Találatok a következő kifejezésre: Egy kaja ha azt (28 db)

Mi van, ha egy cica (kóbormacska) nem kaja meg az oltásokat?

Legjobb válasz: Ebben az esetben az a cica ki van téve a különbözõ, halálos fertõzéseknek, mint például a fertõzõ gyomor-bélgyulladás, a macskanátha, vagy a leukózis. De akár veszettséget is kaphat. (Bár ez a legritkább.) Én mindig azt szoktam mondani, hogy az oltás önmagában még mindig sokkal olcsóbb, mint egy bonyolult kezelés a beteg cicán, aminek ráadásul a kimenetele is kétes... A kertes házban tartott házicicáknál idõnként megfigyelhetõ, hogy elindul egy járvány, és a környék cicái hirtelen drasztikusan megfogyatkoznak... Pedig a szaporulatot nem ezen a módon, hanem ivartalanítással, és felelõsségteljes macskatartással kellene kordában tartani...

Ebben az esetben az a cica ki van téve a különbözõ, halálos fertõzéseknek, mint például a fertõzõ gyomor-bélgyulladás, a macskanátha, vagy a leukózis. De akár veszettséget is kaphat. (Bár ez a legritkább.) Én mindig azt szoktam mondani, hogy az oltás önmagában még mindig sokkal olcsóbb, mint egy bonyolult kezelés a beteg cicán, aminek ráadásul a kimenetele is kétes... A kertes házban tartott házicicáknál idõnként megfigyelhetõ, hogy elindul egy járvány, és a környék cicái hirtelen drasztikusan megfogyatkoznak... Pedig a szaporulatot nem ezen a módon, hanem ivartalanítással, és felelõsségteljes macskatartással kellene kordában tartani...

Ha egy kajában 200 kcal van akkor ha azt a 200 kcalt ledolgozom sporttal akkor nullában vagyok?

Legjobb válasz: Nem egészen. Számítsd bele a napi kalóriaigényedet is. Ez általában 1500 kalória, bár súly és aktivitás függõ kinek mennyi is pontosan.

Nem egészen. Számítsd bele a napi kalóriaigényedet is. Ez általában 1500 kalória, bár súly és aktivitás függõ kinek mennyi is pontosan.
Ha figyelmesen elolvasod a majonéz összetételét, megváltozik a véleményed.
Nezd, mindenben van manapsag tartosito. Ez van. Egyel mertekkel, sportolj, igyal sok folyadekot, nyers gyumit, zoldseget es semmi bajod nem lesz. A tartositoszer kikerulhetetlen, de alkalmas emberi fogyasztasra, nem mereg!!!. En inkabb eszem tartositot mint peneszes, rohadt, gombas kajat.


S. O. S! Mi a fene, lehet ez? Kétségbe vagyok esve. Ez valami nemi betegség lessz? Hány nap alatt jön ki az ilyen ha elkap valaki egy "kankót"?

Nagyon viszket,meg van dagadva egy kicsit,s olyan mintha pici holyagok lennének rajta,ott lent a hüvelyembe,s turós szerü fehér valami van.holnap megyek dokihoz

Legjobb válasz: Elõször is ne tojj be! Lehet, hogy valami gombás fertõzés (ennek is egyik tünete a viszketés és a túrószerû folyás). Menj el nõdokihoz, õ megállapítja és felír gyógyszert.

Elõször is ne tojj be! Lehet, hogy valami gombás fertõzés (ennek is egyik tünete a viszketés és a túrószerû folyás). Menj el nõdokihoz, õ megállapítja és felír gyógyszert.
igen valami gombás fertõzés lehet, de az ilyeneket egyszerû dolgok is okozhatják. pl. szûk alsónemû, vagy amikor pisilsz a kezeddel, felviszed. Még ha pisilés elõtt kezet is mosol, akkor is lehetséges. Az is közrejátszhat, hogy gyengébb most a szervezeted. Kevésbé ellenálló és így hajlamosabb vagy a fertõzésekre. Nyugodj meg. Amúgy a kankónak más tünete is van, ahogy olvastam.
ez csak egy egyszerû gomba lesz sztem, a hólyagok meg lehet h a sok vakarástól jöttek ki, ha vakarásztad. ha nem, akkor inkább herpesz mint kankó. de hpv is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.sajnos a holnapi doki ltogatásom lefükva, mert a természet közbe szolt, s így nem lehet menni dokihoz.
Lehet hogy herpesz.

