Találatok a következő kifejezésre: Egy lakásban 4 (57 db)

Van egy lakás amit eladok, ebből 3 milliót tudok kihozni. Ehhez vennék fel 3 millió forintot, hogy vegyek egy másikat. Lakás előtakarékosságot ajánlanak. Ezt azonnal megtudom kapni? Én azt gondolom ez csak minimum 4 év elteltével lehet felvenni rá.

Hogy m?ködik?

Legjobb válasz: Gondolom az LTP mellé áthidaló hitelt ajánlanak. Ez úgy néz ki, hogy megnyitod a megtakarítást, kifizeted a megtakarítás nyitásának kezdeti díját, illetve a hitel felvételének is lennének kezdeti díjai. OTP vagy Fundamenta termékét ajánlották? Én a helyedben banki hitelekre is kérnék ajánlatot, mert nem biztos, hogy az LTP mellé kötött hitel a legjobb választás. Elképzelhetõ, hogy lenne jobb hitel.

Gondolom az LTP mellé áthidaló hitelt ajánlanak. Ez úgy néz ki, hogy megnyitod a megtakarítást, kifizeted a megtakarítás nyitásának kezdeti díját, illetve a hitel felvételének is lennének kezdeti díjai. OTP vagy Fundamenta termékét ajánlották? Én a helyedben banki hitelekre is kérnék ajánlatot, mert nem biztos, hogy az LTP mellé kötött hitel a legjobb választás. Elképzelhetõ, hogy lenne jobb hitel.
még annyi, ha most nyitod a megtakarítást, akkor elõhitelt vagy áthidaló hitelt tudsz felvenni mellé, ha a megtakarítás lejár, akkor pedig jogosult vagy az államilag kamattámogatott ft hitelre. Ha bankhitelt veszel fel, akkor amellett is van lehetõség arra, hogy fizess egy LTP megtakarítást, mellyel akár díjmentesen elõtörlesztheted a meglévõ hiteled.... Viszont egy ilyen esetben megkötöd a megtakarítást akkor, amikor díjmentesen nyitható, illetve tudsz olyan hitelt választani, ahol mondjuk nincsenek kezdeti hiteldíjak. Több bank ad akciót a kezdeti hiteldíjakra, illetve vannak olyan banki akciók, amikre akkor válsz jogosulttá, ha kiemelt hiteltanácsadód van, akinek az ügyfelei jogosultak kedvezményekre...
A kérdező hozzászólása: Értem. OTP Ajánlotta De hogy ez megy a vissza fizetése? Valami olyasmit mondott, hogy 7 évig fizethetem be, majd lejár és azt a pénzt bele forgathatom.
Akkor ez az OTP elõhitele. Max 2millió ft hitelt vehetsz fel elõhitelként egyedül. 3millió felvételéhez adóstárs kell vagy kipótolják sima OTP-és hitelbõl.

32 éves vagyok, elváltam, van egy 4 éve lányom. Most szüleimnél lakok. Ti itt laknátok még 4 évig, hogy addig összegyűjtsetek egy lakásra valót? Vagy vennétek fel hitelt min 15 évre?

Legjobb válasz: Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.

Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.
A mai világban nem vennék fel hitelt. Soha nem tudhatod, hogy nem veszíted-e el az állásod? De a gazdasági helyzet is olyan bizonytalan, hogy 15 évre nem lehet elõre tervezni.
Én azt nem értem, hogy: 1) 4 év alatt összegyûjtesz egy lakásra valót, ha otthon maradsz 2) ha nem maradsz otthon, és most veszel fel pénzt, akkor azt 15 évig kell fizetned. Ezek szerint te a 4 év alatt összegyûjtesz annyit, amennyit 15 évre adnak hitelként?
Arany középút: Valami ismerõssel, barátnõvel, rokonnal nem tudtok kivenni közösen egy kicsi lakást?
Hitelt ne vegyél fel soha! Ahhoz túl szemetek a bankok. Viszont ha esetleg lesz új kapcsolatod, akinek esetleg lakása is lesz, akkor nem is gond rögtön az egész.
A kérdező hozzászólása: igen, lehet, hogy nem is kapnék hitelt :( amúgy én sem így terveztem, még mindig hiányzik a régi életem... Nektek nem? szóval nem lettem okosabb igazából le van kötve egy kis pénzem most 4 évre, ha most még átgondolom nem bukok annyit, mint mondjuk 1 év múlva....
Egyidõsek vagyunk. Mennyi lenne a havi törlesztõ, ez sem mindegy, sõt ettõl tenném függõvé a választ. De egy fizetésre nem nagyon adnak hitelt, hacsak nem keresel nagyon jól vagy nincs fedezet.
#9-es vagyok, 30éves. Én nem élnék 4évig 1 szobában a gyermekemmel annak reményében hogy 4 év múlva lesz saját lakásunk, ettõl még egy másfél szobás albérlet is jobb, ha jó a viszony a szüleiddel és elfogadják az önállósodási törekvéseidet, még mindig visszaköltözhettek abba a szobába ha baj van. Azon túl ha lesz párod, gondolom idõvel összeköltöztök és nem te fogod eltartani õt, hanem enyhülnek a költségek, nem kell erre alapozni de ha bejön, így lesz. Én személy szerint jobban félek attól hogy a szüleimmel történõ együttélés miatt a gyerekek másképp lesznek nevelve mint az én eredeti elképzelésem, amit anno a férjemmel megbeszéltünk.
A kérdező hozzászólása: ti amúgy mennyi idõsek vagytok? és nem féltek, hogy nem tudjátok majd fizetni a törlesztõt évekig? én is vágyom az "egyedüllétre" nagyon, hiányzik, hogy a magam ura legyek, meg a gyereké mondjuk én abban nem bízok, hogy lesz új társam...
Én megpróbálnék saját lábra állni, akár hitel árán is. De ez én vagyok, mások lehet, hogy mást tennének.
hasonló helyzetben vagyok csak 2 gyerek, 2 szoba. Én nem anyagi oldalról közelítettem meg, hanem úgy hogy saját otthont szeretnék saját életet (eléggé zavaros itt, hogy ki nevel, kit nevel, mibe adjak, mibe nem) és nem utolsó sorban szeretnék magunk mellé valakit idõvel. Tuti nem szívesen járna ide udvarolni amikor közös a bejárat. Helyetted nem dönthetünk, csak leírtam az én szempontomat.
A kérdező hozzászólása: ez a baj, hogy nem tudok dönteni pedig lassan el kellene döntenem, mert a kis pénzem le kellene kötnöm 3 évre vagy sem
Te döntsd el, hosszútávon mi a jobb... 4 év alatt a gyerek elkezdi majd az iskolát, kell majd neki íróasztal, hely, stb, 4 év alatt lehet ám neked is egy párod, akivel nem biztos, h megoldottak lesznek az együtt töltött percek, ha egy szobában leszel a gyerekkel, függeni fogsz a szüleidtõl anyagilag, DE lesz pénzed. VAGY veszel saját lakást, amit a saját ízlésed szerint rendezel be, lesz saját magánszférád, és a lányodnak is, lehetne normális párkapcsolatod, független lennél, viszont anyagilag ez a megterhelõbb megoldás. Választani neked kell.
Kapsz egyáltalán hitelt? Vagy megterheled a szüleid házát? Szerintem gyûjtögess pénzt, és még ne vegyél fel hitelt.
A kérdező hozzászólása: ezek után mit mondtok?
A kérdező hozzászólása: igazából szerintem nem értelmetlen a kérdés mert azért elég nehéz 7 év után újra visszaköltözni, amikor valaki független volt ráadásul akkor 36 éves leszek, mire újra a saját életem élhetem, nem pedig egy szobában ezért kérdeztem
A kérdező hozzászólása: végülis akkor max marad az ha megismerek valakit, akkor közös albi amúgy szerintetek lehet így párt találni. Nem gáz, hogy 32 éve vagyok, 1 gyerekkel lakom egy szobában anyámékkal. És nics se autóm, se pénzem....

Egy 12.4 millióért hirdetett két szoba + nappalis lakás árából mennyit lehet alkudni?

A lakás néhány éve fel lett újítva, de azért lenne mit csinálni rajta, módosítani, átalakítani.

Legjobb válasz: amennyit csak lehet!!...erre a kérdésre nem igen lehet válaszolni függ nagyon sok tényezõtõl, komfort, állapot hely stb. a millió feletti összeget jelen esetben a 4oo-at azért adják, hogyha esetleg alkudnának... ll millán kellene kezdeni az alkut és ll.4-ig menni vagy esetleg ha megéri nektek akkor 12-ig.... sok sikert...ja és fontos , hogy zsebbe van-e a pénz vagy várni kell rá..pl bank stb...

amennyit csak lehet!!...erre a kérdésre nem igen lehet válaszolni függ nagyon sok tényezõtõl, komfort, állapot hely stb. a millió feletti összeget jelen esetben a 4oo-at azért adják, hogyha esetleg alkudnának... ll millán kellene kezdeni az alkut és ll.4-ig menni vagy esetleg ha megéri nektek akkor 12-ig.... sok sikert...ja és fontos , hogy zsebbe van-e a pénz vagy várni kell rá..pl bank stb...
frekventált helyen lévõ hasonló ingatlan árából, kézpénz fizetés esetén, a 400 ezret biztosan elengedik. (de kp.-val egy összegben fizetve esetleg többet is, attól is függ, hogy mennyi ideje hirdetik már és mennyi a potenciális (fizetni is tudó) érdeklõdõ! (pl. 11 milla?)
A kérdező hozzászólása: 11-et adnánk érte és 7millát tudnánk kifizetni egybõl, a többi hitel, ami ugye 4-5 hét.
dobd fel a labdát, az eladónak (veszteni nem vesztesz vele)

Ha tesóm vesz egy lakást, az NAV által kivetett adó (4%) befizetését, mennyi időn belül kell megfizetni?

