Találatok a következő kifejezésre: Egy müvi után (10 db)

Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)

Missed AB után mekkora a meddőség esélye? Ugyanannyira nagy, mint egy művi terhességmegszakítás után? És mennyire fejlett egy 5-6 hetes baba?

24 éves vagyok és sajnos az els? terhességem nem maradt meg. A m?vi befejezés pedig ugyanúgy zajlott technikailag, mint egy abortusz. F?ként abortuszos fórumokat találtam és ott azt látom, hogy elég nagy az esélye a medd?ségnek, annak, hogy ne lehessen többé gyerekem. A másik dolog pedig ami nagyon szíven ütött, hogy különböz? képeke és videókat láttam belinkelve és sokan írják, hogy egy ekkora embriónak már mindene megvan. Az orvos pedig nekem azt mondta, hogy még csak a petezsák látszott, az embrió még fél centi sem volt... Csak azért mondta, hogy megnyugtasson? Bocsánat a nagy összevisszaságért, de eddig nem gondoltam erre a történetre annyira tragikusan, de most az olvasottak eléggé felkavartak...

Legjobb válasz: Annyiban másabb egy missed ab, h gyakorlatilag egy élettelen embriót szednek ki, neki nem fáj semmije már. Az h ez mennyire veszélyes....? Hát figyelj, ha jól csinálja a doki (és miért ne csinálná, neki is érdeke)egy missed ab. (vagy abortusz) után még nem akkora a meddõség esélye. Minél több alkalom van, annál rizikósabb. Egy 5-6 hetes embriónak még nincs meg mindene, még kisbaba formája sincs, az kb. a 11-12. héten alakul ki.

Annyiban másabb egy missed ab, h gyakorlatilag egy élettelen embriót szednek ki, neki nem fáj semmije már. Az h ez mennyire veszélyes....? Hát figyelj, ha jól csinálja a doki (és miért ne csinálná, neki is érdeke)egy missed ab. (vagy abortusz) után még nem akkora a meddõség esélye. Minél több alkalom van, annál rizikósabb. Egy 5-6 hetes embriónak még nincs meg mindene, még kisbaba formája sincs, az kb. a 11-12. héten alakul ki.
Szia, volt missed AB-m, szintén a 6.héten, tapasztalatból beszélek tehát, és csak nyugtatni tudlak! Azóta csodaszép, egészséges kislányunk született...Missed AB-ra rá kb 8 hónapra estem teherbe...õ már megmaradt....:) Ne izgulj emiatt!!!Ahogy az elõttem szóló írta 6 hetesen nincs még meg mindene korántsem... Pajzsmirigy értéket néztek nálad? Mert nekem amiatt ment el az elsõ...
Szia! Szerintem ne ilyenekkel foglalkozzál. A meddõség esélye elég kicsi a missed ab után. Gondolj csak bele, miért is lennél meddõ egy kaparás után? Ha a mûtét során komplikáció lép fel, az már jelenthet a késõbbiekben problémákat, de a valószínûsége kicsi. Nekem is volt 1 missed ab-om. A mûtét közben kilyukadt a méhem, felvágták a hasamat és összevarrták. Nagyon szenvedtem, piszkosul fájt. De még ezek után is, 3, 5 hónap múlva, az elsõ próbálkozásra megfogant a kislányom.
Igen, ugyanolyanok az esélyek, mint a "sima" abortusznál. De gyakorlatilag nagyon kicsi az esély a meddõvé válásra, csak az abortuszosokat szokták ezzel riogatni. Az, hogy hogy nézett ki a baba, attól függ, hogy mikor halt el. Lehet, hogy már sokkal korábban elhalt, csak késõbb vették észre (nálam ez volt). De igazából teljesen mindegy, hogy hogy nézett ki, ezen ne agyalj már. Megerõsítésként egy példa: nekem a missed ab utáni második hónapban sikerült ismét teherbe esnem és most van egy gyönyörû 8 hónapos kisfiam.
Szia! Ezzel csak az abortuszellenesek riogatják a népet. Ezúton is gratulálok nekik, marhára elérték a céljukat. Valóban még csak petezsákról beszélhetünk 5 hetesen. A meddõség pedig nagyon nagyon ritka. Fõleg a mai technikákkal. Azért sokat fejlõdött az orvostudomány, nem lesz semmi baj.
Tényleg csak petezsák van ilyenkor. Sokan emiatt kb 8 hetesen mennek csak el az elsõ nõgyógyászati vizsgálatra. Sokan csak annyit érzékelnek egy 4-5 hetes terhességbõl, hogy késik a menstruáció. Nyugodj meg, próbáld meg feldolgozni, elgyászolni, és ha letelik a várakozási idõ, amit az orvos mondott, kezdjetek el újra próbálkozni, egy újabb baba gyógyír lesz a lelkednek!

