Találatok a következő kifejezésre: Egy macskát lehet (247 db)

Egy macska lehet féltékeny? Láttatok ilyet?

Nemrég apukám jóvoltából örökbe fogadtunk egy kiscicát (Filemon). Mióta nálunk van a másik macskánk(Zita) úgy viselkedik mintha a kicsi az esküdt ellensége volna. Lassacskán kezdi befogadni de nemigazán békéltek még meg. Mindig fúj a picire és el?zi a közeléb?l, viszont máskor játszanak egymással,és amikor Zita észre veszi hogy kedves Filemonnal azonnal gonoszkodni kezd. KI éerti ezt?

Legjobb válasz: Sziasztok nekem van két macskám egyik lány a másik fiú. A probléma fent áll nálam is . ez egy fura dolog nem a macskára féltékeny hanem rád! a fújogatás meg akkor szokott lenni ha nem akar pározni a lány mit tehetsz ellene semmi szerintem ez egy természetes dolog szerintem.

Sziasztok nekem van két macskám egyik lány a másik fiú. A probléma fent áll nálam is . ez egy fura dolog nem a macskára féltékeny hanem rád! a fújogatás meg akkor szokott lenni ha nem akar pározni a lány mit tehetsz ellene semmi szerintem ez egy természetes dolog szerintem.
Igen, lehet feltekeny. Milye nemuek a cicak? A regebbi cica vedi a teruletet a kisebbtol.
A kérdező hozzászólása: a régebbi lány az új pedig fiú.
Igen lehet féltékeny. Annó amikor a felnõtt cicánk mellé hoztunk egy picit, az volt az elsõ dolga, hogy felpofozta a kölyköt. És 3 napig csak úgy volt hajlandó enni, ha közben simiztük. Aztán fél év után azt vettük észre, hogy együtt alszanak. :D Majd meg fog békélni a nagy cica a kicsivel csak idõ kell neki. Amúgy jó a neve a nagyobbik cicusnak! XD
Nekem az volt, hogy volt egy nagy cicám, hozzá jött egy pici, és eleinte folyton harcoltak. De kiderült, hogy csak játszottak. A kicsi idegesítette a nagyot, az kergetni kezdte, de csak mert a nagy játékos, és el akarta kapni. Mikor meg van nyugodva, akkor nem bántja. Összességében szeretik egymást. Ja, és a kicsi túl pici volt, mikor elhoztuk és a nagy cicából akart szopizni. Pedig mind a kettõ fiú. Ja, és ez megzavarta a nagyot, és harapdálta. De összeszoktak. Szerintem a te cicád se féltékeny, csak a macskák így játszanak. Akármennyire nem is tûnik játéknak, mégis az.:) )
Ugyan ez a problémám :(

Egy macska lehet barna?

Legjobb válasz: https://www.google.hu/search?q=barna+macska&client=firefox-a..

???
Én inkább azt bírom, mikor a fekete macskák megbarnulnak a napon, és rozsdabarnák lesznek :D Olyan aranyosak xD
Igen, lehetnek.
http://www.earthpetsorganic.com/sites/all/libraries/fckedito.. Sõt, nemcsak barna, hanem annak hígult változatai is! A színtestek vagy pigmentek formája más ilyenkor a cica szõrében és máshogy törik meg rajta a fény.

Egy macskának lehet adni kutyakonzervet?

Bocsánat, de tényleg nem tudom. Oké, hogy az van ráírva h "kutya", na de ha felaprítom, akkor eheti a macska vagy sem? Köszönöm!

Legjobb válasz: Lehet adni idõnként, hiszen nem méreg. Azért hosszú távon az összetétel arányai miatt célszerûbb a macsekoknak valót.

Lehet adni idõnként, hiszen nem méreg. Azért hosszú távon az összetétel arányai miatt célszerûbb a macsekoknak valót.
Igazából egyik sem totál egészséges, mert csak a gyárból jön ki. Ha tehetném, az összes állatomnak én készíteném el az ételét, mert arról tényleg tudnám, hogy mi van benne. Ettõl eltekintve, tényleg nem ügy, múltkor párom is elnézte és a macska kutyakaját kapott. :D
Simán. És össze sem kell aprítani. Ha már nagyon unja, akkor úgysem eszi meg.
Én is szoktam nekik adni, igaz nem sûrûn, nagyon szeretik az Aldis, meg a Lidl-ös 300 grammos pástétomokat.
Más az összetétele. A macskáknak több húsra van szüksége, mint a kutyáknak és nem is érzik az édes ízeket.
Adhatod, persze. De nem kell feldarabolnod se :)
Nálunk a macsekok megeszik a kutyakaját, de nem szívesen, viszont a kutyánk nem szereti a kutyakaját... így mindannyian macskakaját kapnak..:) ez van
Meg a macskáknak kell pl. taurin, ami a kutyáknak nem, meg teljesen másra van szüksége a szervezetüknek. Olyan mintha a papagájnak nem magvakat adnál, hanem 10%ban magvat is tartalmazó akármit... lehet még szeretni is fogja, de hogy hosszútávon semmiképpen nem jó az tuti. Na ez lehet hülye példa volt, nem értek hozzá, de a lényeg, hogy nincs meg benne az a tápanyag mennyiség/minõség, ami a macskáknak kell és több van abból, ami a kutyának kell és a macsekoknak nincs rá szüksége. Hiánybetegsége ill. ennek ellentéte lehet attól, ha valaki csak ezzel etet hosszútávon.
Egyszer-egyszer nyugodtan, de állandóan ne, mivel mint mások már irták más az összetétele. Én ismertem egy kiskutyát, aki állandóan macskakonzervet kapott, és teljesen tönkrement a mája, szegényke bele is halt. Az állatorvos mondta, hogy ehhez nagyban hozzájárult, hogy macskakaját kapott. Gondolom ez forditva is igaz. A cicáknak sem jó hosszútávon a kutyakonzerv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) A miénk sem kap állandóan, néha-néha azt vettünk neki. De nem nagyon szereti, úgyhogy már szinte egyáltalán nem kap. Csak akartam tudni hogy azért káros-e vagy sem. :)

SOS! A kutyámat szemenkarmolta egy macska, lehet valamit itthon tenni érte?