Ha letiltanak egy profilt facebookról, azt már soha nem kaom vissza?

Nem tudom, hogy, de le lett tiltva, be se lehet jeletkezni, vagy ha belehet, akkor is csak azt írja, hogy a fiók fel lett függesztveO.o

Legjobb válasz: kapom*

A kérdező hozzászólása: kapom*
Csináltál valami gyûlöletkeltést, provokációt, rasszista kijelentést az oldalon stb?

Egy kaja hozzávalójához ha azt mondják pl hogy kell 5 dkg liszt, akkor honnan lehet tudni h én pont 5 dkg-t teszek bele?

vagy ezt csak kb-ra kell?

Legjobb válasz: Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.

Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.
A kérdező hozzászólása: hát pl az én mamám nem használ, mégis a legjobban fõz:)
A kérdező hozzászólása: sokan használnak amugy ilyen konyhai mérleget?
Persze a mamád már tapasztalt, nagyjából látja, érzi, hogy mennyi az az 5 dkg. De szinte majdnem minden háztartásban van konyhai mérleg. Hasznos kis szerkezet :-)
lehet venni olyan mérõedényt is, aminek az oldalán különbözõ anyagokra (cukor, liszt, só, búzadara stb.) olyan skála van, ami megmondja, hogy ha eddig töltöd, az ennyi súlyra. egyébként ha már majd fõzöl egy ideje, akkor neked is lesz szemmértéked a dologhoz. De vannak olyan receptek is, hogy bögre liszthez félbögre akármi stb. Az is érdekes, hogy ha megnézed a kockamargarin, vagy a kockavaj csomagolását, akkor ott rajta van, hogy mekkora szelet (asszem) 10g. amúgy én is konyhai mérleget használok, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Kis segítség: -1, 5dkg = 1 csapott evõkanál -2dkg = 1 púpozott evõkanál -65dkg = 1 liter (ez csak a lisztre vonatkozik)

Mitől lehet az, ha egy kisgyereknek nincs étvágya, éhségérzete? Képes lenne akár 10 órán át kaja nélkül lenni, de utána is csak csipeget.

Nem értem,eddig mindenhol azt hallottam,hogy egy gyerek tudja,hogy mi a jó neki és azt eszi.Ez nagy hülyeség,mert az én kisfiam,ha nem er?ltetném,akkor nem is akarna enni.

Legjobb válasz: Ha erõlteted annál rosszabb!! Ha éhes úgyis eszik. Sok oka lehet a "nem evésnek". Lányom sokszor volt úgy,hogy egész napi kaja fél liter tápszer volt,reggel és este, azon kívül semmit nem evett,ez kb 2hétig tartott. Utána pár napig evett,kisebb mennyiséget, majd megint két hét kínlódás. Doki azt mondta kínálgassam de ne erõltessem. Nem írtad mennyi idõs a baba!?

Ha erõlteted annál rosszabb!! Ha éhes úgyis eszik. Sok oka lehet a "nem evésnek". Lányom sokszor volt úgy, hogy egész napi kaja fél liter tápszer volt, reggel és este, azon kívül semmit nem evett, ez kb 2hétig tartott. Utána pár napig evett, kisebb mennyiséget, majd megint két hét kínlódás. Doki azt mondta kínálgassam de ne erõltessem. Nem írtad mennyi idõs a baba!?
A kérdező hozzászólása: Másfél éves

Ha már elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan és lassan megeszik egy adagot a baba (100-150g) akkor az azt jelenti, hogy az abban az időben lévő szopi teljesen kiváltódik "kajára"?

Legjobb válasz: Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.

Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos 1 hetes. Szopi elõtt kapja, de még nem eszik meg egy teljes adagot. Köszönöm a gyors választ :-)
Akkor szép lassan csak, ahogy a kölyöknek tetszik. A legturbóbb tempónál is legalább egy hét, amíg kihagyja teljesen a szopit.

