Találatok a következő kifejezésre: Egy nagyon alvó (12 db)

Ezt jól csinálom? 2, 5 hónapos a kislányom, sosem volt egy nagy alvó, de minidg azt csináljuk h szopi majd altatás -el is alszik...

2,5 hónapos a kislányom!sosem volt egy nagy alvó:-) de minidg azt csináljuk h szopi majd altatás-el is alszik-letesszük az ágyikóba és alszik fél-1 órát majd felkel(sírdogál)kicsit hagyom (mert volt már h vissza bóbiskolt)aztán ha még sírdogál akkor bemegyek és jön a játék a szopiig!Ilyenkor hátára fektetem és vagy elvan egyedül kicsit v én magyarázok neki!

Legjobb válasz: Köszike!Megpróbálom! Csak most az is a god h már 2 szopi alkalmával a cicin aludt el de úgy h alig nem tudtam kelteni meg nem is volt szívem se hozzá!Igazából nagyon fáradt is volt mert elõtte ment a kínlódás,sírás,ÜVÖlTÉS,mert apadóban van a tejem és meg akartuk próbálni a tápszert h ha gáz van elfogadja e és hát nem!Se a tápszert se a cumit!Szóval szerintem el is fáradt és azért aludt be! De próbálkozni fogok-köszi a tanácsot!:-))

A kérdező hozzászólása: Köszike!Megpróbálom! Csak most az is a god h már 2 szopi alkalmával a cicin aludt el de úgy h alig nem tudtam kelteni meg nem is volt szívem se hozzá!Igazából nagyon fáradt is volt mert elõtte ment a kínlódás, sírás, ÜVÖlTÉS, mert apadóban van a tejem és meg akartuk próbálni a tápszert h ha gáz van elfogadja e és hát nem!Se a tápszert se a cumit!Szóval szerintem el is fáradt és azért aludt be! De próbálkozni fogok-köszi a tanácsot!:-))
Miért lenne baj? Bár egy idõ után jobb, ha magától alszik el, és nem csak cicivel. Bár ezt nem minden baba szokja meg, és van aki magától elhagyja ezt a szokást. Próbálj inkább egy zenét bevetni, amit mindig altatáskor teszel be. Nálunk ez bevált. És fontos, hogy a baba az altatás módját szokja meg, és mindig azt fogja kérni.
Estefelé én már nem hagyom túl sokat aludni, és van egy olyan trükk, hogy este már 2, 2és fél óránként eteted. Akkor jollakottabban alszik el, és talán könnyebben. De ha nyüszis, én bele szoktam ülni vele a kádba (miután lezuhanyzom) és jó sokat lubickolunk, nyugtató Johnson's fürdetõt teszek a vízbe és úgy számolok, hogy mikor kijövünk akkor jöjjön egy szopizás, utána még beszélget(ünk) aztán szépen elalszik. Ezt is kipróbálhatjátok. De szerintem nem kell aggódnod, ha nem alszik sem, az én babum is kihagy egy-egy alvást, most már nem olyan picik:) . Sok sikert! És csak pozitívan :) ! Nagyon jól csinálod!
A kérdező hozzászólása: Elekzdtük azt h szopi után kicsi játék majd mikor láttam h álmosodik, elfogyott a türelem, kicit ölbe vettem, megpusziltam majd hasra tettem és vártam a csodát!ÉÉÉÉSSSS párszor sikerült neki elaludnia MAGÁTÓL, volt egy enyhe nyüszögés de aztán csend és benéztem és aludt:-)))) De sajna ez nem mindig sikerül, így van h bekapcs zene és kicsit ölben (félig) elaltataom majd leteszem és nagyjából sikerül is elaludnia!:-))) Úgyh igyekszem......remélem menni fog!! :-))))))
azért majd írd le bevállt-e :) !
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, aranyos vagy tényleg!Igyekszem!:-))) Örömmel fogadom a tanácsokat!:-))) asszem megveszem a könyvet!Kiváncsi vagyok rá:-) Majd még tuti lesz kérdésem:-))
Ne félj, nem fog elapadni a tejed! Ezen én is átestem. Sajnos az emberbe belebeszélik, hogy ha nem szoptat, nem is jó anya. Persze ettõl csak mindenki ideges, hogy jaj csak legyen tejem, mert mit szólnak, és ezzel ártanak a legtöbbet. Ha ideges az ember elmehet a teje, ha nyugodt, nem. Én volt hogy óránként fejtem sírva éjjel, hogy Úristen..., meg is lett az eredménye, folyt belõlem a tej hetekig. de tehettem volna ezt nyugodtan is. tehát szerintem a fejés segít. Különben ha nem fogadja el, talán a tápszert nem elég éhes (ami jó). ne kisérletezz vele, nyugodtan tedd cicire amikor eszi van, Õ elintézi a tejed. Legfeljebb reggel fejd ki az egyiket, add neki a másikat. engem is fáraszt a szoptatás, bárki bármit mondd, de tápszert készíteni, hasfájósan hurcolni, cucisüveget fõzni sokkal fárasztóbb. Remélem nem hargszol, hogy osztom itt az észt, de csak segíteni szeretnék :) . sok sikert és ha kérdésed van tedd csak fel, hátha van válasz rá a könyvben, de ha megveszed, egészen másképpen fogod látni a babádat.
Micsoda véletlen (szept 11.)! Az átállás semmiképp se legyen hirtelen. Csak kezdj el evés után beszélgetni hozzá minden nap egy kicsit többet. Az én kisfiam sincs el egyedül, nem sír, de nyüszörög. elvárja, hogy 100%ban rá figyeljek abban a 1, 5-2 órában amíg fent van. Mivel ezt teszem (éshát ez a dolgom)már szinte egyáltalán nem sír. Tudja, hogy ha beszél hozzám, odamegyek, nem kell sírnia. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugrok egyböl, de ok nélkül nem is "szólít".És ne a melleden aludjon el, hanem a kiságyban. Ha pedig véletlen túl gyors neki a váltás tempója és nem alszik étkezés után, akkor se altasd a következõ cuci után, hanem játék aztán friss levegõ. Az majd elnyomja, nekünk mindig bevállt. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak! Nagyon köszönöm aranyos vagy:-) Én Veszprém mellett lakom:-) Az én kislányom is szept.11-én született:-)))))) Az alvással nincs is baj, mert Õ is átalussza az estét-fél8 kor van szopi fél 9 felé elalszik és reggel 6-7 körül kel!Napközben szopik között fél-1 órákat alszik, aztán játék! Nem tudom h csináljam a megfordítást, félek h megkavarom nagyon!Pedig tudom h így lenne a helyes!És mit csináljak akkor ha szopi elõtt mégis felkel, akkor is játék?V mi van ha nem fog aludni?Mert magába nincsen nagyon el-kellekk hozzá:-)) Köszi a válaszokat!
Sajnos teljesen rossz! (Én is így kezdtem, haragszom is a védõnõre, hogy nem szólt hogy ez rossz!) Fel kell cserélned mihamarabb! Evés, kb1.5 óra ébrenlét (tele pocakkal nem jó aludni), aztán elalszik a következõ szopizásig. Az én kisfiam szept 11.én született és már most olyan, mint egy óramû! 3 óránként eszik (pedig sosem keltem), 1.5-2órát fent van és 1-1.5 órát alszik. Boldog, sosem sír, beszélget. Este kb. 9-tõl reggel fél6 körülig alszik. Igaz, hogy ha megszakad a lánc, akkor csak másnap reggeltõl indul újra. Hidd el nekem nagyon jó!!!, de ha kételkedsz, ajánlom olvasd el a Suttogó titkai I. könyvet!!! Fantasztikus! Ha a közelben laknál odaadnám, mert én kölcsön kaptam, de lefénymásoltattam. Minden benne van, amire csak szükség lehet. Én Csorna mellett lakom.
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi! Igyekszem pozitívan hozzá állni:-))))