Legjobb válasz: Valamikor kiküldik majd a levelet, munkatársamnak 1 hónap alatt megérkezett, nekem 4 hónapba telt. Fejbõl nem tudom a pontos napokat, de talán kézbesítéstõl 15 napod van a fellebbezésre és a részletfizetés kérésére, utána meg 30 napod a fizetésre.

Valamikor kiküldik majd a levelet, munkatársamnak 1 hónap alatt megérkezett, nekem 4 hónapba telt. Fejbõl nem tudom a pontos napokat, de talán kézbesítéstõl 15 napod van a fellebbezésre és a részletfizetés kérésére, utána meg 30 napod a fizetésre.

Egy lakásban tartott 4 éves macskát hogyan kell jól kerthez szoktatni?

Legjobb válasz: Hogyha még sosem volt kinnt akkor biztos,hogy egy kicsit félõs lesz az elején. Fontos,hogyha új a ház is elõszõr azt szokja meg.Szerintem elég,hogyha nyitvahagyod az ajtót egy kicsit és kiülsz a kertbe, meglátod hamarosan elindul majd felfedezõútra. Hagyni kell egy kicsit ismerkedni a környezettel,de nagyon fog neki tetszeni. Pár napig még vidd be mindig nehogy elmásszon messzire. Ne izgulj sokkal ügyesebbek mint az gondolnád ,nagyon jól tudnak tájékozódni,egyedül a kutyáktól kell félteni,mert még nem ismeri a veszélyt.

Hogyha még sosem volt kinnt akkor biztos, hogy egy kicsit félõs lesz az elején. Fontos, hogyha új a ház is elõszõr azt szokja meg.Szerintem elég, hogyha nyitvahagyod az ajtót egy kicsit és kiülsz a kertbe, meglátod hamarosan elindul majd felfedezõútra. Hagyni kell egy kicsit ismerkedni a környezettel, de nagyon fog neki tetszeni. Pár napig még vidd be mindig nehogy elmásszon messzire. Ne izgulj sokkal ügyesebbek mint az gondolnád , nagyon jól tudnak tájékozódni, egyedül a kutyáktól kell félteni, mert még nem ismeri a veszélyt.
Ha elhozod a játékait akor biztos!

Egy Miskolci 4 emeletes bérháznak az egyik lakásának kéne a tervrajza honnan tudom megszerezni?

Az egyik konnektor kiment és lecsapta a biztosítékot mire visszakapcsoltam már kiment az áram a konyhában,fürd?ben, WCben valószín?leg ki kellesz bontani a falat és ehhez kéne valami tervrajzszer? hogy tudjam hol kéne kezdeni.

Legjobb válasz: szerintem nem kell kibontani a falat, ugyanis egy csobe szoktak behuzni a vezeteket

szerintem nem kell kibontani a falat, ugyanis egy csobe szoktak behuzni a vezeteket
Akkor viszont inkább hívj egy villanyszerelõt! Több okból is: - Nem csap agyon az áram, a villanyszerelõ nyúlkál ott ahol neked nem igazán kéne. - Hamarabb megtalálja a hibát, mint te. - Nem valószínû, hogy új vezetékezés kellene, hiszen azért van a biztosíték, hogy ne a vezeték égjen szét. - Többnyire falbontás nélkül is tud vezetéket cserélni, ha szükséges. - Nem olyan drága, mint gondolnád. Ma már az iparosok nem engedhetik meg maguknak, hogy csillagászati áron dolgozzanak. Szóval szerintem jobban jársz egy villanyszerelõvel.
Szerintem jobb, ha nem te csinálod... Apukám megmondja ránézésre is, hol megy a falban a vezeték, mert ez a szakmája, ha neked ehhez tervrajz kell, akkor inkább ne nyúlj hozzá.

Te mit tennél? Van egy hat éves fiam/a mamával vettünk közösen egy lakást az Õ nevére/ de én soha nem éltem ott, de mindennap ott voltam havonta 3-4 szer ott aludtam.

Most jött egy új barát és lassan már be sem mehetek, mindent megtesz, hogy a fiamat is nehezebben lássam, azt is úgy ha elhozom.A lakást is úgy kezeli,hogy nekem semmi közöm hozzá...

