Találatok a következő kifejezésre: Egy munkahelyen az (272 db)

De azt a mostaniba nem kell, majd csak jövõre!
Külön nem kell beírni a bevallásba, csak a bér sorába. Az igazolásnak ez az adata a következõ munkáltató részére szól, hogy figyelembe vegye az a havi elszámolásnál.
Azt nem írta hogy melyik január! 2008 vagy 2009. Természetes, hogy az az évi bevallásba kell beállítani!

Mi az átlagos manapság? Egy munkahelyen szoktak karácsonyra adni a dolgozóknak külön pénzt, jutalmat, ajándékot, bármit?

Csak azért kérdezem, mert a környezetem (család) csesztet munkahelyváltás miatt, mert megtudták, hogy 7 éve vagyok egy adott helyen és se nekem, se senkinek a cég soha semmit nem adott karácsonyra. Még egy romlott szaloncukrot se. Semmit.

Legjobb válasz: A rendszerváltás elõtt a vállalatoknak még volt egy u.n. "repi-keret". Erre elõre be volt állítva a tárgyi ajándékokra költhetõ összeg nagysága. Az évközi- és év végi jutalmakra, hasonlókra szintén meg volt a pénzügyi keret. Amióta szinte nincs állami vállalat, csak egyéni vállalkozók, KFT-k, RT-k, akiknél munkahelyet lehet találni, hát ezeknél nincs ilyesmire keret. És ezek "nem kötelezõ" kiadások részükrõl, csak adható. Persze, talán éppen ezért nagyon meg kell azt gondolni, hogy ennek elmaradása miatt szabad-e feladni a meglevõ munkahelyet? Máshol sem kötelezõ adni, tehát ha még találsz is magadnak másik munkahelyet, ezeket a juttatásokat ott sem biztos, hogy megadják.

A rendszerváltás elõtt a vállalatoknak még volt egy u.n. "repi-keret". Erre elõre be volt állítva a tárgyi ajándékokra költhetõ összeg nagysága. Az évközi- és év végi jutalmakra, hasonlókra szintén meg volt a pénzügyi keret. Amióta szinte nincs állami vállalat, csak egyéni vállalkozók, KFT-k, RT-k, akiknél munkahelyet lehet találni, hát ezeknél nincs ilyesmire keret. És ezek "nem kötelezõ" kiadások részükrõl, csak adható. Persze, talán éppen ezért nagyon meg kell azt gondolni, hogy ennek elmaradása miatt szabad-e feladni a meglevõ munkahelyet? Máshol sem kötelezõ adni, tehát ha még találsz is magadnak másik munkahelyet, ezeket a juttatásokat ott sem biztos, hogy megadják.
Már ne haragudj, de szerintem eleve túl negatívan állsz ehhez hozzá. Nem hiszem, hogy emiatt bárhonnan is kirúgnának, nyilván nem napi szinten vannak rohamaid. Legalább próbálj meg mást keresni. De ha te már eleve megbeszélted magaddal hogy úgysem mész semmire ezzel, akkor sajnálom. Kicsit bíznod kellene.
A kérdező hozzászólása: voltam már a nyári szünetben próbaidõn biztosítónál multinál ügyfélszolgálaton call centeren mindig uaz ment: az elsõ roham és ennyi. van ahol kulturáltan van ahol brutál módon küldtek el-de elküldtek. sehol se kellett másnap bemenni. Legalább próbálj meg mást keresni.
Én se dolgoztam még olyan helyen, ahol karácsonyra adtak volna valamit is pluszba, úgy tûnik szintén a legrosszabb munkahelyeket fogtam ki. Most ez sincs, örülnék egy ilyen rossz munkahelynek is.
A kérdező hozzászólása: ahogy korábban írtam mindig van lejjebb. ahol most vagyok én annál is, ahol te vagy annál is. csak azért marhára örülnék neki ha néha felfelé is mennék nem csak lefelé. azt nem lehet mondani hogy nem tettem érte hogy felfelé menjek (2 egyetem stb) és az egész ***t se ér. ennyi erõvel vakarhattam volna a seggem 8 általánossal és uott lennék ahol most.
Piacképtelen az a két diploma. De a hozzáállásod alapján nem értem, hogy miért írtad ki a kérdést: szeretnél egy kicsit nyilvánosan panaszkodni?
Miért ne lehetne panaszkodni? Néha kell is, hogy ne forduljon be az ember. Itt 1-2 diplomán kívül az összes többire lehet mondani, hogy piacképtelen, de ahogy én látom, ha van ismerõsöd, aki be tud rakni valahova, akkor tök mindegy mi a végzettséged, van munka, így kerül a bõripari szakmás pénzügyi területre, a felszolgáló szakmunkás végzettségû ismi jogi asszisztensi munkakörbe stb., lehet itt tanulni bármit, ha nincs ismerõs, akkor nem nagyon van munka vagy néha valami alja. Az én karrierem is lefelé ívelõ, a legelsõ munkahelyem volt a legjobb, csak sajnos ott pályakezdõ támogatással voltam egy évet, azután hiába tanultam folyamatosan egyre rosszabb munkahelyek jutottak, legutóbb már alkalmi munkavállalóival használt rongyokat válogattam több diplomával, de már ez sincs. Ezért kár volt tanulni annyi éven át.
A kérdező hozzászólása: márhára örülök hogy a szövegértésed a béka segge alatt van. ha elvolvastad az eddigiket (HA!!!) akkor rájöhettél hogy a diplomáim egyáltalán nem piacképtelenek. bármikor, 5 perc alatt találnék velük állást. bármikor. HA nem lenne a betegségem mellé. HA. de van. Piacképtelen az a két diploma.
Nézd, van olyan végzettség, aminél nem számítana a betegséged. Pénzügyi területen dolgozom, itt rengeteg fizikailag sérül kolléga van. Tolószék, csípõ ficam, hallókészülék, durvább szemtengelyferdülés, stb. Van olyan is, aki epilepsziás, ami ugye idõnként nagyrohammal jár. Senkit nem zavar, a munkáját elvégzi határidõre. Ha 1-2 óra kiesik, megoldja, hogy máskor bepótolja. Senki nem piszkálja a betegsége miatt. De foghatod a betegségedre, hogy miért nem jutsz elõrébb. Ha nem akarsz a konyháról mozdulni, akkor a nyugdíj is ott fog érni - és addig is panaszkodhatsz a cégre és a világra.
A kérdező hozzászólása: ez én cukorbetegséggel párosult egyéb betegségemmel nem fenyeget a veszély hogy BÁRHOL is ér a nyugdíj. mert nem érem meg. egyébként nem tudom honnan veszitek az epilepsziát. én ezt egy szóval se írtam sehol hogy nekem az van. itt vki bedobta hogy nyilván az van. hát nem az van. idegrendszeri ugyan de nem az. akkor a nyugdíj is ott fog érni
A kérdező hozzászólása: igen, jól látod, tudnák mi a teendõ: kirúgni. ez a teendõ.
A kérdező hozzászólása: hol élsz te? szted egy ilyen roham után még hány húzásom lenne egy mai átlag magyar melóhelyen? mondjuk egy kérdés merül fel: rögtön rúgnának ki vagy azonnal? és tudják mi a teendõ (epilepszia, ha jól gondolom) roham esetén.
Milyen munkakörrõl van szó? A cég milyen méretû, milyen tulajdonú? Mennyire van választási lehetõség? Nálunk rengeteg plusz juttatás van, DE nehezen pótolhatóak a munkatársak, ezért is igyekszik a cég megtartani õket. Ahol könnyû az alkalmazottat pótolni, ott nincs szükség arra, hogy "hûségessé" tegyék õket. Nem gondoltál még arra, hogy továbbképezd magad, értékesebbé tedd magad, mint munkavállalót?
A kérdező hozzászólása: kettõ diplomával a zsebemben nem, nem gondoltam rá. minek? hogy legyen egy újabb semmire se jó papír a fiókban? egy olyan betegségem van ami erõsen behatárolja a dolgokat. jelenleg konyhás vagyok egy alapítványi iskolában két diplomával és örülhetek hogy ez is van. egy ilyen betegséggel. hogy továbbképezd magad, értékesebbé tedd magad, mint munkavállalót?
Konkrétan milyen diplomád van? Mi a betegséged? Nem jut eszembe olyan betegség, ami konyhai munkára alkalmassá tesz, de szellemire nem.
Mondjuk egy non-profit szervezetnél nem is várható, hogy plusz juttatást adjanak, adózási szempontból is nehezen magyarázható lenne. Profitorientált cégeknél jellemzõ a juttatás - de itt is a nagyobbaknál. A kisebbek egyszerûen nem tudják kigazdálkodni méretükbõl adódóan.
Ez nagyon változó, de azért elég sok helyen figyelnek erre szerintem, legalább is nekem ez a tapasztalatom. Minden munkahelyemen volt céges karácsony, ahol terülj terülj asztalkám volt. A mostani munkahelyem viszi a prímet, mert mindig van karácsonyi kaja, illetve a mi osztályunk most külön szervez egy kis szilveszteri bulit, mert maradt az osztálynak pénze. Illetve decemberre kapunk a fizetés mellé még netto 100.000 ft-ot. Igaz ezt most csak ruházkodásra lehet csak elkölteni, no kaja, de azért nem panaszkodok, a lényeg, hogy kapunk.
Olyan munkahelyem még nem volt ahol semmit sem adtak volna, még a legrosszabb helyzetben lévõ cég is megoldotta hogy legalább egy sörre meghívja a munkásokat.
A kérdező hozzászólása: hát a tanulság: mindig van lejjebb! ezek szerint mi a legrosszabb cégnél is rosszabbak vagyunk. még a legrosszabb helyzetben lévõ cég is megoldotta hogy legalább egy sörre meghívja a munkásokat.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); biol-fizika egyetemi középisk tanár erõs cukorbetegség + egy idegrendszeri betegség. ennek eredménye, hogy AKÁRMIKOR jöhet egy roham amikor elterülök mint egy döglött béka és kb 2 óráig fel se tudok kelni. na most mielõtt valaki megkérdezi: így dolgozom iskolában? a válasz: igen , így. elgy alapítványi iskolában. uis normál iskolában az EÜ-n simán elbuknék. és ez a válasz arra hogy alkalmas vagyok-e szellemi munkára. ha te lennél az igazgató alkalmaznál engem tanárként? vagy akármiként. hm? ugye hogy nem. a konyhába még jó vagyok mosogatni. ott ha kidõlök arra az idõre beáll más. és meg ne kérdezze senki: "miért nem megyek orvoshoz". azért vagyok ilyen állapotban mert járok. ha nem járnék már a föld alatt lennék. Konkrétan milyen diplomád van? Mi a betegséged? Nem jut eszembe olyan betegség, ami konyhai munkára alkalmassá tesz, de szellemire nem.
Piacképesebb szakmára nem gondoltál még? Reál irányú a végzettséged, gondolom a fizika után a matematika se áll távol tõled. Pénzügyi vonal? Fizikailag nem megterhelõ, irodai munkát végezhetnél vele, a mostani fizetés többszöröséért. Ha egyértelmû már 7 éve, hogy semmire nem mész a jelenlegi végzettségeddel, akkor miért nem lépsz más irányba? Irodai munka esetén egy roham után mondhatod, hogy te is meglepõdtél, kirúgni ezért nem fognak. Maximum onnantól figyelnek és tudják mi a teendõ (epilepszia, ha jól gondolom) roham esetén.
A kérdező hozzászólása: hát akkor én kifogtam. mint írtam voltam próbaidõn több helyen és levégeztem a melót ahogy kell idõre. majd roham és másnap nem kellett menni. ennyi. ez nem bebeszélés meg önsajnáltatás-ezek tények. de az a legjobb ahol ELÕRE megmondom a betegségem. na ott még próbaidõ sincs. ott helybõl lapát. Senkit nem zavar, a munkáját elvégzi határidõre