Legjobb válasz: Mennyire karmolta meg? Ha csak hajszál marás semmi baja nem lesz.

Mennyire karmolta meg? Ha csak hajszál marás semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: eléggé, szemészeti bórszesszel próbáltam kitsztítani a sebét és véres volt a vatta utána..:S + szerencsétlen alig bírja kinyitni a szemét
Akkor ugyan azt kell tenned, mintha a te szemedet karmolta volna meg a macska!
Vidd orvoshoz!!!!
Orvos, minél elõbb.

Egy macska lehet homoszexuális?

Egy idegen kan macska jár hozzánk és amikor idejön olyan hangot ad,mint mikor a nöstény macskával akar párosodni.Ma reggel láttam,hogy a KAN(!) macskánkkal próbál párosodni.

Legjobb válasz: Hehe, nekunk leszbikus, pedofil (kiskutyanal probalkozott) verfertozo (a sajat kolykenel, mikor kb. fel eves volt a kolyok) kutyank van xD

Hehe, nekunk leszbikus, pedofil (kiskutyanal probalkozott) verfertozo (a sajat kolykenel, mikor kb. fel eves volt a kolyok) kutyank van xD
Bármilyen állat lehet homoszexuális. De semmi gond nem lesz belõle.
Én ismertem b*zi kutyát, szóval semmi sem lehetetlen, sztem ez az állatoknál is ugyanúgy van, mint az embereknél :)
de aranyos. szerintem lehet. (meg lásd. :south park-Meleg Al meleg viziturája)
Lehet.
igen lehet. volt egy macska, na az ha látta a kutyánkat, úgy csinált mint a tüzelõ nõstény macska.
sztem simán lehet. nálunk olyan sztori volt, hogy a lány macska akarta megsunázni a fiút, oldalról :D
Jesszusom, nekem kan kutyám van, és egy másik kan kutyával szokott hemperegni!!!!!!Remélem a macskáimnak nincsennek ferde hajlamai!!!!!!
A mi macskáink lezbik
Úúúú xD hát akkor buz*k :DD sztem tedd külön õket, mert végén kiscicák lesznek
nálunk a lány macska akarta meg sunázni a lábamat miközben nem figyeltem.. x'D
Néha a cicák és kutyák szag alapján nem tartják fiúnak a másikat. Fõleg ha még kölyökszaga van (akár 2 évesen is!). Nincs ebben semmi ferde hajlam. Az orruk után mennek, nem úgy, mint mi, emberek.
Akkor én mibe léptem macska szarba ? xD
hehehe... nem hiszem, hogy a macskák is együtt aludnának sex után... XD tehát ha egymás mellett is aludtak, nem azért XD

1. össze lehet-e szoktatni a kutyámat egy kölyök macskával? 2. milyen macskát lehet kint tartani?

Van egy kutyám, egy németjuhász keverék (3 éves) és szeretnék egy macskát. Két kérdésem lenne

Legjobb válasz: 1. Természetesen össze lehet õket szoktatni. Ha a kutya volt elõbb, és a kiskutya barátkozós típus, semmi gond. Idõs, tapasztalt macska is befogad kutyát, ha az nem idegesíti és bosszantja õt állandóan. Az ijedõs, félõs macsek el fog bújni, amíg nem nyilvánította a kutyát barátságosnak. 2. Ha az udvar nagy, a cica kicsi, lehet, hogy még az udvaron belül is fog maradni. Ha az udvar kicsi, a macska nagy vagy meg kell azt osztania egy másik állattal, ki fog menni minimum az utcába. Ha sok a macska, a kutya benti, a cicák elvannak odakint, a nagyobbak jönnek-mennek a környéken, a kisebben kiülnek a kapu elé, átmennek a szomszédba vagy vadásznak az üres telkeken. A picik pedig nem nagyon mozognak, ha mozognak is, a kerten belül maradnak (akár egy kutyaházban vagy cipõs dobozban is elvannak, ha az anyamacskával is lehetnek, szophatnak, stb.) :)

1. Természetesen össze lehet õket szoktatni. Ha a kutya volt elõbb, és a kiskutya barátkozós típus, semmi gond. Idõs, tapasztalt macska is befogad kutyát, ha az nem idegesíti és bosszantja õt állandóan. Az ijedõs, félõs macsek el fog bújni, amíg nem nyilvánította a kutyát barátságosnak. 2. Ha az udvar nagy, a cica kicsi, lehet, hogy még az udvaron belül is fog maradni. Ha az udvar kicsi, a macska nagy vagy meg kell azt osztania egy másik állattal, ki fog menni minimum az utcába. Ha sok a macska, a kutya benti, a cicák elvannak odakint, a nagyobbak jönnek-mennek a környéken, a kisebben kiülnek a kapu elé, átmennek a szomszédba vagy vadásznak az üres telkeken. A picik pedig nem nagyon mozognak, ha mozognak is, a kerten belül maradnak (akár egy kutyaházban vagy cipõs dobozban is elvannak, ha az anyamacskával is lehetnek, szophatnak, stb.) :)

Tényleg lehet fontosabb egy macska a szerelmednél?

