Találatok a következő kifejezésre: Egy munkahelyen az az ember a (21 db)

Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Azt tudom, hogy, ha emberi reprodukciós eljárásban veszek részt, akkor védve vagyok, de, ha még csak most kezdenek vizsgálni egy meddőségi klinikán akkor még nem? Az inszem és a lombik alatt is védett az ember?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

Mely szemelyisegzavar vagy mentalis problema jellemzi azokat az embereket akik allandoan valtogatjak a karrierjuket es nem tudnak megmaradni hosszutavon egy adott munkahelyen?

Identitaszavarosak, vagy allandoan keresik az ujdonsagot? Ismertek ilyen embereket? Hany evesek es miket dolgoztak eddig?

Legjobb válasz: Ez miért lenne személyiség zavar? :)

Ez miért lenne személyiség zavar? :)
elõzõ: tök egyetértek kérdezõ: tudod mit jelent a személyiségzavar? nézz utána pl borderline, disszociatív, nárcisztikus, skizofrén...stb, mit jelent neurotikus, pszichotikus... Miért kell valakire az egyéni nyughatatlan természete miatt rásütni, hogy személyiségzavaros? Nekem az van, borderline, de én nem a munkahelyeimet, hanem a kórházaimat váltogattam. És identitászavar? Csak mert nem tud megülni a seggén? Még a mentális probléma is túlzás. Az újdonságkeresõ nyughatatlan természetû nyüzsgõ emberek azok betegek? Miért nem tudod tulajdonságként definiálni, miért kell rögtön valami hú de nagy dologra gondolni? Egyébként pedig egy adott pszichés zavar definiálásához is legalább egy tucat kritérium kell. Ha még mellé írsz legalább 20 nagyon extra és furcsa beteges dolgot, akkor lehet erre a kérdésre érdemben válaszolni. Ha ennyi, akkor egy örökmozgó ember. És még az is túlzás, hogy hiperaktív. - ehhez is még jó néhány dolog kell, hogy bármit is alátámasszon.
A kérdező hozzászólása: egyszer lattam egy dokumentumfilmet ilyen emberekrol. Nem arra gondolok, hogy valaki egyszer ketszer egyik kozeli szakteruletrol szakmajan belul atter egy masikra, hanem azokra, akik szinte harom negyhavonta(de minimum evente) valtogatjak a foglalkozasukat, gyokeresen, igen szelsosegesen eltero karrierekbe kezdenek, pl egyszer kozepiskolai tanarok, utana par honapra ra kamoinsoforok, par honapra ra meg call centeresek, aztan meg ujsagirok. Nem feltetlenul szemelyisegzavar (de szerintem lehet annak is resze), de konkretan az is allhat mogotte. A film egyik "fohosenek" 40 eves korara mar tobb mint 50 munkahelye volt, es ez kb 20 kulonfele tevekenyseg kozt oszlott meg. Ez nem szimpla nyughatatlansag, az emberek tobbsegenek van egy valasztott karrierje, evekig kitart egy munkahelyen, es maximum akkor lep le, ha leepitesek vannak, vagy ha feljebbakar lepni a rangletran.
Borderline személyiségzavarra jellemzõ lehet az, amit leírtál, ugyanis ott identitászavarról is beszélhetünk, ami megmutatkozhat így. Én is állandóan váltogatom, fogalmam sincs, ki vagyok és mire vagyok képes. (Nem 13 éves vagyok, hogy ez "elfogadható" és "normális" legyen.) Semmiben nem találom önmagamat, hamar fellángolok egy-egy szakma iránt, de egy hét után rá kell jönnöm, hogy semmi közöm hozzá, és már egy teljesen más irány érdekel. Mindig ilyen voltam, rengeteg iskolába jártam és rengeteg tárgyból érettségiztem, mert akkor sem tudtam "lenyugodni" és egyre koncentrálni. De ettõl függetlenül nem vagyok személyiségzavaros, pont az, hogy úgy érzem, nincs mim zavaros legyen, és ezért gondolom úgy, hogy nem tudok semmi lenni, de megpróbálok minden lenni.
