Találatok a következő kifejezésre: Egy ismerősöm most (157 db)

A kérdező hozzászólása: Vagy buszvezetõi jogosítvánnyal lehetek villamos vezetõ?Melyikre van több esély?És pénzbe mi a különbség?
9:31-es vagyok. Azt megjegyzem, hogy utas vagyok és úgy látom amit látok meg hallok. De ez is elég. Mindenesetre azt javaslom igazából, hogy gyere fel pestre egy hétvégére vagy valamikor és furikázz a városban picit, ha idáig nem tetted meg, illetve egy végállomáson akár beszélgethetnél is pár sofõrrel, márha nem olyan bunkóak, hogy elzavarjanak. Nem tudom mennyi a fizu egy buszsoförnek itt és vidéken, te mennyit keresel és hogy furikázol? Helyi járattal, vagy városból városba kisebb-nagyobb távokban? mert igazából ez sem mind1. Pesten iszonyat pörgõsebb egy belvárosi hétköznapi furikázás. Menetidõt tartani kell(ene), közben kerülgetni a bringásokat a degeneráltabb autósfajtákat, stb. Kérdés, hogy mit szoktál meg, és ezt meg tudnád e szokni, illetve megérné e a pénz amivel több a mostani melódnál. Gondolom pesten is laknál akkor, itt az élet drágább is. Szóval ezt mind figyelembe kell venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítõ jelentõségû választ.
pesten meghalsz mint buszvezetõ. emlékszem anno felkerült pár sofõr vidékrõl, a végállomáson meg szétszidták az agyukat, h ez vmi katasztrófa, és borzalom ami itt van, és mindegyik visszavágyott vidékre :D
A kérdező hozzászólása: Köszi.Az utolsótól kérdezem, hogy most ezt mire érti?A szervezés, vagy hogy dobálják az embert, vagy a forgalom, vagy mi a borzalom?
Elsõ vagyok. Nekem van egy trolis ismerõsöm aki debreceni de õ nem panaszkodik se a forgalomra se a kocsik állapotára. Nem minden busz ótvar szar. Vannak a régiek között is normális állapotú kocsik. Meg nem mindegy a hogy a belvárosban vagy a kûlvárosban vezetsz. Általában fix vonalakon járnak a sofõrök de ha mégsem azért nagy választék nincs hisz ha délpesten dolgozol nem sok esélyed van hogy másnap Békásmegyerre kûldneke mert DP nem ad kocsit Bmegyerre. Meg vidéken sem a legjobb buszok vannak. Hiába vannak debrecenben vadiúj buszok állítólag nem a legjobbak. Hát igen alfa gánytól mit vár az embre.
A kérdező hozzászólása: 09.31-esnek.Nagyon köszönöm megtisztelõ válaszodat, igen, így már értem mire gondoltál.Akkor a körülményekhez képest nem is olyan nagy fizetés az.További szép napot.
hát pl a buszok totálkárosak, undorítóak, koszosak, igaz az az utastér. Utasokból fel kell engedjél mindenkit, mert a cigányok-hajléktalanok-részegek megvernek, az utasok nem segítenek szinte soha. Az életed veszélyben van így. A fizetések tudtommal szarok, és az állás tutira nem biztos, bármikor kirúghatnak, ha valami baj van akkor téged vesznek elõ. (persze volt, hogy a sofõr rá is szolgált) Gondolom vidéken volánnal furikázol. Szerintem ezerszer nyugodtabb. Jobban szeretek volánon utazni mint bkv-n, pedig pesti vagyok születésemtõl fogva.
A kérdező hozzászólása: Ja, és gondolom nem minden sofõr pesti.De azért jó hogy írtad milyen zûr-zavar van.
D kategória nem jó a villamosra. Azt V kategóriával lehet vezetni. Most indul trolivezetõi tanfolyam ahol elõny a C-D jogsi. http://www.bkv.hu/allas/20090425.html Troli http://www.bkv.hu/allas/autobuszvezeto0906.pdf Busz. Trolit érdemes megpróbálni hiszen a Kõbánya garázsban vannak buszok is így lehet hogy át tudsz kerûlni könnyebben buszra. Viszont Kõbány és Kelenföld garázsban elég ótvaros buszok vannak. Kõbánya a legtöbb esetben más garázs levetett buszait kapja meg.
a furikázás alatt arra gondolok, hogy utasként, esetleg elõlre szállj fel és figyeld a sofõröket.