Ha egy munkahelyre ugy jelentkeznék, egyszer az életben öszinte lennék, pl, hogy Én egy hülye ribanc vagyok, de még annál is rosszabb, de kell a munka :felvennél? Folyt. Lent"

A világ tele vallási elméletekkel, melyek néhány eltévedt bárányka életét nemcsak megkeseritik, de munkavégzését lehetetlenné is teszik.Közvélemény kutattam, és néhány kiugrott pornószinész?nek nagyobb hitele van a nép körében, mint egy névtelen ,de szabad erkölcs? lánynak. Szerintetek, mi a helyes? Ha a szabad erkölcs? lány, s?t többségében helyesli a vallást, mert megvédi a gyerekeket, de már megbánta az életét, de folyton éreztetik vele, hogy ? egy ribanc, miközben, nem is az, csak egyszer elbotlott. Aki érti mire gondolok, az válaszoljon. Aki pedig erkölcscs?sz ,az ne is válaszoljon, abból van elég a környezetemben, Köszönöm.Inkább pozitiv példákat várnék.

Legjobb válasz: "Aki pedig erkölcscsõsz ,az ne is válaszoljon, " tehát aki nem ért veled egyet az nem érdekel, akkor mi értelme a kérdésnek? amúgy ha egy állásinterjún nálam azzal akarnád magad eladni, hogy te mekkora ribnc vagy, akkor mutatnám az ajtót. egy jó munkahelyen nem ezzel lehet elõrelépni, elárulom, hanem a tudással, szaktudással.