4-es KÖNYÖRGÖM NE ÍRJ EKKORA TÉVES INFORMÁCIÓKAT, EGY TULAJDONSÁGBÓL VALÓSZÍNÛSÍTED, HOGY BORDERLINE! 20 éve vagyok borderline - neked is el kéne olvasni mit jelent. Hogy lenne a kérdezõ által jellemzett ember borderline? Tudod mit csinál egy borderline amellett, hogy szélsõségesen változtat munkahelyet? pl megpróbálja felvágni az ereit, dührohamai vannak, betegesen csüng egy emberen, olyan hangulatkitörései vannak, hogy elmenekülnek tõle az emberek. Továbbá ha egyedül kell lenni, nem bírja, gyógyszer vagy drogfüggõségbe hajlamos esni, nincs egyetlen normális kapcsolata sem, a családi háttere is legtöbbször rémes, rendszerint kórházat megjárt személy, tele gyógyszerekkel, 17 évesen kezdõdõ öngyilkossági kísérletekkel. Egyik pillanatban õrjöng, majd nevet, számára minden fekete vagy fehér... olvasd el Lévay Anikó Borderline személyiségzavarom van címû könyvét - õ tudja és jól leírja. Ki tudok kelni magamból, hogy hozzá nem értõk olyan diagnózist mondanak, hogy én 20 év tapasztalatával nem mernék ilyet állítani. Nemcsoda hogy mindenki lebecsüli a borderline-t, mert rögtön ezt sütik rá minden fura emberre. kérdezõ: továbbra is fenntartom, ha csak ennyi a dilije, nem tudjuk mi a baja. Ha a felsoroltak illenek rá, abban az esetben merülhet fel gyanú borderlinera.
Nem azt mondtam, hogy az, szerintem félreértetted a hozzászólásomat, nyilván nem is fogalmaztam elég érthetõen. Nem az a volt a célom, hogy egy tulajdonság alapján egy teljes diagnózist felállítsak, ez eszembe sem jutott. Én a kérdést úgy értelmeztem, hogy arra kíváncsi az illetõ, hogy melyik személyiségzavarban szenvedõre lehet jellemzõ ez (a közben több ezer tünet mellett, és nem úgy, hogy ettõl valaki beteg lesz vagy ilyesmi). Csak ha személyiségzavarokról beszélünk a folyamatos változás, nem nyugvás, mindig más csinálásról, akkor azok közül melyik típusba illene bele ez a viselkedés. Általánosságban melyik identitászavarra jellemzõ. Remélem, sikerült elmagyaráznom, nem tudom, mennyire érthetõ, de kiemelném, hogy semmiféle olyan szándékom nem volt, hogy ennyibõl, én, online, bárhol, egy két mondatos leírás alapján bármit is megállapítsak.
ok. értem a magyarázatodat és elfogadom.
Hiperaktív és figyelemzavaros emberek roppant könnyen megunnak mindent és otthagyják a megkezdett dolgaikat. Én erre tippelnék. De a borderline-osok se tudják mit akarnak õk azok akik folyton festik a hajukat, nem tudják hogy milyen nemû ember való nekik és igen munkájukat is folyton váltják szinte negyedévente mert nem találják az útjukat és önmagukat! Mindenben ki akarják próbálni magukat de hamar összeomlanak, szétforgácsolódnak lelkileg és olyankor meg mennek kórházba rehab-ra. Ott megint kitalálják hogy milyen munka való nekik megcsinálják, elhelyezkednek majd összeomlanak. Végtelen körfolyamat

Mennyi az a minimális idő, amit "illik" eltölteni egy új munkahelyen, mielőtt az ember bejelenti, gyereket vár?

