Találatok a következő kifejezésre: Egy kapcsolatban idő (260 db)

Normális ha egy kapcsolatban idõvel kevesebb bókot, meg szóbeli gesztust kap az ember?

3 hónapja tartó kapcsolatban pl. hogy már nem írja mindennap a fiú, hogy szeret, meg nem küld szívecskét csak ritkán és szóban se dícsér annyit. Viszont a találkozások gyakoribbak, meg meglep váratlanul ajándékkal ... akkor az jó vagy rossz? Bocsánat ha buta kérdés, de 1. kapcsolat, ami kapcsolatnak is számít, nem csak sétálás és 1-2 hét múlva vége.

Legjobb válasz: Hát 1 év után érthetõ, hogy mondjuk nem írja minden nap, de még akkor is sûrûn mondja egy normális kapcsolatban.

Hát 1 év után érthetõ, hogy mondjuk nem írja minden nap, de még akkor is sûrûn mondja egy normális kapcsolatban.
Szerintem nem normális. Mi 12 év után is minden nap mondunk kedves dolgokat a párommal egymásnak, és minden nap többször is mondjuk, írjuk, hogy szeretlek! De tudom, hogy nem mindenki igényli ezt. Én nagyon! És örülök, hogy a párom is ilyen :)
persze ne izgulj érezni fogod ha gond van-lesz
Tipikus, de nem tudom, hogy normális-e. Nekem a párom mindig mondja, és nem érzem, hogy megszokásból tenné. De az exeimnél elég hamar elmúlt ez az idõszak.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor normális :) nem tudom, nincs benne még nagy tapasztalatom
Sztem normális. Én is ahogy teltek a hónapok egyre kevesebbet foglalkoztam a bókolással. A barátnõm nyafogott is sokat érte, de nem értettem soha, miért kell mindig mondani a nõknek hogy szeretlek, nem erzitek ?
Nincs értelme állandóan mondogatni. Az már inkább megszokás lesz. Elmondja néha ennyi. Érezned kell, hogy szeret mikor együtt vagytok, nem kellenek ehhez szavak-. De az írásodból ítélve 15 nél nem lehetsz több.
egy kapcsolat nem jelent nonstop boldogságot. jobb is mert elõbb utóbb az ember ráunna...:)
Minek mondja el minden nap, hogy szeret? Nõként nem értem ennek mi értelme. A szívecske küldésnek sem. Bõven elég, ha érzi az ember, hogy szereti õt a másik, nem kell ezt naponta 100-szor kimondani.
Épp tegnap szereltem vissza a szekrény ajtaját, ami leszakadt. Nem volt nagy dolog, két darab 5-ös csavart kellett újracsavarni, a párom mégis megdícsért, hogy milyen ügyes vagyok, és jó, hogy egy ilyen "ezermester" a párja. Én is ugyanígy megdícsérem, ha finomat fõz, vagy bármit jól csinál. Szerintem fontosak ezek, hatalmas pluszerõt tudnak adni a mindennapokban.

Hogy felejtsem el, hogy tegyem magam túl rajta, hogy kössem le magam? Nagy nehezen belementem egy kapcsolatba, egy idő után elhittem a fiúnak, hogy szeret, én is beleszerettem, nem is kicsit. Kiderült, hogy nem is szeret

most itt vagyok egyedül, depressziósan, szerelmesen egy olyan emberbe, aki a legkevésbé sem érdemli meg...

Legjobb válasz: Teljesen megértelek. Mikor nekem vége lett egy kapcsolatomnak, annyira fájt, hogy azóta sem tudtam kiheverni, 1 éve és túl több pasin azóta - nem megy. Sokáig nem bírtam sem enni, sem aludni. Szóval átérzem. :( Próbálj meg minél többet a barátaiddal lenni, eleinte ugyanúgy õ fog a fejedben járni, nehéz lesz, de idõvel egyre kevesebbet fogsz rá gondolni, mígnem elfelejted. :) Legalábbis nagyjából. Csak ne add fel, járj el szórakozni, társaságba! Egy ilyen szemét pasi nem ér ennyit.

