Találatok a következő kifejezésre: Egy irodában mint (10 db)

Egy irodában dolgozom mint könyvelő és bérszámoló. Tiszta fehérek a falak, amik nagyon egyhangúak. Milyen szinre érdemes kifesteni? Mi tesz jót ott ahol dolgozik az ember?

Legjobb válasz: Én krémszínûre festeném, esetleg kiemelném pl. narancs-barack színnel, de csak módjával, egy-egy kis sarkot. A krémszín nagyon kellemes, finom, meleg szín, míg a kissé erõteljesebb narancsos lendületet, izgalmat, pezsgést ad neki.

Én krémszínûre festeném, esetleg kiemelném pl. narancs-barack színnel, de csak módjával, egy-egy kis sarkot. A krémszín nagyon kellemes, finom, meleg szín, míg a kissé erõteljesebb narancsos lendületet, izgalmat, pezsgést ad neki.
Azöld nyugtató hatású...valakinek az kell!:D Mindenképpen pasztell legyen...1-2 hasonló, de élénk színnel.Az feldobja! (A krémszínû nem rossz ötlet!)
Irodába én a kéket meg a zöldet tartom szépnek. Megmarad a hely komolysága, ugyanakkor szép színek, csak mind2bõl sötétebb árnyalat kell, mert ezek a rikítós szarok kikészítenek 1 nap után.
Az attól függ, milyen területen dolgoznál.
Fõleg komoly cégeknél elég sokan dolgoznak az irodákban, ezerféle munkakör van. Mást csinál egy pénzügyes, mint mondjuk egy marketinges vagy egy mérnök.
Én multinál dolgoztam évekig. Egyértelmû válasz nincs: volt aki könyvelt, volt aki a call centerben telefonálgatott, volt aki az IT-vel foglalkozott., ... felsorolni se lehet, annyiféle feladat van.
A kérdező hozzászólása: Pl. a fõnök mellett lennék asszisztens
Dokumentumok rendezése, adminisztratív feladatok (leltár, jogosultságok kezelése, ügymenet adminisztrációja, stb, stb), vendégek fogadása, nyomtatóból betrappolni a kijött papírral, telefonok fogadása, naptár vezetése, utazások szervezése, értekezletek megszervezése, jegyzõkönyvvezetés, stb. Emellett te vagy a fõnök memóriája, neki megengedhetõ, hogy elfelejtsen valamit, neked nem.

Milyen gyakori az irodai munkahelyeken az, hogy hétvégéken a cég képviseletében el kell menni ide oda, pl. focizni meg minden, hallottam egy ilyen hülyeséget. Ez milyen irodai munkákra vonatkozik, adminisztrativra nem ugye?

Legjobb válasz: Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!