Legjobb válasz: Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(

Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(
A próbaidõ lejártáig a te szempontodból várni kellene. Viszont az új törvények szerint amint megtudod, szólni kell róla. http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/ni-szerepek/ka..
Ez csúnyán hangzik, de engem pont nem érdekel, mit illik, a gyermekemrõl van szó! Saját példa: cégen belül, de a lakóhelyemhez közeli munkahelyre akartam átkerülni. Pont a pályázat (no komment, hogy az is kellett hozzá) kellõs közepén tudtam meg, hogy várandós lettem. Én csak a 12. hét után szóltam az új helyen, és mire konkrétan átkerültem, már nõtt a hasam. Mégsem utálnak a kolleganõim. De ha így lenne sem izgatna.
Én megszívtam, mert talán ki tudtam volna húzni 3 hónapig, hogy ne látsszon, és akkor bejelenteni (ugye elvileg akkor már nem tehetnek ki emiatt), de nem néztem utána a dolgoknak, és egybõl el is küldtek. Ami GYES-t így kapok, az az eddigi megszokott fizetéshez képest semmi. Abból a gyereket alig lehet ellátni 1 hónapra étellel, pelussal, kenõccsel, esetleg gyógyszerrel, ruhácskával, és akkor még nem vettél neki egy fél csörgõt sem... Szóval, ha nem szeretnéd, hogy havi 38 ezer forinttal kiszúrják a szemed, akkor várj, amíg tudsz, sajnos a mai világban vannak olyan szemetek, hogy a sok "munka" miatt a bõrfotelbõl nem jut idejük gondolni a másik jövõjére, fõleg, ha új munkaerõ...

Hogyan lehetne Magyarországot egyik évről a másikra talpra állítani, új munkahelyeket teremteni, az emberek fizetését meg többszörözni, az egészségügyi ellátást maximalizálni? +?

Legjobb válasz: Rövid távon nem lehet,könnyû mondani az hogy be kellene indítani ezt meg azt.Na persze de mibõl?,és akkor még a megtermelt árut el is kellene tudni adni.Évtizedek kemény munkája kell még ahhoz ,hogy valami eredményt el lehessen érni.

Rövid távon nem lehet, könnyû mondani az hogy be kellene indítani ezt meg azt.Na persze de mibõl?, és akkor még a megtermelt árut el is kellene tudni adni.Évtizedek kemény munkája kell még ahhoz , hogy valami eredményt el lehessen érni.
Egyik évrõl a másikra? Sehogy.
A mezõgazdaság fellendítése még nem hozna komoly fellendülést. Egyrészt gépesíteni kellene, öntözõhálózatot kiépíteni, stb. A sivatagosodást pedig nem lehet elkerülni. Ha így folytatódik tovább, akkor 10 év múlva a hagyományos növényeket nem lehet termeszteni. Azon felül ehhez nagyon sok tõke is kellene, ami nincs.
Úgy látom, sok hozzászóló a "fontolva haladás" híve. Erre rá is ment több mint 20 év és itt tartunk.
Be kellene látni, hogy pontosan csak egyik évrõl a másikra lehet sorsunkon fordítani, különben ezek az akasztófáravalók kihalásukig "politizálni" fognak, csak más zászló alatt.
Új embertípust kell létrehozni. A harácsoló, pénzéhes és gagyi emberek helyett olyanokat akiknek a cél a "hosszú hasznos élet".
"Hogyan lehetne Magyarországot egyik évrõl a másikra talpra állítani" Az eddig mindenhol csak egyféleképpen sikerült: olajat találtak. "az emberek fizetését meg többszörözni" Néhány évtized fejlõdéssel. Amihez az kell, hogy az ország versenyképes legyen, amihez pedig az kell, hogy búcsút kell inteni a Kádár-korszaknak, le kell építeni a túlburjánzott szociális államot.
Sokat segítene az is, ha az eszkimókat visszazavarnák valakik Indiába!!
"25.000 milliárd kb a magyar GDP. Az állami büdzsé meg 15.000 milliárdosra duzzadt " Forrás?
Egy hozzáértõ kormánnyal, és kb 10 Milliárd Euró külsõ forrással ami a megfelelõ helyekre megy!
Szakértelemmel nem pedig pártpolitikai ripacskodással.
Mezõgazdaság be indítása, turizmus felfejlesztése Régi magyar cégek vissza vásárlása olyan piszkoktól mint USA, Németország és olyan civilizált államoktól, mint Ausztria pl.: Gyõri Édes, Rába bár ezt már vissza vették, Sió, Vénusz, Boci.
Ja igen és az " Eszkimók " vissza küldése Indiába! Minél hamarabb elég hozzá egy repülõ 1 fordulása bele rakni mindet azt ha lezuhan majd a pilóta ki ejtõ ernyõzik, a többit meg még a CNN sem sajnálná.