Legjobb válasz: Nem nagyon értem a kérdést...lehet hogy egyedül vagyok vele. De kérlek picit érthetõbben fejtsd ki.

Nem nagyon értem a kérdést...lehet hogy egyedül vagyok vele. De kérlek picit érthetõbben fejtsd ki.
Ha a tiéd is a lakás hogyhogy nem élsz benne?
Az anyukával vettek közösen lakást a gyerek nevére. Nem?
Most akkor a mama neveli a gyermeket? Ezt nem igazán értem!
kifejtenéd bõvebben?
Hát a mama szó elég zavaros, de apuka írja, hogy az anyukával vettek közösen egy lakást de a gyerek nevére. Asszem...
Vettek a gyerek anyjával egy közös lakást az anyuka nevére... Én így értettem. Nos, akkor ha nincs sehol semmi nyoma, hogy van valami közöd a lakáshoz, akkor ennyi. :( Láthatod a gyereket, de el kell hoznod, a lakásnak meg ints búcsút. :(

Be vállalnál egy olyan külföldi munkát ami igaz jól fizet de 3 idegen kollégával kellene egy lakásban lakni 4 hónapig?

Ez egy idény munka lenne ami igaz jól fizet de egy magyar sráccal és egy szlovák lánnyal kellene együtt laknom,mindenkinek lenne külön szobája és értelem szerűen a konyha,wc,fürdő az közös....nem tudok hogy elvállaljam e így...a pénz az biztos,a pénzt mindig megkapták elmondásuk szerinte a főnöktől és nem volt csúszás..ti be vállalnátok így?

Legjobb válasz: Én bevállalnám, ha nagyon kellene a pénz. Egyik barátnõm Londonban él és kb 8-10 ember bérel 1 házat közösen. Néha cserélõdnek az emberek, elõfordul hogy nem magyarokkal laknak, de eddig nem volt gondjuk azon kívül, hogy az újak buliztak, meg hangoskodtak.