Pontosan! Az ilyen nem kötelezõ. A fõnöknek nem az a fontos, hogy ilyenen részt vegyél hanem h elvégezd a munkádat. (persze törvényeken és határokon belül, mint ahogy már többször jogosan felvetetted!
Az embereknek családjuk van, vannak sokkal fontosabb dolgaik is ezért sem kötelezõ.
Ezek a csapatépítõ tréningek. Van cég, ahol csinálják, van ahol nem. AHol viszont csinálják ott menni kell
Minden irodai munka adminisztratív! Ha ennyire nem akarsz ilyen munkakörben dolgozni, akkor mit kérdezed állandóan?
Hát a csapatépítésen nem részt venni az egyenes út a felmondáshoz... Épp az a lényege, hogy összetartsa a munkatársakat. Ha valaki ebben nem vesz részt, az nem jó csapatjátékos....
Átgondolom, okoska. A csapatépítõ tréning független attól, hogy te milyen kapcsolatban vagy egyébként a munkatársaiddal. Ez KÖTELEZÕ. Nem HIVATALOSAN, de kötelezõ. Kihagyhatod persze, de láss is neki az álláskeresésnek.
Kedves kérdezõ és elõzõ hozzászóló! Ha olyan helyen dolgoztok, ahol van csapatépítõ tréning, akkor az kötelezõ jelleggel van, nem önkéntesen, erre akarták felhívni a figyelmeteket az elõzõ hozzászólók, kár volt fölényeskedni, meg birkázni. Én sem hiszek a csapatépítésben, sõt hülyeségnek tartom, de náluk pl. van és nem mondhatom, hogy nem megyek el, mert azzal magamat golyózom ki a cégbõl és manapság nem könnyû másik állást találni. Szóval inkább legyen oda egy szombatom, minthogy ne legyen munkám.
Nem bántásként: De az általad képviselt hozzáállással, és a rugalmatlansággal, amit itt tanúsítasz a munkavállalás is kérdéses, nem a középvezetõi szint elérése. Tényleg nem rossz indulattal mondtam.
A kérdező hozzászólása: Én valószinû nem fogok a középvezetõi szint felé kerülni (legalább is egy ideig :D ) és az alatt úgysincs ilyen, egy egyszerû alkalmazottal nem képéviseltetik a céget! :D
Ha meg tudod indokolni miért nem mész akkor nem kötelezõ, de ha sokszor lemaradsz az feketepont. Nem lehet minden alkalommal esküvõ-temetés. Ha nem mész el a csapatépítésre akkor kilógsz a sorból, szerintük nem tudsz beilleszkedni a kollégák közé, kihúzod magad a "kellemes" feladat alól is, mi lesz így a kellemetlenekkel. Ráadásul 1000 ember pályázhat a helyedre akik minimálbérért örömmel mennének vasárnap délután féllábon ugrálni a kollégákkal. Nagyobb cégeknél szoktak ilyeneket szervezni, valahol reggeli torna van, valahol kocogás az épület körül munkaidõ közepén. Mondjuk ezek legalább nem az ember hétvégéjét viszik.
A kérdező hozzászólása: Persze majd az ember minden fontos dolgát eldobja, nem intézi a családi ügyeket mert jópofizni kell ? :D
Hát persze:) Majd mondd ezt a fõnöködnek is. Gondolom életedben nem dolgoztál még... Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Ami nem hivatalos, az nem kötelezõ!
A kérdező hozzászólása: helyesbites hetvegen is hetkoznap is,
A kérdező hozzászólása: Attól még lehetek jóban a többi dolgozóval, attól még megismerhetem a többi dolgozót, hogy erre nem megyek el.. :D Gondold már át, hogy miket mondassz. Köszi! :) Csapatjátékosnak munkában kell lenni, nem munkaidõ után. Meg a másik az h a csapatjátékossság sem azt jelenti h mindenben benne legyek ami nem kötelezõ!
Hát nekünk nem kell hála Istennek ilyenekre menni. Én egy kis ügyvédi irodában vagyok. Inkább nagy multiknál, vagy "sznob"-abb helyeken van ez így, tapasztalatom szerint. De ott is, ha nem akarsz, nem mész, és kész.
Nyilván nem arra értettem, hogy birka, aki kötelesség miatt megy! Hanem arra, aki ezeket kitalálja, meg szorgalmazza, és KÖTELEZÕVÉ teszi. Épp errõl van szó, nem másról.

Minden betét zörög? Ha felállok vagy leülök hallom hogy zörög a betétem, ezt más is halja például egy csendes irodába, vagy csak én képzelődök?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy te milyet használsz, de én Always-t és az nem zörög. Még kit érdekel, ha zörög, egészségesebb és higiénikusabb, mint a tampon!

Nem tudom, hogy te milyet használsz, de én Always-t és az nem zörög. Még kit érdekel, ha zörög, egészségesebb és higiénikusabb, mint a tampon!
Igen! Én is észrevettem már és nekem ez ciki, és mivel még ráadásul kényelmetlen is ezért csak a tampont tudom ajánlani, azzal nincsenek ilyen kellemetlenségek... :)
Ezen el lehetne vitatkozni, próbáltam mindkettõt, nálam a betét vált be. Szerintem egészségesebb az, ha kifolyik belõled, aminek ki kell folynia, nem pedig ott pang belülrõl!
Szerintem meg a tampon sokkal higiénikusabb mint a betét!!
Én tampont használok, és tök meg vagyok vele elégedve, nem érzem, hogy ott pang.... A betét 1x nálam is "megszólalt"... A wc-rõl felállva...
Miért, szégyen az, ha zörög? Nõk vagyunk és menstruálunk, ezt nem kell szégyelni!

Minden irodai széknek van egy kis asszimmetriája a 20-30ezres árkategóriában?

Tegnap vettünk egy forgatható irodai széket. Látszólag kényelmes. De én látom hogy a háttámlája ferde, az egyik oldala előrébb van, a másik hátrébb. Csak én veszem észre a hibát itthon és engem egy kicsit zavar is ez. Ezért érdemes visszavitetni? Minden széknek lesz valami apró hibája ebben az árkategóriában?

Legjobb válasz: Ezek többnyire gyárilag ilyenek mivel igyekezek úgy megoldani hogy illeszkedjen az ember hátához és rendesen üljön abba a székbe. Bár ha annyira zavar akkor nézd meg az üzletben hogy a többi is ilyen-e vagy kérdezzél rá az eladóra, mert az is lehet hogy pont egy hibásat kaptál amit õk sem vettek így észre.

