Találatok a következő kifejezésre: Egy munkahelyen az az ember (26 db)

Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Azt tudom, hogy, ha emberi reprodukciós eljárásban veszek részt, akkor védve vagyok, de, ha még csak most kezdenek vizsgálni egy meddőségi klinikán akkor még nem? Az inszem és a lombik alatt is védett az ember?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

Mely szemelyisegzavar vagy mentalis problema jellemzi azokat az embereket akik allandoan valtogatjak a karrierjuket es nem tudnak megmaradni hosszutavon egy adott munkahelyen?

Identitaszavarosak, vagy allandoan keresik az ujdonsagot? Ismertek ilyen embereket? Hany evesek es miket dolgoztak eddig?

Legjobb válasz: Ez miért lenne személyiség zavar? :)

Ez miért lenne személyiség zavar? :)
elõzõ: tök egyetértek kérdezõ: tudod mit jelent a személyiségzavar? nézz utána pl borderline, disszociatív, nárcisztikus, skizofrén...stb, mit jelent neurotikus, pszichotikus... Miért kell valakire az egyéni nyughatatlan természete miatt rásütni, hogy személyiségzavaros? Nekem az van, borderline, de én nem a munkahelyeimet, hanem a kórházaimat váltogattam. És identitászavar? Csak mert nem tud megülni a seggén? Még a mentális probléma is túlzás. Az újdonságkeresõ nyughatatlan természetû nyüzsgõ emberek azok betegek? Miért nem tudod tulajdonságként definiálni, miért kell rögtön valami hú de nagy dologra gondolni? Egyébként pedig egy adott pszichés zavar definiálásához is legalább egy tucat kritérium kell. Ha még mellé írsz legalább 20 nagyon extra és furcsa beteges dolgot, akkor lehet erre a kérdésre érdemben válaszolni. Ha ennyi, akkor egy örökmozgó ember. És még az is túlzás, hogy hiperaktív. - ehhez is még jó néhány dolog kell, hogy bármit is alátámasszon.
A kérdező hozzászólása: egyszer lattam egy dokumentumfilmet ilyen emberekrol. Nem arra gondolok, hogy valaki egyszer ketszer egyik kozeli szakteruletrol szakmajan belul atter egy masikra, hanem azokra, akik szinte harom negyhavonta(de minimum evente) valtogatjak a foglalkozasukat, gyokeresen, igen szelsosegesen eltero karrierekbe kezdenek, pl egyszer kozepiskolai tanarok, utana par honapra ra kamoinsoforok, par honapra ra meg call centeresek, aztan meg ujsagirok. Nem feltetlenul szemelyisegzavar (de szerintem lehet annak is resze), de konkretan az is allhat mogotte. A film egyik "fohosenek" 40 eves korara mar tobb mint 50 munkahelye volt, es ez kb 20 kulonfele tevekenyseg kozt oszlott meg. Ez nem szimpla nyughatatlansag, az emberek tobbsegenek van egy valasztott karrierje, evekig kitart egy munkahelyen, es maximum akkor lep le, ha leepitesek vannak, vagy ha feljebbakar lepni a rangletran.
Borderline személyiségzavarra jellemzõ lehet az, amit leírtál, ugyanis ott identitászavarról is beszélhetünk, ami megmutatkozhat így. Én is állandóan váltogatom, fogalmam sincs, ki vagyok és mire vagyok képes. (Nem 13 éves vagyok, hogy ez "elfogadható" és "normális" legyen.) Semmiben nem találom önmagamat, hamar fellángolok egy-egy szakma iránt, de egy hét után rá kell jönnöm, hogy semmi közöm hozzá, és már egy teljesen más irány érdekel. Mindig ilyen voltam, rengeteg iskolába jártam és rengeteg tárgyból érettségiztem, mert akkor sem tudtam "lenyugodni" és egyre koncentrálni. De ettõl függetlenül nem vagyok személyiségzavaros, pont az, hogy úgy érzem, nincs mim zavaros legyen, és ezért gondolom úgy, hogy nem tudok semmi lenni, de megpróbálok minden lenni.
4-es KÖNYÖRGÖM NE ÍRJ EKKORA TÉVES INFORMÁCIÓKAT, EGY TULAJDONSÁGBÓL VALÓSZÍNÛSÍTED, HOGY BORDERLINE! 20 éve vagyok borderline - neked is el kéne olvasni mit jelent. Hogy lenne a kérdezõ által jellemzett ember borderline? Tudod mit csinál egy borderline amellett, hogy szélsõségesen változtat munkahelyet? pl megpróbálja felvágni az ereit, dührohamai vannak, betegesen csüng egy emberen, olyan hangulatkitörései vannak, hogy elmenekülnek tõle az emberek. Továbbá ha egyedül kell lenni, nem bírja, gyógyszer vagy drogfüggõségbe hajlamos esni, nincs egyetlen normális kapcsolata sem, a családi háttere is legtöbbször rémes, rendszerint kórházat megjárt személy, tele gyógyszerekkel, 17 évesen kezdõdõ öngyilkossági kísérletekkel. Egyik pillanatban õrjöng, majd nevet, számára minden fekete vagy fehér... olvasd el Lévay Anikó Borderline személyiségzavarom van címû könyvét - õ tudja és jól leírja. Ki tudok kelni magamból, hogy hozzá nem értõk olyan diagnózist mondanak, hogy én 20 év tapasztalatával nem mernék ilyet állítani. Nemcsoda hogy mindenki lebecsüli a borderline-t, mert rögtön ezt sütik rá minden fura emberre. kérdezõ: továbbra is fenntartom, ha csak ennyi a dilije, nem tudjuk mi a baja. Ha a felsoroltak illenek rá, abban az esetben merülhet fel gyanú borderlinera.
Nem azt mondtam, hogy az, szerintem félreértetted a hozzászólásomat, nyilván nem is fogalmaztam elég érthetõen. Nem az a volt a célom, hogy egy tulajdonság alapján egy teljes diagnózist felállítsak, ez eszembe sem jutott. Én a kérdést úgy értelmeztem, hogy arra kíváncsi az illetõ, hogy melyik személyiségzavarban szenvedõre lehet jellemzõ ez (a közben több ezer tünet mellett, és nem úgy, hogy ettõl valaki beteg lesz vagy ilyesmi). Csak ha személyiségzavarokról beszélünk a folyamatos változás, nem nyugvás, mindig más csinálásról, akkor azok közül melyik típusba illene bele ez a viselkedés. Általánosságban melyik identitászavarra jellemzõ. Remélem, sikerült elmagyaráznom, nem tudom, mennyire érthetõ, de kiemelném, hogy semmiféle olyan szándékom nem volt, hogy ennyibõl, én, online, bárhol, egy két mondatos leírás alapján bármit is megállapítsak.
ok. értem a magyarázatodat és elfogadom.
Hiperaktív és figyelemzavaros emberek roppant könnyen megunnak mindent és otthagyják a megkezdett dolgaikat. Én erre tippelnék. De a borderline-osok se tudják mit akarnak õk azok akik folyton festik a hajukat, nem tudják hogy milyen nemû ember való nekik és igen munkájukat is folyton váltják szinte negyedévente mert nem találják az útjukat és önmagukat! Mindenben ki akarják próbálni magukat de hamar összeomlanak, szétforgácsolódnak lelkileg és olyankor meg mennek kórházba rehab-ra. Ott megint kitalálják hogy milyen munka való nekik megcsinálják, elhelyezkednek majd összeomlanak. Végtelen körfolyamat