Egy gyerek után lehet kérni, hogy művi úton meddővé tegyenek? Ha igen, mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Gyerek nélkül is lehet kérni, az már más, hogy van orvos, aki nem vállalja.

Gyerek nélkül is lehet kérni, az már más, hogy van orvos, aki nem vállalja.
Mar jópár eve meg volt a törvény módosítás, ma mar bárki kérheti 18 év felett, mindegy, hogy van e gyereke.
A testvérem feleségét három gyerek után meddõvé tették, azt hiszem ez az alsó határ.Az eljárás ingyen volt.Biztos, hogy nem akarsz több utódot?
3 gyermek után tesznek meddôvé csak és ingyenesen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem szeretnék több gyereket, igazából egyet sem akartam, de így alakult és így most pont jó is. :) Ezért gondoltam, hogy megmûttetném magam. Esetleg aki átesett már ilyenen, megírhatná a történteket.
Ahogy mondták is: 18 év felett megkötés nélkül lehet kérni a meddõvé tételt. Kórházanként változó a tarifája a mûtétnek, szóval érdemes pár helyre telefonálni, hogy egyáltalán vállalják-e a mûtétet és ha igen, mennyiért. Ha egészségügyi oka lenne, akkor természetesen ingyenes a mûtét.
így van. úgy tudom, h nagyságrendileg 50-70 ezer Ft körül mozog, de nyilván az adott helyen kell rákérdezned és az lesz a mérvadó, amit õk mondanak
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

Egy müvi vetélés után hány hétre kell megjönni a menstruációnak?

Két hete történt, de úgy érzem, hogy hamarosan megjön.Mennyit kell várnom még a következ? próbálkozásig?? Elöre is köszönöm!!

Legjobb válasz: Nekem 6 hétre a mûtét után jött meg az elsõ rendes vérzésem, de az orvos szerint 6 hétig nem is ajánltos szexuális életet élni.

Nekem 6 hétre a mûtét után jött meg az elsõ rendes vérzésem, de az orvos szerint 6 hétig nem is ajánltos szexuális életet élni.
5-6 hétre kábé. Nekem azt mondta a doki, hogy két menszeszt kell várni, és lehet újra próbálkozni.
Nekem pont 28 napra jött meg a menstruációm és rendesen volt 4 napig. Én pont akkor mentem vissza a dokihoz amikor megjött és azt mondta hogy mostantól szexelhetünk de 3-4 hónapot várjunk a próbálkozással.Azt is mondta ha véletlen mégis összejön a baba nem gond mert a tested tudja hogy akarja-e vagy nem.Sok szerencsét kívánok!!
Szia! Nekem 36 napra jött meg utána.

14 éve élek házasságban a férjemmel. Művi úton lett két szép gyermekem.13 éve 3 havonta szeretkeztünk 2008-ig. Ma már sehogy sem működik . Szerelmes lettem egy n. közeli ismerősbe 10 hónapja. Mit tegyek?

A férjem nem akar válni,továbbá is színleli a tökéletes házasságot.Én már ezt nem akarom.Sajnálatból nem válok el !Úgy szeretem mint a testvéremet, mindent megkapok, kivéve azt!Azt mondja beteg...vagy hozzuk helyre.DE MIT?, amikor már 13 éve nem megy.Átnéz rajtam,nem kíván,MINDIG ÉN KEZDEMÉNYEZTEM!MOST MÁR KÉSÕ:szerelmes vagyok!

