Találatok a következő kifejezésre: Egy most hetes (431 db)

Bevállalható ez egy 4 hetes kisbabával vagy ennek most nincs itt az ideje?

Hajat szeretnék vágatni, így gondoltam beugrom a helyi plázába a kicsivel....kb fél óra lenne...vágás, mosás, szárítás....szerintetek bevállalható vagy túl kicsi és ne vigyem ilyen helyre ?? köszi

Legjobb válasz: Én nem vinném és nem is fogom vinni néhány hetesen plázába, tömegbe. Szerintem nem véletlenül nem visznek tömegbe újszülötteket. De mindenkinek más fér bele. Az én babám tuti nem lesz ilyen helyen néhány hetesen, mert túlzásnak tartom a zajt is, a tömeget is, a kórokozók mennyiségét is egy pár hetes babának.

Én nem vinném és nem is fogom vinni néhány hetesen plázába, tömegbe. Szerintem nem véletlenül nem visznek tömegbe újszülötteket. De mindenkinek más fér bele. Az én babám tuti nem lesz ilyen helyen néhány hetesen, mert túlzásnak tartom a zajt is, a tömeget is, a kórokozók mennyiségét is egy pár hetes babának.
Nem hajatvágatni, de én vittem sokat magammal. Idõzitsd ugy, hogy evés után legyen, akkor alszik.
A kérdező hozzászólása: otthon is max én tudnám, de akkor jobb ha nem nyúlok hozzá:) nem vagyok ügyes fodrász:)
A kérdező hozzászólása: sokáig dolgozik a férjem, így csak az jöhetett volna szóba hogy viszem magammal, de ez most tényleg nem lenne jó.. inkább így marad, úgy is az ombre haj a divat....majd azt mondom direkt ilyen:D köszi a válaszokat_!
nem tudja valaki otthon megcsinálni?-ha nem kell festeni-egyszerûbb.de egy fél órát biztos tologatja valaki kint-nem?
Én sem vinném most, épp megfázós-beteges idõszak van, kicsi még ennyi bacihoz. Meg ott vannak a vegyszerek is ugye. Vágás, mosás, szárítás - a vágás várhat még 1 hónapot, a többi megy otthon is. Ha nagyon "gáznak" érzed a hajad, akkor hívd át egy barátnõdet fodrászkodni.
4 hetessel még ne menj szerintem plázába! Én 6 hetes koráig kerülném a zsúfolt helyeket!
A kérdező hozzászólása: valahogy én sem vinném nyugodt szívvel, uh nem megyünk...majd ha nagyobb lesz...addig kerülöm a tükröket :DD
Ahova én járok fodrászhoz ott állandóan tömény festék, hajlakk, stb. szag van. Még mûkörmös is van a szalonban, az is nagyon büdös. Én emiatt nem vinném. Nem hiszem, hogy jót tenne neki. Még én is alig várom, hogy friss levegõre menjek.
Szerintem belefér egy egy hónaposnál.
Igen, mindig csütörtökön lesz új hetes.
A kérdező hozzászólása: jajjj de cuki , istenem :) megeszem
CSütörtökönként.
Az utolsó menstruációd szerint is ennyi idõs vagy? Mert én is 9.12.-én voltam ultrahangon, és 13+1 naposan voltam, de mondta a doktornõ, hogy a baba méretei szerint egy nappal fiatalabb, azaz 13+0 napos, csak nekem a hét forduló nem csütörötk, hanem szerda, mensi szerint.

Most akkor mekkorának kell lenni egy 12 hetes magzatnak?

Sok helyen azt olvasom, hogy a babák 12 hetesen 50-55cm-esek (CRL), és 13 hetesen 65-75cm. És a kett? között mi van? Tehát ha nekem 60cm-es, akkor hány hetes?

Legjobb válasz: Ezt kicsit elírtad, mert nem cm, hanem mm. Az én babám a 12. heti UH-on 57 mm-es volt. De lehetnek természetesen eltérések. Van egy ismerõsöm, elméletileg (utolsó menstruációtól számítva) napra pontosan ugyanannyi idõsek vagyunk, az õ babája a 12. hetin 59 mm volt. Szóval te is kb. 12 hetes vagy akkor. De hogyhogy nem tudod mennyi idõs? Utolsó havitól számolják.

