Találatok a következő kifejezésre: Egy náthás orrát hogy (6 db)

Egy náthás csecsemő orrát hogy lehet rendesen kitisztítani, ha az orsszívóval nem jön ki a cucc?

Legjobb válasz: Használj Sterimar orrsprét. Bár nem írtad mekkora a baba, ezt ha jól emlékszem 3 hónapos kortól lehet. Sima sósvizes permet. Fellazítja a cuccot, így könnyebben kitisztítható a szívóval. Én utána mindig adtam orrcseppet a kicsimnek. Na meg az sem mindegy, milyen szívót használsz. A kis kézi szívó semmire se jó. Használj elektromosat. Van porszívóra szerelhetó. Az enyém a mellszívómmal volt együtt. Sokkal hatásosabb, bár a babók nem szeretik :S

Használj Sterimar orrsprét. Bár nem írtad mekkora a baba, ezt ha jól emlékszem 3 hónapos kortól lehet. Sima sósvizes permet. Fellazítja a cuccot, így könnyebben kitisztítható a szívóval. Én utána mindig adtam orrcseppet a kicsimnek. Na meg az sem mindegy, milyen szívót használsz. A kis kézi szívó semmire se jó. Használj elektromosat. Van porszívóra szerelhetó. Az enyém a mellszívómmal volt együtt. Sokkal hatásosabb, bár a babók nem szeretik :S
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de annyival egészíteném ki hogy a náthás babák orrnyálkahártyáka erõsen meg tud duzzadni és ilyenkor is úgy szuszog a baba mintha tele lenne az orra. Nagyon jó a Stérimár tengervizer orrspray, és a babáknak való orrcsepp mely csökkenti a nyálkahártya duzzanatot. Nálunk a Pesztonka eletromos orrszívó vált be, mert nem olyan hangos mint a porszívós, hálózatról és elemmel is mûködik és kellõképpen hatékony.
Nekünk az újszülött babáknak a doktornõnk írt fel sóoldatot (5 ml-s ampullában volt) Ebben semmi gyógyszer nincsen épp ezért már újszülötteknél is használható, az fel lazítja a "cuccot" és könnyebben ki szívja az orszívó
Én is a fiziológiás sóoldatot javaslom, mert azt elég cseppenteni orrcseppentõvel, a Sterimar viszont "kilõ" a tartályból, még nekem is kellemetlen, nem tudom mit éreznek akkor a babák... Egykori gyerekorvos kollégám javasolta, hogy akinek sûrûn náthás a gyermeke, otthon is készíthet sóoldatot, hiszen a gyógyszertárban már nem mindenhol kapni, meg nincs is mindig idõ elszaladni oda, mikor szükséges. Nagyon hasznos, mert korlátlan mennyiségben lehet használni, hiszen abszolút természetes alapanyagokból áll. A keverés aránya: fél liter vizet kell felforralni, és egy csapott evõkanál asztali sót belekeverni. (arra ügyeljen aki készíti, hogy a forrás következtében elpárolgott vizet pótolni kell a végén!!)Én mindig ezt használtam, és bevált, de az is fontos, hogy ca. 3-4 hét után már ki kell cserélni az oldatot, ha nem is fogyott el ez a mennyiség (ami biztos), mert a sótartalma koncentrálódik egy idõ után.
Az elõttem lévõhöz is szeretnék hozzászólni. sóoldat minden patikában van, és nem elég az asztali só. tengeri sós kell. (ezzel készíts otthoni oldatot!) ennek a nyomelemei nyugtatják a duzzadt orrnyálkahártyát. a kérdezõnek: Az orrcseppnél hatékonyabb a spray(átmossa az egész járatot), akármilyen kellemetlen. Bár egy babánál a lefogás a legkellemetlenebb. (Jelenleg épp egy 6 hónapos és egy 3 éves gyereket próbálok kigyógyítani a náthából...) :S

KI hogy tisztítja a baba orrát? Nem náthás, de ugye a sírás miatt termelődik egy kis váladék.