Olyan vacak, egy ismerősünk most írt sms-t, hogy megkezdődött a szülés. Mi meg 1 éve próbálkozunk és semmi. Mit csináljak hogy ne legyen rosszkedvem?

:(((((( Ráadásul pont ma jött meg.

Legjobb válasz: Hát... Hidd el, én is tudom, mit érzel! Mi is egy éve próbálkozunk, a barátnõim pedig már a 2.babájukat várják... A dokim azt mondta, ha ebben a hónapban sem jön össze, akkor beutal minket egy meddõségi központba, s elkezdõdik a "tortúra". Hogy mit csinálj, hogy ne legyen rossz kedved? Pl. fogj bele vmi újba, spotolj, kezdj el nyelvet tanulni, vagy bármit, ami érdekel. Próbáld meg elterelni a gondolataidat. Tudom, hogy nagyon nehéz, hiszen én is ugyanebben a cipõben járok. De sosem szabad feladni! Úgy látszik nekünk küzdenünk kell. Viszont, ha meglesz az eredménye, annál nagyobb lesz a boldogságunk! :) Bízz benne, hogy sikerülni fog, egyszer mi is anyukák leszünk! :) Egyébként rám 8évet vártak a szüleim, s rengeteg csalódás után végül természetesen fogantam meg. Kitartás és fel a fejjel! Eljön majd a mi idõnk is, reméljük minél hamarabb! :)

Hát... Hidd el, én is tudom, mit érzel! Mi is egy éve próbálkozunk, a barátnõim pedig már a 2.babájukat várják... A dokim azt mondta, ha ebben a hónapban sem jön össze, akkor beutal minket egy meddõségi központba, s elkezdõdik a "tortúra". Hogy mit csinálj, hogy ne legyen rossz kedved? Pl. fogj bele vmi újba, spotolj, kezdj el nyelvet tanulni, vagy bármit, ami érdekel. Próbáld meg elterelni a gondolataidat. Tudom, hogy nagyon nehéz, hiszen én is ugyanebben a cipõben járok. De sosem szabad feladni! Úgy látszik nekünk küzdenünk kell. Viszont, ha meglesz az eredménye, annál nagyobb lesz a boldogságunk! :) Bízz benne, hogy sikerülni fog, egyszer mi is anyukák leszünk! :) Egyébként rám 8évet vártak a szüleim, s rengeteg csalódás után végül természetesen fogantam meg. Kitartás és fel a fejjel! Eljön majd a mi idõnk is, reméljük minél hamarabb! :)
Én azt tanácsolom neked, próbáld ki a cickafarkfû és a palástfû teákat.Itt olvastam ezekrõl a teákról.A cickafarkfû teát a ciklus elsõ felében ittam, az elsõ öt napban a mensi miatt nem, de utána a 15. napig naponta kétszer ittam. Nem filtereset, hanem zacskósat vettem, le kell forrázni 1-2 teáskanálnyit és kb. 10 percig állni hagyni. Utána ittam a palástfû teát, szintén naponta kétszer. Ezt csak kb. 5 percig kell állni hagyni és nem szabad a készítése közben fém eszközöket használni, én mûanyag szûrõvel szûrtem le. Egyiknek sincs rossz íze, inkább szinte vízízûek. Hét hónap próbálkozás után nagyon meglepõdtem, hogy bevált, mert csak ebben a ciklusban ittam és pozitív lett a teszt. Én se gondoltam volna. Szerintem próbáld ki nyugodtan, ártani nem árt. A cickafark beállítja a ciklust, elõsegítí, hogy érett petesejted legyen, a palástfû erõsíti a méhet és segíti a beágyazódást. Ha a neten beírod a keresõbe, olvass utána, mindenhol jókat írnak ezekrõl a teákról.
Jajj szegény... :( Gondolj arra, hogy az ismerõsödnek most mennyire fáj, és mindjárt nem fogsz irigykedni. Arra ráérsz pár nap múlva. Még õ is fog rád irigykedni, amikor te szülsz. Nekem van kettõ, de mindig elfog a jó értelemben vett irigység, ha egy ismerõsöm szülni megy. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen csajok, aranyosak vagytok! Amúgy próbálok nem csüggedni, csak a mai nap sok volt..
a bökésre viszed az egeret megfog jelenni mellette egy kis X
A kérdező hozzászólása: Sajnos az nem használ... Hiába nyomok rá az x-re, frissítés után ugyanúgy ott van.
Vesepörköltet!
Semmit. Nyilván ez egy költõi kérdés, ezért senki nem fog normálisan válaszolni, mert azzal csak közremûködne a kárörvendésetekben.
A kérdező hozzászólása: Az ilyen normálatlan emberek mi a ....keresnek az ilyen oldalakon amiben másoktól SEGÍTSÉGET kérnek nem pedig modortalan buta..... megjegyzéseket. Mit gondoltál magadról mikor ezt a választ írtad??? Elég baj hogy ilyen megtörténik hát még hogy elég közeli ismerõssel. És te meg tetézed az ember idegeit! Örülhetsz magadnak hogy ennyi rosszindulat van benned!!!!
A kérdező hozzászólása: hahaha
Szerintem egy tál étel ilyenkor jól jön a feleségnek, amíg a férje kórházban van, a férfinek gyümölcsöt, könyvet. Ha már otthon van, akkor valami diabetikus süteményt, virágot, egy üveg bort, szóval a szokásost.

