Találatok a következő kifejezésre: Egy két babának (229 db)

Lehetséges az, hogy két különbőző orvosnál az egyik két babát lát 7-8 hetes terhesen a másik meg azt mondja, hogy nem fejlődik a magzat és csak lehetséges, hogy egy van. és az ikrejet hamarabb látták egy héttel?

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elkeseriteni de van ilyen. Nálam is az egyik héten minden rendben volt, két hét múlva meg nem fejlõdött a baba. Próbálj megnyugodni, gondolom visszarendeltek egy késõbbi idõpontban, hogy újra megnézzenek.

Szia! Nem akarlak elkeseriteni de van ilyen. Nálam is az egyik héten minden rendben volt, két hét múlva meg nem fejlõdött a baba. Próbálj megnyugodni, gondolom visszarendeltek egy késõbbi idõpontban, hogy újra megnézzenek.
Manapság sajna bármi lehet. Én is egyre több ismerõstõl azt hallom, hogy azzal "cseszegetik" 9 hónapig, hogy nem fejlõdik a baba, kicsi a baba, és megszüli a közel 4 kg-os babát. Nem tudom miért jó ez. Ne izgulj, ezekkel próbálj meg nem foglalkozni, majd meglátod, szép erõs babád lesz:-)
Szia!Sajnos lehet, mert nekem az elõzõ terhességem során azt mondta az orvos, hogy 7 hetes terhes vagyok.Két hét múlva vissza mentem, és közölte, hogy elszámolta magát, és csak most vagyok 7 hetes terhes.

Van egy 10 honapos babam es most varom a 2. -at. Ki hogy egyeztette ossze a ket babat? Ugy ertem hogy vannak alap dolgok amit erdemes betartani a 2 gyereknel? Tapasztalatok, otletek, jo tanacsok?

Legjobb válasz: Bocsi de ez OFF lesz!Erre én is kiváncsi vagyok mert az én babáim közt sem lesz egy év sem és nagyon be vagyok [email protected] hogy hogy tudom majd megoldani,nekem is jól jönne a jó tanács vagy tapasztalat.A te babáid közt hány hónap különbség lesz?

Bocsi de ez OFF lesz!Erre én is kiváncsi vagyok mert az én babáim közt sem lesz egy év sem és nagyon be vagyok [email protected] hogy hogy tudom majd megoldani, nekem is jól jönne a jó tanács vagy tapasztalat.A te babáid közt hány hónap különbség lesz?
Jaj de jó, tehát van remény hogy ép ésszel megússzuk! :-) Egy 4 hós kisfiú és egy 7 hetes pocaklakó anyukája (elsõ válaszoló voltam amúgy)
Szia!Én is off leszek :(.Nekem 11 hónapos, és 14 hetes kismami vagyok..kiváncsi lennék én is tapasztalatokra, mert néha megrémülök ám, hogy mit is vállaltunk :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Semmi baj... De jo, hogy ennyien vagyunk! :D:D Akkor gyerekektol fugg , hogy milyen konnyu vagy eppen milyen nehez lesz. :O Az en kisfiam 9, 5 honapos nagyon eleven baba!! :D Most meg en nagyon az elejen vagyok valahogy a 8.hetben. :D Csak bele gondoltam, hogy 2 kisgyermek az nem minden esetben lehet egyszeru... Az elso gyerekre se lehet kelloen felkeszulni, sokat tanultam kozben es ugy gondolom 2 kisgyereknel is vannak alap szabalyok amiket ha betart az ember akko konnyebb... "gondolom".. :D:D Varjuk a tovabbi valaszokat is am .... :) )

Mennyit kellene ennie egy egy hónapos babának? Anyatejes, két mellből cicil, de nincs elég tejem vélhetőleg. Mindig csak enne, de a védőnő szerint túl van etetve. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Mi 6 hetesek leszünk, az én kislányom is állandóan enne, eszik is. Vagy legalábbis cicin van.:) Szerintem, de ezt biztos sok helyen olvastad már, az anyatejes babákat nem lehet túletetni. Szóval nyugodj meg és elégítsd ki a babád igényeit! Õ tudja mikor éhes.