Ha egy felnőtt ember 8-10ezer Ftot ad a havi rezsibe, az sok, kevés, elfogadható? És ebben minden benne van, kaja, számlák, tisztálkodó/tisztító szerek stb.

Legjobb válasz: hát szerintem egy kicsit kevés. ha szülõknél lakik, úgy gondolom, hog ez egy ember havi kajáját sem fedezi, nem hogy a rezsivel együtt. ha már belead, akkor tényleg adjon, szerintem minimum egy 20-as lehetne. én nem keresek sokat, de ha már otthon élnék, annyit ha nem többet, tuti beleadnék.

hát szerintem egy kicsit kevés. ha szülõknél lakik, úgy gondolom, hog ez egy ember havi kajáját sem fedezi, nem hogy a rezsivel együtt. ha már belead, akkor tényleg adjon, szerintem minimum egy 20-as lehetne. én nem keresek sokat, de ha már otthon élnék, annyit ha nem többet, tuti beleadnék.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: borzasztóan kevés.
Én azt elhiszem, hogy pl ha minimálbéred van, és még spórolni is akarsz és még otthon is laksz, de sokáig ennyit adni ciki is egy idõ után. Mi manapság már egy tízezres? Egy öblítõ majdnem ötszáz ft, és csak egy példa volt, egy kenyér háromszáz. Jobb minél elõbb egy gyereknek minél hamarabb felnõni a dolgokhoz, kevés nagyon a tíz ezer na ez a lényeg.
Ennyibõl nem jönnél ki egy hónapban. Nagyon kevés. Én alsó hangon 15 ezret költök kajára 1 HÉTEN, de ha több adagot fõznek, talán ki lehet jönni heti 10 ezerbõl 1 fõre. De ez csak a kaja. A rezsit pontosan lehet tudni, mennyi, el kell osztani a lakók számával. Tisztálkodásra, mosásra számolnék 1-2 ezer Ft-ot, attól függõen, mi van benne, csak szappan, vagy pl. drágább arcszesz, tusfürdõ is.
Kevés. 10.000.- forint az napi 300 valamennyi... Abból mi jön ki? Max vajas kenyér...
sztem nagyon kevés! Csak gondolj bele ez a rezsi rád esõ részét fedezi, Dobj még rá egy 10est a kajára
Nevetségesen alacsony összeg. A napi kaja alaphangon 700-800 forint, ez egy hónapban több mint 20 ezer. A számlákkal viszonylag egyszerû, el kell osztani a havi rezsit a lakók számával és megkapjuk az egy fõre esõ részt. Plusz még legalább 1-2 ezer a mindenféle pipereholmi, tisztálkodószer. 30 ezernél kevesebbet adni nem korrekt, még a 30 is valószínûleg kevés, de annyival a szülõk általában szoktak segíteni.
Ha minden benne van akkor ennek a 4x-sében gondolkodj.
Italra és nõkre. Kis szórakózás mindenkinek jár.
A kérdező hozzászólása: Mindegy is mert ma jól összevesztem vele. Annyit kértem tõle hogy menjen már el a postára csekkeket befizetni. A gyerek nem érzi jól magát, ne menjek én. Erre õ határozottan elutasította. Erre felment a pumpa, és mondtam hogy haza lehet menni. Õ jött nekem a nagyképû szöveggel hogy nincs õ megijedve, megtud élni a pénzébõl. Nagyon kíváncsi vagyok rá, fõleg hogy jön a tél. De nem érdekel, a hétvégén megy.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Segítsen neki csak ne a családja kárára. Mi az hogy a férjem fizeti??? Én is kapok pénzt. 7hónapos terhesen hagytam abba a munkát! Tavaly télen volt hogy napokig kajára sem telt, minden fillért elvitt a rezsi a fûtés a hitel. Most nyáron sokkal könnyebb, de nemsoká jön megint a tél, nem akarok megint nélkülözni!
Miért te mennyit kapsz a gyes alatt, 800ezer forintot? Nem. akkor meg mit kapálózol? Férjed el fogja intézni, ha már túl megy minden határon, ne politizálj otthon, elég neki a munkahelyén politizálni minden percben, ne kelljen erre hazamennie. Mit kéne mondania az apjának, hogy néha meglátogatlak a blaha aluljáróban mert az asszonynak nem tetszel?