Legjobb válasz: válj és legyél boldog egy másik pasival és a gyerekekkel együtt. Ha a másik is be válallja a gyerekeket akkor sok sikert a boldogságotokhoz!

válj és legyél boldog egy másik pasival és a gyerekekkel együtt. Ha a másik is be válallja a gyerekeket akkor sok sikert a boldogságotokhoz!
paraszt.. mûvi úton gyerek: mesterséges megtermékenyítés (LOMBIK BÉBI)
mennyire tipikus szal van két gyerek, apuka nem olyan mint volt, mehet isten hirével max a ház kell tõle meg a kocsi, meg fizesse a gyerektartást az hogy a gyerekekhez netán neki is köze van, meg nevelte õket veled együtt az nem számít, a pasi fogyasztói cikk, ha nem kell már, lecseréljük a nõ összepakol, volt gyerek nincs gyerek, mehetsz fiam a híd ála no ezért nem lettem én házas mind a mai napig ha nem volt jó vele, akkor miért nem 13 éve váltatok el, a gyerekek elõtt? ver a férjed? iszik? kocsmázik? elszórja minden pénzét? k*rvázik? veri a gyerekeket? nem dolgozik? igen? akkor válj el. ha nem, becsüld meg, ezt hozta neked a sors. valamiért csak együtt maradtál vele 13 évig. ha nem kapod meg a szexet tõle, akkor keresd máshol, de ne a férjedet okold, már bocsánat. egyébként is, a szex nem minden. a házasság meg kompromisszumok, lemondások sorozata. de ezt azt hiszem nem kell ecseteljem neked. a férjed miért tartott ki melett ennyi idõn át? ne mond hogy lustaságból, mert csak magadat cspod be. költözz haza anyukádhoz pár hétre, gondolkodjatok. a gyerekek a legrosszabb idõszakukban vannak, nagyon meg fogják sinyleni az egészet. kérdés ki és mi a fontosabb.
És miért nincs sex? Nem lehet, hogy te változtál meg? Nem híztál el a szülés óta? Lehet te nem adsz magadra, és ezt õ is látja, változtass elõször te, mert úgy látom neked nem jó, ahogy most van, akkor változtass! Ha az ez sem megy, akkor keress más megoldást. De ne egybõl a másik legyen hibás mindenért!
13 évig türted h 3havonta legyen szex akor te is hibás vagy. miért nem vesztek potemixet? nem lehet h a párod azért nem dönt ágynak mert fél h nem tud teljesíteni? és csak azért mert nincs szex képes lennél elhagyni 14 év után 2 gyerekkel (!!!!) és egyáltalán h alakulhat ki az a helyzet h beleszeret egy családanya aki sokat tett azért h gyereke legyen (lobik bébi) beleszeret egy másik férfibe??? mit mondasz a gyerekeidnek "kicsikéim anya és apa elválnak mert anyának több szex kell???"
egyetértek, ne szevedj emiatt, nemhinném h megérdemelnéd. igazából ez télleg a férjed hibája, eleve nemkellett volna hagyni h 3 havonta legyen csak szex. ha ígybánik veled, h sosem kezdeményez, átnéz rajtad, ne csodálkozzon h eztörtént veled, hiszen így képtelenség nõnek érezni magadat. és ez fontos, h egy nõ mindig nõnek tudja érezni magát egy kapcsolatban és ebben nagy szerepe van a párjának is. sztem nelégy boldogtalan, válaszd azt akibe szerelmes vagy, .
ott elbasztátok, h csak 3 havinta dugtatok meg mi az, h mûvi úton lett gyerek?

Nemrég volt egy művi vetélésem, sajnos. Azt mondta a dokim, hogy az első mensruáció után már lehet próbálkozni egy újabb bébivel. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia. Nekem egyszer de az spontán vetélés volt, fél év múlva jött össze a baba aki már lassan 6 éves. Én azt gondolom hogy legalább ennyi kell mert a szervezetednek is regenálódnia kell.

