Találatok a következő kifejezésre: Egy nagyon kutyanak (396 db)

Milyen kutya a bichon havanese? Honnan/kitől vegyek? Mit tegyek ha sétáltatom és jön egy nagy kutya (ha felveszem és pl nekemtámad)?

Úgy értem, hogy milyen gyorsan tanul, meddig él általánosan stb,észrevételek. Tudom ott az internet, de most bichon havanese gazdákat kérdezek, hogy mennyire alkalmas.Én egy emeletes házban lakok de van id?m b?ven sételtatni :)

Legjobb válasz: Nekem havanesem van, kisfiú. Nagyon okos, gyorsan tanul, már 8 hetes korában, amikor elhoztuk, tudta a nevét, kutyapelenkára végezni a dolgát, az ült, és a pacsit. Vár a kajánál nem rögtön oda furakszik megvárja amíg elmegyünk onnan mert oda raktuk neki. Egy játékkal játszik, mással nem hajlandó mindig választ egy játékmackót magának ha már széttépte az elõzõt "ASSZONY" néven hallgat a macira és ha mondjuk neki hozd az asszonyt akkor hozza és játszunk mindannyian vele, mert nagyon játékos. Cica mellett van nevelve, nagyon szeretik egymást, és játszanak is együtt sokat, nem bántja a cicát, nagyon gyorsan fut ha az unokatesómék kutyája megkergeti persze az is csak játékból van. Tudja az: ül, pacsit, fekszik, hopi, puszi, döglik, aludni, fürödni, sétálni, pisilni, vakarni, cica, papi, mami, több gyerek nevét, aludni, meg még ezer féle dolgot, nagyon nagyon kis okos, és szép, fõleg az jó még benne, ami egyik kan kutyában sincs szinte nem ugrál meg, néha csak a kis mackókáját.

Nekem havanesem van, kisfiú. Nagyon okos, gyorsan tanul, már 8 hetes korában, amikor elhoztuk, tudta a nevét, kutyapelenkára végezni a dolgát, az ült, és a pacsit. Vár a kajánál nem rögtön oda furakszik megvárja amíg elmegyünk onnan mert oda raktuk neki. Egy játékkal játszik, mással nem hajlandó mindig választ egy játékmackót magának ha már széttépte az elõzõt "ASSZONY" néven hallgat a macira és ha mondjuk neki hozd az asszonyt akkor hozza és játszunk mindannyian vele, mert nagyon játékos. Cica mellett van nevelve, nagyon szeretik egymást, és játszanak is együtt sokat, nem bántja a cicát, nagyon gyorsan fut ha az unokatesómék kutyája megkergeti persze az is csak játékból van. Tudja az: ül, pacsit, fekszik, hopi, puszi, döglik, aludni, fürödni, sétálni, pisilni, vakarni, cica, papi, mami, több gyerek nevét, aludni, meg még ezer féle dolgot, nagyon nagyon kis okos, és szép, fõleg az jó még benne, ami egyik kan kutyában sincs szinte nem ugrál meg, néha csak a kis mackókáját.
74%os Miért talán a Border meg a Stafi nem divatkutya? Nem hát...
Nekem két havanesem van.Nagyon kedves és aranyos kutyák.Könnyen tanulnak, és sokat kell velük foglalkozni, mert igénylik.Viszont attól, hogy ilyen kis plüsskutyák, rájuk fér a szigor-mint bármely más kutyánál, mert hamar ellehet õket kényeztetni, és akkor kezdõdnek a bajok...Én nem tenyésztõtõl vettem egyiket sem, de teljesen egészségesk nincs semmi bajuk.Nagyon ragaszkodóak, már-már ezt néha túlzásba is viszik.Az enyémek nagyon szeretnek kirándulni , bármennyi km-t képesek legyalogolni.A lány kutyám imád apportírozni(ezt nem tanítottam, hanem magától csinálja kiskora óta.)Mindkét kutyám más személyiség.A fiú higgadtabb, a lány játékosabb.A lakótelepen pórázon sétáltatom õket, viszont a kirándulásokon lekerül róluk.Ha nagykutya jön-inkább elkerüljük(ha idegen kutyáról van szó), de volt már olyan, hogy ölbe kellett kapni.Remélem segítettem.Egyébként tényleg imádnivaló kis ebek!
Az enyémet nem bántják amúgy a nagykutyák. Vinnyog a nagykutyáknak és indul a szimatolás barátkozás!!!
A havanesek még nem is betegesek mint mindenféle kutya. Egy betegségük van ami csak egyszeri mégpedig kijön valami harmadik szemNEMJUTESZEMBE xD tehát ilyen mirigy és mûteni kell de ritka az ilyen és ez az egyetlen ami fajta betegség. Ha mûteni is kell nem nagy kiadású és nem árt a látásának :) ÉS MONDOM RITKA ÉS EGYETLEN FAJ BETEGSÉG!
Egyik ismerõsömnek yorki és máltai keveréke van. Gyönyörû krém színû, hosszú szõrû, nagyon szép, olyan mint a bolognese. Szerintem a bolognese is nagyon aranyos, nekem õk valahogy jobban tetszenek :)
Én nem azt mondtam, hogy ne legyen. Remeg kis kutyák, nagyon aranyosak, én is szeretem õket... de mostanra divatkutyák lettek!!!
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom meg nagyon aranyosak az õ kutyáji is csak az anyukám nagyon fél a térd magasságnál nagyobb kutyáktól :)
Kedves kérdezõ! Maradj a bichonnál ne hallgass az elõzõre, a bichonok nagyon jó kutyák!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat és hasznosnak jelölöm õket :)
Elõzõ vagyok, elfelejtettem nagyon szeretnek sétálni, ha mondom hol a póráz? megyünk, akkor már visít és rohan az ajtóhoz :D
10:12-->csípõ diszlexiás:D:D:D:D:D

Mennyi esélye van, hogy egy kiscica és egy nagy kutya összeszokik?

Van egy foxink. Lakásban tartjuk, nagyon nyugodt, kenyérre kenhető. Vannak gyerekeink, ők is imádják mindent elvisel, még azt is, hogy a kicsi a hátára ül. Volt már tengeri malacunk azt ha kivettük, letettük elé, mellé, nem bántotta. Kíváncsi volt rá, de egy idő után otthagyta. A hörcsögöt sem bántotta amikor az meglépett és bóklászott mindenfelé. Mivel beköltözött egy egér hozzánk, na meg amúgy is szeretjük a macskákat is, szeretnénk egy kiscicát. Mivel a kutya nyugis természetű reménykedem, hogy megszokja az új jövevényt. Kint egyébkét egy igazi foxi, ugrál, rohangál megállíthatatlan és mindent kerget ami mozog, még a faágakat is. Mi a véleményetek esetleg van valakinek tapasztalata ebben? Kellő türelemmel elérhető, hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: Ha a hörcsögöt se bántotta, akkor szerintem a cicával se lesz gond. Csak így mellékesen jegyzem meg: nem kellene hagyni, hogy a gyerek a kutya hátára üljön. Egy kistestû kutyáról beszélünk. Nem tudom miért kell mindent megengedni a gyereknek a kutyával szemben.. aztán meg csodálkoznak sokan, hogy megharapja a kutya a gyereket.