Mi 6 hetesek leszünk, az én kislányom is állandóan enne, eszik is. Vagy legalábbis cicin van.:) Szerintem, de ezt biztos sok helyen olvastad már, az anyatejes babákat nem lehet túletetni. Szóval nyugodj meg és elégítsd ki a babád igényeit! Õ tudja mikor éhes.
Mondd a védõnõnek, hogy nem illik az ecserin szerzett képesítéssel tanácsokat osztogatni. Szóval egész pontosan küldd el a fenébe és egyetlen szavát se hidd el. Amelyik védõnõ ennyit nem tud, az menjen disznókat õrizni, talán arra képes. Bocsi, hogy elragadtatom magamat, de elegem van az idióta védõnõkbõl. Nagy tisztelet a nagyon kevés kivételnek, de szánalmas, mennyire nem tudnak semmit. Elõször is, ahogy elõttem is írták, az anyatejjel nem tudja túlenni magát a baba. Másodszor: A kisbabák cseresznye nagyságú gyomorral születnek, szerinted mennyi kaja fér abba bele? Ráadásul az anyatejet nagyon gyorsan és könnyen emésztik. Egy hónapos korban teljesen természetes, hogy szinte óránként szopizik. Az én babám is ezt csinálta az elején. A védõnõk az úgynevezett fejlõdési ugrásokról se hallottak, ahogy tapasztalom. Ez annyit jelent, hogy a baba egyik napról a másikra sokkal többet kér enni. Ez természetes és jól is van így . Olyankor gyakrabban mellre kell tenni, hogy kielégítse az igényét, aztán a tejtermelés egy-két nap alatt hozzáidomul a kereslethez. Az elõttem válaszolónak üzenem: pont 6 hetes kor körül van elõször ilyen, ezért kér több szopit a babája.:-) Te pedig ne izgulj, nem kevés a tejed, ha kiárólag szoptatsz. Igény szerinti szopikor nem fordulhat elõ, hogy a baba keveset kapna, a tejtermelés fokozására pedig egyetlen igazán hatásos módszer létezik: a gyakori szoptatás. A tejcsi ugyanis szopi alatt, a stimuláció hatására termelõdik. Ne aggódj, mindent jól csinálsz, ne hallgass senkire, csak saját magadra! Ahonnan célszerû esetleg tanácsot elfogadni: la leche liga. Írd be a keresõbe, kidobja a honlapot. Nézd meg, érdemes!
Nyugodtan!
Ha szoptatod, olyan nincs, hogy a babád túl van etetve! Csak annyit szopik, amennyi kell neki. Ha esetleg kicsit mohóbb volt, úgyis kiböfizi.
Én ma voltam vele orvosnál a szokásos vizsgálatokon és nekem is azt mondta a dokija hogy sokat adok neki enni!Nov.19-én született, 23-án jöttünk haza a korházból 2830g-al és most 3870g-ok vagyunk!!2és fél hét alatt több mint 1kilót hízott!Azt javasolta a doki hogy kevesebbet adjak neki, mert a sok tejcukortól ami az anyatejben van bélgyuladást kaphat és ha sûrün kéri adjak neki két szopizás között vizet!
Uramisten, menekülj az ilyen orvos közelébõl!!!!! Az utsó válaszolónak üzenem. Nem tudom, mitõl orvos az ilyen, de szégyen az orvostársadalomra. Amirõl õ beszél, az egyszerûen nem létezik!!!!
Akkor bátran adjak neki ha kéri mert most is olyan keservesen sír mert kevesebbet evett mint szokott?!

Azt mondták a 28. heti vizsgálaton, hogy pici a babám, egy-két héttel le van maradva. Ez mit jelenthet?

A 24. héten még minden rendben volt. Most is sokat mozog és jó a szívhangja. Két hét múlva vissza kell mennem kontrollra, de addig is nagyon aggódom! Megállt a növésben?

Legjobb válasz: Ne aggódj, biztosan nincs semmi baj! A babák nem egyenletesen fejlõdnek, az Uh pedig nem ad pontos értékeket. Tegnap éppen errõl beszélgettünk a dokimmal, mert az én babám pedig 2 héttel nagyobb a korához képest. Ezek csak becsült adatok, és 1-2 hét eltérés belefér, az még nem probléma. Növekszik a babád, és meglátod, 2 hét múlva minden rendben lesz, még az is lehet, hogy nagyobb lesz!

