesen fogja õrizni a házat :D sok sikert

itt le van írva hogy mennyire gyerek barát és hogy alkalmas-e házõrzõnek: http://olcsokutya.uw.hu/ de ajánlom a kutya sulit mert akkor rendesen fogja õrizni a házat :D sok sikert
A belga juhászkutya nem kerdbe való...kõkemény munkakutya a vele dolgozni kell, kutyasuliba járni, sportolni!!! HA csak egy jó házõrzõt akarsz akivel nincsennek komolyabb szándékaid csak a porta õrzés és a gyerekekre vigyázás illetve velük való játszás akkor Skót juhászkutya lenne a legalkalmasabb, persze labdázni velük is kell mindennap de nyugodtak.Az amerika bulldog nagyon gyerekbarát, de nagyon nagy a mozgásigénye és szintén igénylik a munkát.
Nekem saját tapasztalatom csak a border collie-val van, de azt semmiképpen sem ajánlom, mert nem is házõrzõ. Amiket ajánlok, hogy nézz meg, olvass róla. Német juhászkutya: http://www.kutya-tar.hu/fajtak/nemet-juhaszkutya Hovawart: http://www.kutya-tar.hu/fajtak/hovawart
Eszembe jutott, hogy még az Amerikai Bulldog is is biztosan jó lenne, a gyerekekkel nagyon toleráns, és kiváló házõrzõ. Szóba jöhetnek még a belga juhászok is, õk is nagyon jó jelzõkutyák, és szeretik a kutyákat. Még a Boerboel lenne nagyon jó, de hazánkban szerintem elég ritka fajta, viszont ott van a Bobtail, az is jó jelzõkutya, és jóban van a gyerekekkel.
A hovawartra is el lehet mondani, amit az elõzõ válaszoló írt. Én azt javaslom menj be egy menhelyre. biztosan tudnak neked segíteni.
Magyar vizsla!! Ha betanítod nagyon okos megcsinál mindent.És ha jön valaki akkor torka szakadtából elkezd ugatni (Ezt úgy értem ha szomszédot vagy ismerõst lát szinte minden nap akkor azt már nem fogja meg ugatni.De ha egy vad idegent lát megveszik úgy ugat ) és nagyon békés nyugodt természetû a gyerekekkel is eljátszik.
Komondort ajánlanám. A család minden tagját imádja, de nagyon kemény házõrzõ. A kinti tartás való csak neki. Ez az õsi magyar fajta dísze az udvarnak, könnyû ellátni, takarmányra nem nagy igényû, tekintélyt parancsoló kutya.

Kaptunk egy nagyon jó vérvonalból származó Németjuhászt, most 3 hónapos gondolom kérdésem hülyeség, de még most is okos és tanítható kutyát tudok belőle kihozni? Ugyanis kicsit szeles?

Tehát a kérdésem az lenne hogy mikortól érdemes tanítani kezdeni a kutyát?és szeretnék tippeket módszereket a tanításra!köszönöm!

Legjobb válasz: Tanítani, nevelni az elsõ pillanattól kezdve kell, hogy hozzátok került. A kiképzés az más kérdés. Egyébként a kölyökkutyák általában "szelesek", de ez nem jelenti azt, hogy nem taníthatóak. Az enyém alig múlt két hónapos, de már az "ül", "fekszik", "fordul" vezényszóra jutalomfalat nélkül is teljesít. És ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor tudja, hogy nem. Pedig a kölyökkutya szellem még tombol benne.