Ha a hörcsögöt se bántotta, akkor szerintem a cicával se lesz gond. Csak így mellékesen jegyzem meg: nem kellene hagyni, hogy a gyerek a kutya hátára üljön. Egy kistestû kutyáról beszélünk. Nem tudom miért kell mindent megengedni a gyereknek a kutyával szemben.. aztán meg csodálkoznak sokan, hogy megharapja a kutya a gyereket.
A kérdező hozzászólása: Pici gyerek és a kutya a kistestû kutyák felsõ határán van. 11 kilós csupa izom a gyerek meg még a 11 kilót sem éri el. Figyelünk rájuk. A nagyobbak természetesen már nem lovagolnak a hátán. A kicsi is csak egyszer-egyszer csüccsent rá. A kutya meg a legnagyobb nyugalommal feküdt tovább. Még csak soha rá sem morrant.
Van egy most 10 éves nagytestû keverék szukám, utálja a macskákat, amikor anno volt, mindig kergette(hiába volt a tanítás..), az a macska meg nyafka volt, nem védte meg magát, csak menekült, kutya meg ragadozó üzemmódba be. Tavaly nyáron hoztunk egy kiscicát, miután a másik eltûnt valahova..na ez úgy kezdte, hogy kismacskaként rácson keresztül felpofozta a kutyát. Félméterre etetem õket, teljesen rendben vannak. A másiknál a 10 méter is kevésnek számított. Hidd el, olyat esett az állunk, hogy még most is szedegetjük a darabjait :)
Mi most szoktattunk össze egy berni pásztort 2 kiscicával. Pár napig vigyáztunk, cica kézben, kutya szagol, aztán cica mászkál, kutya nézi, mi átfogjuk a nyakát, ha nagyon megindulna, közben simogatjuk és beszélünk hozzá. Látszott, hogy nem akarja õket bántani, lengette a farkát, de az izgalomtól egész testében remegett és attól féltünk, hogy a nagy örömtõl valamelyik cicát feldönti, vagy a hirtelen mozdulatától a cicák megijednek és orron karmolják. Aztán napok múlva összeengedtük õket, közben folyamatosan beszéltünk nyugodt hangon a kutyához. Az egyikkel hamar összemelegedett, szagolgatta, pofozgatta, de nagyon finoman és a cica vevõ volt rá. A másik sokáig fújt, ha a kutya közelebb ment hozzá, de most már megszokták egymást. A cica is megnyugodott.
Én most hoztam haza egy 3 hetes körüli kiscicát kb. 5 napja, van egy kistestû keverék kiskutyám aki a tengerimalacaimmal is jóban van. Úgy összebarátkozott a cicával, hogy már olyan mintha az anyja lenne. A kiscica a cicijét szopizza. Szerintem nálatok sem lesz gond. :)
A kérdező hozzászólása: Megjött a cica. A kutyus izgatott, liheg rendesen. Körbeszagolgatta, körbenyalogatta. A cica nem fél tõle, kíváncsi. A cica mosdik az ölemben a kutyus ül mellettünk és liheg. Igaz amikor jött a cica a kutyut elvitte a párom egy hatalmasat játszani, hogy kissé ki is fáradjon (már amennyire egy foxit ki lehet fárasztani). Szóval egyelõre még csak nem is ugatta. Ha megyek a suliba a gyerekekért, majd a cicát elkülönítem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma már biztos, hogy jól megférnek egymással. A kutyánk, felnõtt fiú foxi létére nagyon gyengéd a falka új tagjával. A maccs meg kihasználja, szívesen rágja a fülét, idõrõl idõre levadássza a lábait. A kutya meg hagyja, meg sem moccan, néha megnyalogatja. Jópofa, hogy az álló kutya hasa alatt lazán átsétál a cica. Külön tányérba kapják az ételt, de a cica gyakran átpofátlankodik a kutyához õ meg nem bánja. A vizes tálból már csak egy van, mert a cica nem használta a sajátját. A kutyus meg szépen iszik a cica mellett. Le a kalappal a kutyus elõtt.

Üdv szeretnék, egy nagy kutyát de van egy tacskóm aki neki megy minden kutyának, szerintetek egymásnak fognak ugrani?

Legjobb válasz: Elõször meg kellene nevelni a tacsit, mert látszik, hogy ezt teljesen kifelejtetted az életébõl! Ha már egy tacsival sem bírsz el, semmiképp sem javasolom a malamutot! Igaz, a tacskók sem könnyû esetek, de a malamuthoz képest még mindig a nagyon egyszerûekhez tartoznak.

Elõször meg kellene nevelni a tacsit, mert látszik, hogy ezt teljesen kifelejtetted az életébõl! Ha már egy tacsival sem bírsz el, semmiképp sem javasolom a malamutot! Igaz, a tacskók sem könnyû esetek, de a malamuthoz képest még mindig a nagyon egyszerûekhez tartoznak.
Az ilyet sosem értettem.. Miért szeretnél te egy nagy kutyát, ha van egy aprócska tacskód, és még azt sem tudtad rendesen megnevelni!?
A kérdező hozzászólása: Pl:malamut vagy berni pásztorra gondoltam.
hát kockázat megvan benne sõt akár az is elõfordulhat hogy egymást közt lerendezik nagyobb sérülés nélkül mert a nagyobb kutya simán legyõzi a tacskót és ha az megadja magát akkor az is elõfordulhat hogy nem lesz baj.de a valószínûbb az hogy rossz kimenetele lesz és magadat okolhatod majd.vidd el a tcsit kutyasuliba
Nem vagyok kutyaszakértô de szerintem az ùjfundlandi az egyik legbarátságosabb kutya kisgyerekek mellé is szokták venni mert vèdelmezi ôket.
Golden Retriever az nem bántaná

Hogy lehet ez? megérezte hogy szeretem az állatokat? Tegnap mentem az utcán, és egy nagy kutya asszem német dog, igen az volt, szóval egy német dog elkezdett felém futni.

Nemfutottam el,mert akkor áldozatnak nézett volna.Így hát álltam,de a kutya csak közeledett.Nem paráltam be,gondoltam ugyis megáll...de nem! Hopp nekemugrott és feldöntött!Elkapta a nyakamat is.És a csuklómat is megpróbálta szétharapni,mikor a szemébe néztem.Nemtom mi lett vele,de leült és szuszogott.majd megsimogattam,és hemperget?zött.Pedig már azthittem végem lesz.Én nagyon szeretem az állatokat,volt már egy csomó állatom:

Legjobb válasz: Ez õt nem igazán érdekli, különben nem is támadott volna meg, ha ilyen szempontjai lettek volna. Én alapvetõen két variációt tudok elképzelni: vagy nem is ténylegesen támadott, csak játszani próbált a maga módján, vagy a viselkedésed bizonytalanította el, és amitt vonult vissza ( a szembe bámulás ugyanis figyelmeztetésnek/feynegetésnek számít az állatok között, ami a földön fekvõ áldozattól erõsen szokatlan). Az elsõ amúgy a valószínûbb, ha egy kutya szét akar tépni, akkor ennyivel nem úszod meg sajnos. u.i: a fürge gyík Mo-n védett, ne nagyon reklámozd, hogy tartottál, mert illegális.