Szia. Nekem egyszer de az spontán vetélés volt, fél év múlva jött össze a baba aki már lassan 6 éves. Én azt gondolom hogy legalább ennyi kell mert a szervezetednek is regenálódnia kell.
Az elsõ menzesz szokott a támpont lenni, ami lehet, hogy 6-8 hét múlva jön csak. Ha nagyon szeretnétek majd, lehet utána, de pár hónapot érdemes várni szerintem a lelkiek miatt is...
Valaki egyszer azt írta, és látok benne igazat, hogy a baba úgysem tapad meg, ha a szervezteted még nem állkészen egy újabb terhességre. De én is inkább várnék pár hónapot, hogy a szervezet és a lelked is kicsit regenerálódjon.
A sógornõmnek is így ment el a baba, vagyis nem ment el, így megmûtötték június elején. Az orvos azt mondta neki, hogy szedjen vitamint, várjanak 3 hónapot, majd újra próbálkozhatnak, amit betartva most ismét terhes, 11 hetes, és eddig nincs semmi baj. Én ezt kívánom Neked is! Amíg nem rázódsz helyre lelkileg és testileg, addig nem jön a baba sem, õ érzi, hogy mikor álltok ismét készen az õ jövetelére. Drukkolok, sok sikert!
Nekem mûvi vetélés után, a rendszeres próbálkozás ellenére is csak bõ 1 év elmúltával sikerült teherbe esni, amikor már épp lemondtam róla, hogy úgysem jön össze. De most 13 hetes vagyok. Igaz, hogy nem problémamentes a terhességem, de bízom benne, hogy sikerül egészséges babát szülnöm. Drukkoljatok nekem.

Mennyibe kerül egy németjuhász szuka művi úton meddővé tétele, és mennyi idős kortól végzi ezt el az állatorvos?

Legjobb válasz: Kb 6 hónapos kortól szoktak ivartalanítani, az ár minden orvosnál más általában a kutya súlya alapján számolnak. Nézz utánna ivartalanítási akcióknak és kérdezõsködj állatorvosoknál. Van aki azt ajánlja hogy várd meg az elsõ tüzelést de szerintem nem kell megvárni.

Kb 6 hónapos kortól szoktak ivartalanítani, az ár minden orvosnál más általában a kutya súlya alapján számolnak. Nézz utánna ivartalanítási akcióknak és kérdezõsködj állatorvosoknál. Van aki azt ajánlja hogy várd meg az elsõ tüzelést de szerintem nem kell megvárni.
Nekünk a skót juhászunkat 5 hónapos korában ivartalanították. Dokifüggõ az ár, általában 20ezer körül szokott lenni. Vannak akciók is pl. a Zöld Zebránál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Egy hete elvesztettem a babamat amit muvi uton fejeztek be. Mikkor lehet utana eloszor szeretkezni?

Legjobb válasz: Orvosonként más,de 4-6 hetet szoktak javasolni a mentességre,hogy regenerálódjon minden odabenn.Ez a továbbiak miatt fontos.Sajnálom.

Orvosonként más, de 4-6 hetet szoktak javasolni a mentességre, hogy regenerálódjon minden odabenn.Ez a továbbiak miatt fontos.Sajnálom.
Dokitól kellene megkérdezni....
PA, Én is nemrég estem át a mûtéten sajnos. Mi 1, 5 hetet hagytunk ki. nincs semmi bajom, minden teljesen rendben van azóta is!!! Szerintem durva a 4-6 hét, kérdeztem a dokimat és azt mondta 2 hét és minden a régi!
sajnos nekem is volt benn részem. Az én orvosom a következõ mensit mondta, hogy várjuk ki, nehogy valami fertõzést kapjak. Akár hogy is nézzük ez egy "mûtét", és meg kell gyógyulni teljesen, különben egy fertõzés komoly gondokat okozhat!!! Nem ér ennyit.Legalábbis nekem nem ért, és jól tettem. A párod is meg fogja érteni hidd el.Neki is fontos a te egészséged!
szerintem érezni fogod, de 3-4hetet várnék.pontosan a fertõzések miatt.ráadásul ilyenkor gyakori a vérzés, ahogyan tisztul a szervezeted...
Részvétem.:( Hat hetet szoktak mondani, szerintem bírd ki, inkább több legyen, mint kevesebb, nehogy baj legyen.
Pa, Fertõzések miatt van az óvszer.....