Igaz az hogy egy idő után az embernek szüksége van változtatásra, pl munkahely?

főleg ha nem szeret ott ahol van

Legjobb válasz: Igen. Ilyen esetben ki kell lépni az ismeretlen felé és zárni azt ami rossz.

Igen. Ilyen esetben ki kell lépni az ismeretlen felé és zárni azt ami rossz.
akkor mindenképp. ám ha valahol jól érzed magad, akkor nem érzel kényszert, h változtass. ugyanígy igaz ez a párkapcsolatra is. voltak már elég gyatra munkahelyeim, de mivel kellett a pénz, így egészen addig dolgoztam ott, amíg ki nem rúgtak. mondjuk ez nem egy örökkévalóság volt, de a górék is látták, h jóformán nulla a motivációm, az eredményeim is ezt tükrözték. most pedig egy olyan cégnél dolgozom, ahova szeretek bejárni reggel, önszorgalomból túlórázom, nem menekülök fejvesztve mikor a munkaidõ végét üti az óra.
33 eves vagyok, 13 eve dolgozom ugyanott. Lassan ideje van tovabblepni, erzem.
Ha nem szereti a munkahelyét, akkor persze szükség van változásra.

Mennyi az a minimális idő, amit "illik" eltölteni egy új munkahelyen, mielőtt az ember bejelenti, gyereket vár?

