Találatok a következő kifejezésre: Egy majdnem hetes (23 db)

Egy majdnem 7 hetes cicát haza akarunk hozni de még nem eszik. Igazából a gazdija nem látta hogy evett mert dolgozott de a cica tegnap délután kakilt. Akkor biztos eszik nem? CSak nem látták.

Legjobb válasz: Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)

Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)
Biztos eszik, 4-5 hetesen már elkezdenek önállóan táplálkozni. Ha nem, akkor beteg.
Még annyit hogy ha csak tejet szopik is kakil, mit gondolsz az nem kaja? Az hogy kakilt nem jelenti azt hogy már evett szilárdat.
A kérdező hozzászólása: Hát 7 hét vagy 8 szerintem mindegy.Amúgy elégkicsi de csak azért mert csak most kezd el enni ezek szerint.Ja amúgy nagyon eleven.Ugrál össze vissza játszik szóval nem tûnik betegnek.
A kérdező hozzászólása: Ja azt el is felejtettem mondani hogy félperzsa, az számít valamit.

Mennyi időm lehet még hátra? CTG vizsgálaton jóslófájásaim voltak 36 hetesen. Volt egy majdnem 75-ös erősségű, és két majdnem 50-es erősségű összehúzódásom.

2 napja keményedik a hasam. Nagyon s?r?n 8-15 percenként, de csak a köldököm felett (szerintem ott van picúr), teljesen kidomborodik a hasam, látszik a feje és a háta is. Fájdalmaim nincsenek, semmi mást nem érzek. A méhszájam zárt 2000-es. Fekvést mondtak és Magne-B6-ot, de szeretnék még kih?zni minimum 2 hetet. Másnak is volt ilyen?

Legjobb válasz: Nekem végig ilyen volt a 30-ik héttöl. 2 héttel túlhordtam. pedig még a méhszáj is 3 centire nyitva volt.

Nekem végig ilyen volt a 30-ik héttöl. 2 héttel túlhordtam. pedig még a méhszáj is 3 centire nyitva volt.
Ezek a fájáserõsségek, 2óra alatt szültem, 75ös fájásokat mutatott a ctg, amikor nem éreztem keményedést, akkor meg szupi fájásokat mutatott és fordítva... Túlhordásban voltam:) és a 36.héten volt pár jóval erõsebb fájásom... Nyugi, nem lesz gond:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. A dokitól kezdve a védõnõig mindenki azt mondta, hogy nincs sok idõ. Ráadásul a dokim elutazik pénteken, és csak jövõ hét vasárnap jön haza, úgyhogy két hetet beszéltem meg picúrral, hogy addig még így maradunk. Így már nyugodtabban fogok feküdni, hogy másnak is volt ilyen. Köszönöm!
Nekem volt, hogy majdnem 100-as fájásokat mutatott a gép a 36., 37. heti vizsgálaton és alig éreztem valamit. A 40. héten szültem.
Mi kérdeztük a szülésznõt, azt mondta valójában beállítás, ha akarja úgy állítja a gépet, hogy 100-as egyen, de ha akarja úgy állítja, hogy 20-as erõsségû fájás legyen. Ez lényegtelen és jelentéktelen. Egyébként nekem is mondták, hogy fájások és örüljek ha kihúzom és idõre szültem 40. héten.
36-37 héten voltak 90-es méréseim is, én ebbõl csak annyit éreztem, hogy keményedik a pocim. Közel sem éreztem olyan mértékûnek, mint amilyen a szám alapján tûnt. 2100as volt már kb a 30.hét óta a méhszáj. Kb egy hete már fájásaim is vannak (jóslók), de nem rendszeresek. Ennek ellenére még mindig egyben. :) Manóka még mindig kényelmeskedik odabent. :) Szerintem kihúzhatod akár a 40. hétig is. 39+1 Hetes Kismama
Nekem a ctg/nst gép még ki is akadt a 36. héten, ezért még egy hétig kellett szednem nagy adagban magnéziumot, nehogy elõbb elinduljon a szülés. Na ez olyan jól sikerült, hogy a lányom végül a 41. héten született meg indítással. Szóval még túl is hordhatod.