Ne aggódj, biztosan nincs semmi baj! A babák nem egyenletesen fejlõdnek, az Uh pedig nem ad pontos értékeket. Tegnap éppen errõl beszélgettünk a dokimmal, mert az én babám pedig 2 héttel nagyobb a korához képest. Ezek csak becsült adatok, és 1-2 hét eltérés belefér, az még nem probléma. Növekszik a babád, és meglátod, 2 hét múlva minden rendben lesz, még az is lehet, hogy nagyobb lesz!
Bocsi, nem a korálhoz, hanem a korához képest! :-)))
Valóban igaz, hogy a babák nem egy ütemben fejlõdnek. Lehet a tied most egy kicsit lassabban fejlõdik, aztán majd hirtelen megugrik. Ne aggódj, a növekedés nem állt meg. Az én babámra a 32 hétben mondták, hogy egy hónappal nagyobb.. aztán itthon megnéztem az adatokat, és elvileg akkkor 34 hetesnek felelt meg. Most mikor 37 hetesen voltunk volt olyan adat ami szintén 34 hetesnek felelt meg, volt ami 36nak, és egy ami 37nek. És megjegyzem nincs is semmi baj. CSak nem az átlag szerint fejlõdik. No meg a gének is sokat befolyásolnak, a ti méreteiteket sem felejtsd el, ha meg ti is nagyok vagytok, ne aggódj, van még 12 hét és a legtöbbet az utolsó 4 hétben növekszik. Kitartás! 38 hetes kismama
Szia! Igen, teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Nálunk is így volt, egyik alkalommal nagyobb, majd kisebb volt a bébim a korához képest. Ez függ a bébi fejlõdési ütemétõl, de sokszor az uh-on sem mérnek pontosan. Pl: egyik alakalommal voltam terhesgondozások és a dokim csinált uh-ot is, mondta, hogy 1782. 1 hétre rá pedig kellett mennem rendes uh-ra a kórházba, itt pedig 1727-et mondtak... Szóval (lehet)ennyire nem pontos... Minden jót!

Egyhetes babám 4 órákat alszik egyhuzamban. Szépen eszik és van, hogy egy-két órát is ébren van közben. De nem gond, hogy ilyen sokat alszik?

Legjobb válasz: Csak a kis súlyú, vagy nehezen gyarapodó babákat kell kelteni evéshez. Az enyén 2650-nel született, de így is csak az elsõ héten kellett kelteni. Ha jó súlyú a babád, hagyd, had aludjon.

Csak a kis súlyú, vagy nehezen gyarapodó babákat kell kelteni evéshez. Az enyén 2650-nel született, de így is csak az elsõ héten kellett kelteni. Ha jó súlyú a babád, hagyd, had aludjon.
Szia, ha jó étvágyú, nem látod betegnek, bágyadtnak, akkor semmi gond! Én mit nem adtam volna, ha ennyit aludt volna amikor kicsike volt, de a kisfiam nagyon éber volt és az is a mai napig. Azért figyeld néha, nem sárga-e, stb. de nem hiszem, hogy ez gond lenne.
irigyellek...Nekem 2 hetes a babám, de nem alszik rendesen, fõleg éjjel, de eszik rendesen, még az a szerencse. Nem gond szerintem se ha ennyit alszik, ha eszik szépen, s nem nyûgös!

Hogyan szallithatok ket babat (egy es ket evest) egy kerekparon jelenleg jogszabalyainknak megfeleloen?

Ket gyermekem van es egyelore egy gyerekulesem a kerekparom csomagtartojara szerelve. Szeptembertol visszamennek dolgozni es nekem kell majd a babucikat elhordani bolcsibe. Auto es jogsi hijan biciklivel. Vennek elore szerelheto gyerekulest,de azt mondtak a boltban,hogy az szabalyellenes. En ugy tudom ha nem akadalyoz a vezetesben es nem mozdul a kormannyal a gyerekules,akkor nem szabalytalan. Vagy alapban nem lehet ket gyerekules egy bicajon? Sisak is kotelezo ra?

Legjobb válasz: Elõre ne tegyèl,az veszèlyes! Nàlunk van egy nö aki 3 gyerekkel oldja meg.Egy a bicigli hàtuljàn ülèsben.Ès van a biciglire kötve egy utànfutó szerü valami,kèt kereke van,abba szokott kèt gyerek utazni.Màr pàr hônaposan is beletette.ESö ellen,szèl ellen is vèd.Nèzz utàna,a helyedben olyat vennèk.

