Találatok a következő kifejezésre: Egy lakásban 4 éves (12 db)

nem, mert nekem még egy kocsim sincs.
Nem jogos. Keress olyan lányt, akinek nem számítanak ezek a dolgok.
Van autód, ami nem régi, van albérleted, ahol lakhatsz...mi kell még? Ha ezeket fent tudod tartani, akkor nem lehet olyan nagyon rossz fizud. És amúgy sem ez számít. Ha valaki szeret, akkor pénz nélkül is fog. (Persze nem plázacicára kell gondolni)
Azért nem akarsz párt keresni, mert történetesen senkinek sem kellesz és így magyarázod meg magadnak. Zseniális.
Van melód majdnem új autód (nekem 20+éves!) van hol laknod. Nem is rossz. Amúgy meg ha van valakid könnyebben boldogultok, pl könnyebb lakást venni. Szóval nem jogos.
ezt má kérdezted
Áhá. Van fiatal kocsid. Van hol laknod. Mellébeszélsz, azért nem akarsz csaj, mert rondának érzed magad.
Ha szégyelled az albid, akkor legalább fest le a falakat báz és tart tisztaságot!Frissen mosott ágynemû és finom étel, ital, tiszta wc, tiszta kád és voálá bármelyik nõnek ez megfelelne.
Ugye te is erzed, hogy a kerdesed kisse ertelmetlen:) Van allasod, van hol elned. Szerintem azt kene tisztaznod magadban, honnan fuj valojaban a szel. Marmint mi az oka a haritasnak, kifogas keresesnek. Ui.a mocsarba lehuzas nagyon nem itt kezdodik.

Hogyan taníthatnék meg egy 4 éves vizslát, hogy a lakásban ne jelölgessen? Illetve hogyan taníthatom meg játszani?

Legjobb válasz: Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?

Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?
http://kutyasutogo.com vedd fel vele a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Persze, rászólok, ha látom! :) Ivartalanítva mindenképp lesz, mert szeretném örökbe fogadni( most csak ideiglenesbe van itt ), és azt csak ivartalanítás után lehet. Szerintem igaza van az utolsónak, és ez nem csak dominancia kérdés, hiszen, ha nem tudja, hogy nem helyes amit tesz, akkor csinálni fogja :)
bocs...http://kutyasuttogo.com-ez a jó cím! nekem sokat segített!
nahh mostmár énis elolvasom h miez a suttogos izé mert már annyian ajánlják
Semmi, csak egy CM utánzó :)
A kérdező hozzászólása: Tudjátok mit nem értek még? Ugye van a vizsin kívül 2 kuttyom. És valamiért folyton a 4 hónapos kölyköt próbálja ledominálni, nem az ivarérett kant. Ez miért lehet?
Pontosan a bizonytalansága miatt. Nekem is van egy ideiglenesem most, aki eleinte hatalmas nulla volt a sétáltatós falkánkban, mindenkinek behódolt. Sose feltételeztem róla, hogy képes agresszióra. Aztán ahogy elkezdett nyílni a csipája, elkezdte azt csinálni, hogy beterrorizálgatta a félõsebb kutyákat, nemre való tekintet nélkül. Gond nélkül kijön a saját nemébõl egy domináns, de legalábbis stabil kutyával, míg ha van egy ellenkezõ nemû de félõs, azt simán terrorizálja. Nem megy neki, csak morogja, ugatja, ijesztgeti. Így próbál pozíció pontokat szerezni, mert a vele egy habitusúakkal nem mert packázni. Mondjuk az enyém szerencsére a kölyöket védi, õket nem szokta szivatni. De ahogy talál egy félõset, aki nyilvánvalóan behódol neki, azon rögtön elkezd példát statuálni.
A kérdező hozzászólása: Nálunk fellöki a kicsit, ráfekszik, és "megszexuálja". Persze nem hagyom, de nonstop ügyelet kell, mert ahogy elfordulok, elkezdi. Pedig annyira jámbor, a cicákkal együtt alszik :)
Ha nem tudja, hogy nem örülsz neki, ha jelöl, akkor tökmindegy ki a fõnök. Szerintem csináld ugyanazt, amit a szobatisztaságra szoktatásnál szokás. Legyél vele sokat, és ha jó helyen jelöl, dícsérd meg, ha rossz helyen, akkor fejezd ki a rosszallásod. Egy idõ után kiismered, és észreveszed mikor akarna jelölni, és már elõre el tudod terelni a figyelmét valamivel, vagy le tudod tiltani.
ha azért csinálja mert úgy érzi nem vagy elég erõs, akkor ugye átveszi a szerepet és bejelöli a helyket elõtted meg a másik két kutya elõtt. ha nem õ a fõnök akkor nincs mit jelölni, de az ivartalanítás is nagyon jó lenne, 1 mert egészséges, kettõ mert akkor nem fog jelölni, hanem egy az egyben kipisili és kész
Vizslát lakásban? Tudod, az állatszeretet nem csak abból áll, hogy sûrûn sétaáltatom, és simogatom a kutyámat, hanem abból is, hogy megadom neki az alapvetõ életteret. Elhiszem, hogy szereted a kutyádat, de ha lakásban tartasz egy nagytestû kutyát, csak azért neked legyen... hát ez az önzõség.
Mi vizslánk(aki sajnos már nincs köztünk), amikor beteg lett (vérérdaganat) télen bent lakott a házban, mert nagyon gyenge volt és nem bírta volna azt a hideget...és jelezte h ki akar menni, pedig elõtte soha nem lakott bent, kerti kutya volt...okosak a vizsik nagyon
Nem az a probléma, hogy lakásban van. Dobermannjaim vannak, kertesházban lakunk, de ott vannak ahol és, és gyakran bent a lakásban. A probléma az, hogy a saját területének véli a házatokat, õ a falkavezér. Dolgoznotok kéne a kapcsolatotokon.
Minden kutyát lehet a lakásban tartani, de mellett sétáltatni kell. Szabályok, határok, korlátokra is szükségük van. Meg lehet tanítani 4 éves kutyákat is a szobatisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, nem lakásban, házban-kinti-benti kutty. 2 napja van nálam, elõtte 160 kutyával élt, a fajtamentõk mentették ki. Emberrel nem tud kommunikálni, nem fél, jön, bújik, de bizonytalan. Nem ismeri a labdát, nem tud örülni, nem szaglászik. Nem tudja mi az a hús, a rizs, a kutyatáp, eddig csak nyers csirkefejet evett. Annyira fél a betonon, a kövön, hogy aznap, mikor elhozták, lefeküdnii se mert, hanem feszülten állt, remegett, szinte sokkos állapotban, aztán kb 10 óra folyamatos állás, és nagy séta után állva aludt el, és esett össze. A cerberos-os szabályokat ismerem, a másik kettõvel is ezt alkalmazom, nála is, és sokat javult 2 nap alatt, de ettõl még nem fog elõjönni a benne szunnyadó vizsla. Nem hiszem, hogy le kellene hurrogni. Megfordult pár kutya a kezem közt már, de ez elég nehéz eset, szegénykém mióta elhozták nem evett, mert fogalma sincs, hogy az, amit eléteszek, az ennivaló. A többivel boldogulni fogok, de ez a jelölgetés, illetve a játék kemény dió, mert olyan kutyám sosem volt, aki 4 évesen tette be a lábát elõször fedett helyre, és fogalma nincs arról, hogy ott nem pisilünk.
akk sztem ha telik rá lehet hogy megérné a cerberosnál egy rehabilitáció. nekem most van egy ideggyengének tûnõ 8 hónap körüli erdélyi kopóm és nem vagyok eleresztveegyéltalán, de tudom h a ezzel a problémával (túl félõs, utcán a zajok miatt nehezen kezelhetõ) nem tudok egydül megbirkózni, ezért elviszem. állítólag õk a legjobbak. elsõ alkalom ingyenes utána alkalmanként 2000ft.
estleg összehozhatnád vki kutyás ismerõsdö felnõtt, nagyon játékos kutyájával többször, mert elõbb megtanulja amásik kutya jelzéseit ha az hivja
A kérdező hozzászólása: Vidéki vagyok, jogsi, és autó nélkül, úgyhogy ez nem igazán megoldható. Kezd felengedni, az elõbb már úgy viselkedett egy pillanatra, mint egy kutya. A játék talán menni fog, mert van mellette még 2 kutya, az egyik 4 hónapos, és õ csábítja, este megpróbálok a kettõvel labdázni, hátha.Köszi a tippet, ez eszembe se jutott :D Elvileg, ha sikerül benne tudatosítani, hogy itt én vagyok a fõnök, akkor a jelölgetések maguktól megszûnnek?
"Semmi, csak egy CM utánzó :) "...lehet de akkor nagyon jól utánozza! 5 hónap alatt a legnevesebb kiképzõk és iskolák is csak a pénzemet és az idõmet rabolták mígnem egy barátom ajánlotta a fiatalembert aki 4 óra alatt! megtanított minden szükséges fogást és ezeket be is mutatta a kutyán(emberre és kutyára is támadott korábban) az elsõ foglalkozás is olyan jól sikerült, hogy egyedül folytattam a 'terápiát' és azóta nemcsak, hogy egy tökéletes és nyugodt ebem van de ha idõm engedi én is segítek más kutyás haveroknak kisebb nagyobb problémáikkal ...csak ajánlani tudom a kutyasuttogót mert ismerem! a kedves össze-vissza makogó kismajmok is nyugodtan felvehetik vele a kapcsolatot mert segít mindenkinek! Bármelyik hazai kiképzõ tanulhatna tõle!