"Aki pedig erkölcscsõsz , az ne is válaszoljon, " tehát aki nem ért veled egyet az nem érdekel, akkor mi értelme a kérdésnek? amúgy ha egy állásinterjún nálam azzal akarnád magad eladni, hogy te mekkora ribnc vagy, akkor mutatnám az ajtót. egy jó munkahelyen nem ezzel lehet elõrelépni, elárulom, hanem a tudással, szaktudással.
Egy munkahelyeken a jelentkezõk közül nem azt fogják fölvenni, akinek önértékelési gondjai vannak, mert a munkájára kihat a labilitás. Ha valaki megbotlik, gondolom nem marad kiterülve, hanem feláll. Ha erre képes volt, akkor ne foglalkozzon többet azzal, hogy valaha megbotlott. Lássa magát úgy, mint aki képes egyenesen járni. Ha azzal foglalkozik, hogy ki mit "huhog", akkor újra és újra eleshet. A munkahelyen nem ezzel kell indítani, nem is igazán érdekli õket. Ha ezzel kezdene, az azt jelentené, hogy maga is úgy gondol magára, mint a "huhogók" õrá. Nem kell, hogy a régi dolog végig kísérje az életét, fõleg, ha megbánta a botlást. Ha megbánta, többet nem fogja elkövetni. Akkor pedig nincs mit éreztetni vele. Ha a vallásról van szó: Jézus is az elesettekért jött, és ha õ szeretni tudja az elesetteket, akkor...
a munkahelyen vannak dolgok amik magánügyek, magánélet. politika, stb. a kollegáid közül lehet, hogy nem leszel valakivel jóban mert beszélgetsz vele és elmondod, hogy milyen vagy bla-bla. de a fõnöködnek ehhez totál semmi köze(a többieknek sem)
fiú vagyok.
Itt nyugodtan leírhatod mi történt, úgyis névtelen a dolog.
A kérdező hozzászólása: nem , azt a választ nem én irtam. Hát remélem, hogy igazad van.
18.27. 22.05-kor válaszoltál saját magadnak? Férjhez mehetsz tisztességesen, akár gazdag férfihoz is, de csak akkor tedd, ha szereted. Az emberek nagyon könnyen ítélkeznek mások felett. Azt minmden ember tudja, a másiknak hogyan kellene élnie, mikor mit kellene tennie, csak épp mikor a saját életükrõl van szó, felejtenek el minden bölcsességet. A multat megváltoztatni nem lehet. De lehet belõle tanulni. Jézus egyik legelszántabb követõje egy nõ volt, mielött Jézussal találkozott prostituált volt. Ez abban az idõben sem volt nagy dicsõség, emberektõl õ se várhatott sok jót. De találkozott Jézussal, és ettõl minden más lett. Soha nem az a kérdés, ki voltál, és mit tettél, mielött Jézussal találkoztál, csak az a kérdés, ki vagy és mit teszel miután találkoztál Jézussal. A Jézusba vetett hit reményt ad.
Minden normális emberben megvan egy bizonyos gátlás, ami megakadályozza, h olyasmire vetemedjen, mint pl. pornófilmben való szereplés stb. Akiben nincs meg ez a fajta gátlás, annál meglátszik ez a gátlástalanság az élet más területein is, teljesen függetlenül a vallástól.
Itt aztán nyugodtan elmondhatod a dolgot, ugyanis soha senki nem tud rájönni, h ki vagy, teljesen névtelen az oldal.Amúgy ha már itt végig azzal foglalkozol, h miért nem lehet õszintén és nyíltan beszélni akárkivel, akármilyen helyzetben stb., akkor te miért nem beszélsz õszintén, fõleg ha még teljesen névtelen is maradsz közben? Hmm?
A kérdező hozzászólása: leirom, de még egy kis erõt gyüjtök. Semmi baj nem volt 17 éves koromig, akkor sokszor paráználkodtam magamban. Hát ez a helyzet. valamit nagyon nem jól kezelek, mert a férfiak , mind lenéznek, szerintem mert a mai világban az én korosztályomban az ilyesmi elég elitélendõ, és én sem tartom mai fejjel normálisnak , mert ha van párom megkapom tõle a szexet.De elég nehéz igy élni, mert Jézus ugyan azt mondta, a hogy menj és ne vétkezzél, de azt nem mondta, hogy, hogy élj meg, dolgozz, mint egy állat, csak mert a tisztességeddel, öszinteségeddel, már nem tudsz tiszteletet kivivni, mert nincs. Nézz csak körül, te ha férfi vagy, kit tartasz jó nõnek, kiben bizol, akinél csak felmerül valami kétes dolog, azt kerülöd, legalábbis a mi környezetünk ilyen. Én már kaptam hideget, meleget. Egyedül külföldön voltam nyugodt, ott valahogy más volt. Öszinteség kell, hát itt van. Az a nehéz, hogy egész személyiség éppen olyan, hogy nem tudok tullépni ezen, és ráadásul a környezetem is olyan, hogy elitéli némán, vagy hangosan az ilyesmit.Ha tényleg gátlástalan lennék nem zavarna, de nem vagyok az.
A kérdező hozzászólása: 22 03 ezzel éppen elitélõ magatartást tanusitasz. Véleményed van a jóról és rosszról, ami nem fér meg egymással. De senki nem születik gátlástalannak. olyanná válik . Egy bün, egy tévedés, egy kisértés, és kész a baj. Tudod sokakra nem vigyáznak, mint lehet rád. és nem olyan a tartásuk , hogy egyedül állják a sarat. Ha egy bünt elkövettél, jön a többi. mert ez igy müködik. Rólam senki nem mondaná meg, mit tettem, de teljesen el voltam keseredve, kamasz voltam, és kétségbeesett, hogy ronda vagyok, sikertelen ésatöbbi, pedig csak én láttam igy! nem igy volt! De senki nem nyitotta fel a szemem, mert nem volt ott apuci, anyuci, hogy segitsen. Igaz, elmentem külföldre, és dolgoztam, mint egy állat, és tultettem magam a dolgokon, amik értek, de ez csak pillanatnyi állapot volt. Valójában ugyanolyan egyedül voltam, mert senki nem akart egy ilyen nõt, mint én. Viszont volt jó munkám, és pénzem. Hát ennyi.De most minden változik, jönnek a fiatalok, akik vagy elitélnek, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: öszintén kivi vagyok, hogy erre mit feleltek.
A kérdező hozzászólása: erre miért nem feleltek? )) nem tudtok. ))?
Az a problémád, hogy maszturbáltál? Vagy mi? Én nem nagyon értem. Ha ez, akkor ne aggódj, még mindig kisebb bûn, mint amikor a papok kisfiúkat rontanak meg. Szerintem lépj túl rajta, ne gondolj rá, csak elõre nézz! Szerintem nem kell túl szentfazéknak lenni, úgyse érhetnk Jézus nyomába. Isten amúgy is látja miden pillanatban a lelkünket! 25/F
*érhetünk
Tehát akkor a maszturbáció a fõ bûn? Ez ügyében ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.depositum.hu/maszturbacio.html
A kérdező hozzászólása: ))))))
18.27 "Gyakorlatban nem idezi ujra"Szerintem valahogy igy: 1. rädöbbent, hogy vmi nem jo 2. elgondolkodik, kicsit elemzi magat 3.keri Isten segitseget, 4.nem beszel rola a kollegaival es fuvel-faval(es igy nem i celozgatnak)
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nem érdekel. Abszolut vallásos nevelést kaptam, és tudom , mi a válasz. nagyrészt elitélõ magatartásu. Tudom, hogy a szaktudás az elsõ, de elsõsorban az EMBER az, aki eladja magát, és a szaktudását. Nem értesz egyet? Mert általában igy van. Aztán ha kiderül ez az, az illetõrõl, akkor rögtön nem érdekes a szaktudása... ez tapasztalat. Kicsit kétségbeesve kérdezem ezt, és gondoltam egyszer eljutunk oda, hogy vallás forumon is lehet nyiltan beszélni. Én hiszek a tizparancsolatban, de pl nem tartottam be mindet. A munkával pedig ugy függ össze, hogy a munkában is emberek vannak, akik látják, megismerik egymást, és egy életen át nem lehet titkolózni, ebben egyetértesz, nem?
A kérdező hozzászólása: még egy kérdés, nem irtad oda F vagy L.
A kérdező hozzászólása: De hogy tovább füzzem, nem arról van szó, hogy füvel fával, én ilyet sose csinálnék, vagy ha csinálnék is jól eltitkolnám. Másról van szó.
A kérdező hozzászólása: hát igen, kábé erre gondolok én is.
„Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s õ leült és tanította õket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: "Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelõtt házasságtörésen érték. Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?" Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: "Az vesse rá az elsõ követ, aki bûntelen közületek!" Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, õk meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: "Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?" "Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"” (János evangéliuma 8:1-11)
A kérdező hozzászólása: Jézus még csak azt sem tanitotta, hogy bünbánó légy? Menj, de többé ne vétkezzél- na és ezt hogy lehet? Eltávolodni a saját rossztettedtõl? Vagy elfogadni, hogy a szenvedély az ember velejárója, de akkor mit nyujtasz a gyerekeidnek? Sok kérdés merül fel. És mi lett az asszonnyal.? ( egyébként az esetben még csak nem is megcsalásról van szó)
Szia! Nem vennélek fel, mert nem tartom helyesnek azt, hogy egy korábbi bûnöddel - amit ráadásul megbántál - azonosítod magad! Az ember agya egy célkövetõ mechanizmus, amit gondolsz magadról, és amit ráadásul még szavakban ilyen konkrétan meg is fogalmazol azzá válsz! A megoldás a bûnök rendezése és lezárása. Ha ezt megteszed tiszta lappal indulhatsz. A parázna asszony ezt megtette. Az embernek lehetetlen önerõbõl megváltoznia, "kutyából nem lesz szalonna" vagy bibliai példával élve a párducz nem tudja levetni a foltosságát. Isten azonban képes arra, hogy megváltoztasson, és ehhez nem kell más, mint beismerni a tehetetlenségünket és tõle kérni a megoldást. Persze ez a legnehezebb. Üdv. Péter
Nem! A munkafelveteli beszelgetesnek es aztän a munkahelyen valo viselkedesnek van rendje es vannak szabalyai az nem fer bele. A parazna nö , miutan Teremtöje megbocsatott neki, Ö is kepes volt megbocsatani maganak es nem idezte ujra bünet es igy nem indukalta ujra.
A kérdező hozzászólása: oké, Péter hozzászolását tökéletesen értem. De a köv. hsz. nem indukálja ujra. Ez hogyan lehetséges, ha mások folyton célozgatnak? Egyáltalán , ha nem is célozgatnak, hogyan nem indulkálja ujra. Gyakorlatban hogy lehet ezt megoldani, hogy nem idézi ujra. Egyszerüen elfelejti? Vagy tullép rajta. Tulnõ rajta. Nem mindegy. ugyanis. Szóval szép szavak, de a gyakorlatban hogyan kell ezt tenni?
Nem vagy egy egyszerû eset. Azzal indítasz, egy "hülye ribanc" vagy. Hát ami nekem lejön ebbõl a jelzõs kifejezésbõl, a kommentjeid alapján nem egyezik azzal, aki valójában vagy. Ha csak mások mondják rólad, azzal egyáltalán nem kell foglalkozni. Ha korábban folytattál olyan életvitelt, ami ezt azért alátámasztja, de ezzel már szakítottál, akkor azt az új munkahelyeden nem kell mindenkinek elmondanod, fõleg, nem egybõl. Szabad bölcsnek lenni, és ez még nem hazugság. Ha ma is folytatod ezt az életvitelt, de a munkádra igényes vagy, ahhoz magas szinten értersz, és a "ribanckodást" (bocs de te írtad) csak munkaidõ után, és a munkahelyedtõl teljesen függetlenûl folytatod, akkor a munkatársaidnak nem sok köze van hozzá. Ha már nem gyakorlod a "ribanckodást"(nagyon kiváncsi lennék mit értesz alatta) de a multban tetted, és kiderûl, annyit tehetsz, hogy felválalod, és õszitén elmondod, már megbántad, a mai eszeddel nem tennéd, és tanultál belõle. Ha a munkatársak normálisak, megértik. Ha nem, mérlegelned kell, el tudod-e hordozni. Közvetlen hozzátartozódnak ezt meg kell harcolnia, tud-e így is szeretni. A társadnak mindent nagyon õszintén el kell mondanod, nem biztos, hogy az elsõ randin, de ha komoly kezd lenni az ügy, mindenképp, és aztán a döntést ráhagyni, akar-e így is téged. Viszont, ha mindent elmondtál, és úgy döntött, ezzel együtt akar téged, késõbb már nincs joga, és nem tisztességes felhánytorgatnia a multat. A gyermekeidnek mindíg a koruknak megfelelõ szinten, mint rossz példát mond el õszintén, kihangsúlyozva a negatív következményeket. Nagyjából ennyi. A Jézusba vetett hit reményt ad
A kérdező hozzászólása: nem, nem ribanckodásról van szó. De a szexualitással kapcsolatos. És azt hiszem, nem tudnám elmondani senkinek sem, max a legjobb barátnõmnek. Viszont hordozni meg nehéz, ezért is kezdtem bele a kérdésbe. De a válaszok segitettek. Pl a barátomnak sem beszéltem róla, és elhatároztam , hogy ha legközelebb komoly kapcsolatom lesz, amit remélek, akkor beszélni fogok errõl. Ez olyan dolog, amikor magadnak szerzel örömet. Érted.
A kérdező hozzászólása: igazából azt hiszem, egy pár hete foglalkoztat, és ez kiülhet a tekintetemre. A munkahelyemen nagyon egyszerü emberek vannak, akik bigottak , és elitélnek minden ilyesmit, persze, hacsak nem csinálják ök is. De ki venne el , egy olyan lányt, még olyat is hallottam, hogy legjobb, ha keresek egy gazdag férjet magamnak, mert tisztességesen már nem mehetek férjhez. Ez akkora hülyeség szerintem, de lehet , hogy mégis igy müködik a világ??????
Butuska vagy. Ha mindenki a saját ítélete szerint lenne eltéve, akkor a legtöbb/minden ember áldozatául esne a saját kettõs mércéjének, ill. annak, hogy õ különb mint egyesek.