Elõzõnek: felháborító felelõtlenség olyasmit írni egy tapasztalatlan embernek, hogy nézzen csak hosszan ismeretlen kutyák (pláne esetleg támadó szándékúak!!!) szemébe! Életveszélyes lehet!!
Ez õt nem igazán érdekli, különben nem is támadott volna meg, ha ilyen szempontjai lettek volna. Én alapvetõen két variációt tudok elképzelni: vagy nem is ténylegesen támadott, csak játszani próbált a maga módján, vagy a viselkedésed bizonytalanította el, és amitt vonult vissza ( a szembe bámulás ugyanis figyelmeztetésnek/feynegetésnek számít az állatok között, ami a földön fekvõ áldozattól erõsen szokatlan). Az elsõ amúgy a valószínûbb, ha egy kutya szét akar tépni, akkor ennyivel nem úszod meg sajnos. u.i: a fürge gyík Mo-n védett, ne nagyon reklámozd, hogy tartottál, mert illegális.
Bocs, elírtam, a "sajnos" rossz heyre került, igy akartam: Az elsõ amúgy a valószínûbb, sajnos ha egy kutya szét akar tépni, akkor ennyivel nem úszod meg.
A német dog igen jóindulatú kutya, szinte kizárt, hogy " csak úgy" meg akart volna támadni.Biztos, hogy csak játszani akart.Már csak azért is, mert ha egy dog próbálta volna szétharapni a csuklódat, most nem lenne mivel írnod, ez fix. : ))) Egyébként meg SOHA ne nézz idegen kutya szemébe, mert ez náluk annak a jele, hogy támadni akarsz. Különösen kevéssé bölcs dolog ez, ha már a földön fekszel...
én csak kiabálnék vele egy sort. Elhiszem, ha kajla a kutyája, de mondjuk lenne egy kicsi gyerekem, és a nyakába ugrana a kutya: 1. egy életre félne a kutyától, mert ez azért ijesztõ 2. ha csak úgy nekiront, és nem készül fel rá, még úgy is fellökheti, hogy valami komoly baja lesz pl agyrázkódás. Hogy miért nem tartják ilyenkor pórázon õket...?
valszeg egy nagyon rosszul nevelt, neurotikus kutya volt. a szembe nézés az állatvilágban a hierarchia kialakításának és a gyakorlásának az egyik eszköze. ha hosszan a szemébe nézel, akkor érzi, hogy nem félsz tõle, és te vagy az erõsebb. mellesleg ELFOGADHATATLAN, hogy egy kutya neked ugrik, és a nyakadat akarja harapni, remélem megmondtad a gazdájának!!
Igen megérezhette a kutyák megérzik a szeretetet próbáltad ellökni mikor neked ugrott? ha igen lehet, hogy átéreztetted azt a sugarat amit az állatok szeretetnek vélnek.Lehet, hogy mikor a szemébe néztél lehet észrevette rajtad a szeretetet éstudta h nem vagy gonosz.
A tegnapi 17.23-asnak: A fogságban élõ pandák tenyészprogramban vesznek részt, mert olyan kevés van belõlük szabadon, hogy csak így lehet megmenteni a fajt. A fürge gyík védett ugyan, de még fent tudja magát tartani, de nem szabad begyûjteni. A témához: Elég dúrva, hogy ez a kutya mindenkit fellökdös. És már egy embernak eltört a keze???? Legközelebb betörik a feje, ott hal meg vagy egy idõsnek eltörik a csípõcsontja ami nehezen gyógyúl és hónapokik korház, ill. ágy, mert nem tud járni, ellátni magát stb . . . Nem tudom az ilyen gazdák mit gondolnak, miért ilyen felelõtlenek.
mellesleg ez a kutya akkor SE járkálhatna szabadon, ha csak "játékból" ugrik neki embereknek. a gazdájának szigorúan pórázon kellene tartania! ha nekem ugrana, én biztos szívrohamot kapnék közben, de hogy feljelenteném a gazdit, az tuti.
"Ezt nem telejsen értem, a panda is védett 70%-uk mégis fogságban van... Jól körbevédett :D" ez azért lehet, kedves válaszoló, mert az elmúlt tíz évben átfogó program keretében mentették meg a fajt a kihalástól. tenyésztették õket, majd folyamatosan visszatelepítik a szabadba. mivel a panda egy elég mafla állat- ez marha nehéz.
Ezt nem telejsen értem, a panda is védett 70%-uk mégis fogságban van... Jól körbevédett :D
A kérdező hozzászólása: jah igen a fürge gyík, arra én is rájöttem 1 nap múlva h védett, és hát vissazvittem a mamához a kertbe, ahonnan hoztam. :D mostmár tudom...akkoris kis idõ után megtudtam h védett:D elég cuki volt
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszi szépen.nemnagyon akartam énsem a szemébe nézni, csak hirtelen vagy nemtom de odanéztem.Végülis kiderült h tényleg csak játszani akart, mert másnap megint láttam.Igen beszéltem a gazdijával, mondta h néhány embert már az utcán megfogott, persze azokkal is csak játszott, és csak az egyiknek tört el a keze az sem a kutya végett hanem ahogy elesett :D azóta megengedte a néni h sétáltassam a kutyust, a neve pedig MAci :D
Csak játszani akart. Velem is történt ilyen. Meg is harapott a csuklómon, de nem veszélyesen, csak a szerencsétlennel (na az meg argentin dog volt), soha senki nem játszott, és dúsztja nem volt arról, hol a határ, ezért kicsit erõsebbre sikerült. Jó pár hónappal késõbb megszökött otthonról, én kísértem haza, nem volt semmi gond, bár mikor a nyakamba akaszkodott, hogy simogassam, nem mertem neki nemet mondani :D A szembenézés lehet hatásos volt ez esetben, mivel rossz szándékok nem vezérelték a kutyust, de a támadó kutyánál soha ne tegyél ilyet. Azért õ az erõsebb.
A pandás hasonlatos vagyok. Értem én, és nem is vagyok ellene, csak olyan "morbid"... sztem.

Mennyire lehet veszélyes, ha újszülött baba mellett négy macska és egy nagy kutya is van a házban?

Kinti-benti állat az összes. Miel?tt leugatnátok, nem rólunk van szó. A sógorn?méknél megy így, és sajnálom szegény pici lányt, de nem tudom, mit mondhatnék, konkrétan MIÉRT?! (Na nem nekik, nekik nem mondok semmit, hanem mondjuk a férjemnek, ha err?l vitatkozunk.)

Legjobb válasz: Elég veszélyes lehet. Õk egy falkának érzik magukat, és ha az egyik megvadul, megkarmolja a kicsit, vagy a kutya rámordul, csúnyán néz a picire, a többi is egyszerre nekieshet. Rossz rágondolni is, biztos, hogy végzetes lenne.