en is ugyan igy jartam feltem a csalodastol es megis belementem es sajna otthagytak engem is!!!! ez nagyon rosz erzes nem tudom h lehet tul esni rajta csakis egy mas valaki...de az ido is szukseges ahoz en is meg csak labalok ki belole nem vagyok tul rajta persze azota mar 4 honap telt el:((( de meg senki nem jott el h elfelejtsem 5 honapig voltunk egyutt es tavkapcsi volt L27
elõzõ vagyok Hát igen....addig jó, míg valaki eltereli a figyelmem :) De most..itthon, egyedül..Képtelen vagyok másra gondolni sajnos...Nem tudom mit kéne tennem
Pontosan ugyanebben a cipõben vagyok én is. Már majdnem egy hónapja, hogy szakítottunk.....Nem tettem túl magam rajta egyátalán. Most is itthon ülök, és egyszerûen nem tudok magammal mit kezdeni. Bulizni meg társaságba menni jelen pillanatban nincs semmi kedvem.....Még mindig olyan rossz...És a legrosszabb, hogy nézem a kiírásait, és látom, h õ meg megy bulizni..áhh...Én meg nem tudok magammal mit kezdeni. Itthon ülök, és ezt a rohadt gépet nyomom....pff, néha szánalmasnak érzem már magam. Ha van valami ötleted, ami elvonja a figyelmed róla, majd lécci szólj nekem is ;)
Teljesen megértelek. Mikor nekem vége lett egy kapcsolatomnak, annyira fájt, hogy azóta sem tudtam kiheverni, 1 éve és túl több pasin azóta - nem megy. Sokáig nem bírtam sem enni, sem aludni. Szóval átérzem. :( Próbálj meg minél többet a barátaiddal lenni, eleinte ugyanúgy õ fog a fejedben járni, nehéz lesz, de idõvel egyre kevesebbet fogsz rá gondolni, mígnem elfelejted. :) Legalábbis nagyjából. Csak ne add fel, járj el szórakozni, társaságba! Egy ilyen szemét pasi nem ér ennyit.
ismerõs helyzet.. szerintem is szórakozz és probálj ne egyedül maradni szóval legyél mindig társaságba ez a legjobb vagy csinálj olyan dolgokat amit szeretsz de ha lehet aztse egyedül
Ne aggódj miatta
Keress valami jó játékot a neten az megnyugtat.
az én egyik osztálytársammal is ez van, ma még sírt.Õt sem tudtuk megvigasztalni, téged sem tudlak.Az idõ segít
Csak az idõ segít!
A kérdező hozzászólása: igen, öröm az ürömben, hogy nem vagyunk egyedül. 17, õ is, és hát szeptember óta járogatunk, de rendesen majdnem 3 hónapig jártunk. ma lett vége.
hany eves vagy kerdezo? es meddig voltatok egyutt? mikor szakitottatok?
annyira jol erzem most magam h tudom hogy nem vagyok egyedul ezzel a vadaszattal azt gondoltam csak en vagyok ilyen hulye :(( mar 3 hopapja leseselkedek
uhh szegények:S most h olvasom ezeket a történeteket jó h a pasi visszautasított és nem erõszakoskodtam h jöjjünk össze..ugyanis a srác nem biztos abban h menne köztünk a kapcsolat ezér mondta h neki jó egyedül, és békén is hagytam és most örülök is neki mer lehet h most én is itt szenvednék úgy mint ti..bár ez se jó érzés h visszaútasított de inkább ez és enkem is lekéne kötni magam vmivel csak nem tudom mivel:S
A kérdező hozzászólása: én 15 percenként nézem meg facebookon, pedig tudom, hogy úgysincs és nem is volt fönt:D de am rettenetes... kb úgy lehet róla leszokni, h erõt veszel magadon, és pl naponta csak 1x nézed, utána meg csak néhány naponta, utána hetente, és így szép lassan... csak erõt kell venni magadon... de én mondom?!:D
hat en sajnos szoktam vadaszni az exeimet msn iwiw stb olyan rossz nem tudok leszokni rol es igy nem adok eselyt magamnak h felejtsem el latom kivel van stb ezt hogy szokjam le? szanalmas vagyok
A kérdező hozzászólása: én sem tudok mit csinálni:( ez annnnyira rossz...
A kérdező hozzászólása: szegények:( õ meg nincs fent msnen, de mindig arra gondolok, h vajon mit csinálhat... hát igaziból az a helyzet, h tényleg azt kéne csinálni, amit mindenki mond: barátokkal lenni, lekötni magunkat. de az a baj, hogy oké, akkor pillanatnyilag jó, de utána este az ágyban, v amíg éppen nem foglakozom mással 100%-osan, akkor megint csak õ jár a fejemben... na meg most ilyenekhez kedvem sincs:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm ezeket a válaszokat is, hát sajnállak téged is:( tudom, ezeket kéne, de semmi kedvem, ráadásul ma és holnap itthon fogok dögleni, és nem tudok mit csinálni, nem tudom magam lekötni, õ jár a fejemben csak:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat. a ne aggódjak miatta dolgot hogy csináljam? én tudom, hogy egy szemétláda, és eszem ágában sincs újra összejönni vele, csak nem tudom magam mivel lekötni... most nem tudok és nem is akarok elmenni itthonról, és jó sokáig nem fogok tudni elaludni, az is biztos...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. igen, sajnos.:( de olyan rettenetes... nem eszem 3 napja, aludni se nagyon tudok, lebetegedtem, és egész nap csak sírnék...

Beleugorjak szerelem nélkül egy kapcsolatba azt várva, hogy majd idővel jönnek az érzelmek? 21/L

Társkeres? oldalon megismertem egy srácot, tegnap találkoztunk. Nagyon helyes, nagyon kedves, normális gondolkodású, sok mindenben egyetértünk. Én is szimpatikus vagyok neki, szóval elkérte a számom és megbeszéltük, hogy fogunk még találkozni. Lehet, hogy hülye vagyok, de félek, hogy nem lesz szikra annak ellenére, hogy minden rendben van a sráccal. Én elég ritkán vagyok igazán szerelmes, és nem tudom mit tegyek, ha eleinte nem érzek semmit. Beleugorjak egy kapcsolatba vele érzelmek nélkül és várjam, hogy majd id?vel beleszeretek?

