Találatok a következő kifejezésre: Egy kaja ha (68 db)

Mennyibe kerül egy heti kaja ha pékségben vásárolom?

Vasárnap indulunk Szerbiából biciklivel megkerülni a balatont, és egy hét alatt szeretnénk megtenni ezt a távot. Nem nagyon tudom hogy mi mennyibe kerül, ha valaki egy körülbelüli árat mondana, hogy csak a kajára mennyit kellene költeni az jól jönne.

Legjobb válasz: Én azt mondom ha csak reggeli,ebéd vacsi,akkor tegyél félre napi 5000-ret.Nem fogod elkölteni de biztos ami biztos alapon.Általában reggeli sütemények 200ft-tól felfelé mennek az árak,a balcsi környékén meg drágább minden,így érdemes keresned a cba,coop,aro boltokat,ott általában olcsóbban kapod a dolgokat(vagy mehetsz helyi lidlibe,tescoba) De ha egész nap el vagy egy kenõmájassal és egy kiló kenyérrel akkor 1000ft-bõl megvagy naponta :)

Én azt mondom ha csak reggeli, ebéd vacsi, akkor tegyél félre napi 5000-ret.Nem fogod elkölteni de biztos ami biztos alapon.Általában reggeli sütemények 200ft-tól felfelé mennek az árak, a balcsi környékén meg drágább minden, így érdemes keresned a cba, coop, aro boltokat, ott általában olcsóbban kapod a dolgokat(vagy mehetsz helyi lidlibe, tescoba) De ha egész nap el vagy egy kenõmájassal és egy kiló kenyérrel akkor 1000ft-bõl megvagy naponta :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)

Mi véleményetek arról ha egy csaj direkt hangosan böfög egy kaja vagy üdítő után?

Legjobb válasz: Semmi, én is szoktam, ha egyedül vagyok itthon.:D úú Pepsi de jó tud lenni:D

Semmi, én is szoktam, ha egyedül vagyok itthon.:D úú Pepsi de jó tud lenni:D
Hát az én leányom a strandon olyat büfögött, hogy az összes körülöttünk ülõ röhögött. Nem dícsértem meg, azt mondta kicsúszott, de ettõl még nem ku.rva és undorító r.banc, ahogy egy ketten írták. Nem illõ ez tény és való, és mielõbb le kell szokni az ilyesmirõl. Aa családon belül nehogy már gond legyen, család vagy nem? Ott több mindent megengedsz magadnak.
Undorító!..szerintem kiábrándító és egyáltalán nem nõies...visszataszító!...
A kérdező hozzászólása: de például a pasid vagy leendõ pasid környezetébe :D itthon én is szoktam (Y) :D
Társaságban, barátoknál sosem, szerintem gusztustalan beleböfögni más arcába. Itthon ha egyedül vagyok, akkor sem ordenális nagyot.
Az hogy engem nemtudsz legyõzni, én böfögöm a legnagyobbat. ;) Fiúknak talán lehet? -.-" 17L
Kicsit kiábrándító.....
Van valami megfoghatatlan bája annak, amikor egy apró és vékony lányka lobogó arccal teleküldi a világot gyomorpárával, hogy az ablak beleremeg.
Én csak családi / rokoni körben szoktam, de ott jó hangosakat :D Mert ott így szokás és nevetünk rajta mindig :D De "idegenek" elõtt nem. Párom még nem volt, nem tudom, ez majd hogy lesz. De pl legjobb barátnõm elõtt nem csinálnám, hiába mindent megoszthatok vele, de egyszerûen el kell fogadni, hogy vannak olyan emberek, akiket zavar az ilyesmi, mert pl náluk a családban nem úgy mennek a dolgok, mint nálunk.
Direkt mások elõtt gusztustalankodni nem kell. de a párom elõtt én szoktam büfizni, szerencsére az enyémek nagyon halkak, hangosan nem is tudok.:D
Otthon és párom elõtt szoktam, direkt és véletlen is, idegenek elõtt nem. (párom is szokott elõttem, sõt fingani is, nekem semi extra nincs benne, amit szégyellni kéne a párom elõl több, mint 4 év után) Volt, hogy beszéd közben kicsúszott, jó nagyot égtem, de legalább röhögtünk rajta, hogy milyen idegen nyelveket beszélek. :D 20/L
Felhívásnak tekinteném malackodásra. Nincs ott baj :)
Hát eléggé ocsmány, ha egy lány nyilvánosan és direkt hangosan böfög. Én is lány vagyok, szoktam böfögni, de csak úgy, hogy senki nem lássa/hallja max a szûk család, de vadidegenek elõtt, meg haveri körben nem tenném.
kiábrándító, és nekem az is megfordúl a felyembe h a csaj így akar tõlem megszabadúlni
Ha a pasin mellett vagyok akkor persze elhallgatom, de amúgy mi is emberek vagyunk. Ha jól összeszokott pár vagyunk, sok mindent megéltünk, akkor sztem belefér 1kis büfi is, na jó nem olyanok, hogy aház beleremeg... Az lehet, hogy kiábrándító, de hogy undorítóóó??!! Ne túlozzatok már!:D
Társaságban elég cink!
Ha figyelmesen elolvasod a majonéz összetételét, megváltozik a véleményed.
Nezd, mindenben van manapsag tartosito. Ez van. Egyel mertekkel, sportolj, igyal sok folyadekot, nyers gyumit, zoldseget es semmi bajod nem lesz. A tartositoszer kikerulhetetlen, de alkalmas emberi fogyasztasra, nem mereg!!!. En inkabb eszem tartositot mint peneszes, rohadt, gombas kajat.