Legjobb válasz: Én azt tudom, hogy boldogtalan vagyok macska nélkül. Volt idõ, mikor koliban vagy albérletben laktam, és nem volt macskám, rettenetesen hiányzott. Mindig is volt cica a háznál nálunk, a szüleimnél, imádom õket, családtagnak tekintettük mindig is õket. Tizenévekre vannak macskáink. Ivartalanítjuk õket, nem hagyjuk csámborogni, hogy ha elüti az autó, hát na bumm, majd lesz másik... Nálunk ez nem így megy. Szeretjük a macskát. Nagyon :). Szóval én nem akarnék macska nélkül élni. Ha ilyen pasival hozott volt össze a sors, szerintem szakító ok lett volna. Szerencsére a férjem is imádja a macskákat, így most is van 2 és egy kutyus is. Mi így vagyunk boldogok. Ha nem lennének, boldogtalanok lennénk (én biztos). Szóval igenis van ilyen.

Én azt tudom, hogy boldogtalan vagyok macska nélkül. Volt idõ, mikor koliban vagy albérletben laktam, és nem volt macskám, rettenetesen hiányzott. Mindig is volt cica a háznál nálunk, a szüleimnél, imádom õket, családtagnak tekintettük mindig is õket. Tizenévekre vannak macskáink. Ivartalanítjuk õket, nem hagyjuk csámborogni, hogy ha elüti az autó, hát na bumm, majd lesz másik... Nálunk ez nem így megy. Szeretjük a macskát. Nagyon :) . Szóval én nem akarnék macska nélkül élni. Ha ilyen pasival hozott volt össze a sors, szerintem szakító ok lett volna. Szerencsére a férjem is imádja a macskákat, így most is van 2 és egy kutyus is. Mi így vagyunk boldogok. Ha nem lennének, boldogtalanok lennénk (én biztos). Szóval igenis van ilyen.
Miért ne lehetne? Csak az nem olyan nagyon nagy szerelem..
az elsõ oldalt olvastam el. a lány azt írja, h menhelyre, utcára természetesen nem tenné ki, de ha sikerül szeretõ gazdit találni neki, akkor elajándékozza a macsekot. teljesen korrekt. nem érte, min háborodtál fel. túlreagálod, szerintem. a lány tulajdonképpen apait választotta, nem?!
Csak azt nem értem, hogy te pl. nem gondolkoztál el köztes megoldáson? Mármint, hogy nem kell a cicának se mennie és a pasinak se? És miért kell elítélni azt a kérdezõt? Nyilván fontos neki a macskája. És nehéz a döntés. Az, hogy hogy dönt végül az az õ saját joga. Nekünk van kutyánk is, macskánk is, egyiktõl se válnék meg senki kedvéért. A problémát ott ki lehet küszöbölni, hogy ismerkedésnél el kell mondani és kész. Ha valami nem tetszik, nem kötelezõ további kapcsolatba bonyolódni. És szerintem igenis a pasi is hibás. Tudta, hogy van a nõnek macskája, elvileg így kellett volna õt elfogadni. Nem egybõl azt kijelenteni, hogy megy a macska, vagy én nem költözök veled össze. Hanem más lehetõséget is számba venni. Pl. a kertben tartott cica. És akkor meg van oldva a probléma.
Ez a macska nem hûséges sztori meg nem igaz. Olvastátok és kész? Húha birka ember azt hisz el, amit akar. Én meg azt is olvastam, hogy egy néni meghalt és amikor megtalálták a macskája ott gubbasztott mellette és késõbb a macska is meghalt, mert elvesztette a gazdiját. Nem kéne ilyen rohadtul lóellenzõsnek lenni. Az én macskám, ha fölkelek, odajön dörgölõzik, dorombol, puszit ad, eleinte azt hittem a kaja kell neki, de amikor kiöntöttem a kajáját, nem is foglalkozott vele, hanem végig követett az alsó szintre, ahol kávét csináltam magamnak és vissza is követett és nem is tágított mellõlem. Biztos azért, mert csak a kávé kellett neki... Aha
Én nem mertem írni ehhez a kérdéshez, mert szinte minden válaszadó elítélte, hogy a võlegény választás elé állította a lányt. Én sem értettem soha, hogyan lehet egy állat (fõleg egy macsak, aki köztudottam helyhez és nem emberhez kötõdik) fontosabb egy embernél.
A nõ túl érzelgõs és nem szereti a faszit. Ez errõl szól. Ha szeretsz valakit, nem hogy a macskát kirakod érte, de egyesek a háborúból évtizedekig várták haza a szerelmüket! Ez semmirõl nem szól, csak az önzésrõl. Meg arról, hogy a macskájához kötõdik (az, hogy a macska nem hozzá, hanem a kajához, azt nem fogja fel). Mert jajj de cuki, és milyen régóta milyen cuki... szánalmas! 3 év után még gondolkodik rajta! Már otthagytam volna a pasi helyében, réges rég!