Ezt kicsit elírtad, mert nem cm, hanem mm. Az én babám a 12. heti UH-on 57 mm-es volt. De lehetnek természetesen eltérések. Van egy ismerõsöm, elméletileg (utolsó menstruációtól számítva) napra pontosan ugyanannyi idõsek vagyunk, az õ babája a 12. hetin 59 mm volt. Szóval te is kb. 12 hetes vagy akkor. De hogyhogy nem tudod mennyi idõs? Utolsó havitól számolják.
Szia! Ez csak egy nagy átlag. Nem feltétlenül ekkorák a babák. Az én fiam pont 12 hetesen 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg elírtam :-) Nekem nem a mensitõl számolnak, mert teljesen máskor volt peteérésem, mint ahogy "normális". A barátnõmnek figyelt peteérése volt. 65mm-es babánál azt mondták neki, hogy 12+5 de csak 12+4 volt.

Mennyibe kerül most egy 7 hetes kölyök angol bullterrier kiskutya? Írjatok már privibe!

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi a büntetés, ha valaki 8 hetes kora elõtt viszi el a kutyát?

Nem tudom, mennyi a büntetés, ha valaki 8 hetes kora elõtt viszi el a kutyát?
Tk nélkül nem bullterriert kapsz, hanem fajtajellegû keveréket, ezzel rontva az igazi fajta állományát. 180 ezer ft egy tk-es bullterrier, amit 8 hetes kora elõtt nem lehet elhozni.
Fogadj örökbe a fajtamentõktõl.Igaz, hogy felnõtt kutyák vannak, de egészségesek, fullra oltott, ivartalanított bullok.Milliószor jobban jársz egy ilyennel, mint egy szaporított kölyökkel.
Itt mindenki igazat írt, te meg helyesen írni sem tudsz. Rád is férne egy kis okosodás :)
90 körül.
Tk nélkül.
A kérdező hozzászólása: Tk nélkül?? :O
A kérdező hozzászólása: Nagyon okosok emberek vannak itt, majd el sül az agyuk..
Jó, akkor vegyél expressz-rõl 20 ezerért.Ezzel "csak"az állatkínzást támogatod, de mit érdekel téged?Van fogalmad, hogy egy szaporító hogy bánik a felnõtt kutyáival?Gondolom nem is érdekel, csak olcsó kutyád legyen. Nekünk is van egy szaporítótól mentett idõsödõ bullterrier szuka, 3 éve van velünk.Nem volt 15 kiló, gombás, beteg, lelkileg is tönkretett szerencsétlen volt, aki egy kennelben ellette zsinórban a kicsiket.Mikor már nem termelt hasznot, mennie kellett.Õ szerencsés, mert imádjuk és mindene megvan, de sok társa gyepin vagy dögkútban végezte. Az a kisebb baj, hogy rámehet a gatyád egy szaporított kölyökre, nekem pl.több százezremben van, hogy él és felnõtt.Én is úgy gondoltam, nem fizetek tenyésztõnek és nem kell a törzskönyv meg a drága kutya. Bár te biztos nem költenél egy beteges kiskutyára, hanem ingyen megszabadulnál tõle.

Van egy 4 hetes dzsungáriai törpehörcsögöm, és eléggé duci (szerintem). Hogyan fogyaszthatnám le valahogy? (Most 24 g-os, és 1 hete van nálam. )

Legjobb válasz: Mókuskereke van? Azt képes egy éjszakán át tekerni. Kaját is csak annyit adj neki, amit egy nap elfogyaszt, ne engedd be spajzolni :) Tegyél be neki minél több mászókát és akadályt, a szökés reményében sokat fog és kitartóan mászkálni rájuk, persze figyelj rá, hogy ne sikerüljön neki :) Tehát: A kaja adagjára figyelj oda és minél többet rohangáljon, mászkáljon. A kekszes finom falatokat most tedd tiltólistára egy darabig.