10 éve van jogosítványom, egy ismerősöm most tanulja a kreszt, kíváncsiságból kitöltöttem egy tesztet, 18 hibapontom lett. Át kellene tanulmányoznom újra a könyvet, vagy ez normális, hogy ennyit felejt az ember?

Legjobb válasz: Az normális, hogy az ember elfelejti azt, amit nem használ nap mint nap. A jobbkézszabályt biztos nem felejted el. Mindazonáltal nem árt néha-néha átolvasni a KRESZ-t, leginkább a változások miatt, és felfrissíteni a tudást. Én több mint 20 éve vizsgáztam, vezetek is naponta, de én is elbuktam a netes kresz teszteken.

Az normális, hogy az ember elfelejti azt, amit nem használ nap mint nap. A jobbkézszabályt biztos nem felejted el. Mindazonáltal nem árt néha-néha átolvasni a KRESZ-t, leginkább a változások miatt, és felfrissíteni a tudást. Én több mint 20 éve vizsgáztam, vezetek is naponta, de én is elbuktam a netes kresz teszteken.
Én 10 éve vezetek, de meg sem merem mondani mennyi hibapontom lett....Viszont az úton nem szokásom belemenni másba, és az elsõbbséget is megadom:)
Most kíváncsivá tettetek! Hol van a neten olyan kresz oldal, ahol tudom magam tesztelni?
Azért van, mert egyrészt a magyar Kresz "gumi", vagyis állandóan változtatgatják, másrészt sok olyan közlekedési szituáció van, amivel az ember az élete során sosem találkozik, ezek természetesen mennek az agy "sülyesztõjébe" Persze, ha hétköznapinak tûnõ közlekedési helyzeteknél vannak a hibapontok, akkor nem árt átnézni!
Bocsi, elírtam! 17:07-nek köszi :)
Én olyan országban szereztem elõször jogosítványt, ahol gyakorlatilag bárki kap jogosítványt, komoly vizsga nélkül. Így eleve nem is tanultam sosem KRESZ-t. Aztán a jogosítványomat honosítottam magyarra, ez esetben nem kell újra vizsgázni, mivel automatikusan elismerik. Én csak a gyakorlatban, már vezetve tanultam meg tehát a KRESZ-t.
16:07-nek. Köszi :)
Az ember felejthet, de egyet ne felejtsünk el! 2007 májusában volt a legutóbbi változás, érdemes lenne mindenkinek egyet tesztelni. Kiváncsi lennék az eredményekre!