Akkor ez most hogy van? Ha egy kaja meghajt minket, attól még megemésztjük? Vagy attól hajt meg, hogy nem eméztjük meg?

Ha magától az ételt?l van, nem a hashajtótól.

Legjobb válasz: Olyan anyagokat tartalmaz, pl cellulóz, amit nem tudnak a bél falában elhelyezkedõ enzimek lebontani, így ezek az alkotórészek a bélben maradnak.Az ozmolaritás miatt víz szívódik vissza a bélbe, vagy fel sem szívódik ugyanezen okok miatt a víz a bélbõl. Így lesz hígabb a széklet.Tehát pl egy körte rostjait, amik cellulózból állnak, nem emészted meg, de a körte többi részét igen.

Olyan anyagokat tartalmaz, pl cellulóz, amit nem tudnak a bél falában elhelyezkedõ enzimek lebontani, így ezek az alkotórészek a bélben maradnak.Az ozmolaritás miatt víz szívódik vissza a bélbe, vagy fel sem szívódik ugyanezen okok miatt a víz a bélbõl. Így lesz hígabb a széklet.Tehát pl egy körte rostjait, amik cellulózból állnak, nem emészted meg, de a körte többi részét igen.
Részlegesen emészted meg és 90% feletti a folyadéktartalma ez a hasmenés.
A kérdező hozzászólása: aha... akkor is, ha allergia/ételtolerancia ilyesmi áll fenn?
Ha allergiás vagy valamilyen ételre, akkor lehet tõle hasmenésed. Meg kell figyelni, mik okoznak emésztési problémát és azokat kerüld el. Ha hasmenést okoz egy étel, az emésztése is elégtelen.

Pár hete vettem egy husevö növényt. Ideig jol müködött, most nem reagál a kajára ha etetem. Mi baja lehet? Van egy kancsokám is, annak meg leszaradtak a kancsoi. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A húsevõ növényt nem szabad etetni! Nekem is volt, kb 1 hónapig bírta és elrohadt, azt mondta az eladó, hogy rettentõ kényes növény és nagyon ritkán marad meg.

A húsevõ növényt nem szabad etetni! Nekem is volt, kb 1 hónapig bírta és elrohadt, azt mondta az eladó, hogy rettentõ kényes növény és nagyon ritkán marad meg.
Gondolom, légycsapót vettél - ennél tudni kell, hogy egy levél háromszor tud rovart fogni, utána elhal. Ha túzl sokat eteted, akkor rövoid idö múlva nincs többé levele és elpusztul. Az összes húsevö növény olyan helyröl származik, ahol a talajban nincs elég tápanyag, és ezért kell a levelein keresztül külön beszereznie. De mivel csak ritkán sikerül valamit fognia, ezért nincs arra felkészülve, hogy "etetik". Ha erösen hozzátáplálnak, akkor tápanyag-túltengésben fog elpusztulni.
A kérdező hozzászólása: Igen, légycsapot vettem.Bizonyára ez a baj, tuletettem.Nem tudtam h csak 3x "eszik" egy levél.Remélem még sikerül "megmenekölnie" az elszáradástol. Köszi a válaszokat.
én úgy tudom, hogy csak 5x bir enni, és utana pusztul el, de nem lényeges, én azt nem értem, hogy miután ennyiszer eszik utana csak egy ilyen "száj" fog elpusztulni, vagy az egész növény? de egyebkent azt olvastam a neten, hogy ha már pusztulásfélben van, akkor vágd le az egyik oldallevelét, és ted be egy cserépbe, és ha szerencsld van, akkor egy hét múlva kinõl az új növény. Ha segített neked ez a válasz, akkor kérlek nyomd meg a hasznos gombot, köszi