Routert (TP-LINK TL_WR841N) hogyan állítsam be, ha egy munkahelyi hálózatba akarom tenni abból a célból, hogy wifit csináljon az egyik irodában?

A bels? hálózatban van egy vezetékes rotuter, mint átjáró, van központi szerver fix bels? ip címmel, kliensek szintén fix ip címekkel. Fix küls? ip cím (szolgáltatótól kapott) beállítva a routerben. Hogyan csináljam az új router beállítását, hogy ne kavarjon be a meglév? hálózatba, ugyanis csak annyit kellene csinálnia az új routernek, hogy wifit csinál egy irodában?

Legjobb válasz: Nem látom akadályát hogy simán egy netkábelt a TPLink routerbe bekössed és az szórja a jelet. Természetesen lekódolni vagy tetszés szerint titkosítani azért nem árt ha munkahelyi hálózatról van szó. Esetleg a fix IP zavarhat be a hálózaton, de ha nincs sûrûn resetelgetve a TPLink router akkor mindegy hogy dinamikus vagy fix címe van. Persze elsõ rádugáskor meg kell nézni hogy kapott e címet és ha igen akkor jó címet kapott e.

Nem látom akadályát hogy simán egy netkábelt a TPLink routerbe bekössed és az szórja a jelet. Természetesen lekódolni vagy tetszés szerint titkosítani azért nem árt ha munkahelyi hálózatról van szó. Esetleg a fix IP zavarhat be a hálózaton, de ha nincs sûrûn resetelgetve a TPLink router akkor mindegy hogy dinamikus vagy fix címe van. Persze elsõ rádugáskor meg kell nézni hogy kapott e címet és ha igen akkor jó címet kapott e.

Megengedhetőnek tartjátok, hogy egy családapa azt mondja ő nem bírja tovább a munkahelyét és mivel az asszony jól keres ő most itthonmarad egy ideig?

Nagyon nehezen találta a munkahelyet amit ott akar hagyni,nincs a szakmájában és más egyéb végzettséggel sem munkalehet?ség.

Legjobb válasz: Páromnak volt olyan munkahelye,ahonnan én beszéltem rá,hogy jöjjön el,majd lesz másik,addig összehúzzuk a nadrágszijat,megoldjuk.Neki már az egészsége kezdett rámenni mire otthagyta,pedig alig 2 évet volt ott (azóta már van sokkal jobb,bár nem is 8 általánosa van) Engem az percig sem zavart hogy akkor egy darabig csak én dolgozom,fontosabb volt hogy jól érezze magát (nekem akkor is olyan helyem volt ahol jól éreztem magam)