Egy munkahelyen miért az az ember a jó, aki lop, csal, hazudik?

Aki nem dolgozik az kap dicséretet,aki agyonhajszolja magát(én) az a szar ember,és állandóan én vok az akit felel?ssé vonnak ha nincs kész id?ben a meló. Az emberek miért annyira kétszín?ek,el?ttem mézes-mázosak a hátam mögött meg megy a k... anyázás. Miért ilyen megbizhatatlanok az emberek,hogyan ismerhetem fel azt akibe feltétel nélkül megbizhatok? Szeretném tudni,miért jó ha az ember nem becsületes,mert ha hazudik vki annak hisznek el mindent,ha az igazat mondom mindenki felvan háborodva,és szemétnek mondanak. Miért nincs igazság ezen a földön???

Legjobb válasz: Pontosan ezekre a kérdésekre keresem a választ a napokban. És kezdek rájönni, hogy nincs rájuk válasz. Ez van, el kell fogadni.

Pontosan ezekre a kérdésekre keresem a választ a napokban. És kezdek rájönni, hogy nincs rájuk válasz. Ez van, el kell fogadni.
Szia! Szerintem ne bízz senkiben a munkahelyeden, ez aranyszabály!!Mert sosem tudhatod, h. mikor mondja vissza (persze elferdítve) olyan embereknek akiknek te nem szeretnéd.Mindig a rossz kell az embereknek és nem az õszinteség, ez a férfiaknál is így van.Inkább kell a hazug kurva , mint egy becsületes normális, tiszta nõ. Ne hajszold magad agyonra, mert te is látod h. nem éri meg...vedd lazábbra kicsit, én nevessél a többi hazug emberen...!!
Szia! Én nem így látom. Szerintem csak rossz helyen dolgozol, de ha nincs más akkor íme egy bevált tanács. Ne abban biz aki minden áron a barátod akar lenni, hanem abban aki nem! Üdv. F
Sia!lehet kicsi vagyok meg (13 eves)de szentem azert vonnak felelossegre teged mert ugye aki nem dolgozik nem ejthet hibat.ez minden munkahelyen igy van.aki dolgozik, hibazik es ez a normalis.aki meg nem dolgozik az nem is hibazhat , mert ugye nincs miben.d lehet tenyleg rossz munkahalyen dolgozol=x=S

5 ember dolgozik egy munkahelyen, 20 óra alatt végzi el a munkát, mennyi ideig tartana a munka, ha az első 5 órában 10 ember dolgozik, majd az ötödik óra végén 5 embert áthelyeznek máshova? Hogy kell ezt kiszámolni és mi az eredmény?

Legjobb válasz: Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.

Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.
Az elõzõ akkor jó, ha hozzájuk helyeznek át még embert, de én úgy értelmezem, hogy itt pont fordítva van: 5-en elmennek máshova dolgozni. Ha viszont így van, akkor dupla létszámmal, negyed idõ alatt elvégzik a munka felét (eddig u.a.), utána viszont ugyanannyian dolgoznak, mint ami eredetileg meg volt adva (öten), tehát a munka második felét 10 óra alatt fejezik be. Azaz összesen 15 óra.
Aha igazad, van a felét áthelyezik, nem odahelyezik.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, már mindegy úgyis csak szorgalmi volt, de amúgy köszi most már én is értem :) :)

Mennyire "normális" az a jelenség, hogy az új (Fideszes) vezérkar egy munkahelyen lecseréli szinte az összes alkalmazottat a saját embereire?