Az is megoldás, ha marad, elosztjátok neki a számlát, azt fizesse ki, a maradékból meg éljen meg, ha tud. Tehát vegye meg magának az ásványvizet meg a pick szalámit. Egy hónap múlva újra tudjátok tárgyalni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Írhatsz te nekem bármit kedves 55%os, nem hat meg. Lennél csak te a helyemben, a férjem egész nap dolgozik nekem kell elviselni. Azt a pénzt amit ráköltök inkább költöm a gyerekre. Nem tudom mit csinál azzal a 20000fttal ami nála marad. Nem mindegy hogy 1kg kenyér elég másnapra is, vagy még aznap elfogy. Havi szinten sokat számít! Egyébként is van hol laknia, van háza csak itt ragadt. Eljött megnézni a gyereket 1éve, azóta néz.
nagyon kevés.
Micsoda emberek vannak:D Jajaja, hadd döntse már el a férjed hogy hagyja-e hogy az apja kihasználjon titeket és felzabálja a kaját elõletek:D Milyen igaza van a kedves hozzászólónak... Remélem érzékeltétek a méla gúnyt a mondókámban. Mind a 30ezret oda kellene adnia, az legalább a kajáját fedezné. Gondolom a rezsiteket azért olyan szinten nem dobta meg, hogy vagyonokkal többet kelljen fizetni. Az külön felháborító hogy még szájal is, hogy nem jut neki téliszalámi a napi 330 Ft kajapénzbõl amit letesz az asztalra. Azt kellett volna csinálni. Papa ha itt akar lakni, csak tessék, de gondoskodjon magáról. Ott van a pénzecskéje, ossza be. És még rendesek lettetek volna hogy nem kértek rezsipénzt. Ha mégis marad az öreg szerintem csináld ezt. Szívességbõl ott lakik akkor már ne te szolgáld ki. Van két lába, havi 30ezer forintja, van bolt a közelben, jó mulatást. Ha nem tetszik lehet ballagni vagy éhezni.
Tudod, Kérdezõ, én megértelek. Tényleg nagyon kevés. DE!!! De ha a férjem így beszélni bármely szülõmrõl vagy a testvéremrõl, még ha ilyen helyzet is áll elõ, hát õ repülne elsõként, az biztos! Felesége az embernek lehet még (isten ne adja, hogy így legyen), de anyja-apja-testvére csak egy van! És ha majd x év múlva (isten ne adja) elváltok, akkor neki is csak az apja marad, akármilyen is annak a természete és lehetõségei! Ezt nagyon gondold át...! VAlószínûleg a férjed is tisztában van az apja dolgaival, de ha így nekitámadsz, és így viselkedsz, könnyen lehet, hogy te is pórul jársz!
Remélem sikerült este a férjeddel ezt tisztázni. ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha a férjem, vagy az én szüleim egy fillért nem keresnének, akkor is eltartanám õket. arról nem is beszélve, hogy a férjed dolgozik jelenleg, õ hozza a nagyobb pénzt, tehát õ tartja el. ehhez pedig minden joga meg van. tudod... errõl szól a szeretet és a család. értem én, hogy te úgy érzed, hogy kihasználnak, és valószínûleg úgy is van, de ezt NYUGODT hangnemben, és nem az apóst támadva adtad elõ - remélem - a férjednek. én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy velem mi lesz öreg koromban, ha megélem. még annyi nyugdíjunk sem lesz, mint a szüleinknek, teljesen rá leszünk a gyerekeinkre utalva. és õk majd mit fognak a fejünkhöz vágni? hogy kihasználjuk õket és az unokáinktól vesszük el a pénzt. mondhatod, hogy akkor elmész dolgozni, de hova? 45-50 éves embert ma sem vesznek fel már szívesen, a jövõben sem akarnak majd. én látom, hogy apám 55 évesen mit küszködik, hogy megbízásai legyenek. szóval ne csodáld, ha ugyanezt fogod a gyerekedtõl megkapni idõsen... hiszen majd a te mentalitásodat látva fog felnõni, és még ha sosem fogod ezt õelõtte produkálni, akkoris az alapnevelésedben benne lesz. szép reményeket kívánok neked.