Egyik ismerősömnek most lenn internete bevezetve először, a kábel TV-ről jön, bemegy a modem-be-->router--->wifi-->laptop, és nem jó miért?

a modem--laptop közötti vezetékes kapcsolat működik, de wifisen a routerrel 5-6 óra elteltével megszónik az internet, miért ?

Legjobb válasz: Mi a router márkája?

Mi a router márkája?
A kérdező hozzászólása: TP-Link
szerintem ha nem olyan fontos, akkor mellozzetek a modemet es kezdjetek egybol a routerrel, mert igy sokkal nehezebb beallitani.

Egy ismerősömnek most volt 3 hete műtéte. Nyaki sérvvel műtötték! A felépülés mennyi időt vesz igénybe?

Rekedtségre panaszkodik pedig már eltelt lassan 3 hét a m?tét óta,meddig tart még ez a rekedtség? Nagyon aggódik,hogy sérült-e a hanszála? Kinek milyen tapaszatlata,tudása van a nyaki sérv m?tétek utána hanszálak gyógyulásával?

Legjobb válasz: http://kiromed.eu/nyakfajas-nyaki-serv.php szerintem hosszú a felépülési idõ

http://kiromed.eu/nyakfajas-nyaki-serv.php szerintem hosszú a felépülési idõ

Az egyik ismerősöm most válik. Barátként hogy segíthetek neki? Õ pasi, és szeretném valahogy támogani!

Legjobb válasz: Akkor te lány vagy ugye? Jobb ha kimaradsz ebbõl, mert ha csúnya válás, akkor még téged is belekeverhetnek, hogy te miattad csalta meg a nõt, meg hasonlók, mindent felhasználnak ilyenkor.

A kérdező hozzászólása: miért akarnék az ágyába mászni? mert kedvelem és szeretek vele lenni?
Akkor te lány vagy ugye? Jobb ha kimaradsz ebbõl, mert ha csúnya válás, akkor még téged is belekeverhetnek, hogy te miattad csalta meg a nõt, meg hasonlók, mindent felhasználnak ilyenkor.
A legtöbb, amit tehetsz, hogy meghallgatod. Biztos millió gondja van, ilyenkor jólesik az embernek, ha valakivel megoszthatja, még ha túl sok tanácsot nem is várhat cserébe. Én is voltam ilyen helyzetben, és nagyon jó volt, hogy volt aki meghallgasson. Ha nem lett volna senki mellettem, simán begolyózok :-(
Várj még egy picit, ha akarsz tõle valamit, úgy egy fél évet. De úgy érzem, te már eldöntötted, mit akarsz, csak egy részed nem tartja helyesnek...
Ez nem barátság. Messzirõl jött ember azt mond, amit akar. Ne foglalkozz a problémájával! oldja meg.
Igaza van az elõttem szólóknak. Maradj ki belõle. Neten gondolom azért beszéltetek mert keres valakit akivel lehet tovább lépni. Vad idegent minek hallgatnál meg ha nem akarnál tõle semmit?
Legjobban úgy, ha kimaradsz belõle. Csak ha nem voltál nap mint nap a közelükbe és minden körülményt pontosan ismersz, de még akkor sem bizos, hogy jót teszel a szerinted segítõ szándékkal. A válás nagyon kényes és bonyolult dolog, az okokat csak az tudja pontosan aki benn élt a házasságba.
Feküdj le vele
Mocskos válléásban senki nem marad tiszta! Vidd el egy swinger klubba! Hidd el jót fog neki tenni.
Segíteni biztos, hogy nem tudsz neki, hiszen csak az õ verzióját hallottad, ami ugyebár mindig sántít nem is kicsit! Várd meg a dolgok kimenetelét! Utána ráérsz megmentõnek, és megértõnek lenni!
Azoknak van igazuk, akik azt irták maradj ki belõle!Gondolkodj el rajta, mielõtt az ágyába másznál vigasz gyanánt. Ne szövögessél hiu ábrándokat.
A kérdező hozzászólása: igazad van, sok mindent tudunk a másikról, de van más lánybarátja, csak valahogy velem más....vagy lehet, hogy csak én látom bele...már én sem tudom...úgy döntöttem, hogy nem keresem, mert ha õ akar velem beszáélgetni, találkozni, akkor oké, de nem akarom magam ráerõltetni....köszi szépen:)
A kérdező hozzászólása: volt osztálytársam, nem találkoztunk pár éve, neten beszéltünk, és azóta már találkoztunk....szóval nem vadidegen...de azért gondoltam, mikor beszélgetünk róla, mondhatnék vmit....
A kérdező hozzászólása: nem miattam válnak, nem régóta beszélgettünk a neten, 1*találkoztunk, és akkor mesélte el, én meghallgattam, de nem faggattam mélyebben, részletekrõl, ilyesmi....nem szoktam nyaggatni, ha akar velem beszélgetni, mondtam, hogy hívhat bármikor, de ennyi...meg nem szeretném ha netán félreértene... köszi szépen:)
Beszélgess vele. Nekem is volt ilyen férfi ismerõsöm és tudom, hogy sokat jelentett neki, hogy valakinek elmondhatta. Azokra reagálva, akik azt mondták, hogy feküdj le vele, meg ilyenek; - szerintem annyira nem mondtak hülyeséget. Nekem ez az ember eleve szimpatikus volt és én akartam tõle valamit. Ha hasonló van benned is, akkor szerintem jobb várni vele, nehogy belekeverjenek téged a válásukba. Nálunk az volt, hogy elváltak, de fél év múlva kibékültek és újra összeköltöztek. A nõ a mai napig azzal vádol, hogy én voltam a titkos szeretõ, ami nagyon-nagyon nem igaz, de nem tudom megvédeni magam.