Mondja már valaki, hogy ez bevett szokás, és normális, mert én nem tudom elhinni!!! Már alig marad körülöttem a régi kollégákból, akikkel 10-16 éve együtt dolgozom. Az új vezérkar a saját embereivel töltötte fel a régiek helyét. A kezem ökölbe szorul ilyenkor. Ez normális?

Legjobb válasz: ez mindig is így volt. 9 éve is sok helyen cserélõdtek az emberek.

ez mindig is így volt. 9 éve is sok helyen cserélõdtek az emberek.
Magyarországon ez természetes, amint változik a vezérkar, változnak az alkalmazottak is.
Az elõzõ önkormányzati választások után is a Fideszes polgármesterek lecserélték, akit csak tudtak. Minden kormányváltáskor vannak cserék, de nem cserélik le azokat, akiknek a szakértelmére szükség van. Ez csak most lett ennyire divat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Akkor sajnos ez így "normális", úgy látszik. :)
Magyarországon egy négy éves ciklus a következõ képpen alakul: Az elsõ évben kirugdossák az elõzõ ormány emberit, és megszorításokkal büntetik a népet. A második évben lerombolnak minden amit az elõzõ kormány elért, mert az elvbõl teljesen elhibázott lehet csak. A harmadik évben osztogatással készülnek a kampányidõszakra, és magukat dícsérik A negyedik évben osztogatnak, és beígérik a választások utánra a kánaánt.
A kérdező hozzászólása: [email protected]! Jó itt élni! Komolyan! Tudod mi a vicc, hogy a kirúgott kollégáim egyik sem tartozik semmilyen párthoz. Nem politizálnak. Csak a munkájukat végezték (volna). Nem is akárhogy. És most jött egy rakás pénzért ugyanannyi ember, 0 tapasztalat, semmi hozzáértés (majd beletanul!), és háromszor annyi fizetés. Ezért tartunk itt még mindig...:( Köszönöm Neked is!

Az lehetséges hogy ha két embernek a fizetése egy számlára megy és egy munkahelyen dolgoznak hogy az egyik késöbb kapja meg a pénzt?

Az apámmal egy munkahelyen dolgozom,de én nem nyitottam még számlát,így az ő számlájára utalták vagy utalják a fizetésemet.De viszont ő megkapta én viszont még nem.Ez lehetséges?Hiszen egy munkahelyről érkezik egy számlára.Most akkor mivan?

Legjobb válasz: Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.

Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.
hát ha elküldték azt is megtudod a bérszámfejtõtöl, és ha apád a ludas már le is bukott..ha elküldték papirt is kell kapj róla ami bizonyitja
A kérdező hozzászólása: még 5 eurot is vissza kért tõlem..
A kérdező hozzászólása: meg nem is adott volna mert egy sóher, azt mondta elintézi de pénzel nem segít
A kérdező hozzászólása: ma 18:51 ja persze csak hogy nem magyarországon dolgozom és 150 euro kell a számla nyitáshoz.szerinted honna lett volna annyi pénzem?apámtól meg nem akartam kérni...
A kérdező hozzászólása: ma 18:52 bevagyok jelentve
Bejelentett munkánál nincs olyan h nem akar kifiztni..
Nekem elötte elöleget küldtek és igy is.. felhivtam õket h elõ lehet keresni..
Lehet, hogy lefelejtettek a bérlistáról?
A kérdező hozzászólása: vagy a fõnök nem akar kifizetni...
A kérdező hozzászólása: lehet apám lekarja nyúlni..
Akkor be kell menned hétfõn a bérszámfejtõkhöz.
A kérdező hozzászólása: ma 18:46 múltkor nem volt ebböl gond.akkor rárakták.
A kérdező hozzászólása: ma 18:45 Na és ilyenkor mivan?Mi az hogy lefelejti?Múlt pénteken voltam benn, ez a 2. fizetésem ennél a cégnél.
Lehet a neveddel ment volna az utalás, de az apukád számlaszámára, s a kettõ nem stimmelt. Általában a számlatulajdonos és a név összetartozik, az meg nem a te neved. Csak ha leadtad, hogy a pénzt apukád nevére és számlájára kéred.
hivd fel a könyvelõt..az elsõt nekem is elfelejtették...
A kérdező hozzászólása: ma 18:43 Magyarul nem akarnak kifizetni?Vagy mire gondolsz? Õ tegnap megkapta vagy is ma érkezett be neki, de az én részem még nem volt rajt.
Akkor számlakivonatot sem tudsz atyádtól elkérni.
Sehogy.
A kérdező hozzászólása: csakis úgy, ha mindenhogy megszakítom vele a kapcsolatot, mármint, hogy ne legyen lehetõség vele találkozni....
tehát te csaltad meg és most újrakezdenéd... Ne tedd. Jobbat érdemel nálad.
Gondolom Te vagy a megcsaló, és megbántad, hogy megcsaltad a párodat, és rendbe akarod hozni a házasságodat. Hát, én még akkor sem fogadnálak vissza, ha munkahelyet változtatnál, mert valószínûleg ott is lenne egy kolléganõ... Nálam tuti nem kezdenéd újra :)
Régen rossz ha valakit csak a lehetõség hiány tart vissza. Ha nem õ akkor majd lesz más. Üvegburában nem élhetsz!
Ha egyszeri alkalom volt, és nagyon szeretem a másikat, akkor lehet adnék egy esélyt.De bizalom sosem lenne már teljes.Nagyon küzdeni kellene.De te eléggé buta voltál, hogy munkatárssal kezdtél, az semmilyen szempontból sem elõnyös.
Ha megcsaltad, nem jó neked az alapkapcsolatod sem. Javaslom másik kolléganõ megdugását. :-)

Miféle ország az ahol egy 50 év feletti ember már nem kell senkinek a munkaerőpiacon? Se nyugdíj nem lesz, meg munkahely sem.

Sajnos a pályakezdők helyzete sem jobb. Az is sajnos,hogy az Orbán kormány is csak magyarázkodik ebben az ügyben.Semmi előrelépés nincs!

Legjobb válasz: 21 éves szakács vagyok és én sem kellettem. Persze mehettem volna dolgozni havi 90 ezer forintért egy idegbajos, pénzmániás fõnökhöz, aki már azért is üvöltött az 62 éves, konyhalányként alkalmazott szegény öregasszonnyal, mert a 6 Ft-os zacskó helyett 11 Ft-os zacskót tépett le a falról, miközben õ évente 2-szer ment nyaralni, nem ritkán egzotikus helyre, de ez nekem nem kellett. Három hónapnál többet nem is bírtam. Most kint vagyok Ausztriában, 1800 eurót keresek, amibõl elég jól élek, kb. 1000-et költök el és 800 marad meg minden hó végén. Ennyit ér Magyarország.

