Találatok a következő kifejezésre: Egy kisbaba hetes (25 db)

Milyen kell legyen egy 4 hetes kisbaba széklete?

Eléggé görcsös a babánk, igaz csak nappal sir és a kakija elég zöldes szin?. Ma mintha cérnaszál lett volna benne, de szét lehet nyomni. Nem ette meg a cérnát csak ugy jött ki a kaki mintha cérna lenne. Sokszor hallom amikor kakál h nagyon hig, legalábbis ugy hallatszik. Azt mondták h még sárga kellene legyen. Csak anyatejet szopizik és köménymagteát.

Legjobb válasz: szia az en babam 6 hetes neki is eleg hig a kakija es mikor teat adok neki akkor zoldes!! ne aggodj szerintem a teatol ja es mi is anyatejes

szia az en babam 6 hetes neki is eleg hig a kakija es mikor teat adok neki akkor zoldes!! ne aggodj szerintem a teatol ja es mi is anyatejes
Ez azt jelenti, hogy sokat eszik és a kis pocakja nem bírja rendesen megemészteni még a tejet! Nincsen semmi gond ezzel, az én babám is rengetegszer kakilt zöldet és hígat. Ez utóbbi így lesz, egészen addig, amíg el nem kezded a hozzátáplálást. Ha aggódsz, a védõnõt vagy a dokit kérdezd meg.
A zöld széklet lehet attól, hogy kicsit sokat evet, nem emésztette még meg rendesen a tejcsit. Hígnak pedig -ha hiszed ha nem- attól híg, hogy a tej amit megeszik az is híg:-) Mitõl ne lenne híg a kakija? Semmi szilárdat nem eszik ami szilárdíthatná. Sõt ha nyákos vizes a széklet az sem baj.

Mennyit eszik egy 3 hetes kisbaba?

Úgy érzem nem elég a tejem, kb. 70-80-at tud kiszopizni, és a büfi után tovább sír. A véd?n? szerint 90-110 az adagja. Tehát akkor minden etetésnél adjak neki még 30-40-et pótolva? Van tejcsi a fagyóban...

Legjobb válasz: Minden baba más, az étvágyuk is változó. Én biztosan nem vennék a fagyasztóból ki tejet. Miért nem kínálod meg a másik cicivel? Egy szoptatás alatt is etetheted két mellbõl.. Csak aztán a következõ szopinál azt add elõször, amivel az elõzõ etetésnél befejezted (azaz az "üresebbet"). Így többet lesz stimulálva mindkét melled, azaz több is fog termelõdni. Mondjuk, a védõnõd nagyon okos... a babák nem gépek, hogy mindegyik ugyanannyit eszik. Az egyik kis falánk, akár 15-eket is lehúz egy evésre, a másik meg beéri 80-nal... Méregetni nem igazán szerencsés minden etetés után, ui. a nap folyamán is változik a tej összetétele, így a tápértéke, laktatóssága is. Reggel általában többet szopiznak a babák, de ez hígabb, kevésbé zsíros, míg estére laktatóbb, zsírosabb, ám kevesebb a tej... A szervezeted jól meg van tervezve, ezt kívülrõl kár megzavarni pótolgatással, amíg valóban nincs más megoldás. Ha most a pótláshoz nyúlsz, bezavarsz és nem tud kialakulni a kereslet-kínálat.