Én is a pasit választanám, de csak akkor, ha jobban szeretném. Nekem is van férjem is, macskám is és ha muszáj volna választani, akkor egyértelmû. Viszont azt kevesen tudják, hogy az allergia lelki eredetû és ha a pasi nagyon akarná, akkor kikezeltetné magát és nem kellene választani.Lehet lepontozni, de kérdezzetek meg egy hozzáértõt, hogy így van-e.
a pasit*
ne magadból indulj ki, légyszíves. :) pont nem jött be.
az ilyen 71%-os emberekhez hasonló valamik... kb annyit érhettek az életben, hogy szültek egy gyereket. jobb esetben pedig, minden nõ tud.
Itt az a probléma, hogy akik szerint egy állat többet ér bármelyik embernél, akár egy gyereknél, azoknak súlyos pszichés és önértékelési problémájuk van. Persze ezt nem ismerik fel, inkább szajkózzák, az állat egyenrangú velünk. Aki a macskáját/kutyáját többre tartja bárkinél, az azért van mert nem képes egészséges emberi kapcsolatokat kialakítani. Persze szerintük ez a másik ember hibája és mert az egész emberiség romlott, véletlenül sem magukban keresik a hibát. Én is imádom az állatokat. Nem tartom magam felsõbbrendûnek és nem dobnék ki egy állatot sem az utcára.
Vegyél vissza a stílusodból. Normális hangnemben leírtam a véleményemet, mégis engem kezdesz el sértegetni. Szép. Kérlek a gyerekemet pedig ne vedd a szádra ilyen formában. Én sem bántom a te kutyádat...
Én is kiakadtam a kérdésen :) ) ott is válaszoltam 2x-3x is, de rájöttem, széllel szemben vizelni nem lehet :) ) az illetõnek az a meggyõzõdése, hogy a macska és a párja egyenlõek azon a bizonyos "mérlegen" akkor ez van...Õszintén tudom sajnálni, mert soha nem lesz értékes párkapcsolata...:( Én egy pillanatig nem gondolkodnék ilyen helyzetben. És itt most nem arról van szó, hogy kidobnám a macskát, de keresnék neki egy helyet ahol el lehet. Az meg, hogy egy napon emlegetnék egy macskát és a páromat, teljesen kizárt! Egy kis opportunista állatért a szerelememet, gyermekeim apját...atya gatya. Ma du. el is mesélem a páromnak, kíváncsi leszek a reakciójára :D
Hihetetlen mekkora a pofád :D Gondolom a kutyádon éled ki a vágyaidat mert csajod/pasid biztos nincs...
akkor olvasd el még sokszor, hátha felfogod.
Értelmetlen a kérdésed.
szerinted egy ismeretlen ember gyereke vagy a saját kutyád?:)
71%-os milyen okos lettél hitelen, jó sokáig tartott ezt leírnod. Közben googleztad a szavakat, ugye? Vannak barátaim, 5éve barátom, tök jól élek és a kutyámat többre tartom egy ismeretlen embernél..nálad meg fõleg. Barátom pedig pszichológiát tanul az egyetemen, nem mondta még, hogy hülye lennék.. de rád annál inkább mondaná.
55%-os köszönöm a véleményed. Fantasztikus ember lehetsz, hogy pár mondatból ismeretlenül megállapítod, hogy mit értem el az életben. Javaslom, keress fel egy pszichiátert mert súlyos önértékelési problémákkal küzdesz.
Na jó, befejeztem. Veletek nem lehet beszélgetni. Sajnálom, hogy vannak ilyen beteg emberek :(
Nem azért tartok macskát, mert "vénlány" vagyok, hanem mert érzelmi kötõdésem van felé. Én mentettem ki egy koszos népség házából, ahol alig törõdtek vele, szarokat adtak neki enni, nem vitték orvoshoz. Gyakorlatilag elloptam tõlük és szépen kikezeltettem a férgességbõl, finom ételt kapott, a lehetõ legjobb helyen van nálam. Hozzám tartozik, az én "tartozékom". A párom már ebbe a szituációba csöppent bele, vagyis a macska adott volt. Ha azzal jön nekem, hogy távolítsam el a macskát, õ lett volna "eltávolítva". Miért is? Mert mint írtam, a macska hozzám tartozik és nem fogadja el ezt, akkor kalap, kabát. Vagyis a szabad választás joga adott számára, hogy képes-e elfogadni macskástul. Ha nem, szíve joga, megértem. De ha késõbb kérné ezt tõlem, akkor nincs joga ilyen helyzet elé állítani, hogy válasszak.
Kicsit furcsán nézett rám a férjem, mikor megkérdeztem, ha most ismerkednénk, kit választana: engem, vagy a macskát? :DDDD
Lehet bizony. Nemcsak macska, kutya, vagy papagáj, kanári is vagy bármilyen állat. Nem csak vénlányok tartanak macskát, és nem gyerek és férj helyett, hanem férfiak is. Nagyon sok olyan ember van, akinek a kedves édesanyja olyan önzõ dög volt, mint itt az egyik kérdésnél az egyik hölgyemény, aki egy (sic!) éves gyereket akar lerúgni, csak azért, hogy nyaralni mehessen. És még megkérdezi, hogy önzés-e... Ennek folyományan lehet az, hogy az úgynevezett õsbizalom sérül vagy eltörik (úgy kb. fél és egy éves kor közötti elhagyattatás miatt), akkor sokszor erõsebb kapcsolat alakul ki állattal, mint emberrel, mert az adott ember jobban bízik egy kutya vagy egy macska szeretetében, ragaszkodásában, mint egy emberében.