Én bevállalnám, ha nagyon kellene a pénz. Egyik barátnõm Londonban él és kb 8-10 ember bérel 1 házat közösen. Néha cserélõdnek az emberek, elõfordul hogy nem magyarokkal laknak, de eddig nem volt gondjuk azon kívül, hogy az újak buliztak, meg hangoskodtak.
Ha ennyire félsz inkább ne menj!!!!!!
hát, ha 3 kiéhezett pasi mellé kéne menni, akkor nem, de így nyugodtan !
Én örülnék ha lenne külföldi munkám és mellé még szállás külön szobával......
Te mekkora idióta vagy már ne haragudj?Mit akarsz külön házat magadnak?Többezren dolgoznak így külföldön.Sõt még magyar is van köztük?Uramisten el ne vállald, még elkapsz valami betegséget!!!!!!
Mit kényeskedsz?!
És a munka nem lesz büdös?
A kérdező hozzászólása: sokat azt gondolják most a válaszokból rájöttem hogy nekem egy önálló lakás kell...nem nem errõl van szó, én bõven megelégednék egy kis szobával valahol ami teljesen külön állú és van benne egy külön kis tusoló meg egy wc, fõzni nem fõznék mert menüzök, szóval arra nem lenne gond, maximum vennék egy kis rezsót amin lehet kisebb dolgokat megfõzni ha úgy van...a lényeg az hogy teljesen mindegy mekkora a szoba, lehet 3 négyzetméteres is, de az egy teljesen külön álló legyen...és nincsenek luxus igényeim sem, csupán ennyi hogy egyedül legyek..ennyi
Szerintem meg menjen, csak ne ilyen lakásba, hanem apartmanba. Én még abban is bennelennék, hogy ha a munkáltató nem tud apartmanszobát biztosítani a lakás helyett, magánútom intézném, és fizetném a fizetésembõl. Maradna bõven úgyis.
Kerdezo, en vagyok a kulfoldi egyetemista. Mi a vegzettseged es mit csinalnal? Oszinten szolva nem tudom, mert en se biztos, hogy igy mennek, de sajnos en az ellenkezojerol meg soha se hallottam. Tehat meg az orvosok se ugy mennek ki, hogy rogton szobat, lakast kapnak, sot csalados emberek is x emberrel laknak egyutt. Lehet Ausztriaban mas a helyzet, de Britannia, Nemetorszag, Skandinavia ilyen. Rengeteg ismerosom van, jomagam is 3 orszagot jartam meg, es egy azaz 1 darab olyan emberrel se talalkoztam, aki rogton onallo lakassal nyitott. 1 olyas valaki volt, akinek igaz volt "sajat" lakasa, de az is olyan volt, hogy az emeleten kozos volt a wc, furdo volt, meg konyha, meg szoba neki, ez is gyakori kulfoldon. Viszont o millios megtakaritassal ment ki. Amugy ha mas is erdekel nem csak Ausztria, nekem nyugodtan irhatsz privit.:)
akkor maradjon itthon, mit kell ezen ennyit hisztizni én 28 évesenvoltam kint bébiszitter, és a szülõk is ugyanúgy wc-ztek, meg éltéka magánéletüket a közös lakásban, mint mindenki más. Egyszer éjjel felsírt a gyerek, én is ugrottam, és anyuka is ugrott meztelenül. De egyikünk sem halt bele ... micsoda kényelmes emberek vannak ....
Tényleg szánalams aki rá próbálja erõltetni a véléményét a kérdezõre, és a tetejébe még [email protected] is?! Hihetetlen... Én továbbra se mennék ki ha ilyen lakáskörülmények között kellene élnem.
A kérdező hozzászólása: ma 12:07 a pénzzel állítólag nincsenek gondok..mindig idõben megkapják az elmondásuk szerint..hogy mi igaz ebbõl azt nem tudom...valószínû nem hazudnak..
Szerintem fontosabb leellenõrzni hogy a munkát tényleg kifizetik-e! Sok ismerõsöm járt így, hogy külföldrõl saját pénzbõl kellett végül hazamenni, sõt, volt aki Mexikóban ragadt egy hónapig... Szóval lehet hogy csábító az ezerötös meg mittomén milyen órabér, csak nehogy kamu legyen!
A kérdező hozzászólása: ma 12:00 ribanc a jó édesanyád aki kinyomott a világra...hogy jössz te ahhoz hogy leribancozzál???idióta..
Mar a 3. valaszom irom neked, meg mnindig az egyetemista lennek. Nem tudom mi a helyzet az osztrakoknal, de ahol en vagyok, ezek pont azert dragak, mert jo esetben mindenki ilyet akar, ezert egyszerubb es olcsobb 2 szobas lakast berelni es osztozni, de az meg tudom, hogy nem jo. Amugy pont felenk ezekbol keves is van, ami meg van, kiveszik egyetemistak, meg a szemfulesek, es meglepodnel, de tenyleg sokkal dragabb fenntartani, pont mert tudjak, hogy ugyis lesz aki ezt kiveszi. Nem tudom mennyit keresnel, felenk egy ilyen forintba atszamolva 180ezerbe kerul atlagosan. Sajnos.:(
Komolyan nem értem, hogy miért pályáztad meg ezt az állást. Az osztrák álláshirdetések nagyon korrektek, legtöbbnél eleve tisztázzák a szálláslehetõségeket. Egy közepes méretû szállodának is van 30-40 alkalmazottja, nem fognak mindenkinek önálló apartmant adni. Ennyit kapsz 300 nettóért. Ha nem tetszik, nem pályázod meg, és nem veszed el másoktól a lehetõséget, ennyi.
én két ismeretlennel laktam, mikor kijöttem, hárman három szobában. az egyikhez volt fürdõ, de csak az egyikhez. az enyémhez nem. a fürdõ közös, konyha, nappali nyilván. utána laktam hat másik idegennel, hatszobásban. én is 30 voltam, nem szerettem, de ki lehet bírni. apartman? ugyan már. arra ne nagyon számíts. bírd ki egy ideig, aztán költözz külön.
Hogy dontottel?
4 ismeretlennel
Szerintem elég buta vagy ha kihagyod én laktam 4isme rõssel 2évig Magyarországon simán egy albérletet béreltünk mert úgy olcsóbb... Sokan ölnének már munkáért is nem, hogy külföldiért. Vidéken van egy mondás: " jó munkahelyen mindig dolgozni kell" annyira nincs ott munka te neked pedig adott lenne és ilyen kérdésen fenn akadsz. Hát szégyeld magad sok több diplomást tudok aki havi 55ezer Ft szarrá dolgozza magát nõként te meg it....
Szoval ilyen kis helyseget talalni nehez, mint szenakazalban a szalmaszalat. Persze, ha szerencsed van biztos talalsz, de sokan akarnanak ilyet, mert hat egyedul megiscsak egyszerubb az elet.
A kérdező hozzászólása: ma 12:39 nem tudom kimondta hogy ez egy hotel??egyszóval nem mondtam...de oda fogok jelentkezni mert ott mindenki kap normális szállást..ez amúgy egy kisebb kávézó étterem és mivel nem szálloda ezért van ilyen szállás...azt gondoltam mindenkinek vesz ki egy szobát valahol külön külön...
Szerintem ilyen nem nagyon van, amit te mondasz..legalabbis ilyen nekem is jo lett volna, de egyet se talaltam, pedig ahol en elek ott a minimalizalasra mennek.