Legjobb válasz: egy találkozás után még nem feltétlen kéne kapcsolaton gondolkodni. találkozgassatok... majd kiderül, lesz e valami. én mindenesetre szikra nélkül nem megyek bele kapcsolatba.

egy találkozás után még nem feltétlen kéne kapcsolaton gondolkodni. találkozgassatok... majd kiderül, lesz e valami. én mindenesetre szikra nélkül nem megyek bele kapcsolatba.
Amíg nem ismered alaposan, addig maximum vonzódsz valakihez, de nem vagy szerelmes. Elsõ randi után mégis mibe szeretnél bele? Maximum a külsejébe... de az meg édeskevés. :) Ismerd meg alaposan, és ha beleszeretsz, akkor tényleg elmondhatod, hogy BELÉ vagy szerelmes, nem pedig abba, amit beleképzeltél! (Mindig eszembe jut amúgy ilyenkor egy barátnõm, aki anno egy vakrandi után azt mondta, el nem tudja képzelni, hogy a srác megcsókolja... Ma már tizenéve házasok, gyerekkel. :) )
Amikor megismertem a férjemet, ültünk egymás mellett, mint két kuka. Aztán többször találkoztunk, beszélgettünk telefonon és személyesen, én akkor nem akartam komoly kapcsolatot, de csak meghódított, majd néhány hét múlva egymásba szerettünk. Idén lesz a 7. évfordulónk.:)
Sztem egy próbát megér, de ha nem lesz elõrehaladás az ügyben belátható idõn belül (max. félév), akkor nem kell erõltetni. Mivel nem vagy egy 5 perc alatt beindulós fajta, ezért késõbb még kialakulhat a dolog, de ha meg se próbálod, akkor meg még megbánod, hogy kihagytál egy ilyen alkalmat. Viszont ha könnyen ismerkedõs vagy, és minden nap összeakadsz egy új pasival (ezt a netes társkeresés miatt szinte kizártnak tartom), akkor pattintsd le, és keress másikat.
A kérdező hozzászólása: Én könnyen ismerkedek, sok pasinak tetszem, mert szép lány vagyok és értelmes. Csak nehezen szeretek bele valakibe. Sõt élõben még könnyebben is ismerkedek, mint társkeresõn. Ez véletlenül alakult így. De amúgy egy szórakozóhelyen sem jobb a társaság, mint a társkeresõn, ráadásul részegek... Szóval a mai internet orientált világban egyre több normális ember fordul meg társkeresõ oldalon.
Szerintem randizzatok, ismerkedjetek, és az érzelmek megjönnek, ha "alkalmas" rá a fiú. Amíg nem alakul ki, addig felesleges járnotok.
Ha nincs szikra, akkor ebbõl nem lesz igazi kapcsolat. Én is rengeteget ismerkedtem társkeresõn, és volt pár eset, hogy csak azért találkozgattam pasikkal, hogy legyen valakim. Iszonyatos érzés úgy együtt lenni valakivel, hogy nincs lelki kötõdés meg kémia. Plusz a másiknak se jó, mert megérzi, hogy csak kihasználod. Habár ha te abba a típusba tartozol, akinél lassan alakulnak ki az érzelmek, van esélyed egy boldog kapcsolatra. Viszont ha a hirtelen lángra lobbanós típus vagy, azonnal keresgélj tovább!


A párommal 9 éve élünk harmónikus kapcsolatban (gondoltam én). Három napja kijelentette, hogy elköltözik, mert az utóbbi egy hónapban nem úgy érez irántam mint előtte. Időt kért és el akar költözni, hogy egyedül lehessen egy kis időre. Mit tegyek?

Aggyak neki egy kis id?t,vagy próbáljuk eggyütt megoldani a problémákat?

Legjobb válasz: Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(

Ha egy pasi idõt kér.. az tudod mit jelent :S sajnos.. szerintem belépett egy 3. fél is...:(
hagyd hogy elmenjen és te is gondold át a dolgokat. Ha nem láttál semmi gondot a 9 év alatt, akkor már bocsika de csukott szemmel jártál. Ha átgondolja õ is lehet hogy még rendezõdhet, de nehogy ez is csiki csuki legyen, mint a legtöbb elköltözök meg visszaköltözök címû dolog. 27/L
Adj neki idõt, szerintem azért 9 év nem kis idõ .)!! ha van egy harmadik is, neki kell átgondolnia, hogy téged választ, akit már jól ismer, vagy az újat, akit még valószínû nem annyira.Hagyd kicsit "csöndben" ne kérdezõsködj, ne hisztizz.ha beszélni akar majd veled üljetek le, és beszéljétek meg felnõtt emberek módjára, bármi legyen is!! sok szerencsét!
Elõfordulhat, hogy van egy 3. fél. Hagyd, hogy elköltözzön. Idõvel jelentkezni fog.
nem tudom hány évesek vagytok, de lehet hogy egyszerûen élni akar. Kipróbálni másokat, viháncolni...tudom ez csúnyán hangzik, de én nem hiszek benne, hogy az elsõ vagy akár a második szerelem örökké tart.
ha 9 évig minden jó volt (ezt csak te tudhatod), és csak úgy ezt bejelenti hogy egy hónapja nem úgy érez akkor annak valami kiváltó oka van. mégpedig sajnos egy másik nõ:(

Mennyi időbe telik általában kiheverni egy kapcsolatot nektek?

