Találatok a következő kifejezésre: Egy náthás orrát (14 db)

Egy náthás csecsemő orrát hogy lehet rendesen kitisztítani, ha az orsszívóval nem jön ki a cucc?

Legjobb válasz: Használj Sterimar orrsprét. Bár nem írtad mekkora a baba, ezt ha jól emlékszem 3 hónapos kortól lehet. Sima sósvizes permet. Fellazítja a cuccot, így könnyebben kitisztítható a szívóval. Én utána mindig adtam orrcseppet a kicsimnek. Na meg az sem mindegy, milyen szívót használsz. A kis kézi szívó semmire se jó. Használj elektromosat. Van porszívóra szerelhetó. Az enyém a mellszívómmal volt együtt. Sokkal hatásosabb, bár a babók nem szeretik :S

Használj Sterimar orrsprét. Bár nem írtad mekkora a baba, ezt ha jól emlékszem 3 hónapos kortól lehet. Sima sósvizes permet. Fellazítja a cuccot, így könnyebben kitisztítható a szívóval. Én utána mindig adtam orrcseppet a kicsimnek. Na meg az sem mindegy, milyen szívót használsz. A kis kézi szívó semmire se jó. Használj elektromosat. Van porszívóra szerelhetó. Az enyém a mellszívómmal volt együtt. Sokkal hatásosabb, bár a babók nem szeretik :S
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de annyival egészíteném ki hogy a náthás babák orrnyálkahártyáka erõsen meg tud duzzadni és ilyenkor is úgy szuszog a baba mintha tele lenne az orra. Nagyon jó a Stérimár tengervizer orrspray, és a babáknak való orrcsepp mely csökkenti a nyálkahártya duzzanatot. Nálunk a Pesztonka eletromos orrszívó vált be, mert nem olyan hangos mint a porszívós, hálózatról és elemmel is mûködik és kellõképpen hatékony.
Nekünk az újszülött babáknak a doktornõnk írt fel sóoldatot (5 ml-s ampullában volt) Ebben semmi gyógyszer nincsen épp ezért már újszülötteknél is használható, az fel lazítja a "cuccot" és könnyebben ki szívja az orszívó
Én is a fiziológiás sóoldatot javaslom, mert azt elég cseppenteni orrcseppentõvel, a Sterimar viszont "kilõ" a tartályból, még nekem is kellemetlen, nem tudom mit éreznek akkor a babák... Egykori gyerekorvos kollégám javasolta, hogy akinek sûrûn náthás a gyermeke, otthon is készíthet sóoldatot, hiszen a gyógyszertárban már nem mindenhol kapni, meg nincs is mindig idõ elszaladni oda, mikor szükséges. Nagyon hasznos, mert korlátlan mennyiségben lehet használni, hiszen abszolút természetes alapanyagokból áll. A keverés aránya: fél liter vizet kell felforralni, és egy csapott evõkanál asztali sót belekeverni. (arra ügyeljen aki készíti, hogy a forrás következtében elpárolgott vizet pótolni kell a végén!!)Én mindig ezt használtam, és bevált, de az is fontos, hogy ca. 3-4 hét után már ki kell cserélni az oldatot, ha nem is fogyott el ez a mennyiség (ami biztos), mert a sótartalma koncentrálódik egy idõ után.
Az elõttem lévõhöz is szeretnék hozzászólni. sóoldat minden patikában van, és nem elég az asztali só. tengeri sós kell. (ezzel készíts otthoni oldatot!) ennek a nyomelemei nyugtatják a duzzadt orrnyálkahártyát. a kérdezõnek: Az orrcseppnél hatékonyabb a spray(átmossa az egész járatot), akármilyen kellemetlen. Bár egy babánál a lefogás a legkellemetlenebb. (Jelenleg épp egy 6 hónapos és egy 3 éves gyereket próbálok kigyógyítani a náthából...) :S

Egy kisbabának csak akkor kell szívni az orrát orrszívóval, ha náthás, vagy néha amúgy is? Ha kell, akkor milyen időközönként?

Amúgy nem igényli, nincs rá szükség? Mit ahogy egy feln?tt is, akkor is fújja az orrát, ha nincs is megfázva.