Mókuskereke van? Azt képes egy éjszakán át tekerni. Kaját is csak annyit adj neki, amit egy nap elfogyaszt, ne engedd be spajzolni :) Tegyél be neki minél több mászókát és akadályt, a szökés reményében sokat fog és kitartóan mászkálni rájuk, persze figyelj rá, hogy ne sikerüljön neki :) Tehát: A kaja adagjára figyelj oda és minél többet rohangáljon, mászkáljon. A kekszes finom falatokat most tedd tiltólistára egy darabig.
Nem tudom milyen tápot adsz neki, de az enyémek nem esznek sokat. szerintem az a bajuk, hogy hamar elfogy a kedvencük, a napraforgó, és utána majd megeszik a többit is. Legyen elõtte friss gyümölcs, kis adag széna, és kis házikó, mókuskerék. A házikóra is szeretnek mászkálni. Én a napokban a ketrecekbe tettem egy bio almafaágat. Imádják rágni, és élvezettel egyensúlyoznak rajta.
A kérdező hozzászólása: Igen, van bent neki kerék. Nagyjából egy kiskanálnyi kaját szoktam neki adni, amit 2 naponta kicserélek. Az lehet, h a zabpehelytõl hízott el egy kicsit? Mert úgy szoktattam kézhez, hogy azt raktam a tenyerembe, meg néha csak úgy is adtam neki pár darabot :S Amúgy ennyi idõsen milyen nehéznek kell lennie?
A kérdező hozzászólása: így akartam írni: a kaját 1-2 naponta cserélem
6 hetesen semmiképpen. Még az anyjánál a helye.
6 hetesen nemhogy az országból nem viheted ki hanem még bõven az anyja mellett lenne a helye...
Ja, így mindjárt más!:) Elvileg 3 hónapos kora elõtt nem kell neki a veszettségi. Chip és útlevél kell akkor is. Gyakorlatilag Németországig végigmész, csak tankolni állsz meg, a kutya meg nem kérdi Tõled mi van a kocsiban. Persze mikor ott vagy, akkor már kell az orvosnál igazolni, hogy itthon kapott oltást.
Ha szerencséd van, akkor nem lesz gond, majd azt mondjátok, hogy még túl fiatal a kutyus az oltáshoz. De útlevelet kell neki csináltatni és be kell chipezni.
8 hetes kora elött nem viheted sehova, kell egy kombinált oltás és az anya oltásijának másolata.
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom hogy nem lehet 6 hetesen elválasztani!Most ennyi idõs a kutyus én 3 hét múlva hozom õt el, csak kíváncsi voltam kitudom-e õt hozni külföldre!De köszönöm!
akkor már viheted ha az alap oltásai megvannak chipje és útlevele van. A veszettség elleni oltás nemfeltétlen kell, hogy meglegyen

Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.

Most vettem egy 6 hetes kis nemetjuhasz kolykot meg szeretnem kerdezni hogy mennyiidos koratol kezdjem tanitani?

Ilyesmire gondolnak hogy alapdolgok pl: ul, fekszik, hozza vissza amit mondok. JA es esetleg ha tudnatok egy oldalt ahol leirja hogy hogyan is kell ilyesmire betanitani annak is orulnek.

Legjobb válasz: 6 hetesen még nem szabad elválasztani!