Legjobb válasz: Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(

Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(
A próbaidõ lejártáig a te szempontodból várni kellene. Viszont az új törvények szerint amint megtudod, szólni kell róla. http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/ni-szerepek/ka..
Ez csúnyán hangzik, de engem pont nem érdekel, mit illik, a gyermekemrõl van szó! Saját példa: cégen belül, de a lakóhelyemhez közeli munkahelyre akartam átkerülni. Pont a pályázat (no komment, hogy az is kellett hozzá) kellõs közepén tudtam meg, hogy várandós lettem. Én csak a 12. hét után szóltam az új helyen, és mire konkrétan átkerültem, már nõtt a hasam. Mégsem utálnak a kolleganõim. De ha így lenne sem izgatna.
Én megszívtam, mert talán ki tudtam volna húzni 3 hónapig, hogy ne látsszon, és akkor bejelenteni (ugye elvileg akkor már nem tehetnek ki emiatt), de nem néztem utána a dolgoknak, és egybõl el is küldtek. Ami GYES-t így kapok, az az eddigi megszokott fizetéshez képest semmi. Abból a gyereket alig lehet ellátni 1 hónapra étellel, pelussal, kenõccsel, esetleg gyógyszerrel, ruhácskával, és akkor még nem vettél neki egy fél csörgõt sem... Szóval, ha nem szeretnéd, hogy havi 38 ezer forinttal kiszúrják a szemed, akkor várj, amíg tudsz, sajnos a mai világban vannak olyan szemetek, hogy a sok "munka" miatt a bõrfotelbõl nem jut idejük gondolni a másik jövõjére, fõleg, ha új munkaerõ...

Hogyan lehetne Magyarországot egyik évről a másikra talpra állítani, új munkahelyeket teremteni, az emberek fizetését meg többszörözni, az egészségügyi ellátást maximalizálni? +?

Legjobb válasz: Rövid távon nem lehet,könnyû mondani az hogy be kellene indítani ezt meg azt.Na persze de mibõl?,és akkor még a megtermelt árut el is kellene tudni adni.Évtizedek kemény munkája kell még ahhoz ,hogy valami eredményt el lehessen érni.

Rövid távon nem lehet, könnyû mondani az hogy be kellene indítani ezt meg azt.Na persze de mibõl?, és akkor még a megtermelt árut el is kellene tudni adni.Évtizedek kemény munkája kell még ahhoz , hogy valami eredményt el lehessen érni.
Egyik évrõl a másikra? Sehogy.
A mezõgazdaság fellendítése még nem hozna komoly fellendülést. Egyrészt gépesíteni kellene, öntözõhálózatot kiépíteni, stb. A sivatagosodást pedig nem lehet elkerülni. Ha így folytatódik tovább, akkor 10 év múlva a hagyományos növényeket nem lehet termeszteni. Azon felül ehhez nagyon sok tõke is kellene, ami nincs.
Úgy látom, sok hozzászóló a "fontolva haladás" híve. Erre rá is ment több mint 20 év és itt tartunk.
Be kellene látni, hogy pontosan csak egyik évrõl a másikra lehet sorsunkon fordítani, különben ezek az akasztófáravalók kihalásukig "politizálni" fognak, csak más zászló alatt.
Új embertípust kell létrehozni. A harácsoló, pénzéhes és gagyi emberek helyett olyanokat akiknek a cél a "hosszú hasznos élet".
"Hogyan lehetne Magyarországot egyik évrõl a másikra talpra állítani" Az eddig mindenhol csak egyféleképpen sikerült: olajat találtak. "az emberek fizetését meg többszörözni" Néhány évtized fejlõdéssel. Amihez az kell, hogy az ország versenyképes legyen, amihez pedig az kell, hogy búcsút kell inteni a Kádár-korszaknak, le kell építeni a túlburjánzott szociális államot.
Sokat segítene az is, ha az eszkimókat visszazavarnák valakik Indiába!!
"25.000 milliárd kb a magyar GDP. Az állami büdzsé meg 15.000 milliárdosra duzzadt " Forrás?
Egy hozzáértõ kormánnyal, és kb 10 Milliárd Euró külsõ forrással ami a megfelelõ helyekre megy!
Szakértelemmel nem pedig pártpolitikai ripacskodással.
Mezõgazdaság be indítása, turizmus felfejlesztése Régi magyar cégek vissza vásárlása olyan piszkoktól mint USA, Németország és olyan civilizált államoktól, mint Ausztria pl.: Gyõri Édes, Rába bár ezt már vissza vették, Sió, Vénusz, Boci.
Ja igen és az " Eszkimók " vissza küldése Indiába! Minél hamarabb elég hozzá egy repülõ 1 fordulása bele rakni mindet azt ha lezuhan majd a pilóta ki ejtõ ernyõzik, a többit meg még a CNN sem sajnálná.

