Találatok a következő kifejezésre: Egy kb hetes (347 db)

Kb. mennyi egy 2 hetes újszülött baba napi alvásigénye?

Legjobb válasz: Az én babám 2 hetes koráig szinte végig aludt az etetések között. Kb. akkor kezdõdött, hogy egyre többet van fent. Most 7 hetes és nappal 2-3 alkalommal alszik fél-egy órát, max. másfelet. Éjjel viszont 7+3 órát egy evéssel. De ez szinte hetente változott eddig, úgy tûnik most állt be erre

Az én babám 2 hetes koráig szinte végig aludt az etetések között. Kb. akkor kezdõdött, hogy egyre többet van fent. Most 7 hetes és nappal 2-3 alkalommal alszik fél-egy órát, max. másfelet. Éjjel viszont 7+3 órát egy evéssel. De ez szinte hetente változott eddig, úgy tûnik most állt be erre
Legalább 20 óra alvás, szunyókálás! Szóval nagyon-nagyon sok! :)
Az én fiam még evés közben is aludt... :)
Szerintem ez is babafüggõ, mint sok minden más. Az elején a legtöbb baba szinte az egész napot átalussza, fõleg ha be is sárgult, akkor aluszékonyabbak. Ilyenkor még felváltva esznek-aludnak. Az én fiam besárgult (bár nem vészesen) és 5-6 órát aludt egy huzamban úgy, h. a csecsemõs nõvér sem tudta a kórházban felébreszteni, pedig hát nem finomkodtak vele. Illetve ahogy más is írta, az én babám szintén bealudt a cicin 10-15 perc után, úgyh. szinte átaludta az egész napot. Olyan 1, 5-2 hónapos volt, amikor már délelõtt és délután is fel volt, és egyre többet nézelõdött.

Kb.5 hetesnek kéne lennem, de a petezsák mérete egy 3 hetesnek felel meg! Lehet, hogy elhalt?

A tesztejeim már negatívak, tegnapi UH-n lettek ezek az eredmények. Kaptam babamegtartó bogyót, de félek, hogy már nincs is baba! Mi a véleményetek? Reménykedjek?

Legjobb válasz: 5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama

5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama
"tesztjeim már negatívak" Ez azt jelenti, hogy elõtte már volt pozitív is?Bizonyított a terhességed? Késõbbi p.é.-bõl lehet kisebb a baba kora, mint ahogy az utolsó mensibõl számolják. De ha voltál dokinál, és azt mondja, hogy 3 hetesnek felel meg, akkor valószínû, hogy késõbb ágyazódott be.De akkor hogy lettek negatívak a tesztek?
nekem 3, 5 hét (!!!) eltolódás van! Mensi szerint 08, 30-ra lennék kiírva, de uh szerint, mind szerint 09, 24! ami nem kevés. 8 hetesen mentem elõször uh-ra vígan mikor mondta a doki, hogy vagy késõbb fogant, vagy kezd elhalni a terhesség. Most 30 hetes vagyok. Nagyon nem akkor volt pé-m mikor kellett volna, azóta, az uh szerint növekszik a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Igen, volt pozitiv tesztem, aztán negatívak lettek. Ezért ilyedtem meg, és mentem UH-ra. Csak középidõben foganhatott, párom akkor volt csak itthon... Nagyon félek, hogy rossz vége lesz!

Egy kb 4 hetes terhességben már látni hogy elhalt a baba?

Miért mondd két orvos 3 félét?

Legjobb válasz: Bár nem vagyok orvos, de szerintem kicsit reménykedhetsz, hiszen ha valóban annyi idõs a terhességed mint írtad, akkor elvileg ugye még nincsen szívhang, mert az csak 6-7 hetes kortól van. Meg ha az utolsó menszesztõl számított 4 hetes vagy akkor ugye mostanában kellene megjönnie, és van, hogy valakinek a szervezete ilyen idõben produkál egy "kamu" mensit, ez is lehet normális. Tehát ha nem görcsölsz és már nem vérzel, vagy csak kicsit, de az nem élénk "élõ vér"- mint sokan jellemzik itt is, akkor nem biztos, hogy baj van. Pihenj amennyit tudsz, figyeld a tested jeleit, és várj egy-két hetet, talán az UH akkor már mutat valamit, ha mást nem, akkor azt, hogy nagyobb a petezsák vagy hasonlók...