Természetesen szakítástól számítva!

Legjobb válasz: Szerintem egy komoly kapcsolatot nem lehet kiheverni. Az megmarad egy életen keresztül!

Szerintem egy komoly kapcsolatot nem lehet kiheverni. Az megmarad egy életen keresztül!
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a közel 3 éves kapcsolatomat a mai napig nem sikerült elfelejtenem ( 2 éve mentünk szét ) Ennek egyébként sok tényezõje van, ahogy elõttem is írták, egyáltalán nem mind1, hogy milyen okkal mentek szét, engem megcsaltak, így valószínû a büszkeség miatt is nehezebb túllépni rajta .. amit tudok ajánlani, hogy keress gyorsan egy barátnõt/barátot(bocsi nemnéztem, hogy fiu vagy lány vagy e ) és próbált megszeretni, bármennyire nehéznek tûnik is, most énis ezen vagyok és úgynézki, hogy kezd végre egyenesbe jönni az életem .. külföldi meló, lassan álmamim kocsija is megvan ( audi a6 ) és megismertem egy aranyos lányt .. de ami mindenképpen tartja bennem a lelket, hogy tudom ha évek múlva lesz még lehetõségem a volt barátnõmmel összejönni kegyetlenül megfogom alázni és otthagyom .. és akkor teljes lesz az életem és talán átéli a töredékét annak amennyit miatta én szenvedtem
már elõtte ki volt heverve, szóval semennyibe 21
Egyénenként változó, nekem ahogy hónap volt, annyi hét kiheverni.
1 teljes évedbe belefog telni minimum míg teljesen kihevered de addig nemigazán... ha ilyet kiírtáll tuti nagyon szereted még mindig :( fel a fejjel !
Ez attól függ, mennyire komoly kapcsolatotok volt, mennyi a közös emlék, mennyire volt erõs az érzelmi kötõdés. Utolsónak: Élj jól. Ez a legnagyobb bosszú. Bõvebben, ha látja hogy neked tökéletes életed van nélküle, neki meg nem, na az a legkeményebb bosszú. Sok sok emberen látom ezt, néhányat az õrületbe kergetett.
3 napja szakítottunk, több éves kapcsolat volt. jelenleg még mindenrõl õ jut eszembe. Szóval nem tudom mikor leszek túl rajta :(
Háát jókérdés amikor a Telenorral szakítottam gyorsan túl tettem magam rajt, de mikor a T-mobile-val akkor az eléggé meggyötört, de újra együtt vagyok vele.
Embere válogatja. Van akinek több hónap esetleg év, van akinek pár nap. Van egy ismerõsöm, a barátnõjével 3 évig voltak együtt, szakítottak rá egy hetére összejött egy másik csajjal :D
A lövés után meg kell tisztítani a revolvert, közben azért néha eszembe jut... :-D
Nekem úgy kb 4-5 hónap kell ahhoz (kb 1-1, 5 éves kapcsolatoknál), hogy úgy érezzem, tényleg túl vagyok már rajta.
Attól függ, hogyan szakítottunk, mi volt az oka. Pl. ha megcsaltak két év után-ráadásul jó ismerõssel-nah, azt könnyû volt elfelejteni. Mármint az illetõt.
attól függ. nekem van olyan, ami még 13 év után is fáj, és nem is volt komoly kapcsolat. neki. nekem inkább, és nem lett lejátszva igazán (szóval, 300 km-re egymástól, nem jártunk, de mégis történt egy s más néha, mikor jött). ezért nem jutok túl rajta, de igazából nem zavar be a mindennapjaimba, hanem ha eszembe jut, még mindig fáj. de nekem "normál" kapcsolatot is nehezemre esik elfelejtenem, akkor is, ha én szakítottam, legalább egy-két év, mire kész vagyok a következõre...

Egy kapcsolatban ti kb. mennyi idő után vetitek fel, hogy legyen orál?

Netán, akinél volt: anál.

Legjobb válasz: akkor cumi>.<(magaslabda, nem hagyhattam ki:D:D:P) hát figyelj ha nagyon nem akarja akkor nem nagyon fogod rávenni nem kéne kényszeríteni:/:/ amúgy kb egy hónap után:P de minekünk ezzel a viccelõdéssel kezdõdöt a kapcsolatunk:P õ lógott nekem én meg be akartam hajtani majd összejöttünk és kb rá egy hónapra...:D