Tanítani, nevelni az elsõ pillanattól kezdve kell, hogy hozzátok került. A kiképzés az más kérdés. Egyébként a kölyökkutyák általában "szelesek", de ez nem jelenti azt, hogy nem taníthatóak. Az enyém alig múlt két hónapos, de már az "ül", "fekszik", "fordul" vezényszóra jutalomfalat nélkül is teljesít. És ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor tudja, hogy nem. Pedig a kölyökkutya szellem még tombol benne.
Nézd, egy jó munkavonalú kutya 200%-on pörög, akár ráfog a fémre, akár nem. Náluk ez az elvárás, és ha nem tudsz igazodni hozzá, akkor inkább most felejtsd el, mert sokkal jobb nem lesz, csak szenvedni fogtok egymással. Másféle munkára még nagyon jó lehet, de igényli azt a hozzáállást, amivel egy szakembernél találkozna, hogy kezelhetõre legyen terhelve, de azért megmaradjon a kölyökkora. Dolgozni kell vele, ha csak hobbiból is, de rendszeresen és keményen, idõt-energiát igényel.
Mégis...milyen legyen egy 3 hónapos német juhász, ha nem "szeles"? Ajánlatos lenne kutyaóvodát keresned. Nem is legfõképp a kutya miatt, hanem a te kevéske ismereted miatt.
Tényleg jó ötlet a kutyaovi, mert játékos formában már megkezdheted a nevelését.Tényleges kiképzésre 7-8 hónapos korára érik meg egy kutya, addig nem szabad erõltetni, csak inkább a szabályokat felállítani és következetesen betartani.Jobb helyeken 12 hetesen viheted el a kutyát, ez a legideálisabb, tehát semmirõl nem vagytok lemaradva, mert még nagyon kölyök.
Mégis, neked mit jelent a "fékentartás" 3 hónapos kutyánál? Munkavonalú nj-im voltak, vannak, évtizedek óta.Valóban vannak köztük túlfûtöttek is. Velük kicsit többet kell foglalkozni, sokkal több mozgatásra, foglalkozásra van szükségük. De ez igaz némileg minden jó képességû munkavonalúra.Nem csak nj-re, hanem akár malira is pl.
3 hónapos korától SZOCIALIZÁCIÓ, HATÁROK MEGSZABÁSA majd ALAPENGEDELMESSÉG KÖTELEZÕ. Ez nem csak a te kutyád esetében van így. Egy 5 éves kutyát is meg lehet tanítani ülni...de szocializálni már annál kevésbé. Kezd el szocializálni, és közben az alapengedelmességet is kezdheted...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzáértõ válaszokat!már most sokkal okosabb vagyok!ha valamit nem tudnék még kérdezek!
Honnan tudjuk?
Jah és ha még is megengedik csak is jó helyrõl tenyésztõtõl. Sajnos nagyon sok spani örökletes betegséget hordoz magába közöttük az enyém is pedig én õt találtam. És most szenvedünk mind a ketten.
Mi ezt nem tudjuk megjósolni, én is így vagyok vele ha nem engedik most akkor valószínû, hogy akkor sem fogják. Próbáld meg bebizonyítani nekik, hogy igenis szeretnél kutyát, segíts be a házi munkába, tartsd rendben a szobádat, tanulj jól stb.
Belenéztem a kristálygömbömbe, de sajnos a jövõnek ezt a részét még homály fedi.
A kérdező hozzászólása: háát kösz tulzásba nem estetek!! azért a kristály gömbös durva volt de igazatok van

Milyen eledelt /zsákos/ jo minosegut ajanlotok kuvasz kicsi, es nagy kutyanak. Lesz egy westie is?

Legjobb válasz: Kicsit értelmetlen a kérdés, próbálj finomítani rajta. Kuvasz kölyöknek valami nagytestû kölyökkutyák számára készült tápot ajánlanék, pl. Acana puppy large breed, Orijen puppy large breed, Hill's SP puppy large breed, kicsit olcsóbb de még elfogadható minõségû a Happy Dog Maxi Baby. Felnõttnek ugyanezek csak a felnõtt változatban. A westie hogy jön ide?