32 éves vagyok, elváltam, van egy 4 éve lányom. Most szüleimnél lakok. Ti itt laknátok még 4 évig, hogy addig összegyűjtsetek egy lakásra valót? Vagy vennétek fel hitelt min 15 évre?

Legjobb válasz: Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.

Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.
A mai világban nem vennék fel hitelt. Soha nem tudhatod, hogy nem veszíted-e el az állásod? De a gazdasági helyzet is olyan bizonytalan, hogy 15 évre nem lehet elõre tervezni.
Én azt nem értem, hogy: 1) 4 év alatt összegyûjtesz egy lakásra valót, ha otthon maradsz 2) ha nem maradsz otthon, és most veszel fel pénzt, akkor azt 15 évig kell fizetned. Ezek szerint te a 4 év alatt összegyûjtesz annyit, amennyit 15 évre adnak hitelként?
Arany középút: Valami ismerõssel, barátnõvel, rokonnal nem tudtok kivenni közösen egy kicsi lakást?
Hitelt ne vegyél fel soha! Ahhoz túl szemetek a bankok. Viszont ha esetleg lesz új kapcsolatod, akinek esetleg lakása is lesz, akkor nem is gond rögtön az egész.
A kérdező hozzászólása: igen, lehet, hogy nem is kapnék hitelt :( amúgy én sem így terveztem, még mindig hiányzik a régi életem... Nektek nem? szóval nem lettem okosabb igazából le van kötve egy kis pénzem most 4 évre, ha most még átgondolom nem bukok annyit, mint mondjuk 1 év múlva....
Egyidõsek vagyunk. Mennyi lenne a havi törlesztõ, ez sem mindegy, sõt ettõl tenném függõvé a választ. De egy fizetésre nem nagyon adnak hitelt, hacsak nem keresel nagyon jól vagy nincs fedezet.
#9-es vagyok, 30éves. Én nem élnék 4évig 1 szobában a gyermekemmel annak reményében hogy 4 év múlva lesz saját lakásunk, ettõl még egy másfél szobás albérlet is jobb, ha jó a viszony a szüleiddel és elfogadják az önállósodási törekvéseidet, még mindig visszaköltözhettek abba a szobába ha baj van. Azon túl ha lesz párod, gondolom idõvel összeköltöztök és nem te fogod eltartani õt, hanem enyhülnek a költségek, nem kell erre alapozni de ha bejön, így lesz. Én személy szerint jobban félek attól hogy a szüleimmel történõ együttélés miatt a gyerekek másképp lesznek nevelve mint az én eredeti elképzelésem, amit anno a férjemmel megbeszéltünk.
A kérdező hozzászólása: ti amúgy mennyi idõsek vagytok? és nem féltek, hogy nem tudjátok majd fizetni a törlesztõt évekig? én is vágyom az "egyedüllétre" nagyon, hiányzik, hogy a magam ura legyek, meg a gyereké mondjuk én abban nem bízok, hogy lesz új társam...
Én megpróbálnék saját lábra állni, akár hitel árán is. De ez én vagyok, mások lehet, hogy mást tennének.
hasonló helyzetben vagyok csak 2 gyerek, 2 szoba. Én nem anyagi oldalról közelítettem meg, hanem úgy hogy saját otthont szeretnék saját életet (eléggé zavaros itt, hogy ki nevel, kit nevel, mibe adjak, mibe nem) és nem utolsó sorban szeretnék magunk mellé valakit idõvel. Tuti nem szívesen járna ide udvarolni amikor közös a bejárat. Helyetted nem dönthetünk, csak leírtam az én szempontomat.
A kérdező hozzászólása: ez a baj, hogy nem tudok dönteni pedig lassan el kellene döntenem, mert a kis pénzem le kellene kötnöm 3 évre vagy sem
Te döntsd el, hosszútávon mi a jobb... 4 év alatt a gyerek elkezdi majd az iskolát, kell majd neki íróasztal, hely, stb, 4 év alatt lehet ám neked is egy párod, akivel nem biztos, h megoldottak lesznek az együtt töltött percek, ha egy szobában leszel a gyerekkel, függeni fogsz a szüleidtõl anyagilag, DE lesz pénzed. VAGY veszel saját lakást, amit a saját ízlésed szerint rendezel be, lesz saját magánszférád, és a lányodnak is, lehetne normális párkapcsolatod, független lennél, viszont anyagilag ez a megterhelõbb megoldás. Választani neked kell.
Kapsz egyáltalán hitelt? Vagy megterheled a szüleid házát? Szerintem gyûjtögess pénzt, és még ne vegyél fel hitelt.
A kérdező hozzászólása: ezek után mit mondtok?
A kérdező hozzászólása: igazából szerintem nem értelmetlen a kérdés mert azért elég nehéz 7 év után újra visszaköltözni, amikor valaki független volt ráadásul akkor 36 éves leszek, mire újra a saját életem élhetem, nem pedig egy szobában ezért kérdeztem
A kérdező hozzászólása: végülis akkor max marad az ha megismerek valakit, akkor közös albi amúgy szerintetek lehet így párt találni. Nem gáz, hogy 32 éve vagyok, 1 gyerekkel lakom egy szobában anyámékkal. És nics se autóm, se pénzem....