A kérdező hozzászólása: ma 12:31 a fizetést nem mondom de azt tudom hogy olyan 200-300 között van egy kis stúdió apartman..nekem még akkora sem kellene, nekem egy szoba tusolóval bõven elég lenne egy ilyen motel szerû valamiben vagy nem tudom hogy hívják ezeket..az szerintem olyan 150-200 körül lenne...gondolkodtam hogy megpróbálok megegyezni a munkáltatóval hogy vennék ki egyet és akkor a felét fizesse ki legalább ha nem is az egészet..
A kérdező hozzászólása: ma 11:58 igen de te 18 vagy én meg 30...30 évesen nem biztos hogy ezt fogod mondani...18 évesen én is mindent megcsináltam és még durvább körülmények között is laktam mint te...és ha 18 lennék egy percet sem gondolkodnék..
ja és nem 4 hónapig, hanem 4 évig. utolsó voltam 18L
kollégiumban 4en vagyunk egy szobában, 3 wc és 3 tusoló van 37 emberre, a sulit leszámítva folyamatosan egy légtérben vagyok a szobatársaimmal (mellesleg van köztük osztálytárs is), és képzeld, 4. éve életben vagyok, sosem volt még szellentési problémám, minden éjszaka alszok és még barátokat is szereztem a szobatársaim személyében. durva mi? ilyen lehetõségem lenne, a konyhaasztalon is aludnék.
A kérdező hozzászólása: nem kényeskedek egyáltalán, de azért hallottam egy két helyrõl akik voltak így és mindig volt valami balhé...a konkrét példa amikor az egyik ismerõsömet meg gyanúsította az egyik lakó társa hogy ellopta a pénzét, közben nem is és a srácot bevitték a sittre és ott rohadt egy hétig, közben nem csinált semmi, csak a srácnak nem volt szimpatikus így úgy döntött kib.aszik vele...
A kérdező hozzászólása: ma 10:18 nem nem akarok házat képzeld el..nekem az megfelelõbb lenne hogy kapok egy apartmanban egy külön álló szobát egy tusolóval ahol egyedül vagyok....nekem az is bõven megfelelne...nincsenek nagy igényeim..
Miért ne? Egy kollégiumban egy szobában többen is tudnak élni az emberek, így megkülön szobákkal egyenesen luxus.
Hát... kortól, alkattól is függ. Én már rég túl vagyok azon a koron, hogy idegenekkel lakjak együtt... Huszonévesen még talán.
A kérdező hozzászólása: és mivel heti 6 napban 12 órán keresztül az õ fejüket kell néznem akkor legalább otthon legyen meg a nyugalmam és ne kelljen õket kerülgetnem még ott is....12 óra után nem hiszem hogy arra vágyik az ember hogy még ott is kerülgesse õket és ne legyen egy nyugodt perce....
A kérdező hozzászólása: ma 10:25 Az mit jelent??Mennyi idõs vagy?
Ha ilyen sok bajod van vele, ne menj sehova. Írd meg nekem, hogy mi az a munka, aztán már indulok is.
Miért ne lenne egy nyugodt perced?! Ahogy elõttem mondták, lesz külön(!) szobád, nem úgy, mint akár egy koleszban. De ha tényleg ennyire finnyás vagy, inkább maradj itthon! Más, ha kellene neki a pénz, akár gyalog is elindulna...
A kérdező hozzászólása: ma 10:19 Nem a munka nem lesz büdös!!!Pontosan azért szeretném ha 12 óra után egyedül lehetnék és nem még ott is õket nézni és kerülgetni...a fürdõre és a wc-re várni...és hogy ne tudjak egy jót fi.ngani ha úgy tartja kedvem...
Mi Londonban 6-an élünk egy 3 szobás lakásban 4 "idegennel", mind külföldi. Eddig semmi gond nem volt, sõt jókat szoktunk dumálni, amikor meg volt valaki szorulva akkor még ki is segítettük egymást.
A kérdező hozzászólása: és ha esetleg hasmenésem van akkor nem merjek elmenni wc-re mert nehogy meghallják..
Szerintem nagyon buta vagy, ha kihagyod. Sok ismerõsöm dolgozik kint, és azt mondom, hogy talán ez az egyik legkorrektebb felállás, amit hallottam eddig. (Valaki hónapokig egy matracon alszik a földön, 10 másik mellett.) Én jelenleg hasonló felállásban lakok, csak Magyarországon. Ki lehet bírni, csak akarat kérdése.
Szerintem te nem laktál se koliban, se edzõtáborban nem voltál, se a haverokkal 1 hetes túrán. Ha eleve ilyen a hozzáállásod el se indulj, mert ott fogsz savanyúskodni a többieknek.
A kérdező hozzászólása: ma 10:44 Ha nem mennék akkor keresgélnék tovább ahol adnak normális szállást ahol kapok egy teljesen külön álló szobát tusolóval egy apartmanban...sok ismerõs van kint így és a legtöbb ember kapott egy teljesen külön álló kis szobát amiben van egy tusoló.. amúgy ausztria..
A kérdező hozzászólása: ma 10:46 de laktam edzõ táborban 15 évesen és voltam össze zárva késõbb is 3 emberrel egy szobában de 30 évesen az ember nem biztos hogy már erre vágyik...ha 21-23 lennék nem is gondolkodnék rajta és nem is gondolkodtam de ennyi idõsen azért meg gondolja az ember....és nem vagyok finnyás mert aludtam egy pincébe is régebben egy hétig...ahol alig volt fûtés..
Én biztos hogy nem mennék ki úgy, hogy nem lehetne kint magánéletem. Fõleg ha tényleg napi 12 óra melóról van szó...azután kinek lenne kedve jópofizni az idegen lakótársaknak? Ausztria gazdag ország, nem hiszem el hogy ne tudnának neked külön apartmanszobát biztosítani. Szerintem mindenképp érdemes utánajárni. Még ha csak egy-két hétrõl lenne is szó, akkor se szívesen laknék ismeretlenekkel, fõleg így hogy vegyes nemûek. 4 hónap meg...esélytelen.
Hogy mennyi idõs vagyok? Harmincas második fele. És érzem nagyon a... "kort"... Hogy kevésbe vagyok rugalmas. Hogy jobban zavarnak dolgok... Ez van. Szívesen laknék együtt olyanokkal, akikkel van valami közös alap, közös értékrend, közös normák... nem tudom, érted-e... De zsákbamacska vadidegenekkel.. hát. Megmondom õszintén, ha menne egész este a hangoskodás, bulizás, esetleg cigiznének, vagy felhoznának mindenféle alkalmi szexpartnert, hát abban a percben lelépnék. Vagy a higiénés szempontok: Ha nem mosogatnának rendesen maguk után, a WC nem lenne tökéletesen tiszta, a kád stb... az nagyon betenne nekem. Huszonévesen laktam együtt másokkal olyan felállásban, amit mondasz, voltak konfliktusok, de volt közös alap, és meg tudtuk oldani. Összességében nagyon jó élmény volt. Most egyszerûen idõsebb vagyok, megvannak a kis háklijaim, kevésbé vagyok rugalmas és... toleráns. Elég nevetséges, mert azért öreg nem vagyok, de érzem magamon a különbséget 20-as éveimhez képest. Egyszerûen nagyobb stresszt okoz az emberekkel való ilyen közeli együttlét... (Na, ennyit az önvallomásomról! :) ) Ha elvállalod a munkát, Te is nézhetsz magadnak garzont mondjuk, nem? Nem kötelezõ azt igénybe venni, amit õk adnak. Amúgy milyen jellegû munka?
A kérdező hozzászólása: bocsi nem 3 hanem 2