Egy munkahelyen miért az az ember a jó, aki lop, csal, hazudik?

Aki nem dolgozik az kap dicséretet,aki agyonhajszolja magát(én) az a szar ember,és állandóan én vok az akit felel?ssé vonnak ha nincs kész id?ben a meló. Az emberek miért annyira kétszín?ek,el?ttem mézes-mázosak a hátam mögött meg megy a k... anyázás. Miért ilyen megbizhatatlanok az emberek,hogyan ismerhetem fel azt akibe feltétel nélkül megbizhatok? Szeretném tudni,miért jó ha az ember nem becsületes,mert ha hazudik vki annak hisznek el mindent,ha az igazat mondom mindenki felvan háborodva,és szemétnek mondanak. Miért nincs igazság ezen a földön???

Legjobb válasz: Pontosan ezekre a kérdésekre keresem a választ a napokban. És kezdek rájönni, hogy nincs rájuk válasz. Ez van, el kell fogadni.

Pontosan ezekre a kérdésekre keresem a választ a napokban. És kezdek rájönni, hogy nincs rájuk válasz. Ez van, el kell fogadni.
Szia! Szerintem ne bízz senkiben a munkahelyeden, ez aranyszabály!!Mert sosem tudhatod, h. mikor mondja vissza (persze elferdítve) olyan embereknek akiknek te nem szeretnéd.Mindig a rossz kell az embereknek és nem az õszinteség, ez a férfiaknál is így van.Inkább kell a hazug kurva , mint egy becsületes normális, tiszta nõ. Ne hajszold magad agyonra, mert te is látod h. nem éri meg...vedd lazábbra kicsit, én nevessél a többi hazug emberen...!!
Szia! Én nem így látom. Szerintem csak rossz helyen dolgozol, de ha nincs más akkor íme egy bevált tanács. Ne abban biz aki minden áron a barátod akar lenni, hanem abban aki nem! Üdv. F
Sia!lehet kicsi vagyok meg (13 eves)de szentem azert vonnak felelossegre teged mert ugye aki nem dolgozik nem ejthet hibat.ez minden munkahelyen igy van.aki dolgozik, hibazik es ez a normalis.aki meg nem dolgozik az nem is hibazhat , mert ugye nincs miben.d lehet tenyleg rossz munkahalyen dolgozol=x=S

Éreztetek már olyat, hogy egy lelki terroros munkahely után féltek az új munkahelyektõl? Olyan emberek válaszát várom akik voltak hasonló helyzetben, negatív kritika nem érdekel.

Nagyon rossz dolog ez, mert az elõzõ munkahelyen lelkileg, és idegileg is kikészítettek, gyomorgörcsöm volt minden reggel munkába indulás elõtt, 1 évig bírtam, de azóta meg hiába szeretnék keresni másik munkahelyet, félek attól hogy megint ilyen lesz a helyzet. Nyilván nincs rá garancia hogy máshol is olyan lesz a fõnökség, de mégis tiszta stresszes vagyok azóta.

Legjobb válasz: Én már majdnem 20 éve dolgozom, és most kerültem egy ilyen helyre közel egy éve. A kollégáim rettegnek a fõnökünktõl (õ a tulajdonos is egyben), és átjárja az egész cég hangulatát a rettegés, inkább titkolnak elõle dolgokat, meg ne tudja, mert akkor lesz nemulass. Persze általában kiderülnek ezek a dolgok, és tényleg van nemulass. Undorító az egész, mint a katonaságnál, de keveredik az óvodával is a színt. Én is váltani fogok, gyûlölök itt dolgozni (attól függetlenül is, hogy én egyáltalán nem félek a fõnöktõl, és let.ojom nagy ívben a hülyeségeit), és nem félek, hanem remélem, és TUDOM, hogy ennél csak normálisabb helyek vannak! :) Ne félj... és inkább pozitív gondolatokkal keresgélj.