Nem a férjednek kéne ezt megoldani? Ha egyáltalán gond neki, ha jól veszem ki õ fizeti ezt az egészet, hadd döntse már el az apján segit e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Igen jó ötlet, csakhogy õ nem megy a boltba, még a postára sem hajlandó elmenni csekket befizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem rólam van szó, hanem apósomról. Már lassan 1éve hogy nálunk lakik, és ennyit ad a rezsibe. Mostanra telt be a pohár, és elöntötte az agyamat a köd, és mondtam hogy haza lehet menni! Azzal jön nekem hogy ennyit tud adni, 30.000ft körül kap. Egyedül a párom keres, én gyeden vagyok a fiúnkkal, van lakáshitelünk. Nem tudom minek neki a maradék 20000ft, mert semmire nincs gondja.
Küldd el egyszer egy nagybevásárlásra, hogy lássa mi mennyibe kerül.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi vagyok ti tartanátok, vagy elküldenétek az ilyen családtagotokat(most mindegy hogy kicsoda)? Meddig lehet ezt tûrni?
tudja az szerintem hogy mi mennyibe kerül de ha 30-at kap gondolom magánál is akar lóvét tartani. viszont élõsködni nem igazán fer sokáig a gyereknél. sok sikert és légy hidegfejû, légy te az okosabb.
Gondolom BPJ-t kap. Így nehéz többet adni. Semmivel nem járul hozzá a költségekhez?
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nincs tisztában az árakkal! Azzal jön nekem hogy õ régen téliszalámit evett, és ki van akadva ha hónap végén parizert veszek. Ja és õ a büdös pesti csapvizet nem issza meg, csak ásványvíz kell neki.
Akkor az lesz a megoldás, ha egyszer megkéred, hogy vásároljon be ahelyett, hogy odaadná azt a tizest. Írsz neki egy átlagos havi bevásárlólistát, aztán majd rádöbben, hogy mennyit ér ma annyi pénz...
A kérdező hozzászólása: De hozzájárul hónap elején max 10000Ftta, és evvel le van tudva! Továbbiakban egy fillért nem látok.
Add vissza neki a listával. Jaj apuka, most nem tudok elmenni bevásárolni, tessék már ezeket megvenni, jó? Köszönöm
Egy dolog segítséget nyújtani a szülõknek, és egy teljesen másik dolog ha az/azok pofátlanul kihasználják a saját családjukat. Mert ha havi 30-ból 10-et ad csak oda, és még extra igényei is lennének, az azért már túlmegy egy határon. Én ha olyan anyagi helyzetben lennék, hogy megtehetem hogy ne fogadjak el tõlük pénzt, akkor természetesen nem tenném. De rosszul esne ha még kritizálnák is a kosztot úgy hogy nem õk fizetik. Milyen már? Meg aki éppen gyesen van, mert bõvült a család 1-2 gyerekkel annak onnantól kezdve hallgass a neve? Egy házasság vagy egy kapcsolat nem arról szól, hogy annak van több joga, aki éppen többet keres. Nem azt mondom hogy tagadja meg bárki is a szüleitõl a segítséget, de ha ez ilyen szinten zajlik, hogy a családnak jut kevesebb, úgy hogy közben megtehetné apuka hogy többet dob a közösbe, és még bunkó is, ott már nem csak azt kell nézni, hogy jaj 18 évig õ eltartott engem, most akkor hagyom hogy kiszívja a véremet, meg a családom vérét. Ugyanakkora, ha nem nagyobb felelõsséggel tartozik a gyerekei felé, mint az apjának. Olyan megoldást kellene találni ami mindenkinek megfelel. Nem egyedül apukának. Ép érzésû ember nem is enné el a kaját a saját unokája/gyereke elöl. Ha választani kell, akkor inkább én nem eszek, vagy kevesebbet eszek. Ez azért sok mindent elmond a kedves nagypapáról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!