Találatok a következő kifejezésre: Egy magyar élete (21 db)

Egyet értesz azzal, hogy magyar politikusok meghosszabítják a magyarok életét?

Amikor jó dolgok történnek velem, akkor repül az idő, amikor rossz dolgok történnek velem a percek csiga lassúsággal peregnek. Rájöttem, hogy a politikusok azért tesznek velünk sok rossz dolgot, hogy az életünket hosszabbnak érezzük. Ha jó dolgok történnének velünk mint a nyugati országok lakóival akkor gyorsan leperegne az életünk, így viszont hosszadalmas még ha küzdelmes is.

Legjobb válasz: Hát, inkább rövidebb ideig élni, de élvezni az életet, mint sokáig élni, de küszködve. Amúgy a politikusok magasról tesznek a kisember életére.

Hát, inkább rövidebb ideig élni, de élvezni az életet, mint sokáig élni, de küszködve. Amúgy a politikusok magasról tesznek a kisember életére.
Nem hosszabbítják hanem rövidítik, mert nem tudom meddig fogok élni, ha így folytatódik és a derûs meglátás ezen nem fog ételt adni a számba. Sajna.
A kérdező hozzászólása: Egyet értesz azzal, hogy A magyar politikusok meghosszabítják a magyarok életét?
Hát , amig nem halunk éhen....
Az én életemet nem a politikusok alakítják, a nehézségek ellenére is sok örömteli pillanat van benne. Üdv! Leftlegged Player :)
de , az anyagi helyzetedet eléggé befolyásolják.
"de , az anyagi helyzetedet eléggé befolyásolják." Azt igen, de az élet nem csak errõl szól. Egy állandó alkalmazkodás, amibõl ki kell hozni a maximumot. Üdv! Leftlegged Player :)
Compact Disco - Sound Of Our Hearts http://www.youtube.com/watch?v=qVXhElLlWb8
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Élhet egy magyar "elit" vagy értelmiségi életet vagy nekünk csak a rabszolgamunka jut?

22 éves vagyok, arra gondoltam, hogy az elsõ dolgom az életemben az lesz, hogy egy a közmûvektõl független házat építsek magamnak valami rendkívül csöndes és szép helyen, így "rezsigond" letudva.

Legjobb válasz: Õszintén szólva ha nem vagy kiváló beszédképes ember megfelelõ támogatással sose éred ezeket el.