14 éve élek házasságban a férjemmel. Művi úton lett két szép gyermekem.13 éve 3 havonta szeretkeztünk 2008-ig. Ma már sehogy sem működik . Szerelmes lettem egy n. közeli ismerősbe 10 hónapja. Mit tegyek?

A férjem nem akar válni,továbbá is színleli a tökéletes házasságot.Én már ezt nem akarom.Sajnálatból nem válok el !Úgy szeretem mint a testvéremet, mindent megkapok, kivéve azt!Azt mondja beteg...vagy hozzuk helyre.DE MIT?, amikor már 13 éve nem megy.Átnéz rajtam,nem kíván,MINDIG ÉN KEZDEMÉNYEZTEM!MOST MÁR KÉSÕ:szerelmes vagyok!

Legjobb válasz: hát így leírtad egyértelmûen h mi a szitu, te szerelmes és vagy, és már nemmegy tovább vele. hát akkor tudod te h mit kéne csinálnod. elválni. a szerelem nagyobb dolog mint a szeretet, és hiába szereted úgy mint a testvéred, õ nem a testvéred. ne akadályozd a saját boldogságodat.

hát így leírtad egyértelmûen h mi a szitu, te szerelmes és vagy, és már nemmegy tovább vele. hát akkor tudod te h mit kéne csinálnod. elválni. a szerelem nagyobb dolog mint a szeretet, és hiába szereted úgy mint a testvéred, õ nem a testvéred. ne akadályozd a saját boldogságodat.
Nem értem : 14 évvel ezelõtt nem tûnt fel, hogy nem érdekli a szex?... Általában az esküvõ elõtt évekig járnak a párok, azalatt elég jól megismerhetõ a másik, a szexet is kipróbálja mindenki, hogy összeillenek-e... Azért már az együttjárásnál is feltûnik, hogy a 3 havi szex elég kevés. Nem? Arra is gondolj, hogy az a közeli ismerõs lehet jó az ágyban, de mi lesz, ha lepasszol 3 hónap múlva? Akkor se férj, se barát... :[ Lehet, a férjednek valami betegsége van, amit lehetne kezelni, ha orvoshoz fordulnátok, manapság többféle tabletta is kapható (Viagra, Cialis, stb.) amitõl még a halottak farka is feláll! :D Nem érné meg jobban ennek a lehetõségnek utána menni és inkább õmellette maradni, aki kitartó és megbízható házastárs amúgy? A gyerekeknek sem mindegy, hogy egy idegent teszel a nyakukra (aki soha nem szereti majd õket úgy, mint a saját apjuk)...

Egyre nehezebben tolerálom. Művi vetélés után miért állok helyre ilyen nehezen?

Rendben megjött a mens., viszont lett cisztám, ami elmúlt szerencsére, viszont állandóan barnás folyásom van(!). Az azóta elmúlt 2 hónap alatt ha 1-1 hétig nem volt ilyen jelleg? panaszom.

Legjobb válasz: Szia! Lehet hormonális probléma is.De elõfordul,hogy a lelki fájdalmaid mutatkoznak meg ezekben a tünetekben.Magamból kiindulva tudok csak neked tanácsot adni.Nekem is nem rég volt egy vetélésem 11 hetes volt a Picur.Mûvi befejezéssel. Azt hiszem,hogy lelkileg jobban megvisel minket ez az egész és valahol ki is ütközik.Ezért kell minél elõbb lábra állni, és elõre nézni.Hisz testi elváltozást nálad sem talált az orvos.Lelki okai lehetnek. Légy erõs, és arra gondolj, hogy küldi majd hozzátok a kistestvérét. Kitartás!-és sok sikert kivánok!