Minden baba más, az étvágyuk is változó. Én biztosan nem vennék a fagyasztóból ki tejet. Miért nem kínálod meg a másik cicivel? Egy szoptatás alatt is etetheted két mellbõl.. Csak aztán a következõ szopinál azt add elõször, amivel az elõzõ etetésnél befejezted (azaz az "üresebbet"). Így többet lesz stimulálva mindkét melled, azaz több is fog termelõdni. Mondjuk, a védõnõd nagyon okos... a babák nem gépek, hogy mindegyik ugyanannyit eszik. Az egyik kis falánk, akár 15-eket is lehúz egy evésre, a másik meg beéri 80-nal... Méregetni nem igazán szerencsés minden etetés után, ui. a nap folyamán is változik a tej összetétele, így a tápértéke, laktatóssága is. Reggel általában többet szopiznak a babák, de ez hígabb, kevésbé zsíros, míg estére laktatóbb, zsírosabb, ám kevesebb a tej... A szervezeted jól meg van tervezve, ezt kívülrõl kár megzavarni pótolgatással, amíg valóban nincs más megoldás. Ha most a pótláshoz nyúlsz, bezavarsz és nem tud kialakulni a kereslet-kínálat.
Minden szopi után fejjél és akkor több tejcsi termelõdik. Laktoherbtõl nekem nem lett több tejem, viszont napi 2-3 bögre édeskömény és mellé homeós(ricinus és lac caninum) pár nap alatt eredményt hozott. Nyugodtan szoptass mindig két mellbõl és ne parázz azon vajon van e elegendõ tej. Hidd el lesz mindig.Pihenj sokat és ne görcsölj rá.Szoptasd amikor csak õ kéri, még akkor is ha csak fél -1 óra telt el.A mérleget pedig felejtsd el.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az elsõ héten rengeteg tejem volt, 80-at evett és még 50-et lefejtem. Aztán múlt héten begyulladt a jobb mellem, 39, 4 volt a lázam, Augmentint kellett szednem. Nem nagyon ízlett neki a tejcsi, ezért néha vettem elõ neki a tûrõs tejcsimbõl, amit jobban megevett. Most már jól vagyok, viszont sokkal kevesebb tejem van, nem is feszül annyira, mint elõtte, kb. 80 lehet bennük. Tegnap evett az egyikbõl 60-at, keveselltem, ezért rátettem a másik cicire, onnan még 70-et szopizott...mérleg szerint. Viszont így következõ etetésre nem volt annyi tej a soron következõ ciciben...tehát próbáltam a másikból pótolni a hiányt...de akkor meg utána nem volt elég. Tehát kezdõ anyukaként ezért kérdeztem, h hogy jobb pótolni...Abban bízom, h lassan helyreáll a tejtermelõdésem, iszok Laktoherb teát és homeós bogyót is elkezdtem szedni, remélem megjavul a helyzet! Még várom a tanácsokat! És köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ahogy ma evett az egyikbõl 70-et elvileg...ugye mérleg szerint, sajnos max. 10-et bírtam még lefejni...egyszerûen nincs benne több! Nagyon visszasírom az elsõ hetet, amikor még pluszban lejött 50! Köszi a segítséget, akkor az édesköményt még kipróbálom. Homeós bogyót az Urtica Urens 5ch-t adta a gyógyszerész. Te naponta hányszor szedted? :)
Még jó ideig.
A lányom 1 éves múlt, néha még most is így alszik, nagyon vicces :)
A kérdező hozzászólása: Egy évesen cuki lehet.. :D
Nekünk az ortopédián azt mondta a doktornõ, hogy ez a veleszületett dolog egyenesen arányosan fog múlni a járás kialakulásával. Amikor már teljesen magabiztosan fog járni, elvileg akkor teljesen el fog múlni.
sztem ez szuper a csípõjênek! az én lànyom sosem aludt így.
Az én lányom 2 hónapos, de már kb 1-2 hete elhagyta, rendesen fekszik :)
A fiam 3 évesen is alszik néha így, fenékkel az ég felé.

Hogyan történik egy 10 hetes kisbaba szemfenékvizsgálata?

Legjobb válasz: Szia, nem kell aggódnod ezt a vizsgálatot úgy nevezett szemfenék tükörrel végzik.Lényegében egy irányított erõs fénnyel átvilágítják az íriszt, hogy átláthatóvá váljon.A Pici nem fog érezni semmit, csak lehet, hogy meg kell fognod a fejecskéjét, hogy ne mozogjon.Ennyi az egész:)

Szia, nem kell aggódnod ezt a vizsgálatot úgy nevezett szemfenék tükörrel végzik.Lényegében egy irányított erõs fénnyel átvilágítják az íriszt, hogy átláthatóvá váljon.A Pici nem fog érezni semmit, csak lehet, hogy meg kell fognod a fejecskéjét, hogy ne mozogjon.Ennyi az egész:)

Egy két hetes kisbaba át tud fordulni segítség nélkül a hasára?

Legjobb válasz: Nem. habár akad olyan nagyon hasfájos baba vagy, olyan aki óriásit tud nyujtozkodni, hogy elöfordulhat hogy átlendül. Ez persze nem tudatos, és nem tudja megismételni, mert még azt sem tudja hogy megtette. Nekem második lányom volt már ilyen picinek is olyan mozgékony hogy az ágyban vándrolt a hátán. éjszaka pl nyüszögött, nem sírt, csak nyüglödött, és volt hogy akár 10-30 centivel odébb találtam meg. persze csak a nyüglödés miatt volt.