Egy lakásban tartott 4 éves macskát hogyan kell jól kerthez szoktatni?

Legjobb válasz: Hogyha még sosem volt kinnt akkor biztos,hogy egy kicsit félõs lesz az elején. Fontos,hogyha új a ház is elõszõr azt szokja meg.Szerintem elég,hogyha nyitvahagyod az ajtót egy kicsit és kiülsz a kertbe, meglátod hamarosan elindul majd felfedezõútra. Hagyni kell egy kicsit ismerkedni a környezettel,de nagyon fog neki tetszeni. Pár napig még vidd be mindig nehogy elmásszon messzire. Ne izgulj sokkal ügyesebbek mint az gondolnád ,nagyon jól tudnak tájékozódni,egyedül a kutyáktól kell félteni,mert még nem ismeri a veszélyt.

Hogyha még sosem volt kinnt akkor biztos, hogy egy kicsit félõs lesz az elején. Fontos, hogyha új a ház is elõszõr azt szokja meg.Szerintem elég, hogyha nyitvahagyod az ajtót egy kicsit és kiülsz a kertbe, meglátod hamarosan elindul majd felfedezõútra. Hagyni kell egy kicsit ismerkedni a környezettel, de nagyon fog neki tetszeni. Pár napig még vidd be mindig nehogy elmásszon messzire. Ne izgulj sokkal ügyesebbek mint az gondolnád , nagyon jól tudnak tájékozódni, egyedül a kutyáktól kell félteni, mert még nem ismeri a veszélyt.
Ha elhozod a játékait akor biztos!

Te mit tennél? Van egy hat éves fiam/a mamával vettünk közösen egy lakást az Õ nevére/ de én soha nem éltem ott, de mindennap ott voltam havonta 3-4 szer ott aludtam.

Most jött egy új barát és lassan már be sem mehetek, mindent megtesz, hogy a fiamat is nehezebben lássam, azt is úgy ha elhozom.A lakást is úgy kezeli,hogy nekem semmi közöm hozzá...

Legjobb válasz: Nem nagyon értem a kérdést...lehet hogy egyedül vagyok vele. De kérlek picit érthetõbben fejtsd ki.

Nem nagyon értem a kérdést...lehet hogy egyedül vagyok vele. De kérlek picit érthetõbben fejtsd ki.
Ha a tiéd is a lakás hogyhogy nem élsz benne?
Az anyukával vettek közösen lakást a gyerek nevére. Nem?
Most akkor a mama neveli a gyermeket? Ezt nem igazán értem!
kifejtenéd bõvebben?
Hát a mama szó elég zavaros, de apuka írja, hogy az anyukával vettek közösen egy lakást de a gyerek nevére. Asszem...
Vettek a gyerek anyjával egy közös lakást az anyuka nevére... Én így értettem. Nos, akkor ha nincs sehol semmi nyoma, hogy van valami közöd a lakáshoz, akkor ennyi. :( Láthatod a gyereket, de el kell hoznod, a lakásnak meg ints búcsút. :(

Mennyire szánalmas az, ha egy közel 30 éves pasi/férfi most vett 1, 4 millióért használt autót, amit két évig tett félre és most már nincs pénze panel lakást venni és kénytelen albérletben tengõdni, így a nõk örökösen kikosarazzák?

26 éves korom óta dolgozom, de ami pénzt félre tettem az elsõ két évben az az egyetemre ment el (300 ezer ft per félév, 4 félév volt az msc)és most a nagy nehezen szintén két év alatt megtakarított 1,4 millió az pedig használt autóra ment ki, így nincs lakásom. Barátnõrõl így lemondhatok? Majd egy másik életben?

Legjobb válasz: A nyavajgás szánalmasabb mint a csóróság.