Budapest X. kerületében a Szőlőhegy_utcában lakom és a szemközti tömb 4. emeletén az egyik lakást egy népes romacsalád bérlete ki. Nem tartják be az együttélés szabályait. Kitől kérhetünk segítséget? A jegyzőtől?

Néhány dolgot ki lehetett deríteni pl.: a 2 szobás lakásba 11 roma van bejelentve. A tulajdonos egy olcsóbb rezsij? lakásba költözött, nagyon szegény, kell neki a pénz, nem adózik a bérbeadás után, konkrétan [email protected], hogy a szomszédok élete pokollá lett a roma bérl?k miatt. A szomszédok sokszor tettek a tulajnál panaszt, de az elzárkózik, mondván, ?t csak az érdekli, hogy ki legyen fizetve neki a pénz. Ha roma fizet, ha magyar, neki mindegy. Nem volt betörés a lépcs?házukban az elmúlt 10 éven, de mióta ott vannak a romák, fél év alatt már 3 lakást törtek fel. Micsoda véletlen. Viselkedésükkel a lépcs?házukban él?k életét megkeserítették, a szomszédos és a szemben lév? tömb néhány lakójának nyugalmát pedig rendszeresen megzavarják. Havonta (!!!!) tartanak házibulit és éjfél után is dübög a zene, harsog az utca, mert verekednek az erkélyükön. Dohányoznak és hangoskodnak a lépcs?házban, ha buli van akkor folyamatosan és éjfél után is. Ilyenkor mindenki bezárkózik, senki nem mer nekik szólni, mert aki már megtette, az meg is bánta. Szemtelenül válaszolnak és fenyeget?en lépnek fel, f?leg a vendégeik. A vendégek között vannak rettenetesen sötét b?r?ek akárcsak a bérl?k között... Féltjük a kis k?bányai dolgozó életünket.... A terrorizálásuk még épphogy elkezd?dött.. még itt az elején kellene valamiféleképpen megállítani ?ket.