6 hetesen még nem szabad elválasztani!
off: "igaz húz egy kicsit de neki még meg engedett!" Kölyöknek azt engedjük csak meg és azt várjuk el tõle, amit felnõttként is. A kutyák nem gondolkodnak árnyaltan - legalábbis ennyire nem. Õk inkább olyanok mint a kettes számrendszer: igen vagy nem. Olyan nincs h egyszer igen, máskor meg nem. Ha most nem követeled meg/tanítod meg h nem szabad húzni, késõbb sokkal nehezebb lesz. Az emberek nem tudom miért gondolják h egy 5-8 kilós kölyöknek még lehet, de amikor már nagyobb és 25 kiló akkor a kutya egybõl tudja h akkor már nem szabad húznia....annyi ilyet látok és persze mindig a kutya a hülye...
Minél hamarabb elkezded tanítgatni, annál jobb. Amíg kölyök, könnyebben és gyorsabban tanul. Csak legyél határozott és következetes. Sok sikert:)
szerintem a fõ gond ott van, hogy a kutya még csak 6 hetes. gondolom szaporítós olcsó kutyáról van szó. :( a kiskutyát LEGALÁBB 7, de inkább 8 hetes koráig nem szabad elválasztani az anyjától. egyébként miután hozzád kerül már elkezdhetsz játékosan foglalkozni vele, de csak pár percig.
A kérdező hozzászólása: 17:29 uzennem hogy a kutyatrukk konyvet le is tudnam tolteni valahonnan persze ingyen?
Akkor viszont olvass te is egy kis jan fennelt a helyes neveléshez: http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia trükkökhoz meg használj majd klikkert, a használata le van írva a klikker.hu oldalon, és találsz rengeteg videót találsz a neten a trükkökrõl, illetve elolvashatod ezt is: http://www.scribd.com/doc/32636462/Kutyatrukk
akár mikor el lehet kezdeni kölyök korában még sokkal gyorsabban tanul ráadásul a német juhászok elég intelligens kutyák
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem all modomban suliba menni vele. DE eleg turelmesnek erzem magam, hogy meg tudjam tanitani, csak segitsegre van szuksegem hogy hogyan es ebben a kedves valaszolok mar eddig is sokat segitettek. koszonom szepen az eddigi segitseget. Ha esetleg valakinek meg eszebe jut valami jo tanacs akkor szivesen varom.
Szaporítótól vettél kutyát! Szerintem kezdhetsz spórolni mert nem lesz egészséges a kutya. Ha 6 hetesen odaadta a szaporító akkor még csak nem is a jobb fajtából vetted. :S Amúgy 8 hetesen már taníthatód. Sõt akár most is, persze nem a bonyolultabb dolgokra.
Az a lényeg, hogy játékosan és türelemmel tanítsd mert még nagyon pici!:) Az én njuhászom 4 hónapos és ül, fekszik, pacsid ad, szépen sétál a bal felemen igaz húz egy kicsit de neki még meg engedett!A behívás sem megy még elsõ szóra de már az is alakul!Mindent meg lehet nekik tanítani szépen sorba de tényleg türelmesnek kell lenned vele!Nekem õ a második n.juhászom az elõzõ is mindent tudott és olyan volt amilyennek lennie kell egy tökéletes kutyának!A kutya suli mindenképp jó lenne ha kezdõ vagy én ott rengeteget tanúltam!
Szia! Én 3 hónaposan már tanítgattam a shih-tzu-kámat. Most másfél éves, póráz nélkül sétál, megáll, leül, visszajön, pacsizik, földön gurul, szépen kér(hátsó kétlábra ül). Még szeretném tanítgatni, okosítani! :) Minél elõbb elkezded annál jobb, sztem!
Két német juhászunk van. Mióta velünk vannak azóta tanítjuk õket. Egyszerûen igénylik, imádják magukat elfoglalni! Ha meg van az összes oltása, akkor kutyasuli és ott Neked is segítenek és a kutyus is haverkodhat és rájöhet h kísértés mellett is a gazdi az elsõ. Webes oldalt nem szívesen ajánlanék.
Hát gondolom le lehet, de nem tudom honnan. Én is online olvastam.

A szuka kutyák is ugyanúgy vernyognak tüzeléskor mint a macskák? És milyen gyakran tüzelnek? Most kaptam egy 6 hetes kiskutyát, szukát.

Legjobb válasz: 6 hetesen az anyja mellett lenne a helye. Évente kétszer tüzelnek, kb 3 hétig. Nem vernyognak mint a macskák, de mivel ez ösztön szöknének, kant keresnek.... Ivartalaníttasd.