Bár nem vagyok orvos, de szerintem kicsit reménykedhetsz, hiszen ha valóban annyi idõs a terhességed mint írtad, akkor elvileg ugye még nincsen szívhang, mert az csak 6-7 hetes kortól van. Meg ha az utolsó menszesztõl számított 4 hetes vagy akkor ugye mostanában kellene megjönnie, és van, hogy valakinek a szervezete ilyen idõben produkál egy "kamu" mensit, ez is lehet normális. Tehát ha nem görcsölsz és már nem vérzel, vagy csak kicsit, de az nem élénk "élõ vér"- mint sokan jellemzik itt is, akkor nem biztos, hogy baj van. Pihenj amennyit tudsz, figyeld a tested jeleit, és várj egy-két hetet, talán az UH akkor már mutat valamit, ha mást nem, akkor azt, hogy nagyobb a petezsák vagy hasonlók...
Mindenképpen próbálj megnyugodni. Ha nem görcsölsz és nincs erõs vérzés, akkor nem lehet nagy baj. :) ) Nyugi. Hidd el átérzem, hogy mi zajlik le benned. Nekem 6 hetesen derült ki hogy babát várok és aznap már vérezni is kezdten, csak picit, és korházba is feküdtem 1 hétig. Egy hematóma okozta a vérzést. Ami semmilyen hatássál nem volt a picire. Felszívódott, mármint a hematóma és kész. Nyugi, nyugi....nem lesz baj. 4 hetesen még nem látszik a szívverése sem, az orvosok hajlamosak jól ráijeszteni az emberre. Valaki mindenképpen legyen melletted, remélem nem vagy egyedül?! Írj, hogy mi lett az eredmény, légyszi, nagyon szorítok.... Egy 16 hetes kicsilány anyukája (Maya)

Hány grammnak kell lenni egy kb.12 hetes macskának? Mert az én macskám kereken 1000gramm.

Legjobb válasz: Szerintem túl kevés. A mi kiskandúrunk 7 hetesen volt 1034 gramm, 8 hetesen pedig 1159 gramm. Se az anyja, sem a fetételezett apja nem nagytestû. De az is lehet, hogy a tiéd lassabban fejlõdõ egyed vagy eleve kisebb lesz. Szerintem ne annyira a konkrét súlyát figyeld, hanem azt, folyamatosan, napról napra gyarapszik-e vagy megáll, esetleg visszaesik a növekedésben.

Szerintem túl kevés. A mi kiskandúrunk 7 hetesen volt 1034 gramm, 8 hetesen pedig 1159 gramm. Se az anyja, sem a fetételezett apja nem nagytestû. De az is lehet, hogy a tiéd lassabban fejlõdõ egyed vagy eleve kisebb lesz. Szerintem ne annyira a konkrét súlyát figyeld, hanem azt, folyamatosan, napról napra gyarapszik-e vagy megáll, esetleg visszaesik a növekedésben.
az enyém is kb. 12 hetes és 1225gramm(kandúr) a testvére 1005gramm(nõstény) szerintem normális
Második vagyok. Ha csak körülbelül tudjátok a kiscica születési dátumát, akkor az is bezavarhat. Én pontosan tudom, és naponta szoktam mérni a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az én macskám tricolor kandúr.

Kb. Mennyibe kerül egy 7 hetes AMSTAFF fülvágása?