Az egyik ismerösöm most vizsgázott 5. -re forgalomból és megint meghúzták. Az 5. vizsgánál 2 vizsga biztosnak kellene lennie? Miért ien bunkók a vizsgabizosok?

Ültem mellette kocsiba nagyon jól vezet, de sajna így mehet pestre(PÁV)!! Lehet hogy dikert szvítják szegénykémet?? nem lehet valamit tenni?

Legjobb válasz: Ha jól vezet, miért húzták meg? Az ilyeneknek nem adnék jogsit!!!!!

Ha jól vezet, miért húzták meg? Az ilyeneknek nem adnék jogsit!!!!!
A kérdező hozzászólása: Persze ezt gondoltuk...és nem is áll szándékunkba...
Kedves kérdezõ? Nem te vagy az aki az ismerõs? A kommentjeid alapján magadról írsz....
A kérdező hozzászólása: Nem!Nem én vagyok...egy nagyon közeli hozzá tartozóm....mert ez lényeges lenne vagy mért fontos az?
Nem fontos, sõt így névtelenül tök mindegy ki ül a monitor elõtt, csak annyira "bennfentesen" teszed fel a kérdéseket, hogy abból következtettem.
A kérdező hozzászólása: Aham ...értem...hát nem én vagyok...és nem tudjátok ez a páv dolog kb mennyi idö alatt zajlik le??? A papír elküldése utántól??
Attól még vezethet jól, mert megbuktatták. Pl én is harmadszorra mentem át, és nem azért mert szarul vezetek( ezt a vizsgabiztosok is mondták), hanem mert rohadtul vizsgadrukkos vagyok. Volt hogy 2 órákat levezettem hiba nélkül, vizsgákon meg jött a sok kis apróság. Drukkolok a haverodnak, hogy meglegyen a vizsgája, nem kell félni, csak nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük hogy gondoltok rá....majd a fejleményekröl írok...
Majd írd meg, hogy mi volt VELED a Pav-on! :DDD
Nem szabad félvállról venni, mert akkor úgy viszonyulnak hozzá az ottaniak is!
A kérdező hozzászólása: Aham...értem köszönöm....szóval akkor nem olyan nagy ördöngõsség??
Kb 20 perc vezetés, nincs KRESZ teszt, pszichológussal való beszélgetés, tesztfeladatok(ábrák összerakása, felvillanó számok megjegyzése), mûszeres vizsgálatok(reflex, mozgáskoordináció, stb)
Igen, 2 vizsgabiztosnak kell lennie az 5.vizsgán, éppen amiatt, hogy ki tudják zárni a személyeskedés miatti buktatást! Nem nagyon lehet mit tenni, mert biztos volt olyan hiba, amiért megbuktatták...Hallottam, hogy a teljesen hibátlannak tûnõ vizsga végén:"Sajnálom, a vizsgát meg kell ismételni, mert túl késõn nézett körül a vasúti átjáróban!" Hiába tesz panaszt, hogyan bizonyítja, hogy tökéletes volt a teljesítménye (ha az volt)? Az, hogy elnéznek néhány hibát, nem törvényszerû, hanem jófej dolog!Azzal nem lehet érvelni sajnos, hogy nem volt elég jófej a vb.! De legalább a PÁV után bármennyiszer vizsgázhat, ha ez vigasztal!