Mi a baja a mostanival, miért akar eljönni?
Páromnak volt olyan munkahelye, ahonnan én beszéltem rá, hogy jöjjön el, majd lesz másik, addig összehúzzuk a nadrágszijat, megoldjuk.Neki már az egészsége kezdett rámenni mire otthagyta, pedig alig 2 évet volt ott (azóta már van sokkal jobb, bár nem is 8 általánosa van) Engem az percig sem zavart hogy akkor egy darabig csak én dolgozom, fontosabb volt hogy jól érezze magát (nekem akkor is olyan helyem volt ahol jól éreztem magam)
Attól függ... Nyilván azt a 2-3 hónapot féllábon is ki kell bírni. De utána azért lehet mérlegelni, hogy az egészség és valamilyen más perspektíva jobb lehet, mint beleõrülni a stresszbe. Persze mindez akkor él, ha az illetõ családapa akar valamit kezdeni magával és tényleg nyomós oka van a hátraarcra.
Amíg a hitel tart semmiképpen ne javaslom. Egyébként nem lennék feldobva a hírtõl, sok mindentõl függ, mennyire viseli meg, mennyire van esélye másikat találni. Ha nagyon kevés, akkor nem hagynám. Az emberek többsége nem élvezi a munkáját, de muszáj dolgozni
200 ezerért nem hajlandó????? Orvosok ennél kevesebbért robotolnak, tanárok ennek a feléért hallgatják, ahogy lek.rvázzák õket a kis suttyók. Itt nagy gond van. Állj a sarkadra!
Én nagyon ki lennék akadva. Hogy képzeli, hogy csak úgy otthon marad? Oké, hogy a feleség jól keres, de az nem jelenti, hogy ezt megteheti. Én biztos a fejéhez vágnám, hogy mehet amerre lát. Aztán biztos megnyugodnék, de nem hagynám, hogy otthon lébecoljon. Fõleg, amíg hitel van. Legalább addig maradjon ezen a helyen, aztán eljöhet, de keresnie kellene mást. Az nem megoldás, hogy majd a feleség eltartja a családot.
Én nem engedném meg. Ha nem lenne hiteletek akkor se. Mást is szivatják a munkahelyén. Õ valószínûleg tartósan munkanélküli lesz. A feleség lerobban (baleset, betegség bármi miatt) akkor mi lesz? Úszik a ház és a gyerekek jövõje. Dologtan egy férfi lehet aki csak a kifogásokat keresni miért ne kelljen dolgoznia. Egy rendes ember inkább a nõt kíméli és azt is hagyja hogy akár fát vágjanak a hátán!
A kérdező hozzászólása: "Miért, ha nincs munkája, akkor minek kocsikázna?" Máskor amikor munka nélkül volt sosem volt itthon , mert folyamatosan mehetnékje volt, autóból ki-autóba be... :-/
A kérdező hozzászólása: Shaddark ! Nagyon érdekes , szimpatikus személiységed van !Jó olvasni a soraidat , többször elolvaslak és igyekszem okulni abból amiket írtál !
Nagyon szépen köszönöm, kedves kérdezõ. Szép napot, napokat neked, és valami jó ötletet a problémád megoldásához, a párod motiválásához egy szebb, tartalmasabb életre mint amit régen is éltetek :)
furcsa mentalitásod van hallod.. szarul érzi ott magát, nem korrektek vele, ha igy van 10x ennxi fizetés is "kevés" lenne hisz emberileg semmibe veszik. erre te mint a felesége ugyanezt csinálod. azt mondod, jól keresel, akkor? most komolyan képes lennél nem költeni rá csak mert most nem lesz munklája?? hol van itt a jóban-rosszban meg a többi eskü? mi az h akkor majd nem tankolsz neki stb. úgy h keressen melót? hárpia!
A kérdező hozzászólása: "hárpia!" :-D Úgy gondolod az vagyok ?
igen, úgy gondolom, vagyis te mutatod ilyennek magad
A kérdező hozzászólása: Lehetséges , hogy hárpia is vagyok, de emellett felelõsen gondolkozó családanya is egyben, akinek már elege van férje ama tulajdonságából , hogy semmiben sem kitartó , neki idáig egyik munkahely sem volt megfelelõ , többször volt hónapokig munkanélküli amikoris nem gyötörte magát a tudattal , hogy jelenleg nincs munkája , amikor kértem, hogy most már illene határozottabban munka után néznie , akkor mártírkodott, hogy tudhatnám, hogy munkanélküli világot élünk, válság van , szerinte is egy hárpia vagyok , mert nem tûröm szó nélkül ezt a hozzáállást. Nagyon nehezen találta a mostani helyét és nincsen helyette más, valószínû nem is fog egykönnyen találni, merész dolog így felmondani hiúságból . Sokan mindent megadnának egy ilyen helyért! Csak saját magamra számíthatok nagyon sok esetben , a mai munkanélkülis világban szerintem nagyon nagy luxus így feladni egy munkahelyet anélkül, hogy másikat keresne . Mi lett volna velünk, ha én csak egyszer játszom ezt meg ??? Én soha nem mertem volna ezt megtenni . Velem is bármi történhet és akkor mi lesz , hogy õ pedig feladta a munkahelyét ?
"most komolyan képes lennél nem költeni rá csak mert most nem lesz munklája?? " Ez így szépen hangzik, de a helyes fogalmazása inkább így: most komolyan képes lennél nem költeni rá csak mert most hisztis a melóhelyén és nem hajlandó dolgozni mert van aki eltartja?? Végül is nem rúgták ki, csak olyan helyet keresne ahol a vezetõk szépen és tisztelettudóan beszélnek vele. Ám szerintem ezt elérni az õ feladata, az õ hozzáállása és kerete függvénye. Ha hagyja mások keretét érvényesülni a sajátja helyett az az õ "hibája", problémája. Engem mindig megkérnek a feladatokra, szépen megköszönik a munkám mindig... A világ egy tükör, amit adsz azt kapod vissza...
Könnyen osztod az észt Shaddark. Majd ha picit is meg kéne élned a dolgokat, kimozdulnod az elkényesztetett álomvilágodból, akkor szólj!
Jah, pár éve tényleg se problémám se gondom, csak élvezem az életet, ez igaz. De nem a külvilág juttatott ebbe az állapotba ám :) Most mérnökként dolgozom, de voltam már segédmunkás, szakmunkás, vállalkozó... Most jó a kapcsolatom, de éltem már olyanban ahol csak vegetáltam, meg is csaltak már, volt minden - amilyet érdemeltem, pontosabban amilyen szinten jártam olyat kaptam. A jó élet jó sok munkával meg kitartással jár, a vv45635 elõtt ülve nem fejlõdik csak vissza az ember :)
Ebben igazad van Shaddark és nem is akartam kitalálni az életedet, csak gondoltam kiugrasztom a nyulat. Különbözõ emberek vagyunk. Valaki nagyon jó bírja egy gyárban, valaki meg nem. Ott vannak a színészek. El se tudnak mást képzelni, csak a színészetet. Ha nincs meghívás, éheznek. Ritka az, aki bármit el tud vállalni és sokáig csinálni. Pláne ha semmibe veszik. Gyári melóssal úgy beszélnek, mint a kutyával , de az éppen nyolc általánost végzett embert nem zavarja. Vagy csak keveset belõlük. Más meg nagyon nehezen tûri a megaláztatást. Komplett szakmák tûntek el. Emiatt van annyi alkoholista, illetve a drogosok száma is emelkedik.
Miért, ha nincs munkája, akkor minek kocsikázna? Arra a pár helyre ahova mennie kell (pl interjú) mehet busszal is, sokkal olcsóbb. Nyilván a kérdezõ fizetése is közös, hiszen kap enni a férje, de a luxuskiadásokat meg kell gondolni, ha egy fizetésbõl él a család. Amúgy valószínûleg nem úgy zajlana ez, hogy magának tankol a férjének meg nem...
"hát nem tudom sajnos a férjemet anyagilag támogatni...azaz nem tudok tankolni az autójába" Szóval az õ fizetése az közös de a tiéd az a te saját pénzed. Ilyenkor hol vannak azok akik az hangoztatják, hogy a férfi pénze közös, a nõ pénze nem az?
A kérdező hozzászólása: Én is azt kértem tõle, hogy legalább a hitel lejártáig várjon a felmondással, de úgy tûnik hajthatatlan. Mert õ 200.000 Ft-ért nem fog robotolni... :-/
A kérdező hozzászólása: "Persze mindez akkor él, ha az illetõ családapa akar valamit kezdeni magával és tényleg nyomós oka van a hátraarcra." Amikor elkezdtem neki nézelõdni új helyet keresni teljesen felháborodott, hogy ebbe senki ne szóljon bele majd Õ !!! kitalálja hogyan tovább . Az sem érdekli, hogy jól tudja, hogy nem fog találni valószínû új helyet, hiszen ezelõtt a hely elõtt is több hónapig munkanélkül volt.
A kérdező hozzászólása: Az a baja , hogy nem veszik emberszámba , kihasználják, nem korrektek vele.
A kérdező hozzászólása: "Itt nagy gond van." Én is így érzem és csúnya dolog, de mindenképpen megfogja érezni anyagilag azt , hogyha ezt most megteszi a családjával, mert én pedig pont most határoztam el, hogy minden hónapban félreteszek egy nagyobb összeget és hát nem tudom sajnos a férjemet anyagilag támogatni...azaz nem tudok tankolni az autójába stb . maradjon csak itthon kedvére, a számlákat fizetem, gyerekek el lesznek láttva , de a férjem életszinvonala meredeken fog csökkeni...
200.000 Ft-ért sokan 24 órában is hajlandóak lennének dolgozni... Amúgy szerintem ha valakinek van egy állása nem szabad feladni, csak akkor, ha talált egy másikat. Munka közben is lehet keresgélni.
Függ attól is, hogy számszerûleg mennyit jelent az, hogy "jól keres" a nõ. Önmagával azzal nincs bajom, hogy a nõ tartsa el a férfit. Csak ne csapjon át ez a helyzettel való visszaélésbe.
Na látom, megint megjöttek a szupermenek. Persze 24 órában dolgozni 200k-ért. Bírom ilyenkor mindenkinek mekkora a zsája. Tudod ha nem vesznek emberszámba, akkor az 1 milla is kevés. Vannak iylen emberek, nem kell lenézni õket. Vagy jobbak azok, akik 4 mûszakoznak 60 ezerért, majd mindet piára meg drogra költik (Nokia gyár, Flextronics gyár).
Ez tényleg attól függ hogy van e másik lehetõség, tényleg akar e másik munkát keresni, te mennyit keresel, ha egy ideig magad leszel család fenttartó. Én is váltottam 2 éve. Közel annyit kerestem mint a férjed, kicsit többet, de nem bírtam már egyszerûen, a férjem mondta hogy váltsak. 3 hónapig nem dolgoztam, mert ha már otthagytam a régit vártam egy jobbra. Nekünk nem volt hitelünk, a férjem sem éppen minimálbéren van, még az õ fizetésébõl is jócskán kijöttünk. Ha ezek nem lettek volna adottak akkor természetes maradok, és eszem a kefét, mert muszáj. Így váltottam. Ti látjátok. Közösen.
Szerintem célszerû lenne megbeszélni és keretbe foglalni a váltást. PL. 3 hónapig marad minden a régiben ha addig talál munkát akkor semmi nem változik. 3 hónap után a kocsija, egyéni dolgai megszûnnek - legyen motivációja munkába állni... 6 hónap múlva meg csak létszükséglet biztosítása :D Persze ez nálam elképzelhetetlen, eleve a kapcsolatnak szeretetre és nem üzleti alapokra kell épülni, különben boldogtalanok lesztek életetek végéig. Elvégzitek a feladatokat, (gyereknevelés, taníttatás, nagyobb ház...) aztán vége a dalnak és a vége elõtt nemsokkal rájösztök hogy az egész mit sem ért. Ha ennyire "hideg" ez a kapcsolat, biztos hogy életed végéig ilyen életet szeretnél élni?
Ám a férjednek jót tesz hogy ott van ahol... Legalább lejebb megy az egója, ezek az indokok csakis azt bántják aki nincs képben önmagáról, egy önmagával harmóniában élõ embert senki nem tud megbántani, - ha rosszul érzi magát valamitõl annak a saját belsõ lelkivilága az oka, minden belûlrõl jön, kintrõl csak az amiben még fejlõdnünk kellene... A pénz természetesen nem minden, de ha valaki megsért akkor azzal a témával dolgunk van, nekünk kell elgondolkodni rajta miért tudja valaki elérni hogy ne saját magamtól függjön az önbecsülésem, önbizalmam és a jókedvem, miért tõle függök...
Ezek szerint a felelõsségvállalással vannak legfõképpen problémái. A mama szoknyája mellett 30 éves korig maradók nagy problémája ez inkább pedig :) Lehet túlságosan "mamás" vagy vele? Szerintem ha már úgysem dolgozik menjen valami személyiségfejlesztõ vagy önismeret tréningre, elõadásra... A következõ munkahelyen lehet örülni fog annak ami most zavarja. És a családja is jobban jár mert elviselhetõbb lesz. Persze ehhez kellene hogy rájöjjön hogy fejlõdnie kellene még, hogy igénye legyen a napi nyivákolás helyett a napi örömre, jókedvre, vidámságra. És hogy rájöjjön hogy ez nem a környezetén, munkahelyén... múlik hanem csakis és kizárólag rajta, mit képes elfogadni az életben és miket nem. Próbálj beszélgetni vele sokat, esetleg vegyél neki Osho, Müller Péter könyveket, ha elmegy a Buddhistákhoz szerintem az is sokat segítene rajta, ha jól tudom õk is ezeket fejlesztik meditációkkal. Kérdés van-e igénye rá vagy kényelmesebb panaszkodni meg duzzogni... De te se jól választottál ám, neked pedig a vágyaidat kellene felülvizsgálni, biztosan jó-e hogy a beteljesültek pont hogy nem tesznek boldoggá? Legközelebb (De ne legyen, változzon sokat inkább a mostani azt kívánom neked) ha választanod kell a belsõre menj inkább ne a felületes dolgokra - jólépûség, pénz... nem sokat érnek VALÓJÁBAN.
Ha nem hajlandó másik munkahely után nézni, akkor nem a munkahelyi légkörrel, és bánásmóddal van baja, hanem azzal, hogy dolgoznia kell. Ha nekem elegem van kifejezetten ebbõl a munkahelybõl, akkor nyilvánvaló hogy felmondásom elõtt már másikat keresek, és nem úgy állok a dologhoz, hogy nem kell másik munka, meg családapaként talán nem úgy kellene hozzáállni, hogy úgyse lesz munkája, ezért nem is keres... :/ Nem hiszem hogy teljes mértékben tudatában van annak, hogy mit jelent a felelõsség... És ha az asszonyt meg kirúgják? Létszámleépítés lesz véletlenül?... Nagyon komolyan el kellene vele beszélgetni.
ha tényleg szar ott neki akkor hadd keressen mást