Legjobb válasz: kb. 15 e ft, és nyugodtan vágasd már le 8 hetesen , szebben, hamarabb gyógyul. Megbüntetni nem fognak, sem téged, sem az állatorvost, mert nem állatkinzás, és ha illegális lenne, akkor nem végeznék el sehol, max. a sufniban. A tenyésztõje ajánlott állatorvost?

kb. 15 e ft, és nyugodtan vágasd már le 8 hetesen , szebben, hamarabb gyógyul. Megbüntetni nem fognak, sem téged, sem az állatorvost, mert nem állatkinzás, és ha illegális lenne, akkor nem végeznék el sehol, max. a sufniban. A tenyésztõje ajánlott állatorvost?
17:56-os. Jesszusom, és ezt mióta bünteti a törvény?? :D Ne hallgass rá, semmi sem bünteti a fülvágást!
20ezer fölött
Kedves capsread Az állatvédõk törvénye nem bünteti sem a fül sem pedig a farok vágást.Nézz már utána kicsit :) )
nem tiltja a törvény...a törvény csak azt tiltja hogy házilag tilos csinálni mostnatól! Állatorvosi rendelõkben ahol vannak erre speciálódott orvosok megcsinálják, változó az ára, a miénket 20-ért csinálta az orvos, de amúgy 26 lett volna, csak rendes volt és megegyeztünk 20 ban.
ha tudsz akk tegyél már fel képet=)
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, már megvan hogy rá az orvos aki levágja neki jöbõhéten
Nincs egy régi állatorvosotok, akiben megbízol és tudsz is kérdezni tõle? :) Nekem az a tapasztalatom, hogy az állatorvosok is különböznek ár szintjén. :) Van aki drágábban csinálja és van aki olcsóbban. De nem mindig a drágább a jobb!
Ezt a törvény bünteti, szóval vigyázz azzal az állatorvossal, aki csinálja, lehet, nem is igazi doki.
Inkább olyan 10-12 hetes kora körül vágatsd. Akkor ajánlott. Amúgy szerintem max 20. Nekem annyi volt...
de hogy 20-30 ezer beteg vagy? xd max 15
hát szerintem olyan 20-30 Ezer között lehet de viszont a fül és farok vágást tiltja a tõrvény!ezért meg bûntethetnek több százezer forintra :( mivel tiltja már a törvény!
A kérdező hozzászólása: olyan drága?
csak akkor szabad levagatni a fulet mikor kicserelodtek a fogai vagy 3+4 honaposan 7 hetesen tilos !!

Egy 8 hetes golden retriever kb mekkora lehet? És sokat nőne még egy hetet? Mert csak jövőhéten tudnánk utánamenni, és akkor már 9 hetes lesz. = ( És azt akarom, hogy még kiskutya legyen amikor hozzám kerül.

Legjobb válasz: Már nem lesz olyan kis szõrgombóc, de mindenképpen kiskutya lesz, hisz még csak 9 hetes, emiatt ne aggódj. :) Nem az a lényeg, hogy mekkora, hanem hogy természetében még igen kis ragaszkodó, kíváncsi kölyök kutyus. :) Mi is ilyen idõs korban hoztuk el a kutyámat, akkor kezdett csak igazán nõni, de még abszolút nem volt nagy. Utána meglátod fel sem tûnik majd hipp-hopp nagy kutya lesz (persze lélekben még mindig komolytalan marad) :) Megértem hogy kiskutyát szeretnél, az mindig édes, de ne felejtsd el, hogy egyszer megfog nõi (nem is olyan lassan), és akkor is ugyanúgy kell szeretned, gondoznod! :) Sok sikert és boldogságot a kis lurkóhoz, hidd el ha a kezedben tarthatod a sajátodként, akkor el is felejted ezt a kérdést :)