Igen, nekem is hisztizett az exem, hogy jaj õ nem akar gumit, addig csinálta míg el kezdtem gyógyszert szedni. Aztán kaptam 20-on éves fejjel egy mélyvénás trombózist, majdnem belehaltam... azóta meg szedhetek véralvadás gátlót, meg egy csomó problémám lett... Nahh ehhez képest az allergia gyógyszer semmi...
Ez irónikus, ebbe még bele sem gondoltam, de mennyire igaz. Az "alap" követelmény gondolom, hogy óvszert húzni ne kelljen, a kényelmeért cserébe meg a kérdezõt tegyük ki a trombózis, hormonzavar, érszûkükület, depresszió vezsélyének . Az antihisztamin mellékhatása meg egy kis álmosság maximum .
79% ezeknek hiába magyarázod, befásultak már, mert mindig otthon vannak a gyerekkel és a gép elõtt ülnek.
Az hogy lehet, hogy egy férfi ne szedjen allergiagyógyszert, mert mi lesz vele, de egy nõ szedjen fogamzásgátlót mert a pasinak derogál a gumi. A két gyógyszer között csupán annyi a különbség a veszélyesség terén, hogy az allergia gyógyszertõl semmi bajom nem lett, a fogamzásgátlóba meg majdnem bele haltam...
De itt most baromira nem volt szó arról, hogy fuldoklik a macska meg a fiú is és melyiket húzná ki :D:D Én szõrallergiás vagyok, írtam is. Itt arról volt s, hogy egy fiú , akivel még együtt sem éltek, rögtön azzal kezdi, hogy tüntesse el a macskát ..de bocs a véleményem miatt, hogy leírtam a tényeket, én szedek allergiagyógyszert, és még élek .Lehet, hogy "csak" egy állat, de nem várom el, hogy megváljon tõle, hogyha tudom mennyire fontos neki 6 éve . A gyógyszer és a takarítás pont egy kompromisszum, vagy mint írtam, nálunk a hálóba nem jöhetnek a kutyák pl ez is az.Amirõl minden kapcsolat szól, kompromisszum és alkalmazkodás. Ez a "ne várd el, hogy gyógyszerezze magát élete végéig" duma meg elég mûmájer, 20 éve vagyok allergiás és nem haltam még meg.tudjátok ez erre van kitalálva. Én pl virágok, gazok nagy részére is az vagyok, akkor mondtam volna, hogy ne költözzünk zöld övezetbe , hanem a belvárosban vegyünk egy 50 nmes lyukat, mert én nem akarok orrot fújni nyaranta ???? (amit nem teszek a gyógyszer mellett egyébként , mégegyszer és utoljára leírom) . Mintha valami halálos kór lenne, úgy állította be a legtöbb ember . Ez csak sima nyavajgás és kész. Soha nem állítottam volna ilyen válazstás elé a páromét. A kérdezõé is tudta, hogy van macskája, ennyi. Csak simán [email protected] rá, hogy a másiknak fontos az az állat. Az meg nevetséges, hogy "gyerekkori trauma miatt" fél a macskáktól, egy felnõtt, értelmes ember .
Ja már ha itt tartunk te állapítottad meg rólam, hogy nem tudok kapcsolatokat teremteni holott nem is ismersz.. Akkor mirõl beszélsz? Elõbb olvasd el mit írtál elõzõleg, mert látom nehéz megjegyezni a dolgokat.
Remélem törlik a kérdést mert kezd megint undorító sárdobálásba átmenni a dolog. Az állatartók megint kezdik elvetni a sulykot a "kutyám többet ér a rohadt kölyködnél" kommentekkel.
Én is anya vagyok, számomra a gyermekeim a legfelsõbbrendû lények a világon. Nemhogy egy állattal egyenértékûek!!
Ez nem felsõbbrendûség, hanem egyszerûen ha fuldoklik a gyerekem meg a macskám egyszerre, akkor uram bocsá' de nem a macska után kapnék. Ha én ezért kevesebb, gonoszabb és állatkínzó vagyok, akkor sajnálom, ez van.
Szerintem nem is a kérdés feltevõje váltotta ki a vitát, csak sokan már azon fel voltak háborodva, ha valaki úgy dönt, hogy gazdit keres a macskának és nem a pasit teszi lapátra.
Nem olvastam végig csak az elejét, már ott a kulcsmondat: "ha talal neki olyan helyet ahol befogadjak es olyan szeretettel gondozzak es nevelik mint en akkor megvalok tole, de az utcara meg menhelyre nemfogom kitenni" Tudom hogy emberek vagyunk, de miért kell mindent visszájára forgatni és szabadon bugyogtatni a "jobbak vagyunk az állatoknál" életérzést?!! Nem azt mondta a nõ hogy a macskáját választja, hanem hogy megválik tõle ha találnak neki megfelelõ helyet. Ezt úgy hívják, hogy FELELÕS ÁLLATTARTÁS. Csak ilyen embernek kéne lennie, nem kövezni kéne õket...
