Találatok a következő kifejezésre: Egy majdnem hetes babának (5 db)

Egy majdnem 6 hetes babának kb mennyi ml-t kell szopiznia egy evésnél?

Tudom, hogy teljesen változó, de az én babaóm kb 3 napja nem elégszik meg a 130-150 ml-rel. Minden nap megcsinálom azt a brutál fejést (7-7 5-5- 3-3) hogy minnél több tejem legyen. De csak ennyi van. Evés után nyugis aztán eltellik pár perc és látom a száján hogy szopni akar. Meg sirdogál is olyan kis lájtosan. Lehet hogy elég volt neki, csak anyahiánya van? De akkor miért cuppog a nyakamba mintha enni akarna?

Legjobb válasz: dee, elég neki annyi, csak komfortcicilni szeretne. Sétálj vele kicsit, büfiztesd, aztán abbahagyja. Én is így voltam, míg büfizettem, sétáltunk és beszéltem hozzá, annyit, h elvontam a cuppogásról a figyelmét. mi 2.5 hósak vagyunk most.

dee, elég neki annyi, csak komfortcicilni szeretne. Sétálj vele kicsit, büfiztesd, aztán abbahagyja. Én is így voltam, míg büfizettem, sétáltunk és beszéltem hozzá, annyit, h elvontam a cuppogásról a figyelmét. mi 2.5 hósak vagyunk most.
szia lérdezõ! Hányszor csinálod a "brutál fejést" egy nap? Nem tudod hol lehet utána olvasni? Én is csinálom, de én pl. tegnap is kétszer csináltam, de a bimbóm nagyon fáj... hólyagos és szét van ázva, te is ezt tapasztalod? mi öthetesek és 2 naposak vagyunk. Nekem is hasonló tapasztalataim vannak megugrik az igény. Tegnap szinte egész nap megelégedett a 100-105 grammokkal, ma reggel meg 180at vágott be és azóta 115-120. mi is nyüszögünk és cuppogunk. Azt hiszem növeltem a tejet ezzel a technikával csak érdekelne hol olvashatok utána ki találta ki és hogyan kell okosan és elõrelátóan alkalmazni.

Majdnem 9 hetes terhes vagyok, minden rendben a babával, egy hete voltam orvosnál. Többi lenn. Volt ilyen valakinek?

De mostanában egyre jobban múlnak el a tüneteim, eddig sem hánytam, meg nagyon er?s rosszullétem nem volt, de most mintha sokkal jobb kezdene lenni. Volt ilyen valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Semmit nem jelent, inkább örülj neki! Ugyan egyszer azt hallottam, h kutatók azt hozták ki, h akiknél erõsebb a rosszullét ott nagyobb az esély, ha baba életképes....de ezt máris megcáfolom, mert az egyik barátnõm némi szédülésen kívül semmilyen nyomasztó tünettel nem "rendelkezett" már a terhesség elejétõl; és 40+5 naposan egy teljesen egészséges babát szült.....és nem csak õ az egyedüli példa szerintem :)

Szia! Semmit nem jelent, inkább örülj neki! Ugyan egyszer azt hallottam, h kutatók azt hozták ki, h akiknél erõsebb a rosszullét ott nagyobb az esély, ha baba életképes....de ezt máris megcáfolom, mert az egyik barátnõm némi szédülésen kívül semmilyen nyomasztó tünettel nem "rendelkezett" már a terhesség elejétõl; és 40+5 naposan egy teljesen egészséges babát szült.....és nem csak õ az egyedüli példa szerintem :)
Nekem pont fordítva van. 10 hetes korig nem is voltak tüneteim de utána már többször is hánytam. A terhesvitamin már meg se bírom enni mert rögtön kihányom.
Nekem az egész terhességem alatt semmi tünetem nem volt a mellfájáson kivûl. 38+4hkm
Én is élõ példa vagyok..nekem is azt mondták ha valaki minnél jobban hány annál egészségesebb a baba...na én ezt megcáfolom az ég világon semmi bajom nem volt könnyû egészséges terhességem volt könnyû szüléssel és egészséges kislányunk született!!! Ne aggodj!Gratulálok a babához!
Szia!Én is 9 hetes terhes vagyok, én is múlt héten voltam orvosnál és én is egyre jobban érzem magam.Az elsõ terhességemnél is az volt, hogy kb 5-6 hetesen kezdtem rosszul lenni(nem hánytam, most se), csak egész nap, fõleg délután émelyegtem, fogmosásnál öklendeztem és 10 hetesen már tök jól voltam.Egyre ritkábban volt hányingerem.Most is ez van.Inkább rettentõen felfúvódok estére.Olyankor akkora a hasam mint egy 4 hónapos terhesnek.Reggel meg visszamegy.De a hasam alja feszül és a mellem napról-napra egyre nagyobb és érzékenyebb uh biztos minden ok.Persze én is agyalok minden nap, hogy vajon rendben van e a baba.Uh normális, hogy felmerül benned is ez a kérdés.Teljesen nyugodt csak akkor leszel, ha , megszületik.Boldog babavárást.

Hétfőn a sürgősségin (gyomorrontás) 3.5 kg-ot mérték a babám az ultrahangon. Aztán tegnap pénteken 2.6 kg-nak mérték a klinikán az utolsó kötelező ultrahangon. Ez majdnem egy kiló eltérés! 37 hetes vagyok. Történhetett valami a babával 4 nap alatt?