Egy nagyon méllyen alvó babát hogyan lehet felébreszteni?

Legjobb válasz: minek akarod felébreszteni? Ha éhes úgyis felkel. õt még a gyomra és a fáradtsága irányítja.

minek akarod felébreszteni? Ha éhes úgyis felkel. õt még a gyomra és a fáradtsága irányítja.
Ne akard felébreszteni, mert késõbb problémái lesznek az alvassál. Nem tud mélyen elaludni; megszokja, hogy felkelted adott idõközönként stb... Ha éhes, akkor fel fog kelni.
egyetértek! Ne ébreszd fel, semmiképpen sem.
Attól függ mennyi idös.Nincsen sárgasága ugye???? Ha minden rendben, hagy öt hagy aludjon.
A kérdező hozzászólása: Igen, a sárgaság miatt kell-ene keltegetni. :( meg mert kevés a tejem és egyszerre keveset tud enni :(

Kb. egy éve jött meg az első menstruációm és tegnap óta nagyon erős a vérzés és alvadt vér is jön. Mitől?

Legjobb válasz: Hanyadik nap? Az elsõ 3 napban nekem is sok szokott lenni (olyan is volt már hogy azt hittem elvérzek:DDDDD), alvadt vér természetesen van hiszen van ami késõbb jön és az megalvad.. az szerintem nem gáz.:) ne aggódj, majd helyreállsz, nincs semmi baj ezekkel :)

Hanyadik nap? Az elsõ 3 napban nekem is sok szokott lenni (olyan is volt már hogy azt hittem elvérzek:DDDDD), alvadt vér természetesen van hiszen van ami késõbb jön és az megalvad.. az szerintem nem gáz.:) ne aggódj, majd helyreállsz, nincs semmi baj ezekkel :)
elfogsz vérezni
Nyugi az alvadt vér az valójában a levált méhnyálkahártya darabkák. Teljesen természetes. :)
A kérdező hozzászólása: 4. nap
A kérdező hozzászólása: és kb. mikorra múlik el ez a nagy vérzés?
Kb. meddig szokott tartani? Ez egyébként, hogy az a nagy vérzés meddig tart meg mikor van nagyon változó. Egyénenként változik. Nincs vele semmi baj. Nekem pl:. az egész 3 napig tart és kb. 1, 25 nap az amíg nagyon erõs és akkor lehet sokat mondok. De vannak akiknél ez az egész sokkal tovább tart és az erõs is sokáig tart.