Legjobb válasz: A lányomnak sosem szívtam ki, csak ha náthás volt. Ha egyéb beszáradt akármi volt benne, azt vagy kitüsszentette, vagy rásegítettem óvatosan fültisztító pálcikával (ha nagyon lent volt, egyébként nem piszkáltam). A fiamnak újabban hetente egyszer viszont ki kell szívni, mert egyrészt annyira örökmozgó, hogy nem mernék az orrába piszkálni máshogy, nehogy félre menjen, másrészt pedig sokszor csak dörzsöli-dörzsöli, szabadulna valamitõl, de sehogy sem jön ki. Zavarja, mert hallom, hogy nem kap levegõt rendesen, és nem is akar enni olyankor. Elõfordul, hogy akkora "akármi"-t szippantott ki az orrszívó, hogy csak lestem. Neki egyszerûen beszárad, és sehogy máshogy nem távozik el.

A lányomnak sosem szívtam ki, csak ha náthás volt. Ha egyéb beszáradt akármi volt benne, azt vagy kitüsszentette, vagy rásegítettem óvatosan fültisztító pálcikával (ha nagyon lent volt, egyébként nem piszkáltam). A fiamnak újabban hetente egyszer viszont ki kell szívni, mert egyrészt annyira örökmozgó, hogy nem mernék az orrába piszkálni máshogy, nehogy félre menjen, másrészt pedig sokszor csak dörzsöli-dörzsöli, szabadulna valamitõl, de sehogy sem jön ki. Zavarja, mert hallom, hogy nem kap levegõt rendesen, és nem is akar enni olyankor. Elõfordul, hogy akkora "akármi"-t szippantott ki az orrszívó, hogy csak lestem. Neki egyszerûen beszárad, és sehogy máshogy nem távozik el.
én amúgy is szívom, õ még nem tudja kifújni, csak megy bele valamennyi por...nem minden nap kb 3 naponta.elõtte befújom Sterimarral
Csak ha náthás:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
Mi hasfájósak vagyunk. Egy nagyobb hasfájás után szegény nagyon "szörcsög", egyértelmû volt az elsõ pillanattól kezdve, hogy itt van mit szívni. Sajnos mi ugyan így vagyunk a csipával is, egy nagyobb-órán át tartó sírás után azzal is problémánk van...de én ezt természetesnek is tartom, hiszen, ha egy órán át én is úgy sírnék, hát nekem is vörös szemeim és teli orrom lenne :)
Amúgy nemnagyon kell. Fürcsinél töröld meg egy kis vízzel, és úgy kijön a szöszmösz, amit beszippantott.

Reggelenként miért dugul be az orron ha visszafekszek, vagy sokáig egy helyben maradok, pedig nem vagyok náthás?

Legjobb válasz: Hát ez könnyen lehet orrpolip akár, szerintem tegyél egy kört a fül-orr-gégészeetre, hátha még elég egy orrspray és nem kell mûteni. Akár arcüreggyuszi is lehet, akkor is a fül-orr-gégét ajánlom. :D De amúgy nem tudom, lehet, hogy csak úgy random, telente reggel nekem is mindig az elsõ dolgom orrot fújni, mert taknyos vagyok, szerintem nálam pl azért van, mert a radiátor mellett van az ágy, és szörnyen száraz a levegõ. :S Ha egész évben ez van, lehet allergiás vagy az ágynemûre (ha pl toll) vagy a poratkákra.

Hát ez könnyen lehet orrpolip akár, szerintem tegyél egy kört a fül-orr-gégészeetre, hátha még elég egy orrspray és nem kell mûteni. Akár arcüreggyuszi is lehet, akkor is a fül-orr-gégét ajánlom. :D De amúgy nem tudom, lehet, hogy csak úgy random, telente reggel nekem is mindig az elsõ dolgom orrot fújni, mert taknyos vagyok, szerintem nálam pl azért van, mert a radiátor mellett van az ágy, és szörnyen száraz a levegõ. :S Ha egész évben ez van, lehet allergiás vagy az ágynemûre (ha pl toll) vagy a poratkákra.
A kérdező hozzászólása: Szinte világ életemben így volt! Viszont néha nekem is kell fújni az orrom reggelente. Amúgy lehet, hogy köze van a száraz levegõhöz, mivel ha sokáig vezsek csak az orromon levegõt valahol a szájpadlásom mögött fentebb "kiszárad" azaz fáj ha a nyelvemet ott kicsit feljebb tolom. Ha úgy iszom a vizet hogy mepróbálok oda is juttatni akkor valahogy elmúlik, de akkor is elmúlik ha szájon veszek levegõt.