Elég veszélyes lehet. Õk egy falkának érzik magukat, és ha az egyik megvadul, megkarmolja a kicsit, vagy a kutya rámordul, csúnyán néz a picire, a többi is egyszerre nekieshet. Rossz rágondolni is, biztos, hogy végzetes lenne.
Nem lesz baja a babának ne aggódjatok! Faluhelyen egy vagon állat között nõttek fel a gyerekek, és sokkal jobb volt az immunrendszerük, mint a mostani gyerekeké. Jól nevelt kutyák között nem esik bántódása a gyereknek. Pontosan azért, mert a kutya falkában gondolkodik. A hierarchiára kell figyelni, de aki ért a kutyákhoz, sima ügy. Az elsõ pár hétben kell jobban figyelni a higiénára, természetes, hogy állatos kézzel nem nyúlunk a babához és a szobájába sem engedjük be az állatot. Mire mászni a fog a kicsi, már nem lesz probléma. Rendszeres féreghajtás kell az állatoknak. Én nem aggódnék, én is kutyával nõttem fel:)
Kedves utolsó, ezt honnan veszed, hogy egy baba 100%-os steril környeztet igényel? Ilyen butaságot még nem hallottam, már ne is haragudj. Ez egyszerûen nem igaz, pont az olyan gyerekek lesznek betegesek, akik ilyen környezetben vannak, ehhez szokott még hozzájönni az agyonöltöztetés, régen ezt úgy mondták, óvják még a széltõl is. Kell a gyereknek némi kosz ez köztudott, de ennyi állat már nagyon sok és nem egészséges. A gyerek rengeteg energiát elvesz a szülõktõl, lesz még idõ arra figyelni, hogy az 5 állat közül melyik hogy viszonyul a kicsihez? Nem hinném.
Nem tudom, te mit feltételezel a válaszolókról, de hogy alapból úgy fogalmazol, le fognak ugatni, nem túl kedves. Ezzel az erõvel te is ugatsz a sógornõd háta mögött? Miért nem velük beszélsz errõl? Ezek szerint megvan a véleményed róluk. Nyilván, hogy veszélyes, a macskák is, a kutya is, ha nincs letisztázva, ki is a falkavezér és hol a helye a családban. A higiénia megint más kérdés, hiszen sok cigánygyerek is ilyen környezetben nevelkedik, ahol legfeljebb évente egyszer ha kiganézzák a házat, pont ezért úgy megedzõik az immunrendszere, hogy megeheti a macskaszart is, akkor sem lesz semmi baja. Ebbe nem lehet beleszólni úgy, hogy ne legyen sértõdés, de mondjuk elrettentõ példát simán fel lehet hozni, hátha az hat. Ugye mind a macskák, mind a kutyák olyan kórokozókat is szétszórhatnak a lakásban, földön, szõnyegen, ahol pár hónap múlva jobb esetben a kislány kúszni-mászni fog, hogyha nincs szerencséje, akár meg is vakulhat, vagy egy olyan durva allergiát összeszedhet, amivel élete végéig küszködni fog.
szerintem higéniai szempontból sem elõnyös. Én nem tudnám elképzelni, h egy kutya v egy macska mászkáljon a babám körül, pedig imádom az állatokat...! Az én védõnõm elsõ kérdése az volt, h volt/ van e macska a háznál? Szóval nem tudom egy ilyen körülményre mit szólna, mennyire tartaná megfelelõnek. Hiába takarít valaki minden nap, egy baba 100%- os steril környezetet igényel ennyi állat mellett kizárt, h meg tudja tartani a tisztaságot... és az állatok szõre hullik, amit a kicsi belélegezhet. A többirõl nem is beszélve. Szóval nekem az ilyen sosem áll össze, mikor valaki a kisbabáját összeereszti valamilyen állattal. Késõbb persze más, ha a baba már nagyobb, suliba jár, elég erõs már az immunrendszere... de kisgyerek mellé nagyon gáznak tartom a háziállatot... fõleg ennyit!
Nem, nem élünk maszkban, meg nem vagyunk mûemberek. De nem tudom miért zavarja ennyire a többséget ez a vélemény, ha én így gondolom. Neked nem kell a gyereked domestossal körülvenni, sterilen tartani, tedd nyugodtan a macska meg kutya mellé, ha te így érzed jónak, normálisnak nekem oly mindegy. Én nem ezt teszem, csak egy véleményt írtam le. Sajnálom, ha bárkit is megbántottam ezzel..o.O Nem azt írtam, h soha nem lehet állata. Egyáltalán nem vagyok állatellenes. Hanem azt, h újszülött mellé nem tennék semmilyen állatot, mint ahogy a kérdezõ is ezt kérdezte, de mindegy.
ha nem rólatok van szó, akkor sokat nem mondhatsz. a jó megoldás az lenne, hogy állatok maradnak, de csak kint lehetnek. bent hadd éljen a család.
Ha rendszeresen féregtelenitett, oltott, tisztán tartott állatokról van szó, és a porszivózást sem veti meg az anyuka, akkor semennyire. Mellesleg szerintem arról nem volt szó, hogy egy szobában is laknak, csak , hogy bemehetnek a házba az állatok. Ha a kutya normálisan van szocializálna, nevelve, akkor inkább védeni, õrizni fogja a gyereket. A macskák meg jellemükhöz híven le sem szarják a gyereket, lefogadom.Persze nem kell egy helységben, felügyelet nélkül hagyni az állatokkal. Látom, itt valaki nincs tisztában a steril környezet fogalmával..egy mûtõnek kell sterilnek lennie, és elmondom neked nem egyszerû feladat ezt végrehajtani, te a közelébe sem érhetsz ennek, még úgy sem ha naponta 15* takaritasz:D
Amúgy ennek a kérdésnek a láttán rögtön elmosolyodtam, mert eszembe jtutott , hogy én gyakorlatilag egy istállóban nõttem fel:DDDd persze ez azért nem követendõ példa, nem azt mondom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és sajnálom, hogy okot adtam hajba kapni. A 100% steril környezetet én is kétszer olvastam el, hogy jól értem-e, de nem gondoltam, hogy az anyuka patikatisztaságra gondol. Mindenesetre azért nagyon tipikus... Több ehhez hasonló kérdést olvastam, ahol piszkos, retkes, állatos házról írt a kérdezõ, és mindig volt pár válaszoló, aki azt firtatta, mennyire káros a búra alatt nevelés. Mint ha ez a két lehetõség lenne, és akkor már inkább a retek, mint a steril környezet. Mindegy.
A kérdező hozzászólása: Még a hol a kutya, hol a gyerek - témáról annyit, hogy a kutya és a macskák bejáratosak az elõtérbe, konyhába, étkezõbe és nappaliba. Az emeleten lévõ hálószobákba nem mennek fel, ahogy a család egyetlen tagja sem, reggeltõl estig. A baba a nappaliban lévõ járókában van. Kúszni-mászni nem fog a földön (szerintem), mert szõnyeg sehol sincs, és mindenki utcai cipõvel járkál odabent. A másik sógornõmnél is így volt (ott csak egy kutya van), a kislánya 11 hónaposan kezdett kúszni (a járókában), 13 hónaposan viszont már járt két lábon, onnantól tették le õt is a földre játszani.
A rokonom 100% steril környezetben tartotta a babáját, és hordania kellett egy idõ után baktérium injekcióra, mert nem alakult ki az immunrendszere!!!
Nekünk két kutyánk, és két cicánk van. A kutyák nem jöhetnek be a házba, a cicák kinti-bentiek, tehát ha akarnak, kimennek, ha akarnak bent maradnak. 8 éve vannak Velünk, tavaly született a kislányunk. Eddig a közelébe sem mentek, nem érdekelte õket a baba. Most hogy már jön-megy a házban, hagyják hogy simogassa (persze Én is ott vagyok), vagy ha nincs kedvük hozzá( a cicák már csak ilyenek ) odébb állnak. Soha nem bántották, még csak Rá sem fújtak. Nincs kosz a házban, sõt bátran modhatom cicaszõr egy szál se, amióta kijárnak. Évekig szobacicák voltak, amíg nem kertes házban laktunk, naponta kellett porszívózni, de ennek ellenére akadt cicszõr itt-ott. Minden oltásuk megvan, féregtelenítés rendszeresen, kullancs-bolha nyakörv rendszeresen. A kutyusok pedig tudják a "helyüket" a családban, vigyáznak Rá. Pl. ha sétánál más kutyákkal találkozunk két oldalról "körbeállják" a babakocsit, hogy még véletlenül se jöjjön oda más kutyus.
100 % steril környezet ?! Kérlek szépen az sokkal veszélyesebb, mint egy kis "házikosz". Az anyósom bölcsiben dolgozott, náluk volt egy kisgyerek, akit otthon ilyen patikai körülmények között tartottak, hát majdnem belehalt, hogy közösségbe került. Hetekig volt kórházban, hogy kicsit edzzék az immunrendszerét, hasonló módon, mint az egyik válaszban említett "kosztabletta". Mondjuk a négy macska meg kutya szerintem picit sok, nekem sokszor az egy cicánk is sok, de õ családtag, úgyhogy nem fogjuk kidobni. Õ pl sose ment a baba közelébe, azóta vannak jóban, hogy a kicsi elkezdett mászni, és õ kezdeményezett. Mivel õ szobacica és ivartalanított, nem aggódom különösebben, a napi akár többszöri porszívózás meg cicafésülés révén meg még sose kellett cicaszõrt találnom se a babán, se a játékai között, pedig simogatni is szokta a dögöt. Ja és beteg sem volt még. De több állattal nem bírnék el, ebben is biztos vagyok. Ami szerintem a kinti-benti állatoknál gáz, hogy õk járnak mindenfelé és behordanak a házba sok mindent, engem pl idegesítenének a szõrpamacsok, koszos tappancsnyomok, kutyanyál... Azért kellene a bébinek pár hónap mielõtt állatbarát lesz, meg kell erõsödnie. De aki ezt magától nem látja be, annak könnyen lehet, hogy hiába beszélsz.
Okés, értem! :) nyilván a 100%-os "100%-os".... én sem akartam kötekedni, okoskodni! Nagyon szeretem az állatokat, késõbb szeretnék majd egy macskát is. De most a kicsi a legfontosabb és elsõdleges, h neki megfelelõ legyen minden, semmi baja ne legyen. Persze mikor már kúszni fog, biztos felszed bacikat... az megint más és úgy normális. De míg újszülött, picike és védtelen ez szerintem nagyon fontos.
félre ne érts, teljesen egyetértek a véleményeddel, mint írtam mi is kitettük az állatokat, én is így tartom helyesnek és a baba körül legyen tisztaság :) csak ez a 100% steril környezet volt nekem vicces mert hogy olyan nincs :) ne haragudj, nem kötekedni akartam!
Mondjuk az igaz, hogy vidéken sok az állat, de azok nem is laknak bent a lakásban. Valószínûleg nem hallottatok még a legújabb amerikai õrületrõl, ahol feltalálták a kosz tablettát! Mert a sok elkényeztetett kölyök ugye steril környezetben él, ahol a bejárónõ még a cipõ talpát is hipózza minden nap, így a gyerekek kicsit betegesek lettek, ezért "feltalálták", koszt kell enni, bedugták egy kapszulába és most mindenki boldog.
Nem tudom, nekem ez a véleményem. Nem lesz a széltõl is óvva a gyerek, de azért nem dzsuvába kell szülessen. Persze az nagyon jó szöveg, h attól erõsödik az immunrendszere, ha kap egy kis koszt... igen... mikor túl van az újszülött idõszakon és már nagyobb, akkor biztos. Én azért továbbra is megmaradok a napi takarításnál és odafigyelek arra, h mosogatás után minimum mossak kezet, úgy fogjam meg, ill. bárki más, aki eljön hozzá, alap, h mosson kezet. Vagy lemosni a babakocsiját fullosan, mert némelyik szülõ olyan okádék koszos babakocsiban tolja a gyerekét, h csak lesek, h van szíve egy olyanba belefektetni a babáját. Szerintem ez nem nagy dolog. Lehet én tévedek... bár nekem a környezetemben mindenki ilyen.
Ha szobatiszták az állatok, akkor nem lesz semmi baja a gyereknek. És a macskák se fogják bántani :D a macska ugyanis nem falkában él. A kutya meg idomítható.