Õszintén szólva ha nem vagy kiváló beszédképes ember megfelelõ támogatással sose éred ezeket el.
A kérdező hozzászólása: Tehetség?
jól látod csak a rabszolgaság van a nagytöbbségnek.jó ötleted van én is gondolkodtam már ilyesmin.a rabszolgatartok biztos akadályoznák rendesen a véghezvitelt de remélem egyszer majd mindenki észhez tér és sok-sok ilyen kolónia lesz. aztán a pénzmágusok majd dugják maguknak fel.
Az értelmiség jórésze elment, vagy el fog menni. A másik fele meg az éppen az aktuális kormányt csókólgatja.
Hát a közmûvektrõl való függetlenséget nehéz és költséges lesz elérni, úgyhogy remélem megfelelõ tõkével rendelkezel. Az igazi gond ott lesz, hogy képtelenség minden használati tárgyat saját magadnak elkészíteni, így mindenképp szükséges lesz arra, hogy vásárolj ezt azt rendszeresen. Adófizetést szintén nem tudod megúszni, szóval elõbb futtasd fel a vállalkozásodat és utána vágj bele egy ilyenbe szerintem.
Meg lehet oldani, de arra számíts, hogy akadályozni biztos fognak benne, vagyis hogy mondjam... Kezdjük azzal, hogy építési engedély. Ugyanis csak úgy nem építhetsz a saját területedre semmit, még ha az a puszta közepén is van. Olvastam egy emberrõl, aki vásárolt egy Kamov helikopterrotort, egy leszázalékolt mezõgazdasági permetezõgéprõl. Épített egy tornyot, rászerkesztette a cuccot. Szóval egy szélkerék lett belõle. Mivel egy tanyán él, nem sok áramot használ. Úgy gondolta, hogy ez majd csökkenti az amúgy sem nagy villanyszámlát, de annyi energiát tudott akkumulátorokban, hogy az még több is volt, amit elhasznált. Szóval lecsatlakozott a villamos hálózatról. Eltelt pár hónap és az áramszolgáltatónak fura lett a sok 0 forintos számla. Felhívták, hogy minden rendben van-e. Büszkén mondta, hogy mit épített. Erre pár nap múlva megjelent a birtokán pár emberke és azt mondták neki, hogy szedje szét azonnal, mert zavarja a légteret a szerkezet. Próbált vitatkozni velük, hogy vannak magasabb fák a telkén, akkor azok miért nem zavarják. Mivel feljelentéssel fenyegették, ezért nekiállt szétszedni, viszont a feljelentést így is megkapta, de más miatt. Jövedéki adócsalás miatt, ugyanis az ezeréves traktorját étolajból készített üzemanyaggal használta. A traktor soha nem volt közúti forgalomban, csak a tanyán mászkált vele. Szóval jól ki van ez találva, gázolajat csak benzinkúton vehetsz. Jó mi? Csak azt nem értem, mi az, hogy valaki megmondja nekem, hogy mit tehetek a saját földterületemen... Én nem választottam meg soha senkit, mi jogon ugat nekem? Minek is vegyek részt politikai választásokon? Az nem demokrácia, hogy 4 évente ikszeljél valakit utána meg fogd be a pofád... Na mindegy is, mert csak felidegelem magam. Egyébként igen, nekem is az a célom, mint amit leírtál, kis eltéréssel, bár elég drasztikus megoldás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször #6-hoz. Az egész kivitelezés sántít. A problémát igenis lehet kezelni, de a körülmények figyelembevételével. Hõsünk ezt alaposan elmulasztotta, meg is lett a következménye. Kérdezõ, az elõbbit azért említettem, mert te is így fogsz járni. A cél jó, de a kivitelezés - már bocsánat - pocsék. Az ember társas lény, mindenki ezt gondolja, ezért eszerint építette fel a társadalmat. Te abból kilépni nem tudsz, mert akár véletlenül is rád találnak, és onnantól számolnod kell vele. Szóval nem tudsz olyan házat építeni. És nem is érdemes, mert itt nem a "rezsigond" a fõ probléma. Az önellátás már elég régóta nem mûködik a világban, hacsak nem rendkívül primitív szinten. Ha pedig másokra számítasz (terméket állítasz elõ, amit el akarsz adni), akkor egy egyensúlyos kapcsolatot kell kiépítened. Esetedben sok emberrel. Ezek a dolgok nem összeegyeztethetõk, következésképp kivitelezhetetlenek. Jó életet "gondtalan" és "boldog" hétköznapokat csak kapcsolatok ápolásával lehet elérni. A magányos emberek nem boldogok, csak önmagukkal szeretnék ezt elhitetni. A ma elsõrendû problémája éppen az, hogy a hivatalos kurzus ideológiája szerint neked mindenkit ellenségnek kell tekintened, kivéve atyai gondoskodódat. És ez téged zavar, ezért akarsz "elvonulni". Van egy természetes, normális életérzésed, amit szeretnél fenntartani. De tudni kell: ezt csak a feltételek megteremtésével lehet elérni, a problémák elõl történõ elfutással nem. Mert a meglévõ problémák utolérnek, ha téged nem is, a gyerekeidet biztosan.
A villanyáramtól nehéz függetlenedni teljesen. Nagyon drága raktározni, tehát akkor kell megtermelni, amikor fogyasztod. Áram nélkül persze lehet élni, csak nem valami kényelmes. A víz még csak-csak megy, de a csatorna necces. Minden szutykot a földbe engedni nem valami követendõ példa. Gáz nélkül mondjuk lehet élni, de szemétszállítás nélkül környezetbarát módon nem nagyon. Akadályozni nem fog senki, de persze a jogszabályokat be fogják tartatni veled. Ha a szép, csendes helyre lesz pénzed meg a házépítésre, akkor a rezsi sem lehet gond. Csak azért, mert abból mondjuk 20 év rezsije is kijön... akkor meg nincs probléma befizetni azt.
Ha ilyen okosak vagytok, akkor gondolom, hogy utána néztetek, olvastatok az öko falvaknak, hogy mit hogyan oldanak meg és nem csak Magyarországon vannak.


Honnan tudnám letölteni a Bonanno:Egy keresztapa élete c. filmsorozat mind a négy részét magyarul?

A sorozat.net oldalon nem találom.Ingyen oldalak kellenének. Torrent is jó.Nem meghívós.

Mit gondoltok, milyen egy MAGYAR tinisztár élete? érvek-ellenérvek

Barátn?mmel beszélgettünk, szerinte nagyon megviseli a fiatalok a "sztárság" stb. Én erre azt feleltem, hogy szerintem nem annyira. Ezért nem is nyúlnak úgy a drogokhoz, mint az amerikai fiatal tehetségek. Mert egy magyar éneked elmegy külföldre és már nem is ismerik, s?t, sokszor belföldön sem. Nektek mi a véleményetek? Nagyon megviseli ?ket? Hogyan érintik ?ket a rossz indulatú kommentek?

Legjobb válasz: Az elsõnek rohadt igaza van!

