Találatok a következő kifejezésre: Egy női tanúnak (3 db)

Egy női esküvői tanúnak mi a megfelelő viselet?

Legjobb válasz: Én egyszer voltam életemben tanu. Akkor egy szép kiskosztümöt varrattam selyembõl.

Én egyszer voltam életemben tanu. Akkor egy szép kiskosztümöt varrattam selyembõl.
Szia! Szerintem is kösztüm a megfelelõ, mindegy, hogy nadrágos, vagy szoknyás... Csak a színekre figyelj...nem illik: fehér, piros vagy bordó, rózsaszín és a fekete....
A kérdező hozzászólása: Akkor milyen szín illik?
Szerintem valami világos, de ne fehér, mert az mégiscsak a menyasszonyé. Világosszürke, világoskék, barackszín...
Hogy milyen szín marad? Ezzel én is így voltam barátnõm esküvõjén..... pl. barck, levelndula, kék, zöld....és ezek árnyalatai...nem nagy válszték...:) )
Legutóbbi esküvõn a tanúnak olyan volt a ruhája mint a koszorúslányoknak, csak nem bordó, hanem sötétkék. Érdemes lenne megbeszélni a házasulandókkal, akkor biztos nem lesz gond. És ne felejtsük, hogy nem feltétlenül fehér az esküvõi ruha, a barack vagy halványrózsaszín is lehet a menyasszony színe...
én mezelenül

Miben kell lennie egy esküvői tanúnak (nő)?

Kis, polgári esküv?r?l van szó (14 f?). A menyasszony nem lesz habos-babos ruhában, hanem valamilyen fehér nadrágkosztümben.

Legjobb válasz: Szerintem egy egyszerû kosztüm a legjobb megoldás (hogy nadrágos vagy szoknyás, az mindegy).

Szerintem egy egyszerû kosztüm a legjobb megoldás (hogy nadrágos vagy szoknyás, az mindegy).
fekete nadrág vagy szoknya fehér blúz tökéletesen elég lesz
Szerintem mehetsz fekete-fehérben, az alkalmi. Valóban nem érdemes beruházni, pláne, ha máskor nem vennéd fel. Alkalmi cipõ legyen hozzá. Én kardigánt nem vennék fel a ceremónián.
A családban nincs olyan, aki szívesen adna neked kölcsön valami szépet?
kérdezd meg a menyasszonyt
Az a baj, hogy feketét, fehéret, és pirosat nem illik felvenni esküvõre.Más színben rendben lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az a baj, hogy nincs normális kosztümöm és nem szívesen vennék 10 perc miatt akár csak egy blézert. Most nem állok úgy anyagilag... Az nagyon gáz, ha fekete élre vasalt nadrágban megyek, fehér ingben és fekete hosszabb kardigánban? +magassarkú, ékszerek.
Ha szoknyás kosztümöt választasz, akkor inkább térdig vagy az alá érjen. Ha nadrágosat, akkor ne térdnadrág legyen és ne is rövid. (!!) Akármilyet is választasz a színére ügyelj (ahogyan azt már említették) de az anyaga sem mindegy! Ne utcai kosztümöt vegyél, hanem alkalmit. Van különbség.
Ne öltözd túl a menyasszonyt, és ne legyen fehér a ruhád! Lehet egy kosztüm, vagy egy egybeszabott ruha.
Szép sminkkel, szolid kiegészítõvel (fülbevaló, lánc) feltudod dobni.

1 Jehova tanúja nő, és katolikus templomban esküszik 1 református férfival aztán elválnak, -de gyakorlatilag egyikük sem gyakorolta a katolikus vallást-, nem lehetne érvénytelenítettni a kat. Egyház által valahogyan azt a frigyet?

aztán elválnak,de gyakorlatilag egyikük sem gyakorolta a katolikus vallást,nem lehetne érvénytelenítettni a kat.egyház által valahogyan azt a frigyet? Ha Jehova tanúja,minek kötött házasságot kat.szertartás szerint?

Legjobb válasz: Jehova tanúi nem nagyon teszik be a lábukat semmilyen felekezet templomába. Amit írsz megtörtént, vagy csak elméleti kérdés?

Jehova tanúi nem nagyon teszik be a lábukat semmilyen felekezet templomába. Amit írsz megtörtént, vagy csak elméleti kérdés?
Ez nem hiszem hogy megtörténehet. 1. Igazi JT be se teszi a lábát egy kat. templomba, nem hogy ilyen szertartás szerint kötne házasságot. 2. Kat. templomban csak akkor adnak össze ha katolikus vagy.
Kedves kérdezõ! A katolikusok állítják, hogy ilyen nem lehet egy katolikus templomban! JT szerint is lehetetlen! Akkor nem lehet, hogy veled, vagy a kérdéssel van baj? Persze-persze tudom, hogy valaki mondott valamit, valamikor. De ha mindkét fél / már vallásilag/ azt állítja, hogy ez badarság akkor valószínûleg nekik van igazuk - akármennyire is ragaszkodsz a sztoridhoz. Bocsi!!
Ez egy lehetetlen kérdés.
Nem úgy megy az, hogy csak elébe áltok egy bármilyen pap elé és az összead. Nem amcsi film. Csak ha az egyik fél katolikus (vagy református templomban, ha református, esetleg evangélikus és nincs ilyen lelkészi hivatal a környéken) és a másik aki más vallású reverzálist ad, azaz írásban kinyilvánítja hogy születendõ gyermekeik közül legalább az egyik nemû gyermekek katolikusok lesznek. Ha egyik sem katolikus, akkor legalább az egyiknek meg kel keresztelkedni.
Akkor tuti késõbb lett azzá a nõ. Amúgy a katolikus egyház nem szokta túl gyakran felbontani a házasságot. Más kérdés, hogy ki törõdik ma ezzel. Miért volna fontos? Az állami házasság számít, ha megtörténik a válóper újra lehet házasodni polgári szertartás szerint. Természetesen egyházi nem lehet ebben az esetben.
Nekem is van egy ismerõsöm, akinek a szüleinek különbözõ vallásuk volt, csak úgy eskette õket össze a pap ha a születendõ gyerekek katolikusok lesznek.Ezek a versengések miatt vannak szerintem. Ma már nem kötelezõ, ki is lehet lépni az ilyen erõszakos vallásból. Egy volt katolikusnak keresztelt.
A kérdező hozzászólása: Ez nem fikció, megtörtént, -nem velem-csak azt nem tudom, a nõ Jehova volt-e már, vagy csak késõbb lett azzá.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat, kérlek ezután tekintsük tárgytalannak a kérdést, túl bonyolult....stb.
Mikor számolják fel õket?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!