Ha egy kis kutyát nem szocializálok félős leasz és halálfélelme lesz az idegenekkel szemben. Ha egy nagy kutyát nem, akkor valószínű agresszív és támadó lesz?

Legjobb válasz: Hát figyelj! Ha már félõsen került hozzátok akkor a ti hibátok valószínûleg annyi hogy megerõsítettétek benne a félelmet. Vannak gyengébb idegrendszerû fajták, bár keverékeknél ez ritkább, de nem kizárt! Ha ennyi felelõsség van benned hogy azon gondolkodsz vajon mit rontottál el, akkor hidd el legközelebb nem fogod!! Ha a következõ kutyádnál gond lenne nyugodtan keress meg, segítek akár e-mailben is (arm.uw.hu)

Hát figyelj! Ha már félõsen került hozzátok akkor a ti hibátok valószínûleg annyi hogy megerõsítettétek benne a félelmet. Vannak gyengébb idegrendszerû fajták, bár keverékeknél ez ritkább, de nem kizárt! Ha ennyi felelõsség van benned hogy azon gondolkodsz vajon mit rontottál el, akkor hidd el legközelebb nem fogod!! Ha a következõ kutyádnál gond lenne nyugodtan keress meg, segítek akár e-mailben is (arm.uw.hu)
Az élõ cáfolatom a teóriádra apám angol masztiffja. Most, hogy már öregszik és inkább összefele megy, talán már nem több 60 kilónál. Amíg a kapun kívül vagy, tombol, de ha belépsz, elmenekül. Emberektõl különösen fél. Egyébként nem igaz, hogy nem lehet változtatni! Most, hogy már van némi tapasztalatom és tudásom, elkezdtem vele foglalkozni, õ hét éves, de ugye óriás, tehát nála ez már elég szép kor. Keveset vagyok otthon, és nem is laktam már otthon mikor odakerült, tehát emiatt is nehezített a helyzet, de talán ötször vagy hatszor voltunk vele sétálni, ebben nagy segítség volt a saját kutyám, aki talán túlságosan is magabiztos és végig úgy alakítottam, hogy az én kutyám menjen elõl. A múlt hétvégi sétánál már képes volt figyelni a nevére, és már nem húzta maga alá a farkát, sõt a falatot is elfogadta (eleinte ez sem ment kint). És a legjobb, hogy találkoztunk egy vizslával, aki annyira szimpatikus volt neki, hogy ott a félelmetes ingerek között elkezdte csóválni a farkát, és még játszott is a vizslával! Nagyot szaladgáltunk, játszottunk, és a nagy örömében megfeledkezett a pánikról, és közelrõl megszagolta a vizsla gazdáját! Persze megsimogatni nem hagyta magát, de ez hatalmas eredmény így is ennyire rövid idõ alatt. Ha akarjátok, akkor tudtok még neki segíteni kicsit oldódni!
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm. csak azt hiszem hibásan neveltünk a kutyánkat és azt eredményezte hogy hisztérikusan fél minden idegentõl , tényleg szinte halálfélelme van és azonnal elbújik a kamrába a vackába ha csengetnek...õ egy tacskó-keverék valószínûleg de már 9 éves szóval nem vihetjük már jó irányba csak keresem a hibát hol ronthattuk el az egészet..de ha jól emlékszem õ már kölyök kora óta így félt mindenkitõl minket 3 embert enged csak közel magához. de akkor nem igaz a feltevésem amit gondoltam hogy nagy testû kutya pedig komolyan elvadulna..vagyis lehet de belõlük is válhatna ilyen kis félõs
A kérdező hozzászólása: rendben köszi
Welsh corgi?
jaaaaaa akkor jack russel megnéztem a google képekbe

1. Mi lesz akkor ha egy kölyök kutyát megkerget egy nagy? 2. Lehet-e félénkségi korszaka egy nagy termetű kutyának 6 hónapos korában?

Bocsi, hogy rögtön két kérdéssel állok el?.. :)

Legjobb válasz: 1. Nem marad késõbbi károsodás ebbõl fogva, ha erre akarsz kilyukadni. Valószínûleg a kergetés azért alakult ki, hogy tudassa a felnõtt a kicsivel, hogy ki is a vezér. Nincs is ezzel semmi baj, majd õk egymás között ezt lerendezik. Csak akkor avatkozz közbe, ha a nagy bántja a kicsit. A lényeg, hogy te legyél a falkavezér, aztán a többit eldöntik õk. 2. Ez aranyos kérdés volt, jót nevettem :) Egy nagytestû kutya, attól még mert nagy, nem kell bátornak lennie. Lehet, hogy õ félõs kutya most, és az is marad egész életében. A félénkségén enyhíteni tudsz, de megváltoztatni nem fogod tudni. Megfelelõ szocializáció, kutyaiskolába hordás után a félénkség enyhíthetõ, rehabilitációs foglalkozások után. Örülj, hogy nem domináns - az még nehezebb. Egyébként ahogy nõnek a kutyák, annál bátrabbak lesznek, fitogtatják az ereiket, hogy "na ki a nagyobb fiú".