S. O. S! Mi a fene, lehet ez? Kétségbe vagyok esve. Ez valami nemi betegség lessz? Hány nap alatt jön ki az ilyen ha elkap valaki egy "kankót"?

Nagyon viszket,meg van dagadva egy kicsit,s olyan mintha pici holyagok lennének rajta,ott lent a hüvelyembe,s turós szerü fehér valami van.holnap megyek dokihoz

Legjobb válasz: Elõször is ne tojj be! Lehet, hogy valami gombás fertõzés (ennek is egyik tünete a viszketés és a túrószerû folyás). Menj el nõdokihoz, õ megállapítja és felír gyógyszert.

Elõször is ne tojj be! Lehet, hogy valami gombás fertõzés (ennek is egyik tünete a viszketés és a túrószerû folyás). Menj el nõdokihoz, õ megállapítja és felír gyógyszert.
igen valami gombás fertõzés lehet, de az ilyeneket egyszerû dolgok is okozhatják. pl. szûk alsónemû, vagy amikor pisilsz a kezeddel, felviszed. Még ha pisilés elõtt kezet is mosol, akkor is lehetséges. Az is közrejátszhat, hogy gyengébb most a szervezeted. Kevésbé ellenálló és így hajlamosabb vagy a fertõzésekre. Nyugodj meg. Amúgy a kankónak más tünete is van, ahogy olvastam.
ez csak egy egyszerû gomba lesz sztem, a hólyagok meg lehet h a sok vakarástól jöttek ki, ha vakarásztad. ha nem, akkor inkább herpesz mint kankó. de hpv is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.sajnos a holnapi doki ltogatásom lefükva, mert a természet közbe szolt, s így nem lehet menni dokihoz.
Lehet hogy herpesz.

Ha egy kajában 200 kcal van akkor ha azt a 200 kcalt ledolgozom sporttal akkor nullában vagyok?

Legjobb válasz: Nem egészen. Számítsd bele a napi kalóriaigényedet is. Ez általában 1500 kalória, bár súly és aktivitás függõ kinek mennyi is pontosan.

Nem egészen. Számítsd bele a napi kalóriaigényedet is. Ez általában 1500 kalória, bár súly és aktivitás függõ kinek mennyi is pontosan.

Mennyit kell költenie egy négytagú családnak havonta kajára, ha egészségesen és változatosan akarnak enni?

Legjobb válasz: Mi ketten költünk kb 30 ezret, szóval szerintem 60 körül.