Én már majdnem 20 éve dolgozom, és most kerültem egy ilyen helyre közel egy éve. A kollégáim rettegnek a fõnökünktõl (õ a tulajdonos is egyben), és átjárja az egész cég hangulatát a rettegés, inkább titkolnak elõle dolgokat, meg ne tudja, mert akkor lesz nemulass. Persze általában kiderülnek ezek a dolgok, és tényleg van nemulass. Undorító az egész, mint a katonaságnál, de keveredik az óvodával is a színt. Én is váltani fogok, gyûlölök itt dolgozni (attól függetlenül is, hogy én egyáltalán nem félek a fõnöktõl, és let.ojom nagy ívben a hülyeségeit), és nem félek, hanem remélem, és TUDOM, hogy ennél csak normálisabb helyek vannak! :) Ne félj... és inkább pozitív gondolatokkal keresgélj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amúgy tudom, vannak olyan tanfolyamok, ahol a drága munkáltatókat még tanítják is arra, hogy kell még szemetebbnek lenni a dolgozókkal.Szó szerint errõl szól a tanfolyam!Nem tudom, minek képzelik magukat ezek?! Amúgy én is tapasztaltam ezt, hogy magyarországon milyen a munkahelyi "morál".A dolgozók megbecsülése nulla!Csak az elvárások vannak, meg a nagy pofa.Már lassan ott tartunk, hogy a melósnak kell fizetnie, ha dolgozni akar.Az egyik munkahelyemen olyan nagy stressz volt és hajtás, hogy ott estem vissza a pánikbetegségbe.Azóta szoc.segélyen vagyok, mivel ez mentális probléma.Kéne amunka, mert mégis csak több pénzt hozna, ha nem is sokkal, de õszintén szólva félek.Több okból is.Egyrészt, hogy apróba idõ után kirúgnak, mert az a bevett szokás, hogy kb 3 havonta cserélik le a dolgozókat mindenhol.Lejár utána a támogatás és mehet isten hírével.Akkor elesek a fizetéstõl is, meg a segélyem is ugrik.Nagy kockázat ez!A másik ami aggaszt, hogy lehet, megint valami ratyi fõnököt és kollektívát fognék ki, ahová hányingerrel járnék be(úgy gondolják a hülyék, hogy az embert ez motiválja???Esetleg a mazochistát, én nem vagyok az.)Bár ezen a téren legalább szereztem az elõzõ munkahelyeknek köszönhetõen némi immunitást a gyökerek ellen.Már tudom, hogy kell felvenni a pléhpofát és keresztül nézni azon, aki el akar taposni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy leírtátok a gondolataitokat. Nagyon tanulságos volt végig olvasni õket, és közben meg szomorú is egyben, hogy milyen állapotok uralkodnak 1-2 helyen. Sajnos én még azt sem mondhatom hogy lepukkant, szalag munkát végeztem, mert nem, nagyon is igényes, szép helyen dolgoztam, és kihajtottam a belemet is hogy megfeleljek, mert mindig mondogatták hogy van más is. Az a baj hogy eddig sem voltam egy hû de nagyszájú, magát megvédõ ember, hát ezek után meg....
Én is azt érzem, amit te, Kérdezõ. Azért jöttem el az elõzõ cégemtõl, mert pl. be se jelentett, hozzá a 8 órából minden nap 12 lett, megalázott...stb. A végefelé úgy jártam be dolgozni, hogy hánytam reggelente, vagy a hasam ment. Aztán felvettek egy másik céghez, ahol a fõnök azt is nézte, mennyi ideig pisilek. A munkámat maximálisan láttam el, mégis elküldött, vmi mondvacsinált indokkal 1 hónap után. A héten voltam egy másik cégnél próbanapon, na ott add össze ezt a kettõt és szorozd meg, borzasztó körülmények, az 1 nap felénél majdnem eljöttem. Végül nem mentem vissza, egy hét alatt kikészülnék, olyan terror volt ott. Most keveredik bennem ezek után a bizalmatlanság és a félelem, mikor vernek át és döfnek hátba, illetve, mivel kirúgtam a 2. helyrõl próbaidõ alatt, most már ettõl is tartok, amit korábban sosem éreztem, mindenhol elégedettek voltak velem, meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg elküldhetnek. Az a hozzáállás jobb volt, mert ez a bizalmatlanság és önbizalomhiány bizony sugárzik az emberbõl. Neked is csak azt tudom tanácsolni, mint magamnak: csak pozitív energiákkal lehet érvényesülni, csak a jóra gondolni, csak arra, hogy jó lesz, menni fog.