Találatok a következő kifejezésre: Egy magyar kb (73 db)

Nem tudom talán.De az a lényeg h barátkoztasd õket össze.
Egyszer már kérdezted. Kaptál néhány választ is.

Van egy magyar vizsla kiskutyám aki kb.3 hónapos. Az utóbbi pár napban nagyon nyugodt, mintha meg lenne félemlítve. Van még egy 12 éves magyar vizslánk. Arra gondoltam hogy talán ő csinált vele valamit. Szerintetek mi történt vele?

Félek nehogy valami komoly baja legyen.

Legjobb válasz: A bágyadtság, levertség sok betegség elsõ tünete, úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor irány a doki, fõleg, ha más tünete is van mellé, étvágytalanság vagy ilyesmi. Jobb a békesség.

A bágyadtság, levertség sok betegség elsõ tünete, úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor irány a doki, fõleg, ha más tünete is van mellé, étvágytalanság vagy ilyesmi. Jobb a békesség.
eszik rendesen, meg az egészségével nincs gond?
A kérdező hozzászólása: Igen kevesebbet eszik de ha mondjuk kézbõl adom akkor megeszi. Voltunk dokinál aki azt mondta talán a meleg miatt. De ha nem javul az állapot akkor elvisszük egy másik orvoshoz.

Egy átlagos kb 160 cm-es marmagasságú magyar félvérre elég a 100 cm-es heveder?

Kinéztem magamnak egy lovat de pontosan nem tudom mekkora a mérete de már most szeretnék neki felszereléseket keresgélni, amit majd később megveszek neki.

Legjobb válasz: Hát ez elég sok dologtól függ. Milyen kondiban van a ló, a nyereg típusától, stb. Szerintem inkább vegyél egy picivel hosszabbat, ha esetleg történne valami. Én például most 120 cm-es hevederrel lovagolom a lovamat, mert eléggé be van hízva. Tavasz végén baleseteztünk egy elég csúnyát (egy motoros miatt beleszálltunk egy drótkerítésbe), és jó ideig nem lehetett mozgatni. Szóval inkább hosszabb legyen picit a heveder, mint túl rövid.

Hát ez elég sok dologtól függ. Milyen kondiban van a ló, a nyereg típusától, stb. Szerintem inkább vegyél egy picivel hosszabbat, ha esetleg történne valami. Én például most 120 cm-es hevederrel lovagolom a lovamat, mert eléggé be van hízva. Tavasz végén baleseteztünk egy elég csúnyát (egy motoros miatt beleszálltunk egy drótkerítésbe), és jó ideig nem lehetett mozgatni. Szóval inkább hosszabb legyen picit a heveder, mint túl rövid.
A túl hosszút meg simán lehet, hogy nem tudja elég szorosra húzni... Amúgy ez függ a nyeregtípustól is, egy díjlovasra más méret kell, mint egy ugróra vagy dámanyeregre, ráadásul befolyásolja a ló oldalának bordázottsága, hogy általában mennyire tömeges a ló, mert lehet egy vékony kis telivér versenyló is 160 cm, meg egy hidegvérû is, csak, hogy szélsõséget mondjak. Ugyanúgy, ahogyan nyerget nem tudsz rá látatlanban venni, hevedert se igen. Kérdezd meg a tulajt, milyen hosszú hevedert használ rajta most.


Egy NJ nek magasabban van a fejbúbja mint egy magyar vizslának? (egy marmagasak kb)

Legjobb válasz: Hogy neked milyen gondjaid vannak? Állíts egymás mellé két kutyát és választ kapsz a kérdésedre. Amúgy létezik alacsonyabb vizsla, magasabb vizsla. Sõt...alacsonyabb német juhász, magasabb német juhász. Innentõl választhatsz, melyiket melyik mellé állítod:))