akkor cumi>.<(magaslabda, nem hagyhattam ki:D:D:P) hát figyelj ha nagyon nem akarja akkor nem nagyon fogod rávenni nem kéne kényszeríteni:/:/ amúgy kb egy hónap után:P de minekünk ezzel a viccelõdéssel kezdõdöt a kapcsolatunk:P õ lógott nekem én meg be akartam hajtani majd összejöttünk és kb rá egy hónapra...:D
Szerintem jön az magától, ha meg nem, akkor leülsz a barátnõddel/pasiddal és megbeszéled:)
Ha célozni szeretnél rá: Csókolózás közben a vállánál fogva told finoman lefelé:)
A kérdező hozzászólása: s ha nem?
Nincs olyan, hogy mennyi idõ, változó. Kérdezd meg tõle finoman, vagy elégítsd ki te elõször úgy, és utána lehet õ is kedvet kap, ki tudja.
Én nagyon oda vagyok érte, szóval ha valakivel együtt vagyok akkor az elejétõl mehet. Én szoktam kezdeményezni, mert van amelyik fiú görcsöl ezen utána már minden sínen van. De ajánld föl Te(gondolom fiú) kezdd azzal, hogy Te csinálod Neki elõször, így majd "vissza fogja akarni fizetni a kölcsönt". Sok sikert!

Mennyire jogos ez? Ha kihasználnának egy kapcsolatban s már nincs szerelem egy ideig még a másiknál élnél egyéb indokok miatt?

Egyik ismer?sömék együtt élnek a fiú szüleinél. A lány csak ideiglenesen költözött oda kb 4-5 hónapra mivel falun lakik s nemtudna hogy bejárni a gyakorlataira ahol még tanul. Van, hogy 6ra ott kell lenni vagy este 10ig s ez se konkrétan a városban szóval nincs csatlakozása hazának, így lakik velük. Cserébe takarít, beszál a költségekbe s f?z, vásárol, nem hangoskodó vagy rosszindulatú. A baj, hogy a fiú képtelen vele foglalkozni vay kimutatni az érzéseit, eltávolodtak egymástól s elöttünk is ha találkozunk velük mindig sért?, gúnyos megjegyzéseket tesz a lányra. A lány majd családot szeretne de a fiú teljesen lkalmatlan az apaságra. Teljesen magabiztos benne,hogy a lány az ? tulajdona s bármi bántót mondhat hisz "jól van na, tudja, hogy csak viccelek" s nem veszi komolyan. A lány 3hónap múlva szakítani fog vele mert már nem szereti s csak azért marad vele, mert nincs hol laknia (szülei 100kmre) miközben tanul. Koleszba se tud menni mert olyan nincs hely. Albérletbe se tud menni pénzhiány miatt. Én se tudom befogadni mert szüleimmel élek s 3 tesóm van még.

Legjobb válasz: ha benne marad egy ilyen kapcsolatban akkor az õt fogja felõrölni másrészt midnen nõiessége odaveszik. Valahogy megoldanám h elköltözzek a helyében ha becsülném magam valamennyire.

ha benne marad egy ilyen kapcsolatban akkor az õt fogja felõrölni másrészt midnen nõiessége odaveszik. Valahogy megoldanám h elköltözzek a helyében ha becsülném magam valamennyire.
A kérdező hozzászólása: a fiú kijelentette, hogy ha elhagyják megveri õt majd öngyilkos lesz :S
Beadnám kolira, meg igényelnék lakhatási támogatást, meg szoctámot.Az biztos, hogy inkább éheznék, minthogy olyan helyen legyek cseléd és szeretõ, ahol megaláznak.Ha van pénze beszállni a költségekbe, akkor ezt kiegészítheti a támogatásokkal, amiket írtam plusz koreppetálnék mellette nyelvekbõl valakit vagy bármilyen munkát elvállanék pl.hétvégéken és elmennék onnan.Nem tudom mivel lesz jobb neki 3 hónap múlva.
Azt az idõt, amíg kell a lakóhely, használhatná arra, hogy a fiút ábrándítsa ki magából.
Mondd meg neki, hogy azért ne erre építsen, hogy majd 3 hónap múlva, mert ahogy a fiú hozzá áll beszopja, ha õ dobja ki.
A kérdező hozzászólása: ugyhogy megy a lelki zsarolás
*korrepetálnék

Mennyi időbe telt mire beleszerettél egy kapcsolatba a párodba?

Legjobb válasz: Egy kapcsolatot eleve csak akkor kéne elkezdeni ha szeretitek egymást...

Egy kapcsolatot eleve csak akkor kéne elkezdeni ha szeretitek egymást...
Majdnem fél év, utána jöttünk csak össze.
kedves elsõ nem mindenki a baratjaba szeret bekbele ergo nem ismeri a másikat amikor összjönnek. pl a társkereson ismerkedõként nekem meg ha látók benne valamit megfog és belevagunk a szerelem megjön késõbb
Mi a férjemmel pl társkeresõn a neten ismerkedtünk meg. Május 18. -án volt az elsõ üzenetváltás, és június 5.-én az elsõ randi. A köztes idõben neten ismerkedtünk, leveleztünk. Nekünk már az eddigi információ, és 1 randi is elég volt:) A következõn a férjem szerelmet is vallott. Aztán miután magamhoz tértem a döbbenettõl én is neki:) Ennek már több mint 3 éve, és bõ 3 hónap múlva leszünk 2 éves házasok:) 27/N

Tényleg eljön azaz idő, ami után már nem házasodnak egy kapcsolatban?