Nincs saját orvosom, az ambulens orvos csak annyit mondott, hogy mérési eltérés. De ekkora? És hozzá teszem, hogy a terhesség elejét?l a kisbabám mindig nagyobb volt egy kicsit az átlagtól. A 30. héten és a 36. héten is az volt ráírva az ultrahangos papírra, hogy 2 héttel fejlettebb a baba a terhességemnél. És egy csomó orvos mondta mindig, hogy szép nagy baba.

Legjobb válasz: Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..

Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..
Óh, hát az uh-os mérések miatt igazán ne izgulj! Egy picit odébb méri, már sok száz grammnyi lehet a különbség! Fõleg ha mocorog a baba! Két külön uh gép, két külön ember! Ezzel tényleg ne foglalkozz! Ha a doki a több magzatvíz miatt nem izgult, akkor Neked sem kell! Hiába nem fogadott doki, de Õk is törõdnek a babával!
A 2, 5 kilós baba is ugyanúgy egészséges mint a 3, 5 kg-os. A lényeg hogy a tüdeje fejlett legyen mire megszületik. Biztos hogy elmérték és azért ilyen nagy a két súlyérték közti különbség. 1 kg-ot nem fogyott a babád odabent az biztos. Ne izgulj minden rendben lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat. Az igaz, hogy a baba sokat mocorog. Az ctg-én is sokszor elmozog. Oda-vissza járkál. Amúgy persze tudom, hogy a kisebb súly is okés, egyszerûen csak amiatt aggódom, hogy pár nap alatt remélem nem történt vele semmi baj.


6 hetes kismama vagyok, és sokat biciklizek, egyhuzamban körülbelül egy órát, ami kb 10 km-nek felel meg. Ez majdnem 2 naponta a munkámból kifolyólag. Nem okoz ez bajt a babának? Nem szeretnék elvetélni!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond lenne belõle. Nõvérem 35. hétig kerékpározott, és "csak azért eddig" mert az orvos jobbnak látta, ha befekteti, mert szereti kézközelben tudni a kismamáit, és a program császára már ki volt tûzve :)

Nem hiszem, hogy gond lenne belõle. Nõvérem 35. hétig kerékpározott, és "csak azért eddig" mert az orvos jobbnak látta, ha befekteti, mert szereti kézközelben tudni a kismamáit, és a program császára már ki volt tûzve :)
Nem okozol neki problémát csak óvatosan..... Én még az utolsó hetekben is tekertem...:)
Én nem merek már biciklire ülni, az orvosom sem tanácsolta!
Ha eddig is hozzá volt szokva a szervezeted, akkor nem árthat. Csak arra vigyázz, hogy a kátyúkat kerüld el és persze el ne ess!
Saját megnyugtatásodra nyugodtan abbahagyhatod. Amikor megtudtam hogy babám lesz onnantól nyalog mentem a munkahelyre. Sokat szúrkált a hasam. De ha nincs semmi panaszod, és nem okoz nehézséget próbáld ki megy-e, de ne erõltesd!
Volt aki a maratont futotta le 30akárhány hetes terhesen..utána ment szülni, ha jól tudom minden rendben ment, egészségesek. Na ez egy elég extrém példa, de szerintem ha a te szervezeted ehhez hozzá van szokva akkor minden rendben lesz, ha már nem esik jól, ne erõltesd. Jó babavárást.
Nyugodtan tekerj, ha jól esik! Csak arra figyelj, hogy ne erõltesd meg magad, szépen kényelmesen haladj és ahogy már elõttem is írták, kerüld a kátyúkat és az esést! Én az terhességem elejétõl bicajoztam egészen a 38. hétig. Hétfõn még tekertem, szerdán mentem szülni. Nekem a dokim azt mondta, hogy nyugodtan, amíg jól esik!!!!! Boldog baba várást!
Csak ne hajtsd tul magad, ne menjen fel nagyon a pulzusod, nehogy oxigénhiány lépjen fel a babánál. Valahol olvastam, hogy mennyi a normális maximum ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat akkor majd lassan tekerek !!!

30 hetes vagyok uh szerint a babám 1225 gr. Doki szerint egészséges. Egy kicsit aggódom mert itt azt olvasom mindenkinek majdnem két kilós babája van ezen a héten. Szerintetek nem túl pici?

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Itt meg tudod nézni, hogy nagyjából mekkora a baba az adott héten.

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Itt meg tudod nézni, hogy nagyjából mekkora a baba az adott héten.
A súlybecslés nagyon viszonylagos, ne aggódj.A sógornõmnek 36 hetesen mondták, hogy 1700gr, majd 39hetesen 2850gr egészséges kislányt szült.Nyugi, minden rendben, ha kisebb a babó, könnyebb a szülés:) )
36 hetesen azt mondták, hogy a babám súlya 1771g.3500g -al született 41.hétre. Nyugi, ez valóban csak becslés, elég durván el is tudják becsülni.
Nekem csak az átlagot mondta a doki, nem mérte le, de 4d-n becsülték 1560 grammra. Nagyobb baba...
Nekem 27 hetesen volt 853 grammra becsülve, 2800 grammal született 38 hétre. Egészséges, okos 16 hós kiscsaj
nekem 32 hetesen volt 1700 gramm.szerintem normális.
Én most voltam 32.hetesen nekem 2100 gr. De nekem az elejétõl mondták hogy nagyon nagy baba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!