Nem. habár akad olyan nagyon hasfájos baba vagy, olyan aki óriásit tud nyujtozkodni, hogy elöfordulhat hogy átlendül. Ez persze nem tudatos, és nem tudja megismételni, mert még azt sem tudja hogy megtette. Nekem második lányom volt már ilyen picinek is olyan mozgékony hogy az ágyban vándrolt a hátán. éjszaka pl nyüszögött, nem sírt, csak nyüglödött, és volt hogy akár 10-30 centivel odébb találtam meg. persze csak a nyüglödés miatt volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)
Az en fiam is olyan mint az elso valaszoloe :) most 3 honapos, de siman korbe vandorolja a fanciaagyat 1 teljes ora alatt (almaban). Ugyh a kisagyaba nagyon vastag racsvedot vettunk. A kerdesedre valaszolva, tudatosan nem tud atfordulni , DE pl a nagy izgagaskodasra igen, pl h addig feszeleg meg atloki magat, de akkor mar sztem nagyon kell h "szenvedjen" azt meg a szulo ne varja meg! De sztem ez nagyon nagyon ritka! de ugye nem irhatom h letezhetetlen!
nem kellene neki átfordulni.ha viszont rendszeresen csinálja, meg kell nézetni szakemberrel, mert ott vmi nem stimmel az izomzattal.

Egy 7 hetes kisbaba mennyit eszik?

Pénteken volt 7 hetes a kisfiam. Napi 680 ml-t eszik, ami lebontva durván egy alkalommal 110-120 ml-re jön ki! Legtöbbször 3 óránként eszik, egy alkalommal azért van hogy 5 óra is eltelik a két evés között. Viszont újabban már 2-2,5 óra múlva enne! Csak anyatejet kap! Nem tudom mitév? legyek, de szeretném ha legalább 4 órát kibírna a kajcsival. Adhatok neki esetleg 110-120 ml-nél többet egy evésre? Nem lesz az sok neki? (3300 grammal született)

Legjobb válasz: Annyit és akkor eszik amikor Neki jól esik.

Annyit és akkor eszik amikor Neki jól esik.

Meg lehet változtatni egy kisbaba nevét? 6 hetes elmúlt.

Nagyon nehezen találtunk nevet a fiunknak és mai napig úgy érzem, rossz nevet adtunk. Nem is szólítja a nevén senki. A kórházban is ahogy beértünk, egyb?l kérdezték a nevét pedig mondtam hogy el?bb ha lehetne megnéznénk "ismerkednénk" vele egy kicsit, de nem lehetett. Gondoltam majd megszokom, próbáltam úgy szólítgatni de egyszer?en nem jön a számra. Sokszor ha kérdezik, el kell egy pillanatra gondolkozzak mi is a neve. Ti mit tennétek a helyemben??? Lehet változtatni rajta vajon?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet. Be kell menni az Anyakönyvi Hivatalba. Kell az aláírásotok, az eredeti Születési anyakönyvi Kivonat, és illetéket kell fizetni. Utána persze újra kell csináltatni az összes iratát, ami szintén pénzbe kerül.