A kérdező hozzászólása: Volt nála olyan eset hogy azt mondta neki a vizsgabiztos hogy neki ment a patkának parkoláskor...holott nem volt semmi. Még az oktatója is kiált mellette...sajnos a mi megyénkben arról szól a jogsi szerzés hogy minél több pént kiszedjenek a tanulóból..:( Szegénykém most nagyon fél ettöl a pesti dologtól de reméljük meg lesz.!
Szerintem annak oka van, ha ennyiszer meghúzták! Mindig más a vizsgabiztos! Mondjuk 1-2x elõ szokott fordulni, hogy meghúznak valakit (hogy még 1x fizesse be a vizsgadíjat), de 5 az már soknak tûnik. Bocsi.
Ja, és javaslom az oktatóváltást mindenképp!!!
A kérdező hozzászólása: 2 Vizsgabiztos volt az 5 vizsga alatt ök válották egymást...most megcsinálja a PÁV-ot aztán nagyon reméljük meg lesz neki...bár az oktató csere valószínû..
És ha a Pav sem sikerül neki? Akkor is jól vezet? Azok is köcsögök igaz? Ha úgy érzi, hogy pikkelnek rá, akkor miért nem megy át másik városba? Persze az egész megyében szemét vizsgabiztosok vannak! Gondolom minden vizsgázót megbuktatnak többször.... mondd annak aki elhiszi!
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne hogy sikrülni fog neki...én nem azt mondtam hogy hibátlanul vezet de azért járt oda hogy megtanuljon vezetni...végülis járni sem tudott senki elsöre...bár ez csak saját vélemény...lehet már én látom rosszul a dolgot...?
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem vezet hibátlanul nem is ezt állítottam....nem is az a lényeg....igen sajna nagyon izgulós...:( ezzel nem tudunk mit csinálni sajna...én is uygan olyan vagyok.....most majd megpróbálkozunk pesttel reméljuk több sikerrel:) )) Esetleg nem tudjátok ott milyen jellegû feladatok vannak? Elõre is köszönöm..
A kérdező hozzászólása: Ígérem megírom...már 1 hete elküdtük a papírt...de még sajna nem jött válasz...már mennénk..

Hogyan léphetek ki a sciennet rendszerből? Beléptetett az egyik ismerősőm ismerősének az ismerősének az ismerőse és nekem most lenne egy közeli rokon akihez szívesen belépnék! EZt meg lehet oldani?

Legjobb válasz: Mitõl lesz jobb a közeli rokonodnál? Ugyanazt a munkát kell csinálni itt is meg ott is. Ha nem dolgozol a rendszerben akkor sem itt sem ott nem lesz több pénzed. Kérdezd meg az információs irodát a sciennetnél hogy ki lehet e jelentkezni.

Mitõl lesz jobb a közeli rokonodnál? Ugyanazt a munkát kell csinálni itt is meg ott is. Ha nem dolgozol a rendszerben akkor sem itt sem ott nem lesz több pénzed. Kérdezd meg az információs irodát a sciennetnél hogy ki lehet e jelentkezni.
Szia! A sciennet törzsvásárlói közösségbe mindenki csak egyszer regisztrálhat, ami ezután végleges, nem tudsz onnan kilépni.
"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan" Engem egy kajafutár léptetett be és én is szívesen átregisztrálnék ismerõs alá. Úgy oldottam meg, hogy útlevélszámommal újra regisztráltam ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!