Legjobb válasz: Rossz szomszédság, török átok... Nem nagyon tudtok hová fordulni, mert a rendõrség letojja, ha meg szóltok, akkor jönnek, hogy nem szabad diszkriminálni õket, mert sötét a bõrük... Mindannyian tudjuk, hogy a legnagyobb részük milyen, de tehetetlenek vagyunk. :( Talán ha összefog a lakóközösség, és ugyanazt csináljátok velük, mint õk veletek??

Rossz szomszédság, török átok... Nem nagyon tudtok hová fordulni, mert a rendõrség letojja, ha meg szóltok, akkor jönnek, hogy nem szabad diszkriminálni õket, mert sötét a bõrük... Mindannyian tudjuk, hogy a legnagyobb részük milyen, de tehetetlenek vagyunk. :( Talán ha összefog a lakóközösség, és ugyanazt csináljátok velük, mint õk veletek??
"2 szobás lakásba 11 roma van bejelentve" - kétlem hogy be vannak jelentkezve. Nem lepõdnék meg ha valami szabolcsi állandó lakcímük lenne. Az én szomszédom egy alkesz. Mindenféle homelesseket hozz fel akik fizetnek neki egy kis italat. Olyan büdös van a szinten mint egy nyilvános wc-ben. Közösköltséget, villanyt, vizet, stb nem fizet. Villanyt kikapcsolták nála, távfütést, vizet nem tudják. Elvannak a melegbe. Isznak egész nap.
1. Többi lakótól aláírást gyûjteni, jegyzõhöz bemenni. Mondjuk ez a közös képviselõ dolga lenne. 2. Bérbeadót NAV-nál felnyomni. Alapból szemétségnek tartom, de ha õ letojja, hogy jól kicseszett Veletek, akkor Ti se legyetek tekintettel rá. Mi is társasházban lakunk, de az összes lakó megegyezett, hogy bármi történjen is, romának nem adjuk ki/el a lakásunkat.
Gondoskodjatok róla hogy ne érezzék jól magukat. Fogjatok össze és terrorizáljátok õket ti is addig amíg el nem költöznek. Vagy szóljatok 1-2 bõrfejûnek akik egy kis pénz fejében adnak a fejüknek egy kis áldást. Nevetséges a magyarság mostanában hogy egy 800 fõs falut 2-3 roma család tart rettegésben.De ugyanilyen a kérdezõ esete is.
Van egy rossz hírem, nem nagyon tudtok velük mit csinálni, nálunk is van a városban ilyen, hála istennek a város túlfelén, és nem felénk, román cigányok költöztek be egy házba, még az önkormányzat sem törõdik velük, pedig még a helyi újságban is volt róluk szó, nem bírják õket a környékbeliek.Az utcán zajonganak, táncolnak, mivel az áramot meg a vizet sem fizetik, így mindent kikapcsoltak náluk.Nem zavarja Õket, nyáron a kölykeik a közeli utcai kútnál fürdenek, meztelenkednek.Lassan cigánytelep lesz a környék.Ja, és mindezt a mi költségünkbõl, mert a vizet természetesen a város állja, tehát mi.
Vegyétek fel a kapcsolatot a helyi Jobbikkal. Nálunk ilyen esetekben õk segítenek rendezni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást, kaptam néhány megvalósítható ötletet!

Nyáron lesz 4 éve, hogy vettünk egy lakást kölcsönből.5 éven belül el lehet cserélni?

A szerz?désbe úgy van,hogy 5 évig nem adhatjuk el. De elcserélni se szabad? A banknak nem mindegy hogy melyik ház után fizetek? Aki tud kérem segítsen!

Legjobb válasz: Olyan, hogy "csere", mint jogi fogalom, nincs. Az egyiket eladod, a másikat megveszed (még ha kölcsönösen is egymásét veszitek-adjátok, azaz cserélitek el). Tehát jogilag nem "cserélheted" el, de kölcsön átvállalás az mûködõ dolog, meg kell kérdezni a bankodtól telefonon.

Olyan, hogy "csere", mint jogi fogalom, nincs. Az egyiket eladod, a másikat megveszed (még ha kölcsönösen is egymásét veszitek-adjátok, azaz cserélitek el). Tehát jogilag nem "cserélheted" el, de kölcsön átvállalás az mûködõ dolog, meg kell kérdezni a bankodtól telefonon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!