Ha egy ideje együtt élsz valakivel és egy bizonyos ideig nem jegyez el, nem vesz feleségül, akkor utána már tényleg ne is számítson rá az ember?

Legjobb válasz: Vannak olyan emberek akik úgy gondolják, hogy a házasság csak egy papír és nem ettõl lesz erõsebb a kapcsolatuk. Ha te vagy ebben a helyzetben akkor beszéld meg a pároddal, hogy te szeretnél esküvõt.

Szia szerintem nem :) mi a férjemmel 15 év és két gyerek után házasodtunk össze:)
Vannak olyan emberek akik úgy gondolják, hogy a házasság csak egy papír és nem ettõl lesz erõsebb a kapcsolatuk. Ha te vagy ebben a helyzetben akkor beszéld meg a pároddal, hogy te szeretnél esküvõt.
7 éve leszünk együtt, de még eljegyzés sem volt. Én 25/L 27/F
2-3 gyerek és több 10 év együttélés után szerintem már nem vesz feleségül hiszen házasság nélkül is megkapott mindent!!!
Miután meghaltak, már biztosan nem fognak házasodni, úgyhogy igen.
mond el neki neked fontos hogy nem csak papir egy rituale egy unnepi pillanat ami oszetart.Egy egymas iranti tisztelet kifejezese.Egymas valallasa orszag vilag baratok rokonok elott. Egy osi rituale ami osszekot es tradicioja van a szeret6et kifejezese. Megallunk egy pillanatra testunket lelkunket unneploben oltoztetjuk es egy pillanatra buszkek vagyunk egymasra es a kapcsolatunkra. Ha ezt elmondod neki erteni fogja neked fontos tiszteletet es szeretetet fejez ezzel ki feled. Hiszen eg yelettarsi kapcsolatbol ua ki lehet lepni mint egy hazassagbol nem a papir a kulonbseg hanem az a rituale az az unnep kozossen ami felejthetetlen.
Azt mondják, ha az ember három, esetleg öt évig nem jegyzi el a másikat, akkor valószínûleg már nem is fogja, mert, ha ennyi idõ alatt nem jutott eszébe, hogy szeretné összekötni az életét a másikkal, akkor ezután miért is jutna. Nem raboljuk ennyi ideig a másik idejét, aki szeretne megállapodni, ezt nem illik.
Öt-hat év után általában rájön a férfi, hogy nem ilyen lovat akart. Indokkal, vagy indok nélkül menekülõre fogja. Közben a nõ életébõl elmegy ez az öt-hat év, kicsit megöregszik és egy jó ideig elmegy a kedve a párkereséstõl. Másfél-két év alatt dülõre kell vinni a dolgot. Mindkettõnek jobb így.
Szerintem hatalmas bunkóság ez a "mikor házasodtok" meg hasonló kérdések. Le lehet nézni bárkit persze hogy nem "feleség", csak nincs értelme. Mi 8 év után házasodtunk össze, hogy végre leszálljanak rólunk. Kivettünk egy nap szabit, bementünk az önkormányzatba aztán felhívtuk a fél rokonságot hogy le lehet szállni rólunk. Ez nem volt más, mint a házasság megcsúfolása olyanok által, akiknek ez semmit nem jelent. Ez kinek jó, most komolyan? A párom továbbra sem feleségeként mutat be. 3 gyerekünk van, jövõre lesz a 20. évfordulónk.
4 éve vagyunk együtt a párommal, 2 hónap után megkérte a kezem és már van egy 4 hónapos kisfiúnk (és szeretnénk még gyereket). Nem vagyunk házasok, de egyáltalán nem is bánom. Nekem semmit nem jelent, ettõl nem fogom jobban szeretni stb. A gyerekünknél erõsebb kapocs nem létezik. Amúgy mindenki úgy hív, hogy a felesége a papírtól függetlenül :D még a munkatársai is. Boldogok vagyunk így is és ha egyszer meghülyülök akkor hozzá megyek feleségül, de csak ha annyi pénzünk lesz, hogy olyan esküvõnk lesz amilyenrõl álmodozok már rég óta.
Pedig van az az idõ, amikor a pasi úgy gondolja, minek már az esküvõ. Sok nõ ír ide, h a párja csak ígérgeti az eljegyzést vagy az esküvõt évekig, közben a nõ eléri a 30-at, ideje a gyerekvállalásnak. Így szül 1-2 gyereket, de esküvõ sehol. Nem szülnék olyannak, aki nem akar elvenni. Nekünk 6, 5 év után volt az eljegyzés, rá 8 hónapra az esküvõ. Már évekkel korábban szerettük volna, de elõbb lakást akartunk venni.
szerintem nincs olyan mikor már nem házasodnak. a házasságtól jobb esetben nem fogjátok egymást jobbna, vagy kevésbé szeretni. ha te szeretnél esküvõt beszéld meg a pároddal, de ha nem akkor a rokonok kérdezõsködéseit le kell sz*rni, hiszem ez a te életed.
"élete számos fontos eseménye " Erre is csak azt tudom mondani, hogy nem mindenki számára ugyanaz a fontos.
Anya a (nevelõ)apukámmal idén lesz együtt 17 éve. Már nem fognak házasodni. Anya egy ideig mondogatta, de mikor látta, hogy apa nem fog lelépni és komolyan gondolja (nem úgy, mint a bio-apám), akkor lenyugodott. Nem házasok, de hordanak arany karikagyûrût. 24/L