21 éves szakács vagyok és én sem kellettem. Persze mehettem volna dolgozni havi 90 ezer forintért egy idegbajos, pénzmániás fõnökhöz, aki már azért is üvöltött az 62 éves, konyhalányként alkalmazott szegény öregasszonnyal, mert a 6 Ft-os zacskó helyett 11 Ft-os zacskót tépett le a falról, miközben õ évente 2-szer ment nyaralni, nem ritkán egzotikus helyre, de ez nekem nem kellett. Három hónapnál többet nem is bírtam. Most kint vagyok Ausztriában, 1800 eurót keresek, amibõl elég jól élek, kb. 1000-et költök el és 800 marad meg minden hó végén. Ennyit ér Magyarország.
Elsõ vagyok. Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy itt egy fiatal férfinek azért is jobb az élete, mert sokkal több olyan lányt látok, akikkel lehet valamit kezdeni, mint Magyarországon. Értem ezt úgy, hogy itt bõven van olyan lány, aki szerény, kedves és mellette még intelligens is. Itt sokan járnak kirándulni a hegyekbe és erdõkbe, túrázni, könyvtárba, moziba, színházba, kávézóba, néha múzeumba is, tehát sokkal magasabb szinten áll a kulturáltság, mint otthon, sokkal nyugisabbak, konzervatívabbak az emberek és nem annyira egoisták. Vagyis nem az van, mint otthon, hogy mindenfelé felszínes, sötétagyú, ám magát az univerzum központjának és legfelsõbb lénynek képzelõ tizen-huszonéves nõkbe botlok, hanem igenis lehet velük jövõt tervezni. Valószínûleg itteni lányt fogok elvenni, ha már nagyon jól beszélem a németet és vele fogok családot alapítani.
"2014-ben lehet ezen a káoszon változtatni ha egy képzett hozzáértõ embert választunk meg Miniszterelnöknek. Én az Együtt2014-re és Bajnaira fogok szavazni." Ja, majd gondolom gombamódra fognak utána nõni a munkahelyek a földbõl?
Persze hogy nincs. Maximum 3-4 év, és lépek én is Magyarországról. Ez az ország egy vicc idegbeteg bunkó emberekkel, megélni meg nem lehet normálisan.
"Biztos hogy nemfognak gombamódra nõni a munkahejek a földbõl. Már csak azért sem mert Orbánék úgy elkúrták a dolgokat hogy azt hejrehozni is komoly erõfeszítést igényel." Már hamarabb elkezdõdött az elk.rás, csak most dobtak rá még pár lapáttal!
mi ez a Bajnai imádat az oldalon? belõletek csak a kétségbeesés szól, ha Bajnaiban látjátok a megmentõt
Sajnos Magyarország egy élhetetlen lerobbant csõdtömegé vált Orbán kezében, csak a gazdagok élnek jól ez nem is fog megváltozni amíg Orbán azt csinálhat amit akar. 2014-ben lehet ezen a káoszon változtatni ha egy képzett hozzáértõ embert választunk meg Miniszterelnöknek. Én az Együtt2014-re és Bajnaira fogok szavazni.
"Ja, majd gondolom gombamódra fognak utána nõni a munkahelyek a földbõl?" Biztos hogy nemfognak gombamódra nõni a munkahejek a földbõl. Már csak azért sem mert Orbánék úgy elkúrták a dolgokat hogy azt hejrehozni is komoly erõfeszítést igényel. Viszont egy okos hozzáértõ gazdaság és pénzügypolitikával Bajnai eltudja érni hogy helyrehozza amit Orbánék elkúrtak és pár év múlva egy minimális fellendülés induljon meg. Én maximálisan bízok a szakértelmében és a jóakaratában.
A kérdező hozzászólása: 1-es. Ha egy 21 éves ember sem kell, akkor ki kell már itt? Ez nonszensz.Tényleg csak a nagy szöveg...a rezsicsökkentéssel, meg a devizahitelesek megmentésérõl. Már mást sem hallani, csak ezt a két témát. Ugyanakkor egyre több a munkanélküli felnõtt férfi, és nem csak a képzetlenek között.Most már sok igencsak jól képzett is az utcán van.