Mi ketten költünk kb 30 ezret, szóval szerintem 60 körül.
Itt az a baj, hogy van két ellentétes nézõpont. Akik kakával tömik meg a családjukat, azok lepontozzák a minõségi ételeket vásárlókat. És fordítva :)
elsõ! a többiek válaszában?? mert mindenkit lepontozott... :/
Elsõ vagyok: elárulná a kedves lepontozó, hogy mi nem hasznos a válaszomban...? xD
Mi 3-an vagyunk olyan 120 ezer a kaja.
hát, mi ketten vagyunk, gyakran fõzök, és havi 30-40e elmegy a kajára, ha az utolsó zsölmét is beleszámoljuk. Ha a csipsz-csoki-rágcsa triót levonom, akkor az kb. -5000ft. Szóval A 40.000 egy 4 tagú családnak baromikevés szerintem. Én 60-70-et mondanék, MINIMUM. (ha nem két 10 éven aluli gyerek van)
Igen, kedves utolsó elõtti, a kérdésben egészséges és változatos étrendrõl volt szó, nem csupán laktatóról. És itt van persze a kedvenc 63%-osom, aki már többször kifejtette, hogy õ 30 ezerbõl etet havonta 4 embert. Ami ugye naponta 250 forint fejenként, ebbõl még egy fogás sem jön ki.
4.: te szerintem nem értetted meg a kérdést. Egészséges és változatos ételekrõl volt szó. Pont olyan ételeket soroltál fel (talán a krumplis-hagymás combon kívül), amik nem felelnek meg a kritériumoknak. Ilyenek, hogy zuza, krumplistészta tipikusan olcsó és sajnos tápanyagszegény ételek, amelyekbõl sok hasznos elem kimarad. Természetesen lehet ilyeneket enni néha, de pont arról van szó, hogy ha az egész havi étkezést hasonlókból oldjuk meg, az nem lesz sem egészséges, sem változatos. Az egészséges étkezéshez minõségi húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, stb. szükségesek, ezek pedig nincsenek olcsón.
!0.000.- nél nem többet. Sokan még kevesebbõl is kijönnek. Igaz, akkor kevés húst és gyümölcsöt esznek. Fejenként 40.000.- nagyon sok.
szerintem ez a napi 1000 ft, meg hogy 30-40 ezer fejenként ez baromság.Persze az igaz, hogy termelnek-e stb.De ha mindent boltban veszel, akkor is ki lehet hozni normális ételt, ami változatos 4 tagu családnál 60-70 ezerbõl. A napi 1000 ft / fõ gondolkodjunk. 2 kg comb 2500 ft 4 kg burgonya 500 ft.az 3000 ft. a hagymával paprikával egyszóval fûszerekkel max 3150 ft.És akkor minden nap hust ehetsz. Csirke comb 600 zuza 900 oldalas 1200 stb de minden nap ugysem eszel hust.viszont vannak napok mikor ettõl sokkal kevesebb mert krumplistészta. Vagy Penny 400 ft egy necc lecsópaprika. paradicsom 350 10 tojás 300 hagyma 180 és 1500-2000 ft-bol annyi lecsót csinálsz hogy 2 napig ehetitek.
Biztos, hogy majd sokan jönnek, hogy õk megoldják 30-40 ezerbõl is, de szerintem legalább 100.
Ez egy nehéz kérdés, sokmindenen múlik. Pl. ha van otthon kert, amiben termelnek zöldségeket, akkor kb. 10-30.000-et élbõl le lehet vonni a költségvetésbõl, ha meg állatok vannak, esetleg otthon gyúrják a tésztát, sütik a kenyeret, akkor még többet. Összességében, ha mindent boltban vesznek, akkor is függ a gyermekek korától. Ha 4 felnõttrõl van szó, akkor legalább 30-40.000 fejenként. A gyerekekre ennél kicsivel kevesebbet érdemes számolni. Ez most így soknak hangzik, de pl. 30.000 ft az 1.000 ft naponta. És ebbõl reggeli, vacsora, ebéd még szûkös is talán...
A kérdező hozzászólása: Igazság szerint engem sem az érdekel, hogy lehet egész hónapban, krumplis tésztát, rántott levest enni hanem az, hogy mennyibe kerülne egy egészséges étrend egy hónapban egy családnál 2F, 2GY. Ebben nincs télikert csak bolt, de változatos kajával: sok zöldség, gyümölcs, magok, húsok (csirke, disznó, marha), hal, tészta, rízs stb... Szóval olyan kaja ami tápláló. Nem gondolnám, hogy a magyar konyha 10-15 alap ételét variálva nagyon egészséges menü jönne ki, inkább laktató.

50fővel számolva, kb. mennyibe fog kerülni egy lagzi, ha a zenész ingyen van, ruhát nem számolunk bele? (kaja, pia) A fotós mennyit szokott elkérni?

Legjobb válasz: 500-600ezer és akkor még jók vagytok :) a legolcsóbb étel-ital kombináció kb 7500, + süti, torta, díszítés, virág, smink, fodrász, terembérlet...stb A mi fotósunk 50ért vállalta (éjjel 1ig), de van 150ért is :) Ja, és esetleg videós, võfély szóval a határ a csillagos ég :)