Ha valaki felvételt nyer egy munkahelyen, akkor az illetővel mikor kötik meg a munkaszerződést? Már az állásinterjú végén, rögtön? Hogyan működik ez? Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg velem!

Pályakezdő munkanélküli vagyok, eddig csak diákmunkáim voltak. Bocsánat ha butaságot kérdeztem, de érdekel, kinél hogyan történt! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én kb. 2 héttel azután írtam alá a munkaszerzõdésemet, miután elkezdtem dolgozni. És csak azért nem izgultam emiatt, mert állami cégrõl van szó. Õk ugyanis MINDIG bejelentenek, olyan ott nincs, hogy ígérgetnek, aztán papíron nem is dolgozol ott. De viszont ilyen is van, hogy a tényleges munkakezdés után írod alá a munkaszerzõdést. Még ott is. A privát szférában már jobban észnél kell lenni. Ha egy hónapnál tovább ígérgetnek ott, hogy "jó, majd nemsoká" akkor azért már nagyon kell figyelni, és ha nincs változás, akkor vagy fel kell nyomni a céget a munkavédelemnél vagy az adóhatóságnál, vagy sürgõsen új munkahelyet keresni. Amíg ugyanis nincs aláírt munkaszerzõdés a kezedben, addig te papíron nem is dolgozol ott, és semmi nincs a kezedben, ami ennek az ellenkezõjét bizonyítaná. Vagyis a munkáltató simán leléphet 3-4 havi béreddel, ha elég "türelmes" vagy. Ha van ügyfélkapud, azon azt is bármikor tudod ellenõrizni, hogy a munkáltató bejelentett-e. Persze nem azonnal, kb. az elsõ fizetés utalása után kell megjelenned ott, mint biztosított.