Nagyon rossz alvó a kisfiam, nemsokára egy éves lesz. Nehezen alszik el, éjszaka 4x-5x ébred, nyafog, majd nagyon sír, hisztizik, ha nem szoptatom. Van valakinek bevált receptje, hogyan szoktatható le erről?

Legjobb válasz: Alvás: este kb. fél 9-tõl, reggel 6-ig sok ébredéssel. Evés: reggel anyatej, aztán reggeli, tízóraira gyümölcs, ebédet én fõzök, uzsonnára gyümölcs, aztán vacsora, elalvás elõtt szoptatom. Jó étvágya van, 10,5 kiló. Inni ihat, reggel kap teát, napközben vizet és anyatejet, ha kér.

A kérdező hozzászólása: Alvás: este kb. fél 9-tõl, reggel 6-ig sok ébredéssel. Evés: reggel anyatej, aztán reggeli, tízóraira gyümölcs, ebédet én fõzök, uzsonnára gyümölcs, aztán vacsora, elalvás elõtt szoptatom. Jó étvágya van, 10, 5 kiló. Inni ihat, reggel kap teát, napközben vizet és anyatejet, ha kér.
Ne haragudj hogy nem tudok segíteni, nekem is ez a problémám és kíváncsi vagyok a válaszokra.
mennyit alszik, mennyit eszik, mikor és mit és mennyi folyadékot iszik nappal?
A kérdező hozzászólása: Nap közben keveset alszik, délelõtt fél-egy órát (vagy annyit se), délután max. 1 órát.
azt kéne, hogy elhagyjátok a délelõtti alvást, és délután ebéd után leteszed. ha felébred akkor cicire teszed vagy ringatod, ahogy altatni szoktad, de nem veszed ki játszani, próbáld mindig húzni, szokja meg, hogy 2 óra a pihi idõ. inni adj neki többet, ne anyatejet, hanem vizet. az anyatej legyen a reggeli és esti összebújás, ne innivaló, nagy már ahhoz. uzsonnára ne adj gyümölcsöt, gyorsan bomló, az 10óraira való. tejberizs, tejbegríz, tejpép, ilyen legyen. délután sokat itasd, uzsi után gyümilével is megkínálhatod. vacsora pedig bõséges legyen, az után is kínáld innivalóval, és a vacsi és a szopi között legalább 1 óra teljen el :)
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom, köszönöm a tanácsaid. Inni kap eleget, a cumisüveg mindig kéznél van, gyakran cserélem benne a vizet. Vacsorát is eszik eleget, utána pici játék, fürdés, egy kis séta és szoptatás. Aztán elalszik és 10-11-kor már kel is.

Ha éjjel kell bemennem a kórházba mert mondjuk elfolyik a magzatviz akkor 10 percre egyedül hagynátok az éjjel egyébként nagyon jól alvó 3 évest? Ne toljatok le a kérdés miatt! Vagy adjatok ötletet hogy csináljuk. Kieg lent

Nem szeretnék kioktató válaszokat kapni. Szóval arra gondoltam,hogy ha éjjel megy a magzatviz akkor ugye a mentő visz be(kocsink nincs,bkv-val meg elég huzós lenne bejutni Kispestről a Szt.Imrébe.Ha korábban jön akkor a Sote 1re kell mennem,ez is elképzelhető mert 2 ujjpercnire van a kijárattól a baba feje.) Az egyik nagyszülő kb félóra alatt lenne itt,másik kb 10-20perc alatt.(2 villamogmegállónyira lakik,van kulcsuk a lakáshoz) Vagy esetleg ebben az esetben a mentő megvárja a nagyszülőt hogy megérkezzen? Multkor kb 15 perc alatt érkezett meg a mentő.Azt mondta a doki hogy ha elment a víz akkor 30-40 perc és megérkezik a baba...Panel lakásban lakunk,szerintem az se megoldás hogy apuka marad addig vele s utánunk jön a kórházba mert lehet addigra mire beér megszületik a babóca. Kicsit parázok,de most megyek visszafeküdni mert folyamatos fekvésre vagyok itélve.(Egy 35 hetes kismama aki már elég rendesen parázik...)

Legjobb válasz: Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.

Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.
Szerintem is várhatsz 10 percet.
Nem hagynám ott.
én megvárnám a nagyszülõket és inkább egy pár oerces ráhagyással hívnám a mentõket, h ne kelljen õket is váratni (fõleg azért, mert ezen életek múlhatnak). ez a 30-40 perc nem tudom, honnan jön a dokidnál. bárcsak ki lehetne ezt így jelenteni - de a szülés folyamata sajnos nem ennyire kiszámítható.
Nem, nem hagynám ott. Nem is értem hogy fordul meg a fejedben, fõleg hogy apa is vele lehetne. Elég önzõ dolog hogy elvárnád hogy a férjed veled legyen és nem a gyerekkel. Komolyan nem értem.
ja és ami még eszembe jutott hogy már lehet bõven a magzatvízelfolyás elõtt lesznek fájásaid, én már akkor riasztanám a rokont....
Én nem hagynám egyedül az tuti !!!!! nem tudnék nyugodtan elmenni a kórháza!! nekem is 3 éves a lányom de ha felébredne és senkit nem találna a lakásba biztos halálra ijedne, ennek nem tenném ki!!! én elõször a rokont hívnám h jöjjön, utána a mentõket....amire a mentõk kiérnek a rokon is meg fog érkezni ha tényleg csak 10 percre lakik.... de nem lehet a rokont megkérni hogy költözzön át hozzátok az utolsó idõkre? amúgy oké hogy úgy tûnik hamar meg lesz a baba de közel sem biztos hogy 30-40 perc....
Hát én inkább vállalnám azt, hogy apa lemaradjon a pici születésérõl, minthogy ott hagyjam akár 10 percre is a gyerkõcömet. Bele gondoltál mit érzene szegény, ha pont mikor kiléptek az ajtón felébred, és sehol senki?! Hát az a 10 perc milyen lenne neki??? Én nem tudnám nyugodt szívvel otthagyni, eszembe se jutna! Egyébként ha elmegy a víz...hát egyik barátnõm még 6 órát vajúdott onnantól...
Hát pedig vagy megvárod a nagyszülõket, vagy apa addig ott marad, amíg a nagyszülõk meg nem jönnek. azért hidd el ritka, az, hogy magzatvízelfolyástól 30-40 perc alatt meglenne a baba. Bár csak így lenne. Én 70 km-re lévõ kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz, autóval 50-60 perc alatt értünk át mindkét esetben. Onnan számítva az egyik 4 óra múlva a másik 3 óra múlva született meg. Ne parázz!! a baba nem siet annyira. Viszont 5 percre sem hagynám egyedül a nagyobbat!!!
Már bocsi, de ez több mint 24 óra volt elsõre. Akkor most komolyan gondolod hogy a 2. meglesz 30 perc alatt? Nem akarlak elkeseríteni, de nem ilyen egyszerû. Én már 3 ujjnyira nyitva voltam, a doki nem engedett haza elköszönni a nagytól, mondván útközben "kiesik" a baba, de így is 3 óra volt a második. Az elsõ pedig 4 óra volt elsõ fájástól. Szóval bõven lesz idõd megvárni a nagyit. Eszedbe ne jusson otthagyni a nagyobbat.
nekem elsõ baba, az elsõ fájás után 4 órával már a kezembe volt, ettõl függetlenül a második "csak" 3 órára rövidült....most várom a 3.-at...(de nem tartok attól h csak 30 perc lesz a vajjúdás :DDD ..jó is lenne!!! ) szerintem nem lesz meg a babád 30 perc alatt ha az elsõ ennyi ideig tartott.....
A kérdező hozzászólása: Az elsô baba is egesz gyorsan jött. Este 7kor lezuhantoztam s lefeküdtem aludni mert szokatlanul fáradt voltam. az addigi 11 helyett. de ekkor már 10 15 perces fájások voltak. kapásból.dokinak is szoktunk. 4körül a szokásos éjjeli pisire keltem fel.5._3 perces fájások jöttek. bementünk a mentovel .ekkor csak 1 ujjnyi volt a tagulas de a kiírt nap után 1 héttel. ráadásul pici volt a lány. s szülésvisszatartot szedtem. 7kor nem birtam mar a wcrol felkelni. ekkor szoltak a dokinak s egy jo órát a zuhany alatt voltam forró vízzel.9re jött be s ekkor kis beszélgetés.meg reggeliztem. 11korr 4ujjnyi, kor bürokrepesztes víz elment. s utána jött 3 tolofajasra a nagy.
Tudnám miért lettem lepontozva, mert meg mertem szülni burokrepedéstõl 40 percre??? vagy mert azt mertem javasolni esetleg költözzön oda arra a kis idõre a mama mert minden inkább jó ötlet mint hogy ott hagyják a lakásban a gyereket, ?? Komolyan nem értem az én válaszommal mi volt a gond....de mindegy ha vkinek ettõl könnyebb a lelke mára, akkor tegye.
hû..szerintem kicsit már túlkomplikáltad.... amúgy a doki nem tudhatja mennyi idõ a szülés...nem tudom milyen alapon saccolgat itt 30 perceket ..... arra amit a dokid mondott én egy fillért nem adnék ne haragudj..... a lényeg hogy a naggyal legyen valaki, ne hagyjátok 2 percre se éjszakára egyedül.... majd a helyzet adja magát, most felesleges ezen ennyit agyalni..
èn írtam, hogy ha annyira közeli a szülés akkor otthon szülsz meg... Persze ez már olyan esetben amikor semmi esély neki indulni. De ha a mentöben látszik már a feje vagy tényleg nagyon közeli akkor a legközelebbi korházba ahol van szülészet. Ezt is az elsösegélyen mondták. Egésznapos gyerekelsösegély tanfolyam volt, és én voltam az egyetlen terhes, és ráadásul már idöben. Mindenki azt várta, hátha ott szülök meg. Ez az elsö szülésem elött volt, és mondták hogy ez amúgy sem történne meg mert nagyon ritka, hogy elsöre valaki 3 órán belül szüljön.
Mennyire volt gyors az elsõ szülésed, hogy most ilyeneken gondolkodsz, hogy 10-15 perc alatt megszülsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet h a. mentõ helyett. otthon érkezik a baba s csak utána visznek be a kórházba., .? ilyenkor hova visznek a mentõsõl?ahol a dokim van vagy korababa esetén az Sotére? 35 hetes a pocakbaba.meg ezt a hetet kell odabent kibirnia.
Második terhességemnél sokat voltam egyedül a fiammal(1év kor különbség) párom messze dolgozott. Nagyszülõk 40-45 percnyire. 32. héttõl kisfiamnak is össze volt pakolva egy pici hátizsákba, ital, kaja(üveges baba kaja), dobozos tápszer. Cumisüveg. Pelenka. Ha bármi lenne, jön velem, míg az elsõ segítség meg nem érkezik. Eszem ágában nem lett volna egyedül hagyni, akár éjjel is.