Felesleges itt a macska kidobásáról beszélni, mert a sok hozzászóló közt egyetlen egy sem akadt, aki ezt a megoldást pártolta volna, úgyhogy ez a lehetõség még csak benne sem volt a pakliban. A vita csak arról volt, hogy mi a jobb megoldás: gyógyszerezés a srácnak, új gazdi a cicának, vagy eleve az egész kapcsolat halálra van ítélve, mert alapból nem illik össze a két ember.
18-as, ez így korrekt.
"Nekem mindig azok a vénlányok , egyedül élõ nõk jutnak az eszembe, akiknek senkijük nincs, se férjük, se gyerekük, ezért egy állatot tartanak társként." Azok nem a macska miatt lettek vénlányok. Nagyon sok férfiból lehet válogatni és lehet olyat találni, akinél nem kell választani, hogy macska vagy férfi. Mindenki saját belátása szerint választ, de emiatt senki sem fog örökre magára maradni. Majd jön másik, amelyikkel nem lesz ilyen gond. Sokkal nagyobb problémákkal, ötödik kerekekkel stb. találnak emberek párt maguknak, olyan esetben is, ahol nem is lehetséges, a kompromisszum, odaajándékozás, gyógyszerrel eltüntetés.
13-as, azért nem is lehet talán annyira csodálkozni. Amennyire rossz kapcsolatokat lehet látni manapság, én elhiszem, hogy sokan a háziállatukat is többre értékelik. De egy igazán komoly párkapcsolatban szerintem nem kérdés a választás. Azért nem mindig ilyen egyszerû a helyzet, más az, ha a párom csak hisztibõl nem akarja elfogadni a macskámat és más az, ha tényleg komoly allergiája van.
14. akárcsak a kérdésben szereplõ lány. mégis lehet rajta fröcsögni az embernél nincs viccesebb élõlény
Lehet fontosabb egy macska a pasimnál, a barátomnál, az aktuális partneremnél (ha lenne ilyenem), de a szerelmemnél, a társamnál, annál, aki mellett le akarom élni, meg akarom osztani az életemet, akivel meg akarok öregedni, aki gyerekét meg akarom szülni, nála nem. Ez nem azt jelenti, hogy kidobnám, vagy az utcára tenném az állatot, hanem ha kell a fél világot mozgósítanám, hogy jó gazdit találjak neki.
A kérdező hozzászólása: Itt most nem a macska hûségessége volt a kérdés. Én speciel a kutyákat jobban szeretem, de kutya esetében sem lenne kérdés a választás. Arra is gondoltam, hogy esetleg hajadon lányok adják a csak a macskám az elsõ válaszokat? Bár nekem van olyan vénlány ismerõsöm, akinek soha nem volt párkapcsolata, így ma ötvenesen egyedül él macskájával, kutyájával, együtt esznek, együtt alszanak....õ meg is mondta, nem szereti az embereket, csak az állatokat. De rá úgy néznek a szomszédok, mint egy csodabogárra, és csak macskás vénlánynak csúfolják a háta mögött, és kinevetik(: De ezek szerint ez nem olyan egyedi eset, mint én gondoltam...
Én tartottam macskát is és kutyát is. Tudom milyenek a macskák és nem csak "olvastam" róluk. (Szánalmas ez a kijelentés az egyik válaszolótól) Öntörvényû, maguknak való állatok. Én imádtam a macskámat, a seggét is kinyaltam, de õ semmi szeretet nem viszonzott. Az összes macska ilyen akit ismerek. Ez nem baj, nem hiba, õk ilyenek. Nem lettek olyan embercentrikusak, mint a kutyák. Szeresse az ember az állatot, de felháborítónak tartom, mikor valaki azt mondja, hogy még a tengerimalac is többet és egy gyereknél. (Az eredeti kérdésben ezt írta valaki). Aki így gondolkodik, az keressen olyan párt, aki szintén állatbolond és nem állítja ilyen borzalmas és megbocsájthatatlan kérdés elé mi szerint én (allergiától szenvedõ társ) vagy a macska.
Ez azért macskától is függ. Nekem nagyon sok macskám volt már, a születésemtõl fogva mindig is macska társaságom volt, nagyon szeretem õket. Nekem már volt néhányszor olyan macskám, aki bizony vetekedett ragaszkodásban a kutyákkal (kutyám is volt már egy pár és van is). Viszont tény, hogy sok olyan macskám is volt, akit hiába szelídítettem, soha nem lett igazán ragaszkodó. De ez nem változtat a véleményemen, hogy természetesen én is a páromat választanám ha muszáj lenne választani.
"Ezek gyönyörüszavak egy ANYA szájából!Gratulálok!" Na kezdõdik a "felsõbbrendûek vagyunk az állatoknál" Az én anyám kidobta a kutyát is, meg engem is. Na akkor most melyik is a jobb? :)