Persze hogy lehet. Be kell menni az Anyakönyvi Hivatalba. Kell az aláírásotok, az eredeti Születési anyakönyvi Kivonat, és illetéket kell fizetni. Utána persze újra kell csináltatni az összes iratát, ami szintén pénzbe kerül.
Pénzbe kerül (10ezer Ft körüli összeg) és az okmányirodába kell menni. illetékbélyeget venni és elintézik. Jobb minél hamarabb megcsináltatni, mert még kevés hivatalos irata van a lurkódnak :)
Amúgy az furcsa, hogy nem adnak idõt. Persze a karszalagra rá kell írni valamit, de akkor vá
bocs elment, folytatom. Szóval akkor válik véglegessé, amikor másnap a nõvérrel együtt egyeztetitek az adatokat. ez általában legalább 24 óra.
Amit a karszalagra írnak, attól eltérõt is lehetett volna mondani mikor az anyakönyves kitöltötte a papírt és aláírtad. Nálunk mindenkitõl megkérdezte, hogy akkor marad az elsõ verzió, meg hogy esetleg lesz e második név.
Ha - mint írod - annyira nehezen találtatok neki nevet, akkor most honnan cseppent ide ez a név, amire változtatni akarjátok? Miért nem ezt adtátok eredetileg? Bocsi, csak nagyon kíváncsi vagyok:) ))
A kérdező hozzászólása: Mert hülyén hangzik tudom, de megismertük :) ) ha nem baj nem írnám le mert szokták olvasni ismerõsök is. Az érdekes az hogy amire most nevezni szeretnénk, az sose szerepelt a kalapban amibõl végül nevet választottunk.
Nekem is okozott nem kevés gondot, hogy hogyan szólitsam a kisfiamat.Apuka ragaszkodott, hogy kapja az Õ nevét amit én semmiképp nem akartam.Lett 2.neve amit én szerettem volna ez ellen persze apuka tiltakozott.Kb.6hónapos koráig csak "a kicsi" jelzõt használtuk.Én néha próbálgattam játszani egyik és másik nevének különbözõ becézéseivel és csak a sírás lett a vége meg apával a vita, hogy miért így szólítóm, meg miért úgy.Aztán anyósom elkezdte Beni-zni ami totál kiverte nálam a biztosítékot, mert a lépcsõházban 4 Beni van a kisfiamon kívûl!!!Mind más eredeti névvel persze(Bence, Benjamin, Benedek, Bendegúz)de beceneve mindegyiknek ugyan az:( Addig mondogatták a gyereknek a Benit, a 4napos ünnep alatt amíg az egész brancs itt volt, hogy már én is kezdtem megszokni.Már így utólag nem bánom mert el sem tudom másnak képzelni.Persze csak azért mert megszoktam.Egyet sajnálok, hogy végül is nem én, az anyja döntötte el, hogy mi legyen a neve.
mi a neve most és mi lesz?
De érdekes. Nekem nagyon fontos a név, már az elsõ UH után megvoltak a fiú-lány variációk. :) A nagy fiam Dániel, imádom a nevét, nagyon Danis, utána volt sajnos vetélésem, Õ Manna vagy Neó lett volna. Most ismét terhes vagyok, már felírva várják a nekem tetsztõ nevek a férjem véleményét, de elõtte még elmegyek az elsõ UH-ra pénteken. :) Egyébként tényleg mindegy, mi a neve egy gyereknek, néhány hónap után természetes lesz. Eleinte mi is Manóztuk, Törpéztük, mára mégis Dani. 7 hetes km
Én az ultrahangon láttam az arcát elõször, és találtunk neki egy nevet, ami szerintem passzolt hozzá, és végül meg is kapta, de én sem tudtam a nevén szólítani születése után, még így is meg kellett szoknom, idõ volt, mire megcsillant az egyénisége, és hozzá nõtt a neve.
mi a neve? amúgy furcsa, hogy nem engedtek "megismerkedni" a babáddal
Én is kíváncsi lennék a keresztnevére, ha nem gond. Mi sokat harcoltunk a férjemmel, h mindkettõnknek tetszõt találjunk és el is neveztük, aztán már több hónapos volt a Manó, mire bevallottuk, h ma sem tudnánk jobbat, de még mindig olyan furcsa, nem természetesen jön a szánkra.Aztán megbeszéltük, h valószínûleg a gyerek akarta, h ez legyen. Azóta a kis csaj "hozzáidomult" a nevéhez, nem is tudnám elképzelni mással. Nem bántam meg:-) Ha viszont van jobban tetszõ nevetek, még egyáltalán nem késõ megváltoztatni, hajrá:-)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy másnap jött az anyakönyvet intézõ hölgy és akkor lehetett volna változtatni de úgy gondoltam minek variáljunk, majd megszokom. (az elsõ babám neve se tetszett de azt apa egyértelmûen kiválasztotta mikor kiderült hogy fiú és kezdetektõl úgy hívtuk már a pocakban szóval volt idõm megszokni.)
A kérdező hozzászólása: Minden másnap jókat sírok rajta hogy csak én lehetek ilyen béna hogy szegénynek más nevet akarok, és hogy miért nem tudom már megszokni ezt a nevet. A férjem szerint meg tök mindegy hogy hívják, akkor is a mi gyerekünk szóval õ jól elvan így hogy Manócskának meg Tökmagnak szólítja.
Egyébként mi a neve, megkérdezhetem? Második gyerekünk nevét a férjem találta ki, nekem nem tetszett egyáltalán, de engedtem, hogy legyen az. Kb 3 hónapos koráig nem bírtam kimondani ezt a nevet, mindig Huginak szólítottam. Aztán úgy megszerettem a nevét, most már egyáltalán nem bánom, hogy a férjem döntött :)
A kérdező hozzászólása: Értem, óóó nagyon köszönöm, a pénz nem számít csak ez így irtó kellemetlen :(( Még addig szeretném amíg nem ismeri mindenki ezen a néven.
mi ikrek vagyunk tesómmal, és mikor még születtünk, nem volt uh- szüleink készülek 3garnitura fiunévvel, meg sem fordult a fejükben, hogy lányaik lesznek. És persze hogy két lányuk lett. Név nélkül persze. A kórházban 3napig a karszalagra csak vezetéknév és egy I. és egy II. volt ráírva!! :) utána kaptunk neveket! :) egyet anya egyet apa válaszott, nem volt vita! :)