A leírtak alapján ez egy teljesen átlagos elsõ szülés, sõt, sokaknak jóval rövidebb (nekem is). Ettõl még sem a 2. sem a 3. gyerekem nem született meg 30 perc alatt. A 2. 3. a burokrepedéstõl 2 óra volt, akkor már 2-3 ujjnyi méhszájról indultam, mert az utolsó hetekben kinyílt. Nem hinném, hogy ebbõl kiindulva 30 perces szülésre kéne számítanod. (nem is értem azokat a dokikat, akik így jósolgatnak... Semmi alapja, orvosi pláne nincs, az én szemeben eléggé elvesztik a hitelüket az ilyen jósolgatós dokik :S)
A kérdező hozzászólása: Nagyi szívesen jönne de õk is dolgoznak. mind2 nagymama. még fiatalok õk is. így is anyum elég sok estét itt tölt mert játszik a naggyal meg a melóhelyérõl hoz ebédet. vajon ha gond van s ugye a mentõt kihívjuk a 3 évest is el tudja hozni velünk?erre gondoltunk tegnap este hogy õt is bevisszük s amíg a kötelezõ nst van addig anyum is beér a kórházba s utána õ vagy hazajön vele vagy elmegy a dédihez..imádja a nagy, elvan ott, már volt hogy ott aludt délután amíg mi dokihoz mentünk. bkv sajnos nappal is 1óra a kórház így nem mérjük megkockáztatni hogy mi van ha éjjel marad míg megjön a mama s utána jönne be. .. remélem tökmag is éjjel akar elindulni. mert akkor nincs gond hogy egyedül maradnak. 9
Jaj, drága, senki sem haragszik rád! Természetes, hogy van benned félelem, a szülés, akárhányadik is, nem sétagalopp. Érthetõ, hogy szeretnéd, ha lenne veled egy támasz személy, akiben megbízol! Nincs is ezzel semmi baj! Próbálj meg pihenni, ha ilyen rosszul vagy, inkább költöztessétek oda a nagyit, és akkor le is van a gond az egésszel!
A kérdező hozzászólása: Bent feküdtem egy hetet a kórházban, most is még napi 2 antibiotikumõt kell enni holnapig. ez a 3 hetes antibiotikum kúra úgy legyengített hogy azóta nincs erõm felkelni, színte egész nap fekszem. ráadásul ma eszem a mg utolsó szemét. minden nap csináltak nstt.meg 2szer ultrahangot vesetagulatom van, baba a vizsgálatkor 35 hetes 5napos volt, ma már 36hét 7nap, a mg miatt bármikor jöhet... kedden megyek az utolsó vizelet tenyésztés eredményért, meg nst re.ráadásul az utolsó vizelet levét katéteres volt, azóta megbolondulok úgy fáj...mennék sétálni meg kicsit kikapcsolódni mielõtt megérkezik a kicsi, de nincs erõm hozzá:( :'( nem buli meg ilyenek hanem inni egy kávét a mekiben vagy valami hasonló. .párom is ugye izgul mert ha úgy indul be a szülés hogy õ bent van a melóhelyén nem tud eljönni...s ahol szülõk ott még zárlat van ergo nem tudja szinte meg se nézni, mert mire beér lehet megérkezik a kicsi. .. ne haragudjon rám senki csak félek s izgulok szeretném ha ott lehetne...
Jobbulást kedves kérdezõ! Pihenj sokat!
Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h ilyen sokan irtatok s nem hurrogtatok le! Egyébként irta valaki hogy ez lassû szülés volt s h több mint 24 óra volt...Én akárhogy számolom is kevesebb volt mint 24 óra. Este 7kor voltak 10perces fájások... 5kor jöttek konkrétan a 3-5 perces fájások... De most más miatt parázok.. S ez rosszabb... Ma reggelre (ismét) belázasodtam.)39, 5fokos lázam volt. Levittük, de a doki azt mondta menjek be a korházba s nézzenek meg a sürgõssségi ambulancián. (Ma délelött dolgozott) Ugyanis 2 hete volt hasonló lázam, napi 2szer felugrott ilyen magasra.Ekkor vesegyulladásom volt s antibiotikumot kellett szednem meg a pisimben lévõ Ecolira Nitrofurantint. S ez a vese gyulladás ugy jött hogy a baba ráfeküdt a hugyvezetékre s visszapangott a pisi.... Na de megyek is mert csak annyuira jöttem fel hogy a dokinak elküldjem emailben a multhéten elkészült orvosi leleteket.
Nem hagynám ott. Megvárni a nagyit+mentõt hívni, apuka otthon marad, ha a mentõ elõbb ér ki. Vagy szomszédot megkérni, hogy ugorjon át a nagyi érkezéséig.
Ha ilyet mondana a dokim én megbíznék benne és azonnal rohannék a kórházba, nem játszanék azzal a 10 perccel. Viszont szerintem inkább apa késse le a szülést minthogy a gyerek egyedül maradjon, szóval én azt a megoldást választanám ilyen esetben hogy apa marad a nagyobb gyerekkel, és utánunk jön mihelyt a nagyszülõ megérkezik.
A kérdező hozzászólása: Koszönõm...:) azt megnézném h a nagyi ide költözne.... igy is egèsz nap apukával együtt dolhozik.. az is eszembe jutott h akár egyszerre is. hivhato a mrntö s a nagyi.
Én 1 percre sem hagynám itthon 3 éves lányom akár milyen jol alszik éjszaka bármire felriad üres lakásban belegondolni is rossz milyen pánikba esne...nem nem nappal sem soha!!10 perc alatt sok minden történhet az ördög soha nem alszik..((inkább várjatok vagy maradjon apuka max késik egy kicsit de inkább legyen minegyik gyereketek jol minthogy veszits egyet...igy hülyén hangzik a vége de tényleg ne hagyd ott!
Nem hagynám egyedül semmiképpen! Nem olyan gyors azért egy szülés általában, hogy elõtte ha érzed a fájásokat és értesíted, akit kell, akkor bõven lesz idõd úgy elindulni, hogy a gyermeket felügyelettel hagyd otthon.
Nem hagynám ott. Az ördög nem alszik és a tragédiák általában "én csak 1 percre hagytam magára" mondattal kezdõdnek. Nem mondom, hogy mindig így van, de én képtelen lennék felügyelet nélkül hagyni egy 3 évest, fõleg ha az apja otthon is lehetne vele.
nem hagynám egyedül a gyerekem.Vagy menjen a nagyszülõ addig az utolsó idõben vagy apuka maradjon otthon.Amúgy én egyedül szültem mind a 2 gyerekem.Szerintem ez nem férfinak való.....Mos is babás vagyok.De sose hagynám egyedül a kicsiket...Meg lesz az a baba apuka nélkül is, de a nagyobbik halálra rémülne ha felébredne.És mívan ha nappal szülsz??? Vagy ha elõbb lesz a fájás mint a magzatvíz elfolyás???