1. Nem marad késõbbi károsodás ebbõl fogva, ha erre akarsz kilyukadni. Valószínûleg a kergetés azért alakult ki, hogy tudassa a felnõtt a kicsivel, hogy ki is a vezér. Nincs is ezzel semmi baj, majd õk egymás között ezt lerendezik. Csak akkor avatkozz közbe, ha a nagy bántja a kicsit. A lényeg, hogy te legyél a falkavezér, aztán a többit eldöntik õk. 2. Ez aranyos kérdés volt, jót nevettem :) Egy nagytestû kutya, attól még mert nagy, nem kell bátornak lennie. Lehet, hogy õ félõs kutya most, és az is marad egész életében. A félénkségén enyhíteni tudsz, de megváltoztatni nem fogod tudni. Megfelelõ szocializáció, kutyaiskolába hordás után a félénkség enyhíthetõ, rehabilitációs foglalkozások után. Örülj, hogy nem domináns - az még nehezebb. Egyébként ahogy nõnek a kutyák, annál bátrabbak lesznek, fitogtatják az ereiket, hogy "na ki a nagyobb fiú".
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) A második kérdés kicsit hülyeség tudom, de valahol olvastam, hogy kan kutyáknál létezik ilyen (talán második félénkségi korszak). :D Azért kérdeztem. :)

Van 1 örökbe fogadott nagyon agresszív kutyám ( már 3 szor megkapott ) és most vettem egy kölyök kutyát ( lehet nem kellet volna ). Hogy szoktassam őket össze?

tényleg a kutya nagyon agresszív vicsorgat az emberre ha eszik stb... a kis kutya nem tud elkapni tőle idegbajt ? attól félek hogy a kis kutya is agresszív lesz hogy terrorba tartja majd a nagy kutya

Legjobb válasz: Nem azért lesz agresszív a kis kutya mert terrorban tartja a nagy:) Azért, mert a nagy lesz elõtte mint követendõ példa. Az agresszív kutyákkal nagyon óvatosan kell bánni (bár abból amit leírtál én inkább territoriális viselkedésnek gondolom, nem agresszívnak), szakember segítségét kell kérni mert komoly baleset is lehet belõle ha hozzá nem értõként próbálsz egy ilyen kutyát megnevelni.