Egy majdnem 6 hetes babának kb mennyi ml-t kell szopiznia egy evésnél?

Tudom, hogy teljesen változó, de az én babaóm kb 3 napja nem elégszik meg a 130-150 ml-rel. Minden nap megcsinálom azt a brutál fejést (7-7 5-5- 3-3) hogy minnél több tejem legyen. De csak ennyi van. Evés után nyugis aztán eltellik pár perc és látom a száján hogy szopni akar. Meg sirdogál is olyan kis lájtosan. Lehet hogy elég volt neki, csak anyahiánya van? De akkor miért cuppog a nyakamba mintha enni akarna?

Legjobb válasz: dee, elég neki annyi, csak komfortcicilni szeretne. Sétálj vele kicsit, büfiztesd, aztán abbahagyja. Én is így voltam, míg büfizettem, sétáltunk és beszéltem hozzá, annyit, h elvontam a cuppogásról a figyelmét. mi 2.5 hósak vagyunk most.

dee, elég neki annyi, csak komfortcicilni szeretne. Sétálj vele kicsit, büfiztesd, aztán abbahagyja. Én is így voltam, míg büfizettem, sétáltunk és beszéltem hozzá, annyit, h elvontam a cuppogásról a figyelmét. mi 2.5 hósak vagyunk most.
szia lérdezõ! Hányszor csinálod a "brutál fejést" egy nap? Nem tudod hol lehet utána olvasni? Én is csinálom, de én pl. tegnap is kétszer csináltam, de a bimbóm nagyon fáj... hólyagos és szét van ázva, te is ezt tapasztalod? mi öthetesek és 2 naposak vagyunk. Nekem is hasonló tapasztalataim vannak megugrik az igény. Tegnap szinte egész nap megelégedett a 100-105 grammokkal, ma reggel meg 180at vágott be és azóta 115-120. mi is nyüszögünk és cuppogunk. Azt hiszem növeltem a tejet ezzel a technikával csak érdekelne hol olvashatok utána ki találta ki és hogyan kell okosan és elõrelátóan alkalmazni.


Hogy szoktassam össze majdnem másfél éves lánycicámat és egy pár hetes mini yorkit?

Legjobb válasz: Nem kell különösleg szoktatási szertartást csinálni, csak egyszerûen legyen együtt is, szóval nem kell elzárni õket. Ha erölteted az csak rosszabb lesz. Szeretni szerintem nem fogják egymást, de majd elviselik a másikat :)

Nem kell különösleg szoktatási szertartást csinálni, csak egyszerûen legyen együtt is, szóval nem kell elzárni õket. Ha erölteted az csak rosszabb lesz. Szeretni szerintem nem fogják egymást, de majd elviselik a másikat :)

32 hetes vagyok, és a piacon ma majdnem elájultam. Aztán bekértem magam egy üzletbe, ahol adtak egy pohár vizet, és egy szaloncukrot, majd jobban lettem. Mi volt ez?

Legjobb válasz: Szia! Front és/vagy vérnyomásingadozás. Vagy terhességi cukor. Ha sokszor vagy így , érdemes kivizsgáltatni.Én is szédülök meg néha, cukros nem vagyok, hanem a frontokra vagyok érzékeny. Van, hogy az orrom vére is elindul. habár mostanában nem, mert vasat szedek rá...:) 39 hetes pocis

Szia! Front és/vagy vérnyomásingadozás. Vagy terhességi cukor. Ha sokszor vagy így , érdemes kivizsgáltatni.Én is szédülök meg néha, cukros nem vagyok, hanem a frontokra vagyok érzékeny. Van, hogy az orrom vére is elindul. habár mostanában nem, mert vasat szedek rá...:) 39 hetes pocis
Én 36 hetes voltam óriás hassal teljesen elfehéredtem semmit se láttam teljesen leizzadtam pillanatok alatt szóval nagyon rosszul lettem de mondanom se kell hogy senkit nem érdekelt még annyira se hogy legalább átadja a helyét a dokim azt mondta reggel legalább fél liter folyadékkal kezdjek
A kérdező hozzászólása: Én is így voltam, mint az utolsó válaszoló, de az utolsó pillanatban bementem egy üzletbe, ahol leültettek, és adtak egy pohár vizet, meg egy kis csokit, és 5 perc múlva jobban lettem, csak nagyon ijesztõ volt, mert ilyet még nem éreztem.
Nekem szokott ilyen lenni, egyetlen megoldas hogy mindig legyen nalad folyadek meg vmi csoki(gyorsan felszivodik). Udv, 38 hetes