6 hetesen az anyja mellett lenne a helye. Évente kétszer tüzelnek, kb 3 hétig. Nem vernyognak mint a macskák, de mivel ez ösztön szöknének, kant keresnek.... Ivartalaníttasd.
Akkor ne ivartalaníttasd. Kezeltesd az álvemhességeit, a gennyes méhgyulladását, majd mûttesd meg az emlõdaganatát. Jót nevettem az állatorvosommal, amikor volt egy kérdés itt, hogy az állatorvosok a pénz miatt támogatják-e az ivartalanítást. Akkor mondta az orvosom, hogy a bevételének nagy hányadát fizetik a gazdák, akiket nem tudott rábeszélni az ivartalanításra, de minden évben kezeli a kutyáikat ezekkel a betegségekkel és már tízszer annyit otthagytak nála, mint amennyibe az ivartalanítás került volna. Arról nem is beszélve, hogy egy nem ivartalanított szuka átlagosan 2-3 évvel él kevesebbet mint egy ivartalanított. De te döntessz.
Akkor meg miért nem akarod ivartalanítani? Nagyon szeretnél neki rákot meg hasonló finomságokat? Minden vágyad hogy séta közben 10 fiú rohanjon utánatok és esetleg valamelyik megerõszakolja? És hogy összevérezze a lakást? Nekem egyszer bent volt a házban a tüzelõ szukám egy délután erejéig, és még a falon és vércsöppök voltak...
egyik ismerõsöm bugyit és betétet rak a panelkutyájára, most komolyan vicc nélkül és elég higiénikus megoldás:)
És mit csinálsz vele amikor vérzik? Bugyikát adsz rá betéttel? Vagy akarsz tõle néhány kiskutyát had legyen mégtöbb a menhelyen?
Nem, egyáltalán nem adnak semmilyen hangot. Sõt, még a seggüket sem mutogatják, mint a macskák. Ebbõl a szempontból sokkal könnyebb a kutyákkal. Na, meg azért is, mert ha kint van a kertben, nem tud megszökni, mint a macskák. Nekem több nõstény kutyám volt, egyik sem volt ivartalanítva, és semmi probléma nem volt soha velük. Évente kétszer, általában tavasszal és õsszel tüzelnek néhány hétig.
A kérdező hozzászólása: Na eddig egy orvost értem el, õ azt mondta egészséges szukát nem ivartalanít, csak ha indokolt (többszöri álvemhesség, méhgyulladás). Felhívok még egyet.
Nem mindegyik, olyan 95 %. Lehet, hogy van akinek szerencséje van. Beszélj az orvossal, ugyis vinned kell a kutyát oltásra, vizsgálatra. A féreghajtást se felejtsd, most még 2 hetente, aztán késõbb lehet ritkábban.
Jó te tudod, azon totózni, hogy a te kutyádnak pont ne legyen baja... Ez olyan mint amikor azt hittem csak máshoz törhetnek be, aztán jól betörtek hozzánk is kétszer... Azt viszont kikérem magamnak hogy ez baromság, gondolom te is biológia szakra jársz és kinológus leszel (tudod mi az? :D)... Ha nem akarod a te bajod, szegény kutyádé, de aki tapasztalt azt ne nézd le... Ez a kutyáknál, ha lehet mondani, népbetegség... Remélem a kutyád érdekében szerencséd lesz... Amúgy beteg is lehet élni 18 évet... Csak nem olyan jó.
Akkor nem orvossal beszéltél, hanem lódoktorral. Ismerek jópár állatorvost akik értenek a szakmájukhoz, ilyet egy se mondana. Egyébként itt az állatorvosi kamara állásfoglalása, érdekes, hogy egy állatorvos veszi a bátorságot, hogy ennek ellentmondjon. http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
A kérdező hozzászólása: Hívtam még egyet, õ azt mondta lehet ivartalanítani, de õ akkor ajánlja ha kannal van együtt a szuka, mert az ivarszervi daganatos betegségek elég ritkák, annyi esélye van, mint egy agydanagatnak. Engem ez meggyõzött, nem lesz ivartalanítva a kutyám!
A kérdező hozzászólása: Ja és azt is mondta hogy elhízás, és vizelettartási problémák léphetnek fel, szóval csak ha indokolt akkor ivartalanít.