Hányszor eszik naponta egy két hetes kisbaba?

Kérem, hogy csak tapasztalt anyukák írjanak, mert már így is eléggé össze vagyok zavarodva! Féltem a kisbabámat! Már sajnos csak tápszert kap a kisfiam, mert nincs elég tejem és amúgy sem szoptathatnék, mert el kellett kezdenem szedni egy fajta gyógyszert. Pár napja elég ny?gös, sokat fáj a hasa, és nagyon rendszertelenül eszik és mindig más mennyiséget. Mi a normális, ha hányszor és mennyit eszik egy nap a két hetes kisbabám? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Tápszeresen is igény szerint etettem . átlag 3 óránként szv. 6-9 alkalommal mert volt hogy kért köztes idõben is.

Tápszeresen is igény szerint etettem . átlag 3 óránként szv. 6-9 alkalommal mert volt hogy kért köztes idõben is.
Egy ilyen pici babának a 8-16 alkalom a normális. Az én gyerekeim 9-10 alkalommal ettek, nagyon változó mennyiségeket. E miatt ne aggódj. A kisfiam 3 hetes korában lett sírós baba és ez eltartott egészen 4-5 hónapos koráig. Nem volt beteg, igazán nem is görcsölt, mintha a hasa fájna, de mégis sírt, ordított. Ma egy teljesen egészséges kisfiú. Ne aggódj a sírás miatt, csak legyél mellette. Ez a korszak is elmúlik...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak és egy kicsit meg is nyugodtam, hogy ezek szerint normális, ha ebben korban rendszertelenül eszik.

Mennyi az esélye annak, hogy alacsony/ingadozó progreszteron szint miatt 4-5 hetes terhességnél elmenjen egy kisbaba?

Vagy ilyenkor még megmaradhat, csak pár hét múlva lenne veszélyes inkább? Tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Legjobb válasz: Sok, pláne ha valaki vérezget is mellette. Erre való a Duphaston és társai.

Sok, pláne ha valaki vérezget is mellette. Erre való a Duphaston és társai.
Nekem a 6. héten jött a vérzés (jobban mondva egy csepp vér), amikor is rohantam a dokihoz. Utrogestant írt fel, ami két nap alatt rendbe hozott. Gyerkõc ma már 2 éves. Sajnos most én is szorongok emiatt kicsit, mert megint babát tervezünk. Most ráadásul a fiam mellett nem is fogok tudni csak úgy bármikor orvoshoz rohangálni, hogy segítsen! :(

22 hetes terhesen mennyit alszik egy kisbaba a pocakban?

Olyan érdekes, hogy szerintem azért a nap nagy részét végig kéne aludnia, de akárhányszor elkezdünk hozzá beszélni, és simizni a hasamat, mindig odajön, és mocorog. Ez létezik? Ahogy egyre nagyobb lesz, egyre többször van fenn, vagy csak jobban érzi a kismama a mozgását?

Legjobb válasz: Mindkettõ igaz. Jobban is érzed a mozgást és õ is aktívabb. De álmában is odafordul a símogató kézhez, ha megérzi.

Mindkettõ igaz. Jobban is érzed a mozgást és õ is aktívabb. De álmában is odafordul a símogató kézhez, ha megérzi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!