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A kollégáim rettegnek a fõnökünktõl [...] és átjárja az egész cég hangulatát a rettegés, inkább titkolnak elõle dolgokat, meg ne tudja, [...] Undorító az egész, mint a katonaságnál, de keveredik az óvodával is a színt. Én is váltani fogok, gyûlölök itt dolgozni (attól függetlenül is, hogy én egyáltalán nem félek a fõnöktõl, és let.ojom nagy ívben a hülyeségeit)" Ez óriási, mintha szóról szóra én írtam volna! Sajnos nekem is teljes a csömöröm, és tartok tõle, hogy sok egyéb munkahely is hasonló (bár sok kollégám állítja, hogy ilyet máshol még nem tapasztalt, és az én korábbi munkáltatóm is normális volt), ezért mindenképpen vállalkozásban látom a jövõt. Persze az is nehéz a maga módján, de legalább ez biztosan nem fordulhat elõ. Nagy szó! Merj váltani! Kockázat nélkül nincs siker. Semmi nem garantálja, hogy nem találsz még egy elmebeteg munkaadót, de ha maradsz, az garancia arra, hogy továbbra is olyan helyen dolgozhatsz. Aztán ismét továbbállhatsz, ha úgy hozza az élet. A rossz munkahely tönkre teheti az egészségedet, szétverheti a családodat, nem érdemes tanult tehetetlenségbõl feladni a változtatást.
A munkahelyi terrorizálás büntetendõ.Megvannak a megfelelõ hivatalok erre, ahol lehet az ilyen eseteket jelenteni!Nem kell birkamódra tûrni!Sajnos a magyar dolgozók többsége nincs tisztában a jogaival és lehetõségeivel.Persze azért az plusz jó pont, ha valamiféle bizonyítékot is igyekszel begyûjteni, pl hangfelvétel, stb.Ha elmész egy szakemberhez (pszichológus, pszichiáter)és elmondod ezeket a problémákat, papírod lesz arról, hogy a munkahelyi terrorba belebetegedtél, akkor megnézheti magát a fõnököd! Egyébként volt ilyen munkahelyem, de ha jobban belegondolok, az összes eddigi melóhelyem egy csökkent értelmi képességû bölcsödéseknek fenntartott intézményre emlékeztetett.Gyorssegélyként annyit tudok ajánlani, hogy egyik füleden be, másikon ki. A bizonytalan, alkalmatlan, semmihez nem értõ fõnökök (és kollégák) szoktak pattogni és terrorizálni, mert semmi máshoz nincs képességük.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én egy d.túli gyárban dolgozom, a dolgozók többsége utálattal jön be dolgozni, és kb egész nap a gyárat meg a vezetõit anyázza, ráadásul a munkával nem lenne semmi baj, csak a magas fokon ûzött, folyamatos, 3 mûszakos, egész éves (nagyrészt indokolatlan) baszogatástenger az, ami pokollá teszi a helyet. Volt már másik munkahelyem, tudom hogy nem így van ez mindenhol, de semmiképp sem ilyen szinten. Abszolút terror van, állandó stresszt tartanak fent, minél magasabb szinten. Sajnos túl hülyék a vezetõk, hogy belássák, ez a gyártás minden területén csak hátrány, a minõségtõl kezdve a termelékenységen át az eszköz- és gépmegóvásig, és még sorolhatnám, balesetveszély, cég megítélése, stb stb. És a szerencsétlen családos magyar csak tûr, tûr, mindent. Fél hogy nem lesz munkája, nem könnyû ugye manapság, fõleg ha az embernek családja van, és nem mehet túl messzire. Sok mocskos dolgot megcsinálnak a vezetõk, van pofájuk a sokszorosát hazavinni, mint a ténylegesen munkát végzõk, aránytalan a rendszer eléggé. Mint ahogy a 12. kép is mutatja itt: [link] Ez a fizetésre is vonatkozik, meg a pofázásra is. Ráadásul sok közülük alkalmatlan a posztjára, és ha hibázik, a munkás fog ráb.szni. Konkrétan a kérdésedre válaszolva azt tudom mondani, ha egy olyan helyrõl kell váltanod, ami utálat a köbön, akkor nagy reményekkel vághatsz bele egy munkahelybe, mert jó esélyed lesz, hogy ott jobban fogod magad érezni. És ha esetleg kicsit kevesebbet is keresnél netán, a jobb környezet megéri a váltást, már csak az egészséged miatt is. Az aggodalom inkább a tekintetben lenne jogosabb, hogy vajon mennyire biztos az új melóhely, hosszútávú lesz e.