Oké, te dolgod. Felhívtál 2 lódoktort, az állatorvosi kamara nem érdekel. Mondjuk igaza van az orvosnak, ha a saját érdekeit nézem, kezelni a betegségeket jó bevétel, a végén úgyis ivartalanítás lesz belõle, csak már gennyes méhgyulladás után, amikor kétszer annyit lehet elkérni a mûtétért, mert sokkal nehezebb. Te döntesz, csak azt sajnálom, hogy nem a saját életedrõl, hanem egy kutyáról aki nem tehet semmirõl.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de a doki honnan tudná hogy én hozzá viszem a kutyát? Mondtam nekik hogy csak érdeklõdöm. Nem mondtam hogy oda is fogok járni. Akkor hol nézi a saját érdekeit? Mellesleg állatorvos az állatok szeretete miatt lesz valaki, õ sem akarna rosszat a kutyáknak.
Akkor az állatorvosi kamara nyilatkozata hülyeség? Vagy õk nem szeretik az állatokat? Hívj fel rendes orvost, hívd az állatkórházat. Nem tudom hol élsz és nem tudom kivel beszéltél, de kidobhatja a diplomáját.
A kérdező hozzászólása: Szombathely mellett lakom.
Neee már!! Most képesek vagytok itt nyomni neki a rizsát?? Látjátok hogy nem érdekli , én az ilyen embernek nem is adnék választ , még a kérdésére sem ! Most kapásból "felhívott" 2 állatorvost is , és mind a kettõ pont azt mondta hogy nem kell ivartalanítani ...hahahaha!! Nagyon vicces, háttt õõõ én is pont ezt mondtam volna , ha éppen sajnálnám a pénzt egy ivartalanításra! Hát nem érdes ahogy kiáll az ivartalanítás ellen ? De nagyonnn ! Ha nem tenyésztésre szánt egyed: ami ugye jelen esetben nem ! Ha úgyis panelbe laksz : amit össze vissza fog vérezni , nem lehet rajt a bugyika 24 órát állandóan , mivel ha még kinti kutya lenne ! És mivel szereted a kutyád , és még véletlenül sem szeretnéd ha olyan szervi betegsége lenne , akkor súgd meg nekem miért nem akarod, hogy neked meg a kutyádnak is könnyebb legyen ?
Akkor beszélj a szombathelyi állatkórházzal http://www.allatorvos-szombathely.hu/?base=static&type=contact
A kérdező hozzászólása: Mondom hogy ezt mondták, hidd már el!
Miért kell így nekiesni? Én is abszolut ivartalanítás mellett állok, de azért nem kéne minden kezdõ kutyatartót erõszakosan gyõzködni, meg lehurrogni. Õ most örüljön a kiskutyának, aztán majd késõbb ráér ezen gondolkozni. A betegségekkel kapcsolatban is túlzásnak tartom, amiket írtatok, bár azzal sem értek egyet, amit az állatorvos mondott, hogy olyan ritka, mint az agydaganat. Én asszisztens vagyok, és tapasztalom, hogy az emlõdaganat tényleg gyakori. De azért nem 95%, nem kell mindenkit ezzel ijesztgetni. Az ivartalanítás szerintem elsõsorban azért fontos, hogy ne szülessen túl sok kiskutya. Kérdezõ: jó kutyázást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: A kedvetekért gyorsan felhívok két állatorvost a környékünkön, meglátom mit mondanak. Majd megírom.
A kérdező hozzászólása: Ja és minden egyes nem ivartalanított szuka álvemhes meg daganatos lesz. Mindegyik? Hagyjatok már a baromságaitokkal komolyan mondom, hihetetlen mi folyik itt. Volt a rokoni körömben bõven szuka (tüzelésnél nem voltam ott, ezért nem tudom vinnyognak-e, azért kérdeztem itt), de mindegyik nagyon szép kort megélt (12-18 év között) úgyis hogy nem metszették fel a hasukat és pakolták ki õket.
Most is látszik a tapasztalatlanságod... Elég ha egyszer pisil kint a tüzelõ szukád, garantált, hogy 5 perc múlva tele lesz kanokkal a környék... Nálunk is ez van, pedig nincsenek kóbor kutyák. Ivartalanítanám is, de szerzõdésem van a tenyésztõjével, mert szerintem szép egyed...
A kérdező hozzászólása: Nem fogom ivartalaníttatni. Szökni nem fog, mivel panelkutya. És mondom kaptam, agyoncsapták volna ha nem hozom el 6 hetesen!