Mi 7 év után házasodtunk most augusztusban és nem jön a gyerek( volt aki ezt hitte) 2 éve együtt is éltünk. Egyszerûen most jött el az idõ a házasságra. Tavaly érzetem elõször azt hogy lehetne eljegyzés, és utána évben esküvõ. A férjemnek szólnom kellett mert most sem lennénk házasok ha nem hozom szóba. Õ el lett volna így. Jött a papír nem számít dumával, mert ugyanúgy szeret.És én konkrétan elmondtam a véleményem. Hogy nem az élettársa akarok lenni stb...Utána meg volt az eljegyzés, akkor már mondogatta hogy lehet igazam volt és tényleg jobb ez mintha a barátnõje lennék ( mert azért 5 év után már nem csak az akartam lenni) közben levelezõn végeztem egy szakot és úgy szerettem volna férjhez menni ha túl vagyok a sulin.És idén meg volt az esküvõ. És a férjem is érzi és mondja hogy a kapcsolatunk egymással szemben nem változott de sokkal jobb hogy úgy mutathat be mint a feleségét, jobb érzés kimondani. Ennek lelki többlete van.
8 éve vagyunk együtt, 7 és 1/4 éve együtt is élünk, van egy majdnem 2 éves lányunk és jövõ augusztusban lesz a lagzink.Eddig nem volt fontos, most is inkább a buli miatt, mint, hogy legyen egy papír az összetartozásunkról :)
28-as vagyok: úgy tudtam, hogy le fogtok pontozni :-) Nem értem, mi a baj? Mindenki azt akarta, hogy összeházasodjunk, hát megtettük! Mindenki leszarta hogy MI nem akarjuk, hát én is leszarom akinek a házasság szentség és ezzel megsértem :-)
Én általában úgy vagyok vele, hogy tökmindegy, van-e házasság vagy nincs, de a GYIK véresszájú házasságmániásait elnézve mindig elmegy a kedvem az egésztõl. Szerintük csak a házasság jelenti az elkötelezõdést, más nem, se 30 együtt töltött év, se 5 közös gyerek, se ezer éve közös bankszámla, csak és kizárólag az anyakönyvvezetõ elõtt elrebegett igen, és aki szembe mer menni a véleményével, az csak azért teszi, mert neki nem kérték meg a kezét, pedig az az élet rendje, hiszen így van a Simsben is. Atyaég.
Utolsó, nagyon próbálom megõrizni a hidegvéremet de, ha most elõttem állnál biztos össze vissza tépnélek. Olvasd már vissza még egyszer a Sims-es válaszomat Te nyomorult, hogy ki itt a véresszájú házasságmániás és ki szerint jelenti az elkötelezõdést csak az anyakönyveztetõ elõtt elugatott igen. Ha majd megtaláltad azokat a sorokat, amikben erre engedtem következtetni, akkor pofázzál rólam és arról, hogy mi vagyok és milyen vagyok.
"Elettársként kisemmizhetnek a vagyonodból" a kapcsolat jogi nyelven. Erdemes elolvasni. http://player.hu/
Lehet, hogy csak egy papír, de azért súlya van. Ha fiatalok vagytok (30 alatt) akkor szerintem felesleges kapkodni. Egyre inkább kitolódik a házasságkötéseknél is az életkor.
Csakhogy az élet nem egy játék, ahol korlátolt számú opció létezik és csak ugyanaz a pálya vihetõ végig, hogy megnyerd a játékot. Ha mindenki ugyanarra vágyna, már megszûnt volna létezni a világ. Persze ahhoz, hogy az ember rájöjjön erre sok mindent meg kell tapasztalnia.
Természetesen nem, bár én nem ugyan az a válaszoló vagyok, mégis én is úgy gondolom, mind ugyan arra vágyunk, legalábbis nem tudnám elképzelni másként. Tanulunk, dolgozni kezdünk, felépítjük az életünket, eljegyzésünk lesz, szép esküvõnk, gyerekeink. Olyan ez, mint a Simsben, lépésrõl lépésére mindig ugyan azt történik, mert a karakterek vágyaiban rendre ezek jelennek meg a kívánságoknál, valószínûleg nem véletlenül. Ez ugyan egy elég sarkos példa, de mégis rámutat valamire. Persze, hogy mit akarunk és mire vágyunk, csak mi magunk dönthetjük el, de nem tudom megérteni, hogy lehet az, hogy van aki önszántából lemond élete számos fontos eseménye közül egyrõl azzal a mondattal, hogy "ez csak egy papír."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az építõ jellegû és informatív válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: És téged nem zavar? Nálam mindig az az elsõ kérdés a rokonoktól, hogy mikor lesz már eljegyzés?
Nekem a házasság csak egy papír, nem mellesleg egy nõben sem tudok megbízni annyira, hogy egy vagyonközösségben éljek vele. Én csakis házassági szerzõdéssel házasodnék, kemény feltétel rendszer mellett.