A kérdező hozzászólása: Hát, reméljük a legjobbakat :) Én is mit meg nem adnék egy olyan munkahelyért, ahol értékelik azt hogy kihajtom magamból a lelket is, olyan oda adással dolgozok :) De ez ritka számba megy manapság.. :(
Én az elmúlt 18 évben szerettem bejárni a munkahelyemre és a munkámat is szeretem. Itt megutáltam bejárni a munkahelyre, de a munkámat továbbra is szeretem, és biztos vagyok benne, hogy találok megint egy olyan helyet, ahova örömmel fogok ismét bejárni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásodat :) Próbálok pozitívan gondolkodni, de nehéz. A maradék önbizalmat és önbecsülésemet is kiölte az a hely.. Úgy irigylem az olyan embereket akik szeretik a munkájukat. Ja és sok olyan ember papol nekem hogy nem is akarok dolgozni biztos, akik szeretik a munkahelyüket, Hát úgy könnyû magyarázni :/
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia - a stresszt felejtsed el, a gondolataid lehetnek attól buddhikusak hogy jogod volna full idegbetegen korcsolyázni képletesen értve bent a munkahelyeden - tapasztalatbol mondom h létezik olyan h a stressz nyir ki és Te döntöd el, idegeskedsz avagy sem, mert hidd el nem muszáj. Tudod attól nem lesz jobb. Ezt csak azért irom, mert velem épp ez történt a rengeteg minden életterületen fellépú stressz miatt és maga a háziorvosom mondta h nyugodjak meg..... Elgondolkodtam. Nem nekem nagyon nem éri meg, hogy fizikailag kikeszüljek a különbözö okok miatt - és képzeld nem dõlt össze a világ, amiota nem 220 hanem csak 140 -120 százalékot teljesitek bent is - nem is tudom hogy, csak nyugisan csinálom. De nálam ez csak egy tortaszelet volt. Egyébként nekem oriasi szerencsém volt - mert most ugyan röhögni fogsz, de egy ezoterikus tanácsadónál jártam akkoriban - mikor terrorizálva éreztem magam az elõzõ munkáltatómnál - és képzeld el, azt a tancsáot kaptam, hogy energetikailag full logikus hogy akkor lesz uj munkahelyem ha már annyira szeretem ezt a jelenlegit - mert akkor fogom kinõni. Én meg néztem rá, és nem tetszett a válasz - de az akkori helyzet méginkább nem - akármennyit dolgoztam elégedetlen volt az egyik közvetlen fõnököm - volt h az ebédszünetet sem tudtam kivenni senkit nem zavart - õ egész nap beszélgetett - nemhogy ebédszünete volt hanem szünete - és mindezt arra a furcsa logikára alapozta szerintem h õ XS-es méretet hord én meg L-eset legalábbis és az milyenmár fuuuuj - na ebbõl a helyzetet kellett megszeretnem - hát eleinte nagyon furi volt, de sikerült - végülis felmondtak. Visszatérve a kérdésedre, igen féltem a következõ munkahelytõl, de csak amig nem kaptam ezt a jo tanácsot. Az uj munkahely - a tanács is megmondta - muszáj h jobb legyen mint az elõzõ ha tényleg megszeretem a jelenlegi poziciom mert ilyen a dolgok természete - egyszeruen kivet magából a régi mert kinövöm ha szeretettel töltöm fel. És képzeljed el, az uj munkahelyemen nem napi tizezer, hanem csak párszár számot kell figyeljek. Az uj munkahelyemen nem három, hanem 15 almát tudok venni képletesen értve a fizetésembõl. Ja, itt is van XS- elég szõke vagyok - és nekem kell bekerülnõm bizonyos poziciokba mert oda a szépek valok - de valahol ez inkább gondolathiba mint tény - és senkivel nincs olyan rossz viszonyom mint a kolleganõvel volt régebben - ja és itt nem átlagos a munka amit végzek. Nem, nem a munka külõnleges eleve, hanem amit én elértem. Egyébként pedig, van ebédszünetem. Hát mit mondjak, elégedett vagyok ám, nagyon :) Sok sikert