Már nem lesz olyan kis szõrgombóc, de mindenképpen kiskutya lesz, hisz még csak 9 hetes, emiatt ne aggódj. :) Nem az a lényeg, hogy mekkora, hanem hogy természetében még igen kis ragaszkodó, kíváncsi kölyök kutyus. :) Mi is ilyen idõs korban hoztuk el a kutyámat, akkor kezdett csak igazán nõni, de még abszolút nem volt nagy. Utána meglátod fel sem tûnik majd hipp-hopp nagy kutya lesz (persze lélekben még mindig komolytalan marad) :) Megértem hogy kiskutyát szeretnél, az mindig édes, de ne felejtsd el, hogy egyszer megfog nõi (nem is olyan lassan), és akkor is ugyanúgy kell szeretned, gondoznod! :) Sok sikert és boldogságot a kis lurkóhoz, hidd el ha a kezedben tarthatod a sajátodként, akkor el is felejted ezt a kérdést :)
Az ilyenek fogják eldobni, ha már csúnya, nagy kutya lesz és nem cuki... Nézz utána egy kcsit... A kutyák kb egy éves korig kiskutyák, kamaszok és 3 évesen lesznek igazán felnõttek. Úgyhogy van idõd...
Mi 7, 5 hetesen hoztuk el a kutyust( már majdnem 3 hónapos most), amúgy úgy szint golden retriever. Hát 9 hetes korára mindenki csak ámult mekkora kutya vált belõle. Mondani tudom, hogy a golden egy hét alatt tényleg képes rettenetesen nagyot nõni, úgy hogy észrevehetõ a méretbeli különbség. De hidd el a viselkedésében nem lesz látható, nekünk minél elõbbre járunk a kutyussal annál inkább játékosabb, szeleburdibb. Néha még most is mondom, talán kissé korai is volt nekünk a kutyust 7, 5 hetesen elhozni, mivel akkor még benne volt az, hogy sokat alszik és annyira azért nem akart játszani, tekintve ismeretlenek voltunk neki. 9 hetesen szerintem már benne lesz valamelyest az önállóság is(de tényleg csak olyan mértékben, hogy egyedül hagyás már nem gond). Szerintem semmivel sem lesz másabb a kutyus, még ha valamivel nagyobb is, a viselkedéseben sokáig kölyök marad.:D
Az, hogy tovább van a mamával, csak jó neki :)
én 11 hetesen hoztam el a kutyámat, mert mi elõtte elmentünk nyaralni.:/ de aranyos volt még akkor is.:)
Fél évesen is kölyök még, ne aggódj.
ha esetleg gondolod képeket is tudok mutatni méretbelileg... Az elõzõ voltam 18:34-es
A kérdező hozzászólása: Huh az nagyon jól jönne :) Küldj e-mailt.

Venni szeretnék egy törpepapagáj párt.3 hónaposan még megszelídülhet? Vagy vegyek kb egy 7 hetes papagájt, úgy jobban szelídül?

Legjobb válasz: Ugyanolyan szelíd lesz egy 3 hónapos is mint egy 7 hetes. De azt remélem tudod hogy csak nagyon ritkán lesznek babusgathatóak a törpék. Tehát általában csak annyira szelídülnek meg hogy esznek kézbõl,ujjra állnak de a simogatás nem nagyon szeretik.

Ugyanolyan szelíd lesz egy 3 hónapos is mint egy 7 hetes. De azt remélem tudod hogy csak nagyon ritkán lesznek babusgathatóak a törpék. Tehát általában csak annyira szelídülnek meg hogy esznek kézbõl, ujjra állnak de a simogatás nem nagyon szeretik.
A kérdező hozzászólása: Én is kb ennyire gondoltam, beszélni megtanítani nem nagyon akartam csak annyi, hogy megálljon a karomon. Köszi a választ
nekem van törpe, kb 3 hónaposak voltak, mikor vettem, a fiú haverkodósabb volt, mint a lány, de a kéz az mumus..kutya orrába csípni az megy, de a kezem látványától viszont stressz van, úgyhogy számíts rá, hogy esetleg vad marad. az egyetlen, amit még kézbõl is sikerült megenniük a popcorn!:D
Nem csak megható, de nagyon érdekes is amit írtál a papagájok viselkedésérõl. Nekem csak kutyám van, és tudom, hogy minden arc rezzenésemre reagál, még a sóhajomra is azonnal felfigyel, és amikor nemrég elhunyt édesanyám, (akit nagyon szeretett a kutyus) azonnal tudta mi a baj. De nem tudtam, hogy a madarak is ennyire okosak és érzõ lények. Nagy állatbarát vagyok, igazából minden állatot agyon szeretek, szóval köszi, hogy ezeket a dolgokat megosztottad. Üdv.

Hasi UH-n biztosan meg tud állapítani egy nőgyógyász egy kb.7 hetes terhességet?

Legjobb válasz: Enyémet 8 hetesen megpróbálta hasival, de még csak hüvelyivel látszott.