A nyavajgás szánalmasabb mint a csóróság.
A kérdező hozzászólása: Alig? Hagyjuk már ezt, millió ember vagy itthon, aki ez alatt keres. Én meg ezt szeretem csinálni.
Azért tanultál, hogy alig keress?
A kérdező hozzászólása: 172 nettót keresek vidéken.
nem az a baj, ha valakinek nincs lakása, hanem ha valaki szánalmasnak tartja saját magát és nyavalyog.
most már nincs pénze panel lakást venni kinek van? 7 millát csak úgy elõkapni ki tud?
Elmondom neked hogy leszek 30 éves mire összeszedem egy családi ház árát Így is havi 100e ft-ot rakok el már kettõ éve, tehát valahol mégiscsak azzal szúrtad el hogy hiába tanultál, ha nem tudsz félretenni, ilyen rossz világban már az én koromban súlyos pénzeket kell bevinni a bankba 3 havonta, hogy legalább 27éves korodra jó lakásod legyen és ne másnak kell fizetgetni azért hogy ott lakjál. A már kell az a kocsi, de tudod hogy lakásra nem jut, akkor maradj a szülõkkel és rakjál félre, bár mire egy saját lakás ára összejön, az se 1-2év hacsak nincs havi 500e nettó fizetésed 21F
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy elég sok pénzt költöttem el, 1, 5 millió itt, másfél millió ott, tehát tudok mit felmutatni, csak ugye ennek az egyik fele láthatatlan (diploma, sajnos nem mérnöki)csak az autó része látható, tehát ebbe nem tudnak belekötni a lányok. Az más kérdés, hogy ha ezt a 3 milliót félreteszem, akkor már hitelre egy olcsóbb saját 1, 5 szobás jobb fajta panel lakást már tudtam volna venni (vagyis elindulni) és akkor egyetlen szavuk sem lehetne a nõknek, hogy nincs lakásom. Így viszont az nincs. Mert azt látom, hogy az autót még elnézik, ha nincs egy pasinak (jogsi kell, mert akkor lúzernek nézik, ha az sincs), de ha nincs legalább egy picike lakása, ahol még 4-5 évig kettesben lehetne élni a baba érkezéséig, na azt valahogy egyik sem nézi el. De õk nem nagyon akarnak besegíteni, hogy ketten építsünk jövõt, hanem azt szeretik, ha annyira rátermett egy pasi, hogy bogy egyedül legalább egy kis garzont tud venni, hogy lehessen látni, hogy nem utolsó koporsótöltelék a srác.
B..sszus, lehetne több önbecsülésed! Én pl. a szüleimmel lakom, mert így olcsóbb, és még csak nem is dolgozom, hanem tanulok (másoddiploma). "Húzd ki magad", járj emelt fõvel. Itthon maradtál, nem szaladtál külföldre, itthon akarsz boldogulni. Amelyik csaj ezt nem fogadja el.... az bekaphatja. De most tényleg.... Az eszeddel hódíts, ne a pénzed akarják. Nyáron egy fagyi, télen egy forralt bor, egy-két szál virág meg ajándék, de nem kell mindig mindenre meghívnod a barátnõdet. Akinek ez nem tetszik... És nem. Nem minden nõ ilyen. Vannak normálisak is, csak keresni kell. 29f
ha tudnád mennyi lúzernek van csodaszép nõje, tudnád, hogy sokminden nem a pénztõl függ nos, eza szánalmas, hogy a nõknek hajtasz nem magadnak
havi közel 60 ezret megtakarítottál szóval nem lehet olyan sz*ar a fizetésed. msc-d van, az nem rossz, fõleg ha mérnök vagy, azok jól keresnek. nem kell nyavalyogni mert azt senki se szereti. még egy nõnek is nehéz elnézni...
Az hát, szánalmas vagy....nem telik 30 millás kocsira te csóró????
Honnan tudják a nõk hogy az albérlet? Nincs ráírva a lakásra hogy bérelve. Amúgy meg van aki 30 évesen még a szülõkkel lakik.
Szerintem, ha jól nézel ki, és helyes vagy, akkor ez nem ok arra, hogy ne legyen barátnõd.
szerintem ez a kérdés kis változtatásokkal mindig felbukkan itt, és eléggé úgy tûnik, hogy ugyanaz az ember írja ki õket. valahogy a 172 nettóból havi 20-at, 25-öt egy évig pszichológusra kellene fordítani. Nem gúnyból mondom. Van, hogy segítség kell. Az összeg soknak tûnhet, de ha ezt a görcsöt kikezelik belõled, nagy energiák szabadulhatnak föl benned, és sikeresebb lehetsz minden téren, jobb döntéseket hozhatsz munka terén is. Ezen a fórumon nem fogod megtalálni azt a segítséget, ami kell neked. Rajtad kívül mindenki számára egyértelmû, hogy nem az anyagiak miatt vagy sikertelen a nõknél. Kicsit rendbe kell rázni téged. (Már ha nem kitalált kérdések ezek.)

4 éves gyereket egyedül hagynál a lakásban fél órára?

Olyan gyerek, ha azt mondják neki, hogy ülj a tv elõtt és fel ne kelj onnan míg meg nem jövünk, akkor ott ül.

Legjobb válasz: NEM!!!! Az ördög nem alszik, bármi történhet vele, fél óra nagyon hosszú idõ.