5 ember dolgozik egy munkahelyen, 20 óra alatt végzi el a munkát, mennyi ideig tartana a munka, ha az első 5 órában 10 ember dolgozik, majd az ötödik óra végén 5 embert áthelyeznek máshova? Hogy kell ezt kiszámolni és mi az eredmény?

Legjobb válasz: Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.

Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.
Az elõzõ akkor jó, ha hozzájuk helyeznek át még embert, de én úgy értelmezem, hogy itt pont fordítva van: 5-en elmennek máshova dolgozni. Ha viszont így van, akkor dupla létszámmal, negyed idõ alatt elvégzik a munka felét (eddig u.a.), utána viszont ugyanannyian dolgoznak, mint ami eredetileg meg volt adva (öten), tehát a munka második felét 10 óra alatt fejezik be. Azaz összesen 15 óra.
Aha igazad, van a felét áthelyezik, nem odahelyezik.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, már mindegy úgyis csak szorgalmi volt, de amúgy köszi most már én is értem :) :)

Mennyire "normális" az a jelenség, hogy az új (Fideszes) vezérkar egy munkahelyen lecseréli szinte az összes alkalmazottat a saját embereire?

Mondja már valaki, hogy ez bevett szokás, és normális, mert én nem tudom elhinni!!! Már alig marad körülöttem a régi kollégákból, akikkel 10-16 éve együtt dolgozom. Az új vezérkar a saját embereivel töltötte fel a régiek helyét. A kezem ökölbe szorul ilyenkor. Ez normális?

Legjobb válasz: ez mindig is így volt. 9 éve is sok helyen cserélõdtek az emberek.

ez mindig is így volt. 9 éve is sok helyen cserélõdtek az emberek.
Magyarországon ez természetes, amint változik a vezérkar, változnak az alkalmazottak is.
Az elõzõ önkormányzati választások után is a Fideszes polgármesterek lecserélték, akit csak tudtak. Minden kormányváltáskor vannak cserék, de nem cserélik le azokat, akiknek a szakértelmére szükség van. Ez csak most lett ennyire divat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Akkor sajnos ez így "normális", úgy látszik. :)
Magyarországon egy négy éves ciklus a következõ képpen alakul: Az elsõ évben kirugdossák az elõzõ ormány emberit, és megszorításokkal büntetik a népet. A második évben lerombolnak minden amit az elõzõ kormány elért, mert az elvbõl teljesen elhibázott lehet csak. A harmadik évben osztogatással készülnek a kampányidõszakra, és magukat dícsérik A negyedik évben osztogatnak, és beígérik a választások utánra a kánaánt.
A kérdező hozzászólása: [email protected]! Jó itt élni! Komolyan! Tudod mi a vicc, hogy a kirúgott kollégáim egyik sem tartozik semmilyen párthoz. Nem politizálnak. Csak a munkájukat végezték (volna). Nem is akárhogy. És most jött egy rakás pénzért ugyanannyi ember, 0 tapasztalat, semmi hozzáértés (majd beletanul!), és háromszor annyi fizetés. Ezért tartunk itt még mindig...:( Köszönöm Neked is!

Az lehetséges hogy ha két embernek a fizetése egy számlára megy és egy munkahelyen dolgoznak hogy az egyik késöbb kapja meg a pénzt?

Az apámmal egy munkahelyen dolgozom,de én nem nyitottam még számlát,így az ő számlájára utalták vagy utalják a fizetésemet.De viszont ő megkapta én viszont még nem.Ez lehetséges?Hiszen egy munkahelyről érkezik egy számlára.Most akkor mivan?

Legjobb válasz: Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.

Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.
hát ha elküldték azt is megtudod a bérszámfejtõtöl, és ha apád a ludas már le is bukott..ha elküldték papirt is kell kapj róla ami bizonyitja
A kérdező hozzászólása: még 5 eurot is vissza kért tõlem..
A kérdező hozzászólása: meg nem is adott volna mert egy sóher, azt mondta elintézi de pénzel nem segít
A kérdező hozzászólása: ma 18:51 ja persze csak hogy nem magyarországon dolgozom és 150 euro kell a számla nyitáshoz.szerinted honna lett volna annyi pénzem?apámtól meg nem akartam kérni...
A kérdező hozzászólása: ma 18:52 bevagyok jelentve
Bejelentett munkánál nincs olyan h nem akar kifiztni..
Nekem elötte elöleget küldtek és igy is.. felhivtam õket h elõ lehet keresni..
Lehet, hogy lefelejtettek a bérlistáról?
A kérdező hozzászólása: vagy a fõnök nem akar kifizetni...
A kérdező hozzászólása: lehet apám lekarja nyúlni..
Akkor be kell menned hétfõn a bérszámfejtõkhöz.
A kérdező hozzászólása: ma 18:46 múltkor nem volt ebböl gond.akkor rárakták.
A kérdező hozzászólása: ma 18:45 Na és ilyenkor mivan?Mi az hogy lefelejti?Múlt pénteken voltam benn, ez a 2. fizetésem ennél a cégnél.
Lehet a neveddel ment volna az utalás, de az apukád számlaszámára, s a kettõ nem stimmelt. Általában a számlatulajdonos és a név összetartozik, az meg nem a te neved. Csak ha leadtad, hogy a pénzt apukád nevére és számlájára kéred.
hivd fel a könyvelõt..az elsõt nekem is elfelejtették...
A kérdező hozzászólása: ma 18:43 Magyarul nem akarnak kifizetni?Vagy mire gondolsz? Õ tegnap megkapta vagy is ma érkezett be neki, de az én részem még nem volt rajt.
Akkor számlakivonatot sem tudsz atyádtól elkérni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!