Azért mert 3 év alatt egyetlen egy beruházás nem történt csak megyünk a leejtõn fele. Egyedül a Mercedes gyár nyílt meg Kecskeméten, ott parádézott Orsós csak azt felejtette el hogy azt Bajnaiék intézték el hogy idejöjjön a Merci. Szóval nekik az ég világon semmi közük hozzá. Továbbá: Az elmúlt 3 évben Lengyelország GDP-je 11%-kal növekedett, Szlovákiáé 10%-kal, nálunk meg mindössze 1% növekedés volt a 3 év alatt. A hiánycsökkentésrõl: 2009-ben 4, 5%-volt a hiány, ezt a fidesz leszorította 3%-ra (ez kb. 400 Mrd-os csökkenés), de ehhez közel 2000 Mrd-os megszorítást vezetett be. Közben rekord mértékben 4000Mrd forinttal növelték az államadósságot. Ezek azért nem olyan nagy sikerek..... Olyan nagy sikersztorikról beszélnek közben meg tavalyi évben több magyar hagyta el az országot mint 56-ban. És a németek egy kis tv mûsort szenteltek annak ahogy Orsósék a demokráciát a földbe tiporják. Azért ha az nem volna igaz akkor a nyugatiak se híresztelnének ilyeneket. Ha ezt megunja Brüssel akkor majd kidobnak minket az EU-ból. És akkor persze rengeteg pénztõl fog elesni az ország. De sokan vannak akik ezt nem várják meg hanem mennek külföldre. Sokan viszont elhiszik azt amit mondanak neki. Tegyük fel Pista bácsi felkel reggel, elolvassa az újságot. Mit lát benne? Sikersztori, szabadságharc, nemleszünk gyarmat, Orbán-Orbán, rezsicsökkentés stb.. Bekapcsolja a rádiót. Mit hall? Sikersztori, szabadságharc, nemleszünk gyarmat, Orbán-Orbán, rezsicsökkentés stb.. Bekapcsolja a TV-t. Mit hall? Sikersztori, szabadságharc, nemleszünk gyarmat, Orbán-Orbán, rezsicsökkentés stb.. Aztán ez újra nap mint nap. Az emberek olyanok ha sokszor hallanak valamit azt elhiszik. "Miféle ország az ahol egy 50 év feletti ember már nem kell senkinek a munkaerõpiacon? Se nyugdíj nem lesz, meg munkahely sem." Ad1. Nem a dolgozni nem akaró cigányokat kéne támogatni. Ad2.Én 20évesként se tudok elhelyezkedni sehol, pedig mennyire mondták hogy a 24 év alattiakat és az 50év felettieket segítik vissza a munka világába. Ad3.Egy kezdõ orvos annyit keres mint egy kukás. Ad4.Nem a magas keresetûeket kéne támogatni (1kulcsos adó) Ad5.Amíg ilyen politikát folytatnak jóhogy nem fognak ide jönni külföldi cégek. Magyarországon nem éri meg vállalkozni. A világon itt a legmagasabb az áfa. És Viktor még azt is fel szeretné vinni 35%ra Szerintem majd lesz egy szûk réteg aki jól él, a középréteg meg fokozatosan elszegényedik. Itt a baj már nem kicsi.
A kérdező hozzászólása: A legutóbbihoz: Kiegészítésképpen.Jó lenne már ezt a szabadságharcozást elfelejteni. Mi az összes eddigit elbuktuk.Pedig sokkal nagyobb formátumú régi "hazafias" családok vezették akik a teljes addigi évszázados vagyonukkal feleltek.Nem pedig csak pufogtatták a semmit, és azt képzelték hogy büntetlenül tehetik.Ez érvényes sajnos minden magyar politikai szereplõre, mind a jobb mind a baloldalon.NINCSENEK hiteles embereink jelenleg a hazai közéletben, és ezt már nem lehet nem észrevenni.
"NINCSENEK hiteles embereink jelenleg a hazai közéletben, és ezt már nem lehet nem észrevenni." Azért nincsenek, mert a népbõl kerülnek ki ami szintén hiteltelen, magyartalan, hálátlan, mûveletlen, nyugat-imádókból áll, akik csak azzal törõdnek, hogy jól megtömhessék a hasukat, nézzék az észnövesztõket, járkáljanak a plázákban, utánna pedig szídják Magyarországot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!