Nem azért lesz agresszív a kis kutya mert terrorban tartja a nagy:) Azért, mert a nagy lesz elõtte mint követendõ példa. Az agresszív kutyákkal nagyon óvatosan kell bánni (bár abból amit leírtál én inkább territoriális viselkedésnek gondolom, nem agresszívnak), szakember segítségét kell kérni mert komoly baleset is lehet belõle ha hozzá nem értõként próbálsz egy ilyen kutyát megnevelni.
Hülyeség volt kölyök kutyát hozni mellé. Nem az idegbajtól félteném a kicsit, hanem attól, hogy széttépi a másik... Elõször a másikat kellett volna megnevelni, ha kell kiképzõ segítségével, de ez így borzasztó nagy felelõtlenség.
Amíg a nagyot rendbe nem tetted, kár volt a kicsit odavinni.Kb életveszélyben van veled együtt, ha nem jól csinálod.Pedig úgy tûnik nagyon nem jól csinálod.Falkavezérségre keress rá, olvass róla, alkalmazd.1-2hét alatt meg lehet csinálni, ha következetes vagy.Addig én nem engedném hozzá a kiskutyát.
Egy jó, házhoz járó kiképzõt kéne beszerezned, méghozzá minél hamarabb.
A kiskutya amúgy milyen fajta?
Hát cesart nem ajánlom, mert nem pusztán neveletlen kutyákat kezel, hanem egy fokkal rosszabb, viselkedés zavarral küzdõket , akikhez nem hagyományos oktatót hanem terápiás szakembert szoktak hívni.Gázos kutyához újat beszerezni nem volt jó ötlet, ezt már te is tapasztalod.A kiskutya ha peched van sokat elsajátíthat az öreg viselkedésébõl, rosszul fog szocializálódni ha nem viszed egésszéges kutyák közé, ill megsérülhet.Ami neked olyan kezelhetetlennek tûnik az idõs kutyánál, szakember számára egy mindennapos probléma, ami ilyen korban is kezelhetõ valamilyen szintig.Ehhez neked kell tanulnod.Mutasd meg szakembernek, kutya kiképzõnek, vagy terápiás oktatónak valami ismertebb suliból.
kedves kérdezõ! ne haragudj, de látszik hogy nem vagy tisztában egy nagyon fonot lényegi különbséggel: AGRESSZÍV vagy TERRITORIÁLIS DOMINÁNS viselkedés. a tied egyértelmûen (ahogyan azt már mások is megírták) territoriális tehát domináns. ha agresszív lenne akkor hidd el már a házadból sem mernél kilépni mert szó szerint ok nélkül mindennek és mindenkinek neki akarna esni. viszont ne feledjük el hogy van egy nagyon érzékeny határvonal ami a kettõt elválasztja egymástól. egy territoriálisan domináns kutyánál nagyon el tud durvulni a helyzet ha 1) nem foglalkoznak vele eléggé 2) szinte semmilyen kontaktba nincsen a gazdival 3) le sincs mozgatva eléggé 4) az udvaron sínylõdik egyedül ne adj isten lánr verve, kennelbe zárva. ezek együttese sokkal durvább megnyilvánulásokat eredményez a domináns kutyának hiszen, valljuk be, nincs is élete és a bekkatanás határát súrolja. ezeket a kutyákat én személy szerint sokkal inkább sajnálom mint megvetem, hiszen nem egyszerû odáig eljutni hogy a gazdit megkapja egy kutya. egyértelmûen kivehetõ hogy a félelmed miatt ezzel a kutyával maximum csak annyira vagy kontaktba amíg a kajáját odaadod neki. bármibe lefogadnám hogy még az udvaron sincsen mozgástere (szintén a félelembõl adódóan) láncon vagy kennelben éli szomorú kis domináns életét. ezek után nem csoda hogy semmilyen kötõdése nincsen irántad és szeretne elmororgni a kajájától, hiszen ahogyan a szabadságát, lehet azt is elveszed. nézd, én megértem hogy nagyon durva amikor vicsorít ahogyan az sem kellemes hogy megkap, de hidd el az a kutya nem azért ilyen mert agresszív hanem mert nincsen megfelelõen foglalkozva vele és a tetejében még a gazdi sem tudja neki megmutatni, bebizonyítani hogy alkalmas a vezéri szerepre. cesar eseteihez én csak annyit fûznék hogy minden olyan esetben amikor egy kutya õt megharapta sajnos elkövette azt a hibát hogy a gazdihoz beszélt "félidõben" így nem a kutyára koncentrált, aki pedig kihasználva az alkalmat vagy egy véletlent odakapott neki. persze ha az arányait nézzük még így is több az a kutya amelyiket azonnal rendbetette és valójában ezek a kutyák azok amelyekrõl tévesen azt hiszik hogy agresszívak (ahogyan te is a tiedrõl) miközben szerencsétlen "csak " domináns és a tetejében a mozgáshiány miatt a bekattanás szélén áll. érdekes pl. hogy szinte minden esetben ilyen kutyák találkozását cesar mindig egy kiadós sétával kezdte. sõt érdekes az is hogy az ilyen megkattant ebek mindig a nem megfelelõ tartás következtében lesznek problémásak. én is azt javaslom hogy mindenképpen menj el egy jó kutyasuliba. választás elõtt alaposan járj utánna hogy valóban jó legyen ne a régimódi kényszerítõs verzióba menj. olyan helyre ahol nagy hangsúlyt fektetnek a gazda-kutya közti viszonyra ezáltal is megemlítik neked a falkavezérség létezését és azt hogy az mi is ponotsan... megteheted azt hogy tévesen azt gondolod ezen senki nem tud változtatni hiszen te sem tudtál. de sajnos te nem is értesz eléggé a kutyákhoz (egyértelmûen bebizonyosodott) hogy ezt valóban te kijelenthesd. sajnos az már most borítékolható ha nem veszel igénybe szakszerûe segítséget hogy a másik kutyád is a puszta tudatlanságodnak és hitetlenkedésednek hála ugyanarra a sorsa fog jutni amire a kinti: nem foglalkozol vele mert agresszív. ugyanis a kutyák mindig a domináns egyedet követik ami azt jelenti nem te vagy. namármost, lehet hogy a kölyök most még cuki de az elsõ kamaszkori erõfitogtatásnál be is fogod adni a kulcsot mondván "elkapta az idegbajt". hidd el, ha elmész egy jó suliba szó szerint ki fog nyílni a szemed és nagyon sok dolgot fogsz megérteni amit azelõtt nem, vagy tévesen. így nem csak egy hanem kettõ nagyon jó kutyád lesz, hiszen ha a 11 éves kutyát képes leszel irányítani akkor a kicsit már gyerekjáték lesz.
Igen, egy jó kutya suli akár életet is menthet. De csak olyanba menj, ahol tényleg megtanítanak a falkavezérségre, mert ha csak azt annyit mondanak, hogy szeresd a kutyát mert a kutya is szeret téged akkor azt nagy ívbõl elkerülném
A kérdező hozzászólása: aztán hogyan rángatom el szerintetek a kutyasuliba ? :D ja félre értés ne essék nem kölyök kora óta van nálam hanem 10 évese kora óta
A kérdező hozzászólása: néztem a mûsorait az az embert egy csomó videojában megkapja egy kutya szal én is biztos vagyok benne ha elkezdenék így szorakozni vele durvábban megkapna mint eddig .. esetleg egy bandászt kellene beszereznem az mennyibe kerül kb és hol tudok ?
Elõször a már meglévõt kellett volna megnevelni. A világ legbutább és legfelelõtlenebb dolga volt másik kutyát hozni mellé.
De azért megértettem a felszínes mûsorból, hogy mit, vagy milyen energiát nem szabad árasztanom a kutya felé. És tökre érdekes módon a kutyáim azt csinálják amit én akarok és amikor akarom. A kajájukat lenyúlhatom, sõt ha a tál fölött állok akkor még a közelembe sem jönnek, pedig nem seprûvel üldöztem el õket. És az egyik menhelyes.
Nem kell ide kutyadoki, fõleg azért nem mert az a mûsor nagyon felszínesen magyarázza el a dolgokat. Ha a dolgok miértjét keresed és a probléma gyökerét akarod megszüntetni akkor a fószer könyveit olvasd inkább, neten is le lehet tölteni õket, de igazából bármilyen kutyapszichológiával foglalkozó könyvet kinyitsz abban ugyanaz lesz mint amit a Cesar mond.
Szóval ez azt jelenti, hogy õ a fõnök a háznál. (mármint a kutya) Ez terület védés.(Kaja is az övé és az udvar az egész ház, avagy az idegenektõl félteni kell a házat ha jön valaki(barát akárki) akkor ugat. A kajámat meg nem vehetik el az alárendeltjeim(emberek). A nagy baj az lesz, hogy a kicsi követni fogja a nagy viselkedését. (Ajánlanék egy sorozatot, engem elvarázsolt a fickó tudása. A csodálatos kutya doki(you tube-on fenn vannak részek). Ott elmagyarázza egy párszor, hogy mi is az a terület védés. )
Ha nem akarod, hogy széttépje a kicsit, nehogy összeengedd õket - ha már így alakult...
A kérdező hozzászólása: igen a kis kutya lakásban van !
A kérdező hozzászólása: 3as olvastam , abban igazatok van hogy nem kellet volna mellé így más területre teszem , de ti így most könnyen beszéltek sztem nem tudjátok elképzelni milyen durván viselkedik ez a kutya abban 100%ig biztos vagyok hogy õt egy szakember se neveli meg velem már jól kijön pl amikor megkapott rászóltam elengedett és elszégyellte magát bebujt a házába 2 napig, olyan mintha nem gondolkodna elõre, ha oltás van 4 en kell lefogni a kutyát úgy hogy be van nyugtatózva. Életem legrosszabb döntése volt hogy haza hoztam de azt mondták hogy altatás elõtt áll és megsajnáltam már amúgy 11 éves ...
Ha már megvan a kölyök, akkor legalább úgy egy éves koráig zárt külön õket, ne is maradjanak együtt felügyelet nélkül, külön foglalkozz velük, külön sétáltasd és tanítsd õket, hogy ne tanulja el a viselkedési zavarokat a felnõttõl, ne õt tekintse a vezetõnek. A nagyot pedig jó lenne minél hamarabb elkezdeni megfelelõen nevelni, akár segítséggel! A kiskutya ugye lakásban van?
Leírtuk azt is egy párszor, hogy házhoz kéne kiképzõt hívni. A kutyád nem agresszív, csak mivel a gazdája nem képes hiteles vezetõként viselkedni, átveszi õ ezt a szerepet - ezek után pedig mégis hogy képzeled, hogy te, a rangsorban alatta álló kis lepkefing a tálja közelébe, ne adj' Isten a területére lépsz?

Szeretnék venni egy Szibériai Huskyt a fiam 14. születésnapjára, a fiam egy nagyon bújos és barátságos kutyát szeretne. A Husky ilyen kutya?

Legjobb válasz: Nem. A husky egy gyönyörû, de nagyon önfejû, nagyon makacs, nagyon domináns kutya. Nem gyereknek való, sõt elsõ kutyának sem szokták ajánlani, nem hogy egy 14 éves kisgyereknek. Szerintem valami más fajtával próbálkozz, de a huskyval nagy gondok lesznek.