26 hetesen hol szokot megrugni leggyakrabban a babatok? Nekem napok ota a koldokom alatt rugdos, de ugy hogy mar majdnem bepisiltem egy parszor, miert nem fordul mashova is? Lusta?

Legjobb válasz: Szia! Biztos így kényelmes neki. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy lesz ez még "rosszabb" is. Persze nem úgy rossz, a rossz, csak kellemetlen. Nekem elõfordult, hogy amikor nagyon kellett pisilnem és pont úton voltam, bizony egyszer-egyszer becsurgott. Mindig kellett tennem tisztasági betétet. Sajna ez van, de ki lehet bírni. További szép babavárást!!!:) 20 hetes kismasma

Szia! Biztos így kényelmes neki. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy lesz ez még "rosszabb" is. Persze nem úgy rossz, a rossz, csak kellemetlen. Nekem elõfordult, hogy amikor nagyon kellett pisilnem és pont úton voltam, bizony egyszer-egyszer becsurgott. Mindig kellett tennem tisztasági betétet. Sajna ez van, de ki lehet bírni. További szép babavárást!!!:) 20 hetes kismasma
Szia.Nekem gyakran rugdossa az oldalam azaz a bordáim környékén, meg szereti a gyomrom is rugdosni, na nem esik a legjobban:) Ezt a két helyet nagyon szereti, de szokott a köldököm környékén is bokszolni:) és néha olyanokat hullámzik mintha valami kocsonya mozdult volna a tányéron és beremeg:) 26hetes km.Boldog babavárást
Én emiatt vagyok "elkeseredve", mert lent rugdos ami azt jelenti hogy faros.sajnos be is bizonyosodott az ultrahangon.Remélem megfordul mert az elõzõ 2 terhességemnél ilyenkor már rendesen feküdtek a lányok.Emiatt szintén ilyen érzésem van mint neked.
Szia! Én 25 hetes vagyok és engem is nagyon hólyagon tud rúgni a picurom!Néha még a szemem is könnybe lábad, olyan nagyot rúg! De ilyenkor mindig eszembe jut, hogy eleven és jól van! Szóval édes ez a fájdalom! Boldog babavárást!

16 hetes vérvételre kellene mennem, de nem tudom eldönteni, hogy melyik héten menjek!? A nyaki redő szűrésés uh-on (03.17. -én) a doki 11+5 hetesnek írta, de a kalkulátor szerint aznap voltam pont 11 (ez majdnem egy hét eltérés)

Tehát, ha a dokiét nézem akkor már jöv? héten kellene mennem vérvételre, ha meg a kalkulátort, akkor egy héttel kés?bb..A terhesgondozóba ahol kaptam a beutalót csak annyit mondtak, hogy minden rajta van a papíron, amire viszont csak annyi van írva, hogy vizsgálat ideje: 16. hét!

Legjobb válasz: Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.

Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.
Uh szerint menj, az a biztos.

Baj, ha majdnem minden nap megiszok egy tejeskávét 14 hetes terhesen?

Legjobb válasz: Egészségedre szerintem semmi baj nincs vele napi 1 kávét lehet inni, arra vigyázz ha cukorral iszod ne édesítõt tegyél bele, hanem kristálycukrot v nádcukrot. 25 hetes kismama