Kicsit értelmetlen a kérdés, próbálj finomítani rajta. Kuvasz kölyöknek valami nagytestû kölyökkutyák számára készült tápot ajánlanék, pl. Acana puppy large breed, Orijen puppy large breed, Hill's SP puppy large breed, kicsit olcsóbb de még elfogadható minõségû a Happy Dog Maxi Baby. Felnõttnek ugyanezek csak a felnõtt változatban. A westie hogy jön ide?
Attól függ mennyit tudsz rászánni, kölyöknek kölyöktápot felnõttnek felnõttet: acana, brit care, kennel's favourite, cibau, farmina team breeder, brit premium, ecopet.
A kérdező hozzászólása: fajtájú* bocsi :)
labrador keverék :) )
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ ;) (Y)
nincs mit :)
Labrador! Én is láttam azt a filmet :)

Mennyibe kerül körülbelül egy nagyon jó minőségű amstaff kölyök kutya?

olyasmi kennelekre gondolok mint pl: rockstone,sweet gangland,hörcsögfalvi,tiger tatto's..

Legjobb válasz: szerintem 60tol kezdõdik és határ a 170-180ezer forint

szerintem 60tol kezdõdik és határ a 170-180ezer forint
Hat a 60 rugo kicsit olcsocska.Max standardhibas kolykot kapnal ennyiert.Kiallitasi minoseg 100-tol felfele.
Amiket a kérdezõ felsorolt az nem 60. Kiállítási kutya 120-130 környékén és afelett van kb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat..énis ilyesmi árakra tippelgetek
Hát 60ért max fél éveset kapsz, amit már nem tudtak eladni, bár ez meg ritka. De 80 körül már vannak jó kennelek. Azt még hozzá tenném, hogy nemhogy hasznuk nincs rajta, de még buknak is, tehát a 80 törzskönyvvel, oltásokkal, chippel, szûrésekkel, szerzõdéssel nagyon jó ár.
Valaki a múltkor okoskodott az egyik kérdésben, hogy biztosan tenyésztõtõl van a staffordjuk, mert 25 ezerbe került :) Attól totál elvonatkoztatott, hogy 4 hetesen(!!!)elhozták a kiskutyát a "tenyésztõtõl".
Igazán komoly tenyészkutya 1000 euro.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) már megvan a kutyám 180 000FT volt az ára :)
az szép:) és melyik kennelbõl? Képet tudnál tenni róla, kíváncsi vagyok:)

Egy nagyon kis kutyanak jo ha konzervet adok enni?

kb,hany eves kortol lehet neki betanitani azt,hogy uljen le,??

Legjobb válasz: Az enyém 7 hetesen már ült parancsra.Ugy tanitottam, hogy a jutalomfalatot,huztam a fejétol a háta felé és mondogattam, h ÜL!Ez nekünk 15 percet vett igénybe, de mindennap gyakoroltuk vele többször, miután mmegtanulta.

Az enyém 7 hetesen már ült parancsra.Ugy tanitottam, hogy a jutalomfalatot, huztam a fejétol a háta felé és mondogattam, h ÜL!Ez nekünk 15 percet vett igénybe, de mindennap gyakoroltuk vele többször, miután mmegtanulta.
Szia! Az én kutyusom kb. 2 hónapos korátok kap konzervet. Nem árt neki de a "fõ kaja" a száraz kajcsi legyen. Ja és szintén kb. 2 hónapos korától tanitottam neki az ülést. Egy pár nap alatt meg is tanulta és már simán megy neki. Most fél éves és a kaját is úgy kapja, hogy fél méterre leül a táljától és megvárja még kiszedem, majd simit kap a buksijára, csak akkor kezd el enni.
Szia! Ügyelj arra, hogy a konzervet csak kiegészítõként add, mivel nincs akkora tápértéke, mint a szárazkajának! Viszont ha mindig konzervet adsz, nem fogja megenni a szárazat, mert a konzerv finibb! Adhatod neki úgy is h pár bogyót raksz közé!
Kiskutyának vehetsz tápot(royal canin, starter)Nagyon jó táp 4 hetes kortól.Vagy lehet venni kutyatápszert.Etetheted konzervvel is, de én nem tenném.
A kérdező hozzászólása: az en kutyam 8 hetes es ozpincs a fajtaja!elejinte mikor elhoztuk, konzervet kapott, de az uruleke nagyon ritka volt, ezert elkezdtunk neki adni mindne nap csakis szaraz kajat, de azota meg gyakran alig jon ki az urulek a fenekebol, es kozben pedig nyivitozik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!