Lassan egy hete (nagyon) náthás vagyok és kb.2 napja egész nap fura ízt érzek a torkomban és sokszor fura érzést az orromban, ez miért lehet?

A torkomból mintha enyhén mentás íz törne fel fél percenként, pedig semmi mentolosat nem ettem a héten. Fogat mostam, de eddig soha nem éreztem ilyet. Az étrendem is ugyanaz, mint normálisan.

Legjobb válasz: A nagyon náthásság lehet, hogy arcüreggyulladástól van.Akkor szokott az orrba ilyen furcsa nem megszokott szag jelentkezni. Orrmelléküreg felvételt kellene csináltatnod / háziorvos, orr-fül-gégész tud beutalót adni/

A nagyon náthásság lehet, hogy arcüreggyulladástól van.Akkor szokott az orrba ilyen furcsa nem megszokott szag jelentkezni. Orrmelléküreg felvételt kellene csináltatnod / háziorvos, orr-fül-gégész tud beutalót adni/

2 éves kisfiam náthás, szívni kell az orrát, mert még nem tudja kifújni, de most az orrszívó köhögteti, szívás közben öklendezik, tegnap este egy kicsit hányt is, miért, mitől lehet, soha nem volt még ilyen?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :))) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)

Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :) )) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)
le van tapadva szegénynek, állati száraz a levegõ, cseppentés, és igyon is pár perccel a szívás elõtt, ha ez sem segít, akkor sztem elvinném dokihoz, akkor lehet kell vmi hurutoldó...jobbulást!
Ne egyen elõtte, akkor kisebb eséllyel fog öklendezni.
Szerintem megijedt!Gondolom sírt is , befújtál neki valamit az orrába mi elõtt kiszívtad volna?az erõs köhögés meg okozhat hányást.Én legtöbbször át mosom neki az órát sós oldattal (2dl forralt víz fél kávés kanál só felforralom, lehûtöm.)Én gyógyszertárban vettem ilyen kézi nyomót, pumpát( amilyet szülésnél használnak a kórházban), ezzel tisztítják ki a nyákot a járatokból pár száz forint volt. Ebbe töltöm bele ez vákumot is képez és vissza szívja és ha még mindig nagyon türtyök akkor szoktam csak kiszívatni.
Éppen hogy érintsd csak hozzá. Én már kipróbáltam, és én is majdnem öklendeztem tõle. Nem szabad sûrûn és sokat csinálni. Doki néni mondta. Vegyetek hagyományos vákumosat, a lényeget az is kiszívja, hiszen mi is élünk. Nagyban függ a kellemetlen érzés a porszívótól is. Nekünk gagyi nem állítható erõsségû van, és szinte azt éreztem, hogy kiszívja az agyam. De anyámék porszívójával meg kimondottan kellemes volt. Ki kellett próbálni, mert nem értettem, miért üvölt.

KI hogy tisztítja a baba orrát? Nem náthás, de ugye a sírás miatt termelődik egy kis váladék.

Legjobb válasz: Én csak akkor szívom ki, ha náthás, vagy hallhatóan szörcsög. Máskor sosem.

Én csak akkor szívom ki, ha náthás, vagy hallhatóan szörcsög. Máskor sosem.
Szintén csak akkor szipkázom ki ha szörcsög.Ha látom hogy van benne akkor fülpiszkálóval kiszedem.
Ha nincs mit szivni, hisz ilyen is van, sosoldatos orrcseppet vagy sprayt adok.Nállunk a tejci került a noziban bukás közben és elég sokszor horkolt miatta.A dokinö irta fel a NaCl orrcseppet.
Szia! Nem tudom mennyi idõs a pici, de újszülötteknél még a tejcsi is viszajön az orrba. Ilyenkor kiszippantottam neki géppel, de ha csak száraz kis darabkákat láttam benne egy kis olajat tettem a fülpucoló vattára és úgy töröltem ki neki. Amúgy hapciznak olyankor is , ha nem náthásak. Ez normális, mert a por is iritálhatja õket és így tisztítják természetes úton. Remélem segítettem egy kicsit!
Nálunk reggel este jön a szipirtyó :-d 5 hós, de játéknak fogja fel, így nyugodtan csinálom neki. Én is kifújom az orrom, mégha nem is vagyok náthás, szerintem neki sem árt, fõleg éjjszakára, hogy tiszta legyen a nózi.