Enyémet 8 hetesen megpróbálta hasival, de még csak hüvelyivel látszott.
7 hetesen mentem dokihoz elég ramaty gépen csinált hasi ultrahangot és mégis látszódott a baba, az is hogy pulzál a kis szive remélem holnap után ugyanezt fogom látni :) 2 éves kislány és 6 hetes pocakos anyukája
Igen. Az itteni sztk-s dokinak nincs valami jó uh gépe, és mindig hasi uh-t csinál, mégis látta a kisbabámat. Én 6 hét 3 naposan voltam nála, és már látszódott egy kis icuri-picuri manó. :)
A kérdező hozzászólása: Mármint láthatja-e vagy annak jeleit.
Menstruációtól számítva 7. hét. Mindig ezt nézik, hacsak nincs nagy eltérés már az elején.
A kérdező hozzászólása: És ti az idõt (pl. 7 hetes), hogy értitek? A menstruációtól számítva vagy a doki határozta meg a korát?
Látszik a méheden ha terhes vagy, mert akkor megvastagszik a fala! Szóval szerintem megtudják állapítani.
Én a hetedik héten voltam elõször dokinál és akkor még hüvelyi UH-t csinált, mert azt mondta, hogy a hasin nem látja annyira, megbízhatóbb a hüvelyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszaitokat! :)
Nekem végig csak hasi uh volt, a pozitív teszt után azonnal látszott már a petezsák (mikor teszteltem kb 5 hetes voltam) de a hasfal vastagságától és a géptõl is függ, hogy jól látható-e ilyen terhességi korban. Az biztos, hogy 8 hetesen már mozogni is láttuk hasi uh-val. :) 32 hetes kismama
nekem az elsõ gyereknél egyáltalán nem csináltak hüvelyi uh-t és így is látták 7 hetesen
Engem is hasi uh-val nézett meg a doki, és biztosra állította a terhességet, hiszen már látszódott az uh gépen. Én is a 7. héten voltam nála.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet függ az orvos tapasztalatától is és, hogy mennyire ismeri már az UH gépet. :)
A kérdező hozzászólása: De a méhen lehet már ekkor is látni, hogy ha baba van a dologban, nem?
A kérdező hozzászólása: És szívhangot mikortól hallott? :)

Kb. hány kilogramm kell legyem egy 10 hetes nj szuka? Milyen súly a legegészségesebb neki?

Leginkább tenyészt?k válaszát várnám.Ha tenyészt? válaszol írja oda ha más akkor írja oda hogy tart nj-t stb.

Legjobb válasz: Átlagban, ahány hetes, annyi kiló.Szuka valamivel kevesebb, kan valamivel több lehet. Az is számít, milyen súllyal indult az életnek. Ezen kívül sok egyéb is befolyásolja a súlyt. Egy volt tenyésztõ akinek nj a társa.

Átlagban, ahány hetes, annyi kiló.Szuka valamivel kevesebb, kan valamivel több lehet. Az is számít, milyen súllyal indult az életnek. Ezen kívül sok egyéb is befolyásolja a súlyt. Egy volt tenyésztõ akinek nj a társa.
milyen az az nj?
németjuhász

Egy kb. egy hetes kiscicának mennyit kell ennie?

Elhagyta az anyamacska a kiscicáit és én szeretném felnevelni ?ket. De még sohasem csináltam ilyen, nem tudom, hogy mennyit adjak nekik enni. Tápport hígítok fel nekik vízzel, de csak pár cseppet esznek. Ez normális?

Legjobb válasz: nincs a tejpótlószer dobozára ráírva, hogy hány hetesen hány milit kéne enniük? vagy nem adtak hozzá valami tájékoztatót?

nincs a tejpótlószer dobozára ráírva, hogy hány hetesen hány milit kéne enniük? vagy nem adtak hozzá valami tájékoztatót?
sajnos nem találtam meg a tejporos dobozt, bár mi már eléggé rég használtuk. én úgy emlékszem igény szerint etettünk (tehát amennyit elfogadott) de nálunk az anyacica is szoptatott mellé, csak besegítettünk, mert sok kölyök volt, és a legkisebbek nem fejlõdtek úgy, mint a testvéreik ezt találtam, hátha segít: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kiscica-kolyok-ma.. elsõ voltam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!