De miért kéne dönteni ? Ha allergiás vagy, igyis ugyis kell a gyógyszert szedni és ennyi. Ha a gyerekem olyan fiatal lenne (nem allergiás semmire egyébként) , hogy nem lehetne gyógyszerrel kezelni az allergiáját, akkor annyit tennék , hogy a kutyáknak egy melegebb kutyaházat összehoznánk a kertben, és a lakásba nem jönnének be . A párom régen a hálóba beengedte õket, abban kiegyeztünk, hogy az legyen tiltott terület mert ott sokkal nehezebb takarítani , de ennyi. Nem vártam el, hogy [email protected] ki õket az utcára, menhelyre, vagy ajándékozza el valakinek
32-es!"Egyszerûen úgy értettem, hogy ugyanolyan fontos az állat , mint a gyerekeim. Értük is aggódok ha betegek , törõdök velük, és felelõsnek érzem magam., Ezek gyönyörüszavak egy ANYA szájából!Gratulálok!
Ez az "ugyanolyan fontos az állat, mint a gyerekem" hozzáállás azért nekem érdekes, vagyis nem annyira értem. Most aki így érez, ha véletlenül valami olyan helyzetet hozna az élet, hogy az állata és a gyereke élete közt kellene dönteni, vacillálna? Egyébként én is nagyon szeretem az állatokat, imádom õket babusgatni, elkényeztetni és aggódok értük, ha betegek, teljesen összetörtem, mikor az egyik kutyám minden segítség ellenére elpusztult, de szerintem azért nem ugyanolyan, mint egy gyerek. De ez csak az én véleményem.
Figyi, ez oylan dolog, hogy abban a családban nem egyenértékû a kutya, hanem ÚGY BÁNNAK vele ( bár még az sem, mert nálnuk a gyerekek sem csinálnak amit akarnak , nem csak nõnek mint a gomba nevelés nélkül) . Nálunk jólneveltek a kutyák, engedelmességi vizsgáik vannak , és sokat foglalkozunk velük . Egyszerûen úgy értettem, hogy ugyanolyan fontos az állat , mint a gyerekeim. Értük is aggódok ha betegek , törõdök velük, és felelõsnek érzem magam.És nem hajítom ki mint egy zsák szemetet, se nem ajándékozom másnak , úgy ahogy a gyerekeimet se, semmi pénzért.És mástól sem várom el!
26-os teljesen korrekten megfogalmazta a lényeget. Egyébként pedig akik vitáznak a macskákon... ez olyan mint hogy létezik-e Isten vagy sem :D Én mindkét oldalról láttam példát. A nagymamám szomszédjában meghalt az idõs néni, valahol úton. Tehát nem ment haza. A macskája 2 hetet! ült a kapuban, nem evett, nem ivott, utána is halt szegény. A saját befogadott macskám nem volt hajlandó velem költözni albérletbõl albérletbe, lehúzta az összes bõrt a kezemrõl amikor fel akartam venni a földrõl. Pedig elõtte hozzám volt nõve. Õ úgy gondolta, jobb neki ott ahol eddig élt mintsem velem jöjjön. Erõsen macskafüggõ a dolog, azt hadd döntse el mindenki hogy az õ saját macskája melyik csoportba tartozik. Akinek pedig nincsen saját macskája, az ne hirdessen ítéletet mások felett :)
Már nem utolsó azóta, elnézést.
Utolsó, egyetértek veled is. Akkor lettek ellenérzéseim az "állat egyenértékû a gyerekünkkel" hozzáállással szemben, mikor egyik ismerõsünk kutyája megsebesítette a másfél éves gyerekemet és annyival elintézte, "jaj ne haragudjatok, nem gondoltuk, hogy ebbõl baj lehet, nálunk a kutya azt csinál amit akar, hiszen olyan mintha a kisbabánk lenne". Na, én imádom a kutyákat de ez kiverte a biztosítékot.
ja és mélységesen meg is vetem, aki mindenféle mondvacsinált indokkal lapátra teszi a kutyáját vagy a macskáját. Azért az allergiával lehet együtt élni, nekem ne mondja senki, hogy nem, pedig én rnegeteg dologra vagyok az ...és mint mondtam, semmi bajom nincs. Mondjuk takarítani kell minden nap és szedni az antihisztamint, ennyi .Én ezt cisnálom évek óta, nem pusztulok bele délután 15 perc porszívózásba . Szerintem ez csak egy hiszti a srác részérõl, és ennyi . Ennél sokkal súlyosabb problémák is vannak az életben, minthogy allergiagyógyszert kell szedni . Ami mellesleg nem méreg .
A kérdező hozzászólása: Én már nem mai gyerek vagyok, családom, unokám is van, de egyszerûen el se tudnék olyat képzelni, hogy egy állat fontosabb legyen számomra akár a férjemnél, akár a gyerekeimnél...pedig szeretem az állatokat, sõt gyerekkoromban macskám is volt, állandóan simogattam, szeretgettem, de még csak eszembe sem jutott volna pl. a szüleim elé helyezni.