Elõre ne tegyèl, az veszèlyes! Nàlunk van egy nö aki 3 gyerekkel oldja meg.Egy a bicigli hàtuljàn ülèsben.Ès van a biciglire kötve egy utànfutó szerü valami, kèt kereke van, abba szokott kèt gyerek utazni.Màr pàr hônaposan is beletette.ESö ellen, szèl ellen is vèd.Nèzz utàna, a helyedben olyat vennèk.
[link] Ilyenre gondolok.
Az utánfutóra vonatkozó jogszabályt nem ismerem, de magán a biciklin csak egy gyereket szállíthatsz. Az utánfutóban pedig, gondolom, a másikat. Figyelj az utánfutó láthatóságára (zászló, fény), a nagyobb szélességre és fordulókörre, valamint a légszennyezésnek való erõsebb kitettségnek (kipufogómagasságban lesz a gyerek).
Uramisten, ki nem mernék menni az autók közé utánfutóba rakott gyerekkel... Én még egyet is nehezen mernék szállítani, nemhogy kettõt, hármat. Persze, lehet, h kisvárosban, esetleg falun ez nem nagy para. Azért csak vigyázzatok.
Sehogy. Kerékpáron egy 10 évöalatti gyerek szállítható (KRESZ 54. paragrafus). Az utánfutó tényleg jó, biztonságos és használható -a jelenleg érvényes szabályozás szerint speciel pont a gyerekszállítás tilos vele, minden mást lehet... Sajnos van még hova fejlõdni e tekintetben. A szabályalkotók szerint ha valakinek több gyereke van és közlekedni szeretne velük, akkor használjon gépkocsit ha akarja, ha nem.
1. vagyok! Mondjuk èn sem a föuton gondoltam.Biztos nem mernèm igy a föuton szàllítani.Egyèrtelmüen a jàrdàn gindoltam.Nàlunk mindenhol kettè van osztva a jàrda, egyik fele gyalogos, a màsik bicigli út.Nàlatok nem igy van?

Lehet együtt fürödni egy két hónapos babával? Nem beteges, hogy szeretnék vele egy kádban fürdeni?

Szereti a fürdetést, de nekem olyan rideg az egész. Ahogy tartom, meg nehéz is, így elég rövid ideig tartanak a fürdetések. Ezért arra gondoltam, hogy egy este fürdenénk együtt. Nem tudom, hogy viselné, de én úgy szeretném magamhoz fogni egy kád meleg vízben. Lehet ettől baja? Nem beteges ez? A mi családunkban nem volt szokás az ilyen együttfürdés, így nem tudom, hogy máshol van-e ilyen. Nem csinálnék belőle rendszert, de most jól esne.

Legjobb válasz: Kivitelezhetõ de rendesen elõ kell készülni egy ilyen fürdetéshez. A párodnak segitenie kell közben mert a babádat nem áztathatod a vizben, pár perc után ki kell venni tõled, rendesen meg kell törölni, felöltöztetni. Nálunk a páromnak volt ilyen kivánsága, egyszer meg is fürdettük igy, de nem volt olyan egyszerû mert nehéz volt rendesen tartani.

Kivitelezhetõ de rendesen elõ kell készülni egy ilyen fürdetéshez. A párodnak segitenie kell közben mert a babádat nem áztathatod a vizben, pár perc után ki kell venni tõled, rendesen meg kell törölni, felöltöztetni. Nálunk a páromnak volt ilyen kivánsága, egyszer meg is fürdettük igy, de nem volt olyan egyszerû mert nehéz volt rendesen tartani.
nyigodtan csinàlhattok belõle rendszert is nálunk sajnos zuhany van, pedig ên is szeretnêk a lànyommal fürödni.
mi is fürödtünk együtt. kicsit macerás volt, de megérte! elõtte lezuhanyoztam, majd engedtem a kádba vizet egy kis babafürdetõvel, beleültem a kádba, a párom odaadta nekem a babám. olyan jó volt együtt pancsolni, imádta! a fürdés végén (5-10 perc lehetett) odaadtam a picit a páromnak, majd én is kijöttem a kádból. szóval 2 emberes mutatvány. de aztán fordítva is megcsináltuk rá nemsokára, hogy a párom fürdött a kicsivel. nem lehet szavakba önteni azt az élményt, úgyhogy hajrá! :)
Én szerintem nem beteges, de egyébként mi sem fürdünk a kicsivel együtt.De oka is van ennek. Párom nem szeret akkor fürdeni, így õ nem ül be csak azért, hogy vele fürögjön. Én nem ülök be vele, mert akkor párom venné ki õt és millió óra amíg felöltözteti, nekem meg nem lenne kedvem az ordítást hallgatni vagy hogy elszökik az ágyról pucéran. És fûtés sincsen a fürdõben.Jó, õ már 14hónapos lassan, de picinek sem fürdött sokat velünk, mert akkor is pont tél volt. Ha jól esik, fürödjetek vele, nem ártalmas szerintem.
mi is kiprobaltuk az egyutt furdest, apa amikor hazajott munkabol es eljott a furdes ideje, akkor eloszor lezuhanyozott, engedtunk a kadba vizet es ment a locsizas, a piu lanyunk nagyon imadta. Teny, hogy ide 2 ember kell.
Pont ekkora volt a fiam, amikor elõször beleültem vele egy kád vízbe! :) Elõtte jó alaposan letusoltam, apa meg a kád szélérõl segédkezett. Nagyon jó volt! :)