Nem. A husky egy gyönyörû, de nagyon önfejû, nagyon makacs, nagyon domináns kutya. Nem gyereknek való, sõt elsõ kutyának sem szokták ajánlani, nem hogy egy 14 éves kisgyereknek. Szerintem valami más fajtával próbálkozz, de a huskyval nagy gondok lesznek.
Te most csak önigazolást kerestél a kérdés kiírásával?? Mert látszólag leszarod h mit mondanak neked... akkor meg minek kérdezni :o))) Csináld amit akarsz, felnõtt ember vagy, csak legyél felelõsségteljes is!!
A fiad akar husky-t? Biztos, Huskyfan?
Nem. A husky egy iszonyat makacs és önfejû kutya, aki ha nincs minimum 10 km-t futtatva naponta, szökik. Nem fog egy 14 éves gyereknek engedelmeskedni, ezt most megmondom. Az enyém egy szuka, aki egyéves korában került hozzám, de azt hiszem, sosem bízhatok úgy meg benne, mint a másik kutyámban. Ha épp rossz napom van, sz-rik a behívásra meg a feladatokra, póráz nélküli séta elkézelhetetlen, pedig járunk kutyasuliba. Nem mondom, hogy minden husky ilyen, õ egy éves koráig szinte teljesen elvadult életmódot élt, de egy átlag kutyából nem jönne ki ennyire a 'farkas-ösztön'. Szóval tényleg inkább valami más fajtát válasszatok.
Osztom az elsõ véleményét. Szibériai Husky gyakorlott gazdiknak való. Ha nincs rendesen fegyelmezve, akkor a kutya akár el is vadulhat. Nem gyerek mellé való. Tényleg makacs. Állandóan foglalkozni kell vele, mert nem bírja az unalmat. Ha nincs elegendõ mozgása akár szökni is képes. Nem igazán szeretik a meleget, így nyáron a 30 fokokban biztosítani kel a hûvös helyet neki. Mivel gazdi mellett érzi jól magát, láncon ne tartsd. Ha kezdõ gazdik vagytok, akkor valami könnyebb kutyával kezdjetek. Írtad a németjuhász kutyát. Az jó kutya. (ha már nagy testût akarsz. ) VAgy ott van a boxer. A legjátékosabb eb, és imádja a gyerekeket.
A Husky nem egy bújos és barátságos kutya. Biztos a fiad a kinézete miatt szeretné de szerintem ne vegyétek, mert kemény kéz kell hozzá. Egyszóval nem neki való a természete ha õ bújos fajtát szeretne. Nagyon szép és bújos, meg barátságos a berni juhász és az is nagytestû kutya.
A leonberger nagyon barátságos, érzékeny és gyönyörû kutya!! Én õt tudnám ajánlani :)
Utolsóval maximálisan egyetértek. Olyan szinten megérzi a legkisebb elbizonytalanodást, vagy ha kicsit is rossz napom van, hogy behívásra esze ágában sincs visszajönni. Ilyenkor õ is pórázon van (a vicc, hogy van, hogy én nem is érzékelem, hogy épp nem vagyok a topon, de az õ viselkedésébõl már elsõre látom). Nagyon határozott, kifejlett, erõs egyéniségû ember mellé való. Én többet azt hiszem nem választanék huskyt, pedig imádom a kutyámat, de vért izzadok vele. Meg vagyok gyõzõdve, hogy õ inkább macska, mint kutya:D
A Husky aranyos, onfeju kutya.Nem ajanlom egy 14 evesnek.Ajanlani tudom a labrador retrievert.
Szerintem inkább hörcsögöt vegyél neki!! Azt lehet szorongatni, és két év múlva, amikor már úgyis megunja, magától megdöglik! Ideális állatka egy 14 évesnek!
Nem, a husky NEM bújós és barátságos. Vagyis az, egy tapasztalt, erõs (kiforrott, stabil) egyéniséggel rendelkezõ, folyamatosan fejlõdni akaró gazdi kezében, HA a megfelelõ képzést kapja a megfelelõ módszerrel. Ahogy azt már írták, 24 órás odafigyelést igényel, rengeteg mozgást és stabil képzést, akkor TALÁN 98%-ban behívható. Ha nem érzem magam eléggé nyeregben, végig pórázzal megyünk, csak zárt futtatóban engedem el. A "hiszti" elsõ jelére mindig pórázra veszem, mert sosem lehet tudni. Elég mozgás és tanulás után bújós kisangyal, addigra viszont én már hulla vagyok :) Egy 14 éves GYEREKNEK (mert akármekkora nagyfiúnak hiszed magad, attól még gyerek vagy) nem veszünk huskyt, mert SEMMILYEN igényét nem tudja kielégíteni (pláne hosszú távon), ami egy instabil, szökõs, akár agresszív kutyát "varázsol" a huskyból.
egy német juhászt könnyebb nevelni mint egy husky-t!!! még a vizslát mondanám, vele is lehet futkározni sokat és bújós , barátságos kutyák! husky-t gyereknek nem veszünk!!!szép kutyák, különlegesek de amilyen szépek, olyan nehéz is velük bánni szóval errõl a fajtáról mondj le!!
Hát nem éppen bújós kutya. Bújós kutyának inkább Pomerániai törpe spiccet ajánlanék vagy Bichon havanese-t! :)
Na most engem elsõsorban az érdekelne, hogy ha fogalmatok sincs, milyen valójában egy husky, akkor miért akartok huskyt? Mi alapján döntöttetek? Futni ezer más kutya is jó, fajtatiszta és keverék egyaránt, de ennél meg a külsejénél sokkal több szempontot kell figyelembe vennetek. Abba meg amúgy belegondoltatok, hogy az a kutya, akit a srác a 14. születésnapjára kap, kb. 30 éves koráig vele kell legyen, iskolaváltás, költözés, munkahely, bulik, utazás, párkapcsolat, házasság, gyerek... Bírni fogja, vagy csak egy-két évig lesz érdekes az a kutya, és rajtatok fog maradni, és ha így történik, ti is viszitek majd minden nap sétálni, futni, ellátjátok rendesen, vagy a kertbe kivágva fogja leélni az életét? Ezek a fontos dolgok, nem az, hogy bújós-e a kutya meg hogy van-e eladó kölyök a közelben.
Inkább fogadj örökbe egy mudit. Olyanok, mint valami kicsinyített farkasok, csak különlegesebb szõrrel, gazdifüggõk, bújósak és engedelmesek: http://www.mudimento.hu/mudik.html De törzskönyvvel is olcsó egy kölyök, sajnos a kihalás szélén állnak.
Te a gyerek vagy!!! Miért anyád nevében írsz ki kérdést??
Hát ha valaki azt írja hogy a husky jáchatna (te jó isten hogy lehet a játszhatna szót "jáchatna" szónak írni??) a szomszéd kutyájával, az sosem volt következetes, erõs kezû gazdi. Egy husky nem igazán az a fajta amelyik eljátszik csak úgy a szomszéd kutyájával. Régen rossz ha ilyesmin agyalsz. De én is úgy látom, hogy a kérdést teljesen feleslegesen írtad ki. Te nagyon huskyt akarsz, Nem az anyád vagy apád, hanem te akarsz huskyt. Amíg nem fogod fel, hogy miért nem szabad neked tartani, addig sosem leszel jó gazdi---
Nehogy az legyen a vége, hogy majd a fiad kiábrándul belõle, mert nem olyannak képzelte el mint amilyen valójában és majd egy láncón vagy jobb esetben elzárt kenelben köt ki. Az én fiam is inkább mindenáron azt szeretett volna (természetesen a kinézete miatt)de én nem mentem bele, mivel tudtam, hogy a nevelése rám hárulna és igy bernáthegyi lett a husky helyett. A bernáthegyi is egy jámbor bújos barátságos kutya de drágább a tartása mint a berni pásztornak. Nekem nem volt lehetõségem berni pásztorhoz jutni, igy lett bernáthegyi. Az újfunlandi is hasonló természetû az elsõ kettõhöz, de ti tudjátok. Szerintem nagyon fontold meg amit az elõzõk is tanácsoltak, mert egy kutya nem egy hónapra szól hanem hosszú évekre. És egy 14 éves gyermek még nem túd felnõtt ésszel gondolkozni és a végleges döntést helyette egy felnõtt kell meghozza.
Te már eldöntötted, hogy huskyt veszel, hiába írják neked, hogy gyereknek nem való, mert nem tudja rendesen megnevelni. De látom kint van már a következõ kérdésed, hogy hol lehet ÓCSÓN kutyát venni...
A kérdező hozzászólása: Nem kötném ki soha szabadon szaladgálhatna a kertben és jáchatna a szomszéd kutyával is. És elég kemény gazdik voltunk a németjuhásznál is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tipeket de a fiam minden képen huskyt akar akivel tud futni orákon át nem tudtok pest megyében elado szibériai husky kiskutyát
A kérdező hozzászólása: Hallottam már a makacsságukrol de már volt elötte egy németjuhásza aki sajnos elpusztult.
Na jo... Mostmar meguntam Nekem is huskym van 12 eves koromban kaptam(kan) A husky nagyon jatekok es pont hogy radszokik es odabujik viszont az igaz hogy nehez nevelni az enyem nagyon okos. DE az a legidegesitobb hogy pld ha hivom megnez mert tudja h mit kene csinalnia de nem teszi...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!