A kérdező hozzászólása: Köszönõm h irtatok. Ha este elalszik akkor bombával se lehet felebreszteni... Én os erre gondoltam egyébkênt h hivjuk a nagyit s csak utána a mentöket.Szerencsére abdoki nagyon tapasztalt.3e baba született mála!koztük èn is. nagynál is megmondta h délre meglesz.12.01re kezemben volt.
Nincs egy olyan szomszédotok, akit riasztani tudnátok, hogy a lakásban marad, amíg meg nem érkeznek a nagyszülõk? Semmi esetre sem hagynám egyedül. Biztos akad a lépcsõházban valaki, aki segíteni tud nektek!
Na errõl csak annyit hogy nekem magzatvíz elfolyástól az elsõ babám 42 perc alatt lett meg a harmadik pedig 30 percre rá úgyhogy van ilyen is, majdnem a szülészet liftjében szültem meg. Mi úgy csináltuk hogy mivel nagyszülõ 1.5óra múlva ért volna csak oda ezért szülés napja elõtt 2 héttel odaköltözött hozzánk, lehet hogy macerás de inkább minthogy 1. egyedül hagyjam a gyerekemet 2. hogy egyedül szüljek. Egyébként nincs vmi kedves szomszéd akivel jóban vagytok esetleg néhányszor még át is hívhatod addig míg a finisbe érsz hogy megszokja a gyerek és akkor õt "riasztanád" ha gyorsan indulni kell?Kicsi az esély hogy pont felébred a 3 éves, de murphy mindig ilyenkor jön be...
én is elõbb a nagyi, aztán a mentõ(akár úgy is, h megvárom míg nagyi odaér)és csak utána hívom a mentõket...Én sem hagynám egyedül.Pláne, hogy apuka is maradhatna vele... Amúgy a tapasztalt doki szava sem "garancia".Az én orvosom is bõven tapasztalt, azt mondta, h hívjam apukát, max.1-1, 5 óra és babázunk..5 óra elteltével tolt a mûtõbe, pedig addig minden a legnagyobb rendben ment...
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a másik nagyit jobban szereti a lanyunk, majd meglátjuk.CSak nem jön korábban a pici...egyébként már visszafeküdtem az ágyba.telórol jöttem.
ha jó alvó se hagyd magára!!, inkább apa maradjon vele!!!!
èn tuti nem hagynám ott. Nekünk senki segítségünkj nem volt a 38-ik hétig. de tudtuk ha beindul akkor én vagy bemegyek mentövel, vagy egész család autóba és mindenki megy szülni. anyukám ezért jött 2 héttel elöbb, ha beindul akkor a naggyal maradjon. Szerintem is igen ritka hogy 1 órán belül megszülessen a baba az elsö fájástól. Nekem az elsö gyerek 4 ora alatt született meg, tényleg az elsö fájástól számítva. Másodiknál éjszaka ment el a magzatvíz elötte egyetlen fájás sem volt, ezzel indult be, innentöl számítva 3 óra múlva lett meg lányom. Az autóút 40 perces volt, ott 3 perces fájások voltak. gondolj bele hogy nagyi elé bele vág a viklám úközbe és csak 1 óra múlva érkezik meg. Akkor mi lesz? A lányom is rettenetesen mélyalvó, de lehet egy mentös mozgolódásra simán felébredne... nincs abba semm ha nagyin oda költözik éjszakákra most már. Ja még annyit, ha annyira közeli a szülés hogy a mentöben megszületne, akkor nem indul el a mentö veletek. mert még biztosabb ha otthon születik, mint a mentöben, majd csak utánna visznek a korházba ha a baba megvan. nekem ezt egy elsösegély kurzuson mondták a mentösök (amit 38 hetes terhesen csináltam).
Még a legjobban alvó gyerek is megérzi, ha valami szokatlan dolog történik körülötte, pl. csengetnek a mentõsök, felmennek a lakásba idegenek (mármint a mentõsök), lecuccoltok, stb... Õszintén, nekem eszembe sem jutott volna:(
Jajj... Légyszives semmiképp se hagyd ott egyedül! Lehet, hogy sosem kell fel éjjel, de tuti pont akkor egyszer fog. És a tragédiák is mindig ilyenkor történnek. A mentõk mire kiérnek, megvizsgálnak, szerintem simán odaér a közeli mama is, hívjon taxit, úgy még gyorsabb. De az sem tragédia, ha a férjed lemarad, attól baja még nem lesz senkinek. (tudom, nem kérsz kioktató választ, de azért engem teljesen ledöbbentett, hogy ez egyáltalán felmerül valakiben, hogy otthagyja a 3 évest akármennyi idõre is, csak hogy az apuka ott legyen a szülésnél :o Nekem ez nagyon fura :( )
Én sem hagynám ott semmiképpen. Ha sehogy sem tudnám megoldani, akkor vinném magammal. De nem hagynám ott 10 percre sem!
Lehet, hogy jól megtippelte, hogy a nagyobb gyerkõc meglesz délre, de azért ez közel sem így mûködik. Én úgy mentem szülni, hogy már nyitva voltam egy ujjnyira a 30. héttõl és rengeteget keményedtem. Elfolyt a magzatvizem és egybõl 5 perces fájásokkal indítottam. Mégis csak 13 óra múlva született meg a lányom! Nyugodtan várjátok meg otthon a nagyit!
Nekem a professzor megtippelte 25 hetesen, kinyílt méhszájjal, rendszeres keményedésekkel, hogy legkésõbb 28 héten fogok szülni. Elmondom , hogy a 39-dik héten szültem. Ennyit a tippekrõl.
mondjuk nekem nem is jön ki a te számításod, hogy 5 pöercre egyedül kéne hagynod a gyerekedet. ha az egyik nagyi 10 perc alatt ott tud lenni, a a mentõ meg 15 perc alatt, akkor bõven odaér a nagyi. de tényleg ne hagyd ott, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok akkor apa megvárja a mamát és utánad rongyol taxival, így õ sem marad le és a gyerek sem lesz egyedül. ilyen eszedbe se jusson, borzasztó még a gondolat is. amúgy meg börtönbe is kerülhettek egy ilyen 5 percért, ha mondjuk a mentõsök kiszúrják, hogy otthon hagytok egy gyereket felügyelet nélkül, nekik jelenteniük kell és már meg is van a baj, bár ez még a kisebb, azok közül ami még számításba jöhetnek :(
Ne haragudj, de ha 10 percrõl van szó, akkor apuka simán maradhat addig a gyerekkel. Ilyen butaságot, hogy magára hagynád, mégha 10 percre is! Tûz üthet ki, bármi történhet. Tisztában vagy vele, hogy ha csak simán felébred es nem talál senkit otthon, akkor életre szolo sokkot kaphat? Es azt tudod, hogy ha bármi baja esik, elveszik tõled a picivel együtt?
szerintem is, úgyse fogtok rohanni.