Én kb. 2 héttel azután írtam alá a munkaszerzõdésemet, miután elkezdtem dolgozni. És csak azért nem izgultam emiatt, mert állami cégrõl van szó. Õk ugyanis MINDIG bejelentenek, olyan ott nincs, hogy ígérgetnek, aztán papíron nem is dolgozol ott. De viszont ilyen is van, hogy a tényleges munkakezdés után írod alá a munkaszerzõdést. Még ott is. A privát szférában már jobban észnél kell lenni. Ha egy hónapnál tovább ígérgetnek ott, hogy "jó, majd nemsoká" akkor azért már nagyon kell figyelni, és ha nincs változás, akkor vagy fel kell nyomni a céget a munkavédelemnél vagy az adóhatóságnál, vagy sürgõsen új munkahelyet keresni. Amíg ugyanis nincs aláírt munkaszerzõdés a kezedben, addig te papíron nem is dolgozol ott, és semmi nincs a kezedben, ami ennek az ellenkezõjét bizonyítaná. Vagyis a munkáltató simán leléphet 3-4 havi béreddel, ha elég "türelmes" vagy. Ha van ügyfélkapud, azon azt is bármikor tudod ellenõrizni, hogy a munkáltató bejelentett-e. Persze nem azonnal, kb. az elsõ fizetés utalása után kell megjelenned ott, mint biztosított.
Így van. Interjúra behívnak esetleg az 50 jelentkezõbõl pl, 10-et, és abból majd értesítik (telefon, e-mail stb.) azt az egyet, akit felvesznek. Amikorra behívják, majd akkor ott - munkábaállás elõtt - megkötik a munkaszerzõdést.
Rendszerint az elsõ munkanap elõtt, hogy ne legyen gond egy váratlan ellenõrzésnél, de a munkába állás napján, nem az interjú után.
Az egyik cégnél, ahol interjún voltam több fordulót rendeztek ugyan azon a napon a kiválasztás keretében, és már aznap meg is volt a szerzõdés aláírás.

Egy munkahely minek kér angolt az állásinterjún ha ténylegesen sose kell? Ettõl lesz több a munkahely? Parasztvakítás?

Két éve dolgozom itt. Anno a hirdetésben amire jelentkeztem ez szerepelt: fluent english kell a mindennapi munkavégzéshez (irodai meló egyébként).

Legjobb válasz: Nem is értem a kérdésed... most láttam egy hirdetést, asszisztensi munkakörbe keresnek jogászt (nem ügyvédi irodába)... persze, hogy így van! Recepciósnak is csak diplomás ember mehet már, pedig semmi köze hozzá...

Nem is értem a kérdésed... most láttam egy hirdetést, asszisztensi munkakörbe keresnek jogászt (nem ügyvédi irodába)... persze, hogy így van! Recepciósnak is csak diplomás ember mehet már, pedig semmi köze hozzá...
A kérdező hozzászólása: elmondjam ki a "rendszergazda" nálunk? egy informatikai szakközepet végzett takony, aki a fõnök valakijének a valakije. informatikából érettségizett, csak másodjára sikerült neki, akkor is kettessel. persze ki volt írva pályázatra a rendzsergazdai állás. jöttek is a jelentkezések, köztük BME-t Kandót végzett informatikusok, tizenéve a páláyn levõ referenciával rendelkezõ szakemberek, cisco-sok. de egyik se kellett! de a kettes szakközepet végzett na az kellett! és ha valami bonyolultabb munka adódik, hát megbíznak egy külsõ cégek horror pénzért, mert ugye a helyi munkaerõnek hozzáértése az zéró. Magyarország...
Sajnos igaz, nálunk elõbb veszik fel a protekcióst, bármilyen hülye és képzetlen, utána írják ki a pályázatot. Nekem sincs nyelvérzékem, évekig tanultam az angolt, de nem jutottam egyrõl a kettõre, egyszerûen nem értem, ha beszélnek hozzám. Kényszerbõl lóváriból nyelvvizsgáztam az elsõ diplomámhoz, másodiknál már alapból elfogadták, de nem tartom magam ezért mûveletlennek, mert angolul nem sikerült megtanulnom, soha egyik munkahelyemen nem kellett sem írásban, sem szóban idegen nyelvet használnom.
A kérdező hozzászólása: na ez így van! engem is "beajánlott" egy volt munkatárs, különben esélyem se lett volna. >>> A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerõst..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Illik tudni angolul, de ne legyen már kötelezõ! Hiába írják sokan, hogy mûveltség (aminek alapvetõ részei egyre inkább hiányoznak az emberekbõl a munkahelyeken) része stb. én bizony, ha munkáltató lennék, és nem lenne szükséges a munkához, nem írnám ki feltételnek az angolt, csak azért, mert egyeseknek ez "alap". Mi van az 50-es, nyugdíj elõtt álló korosztállyal, akik nyilván kiesnek az ilyen követelmények miatt?... vagy talán épp ezért írják ki így a hirdetéseket, hogy õk ne kerüljenek képbe, mert már "öregek"?! Vagy, ami még rosszabb: a HR-esek lusták az önéletrajzok között válogatni és ilyen inkompetens elvárásokkal szûkítik munkaidejüket. Holott, lehet, hogy Mari néni sokkal jobban ellátná a munkát egy 72-ben szerzett gépírótanfolyammal, mint CynthiaJenniferHoldfényszonáta 3 nyelvvizsgával és egy -versenyképtelen, de legalább-diplomával. A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerõst...akkor meg már mindegy a nyelvtudás, nem? 26/L, 3 nyelvismerettel, aki nagyon sokat tanult a munkahelyeken a "Mari néniktõl"
Nem azt irtam, hogy analfabeta, hanem ugy kezelik a munkaltatok. Azert van kulonbseg, de sajnos igaz. Ti is tapasztaljatok. A nyelvtanulashoz pedig a "nincs nyelverzekem" a legjobb kifogas.
Nem intézem el ennyivel eddig németet tanultam de semmit nem értem el vele, úgy vettem észre az angolra jobban rááll az agyam ezért most váltok de ha belegondolok elkeserítõ hogy mennyi energiát rakok/tam bele a nyelvtanulásba amit lehet nem is fogok használni és mondjuk azt beleinvesztálhattam volna abba hogy a szakértelmem fejlesszem
Nekem sincsen nyelvérzékem, gyûlölök nyelvet tanulni, de azért egy felsõfokú angol nyelvvizsgát még így is sikerült összehoznom. Mondjuk vért izzadtam érte. De aki elintézi annyivalva dolgot, hogy nincs nyelvérzéke annál lehet, hogy tényleg jobb egy közepes szakembert felvenni, mert annak jobb a munkához történõ hozzáállása.
Nem kötekedésbõl kérdezem de én nekem nincs nyelvérzékem akkor ássam el magam mert mûveletlen analfabéta vagyok? Vagy ha van egy emberke aki a szakmájában a legjobbak között van a világon de nem tud angolul az kevesebbet ér a szakmájában mint az az átlagos tudású aki tud angolul? Nyilván sarkított a példám de elkeserítõnek tartom hogy lassan elõbb nézik azt hogy ki tud angolul mint hogy ért-e a szakmához.
Mint írták valószínû mûveltségi elvárás, illetve "talán ha egyszer" alapon... Amúgy feltételezem, hogy így is szortíroznak, én egy külkereskedelmi cégnél dolgozok, a cégvezetõ semennyire nem beszél magyarul, ott volt az álláshirdetések leírásainál, hogy elengedhetetlen feltétel, ettõl függetlenül rengetegen jelentkeztek és még ennek is egy részét ki kellett válogatni, mert olyanok is jelentkeztek akik nem tudtak angolul.
Miért a büfészakos diploma is alapkövetelmény a raktáros munkakörhöz? Egyébként azért kell mindenhez diploma, mert minden hülyét felvesznek egyetemre például bölcsész szakra, és minden hülyének lesz diplomája. Ezért minimum a diploma sok helyen. Akinek van egy kis esze az pedig vagy elmegy és kitanul egy normális szakmát, például a hasamra ütök CNC-esztergályos, vagy elvégez egy ténylegesen életképes egyetemi szakot és elmegy mérnöknek, vagy mondjuk orvosnak.
A kérdező hozzászólása: na most én raktáros vagyok. az a dolgom, hogy beérkezik a rendelés, kiszámlázom, szállítólevelet írok és átadom a targoncásnak aki kiszedi az áru. a termékeket kóddal azonsoítjuk, de ha lenne is neve, ahhoz aztán a világon semmi angol tudás nem kell (pláne nem fluent!!!) hogy tudjam a rubber a gumi pl. és igen, egy másik hozzászólóval értek egyet teljesen: minek kell ez a vetítés? semmi szükség angolra. nálunk még a telefonos kisasszony is diplomás ember és én is-és mi a jó francnak? hogy felvegye a telefont? hogy ajtót nyisson? ezekhez aztán kell a diploma! mint az én munkámhoz! számlázóprogramot és excelt használok. marhára kell a magyar-tört szakos diplomám ehhez ugye.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #5-ös vagyok. Nem tudom milyen munkakörben dolgozik a kérdezõ, vagy az utolsó hozzászóló, éppen ezért nem is tudok belemélyedni jobban a gondolkodásba, de amit az 5. hozzászólásomban írtam úgy gondolom. Mégpedig azért, mert az ember a legtöbb munkakörben (nyilván nem mindegyikben) úgy tud a legjobb lenni, ha tud angolul. Ha én forex kereskedelemmel foglalkozom csak úgy lehetek nagyon jó, ha beszerzem az angol könyveket. Ha fogorvos vagyok akkor úgy tudok a legjobban naprakész lenni, hogy elolvasom a legújabb könyveket, azok pedig szinte mind angolok. Ha veszek egy terméket és nincs magyar leírás, attól angol szinte mindig van. Nálunk a legtöbb plázában a takarító nem azt a piktogrammos táblát rakja ki a földre felmosás után, hogy "Vigyázz, csúszik!", hanem "Wet floor!" Ha elmész nyaralni, vagy üzleti útra kell menned, ne adj isten repülnöd kell (félek tõle:) ) munkaügyben akkor a reptéren, a taxiban, stb stb CSAK angolul tudsz beszélni legtöbb esetben. Ha tetszik ha nem, ha igazságos ha nem az, embert a munkaadók analfabétának tartják ha nem tud minimum alapszinten angolul...
Majdnem anyanyelvi szinten beszélem a németet, fordítok, tolmácsolok, ha kell, alapszinten elbüfögök franciául és oroszul (nálunk még kötelezõ volt), és kitörölhetem vele a se.ggemet, mert nem tudok "fluent english". Olyan cégnél is alapfeltétel, ahol német anyanyelvû az igazgató, és német az anyacég, ill. a beszállítók többsége. A német tudás senkit nem érdekel. Pedig anno arra apelláltam, hogy az osztrákok, svájciak, németek, akik végül is körülvesznek minket: németül beszélnek. Ezen kívül Franciaország is közel van, meg ugye vannak még kapcsolataink orosz nyelvterületen is. Nem jött be! Most szórhatom a pénzt angoltanfolyamra, és tudom, hogy sok esetben tényleg nem is lesz rá szükség, mert azon kívül, hogy elvárják, semmi funkciója nincs a mindennapokban. Szóval a kérdezõvel értek egyet. Miért nem olyan követelmény van a hirdetésben, ami ténylegesen szükséges??
Az angol manapság nem feltétel, elvárás. Angolul illik tudni.
Gondolom nem vennének fel olyan embert, aki egy random emberke, és még egy idegen nyelvet sem tud. Nyilván, ahogy már írták, mûveltségi elvárás.
Lehet, hogy ez náluk alap, hogy egy munkatársnak egy bizonyos végzettség mellett legyen nyelvtudása is, talán ez náluk egy mûveltségi elvárás.
Olyan embert irodai munkára én sem vennék fel aki nem beszél legalább egy értelmes idegen nyelven minimum középfokon és most tök mindegy, hogy kelleni fog e vagy nem.
Ez sajnos nagyon jellemzõ erre az országra, felvenni minden oda nem illõ emberkét. Ismerõs csókosan bekerült irodába szakmunkással, kiütve a magasabb és odaillõ végzettséggel, esetenként szakmai tapasztalattal rendelkezõket, pár hónap alatt rájött, neki a fénymásoló mûködtetése is megterhelhetõ, na erre kapott egy másik helyet, ahol még ennyit se kell csinálnia, mert elküldeni nem lehet. A munkahelyemen is van egy emberke, aki mellé kell egy másik, hogy helyrerakja azokat a dolgokat, amiket az összekuszál, mert kirúgni szintén nem lehet, holott mindenkinek csak a kárára van. Az ilyenek elfoglalják a jó helyeket, azok elöl, akik tényleg szeretnének dolgozni és jól el is tudnák látni az adott feladatokat, esetleg pont ezek végett nem találnak munkát.