NEM!!!! Az ördög nem alszik, bármi történhet vele, fél óra nagyon hosszú idõ.
3, 5 éves a fiam, önálló, okos, szófogadó, ismeri a szabályokat. Mégsem hagynám egyedül 1-2 percnél tovább a lakásban. Max. annyi idõre, amíg leviszem a szemetet vagy felhozom a postát. Talán nem lenne semmi baj, mégsem lenne szívem õt ilyen helyzetbe hozni, hogy egyedül hagyom. És ennyi idõ alatt bõven lehet baj. Ha rájön, hogy egyedül van, nem biztos, hogy a félelem miatt nem felejti el, hogy nem kellene felkelnie a Tv elõl. A félelem cselekvésre késztetheti, ha gyanús zajt hall kintrõl, és ez már lehet baj forrása.
Nem normális, aki megteszi, az biztos.
NEM!
Semmiképpen sem, könnyen megijedhet ha rájön hogy tényleg nem vagytok ott.
5 évesemet egyedül hagytam 35 percre, mert beteg volt és nagyon gyenge (láza épp csillapítva volt), nézte a mesét non stop, nem mozdult el a kanapéról. Ezalatt elhoztam a másik két gyerekemet vihartempóban. Nem volt szívem tök betegen rossz idõben kivinni, oviba bevinni meg teljesen hülyeség lett volna, még megfertõz mindenkit. Azt az egy napot nem tudtam máshogy megoldani. Nem voltam teljesen nyugodt, de én inkább amiatt izgultam, hogy ha velem történik valami, és nem tudok visszaérni idõben, akkor mi lesz. De nem lett semmi, amikor haza értünk, ugyanúgy ült a kanapén, ahogy ott hagytam. De, ez nagyon gyerekfüggõ, a középsõ gyerekemmel szerintem nem merném megcsinálni ezt, neki vannak hülye ötletei...
Az én lányom is 4 éves, és volt már hogy pár percre a lakásban hagytam, azt mondtam nézze a mesét, ne álljon fel, és akkor kap egy kinder tojást. Valójában nem mentem sehová, csak teszteltem, kíváncsi voltam mennyire "megbízható". Kb 10 perc múlva bementem, és megkérdeztem, hogy felállt-e, õ mondta hogy nem, csak ült és nézte a mesét. Valóban így volt, meg sem mozdult, nézte a mesét. Így én bent hagyom, ha 1-2 percre ki kell mennem, pl postaládához kiszaladok. De fél órára semmiképpen nem hagynám egyedül a lakásban, ha 100%-ig megbízható és nem szeleburdi, akkor sem. Itt nem csak arról van szó, hogy õ szót fogad és egyhelyben ül, hanem rajta kívül álló okokból is baj történhet. Gondolj bele, hogy meg tudnád-e bocsátani magadnak, ha bármi baj történne vele, és ez alapján dönts. Ha van egy csöpp anyai jóérzés benned, akkor nem hagyod magára ilyen hosszú idõre.
Van egy elég megbízható 5 éves gyerekem, de nem, nem hagynám itthon. 4 évest pláne nem. Nem tudhatod soha, mikor pattan ki az isteni szikra a fejükbõl. 100%-ig megbízható ilyen pici gyerek nem létezik, kivéve ha lekötözöd és bezárod.
Én sem merném, pedig én is ilyen gyerek voltam és sosem lett bajom. Mindig a legváratlanabb pillanatokban történik valami rossz... Lehet, hogy csak összetör egy poharat, de lehet, hogy elkezd légyre vadászni és véletlenül belenyúl a konnektorba.
Én max. 5 percre, ha éppen alszik.
SOHA! Ha jön a szomszéd vagy a postás és beszélhetnékje van, a kislányom meg bent maradt a házban, én már egyik lábamról a másikra állok 5 perc után is, nagyon idegesít, hogy egyedül maradt bent a házban, rohanok vissza. Én szörnyen félõs vagyok ilyen téren.
Tehát aki le meri vinni a szemetet amíg a gyerek éppen alszik, az le van pontozva... Hát sajna másképp nem tudom megoldani, de azért köszi a lepontozást.
vidd ki, amikor ébren van
Ehhez a pár percre magára hagyós dologhoz elmesélném sógornõm történetét. Anyósom magára hagyta az egy év körüli, járni még nem tudó gyermeket a kiságyban, még lábzsák is volt rajta, aludt. Arra ért vissza, hogy nem tud bemenni a szobába, ugyanis sógornõm valahogy kimászott, és a rácsba kapaszkodva odatolta az egész kiságyat az ajtóhoz úgy, hogy a kilincs alá is bement, tehát lehetetlenné vált a bejutás. Soha többet nem hagyta magára. Bármi baja eshetett volna.