Hogy lehet egy kutyát és egy macskát összeszoktatni?

Van egy 6hónapos Yorkshir terrierem és most kaptam melé egy 4hónapos cicát. Ha a macska meglátja a kutyát akor fuj, morog.Viszont a kutya nem is figyel a macskára!

Legjobb válasz: Nem éppen válasz a kérdésre, nekem is inkább kérdésem lenne. De talán , ha megbeszéljük a tapasztalatainkat, lehet hogy megyünk valamire az összeszoktatásban. Azt szeretném kérdezni, sikerült-e már összeszoktatni a kutyust és a macsekot. Nekem ugyanis, most aktuális ez a kérdés, ráadásul nem is fiatal állatokról van szó. Két hete van egy lakásban a kutyus és a macsek, de még nem barátkoztak össze. A kutyust nem érdekli a macsek, illetve nem bántja, a cica visszont nagyon fél, elbújt a lakás legtávolabbi szobájába és csak ott hajlandó lenni, illetve onnan lesegeti a kutyust. kÖSZÖNETTEL: ALICE

Nem éppen válasz a kérdésre, nekem is inkább kérdésem lenne. De talán , ha megbeszéljük a tapasztalatainkat, lehet hogy megyünk valamire az összeszoktatásban. Azt szeretném kérdezni, sikerült-e már összeszoktatni a kutyust és a macsekot. Nekem ugyanis, most aktuális ez a kérdés, ráadásul nem is fiatal állatokról van szó. Két hete van egy lakásban a kutyus és a macsek, de még nem barátkoztak össze. A kutyust nem érdekli a macsek, illetve nem bántja, a cica visszont nagyon fél, elbújt a lakás legtávolabbi szobájába és csak ott hajlandó lenni, illetve onnan lesegeti a kutyust. kÖSZÖNETTEL: ALICE
Ha a kutya nem kergeti a macskát, akkor nincs gond. Ha bántani akarná, akkor már nem élne a macsek. Összeszoktatni? Hm... Nem igazán értem ebben a vonatkozásban. Azt akarjátok, hogy egymáson fekve aludjanak, vagy mi? A macska idõvel meg fogja szokni a kutyát, nem fog fújni rá, de ha már ennyi idõsen fúj, akkor késõbb is nagy ívben el fogja kerülni. Ha lakásban vannak, akkor a zárt hely miatt elõfordulhat, hogy még össze is ölelkeznek, annyira megszokják egymást, egyébként nem valószínû. Kicsi koruktól kellene az ilyet elkezdeni.

Honnan lehet tudni, hogy egy macska fiú vagy lány?

Legjobb válasz: Ez egy egyszerû kérdés. Hátulról nézve, ha a macska végbélnyílása alatt közvetenül, szorosan alatta van a hüvelynyílás akkor nõstény a macska. Ha távolabb van (kifejlett macskánál ez kb. 3 cm) a nyílás, kandúroknál persze pénisz és ha kis bõrduzzanatok is vannak(herezacskó)akkor kandúr lesz.

Ez egy egyszerû kérdés. Hátulról nézve, ha a macska végbélnyílása alatt közvetenül, szorosan alatta van a hüvelynyílás akkor nõstény a macska. Ha távolabb van (kifejlett macskánál ez kb. 3 cm) a nyílás, kandúroknál persze pénisz és ha kis bõrduzzanatok is vannak(herezacskó)akkor kandúr lesz.
Bocsi, az elõttem szólónak, lerövidítem! A lányoknak nincs a fenekük alatt két golyó, de a fiúnak van!!

Hogyan lehet megakadályozni, hogy egy macska kitúrja a házából a kutyám?

Az egyik cicám beköltözött a kutyaházba, a kutya (foxi) pedig hagyja, képes inkább a kövön aludni. Persze ha kizavarom a macskát, rögtön bemegy, de saját magától nem zavarja ki onnan. Mit lehet tenni? A macskának lenne hová mennie, a garázsban van nekik kialakítva egy csomó alvóhely, és a házba is bejöhetnek. Neki mégis a kutyaház kell. Létezik, hogy egy kutya tartson egy macskától?

Legjobb válasz: A mi kutyánkat is letaszította a macska a helyéröl :D A kutya új helyet keresett, bár nálunk bent voltak a lakásban, de a macskának is a fotel kellett :D

A mi kutyánkat is letaszította a macska a helyéröl :D A kutya új helyet keresett, bár nálunk bent voltak a lakásban, de a macskának is a fotel kellett :D
Ha a kutya nem küzd meg a helyéért akkor te nem nagyon tudsz mit tenni, legfeljebb kiteszel még egy ólat és bemegy abba amelyikben nincs éppen a macska. :)
Hát a cica a domináns azt hiszem.. :D
A kérdező hozzászólása: Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy veszek a macskának is egy ólat. Nézegettem a neten, ugyanannyiért, mint amennyi a kutyaház volt (25000 Ft), macskának tetõteraszos "villát" árulnak. :)
nézd.. ha a kutya akkora balfék, hogy beengedi a macskát..
A kérdező hozzászólása: Elismerem, hogy balfék, de mi lesz vele télen? Mégsem mehetünk ki óránként, hogy megnézzük, ki van a kutyaházban! Azt hiszem, kénytelen leszek venni még egyet. Sajnos a macska fél tõle, ha közeledik, fúj rá, attól meg a kutya fél, pedig ketten is simán elférnének a házban.
Ha a kutya hagyja, akkor nem lehet megakadályozni. Egyébként: A macskát beengeded, a kis foxit meg nem? Ha a macska kimegy a kutya házba, akkor nyílván nem teljesen szoba cica, és akkor a kapunk kívülre is kimegy. Behordhat egy csomó bacit meg fertõzést. Gyerekkoromban nekünk az így tartott macska hozott betegséget a kutyára. Engedd már be azt a szerencsétlen kiskutyát is télen. Nekünk is kertes ház van, tartok egy törölközõt az ajtóban és ha kint sár van akkor házba lépés elõtt mancs törlés van.
A kérdező hozzászólása: Alhatna a kutya a házban, nekünk is ez lenne a legegyszerûbb, helye is van bent, de nem akar. Kétévesen fogadtuk be, az elõzõ gazdájánál kinti kutya volt, valószínûleg megszokta a kinti alvást. Napközben elvan idebent, de amint este elálmosodik, odaáll a bejárati ajtóhoz, hogy engedjük ki. Szereti a házát. Ezért is csodálkozom, hogy nem zavarja ki a macskát. Most is mi zavartuk ki, õ csak bátortalanul nézegetett be a foglalt ólba. Miután kiszaladt a macska, már õ is vakkantott utána párat felháborodva, de egyedül nem merte kizavarni onnan.
Azt próbáltad már, hogy az esti pisi után behívod és simized amíg elalszik? Vagy egyszerüen nem engeded ki. Akkor keres magának helyet bent és ha elég álmos lesz majd oda telepedik. Egy idõ után (fõleg télen) rájön majd, hogy bent jobb neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!