Az elsõnek rohadt igaza van!
mondanál egy normális magyar tinisztárt?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez a másik kérdés... mind futószalagról lerántott bábok... De barátnõmmel a felkapottakról dumáltunk: pl SP vagy Barbee (õ nagy rajongó)
Hát Sp konkrétan nem tudja elviselni a negatív véleményeket , és képes leállni veszekedni azokkal akik sértegetik. :D Amúgy annyiban igazad van , hogy könnyebb dolguk van Magyarországon a "tinisztároknak" , mint külföldön, de attól még megterhelõ, fõleg mivel többen utálják õket , mint szeretik. :D Szerintem a hírnévre meg kell érni , és nem mindenki alkalmas rá, ennyi idõsen pedig senki.
Igen, SP szerintem se bírja a rosszindulatú kommenteket. Fluor tök normálisan el tudja rendezni. A twitteren kiírt valamit Fluor erre valami Csaba vagy nem tudom megkérdezte tõle hogy "Te b*zi vagy? :O" Fluor meg visszaírt neki hogy: "sajnos nem! ne haragudj, ha ezzel fájdalmat okoztam! :/" xDD Akkorát nevettem rajta... :D Amúgy léteznek normális magyar tinisztárok, csak vannak olyan rosszindulatú emberek, akik irigyek rájuk, ezért mindennek elmondják õket. :) Szerintem jól esik a titsztároknak, hogy megállítják õket, fényképet/aláírást kérnek tõlük, de hogyha fél percenként megállítják õket, az már kicsit idegesítõ lehet ... :S Én személy szerint nem szeretem ezeket a Pataki Attila féléket, nem szeretem az Eddát... De mindenkinek a maga ízlése ;)

Honnan tölthetném le (magyarul) a Bonanno: Egy keresztapa élete c.4 részes sorozatot? Sehol sem találom.

Legjobb válasz: Itt megtalálod-ez a 8.oldal-minden rész csak egymás után tölthetõ le! http://www.sorozatok.net/page/8/

Itt megtalálod-ez a 8.oldal-minden rész csak egymás után tölthetõ le! http://www.sorozatok.net/page/8/

Egy magyar ember élete során egyszer nevet változtathat. A vezetéknevét is lecserélheti? Van valami szabály, hogy milyet választhat helyette?

Legjobb válasz: A vezetéknevét is megváltoztathatja, én ismerek olyat, aki megtette. Hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, azt viszont nem tudom.

A vezetéknevét is megváltoztathatja, én ismerek olyat, aki megtette. Hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, azt viszont nem tudom.
Bármit választhet helyette, de vannak levédett nevek, amikre nem lehet, pl. Kossuth Lajos. De ha a te neved Kossuth, a gyerekedet már nevezheted Lajosnak.
A Belügyminisztérium honlapján van egy lehetõség. Megírhatod nekik a kérdésedet pontosan ímélben, hogy mire szeretnéd megváltoztatni, meg hogy miért stb. És õk válaszolnak neked személyre szabottan. Próbáld ki!
Pontosabban olyan neveket, amelyek "közszereplõk" (akár élõk, akár halottak) nevei, csak indokolt esetben vehet fel az illetõ. A vezetéknév-változtatást amúgy is erõs indokkal fogadják el. Pl. a gyerek önként felveheti anyja születéskori vezetéknevét. Ez jogos indok. Így akár lehet Kossuth is, ha az édesanyja születéskori vezetékneve Kossuth volt. Arról viszont tudni kell, hogy az elõzõ nevét személyes irataiban feltüntetik. Tehát ezzel "eltûnni" nem lehet.

Milyen az élete, megélhetése egy ukrajnai (Munkács, Ungvár) magyarnak? Menyire nehéz Magyarországra költöznie, van-e lehetősége értelmiséguvé válnia?

Legjobb válasz: Magyarországra jönni nehéz, mert nem uniós ország, vízum kell, amit nem adnak ingyen, és elég drága az ottani fizetéshez képest. Ukrajna ráadásul tiltja a kettõs állampolgárságot, tehát a magyar állampolgárság felvétele nem segít. Ukrajnában már a középiskolában is csak ukránul lehet tanulni, és nincs magyar nyelvû oktatás az egyetemeken sem. Tehát elég nehéz értelmiségivé válni, ha Kárpátaljára születsz magyarnak.

Magyarországra jönni nehéz, mert nem uniós ország, vízum kell, amit nem adnak ingyen, és elég drága az ottani fizetéshez képest. Ukrajna ráadásul tiltja a kettõs állampolgárságot, tehát a magyar állampolgárság felvétele nem segít. Ukrajnában már a középiskolában is csak ukránul lehet tanulni, és nincs magyar nyelvû oktatás az egyetemeken sem. Tehát elég nehéz értelmiségivé válni, ha Kárpátaljára születsz magyarnak.
A kérdező hozzászólása: És megkérdezhetem, kb mennyi az átlagfizetés és mennyi ehhez képest a megélhetés ? 10 éve még nehezebb volt ide jönni ? Ha családostul ideköltözik valaki, hogy élnek meg, míg nem lesz saját lakásuk ?
ukrajnában az átlag fizetés ugy 1000gr körülvelül 20-30 ezer ft
Beregszászban 9 középiskola van, ebbõl 7 magyar. Az Ungvári Egyetemen és a Munkácsin is van magyar szak. Szinte minden óvoda magyar nyelvû (Beregszászban) Úgy gondolom, aki talpraesett, az ki tud menni, és manapság már továbbtanulni is sokan jönnek ide :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!