Nekem ilyen könnyü vagy nagyon jó a kislányom? Kinek milyen alvó a csemetéje egy év alatt?

Legjobb válasz: A kisfiam elejétõl fogva egyedül alszik el. 4 hetes koráig 1-max2x kelt fel szopizni, 4 hetes korától végigalussza az éjszakát. Most 15 hónapos.

A kisfiam elejétõl fogva egyedül alszik el. 4 hetes koráig 1-max2x kelt fel szopizni, 4 hetes korától végigalussza az éjszakát. Most 15 hónapos.
Szerencsés vagy ezek szerint. Az én kislányom 11hónapos és mostanában kezd rendesen aludni. Az éjszakákat még mindég nem alussza át. Az elsõ 3-4hónap katasztrófa volt, sem éjjel sem nappal nem aludtunk, sem õ sem én, de az apja sem. Most már azért sokkal jobb a helyzet, de azért vannak még "harcok".
az én kisfiam is nagyon jó alvó baba.Most 6, 5 hónapos, de 3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát.Egyedül alszik el a saját kiságyába.21-22 óra körül és reggel 8-9 ig bírja.egyébként is nagyon jó nyugodt, kiegyensúlyozott kisfiú.
Én is a szerencsések táborában vagyok! 2fiam is van- mindkettõ ilyen volt! a nagy 3hósan a kicsi 1hósan már átaludta az éjszakát(este 9tõl 6ig.) 2hósan már reggel fél8ig aludt. :-) Azóta is, és sose kellett õket altatni.
Én is úgy gondolom, hogy szerencsés vagyok!Nagyon könnyen megtanult a fiam egyedül elaludni a saját ágyikójába!Bár õ csak 6 hónapos kora óta alussza át az éjszakát de elõtte is csak 1x kelt egy gyors szopira és már aludt is tovább!És ami a lényeg, hogy még mindíg nagyon sokat alszik:nappal 3-4 órát(2 részletbe)éjszaka 12-13 órát és most 9 hós!A nappalok is jók mellette nem volt sose sírós baba, hála az égnek minket a hasfájás is elkerült kicsi korban illetve szinte mindent megtudok mellette csinálni sose volt az a ölbebaba, õ amikor fönnt van jön-megy ezerrel, játszik, felfedez, esze ágában sincs kézben lenni!Nem mondom azt, hogy néha nincsennek borulós, nyûgös napjaink de amúgy mindíg volt egy jó kis napirendünk!Bár azért azt hozzá kell tennem, hogy még nincs fogunk, na majd akkor legyen ilyen nagy a szám!