Ezek többnyire gyárilag ilyenek mivel igyekezek úgy megoldani hogy illeszkedjen az ember hátához és rendesen üljön abba a székbe. Bár ha annyira zavar akkor nézd meg az üzletben hogy a többi is ilyen-e vagy kérdezzél rá az eladóra, mert az is lehet hogy pont egy hibásat kaptál amit õk sem vettek így észre.
Téged jól átbsztak, már ne haragudj.
Ha a gép nem lett átiratva akkor nem fogod tudni átiratni az okmányirodába a saját nevedre. Vagy bemész az eladóval, õ a saját nevére iratja és ezután te átiratod a nevedre vagy új adásvételi az elõzõ tulajjal.
A kérdező hozzászólása: Egyébként most néztem a biztosítása is megvan és rajta van a rendszám is a biztosításon úgyhogy tuti nem 50-esként használta de akkor ez hogy van akkor simán át kell hogy írják!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! majd akkor megérdeklõdõm hogy is van ez de tuti megoldható. nem egy olyan embertõl vettem aki átakarna baszni mondta ha van valami nyugodtan keressem!
Az ember nem írta át a saját nevére a motort. (50ccm nek használta) Ha szerencséd van akkor az a tulaj akinek a neve a forgalmiban van nem adta le az adásvételit, így a kormány nem tud arról, hogy eladta. Neked meg kell õt keresni, és vele írni egy hivatalos adásvételit mostani dátummal. Így lehet átiratni. A másik lehetõség, hogy azt az adásvételit is viszed magadal az okmányirodába, amit az elõzõ tulaj, és a forgalmiban szereplõ kötött. És két átírást fizetsz ki. (ezzel nem vagyok pontosan tisztába hogy megy... )
Úgy lehet megoldani hogy felkeresed a forgalmiban lévõ tulajt, íratsz vele egy adásvételit mintha most vetted volna tõle a motort. Aztán mehetsz az okmányirodába.
A kérdező hozzászólása: tuti meg lehet oldani ez hülyeség hogy nem!
Szerinted a régi tulaj adatival lévõ dokumentumokat miért írnák át az "új tulaj" adataival kitöltött adásvételivel??? Ennyire nem lehetsz satu!!
A kérdező hozzászólása: Egyébként forgalmija, törzskönyvje, mûszakija minden megvan a mocinak csak annyi hogy az elõzõ tulaj nevén van mondta hogy ha kell akkor oda adja az elõzõ tulajtól lévõ adásvételit is úgyhogy tuti nem átbaszás!
A kérdező hozzászólása: miért??? :O
Valami nagy sumákolás van ezzel a motorral. A forgalmiban szereplõ tulajjal kell adás-vételit írnod, mert csak úgy kerülhet a nevedre a motor. A tulajdonosi láncolatnak hiánytalannak kell lennie...

Mi kell egy ingatlan iroda létrehozásához és mennyibe kerül engedéllyel és mindennel együtt?

Tegyük fel, hogy van iroda, tehát azt nem kellene bérelni.

Legjobb válasz: Szerintem bt vagy kft alapítás. A bt veszélyes, mert a teljes vagyonoddal felelsz. Ügyvédi díj: 20-80 ezer között változik.

Szerintem bt vagy kft alapítás. A bt veszélyes, mert a teljes vagyonoddal felelsz. Ügyvédi díj: 20-80 ezer között változik.
Ennyire megéri neked egy 1003. ingatlanirodát létrehozni? Dunát lehet velük rekeszteni, szerintem eleve bukás:)
Utolsó +1 konkurencia nagyon nagy. Ha életképes leszel akkor tudsz valamit.

Alkalmazni szeretnék takarítóként egy fogyatékossági támogatásban levő személyt. Irodám takarítására. Hogyan igényelhetem foglalkoztatóként utána a támogatást, mint megváltozott munkaképességű dolgozó?

Mennyi a max. összeg ami havonta igényelhet?, és ezért az összegért max. hány órában lehet foglalkoztatni? Ezután az összeg után kell-e járulékot fizetni? Dolgozhat-e e mellett 4 órában máshol, ahol nem igénylik utána a támogatást?
Igen
utazásszervezõre gondolsz vagy utazásközvetítõre? az utazásközvetítõk azt hiszik, hogy a bevétel az az õ pénzük, pedig nem. annak csak egy töredéke az övék, a többi a szolgáltatóé (utazásszervezõé). és maradékból kell fenntartani az irodát, személyzetet stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!