Legjobb válasz: Én csak akkor szívom ki, ha náthás, vagy hallhatóan szörcsög. Máskor sosem.

Én csak akkor szívom ki, ha náthás, vagy hallhatóan szörcsög. Máskor sosem.
Szintén csak akkor szipkázom ki ha szörcsög.Ha látom hogy van benne akkor fülpiszkálóval kiszedem.
Ha nincs mit szivni, hisz ilyen is van, sosoldatos orrcseppet vagy sprayt adok.Nállunk a tejci került a noziban bukás közben és elég sokszor horkolt miatta.A dokinö irta fel a NaCl orrcseppet.
Szia! Nem tudom mennyi idõs a pici, de újszülötteknél még a tejcsi is viszajön az orrba. Ilyenkor kiszippantottam neki géppel, de ha csak száraz kis darabkákat láttam benne egy kis olajat tettem a fülpucoló vattára és úgy töröltem ki neki. Amúgy hapciznak olyankor is , ha nem náthásak. Ez normális, mert a por is iritálhatja õket és így tisztítják természetes úton. Remélem segítettem egy kicsit!
Nálunk reggel este jön a szipirtyó :-d 5 hós, de játéknak fogja fel, így nyugodtan csinálom neki. Én is kifújom az orrom, mégha nem is vagyok náthás, szerintem neki sem árt, fõleg éjjszakára, hogy tiszta legyen a nózi.

Hogyan tisztítottátok/tisztítjátok náthás gyerkőcötök orrát, míg nem tud önállóan orrot fújni? Hogy tanítjátok orrfújásra, és kb. mennyi idősen kell, hogy tudja ezt egyedül?

Legjobb válasz: Ha nem tudja kifújni, akkor csak a porszívós orrszívó az , ami maximálisan kitísztít és megelõzi az arcüreggyulladást.

Ha nem tudja kifújni, akkor csak a porszívós orrszívó az , ami maximálisan kitísztít és megelõzi az arcüreggyulladást.
Én azt hallottam hogy az orrszívó porszívónál a zajtól félnek egyébként nem fájdalmas a picuroknak.
ui, ezt olyan 18 hós kortól tanultuk, most 2 éves múlt s már profin megy orrfújás...igaz nekem orrszívó porszívóval se volt baja szerencsére
én úgy tanítottam, h mikor odatettem zsepit, én is fújtam az én orrom, olyan hangot adtam...s elutánozta...
az én kicsim is nagyon fél a porszívós orrszívótól, meg egyébként a porszívótól, úgyhogy mi vettünk elektromos orrszívót, igaz hogy nem olyan hatásos mint a porszívós, de mégsem ordít mint akit nyúznak. ugyan már kifújja egyedül az orrát ha akarja 20 hós
nem számít, mert a tartály letompítja a porszívó erejét. Finoman csináld, ne fogd le a babád fejét és mindig mond el neki, hogy mi fog jönni. mi rendszeresen használjuk, ha náthás és sosem sír.
Van egy kis készülék, orrszívó-porszívó a neve. az a lényege, hogy a kis tartályt össze lehet kötni egy sima, bármilyen háztartási porszívóval, és a porszívó szívóereje szívja ki a taknyot a gyerek orrából. nagyon hatásos! nézz utána neten. (úgy tudom ráadásul magyar találmány!)
Tanítani úgy tanítom, ami érdekesebb lehet a számára, hogy meggyújtok egy gyertyát, mondom neki h fogja be a száját és próbálja meg orral elfújni. Így látja, ha megmozdul a láng, lelkesebb a siker érdekében. A kislányom nagyon élvezi.
A kérdező hozzászólása: És a kérdés második része?
A kérdező hozzászólása: Öcsémnél használtak a szüleim ilyesmit, és öcsém utálta, visított, mint egy malac disznóöléskor, számít a porszívó szívóereje?