7 hetes kisbabám náthás lett szívom az orrát. Néha néha köhög egyet. Nagyon aggodom de csak holnap tudom elvinni az ügyeletre. Van e valami amivel még könnyithetnék rajta?

Legjobb válasz: ha nem lázas akkor ne aggódj, csak szívd az orrát mikor szörcsög hogy tudjon aludni és holnap majd megvizsgálják!ha lázas akkor úgy kúpot lehet adni.Van otthon lázcsillapító kúpotok?azt a doki szokta kiírni.

ha nem lázas akkor ne aggódj, csak szívd az orrát mikor szörcsög hogy tudjon aludni és holnap majd megvizsgálják!ha lázas akkor úgy kúpot lehet adni.Van otthon lázcsillapító kúpotok?azt a doki szokta kiírni.
A kérdező hozzászólása: Igen van itthon lázcsillapitó kup. Remélem nem kell használnom.
én is nagyon megijedtem, nekünk sajna már vagy 2 hete tart ez a nátha, de már kifele megyünk belõle. Remélem nem volt kioktató ahogy írtam, csak hát így látatlanban nem tudtam hogy már van tapasztalatod:) nekem elsõ baba totál ki voltam, hogy ilyen picinek szívni kell az orrát, de aztán megnyugtattak hogy nincs gond:) boldog karácsonyt és jobbulást:)
A kérdező hozzászólása: Fehér a válladék. Tudom hogyan kell a lázat érni mert õ már a harmadik babám csak azért vagyok tanácstalan mert ilyen pici korban egyik sem volt náthás. KÖszi a megnyugtató választ
Szia, nekem a 2. babám most 8 hetes, és 3 hete beteg :( Valaki idehozta nekünk az influenzát, elkapta õ is, pedig csak anyatejes. Taknyos és emiatt köhög is. Tengervizes sprét fújok az orrába, és minden szopi elõtt leszívom a nóziját orrszívóval (kb napi 5 alkalom). Valószínû azért köhög a babád, mert hátrafolyik a takony. Az én babám még hörgött is egy picit és zajosan vette a levegõt, nála légcsõhurutot állapítottak meg. Gyógyszert nem adtak rá, vagyis megelõzésnek antibiotikumot, hogy ne is legyen szövõdmény. Ne aggódj, minden rendben lesz. Csak fújkáld neki a tengervizes oldatot, az nagyon jót tesz!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Attol mert három gyermekem van attol még nekem is lehet ujjat mondani. Nem volt egyik kislányom se beteg ilyen picikén ugyhogy ezen a téren tapasztalatlan vagyok. Voltunk az ügyeleten és náthán kívül nincs semmi baj szerencsére. aköhögés a hátrafolyó váladéktól van és nem a tüdõ miatt. Kalciummuszkot kaptunk meg orrsprét. Mégegyszer köszi a tanácsokat sokat segítettetek vele. Kellemes ünnepeket kívánok én is nektek!

5 hónapos kislányom náthás lett. Szívom az orrát meg írt fel a doktornő egy orrcseppet, ennyi elég lenne? Nincs még valami amivel kicsit megkönnyíthetném a dolgát?

Valami házi praktika?Látom rajta hogy nincs jól,és úgy segítenék rajta de nem tudok.Mennyi id? általában még meggyógyul?

Legjobb válasz: én meleg borogatást tettem a pofijára, attól jobban, gyorsabban ürült a váladék. és persze porszívós orrszívót használok, és bár ki nem állhatja, de általában 2-3 nap alatt kitisztítja az orrát.

én meleg borogatást tettem a pofijára, attól jobban, gyorsabban ürült a váladék. és persze porszívós orrszívót használok, és bár ki nem állhatja, de általában 2-3 nap alatt kitisztítja az orrát.
én minden szopi elõtt szívtam az orrát, vagyis napi 6x.
Nálunk 7-8 nap kellett, míg meggyógyult. Elõször Sterimarral befújtam az orrába, aztán leszívtam, majd orrcseppet csepegtettem. Próbálhatod az anyatejet is a nóziba, az is használ.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Kb hányszor szívtátok az orrát 1 nap?
hát az a nátha mértékétõl függ de többnyire étkezés elõtt mindig, mert nem is tud úgy szopizni, hogy tele az orra. a porszívós pedig jó mélyrõl is kiszívja a sûrû váladékot, amit nem tud kifújni. ráadásul kaja elõtt duplán jó, mert az én lányom eléggé sír utána, de megkapja a hamit és csend van azonnal, békésen eszik.