500-600ezer és akkor még jók vagytok :) a legolcsóbb étel-ital kombináció kb 7500, + süti, torta, díszítés, virág, smink, fodrász, terembérlet...stb A mi fotósunk 50ért vállalta (éjjel 1ig), de van 150ért is :) Ja, és esetleg videós, võfély szóval a határ a csillagos ég :)
Mi is 50 fõset szeretnénk. Egy kis meghitt, romantikus esküvõt a saját kertünkben.. olyan mezítlábasat :) Sok virággal, lenge ruhában. Még nem nagyon tartunk az áraknál, de úgy gondolom nem fog minket a földhöz vágni, mert mindketten úgy vagyunk vele, hogy amennyire egyszerû lesz, pont az lesz benne a legszebb. :) (remélem) Így örülök a kérdésnek, mert engem is nagyon érdekel. üdv.
hát mi megúsztuk a fotóst 35E-bõl, de ismerõs volt. de hallottam 100-150E forintot kérõ fotósról is.
mi 35-en voltunk.kb 120 ezerbõl jött ki ruhástól, virágostól kaja piástól.de mi csináltuk a kaját, sütit, a ruhám 15 volt.a fotózás megoldottuk házilag meg vendégileg.a zene géprõl ment.
Amatõr fotós vagyok, valamennyire ismerem a témát. A legolcsóbb fotósok 30 ezer körül dolgoznak, a határ a csillagos ég. 80-100 ezer körül már nagyon jó minõségû szolgáltatást lehet kapni, de alaposan körbe kell nézni. Sokan dolgoznak drágán de ócskán. Az esküvõi fotózás nehéz feladat, drága gépre van szükség a jó minõségû képekhez, az utómunka pedig rengeteg idõ. Ha fontos nektek, hogy tényleg szép képeitek legyenek, akkor keressetek egy tapasztalt, jól felszerelt fotóst.
Elsõ vagyok, ha 150 ezerbõl kijön akkor nagyon ügyik vagytok, mi is olcsón szeretnénk kihozni, de az elõzetes terv kb 550 ezernél tart :) igaz étteremes lesz /fõsulis menza/ félek a rossz idõtõl, italt vihetünk, sütit barátnõm süt, de ha meghívótól, szülõ köszöntõ csokron át mindent számolok nem nagyon lesz kevesebb :( Ja, és én is vidéki árakat számoltam (Szfvár) :) Sok sikert a szervezéshez!
A kérdező hozzászólása: 150 úgy, hogy nem költünk külön fodrászra(elõre láthatóan nõvérem csinálja majd meg a hajam-igaz, nem fodrász, de nagyon vágja a haj témát, ismer, tudja mi áll jól, bízom benne.) Vakolat sem kell a képemre, egy szolid sminket itthon fel tudok tenni, de ha szólok, nõvérem azt is beszerzi-tanácsadónõ az egyik kozmetikai dolgokat árúsító cégnél. Addig még van idõ eldönteni. Végül is, amire költeni kell, az a ruha-vaterán csoda szépek vannak, a párom nagyanyja rám igazítja ha kell; kaja-itthon fõzzük, vagyis fõzöm;pia-nagyker áron beszerezzük;süti-itthon sül; bérelni kell evõeszközöket és poharakat;és a gyûrûket kell megvenni.+ a fotós, de majd még átgondoljuk, + a meghívó, amit itthon meg tudunk csinálni. Úgy számoltuk ez 150-nél nem lesz több. Köszönöm Mindenki válaszát! Sok boldogságot akik tervezik a Nagy napot!

Egy kaja hozzávalójához ha azt mondják pl hogy kell 5 dkg liszt, akkor honnan lehet tudni h én pont 5 dkg-t teszek bele?

vagy ezt csak kb-ra kell?

Legjobb válasz: Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.

Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.
A kérdező hozzászólása: hát pl az én mamám nem használ, mégis a legjobban fõz:)
A kérdező hozzászólása: sokan használnak amugy ilyen konyhai mérleget?
Persze a mamád már tapasztalt, nagyjából látja, érzi, hogy mennyi az az 5 dkg. De szinte majdnem minden háztartásban van konyhai mérleg. Hasznos kis szerkezet :-)
lehet venni olyan mérõedényt is, aminek az oldalán különbözõ anyagokra (cukor, liszt, só, búzadara stb.) olyan skála van, ami megmondja, hogy ha eddig töltöd, az ennyi súlyra. egyébként ha már majd fõzöl egy ideje, akkor neked is lesz szemmértéked a dologhoz. De vannak olyan receptek is, hogy bögre liszthez félbögre akármi stb. Az is érdekes, hogy ha megnézed a kockamargarin, vagy a kockavaj csomagolását, akkor ott rajta van, hogy mekkora szelet (asszem) 10g. amúgy én is konyhai mérleget használok, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Kis segítség: -1, 5dkg = 1 csapott evõkanál -2dkg = 1 púpozott evõkanál -65dkg = 1 liter (ez csak a lisztre vonatkozik)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!