Egy kicsit náthás vagyok (fáj a torkom, bedugul az orrom, stb. ) és nem szeretnék holnap suliba menni, csak nem biztos, hogy anyu megengedi, mert hogy ez még nem olyan nagy betegség (? )

meg holnap beszámolóm lenne föcib?l, és arra már tegnap fel kellett volna készülnöm, de nem tettem, mert reménykedem abban hogy anyu megengedi hogy itthon maradjak (mert ezt ma a délután alatt nem tudom megcsinálni, mert még meg is kéne tanuljam, meg ugye le kéne szednem a netr?l) Hogy álljak oda anyu elé, és kérjem meg, hogy had maradjak itthon? Kérlek, segíts! 14/L

Legjobb válasz: Ne is haragudj..nem a mi anyánk. Gondolom nem lehettek túl jó kapcsolatban, ha egy fórumon kérdezed ezt meg. Én egyszerûen odamennék anyához hogy "nem vagyok valami jól, és holnap lesz föcibõl ez a bezámoló, amire nem sikerült készülnöm, nem mennénk el orvoshoz hogy adjon igazolást? következõ órára megcsinálnám azt a beszámolót..." .. nekem megengedné. mondjuk anyum elég engedékeny ha minden apró dologba beavatom :D

Ne is haragudj..nem a mi anyánk. Gondolom nem lehettek túl jó kapcsolatban, ha egy fórumon kérdezed ezt meg. Én egyszerûen odamennék anyához hogy "nem vagyok valami jól, és holnap lesz föcibõl ez a bezámoló, amire nem sikerült készülnöm, nem mennénk el orvoshoz hogy adjon igazolást? következõ órára megcsinálnám azt a beszámolót..." .. nekem megengedné. mondjuk anyum elég engedékeny ha minden apró dologba beavatom :D

Kifiam egy hete náthás. Köhög is. Láza nincs. Corizáliat, oscilot, stodalt é ssinecod cseppet szed ill. baby luf krémet használunk. Orrát szívom, sterimárt és nasivin sprat használok. Mit tehetnék még hogy meggyógyúljon teljesen?

Legjobb válasz: A doki ajánlotta hogy egyszerre hét féle gyógyszert kapjon? orrspray-bõl tuti elég egy féle is sztem. az elõzõekbõl csak az oscillococcinumot ismerem de szerintem nagyon sok hétféle cucc...

A doki ajánlotta hogy egyszerre hét féle gyógyszert kapjon? orrspray-bõl tuti elég egy féle is sztem. az elõzõekbõl csak az oscillococcinumot ismerem de szerintem nagyon sok hétféle cucc...
´Sok gyümölcs, meleg tea, tyúkhúsleves, méz.Nyugalom. Hány éves?
A kérdező hozzászólása: Igen doki ajánlotta, corizalia náthára van. oscilobol az elején kellet egy kúrát végigcsinálnom.
A kérdező hozzászólása: 18hós
amit én adnék a helyedben: coryzalia, cebion csepp, sterimar, orrszívás, sinupret csepp, bio-gaia, calcimusc.
Mentolos Baby Luf és homeos szerek jók együtt? Én eddig együtt sosem mertem. Vagy gyógyszer+ kenõcs, vagy csodabogyók.
Szerintem jó úgy, ahogy adod. Amit tehetsz még: adhatsz neki mézes, citromos teát. Ha nem piros a torka, akkor a meleg mézes tej köhögés csillapító hatású. Az én fiam nagyon szerette az inhalálást. Bár õk még nem bírják a meleg gõzben sokáig. Naponta 2-3 alkalommal sós vízzel, vagy kamilla, hárs teával párolhatsz. Éjjelre tehetsz összetört fokhagymát mellé. Kidugítja az orrát és fertõtleníti a levegõt is, bár egy kicsit büdi. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Ugye nem kapok agyvérzést ?
Valószínûleg megfáztál, azért vérzik. Nem szárad meg semmi, és senki nem vág el egy eret sem. És nyugodj meg, nem fogsz agyvérzést kapni. Majd el fog múlni a náthával együtt.
A kérdező hozzászólása: ok köszike

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!