Hogy telik el egy napotok egy ket eves kisgyerekkel es egy egyhos vagy tobb hos pici babaval?

Mennyit tudtok foglalkozni a nagyobbikkal es mit szoktatok egyutt csinalni es mennyit jatszik el magaban egy nap?Az en lanyom szinte egesz nap sott egesz nap egyedul elvan jatszik fozocskezik csak etetni es pelusozni van idom mert az egyhos kislanyom hasfajos es nem is nagyon alszik egesz nap es egesz nap lefoglal ha meg alszik fozok es hazi munka.Nagyon nagy buntudatom van amiatt hogy nem sokat foglalkozok a nagylanyommal,jo meg puszikalom meg megolelem es beszelek hozza meg segit amit kerek meg odahivom magunkhoz mikor pelusozok vagy szopiztatok de akkor is szerintem eznnyi nem lenne eleg neki.

Legjobb válasz: Sajnos ez az idõszak ilyen nehéz. Nekem 8 hós és 3 éves a két gyerkõc de folyton bûntudatom van. Eleinte a naggyal foglalkoztam többet hogy ne érezze magát kirekesztve, sokat meséltem neki és játszottunk mikor a kicsi aludt. De ugye most már õ is igényli az Anyukáját így még nehezebb. Próbálom a nagyot mindenbe belevonni, már próbálok velük egyszerre játszani (énekelünk, hintázunk) és aki felajánlja a segítségét azt elfogadom. Vagyis aki egy kicsit elviszi játszani (szomszéd nagymama utcabeli néni)mindenkivel elengedem ha menni akar mert tudom hogy ott csak vele foglalkoznak. Együtt érzek veled , egy kicsit könnyebb lesz ha a nagy oviba megy (bár ettõl is bûntudatom van hogy viszem mikor itthon vagyok)

Sajnos ez az idõszak ilyen nehéz. Nekem 8 hós és 3 éves a két gyerkõc de folyton bûntudatom van. Eleinte a naggyal foglalkoztam többet hogy ne érezze magát kirekesztve, sokat meséltem neki és játszottunk mikor a kicsi aludt. De ugye most már õ is igényli az Anyukáját így még nehezebb. Próbálom a nagyot mindenbe belevonni, már próbálok velük egyszerre játszani (énekelünk, hintázunk) és aki felajánlja a segítségét azt elfogadom. Vagyis aki egy kicsit elviszi játszani (szomszéd nagymama utcabeli néni)mindenkivel elengedem ha menni akar mert tudom hogy ott csak vele foglalkoznak. Együtt érzek veled , egy kicsit könnyebb lesz ha a nagy oviba megy (bár ettõl is bûntudatom van hogy viszem mikor itthon vagyok)
17 hónapos a lányom, 6 hetes a kisfiam. Sajnos nagyon nehéz a nagyobbikra megfelelõ figyelmet fordítani:( itt is hasfájós a pici, sokszor le sem lehet tenni, csoda ha fél óráig el van egyedül a járókában. Remélem jobb lesz ez a helyzet, ha már tud mászni, kúszni, járni a kisebbik.
Az enyémek: 21 hós a nagy, 10 hetes a kicsi.Én úgy oldottam meg, hogy a kicsi mei-taiban rám van kötve, ott szokott elaludni és közben mindent tudok csinálni a naggyal. A kicsi még nem igényel 15-20 percnél több foglalkozást , azt viszont rászánom, ilyenkor tornáztatom, játékokat lógatok a geje fölé, stb, de ahogy álmosodik felkötöm a mellkasomra és a naggyal foglalkozom, vagy fõzünk, teregetek, stb. közben a kicsi csendben elalszik, amjd leveszem magamról és beteszem az ágyába.