Nekünk most volt az eljegyzés 8 év után...(3 éve élünk együtt) és jövõre lesz az esküvõ. Nem kértem soha nem szerettem volna kihisztizni, azt akartam magától jusson el eddig a döntésig.... Szóval szerintem nagyon egyén függõ...
Mi 5 éve vagyunk együtt, van egy lányunk és jövõ nyárra tervezzük az esküvõt. A rokonok miket is nyaggattak. Általában vagy azt válaszoltam, hogy már összeházasodtunk titokban, ne mondja el senkinek - erre jött a felháborodás. Vagy azt, hogy még hiányzik egy kis pénz ahhoz, hogy mindenkit meg tudjunk hívni akit szeretnénk. Tudom, hogy sokaknak nem fontos a felhajtás, nekem igen. Én szerettem volna ha azok, akik látnak minket felnõni, a kapcsolatunkat alakulni velünk ünnepelnék amikor hivatalosan is összekötjük az életünket. Nem lesz nagy banzáj, meghívót én írom kézzel, innivalót visszük, sminkes-fodrász-körmös nem lesz, fotós sem. De így is beletelt egy kis idõbe míg összejött a pénz :-(
Ezen nem kell csodálkozni, hiszen a párok összeköltöznek anélkül, hogy van eljegyzés, vagy esküvõ. Akkor miért törné a férfi magát, hogy eljegyezzen vagy elvegyen valakit is? Neki igy is jó, mert törõdve van vele.Megkapja azt, amit egy házasságban adni kell.
Baráti pár 32! év együttlét után házasodott össze. A tanúk a két felnõtt gyerekük volt.
7-es válaszoló vagyok, nekem is azzal jönnek a rokonok, ismerõsök hogy mikor lesz a lagzi, illetve van egy aranygyûrû az újjamon és sokan azt iszik hogy már el vagyok jegyezve.Na meg a gyerekkel is jönnek, mondjuk én már szeretnék, de még csak össze sem tudtunk költözni, remélem jövõ nyárra már igen.
Az a ferfi aki igazan szeret csak maganak akar es oszinte vagya hogy felesege legy elobb utobb. Ha egy pasi nem akar nosulni ott valami hiba van miert nem akar?fel a kotodestol?
"Te az enyém, én a Tiéd." Mondjuk ilyenkor, aki ezt nem akarja, az nem lép, csak halogat. Sokan írták, hogy nekik a házasság csak egy papír, ezt általában az emberek elõre megbeszélik, tehát tudják, hogy ezért nem jegyez el senki senkit, úgyhogy ez egyáltalán nem idevaló.
Én meg sem várnám ezt az idõt õszintén szólva. Fõleg ha ismerném a páromat, és tudnám, hogy õ is tervez esküvõt. Oké, de ne 20 év múlva tervezze. Ha 4-5 év együttlét esetleg már ennyi együttélés után sem húzna gyûrût az ujjamra, akkor egy nagy beszélgetés után pakolnék és költöznék.
Igazad van utolsó, azért nem mindegy, hogy valaki ugy mutat be, hogy a feleségem vagy csak a barátnõm, élettársam. Ide ugy látszik csak azok irnak, akiket nehezen akarnak elvenni, (tisztelet a kivételnek) sajnos vannak néhány ismerõseim, akik arra várnak, hogy mikor lesz meg az a "bizonyos papir", szinte áhitoznak róla. Senki ne mondja, hogy nem vágyik esküvõre, hiszen ez az életrendje, és ne akarjunk már ennyire megváltoztatni mindent, nélkülünk is nagyon változik minden.Nyugodtan le lehet pontozni, mert ilyenkor ugyis az szokott lenni, ha valaki leirja, amit gondol és nem az a válasz, amit átlagban irnak.
"Senki ne mondja, hogy nem vágyik esküvõre, hiszen ez az életrendje, " Régóta ez az élet rendje ez tény. De régen sokan azért házasodtak, mert ez volt a rend, nem azért mert erre vágytak. A kettõ gyakran távol áll egymástól. Õszintén te nem tudod elképzelni azt, hogy nem mindenki ugyanarra vágyik? Mindenki csak arra vágyhat amire te, csak nem mondja ki?
30 körüli, dolgozó pár esetében 1 év.

Idén érettségizem és gondolkozom azon, hogy a germanisztika szakot jelöljem meg Szegeden. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdéseket feltenni. Lenne valaki, aki szán rám egy kis időt?

Legjobb válasz: Bocsi, én nem vagyok kompetens, de ezt minek írtad ki? Írj ki egy olyan kérdést, ahova a kérdéseid írod le, hogy aki rád szánja az idõt, annak ne kelljen ilyen felesleges köröket futnia, hanem azonnal válaszolhasson.

Bocsi, én nem vagyok kompetens, de ezt minek írtad ki? Írj ki egy olyan kérdést, ahova a kérdéseid írod le, hogy aki rád szánja az idõt, annak ne kelljen ilyen felesleges köröket futnia, hanem azonnal válaszolhasson.
én válaszolok szívesen, 2 éve germanisztika szakon vagyok, csak máshol, de az elvárások gondolom ugyan az mindenhol:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!