Sajnálatos eset, kedves utolsó, de ugye azt tudod, hogy ez ugyanúgy megtörténik, ha anyós a lakásban van közben, mondjuk a konyhában.
Hát azért csak hallja ha felkel a gyerek, hogy kihuppan a kiságyból, és hogy elkezdi tolni azt. Kizárt, hogy ezt végrehajtja ha otthon van.
Én mondjuk simán elmegyek zuhanyozni, amíg alszanak a gyerekeim, de az is elég, hogy megy az elszívó a konyhában, nem hallanám meg, vagy nem biztos hogy meghallanám.
Kedves válaszolók, miért kell a gyereket hülyének tartani? Nyugodtan egyedül lehet hagyni akár még fél napra is, nem fogja kinyírni magát. Különben is, akit a széltõl is óvnak, az nem fogja megtanulni, milyen a világ valójában, aminek majd késõbb az lesz a vége, hogy egyrészt beilleszkedési zavarai lesznek, másrészt lépten-nyomon átverik. Mellesleg nincs túl jó véleményem a szolgalelkû gyerekekrõl, mint amilyen a kérdezõé. Én lázadó voltam, sosem azt csináltam, amit mondtak és erre büszke vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Gratulálok a lazaságodhoz, de ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 4 éves gyereket fél napra egyedül lehet hagyni? Egy iskolást már igen, de õ még kicsi ehhez. És ettõl még nem lesz semelyikünk gyerekébõl szerencsétlen anyámasszony katonája, mert vigyázunk rájuk kiskorában. Amellett hogy büszke vagy a lazaságodra arra még felnõtt fejjel sem gondolsz, hogy a szüleidnek mennyi aggodalomra adhattál okot.
30, süt rólad, hogy nincs gyereked. Így szerintem kár volt írnod, szevasz! :) (ja tudom, most jön, hogy "de van gyerekem...", de ezek után aki elhiszi neked, az ostobább, mint te)
semmi esetre sem és nem csak azért mert vele történhet bármi, de mi van, ha velem történik valami, amíg elmegyek, és senki nem tudja, hogy ott van egyedül az én fiam pedig megbízható, de nem hagynám magára
Nem. Kizárt dolognak tartom!
NEM
nem.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Csak egy ismerõsünk a gyerekével rendszeresen megcsinálja (hozzáteszem MÁSFÉL éves kora óta, csak akkor alva hagyták egyedül), és a minap amikor kiakadtam ezen, és mondtam neki hogy bármi történhet, az volt rá a válasz, hogy a 4 éves gyerekek már nem debilek, hogy ne lehessen velük ilyen dolgot megbeszélni. Nekem is 4 éves a gyerekem, rendkívül kíváncsi természetû, szétszedi a lakást a szemünk elõtt, eszembe nem jutna egyedül hagyni, nem csak a természete miatt, de amúgy sem. Csak ezért tettem fel a kérdést, mert ez a "nem debil" megnyílvánulás megzavart, azt hittem csak én vagyok a túl féltõ.
Nálunk volt már tûz pl. a társasház pincéjében.... Elõfordulhat bármi, ami miatt el kell hagyni a lakást! A gyerek meg benn marad és benn ég?
Soha.
Kizárt. Ha olyan gyerek, hogy azt csinálja, amit mondasz neki, akár el is viheted magaddal, nem fog gondot okozni.
Nem. Pont 4 évesem van. Egy okos-értelmes gyerek, ha kirohanok a postáshoz aláírni valamit, addig megmarad a kanapén (1 perc), amúgy egyre több olyan ötlete van, amitõl égnek áll a hajam. Kíváncsi és mindent megvizsgált, amit nem kéne, azt is. Sose tudhatom, mikor épp mi jut az eszébe.
Nem .
En csak a kicsit (1 eves) hagyom neha itthon egyedül kb 5 percre, amikor alszik amig elhozom a nagyobbat az ovibol. Szerencsere it van a szomszedban. Meg soha nem ebredt fel ez idö alatt, pontosan tudom mettöl meddig alszik, plusz ki se tudna jönni az agybol, meg 5 perc, de igy is mindig leizzadok emg agyonaggodom magam...Ez nem normalis dolog.
Nem. A gyerekek nem debilek, szimplan gyerekek, 4 evesen is maskepp jar az agya, mint egy felnottnek. En 4 evesen egy kis gombot dugtam fol az orromba es nem mondtam el, igy 1 honapig tarto allando natham miatt vegul bevallottam es kiszedtek. Ja, es nyugodt, szofogado gyerek voltam, orakig egy helyen el voltam. Sosem lehet tudni.
Kettõnk közül egyedül te vagy az ostoba, utolsó! És lesza*om, hogy lepontoztatok, mert cserébe én is lepontoztalak titeket! HA!