Hogyan tisztítottátok/tisztítjátok náthás gyerkőcötök orrát, míg nem tud önállóan orrot fújni? Hogy tanítjátok orrfújásra, és kb. mennyi idősen kell, hogy tudja ezt egyedül?

Legjobb válasz: Ha nem tudja kifújni, akkor csak a porszívós orrszívó az , ami maximálisan kitísztít és megelõzi az arcüreggyulladást.

Ha nem tudja kifújni, akkor csak a porszívós orrszívó az , ami maximálisan kitísztít és megelõzi az arcüreggyulladást.
Én azt hallottam hogy az orrszívó porszívónál a zajtól félnek egyébként nem fájdalmas a picuroknak.
ui, ezt olyan 18 hós kortól tanultuk, most 2 éves múlt s már profin megy orrfújás...igaz nekem orrszívó porszívóval se volt baja szerencsére
én úgy tanítottam, h mikor odatettem zsepit, én is fújtam az én orrom, olyan hangot adtam...s elutánozta...
az én kicsim is nagyon fél a porszívós orrszívótól, meg egyébként a porszívótól, úgyhogy mi vettünk elektromos orrszívót, igaz hogy nem olyan hatásos mint a porszívós, de mégsem ordít mint akit nyúznak. ugyan már kifújja egyedül az orrát ha akarja 20 hós
nem számít, mert a tartály letompítja a porszívó erejét. Finoman csináld, ne fogd le a babád fejét és mindig mond el neki, hogy mi fog jönni. mi rendszeresen használjuk, ha náthás és sosem sír.
Van egy kis készülék, orrszívó-porszívó a neve. az a lényege, hogy a kis tartályt össze lehet kötni egy sima, bármilyen háztartási porszívóval, és a porszívó szívóereje szívja ki a taknyot a gyerek orrából. nagyon hatásos! nézz utána neten. (úgy tudom ráadásul magyar találmány!)
Tanítani úgy tanítom, ami érdekesebb lehet a számára, hogy meggyújtok egy gyertyát, mondom neki h fogja be a száját és próbálja meg orral elfújni. Így látja, ha megmozdul a láng, lelkesebb a siker érdekében. A kislányom nagyon élvezi.
A kérdező hozzászólása: És a kérdés második része?
A kérdező hozzászólása: Öcsémnél használtak a szüleim ilyesmit, és öcsém utálta, visított, mint egy malac disznóöléskor, számít a porszívó szívóereje?

Egy kicsit náthás vagyok (fáj a torkom, bedugul az orrom, stb. ) és nem szeretnék holnap suliba menni, csak nem biztos, hogy anyu megengedi, mert hogy ez még nem olyan nagy betegség (? )

meg holnap beszámolóm lenne föcib?l, és arra már tegnap fel kellett volna készülnöm, de nem tettem, mert reménykedem abban hogy anyu megengedi hogy itthon maradjak (mert ezt ma a délután alatt nem tudom megcsinálni, mert még meg is kéne tanuljam, meg ugye le kéne szednem a netr?l) Hogy álljak oda anyu elé, és kérjem meg, hogy had maradjak itthon? Kérlek, segíts! 14/L

Legjobb válasz: Ne is haragudj..nem a mi anyánk. Gondolom nem lehettek túl jó kapcsolatban, ha egy fórumon kérdezed ezt meg. Én egyszerûen odamennék anyához hogy "nem vagyok valami jól, és holnap lesz föcibõl ez a bezámoló, amire nem sikerült készülnöm, nem mennénk el orvoshoz hogy adjon igazolást? következõ órára megcsinálnám azt a beszámolót..." .. nekem megengedné. mondjuk anyum elég engedékeny ha minden apró dologba beavatom :D

Ne is haragudj..nem a mi anyánk. Gondolom nem lehettek túl jó kapcsolatban, ha egy fórumon kérdezed ezt meg. Én egyszerûen odamennék anyához hogy "nem vagyok valami jól, és holnap lesz föcibõl ez a bezámoló, amire nem sikerült készülnöm, nem mennénk el orvoshoz hogy adjon igazolást? következõ órára megcsinálnám azt a beszámolót..." .. nekem megengedné. mondjuk anyum elég engedékeny ha minden apró dologba beavatom :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!