A kérdező hozzászólása: Második, és tüzeléskor nagyon véreznek? Mit tudok tenni hogy ne vérezze majd össze az ágyat, szõnyeget?
A kérdező hozzászólása: Most mi pattogsz? Nem lesz tõle kiskutya nyugodj meg!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor veszek majd neki ilyen kis bugyit:) És mikor kezd el kb tüzelni? Yorki-uszkár mix.
Te tudod. Biztos nem kerül sokba, fõleg, hogy nem egy nagy kutya. Csak azt mondd meg, tényleg nem számít az egészsége??
"Második" vagyok. Pár csepp vér jön ki nekik. Mondjuk lakásban ha leül pár percre a szõnyegre, azért meglátszik. Nálunk szerencsére nem volt ilyen gond, mert kertben voltak a kutyák és olyankor nem engedtük be õket. Én is hallottam már olyat, hogy bugyit húztak a kutyusra, hogy ne piszkoljon össze mindent.
Ja, még annyit, hogy az én kutyáimnak soha nem volt semmilyen betegsége amiatt, hogy nem lettek ivartalanítva. Hogy mikor kezdenek el tüzelni, arra pontosan már nem emlékszem, de kb. egy éves koruk körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Te meggyõztél, nem fogom ivartalaníttatni, minden maradjon ott ahova Isten teremtette. Az én anyukám sem vetette ki a méhem, vagy vetette le a mellem nehogy rákos legyek.
Irtam, hogy a te döntésed, de akkor vállald azt is, ha már többszázezer az orvosi számla. Mert sajnos ilyenkor szokott jönni a menhely, az altatás, vagy a szoba sarkában csendben kimúló kutya.
A kérdező hozzászólása: Vállalom...
A kérdező hozzászólása: A kutya nem fog dugni nyugi, nem tudom miért jössz ezzel, már mondta hogy nem lesznek kölykei! Fõleg mivel keverék. Ha fajtiszta lenne akkor viszont lehet hogy lennének.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg a környékünkön alig van kutya, nem szoktam látni õket, úgyhogy nem lesz probléma a séta.
Az szép dolog hogy vállalod a nagy számlát, de vajon a kutya is annak örül hogy állandóan álvemhes lesz vagy még rosszabb? Biztos nem fogja azt gondolni, hogy nem baj szenvedek, mert a számlát úgyis kifizeti a gazdi...
Akkor minek neki a tüzelés aminek semmi haszna nincs? Nem fogom fel, hogy valaki miért vállalja inkább a számlát, és az még hagyján, de a kutyájának az esetleges betegségeit, ahleyett hogy ivartalanítaná? A kutya nem hiszem, hogy boldog lesz, ha beteg, de legalább meg van mindene amit Isten adott neki...
Ne dönts most, nyugodj meg. Úgyis vinned kell a kutyát az orvoshoz, beszéld meg vele. Mivel úgy látszik tényleg nincs tapasztalatod, a kölyköt az új törvény szerint be kell jelentened 3 hét alatt az állatorvosnál. Az elsõ oltását most kell megkapnia 6 hetesen, utána 2 hetente. Összesen 5-6 oltás (orvostól függ hogy adja) az utolsó a veszettség elleni, amit fél év múlva ismételni kell. Beszélj az orvossal kérdezd meg az õ véleményét is, ha nekünk nem hiszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Amúgy ráérek még ezen gondolkozni, nem zárkózóm el teljesen az ivartalanítástól, most hogy így jobban utánaolvastam.

Mennyinek kg. -osnak kell lennie egy 3 hetes babának ha 2, 93kg-al született. Ha most 3, 40kg az normális?

Legjobb válasz: Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv

Szia! AZ én kislányom multhéten volt 3 hetes. Akkor volt 3550gr és õ 2820gr-al született. Teljesen jó a babád súlya. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!!jó babázást
Azt mondják heti átlag 10-150 gr-ot kell híznia a babának. úgyhogy ez teljesen jó. Hogy evett-e eleget abból is látod, hogy mennyi pisis pelusa van egy nap. Kb 5-6-nak kell lennie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!