Van egy macskám, 3 éves, Maine Coon fajta. Utazom ki Angliába körülbelül 3-4 hónapra, és repülővel megyek. Kiszeretném magammal vinni, (saját lakásba megyek). (többi lent? )

Repül?vel utaznék ki. Nem viselné meg az utazás? Esetleg nem kapna "sokkot"? Vagy bármi ilyesmi? Mit tudtok tanácsolni?

Legjobb válasz: Angliába ki lehet vinni macskát egyátalán? (csak mert sok helyre nem lehet, pl. Ausztráliába)

Angliába ki lehet vinni macskát egyátalán? (csak mert sok helyre nem lehet, pl. Ausztráliába)
Olvasnivaló: http://csomag-kuldes.com/elo-allat-szallitas-angliaba.html 3-4 hónap miatt nem tenném ki ekkora tortúrának (nem beszélve az iszonyatos költségrõl).
Szia! En nem hoznam ki, repulovel biztosan nem. A kutyunkat mi is kocsival fogjuk kihozni, mert ugy tudom, hogy csak a poggyaszterben lehetnek boxban, talan el is kabitjak oket... Nem tennem ki a kutyamat ennek, (szerintem Te sem a cicat, azert kerdeztel) A link jo, minden rajta van. Az a 3-4 honap nem olyan sok, ha meg tudod oldani a felugyeletet, inkabb varjon meg otthon.

Egy régebbi építésű, de kívül-belül felújított lakás, vagy egy új építésű, 4-8 éves lakás?

Két lakás között őrlődöm, nem tudom, mit kéne választani. A régebbi kb. 40 éves, de szépen felújították, gyakorlatilag csak a falak a régiek. Az újabb 6 éves, ez is nagyon szép. Viszont van köztük 2 millió Ft különbség. A legtöbb paraméterben megegyeznek, ugyanazon a környéken is vannak. Nagyon érdekel, hogy ki mit választana.

Legjobb válasz: Lakóközösséget is megnézném,becsengetnék a leendõ szomszédokhoz. Megnézném a lakásokat praktikusság szempontjából,milyen a kilátás,mennyi lehet a rezsije.

Lakóközösséget is megnézném, becsengetnék a leendõ szomszédokhoz. Megnézném a lakásokat praktikusság szempontjából, milyen a kilátás, mennyi lehet a rezsije.
Meg kellene nézni õket , így nem lehet válaszolni. Elméletileg az újabb lenne a jobb, 2 millió nem nagy összeg egy építkezésnél/felújításnál. Láttam már régi parasztházat , amin minden 50 éves volt, megvették 6-7 millióért , új ablakot kapott, tetõt, szigetelést , szép piros vakolatot , és közölték , hogy 16 millió lesz. Viszont van olyan új építésû lakás/ház , amit rossz minõségû anyagokból építettek , úgyhogy rossz az egész , úgy , ahogy van.
na, szerintem ha van valami a világon, aminél az új nem feltétlenül jelent jobbat, az a ház. feltéve persze, hogy az öregedõ "alkatrészek" ki lettek cserélve (csövek). szigetelve van? én az öregebbet választanám, ha ugyanannyira tetszik a 2 ház, és jóformán csak az ára különbözik.

Egy 4-5 éves kistermetű kiskutyát, akit eddig kertben tartottak, hozzá lehet szoktatni a lakáshoz? Nem késő még szobatisztaságra átnevelni?

Meg tudná szokni az új helyzetet, új gazdikat?

Legjobb válasz: a lakást megszokja.ÉS szerintem igõvel az új gazdikat is,de a szobatisztaság ez nem lesz egyszerû dolog.Bár a kinti kutyák általában szokták tudni hogy kintre szabad elvégezni a dolgukat.

a lakást megszokja.ÉS szerintem igõvel az új gazdikat is, de a szobatisztaság ez nem lesz egyszerû dolog.Bár a kinti kutyák általában szokták tudni hogy kintre szabad elvégezni a dolgukat.
az én tacskómat 2 éves koromban került hozzám (most 13 vagyok) és 6-7 éven keresztül kint volt de igaz hogy mikor picike kiskutyus volt akkor bent volt a lakásban!!! :) - és akkor megtanulta hogy kint végzi a dolgát most a lakásban van elég régóta és szól ha ki kell mennie.. :) de a te kutyád persze hogy meg tud szokni!! a helzetet kis idõ utan is, és idõvel azt is tudni fogja hogy hova végezze a dolgát!
Biztos megszokja. Én 2 és fél éve fogadtam be egy akkor 12 éves kutyát, aki egész életében tanyán élt. Bennem is felmerült, hogy jó lesz e a kutyának a kert után a panel, de simán megszokta. Nagyon gyorsan szobatiszta lett. A másik kutyám 6 évig élt menhelyen, õ is 12 évesen került hozzám, 3 hónapja, és úgy viselkedik mintha világ életében lakásban lakott volna és ágyban aludt volna. Õ is gyorsan szobatiszta lett. Mindkét kutyám megszokta az új helyzetet és minket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segítettetek!
ugyanannyi idõ alatt lesz szobatiszta mint egy kölyök!!! A lényeg mindkét esetben hogy megértessük a kutyával mit akarunk, jelen esetben hogy nem kívánatos a lakásban üríteni. Az hogy öreg kutya nem tanul új trükköt csak egy hülye mondás, és leginkább arra értendõ amire használják...az emberekre!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!