Munkát keresek de hiába adom be az önéletrajzaim, hiába hívom a munkahelyeket fel mert falusi vagyok nem vesznek fel! Mit tegyek hogy felvagyenek egy munkahelyre?

Legjobb válasz: Tanulj szakmár és egy nyelvet, és vállalj el minden munkát éhbérért. Elõbb-utóbb felvesznek.

Tanulj szakmár és egy nyelvet, és vállalj el minden munkát éhbérért. Elõbb-utóbb felvesznek.
Talán ezt az infót ne írd bele az önéletrajzba. Ne haragudj, de nagy szamár vagy. Az önéletrajz egy reklám. Ne írj bele semmit, ami rontaná az esélyeid!
*szakmát
Ha van pénzed, költözz Pestre. Amúgy nekem már fogalmam sincs, mi van ilyenkor, ha nincs olyan erõs rokoni-baráti kapcsolat, amivel benyomnak valahova.
A kérdező hozzászólása: Van szakmám 2 is plusz angol alapfokúm mégis itt Borsodban nehéz elhelyezkedni. Nem veszik fel az embert mert falusi.
Mit ne utaljanak?
A kérdező hozzászólása: A régi munkahelyemre utalná a bértartozást. Konkrétan: Régi munkahelyemen azért van bértartozás a mert nem tudtam leadni a munkaruhát (költözés miatt elveszett) ezért 51000ft-ot követelne a régi munkahelyem, kilépéskor a munkáltatói igazoláson ezt az összeget fel is tüntette mint bértartozás.Az új munkahelyemen azt mondta a munkaügyis hölgy, hogy ezt az összeget neki kötelezõ levonni az én elsõ fizumból és átutalni a régi munkahelymre.
De miért nem vonta le tõled a régi munkahely az utolsó fizudból? Amugy kibúvó nincs, ha fizetni kell, de a részletekben történõ utalást biztos meg tudod beszélni az új munkahelyeden azzal aki az utalásokat végzi.

A munkahelyemen az egyik gépben véletlenül kárt okoztam. Fegyelmit kaptam. Ezt látni/tudni fogják a következő munkahelyemen?

Sajnos pár nappal ezel?tt kárt okoztam egy gépben a cégemnél. Fegyelmit kaptam és a kár egy részét is meg kell térítenem. Miután kifizettem az anyagi kárt szeretnék felmondani. Az lenne a kérdésem h mivel egy évig "él" a fegyelmi, azt a következ? cégemhez is viszem magammal?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az a fegyelmi konkrétan azon a cégen belül érvényes csak. Pl.: Tescoban kapsz fegyelmit, de átmész a CBAhoz senki sem fogja tudni :D. Hacsak fel nem keresik telefonon a céget és a fõnök van akkora... Amúgy meg no para, ha kiderülne és rákérdezne bárki is

Szia! Szerintem az a fegyelmi konkrétan azon a cégen belül érvényes csak. Pl.: Tescoban kapsz fegyelmit, de átmész a CBAhoz senki sem fogja tudni :D. Hacsak fel nem keresik telefonon a céget és a fõnök van akkora... Amúgy meg no para, ha kiderülne és rákérdezne bárki is
A vége lemaradt :D nem tudom hogy sikerült megoldanom... Az lett volna a lényege, hogyha nem direkt csináltad akkor mondd el, nem szégyen. Ha direkt volt akkor viseld következményét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!