Rossz alvó vagyok, és egy idő után nagyon elkezd fájni a hátam. Tehetek ellene valamit?

Mindig nagyon későn alszok el, elég sokszor van, hogy nem is sikerül. Aztán addig forgolódok az ágyban, amíg elkezd fájni a hátam a bal lapockám alatt. Elég kellemetlen, és hiába fordulok a másik oldalamra, vagy fekszek máshogy, úgy is fáj. Mit tehetek ez ellen? (Vagy akár a rosszul alvás ellen)

Legjobb válasz: Azt tehete, hogy elmész valamilyen szimpatikus gyógymasszõrhöt, vagy saját magad megpróbálsz valamilyen gerinctornát végezni.

Azt tehete, hogy elmész valamilyen szimpatikus gyógymasszõrhöt, vagy saját magad megpróbálsz valamilyen gerinctornát végezni.
Rossz az ágyad, vegyél normális matracot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Kórház!
Azonnal korház lehet Utrot adnak. de ha nem mész ba akár vetélés is lehet. barnázás megengedett a terhesség alatt/képletesen szolva / de a vér nem jelent jot menj minél elöbb. kitartást
ORVOS! nem GyK, ORVOS!!!
Azonnal kórház!! Nem kaptál Utrogestant???
Nem is értem, hogy engedhettek haza! Azonnal orvosra van szükséged! Remélem, nem látod már ezt a választ!
??? Remélem már kezelik a kérdezõt!
Kedves kérdezõ! Mi lett veled? remélem még idõben visszamentél a kórházba, kérlek adj hírt magadról! Én ugyan ebben a helyzetben vagyok, lombikosként, 5 hét 4 naposan, kezdetektõl vérezgetek, majd elmúlt, visszatért, barnázgatás, uh. hétfõn, petezsák 3 mm-es méhen belül (petevezetékem egy sincs, méhenkívüli voltam 2x), 3x3 Utrogestant kapok, Magne b6-ot, és még más gyógyszereket a lombik miatt, de tegnap este megint volt vérzés, és apró alvadt darabok is, görcsök, kórházban nem tartanak bent, azt mondták azon túl, hogy pihenek és ezeket a gyógyszereket kapom, mást õk sem tudnak tenni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!