Terhességi tünetek? Ugyan nem terveztük a babát, de most elgondolkodtatott egy -két dolog, és érdekelne a véleményetek.

3 napom van a mensiig. Második reggel szédelegtem egy picit, és most is pl. csokis pudingot akartam enni, de iszonyú ízt érzek a számban. Fájdogált ma délel?tt a hasam, de a mensim még 2-3 nappal odébb lesz. Nem vezetem a h?m, csak jöv?re terveztük a babát a férjemmel. Kb. kéthetente tudunk együtt lenni, mostani munka miatt, ilyenkor néha nem védekezünk, de néha óvszert használunk. Nemigen emlékszem, most hogy volt. Nem bánnánk a picit, err?l szó sincs:) Mit gondoltok, ebb?l esetleg lehet valami?? Voltak másoknak is ilyen tünetei? Hányingerem nincs...

Legjobb válasz: Igen lehetséges, hogy baba van a dologban. Esetleg fémes ízt érzel a szádban-mert az is egy jel a babára.

Igen lehetséges, hogy baba van a dologban. Esetleg fémes ízt érzel a szádban-mert az is egy jel a babára.
persze..lehet!! ha nem jön meg, csinálj egy tesztet!
3 nap múlva tesztelj a REGGELI vizeletbõl!
nekem mind két terhességemnél már a mensi elõtt 3-4 nappal olyan máshogy éreztem magam. szóval nem a nem várt napja után jöttek a tünetek. és tényleg baba volt :) A szádban fémes ízt érzel valószínûleg, ami szinté egy jó kis terhességi tünet. pár nap múlva teszt :) Írj majd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon meglepõdtem, mikor tudatosult bennem, hogy akár ez is lehet az oka:) Most már remélem, hogy így van! :) Köszönöm a választ mindenkinek! :)
azért majd írd meg az eredményt:)
Hát most, hogy mondod, nekem is ez a fémes íz volt... aztán ebbõl lett a rémes hányinger, a konyha közelébe se tudtam menni :) )) Remélem, te kihagyod azt a részt ;) Majd írj, hogy mizu!
teszteltél? Van baba??

Jelenleg Gyes-en vagyok a kislányommal. Úgy néz ki, összejött a kis tesó. Így a két babával itthon ugyan úgy egy Gyest fogok kapni és két CSP-t? Ikrek esetén ez hogy működik? /azért csak Gyes-t kapok, mert felmondtak. /

Legjobb válasz: Már terhes voltál, mikor kirúgtak? A lényeg, hogy egy GYES-t fogsz kapni csak. Ikrek esetén dupla összegû, de egy darab gyes jár egyébként. Ez nemrég változott, elõtte egy gyes járt csak velük is.

Már terhes voltál, mikor kirúgtak? A lényeg, hogy egy GYES-t fogsz kapni csak. Ikrek esetén dupla összegû, de egy darab gyes jár egyébként. Ez nemrég változott, elõtte egy gyes járt csak velük is.
Csak egy gyest kapsz én úgy tudom, családi pótlék persze kétszeresen jár. Ikreknél a gyes dupla, viszont nekem hármasikreim vannak, és akkor is csak kettõ után jár. Szóval ha már itt tartunk ez sem igazságos. Semmi sem az, én is csak gyest kapok, pedig volt munkám, rendben is volt minden, de mégis mindenbe belekötöttek, hiába is próbálnék fellebbezni, úgyis úgy tekerik csavarják, hogy nekik ne kelljen pénzt kiadniuk. Csak azt nem tudom, akkor mire szedik be azt a sok sok járulékot? Ha kiszámolom, mennyit fizettünk be, abból milyen szépen fel tudnám nevelni a három kislányomat! Mennyi idõs a kislányod?
Szia Ha nem szakad meg a gyes csak átírás lesz az új szülöttre (újszülõttekre) de az is ugyan olyan macera. Ha ikreid lesznek akkor a csp 16e/gyerkõc a gyes pedig 57e a 2 gyerekre. Ha 1 babód lesz a felállás ugyan az mint eddig csak kiegészül 12e forint csp vel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A lányom 8 hónapos lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!