Hogy neked milyen gondjaid vannak? Állíts egymás mellé két kutyát és választ kapsz a kérdésedre. Amúgy létezik alacsonyabb vizsla, magasabb vizsla. Sõt...alacsonyabb német juhász, magasabb német juhász. Innentõl választhatsz, melyiket melyik mellé állítod:) )
A kérdező hozzászólása: De ha centire pontosan egy marmagasak. Akkor is a NJ feje lesz a magasabb. Neki hosszabb a nyaka? Vagy magasabban van tûzve?
A kérdező hozzászólása: Van egy viszim ami 64 centi kb (mar) És van Bnõmnk egy NJ ami pedig most kb 60 centi marmagas, mégis magasabban van a feje. ?!
És ez most probléma? :) )) Biztosan nagyobb a feje.
Hát vegyél elõ centit és mérd meg a nyakuk hosszát. A fejtartás sem mindegy. Van kutya, amelyik szinte derékszögben tartja a fejét a testéhez képest. versenyeztek, kié a nagyobb kutya? Hát az enyém!
Még mindig ezzel kínlódsz, neked baj van a buksiban.... Egyébként azért magasabb mert más a nyak hossza, íve illetve a nyakillesztése, most elégedett vagy? Egyébként meg a német juhászkutyák nagyobban, testesebbek mint egy vizsla. Mostmár nyugodj meg, lélegezz mélyeket és próbáld meg megemészteni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat. Lehet baj van a fejemmel :) Csak kíváncsi voltam hogy lehet hogy annyival nagyobbnak látjuk mikor elvileg csak kilóba van különbség...
A kérdező hozzászólása: Nem versenyzünk... am nekem is volt NJom imádtam. De akkor még kicsi voltam szal még egy puli is hatalmasnak tûnt :)

Egy magyar adóbevallás angolra fordíttatása kb. mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Egy kis idõráfordítással semmibe. Én például magamnak csináltam. (fordítóprogi, szótár)

Egy kis idõráfordítással semmibe. Én például magamnak csináltam. (fordítóprogi, szótár)
Valószínûleg olyan is lett :) ) Szöveget fordítani nem lehet csak a szavak ismeretével, fõleg nem magyart angolra.
A kérdező hozzászólása: Én is magamnak csinálnám, de le kell pecsételni, hogy hivatalos.

Kb. mennyit keres egy magyar eladó Ausztriában (jó német nyelvtudással, diplomával)?

Legjobb válasz: Eladóként senkit nem érdekel hogy van-e diplomád, azért nem fogsz többet keresni. Cégtõl, tevékenységtõl függ, mert nem mindegy hogy krumplit árulsz a piacon, vagy luxusautókat egy szalonban.

Eladóként senkit nem érdekel hogy van-e diplomád, azért nem fogsz többet keresni. Cégtõl, tevékenységtõl függ, mert nem mindegy hogy krumplit árulsz a piacon, vagy luxusautókat egy szalonban.
De egy áruházi eladó olyan 1300-1700eu körül keres.

Egy magyar vizsla kb. mikor tüzel először?

Legjobb válasz: Egyedtõl fügõen akár 6-7 hónapos kortól is lehet.

Egyedtõl fügõen akár 6-7 hónapos kortól is lehet.
szia, Az enyém fél évesen tüzelt elõször.
Sztem ez nem fajtához kötött.Kb akkor amikor a többi kutya 8 hónaposan

Egy magyar irodalom közép szóbelin bevezetésként kb hány mondatot mondjak az adott költõ életrajzáról? Kötelezõ egyáltalán?

Legjobb válasz: CSak akkor célszerû életrajzi elemeket mondani, ha azoknak a tétel szempontjából jelentõségük van. De akkor se sokat, mert nem az a feladat.

CSak akkor célszerû életrajzi elemeket mondani, ha azoknak a tétel szempontjából jelentõségük van. De akkor se sokat, mert nem az a feladat.
Az én magyartanárom pl kifejezettem utálja, ha életrajzzal nyitunk. Az elsõ válaszolónak igaza van, csak akkor beszélj életrajzról, ha annak fontos kihatásait érzed a költõ/író munkásságában. Inkább próbálj azzal nyitni, hogy az adott személy miért fontos, milyen stílusban alkotott, újításairól stb. Én holnap megyek szóbelizni, remélem jó lesz és hajrá neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem az a legjobb ha nem kell róla beszélnem.. nehéz lenne 20 embernek minden szöszmötölõs életútját elmondani :D Köszönöm a válaszokat és neked is sok sikert! :)
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ez is nagyon szép meg a Márti oldala is. Örültem a segítségnek.Amit keresek az sokkal nagyobb zenés képsorokat tartalmaz.Festõkrõl.festményekrõl, tájakról stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megtaláltam!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!