Egészségedre szerintem semmi baj nincs vele napi 1 kávét lehet inni, arra vigyázz ha cukorral iszod ne édesítõt tegyél bele, hanem kristálycukrot v nádcukrot. 25 hetes kismama
én is minden reggel egy nagy bögre langyos tejeskávéval kezdek, , mellé vajas zsemle...szerintem nem baj..18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: nem szoktam semmivel édesíteni sem a kévét, sem a teát:)
A kérdező hozzászólása: csak nehogy koffeinfüggõ legyen a gyerek... vagy ez hülyeség?
Szia, én is végig ittam kávét az elsõ terhességem alatt, és semmi baj nem volt belõle. az édesítõt én sem ajánlom, inkább cukor v. méz. hét hetes kismama
a koffeinfüggõségtõl én is féltem, Valamelyik baba/kismama vagy ilyesmi magazinban megjelent egy cikk arról, hogy a szülõk nem is tudják, hogy mi mindenben van koffein amit egy gyerek megeszik és csodálkozunk, hogy nem alszanak. Tény, a kávé, a kakaó, a tea, a csoki, és minden amiben ezek jelen vannak, tartalmaznak koffeint (ezek közül mégis csak a kávétól intenek óva kismamáka és gyerekeket is). Azt írta a cikk, hogy ha a gyerek nem alszik, vagy túl mozgékony, akkor próbáljunk meg mi anyukák (szoptatós anyukák) visszavenni a kávé fogyasztást és figyeljuk meg a hatást: ok: amíg egy felnõtt szerveztbõl 3-5 óra alatt távozik a koffein élénkítõ hatása egy csecsemõnek 4 napon keresztül nem ürül ki a szervezetébõl.... Én akkor megijedtem! biztos, hogy kap a magzat is abból amit anyuka elfogyaszt. (Fiam azokat az ételeket elõszeretettel fogyasztja amiket én terhességem alatt sokat ettem - nem vicc). De nem lett kávé függõ, én még szoptatás alatt is ittam kávét, persze arra ügyeltem, hogy ne pont szoptatás után igyam (tehát a következõ adag tejbe semmiképpen ne kerülhessen). A mai napig minden éjszakát átalszik, és semmi baj nem volt még. 15 hónapos és csokit nem ehet, nem is evett még igazán. egyszer kétszer kapott próba képpen csokis perecet, és már egy kis falat nagyon felpörget egy ekkora gyereket! Szeritem tejeskávéról, ha korábban is ittál nem kell leállni. Majd a szoptatásnál kicsit jobban oda kell figyelni.
Nekem a doki mondta, hogy ihatom nyugodtan a rendes kávét, mert nekem elég alacsony a vérnyomásom, az legalább felpörget egy kicsit. És tényleg így van, mert ha nem iszom akkor megfájdul a fejem és rosszul érzem magam. Persze egy nap max. egyet iszom és nem is minden nap. Boldog babavárást! 18 hetes kismami
Nem lesz semmi baj, nyugodtan.
Szia! Én is reggel egy kávéval nyitom a napot, még mindig jobb, mintha 80/57 vérnyomással fel kellene mosni. Egyébként én is megkérdeztem 1-2 kávé engedélyezett. Úgyhogy nyugodtan ihatod a tejeskávéd! :) Boldog babavárást! Üdv. 30. hetes kismami

Majdnem 9 hetes terhes vagyok, minden rendben a babával, egy hete voltam orvosnál. Többi lenn. Volt ilyen valakinek?

De mostanában egyre jobban múlnak el a tüneteim, eddig sem hánytam, meg nagyon er?s rosszullétem nem volt, de most mintha sokkal jobb kezdene lenni. Volt ilyen valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Semmit nem jelent, inkább örülj neki! Ugyan egyszer azt hallottam, h kutatók azt hozták ki, h akiknél erõsebb a rosszullét ott nagyobb az esély, ha baba életképes....de ezt máris megcáfolom, mert az egyik barátnõm némi szédülésen kívül semmilyen nyomasztó tünettel nem "rendelkezett" már a terhesség elejétõl; és 40+5 naposan egy teljesen egészséges babát szült.....és nem csak õ az egyedüli példa szerintem :)