Szia! Lehet hormonális probléma is.De elõfordul, hogy a lelki fájdalmaid mutatkoznak meg ezekben a tünetekben.Magamból kiindulva tudok csak neked tanácsot adni.Nekem is nem rég volt egy vetélésem 11 hetes volt a Picur.Mûvi befejezéssel. Azt hiszem, hogy lelkileg jobban megvisel minket ez az egész és valahol ki is ütközik.Ezért kell minél elõbb lábra állni, és elõre nézni.Hisz testi elváltozást nálad sem talált az orvos.Lelki okai lehetnek. Légy erõs, és arra gondolj, hogy küldi majd hozzátok a kistestvérét. Kitartás!-és sok sikert kivánok!
Szia! Nekem is volt sajna missed ab mûtétem, mert elhalt a terhesség ... nehezen jöttem helyre én is (elég sokáig vérezgettem és a mensi után sokáig barnázgattam) ... ez ment 2-3 hónapig. A hasam alja is gyakran volt fura, úgy értem, mint amikor tágult a méh...olyan bizsergõs. Ez az egy még most is megvan, pedig január elején volt a mûtét!! A hormonok csinálhatják! A dokim szerint (aki megvizsgált kézzel is, UH-val is) ez nem gond, mindenkinek máshogy reagál a szervezete! Nem lát semmilyen eltérést és zöld utat adott a babához, az majd helyrehoz :-) Bár azóta hála az égnek az utolsó ciklusomnál minden rendben zajlott ... már újra próbálkozunk! Én gyógyteákat iszom és gyakran gondolok arra, milyen jó lenne újra babát várni ... eszembe jut a boldogság és ez ad erõt és szerintem segített is, hogy egészségügyileg helyre jöjjek!!! Igyál mindennap 1-2 csésze palástfûteát az egész ciklus alatt, az kifejezetten a nõi bajokra van és erõsíti a méhet, rendbe szedi a nõi szerveket!!! Jó egészséget és egy egészséges kisbabát kívánok!!! :-)
Nem vagy egydul ezzel a gondal. Nekem decemberben volt egy 8 hetes vetelesem es a testem most allt vissza normalis allapotba. Eddig volt koztes verzesem, barnazgatas, 17 napos ciklus es egy 42 napos ciklus. Vizsgalatokon minden rendben, semmit sem talaltak. Januartol kaptunk szabad utat es azota nem estem teherbe. A doki azt mondta, hogy sajnos van ilyen, nem mindenkinek all keszen a teste egy honap mulva a veteles utan es mindez annak a jele. Most en is rendben jottem es eloszor erzem ugy, hogy tenleg normalis volt a ciklusom, normalis verzessel ahogy emlekeztem ra. Nekem nem mondtak, hogy barmi gondom lenne hormonalisan de ez is mindenkinel valtozo lehet. Kitartast kivanok neked, ne szomorkodj csak adj idot a testednek. Mindenkit mashogy visel meg fizikalisan is a dolog nem csak lelkileg. :(
Szia! 2. vagyok ... az lemaradt, hogy egy teljes körû laborvizsgálatot is csináltattam, ahol minden eredményem jó lett. A doki javasolta is a próbálkozást, mondván, hogy babavállalásra nagyon is alkalmas most a szervezetem az eredmények láttán!!! Próbálj meg nem nagy jelentõséget tulajdonítani a barna folyásnak ... mondom, nekem is volt, de igyekeztem minden mással foglalkozni, most meg várom, h újra legyen pocaklakóm ;-) Vigyázz Magadra!
Szia! Amig nem rendezed a lelkeddel a veszteséget, sajnos nagyon nehezen fogsz helyrejönni.Nekem már lassan fél éve történt a dolog, az elsõ 3 hóban mindig sirtam.Most más dolgokkal kezdtem el foglalkozni, de sose felejtek! Nálam is igy volt, mint nálad, a dokim azt mondta, hogy változtatnom kell, különben a testem sinyli meg.Még azóta se lettem terhes.Most bizakodom!Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!