Szia! Semmit nem jelent, inkább örülj neki! Ugyan egyszer azt hallottam, h kutatók azt hozták ki, h akiknél erõsebb a rosszullét ott nagyobb az esély, ha baba életképes....de ezt máris megcáfolom, mert az egyik barátnõm némi szédülésen kívül semmilyen nyomasztó tünettel nem "rendelkezett" már a terhesség elejétõl; és 40+5 naposan egy teljesen egészséges babát szült.....és nem csak õ az egyedüli példa szerintem :)
Nekem pont fordítva van. 10 hetes korig nem is voltak tüneteim de utána már többször is hánytam. A terhesvitamin már meg se bírom enni mert rögtön kihányom.
Nekem az egész terhességem alatt semmi tünetem nem volt a mellfájáson kivûl. 38+4hkm
Én is élõ példa vagyok..nekem is azt mondták ha valaki minnél jobban hány annál egészségesebb a baba...na én ezt megcáfolom az ég világon semmi bajom nem volt könnyû egészséges terhességem volt könnyû szüléssel és egészséges kislányunk született!!! Ne aggodj!Gratulálok a babához!
Szia!Én is 9 hetes terhes vagyok, én is múlt héten voltam orvosnál és én is egyre jobban érzem magam.Az elsõ terhességemnél is az volt, hogy kb 5-6 hetesen kezdtem rosszul lenni(nem hánytam, most se), csak egész nap, fõleg délután émelyegtem, fogmosásnál öklendeztem és 10 hetesen már tök jól voltam.Egyre ritkábban volt hányingerem.Most is ez van.Inkább rettentõen felfúvódok estére.Olyankor akkora a hasam mint egy 4 hónapos terhesnek.Reggel meg visszamegy.De a hasam alja feszül és a mellem napról-napra egyre nagyobb és érzékenyebb uh biztos minden ok.Persze én is agyalok minden nap, hogy vajon rendben van e a baba.Uh normális, hogy felmerül benned is ez a kérdés.Teljesen nyugodt csak akkor leszel, ha , megszületik.Boldog babavárást.

Hétfőn a sürgősségin (gyomorrontás) 3.5 kg-ot mérték a babám az ultrahangon. Aztán tegnap pénteken 2.6 kg-nak mérték a klinikán az utolsó kötelező ultrahangon. Ez majdnem egy kiló eltérés! 37 hetes vagyok. Történhetett valami a babával 4 nap alatt?

Nincs saját orvosom, az ambulens orvos csak annyit mondott, hogy mérési eltérés. De ekkora? És hozzá teszem, hogy a terhesség elejét?l a kisbabám mindig nagyobb volt egy kicsit az átlagtól. A 30. héten és a 36. héten is az volt ráírva az ultrahangos papírra, hogy 2 héttel fejlettebb a baba a terhességemnél. És egy csomó orvos mondta mindig, hogy szép nagy baba.

Legjobb válasz: Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..

Nagyon sok helyen éppen ezek miatt az eltérések miatt nem csinálnak az uh-s orvosok súlybecslést. Az egyik ismerõsömnek az egyik klinikán 3 nappal a szülés elõtt az uh alapján azt mondták, nyugi, nem lesz nagy baba, 3200g körül van. A szülõszobán aztán jött a meglepetés, amikor megszületett a 4120 g-os babája..
Óh, hát az uh-os mérések miatt igazán ne izgulj! Egy picit odébb méri, már sok száz grammnyi lehet a különbség! Fõleg ha mocorog a baba! Két külön uh gép, két külön ember! Ezzel tényleg ne foglalkozz! Ha a doki a több magzatvíz miatt nem izgult, akkor Neked sem kell! Hiába nem fogadott doki, de Õk is törõdnek a babával!
A 2, 5 kilós baba is ugyanúgy egészséges mint a 3, 5 kg-os. A lényeg hogy a tüdeje fejlett legyen mire megszületik. Biztos hogy elmérték és azért ilyen nagy a két súlyérték közti különbség. 1 kg-ot nem fogyott a babád odabent az biztos. Ne izgulj minden rendben lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat. Az igaz, hogy a baba sokat mocorog. Az ctg-én is sokszor elmozog. Oda-vissza járkál. Amúgy persze tudom, hogy a kisebb súly is okés, egyszerûen csak amiatt aggódom, hogy pár nap alatt remélem nem történt vele semmi baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!