Találatok a következő kifejezésre: Egy ip alapján mit (6 db)

Mik azok a dolgok amik alapján kideríthető egy IP cím?

A szitu az,hogy a párom volt felesége azt állítja,feltörték a Facebook fiókját.A nő pasija,és annak haverja(hacker)azt mondják,hogy a volt férj az,megtalálták a nevét,meg még az anyja nevét is!Na,most ezt honnan veszik?

Legjobb válasz: Hacker a k.s faszomat. Ilyet épeszû infós nem mond, nemhogy hacker. Egyrészt, facebook profilt leginkább csak kliens oldalról törnek, nem magát a facebook szerverét. Ezer és egy módszer van, a célpont IP címének kinyerésére, de most ezt hagyjuk. Csak úgy mondom, hogy aki eljut arra a szintre, hogy bejusson a gépedre, és még valamilyen úton módon lehúzza a jelszavadat (keylogger pl), az egyáltalán nem a saját IP címérõl fogja ezt megcsinálni, VPN-en vagy egyéb módszerrel. A lényeg itt az, ha én mégis lennék akkora hülye, hogy a saját címemrõl szórakozzak, akkor ember legyen a talpán aki jogi eszközök nélkül (LEGÁLISAN, nem tracking cookival meg egyéb szarral) ki tudja deríteni, hogy az IP címem kinek a nevéhez tartozik. Ha "felhívod" az ISP-t (internetszolgáltató), nem fogják kiadni neked, nem adhatják ki, maximum te megtudod határozni, hogy az adott IP címet az ISP melyik blokkból szolgáltatja, de magát az IP cím - elõfizetõ párost nem. Amúgy sem tud sok mindent csinálni, még ha bemegy a rendõrségre, feljelenti a párodat, semmit se fog észre venni a párod belõle. Le se fogják szarni. A bejelentéstõl számított 30 nap elteltével elévül. Semmi értesítõt nem kap, semmit. Maximum akkor állnak rá, ha több feljelentést tesznek ellene, adatlopások gyanújával, akkor elképzelhetõ, hogy lesz belõle valami, de ez gyerekes, és hülyeség ezzel foglalkozni.

Hacker a k.s faszomat. Ilyet épeszû infós nem mond, nemhogy hacker. Egyrészt, facebook profilt leginkább csak kliens oldalról törnek, nem magát a facebook szerverét. Ezer és egy módszer van, a célpont IP címének kinyerésére, de most ezt hagyjuk. Csak úgy mondom, hogy aki eljut arra a szintre, hogy bejusson a gépedre, és még valamilyen úton módon lehúzza a jelszavadat (keylogger pl), az egyáltalán nem a saját IP címérõl fogja ezt megcsinálni, VPN-en vagy egyéb módszerrel. A lényeg itt az, ha én mégis lennék akkora hülye, hogy a saját címemrõl szórakozzak, akkor ember legyen a talpán aki jogi eszközök nélkül (LEGÁLISAN, nem tracking cookival meg egyéb szarral) ki tudja deríteni, hogy az IP címem kinek a nevéhez tartozik. Ha "felhívod" az ISP-t (internetszolgáltató), nem fogják kiadni neked, nem adhatják ki, maximum te megtudod határozni, hogy az adott IP címet az ISP melyik blokkból szolgáltatja, de magát az IP cím - elõfizetõ párost nem. Amúgy sem tud sok mindent csinálni, még ha bemegy a rendõrségre, feljelenti a párodat, semmit se fog észre venni a párod belõle. Le se fogják szarni. A bejelentéstõl számított 30 nap elteltével elévül. Semmi értesítõt nem kap, semmit. Maximum akkor állnak rá, ha több feljelentést tesznek ellene, adatlopások gyanújával, akkor elképzelhetõ, hogy lesz belõle valami, de ez gyerekes, és hülyeség ezzel foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál bár egy kukkot sem értettem belõle:-)Ha le tudnád úgy írni, hogy egy nõ is megértse, nagyon örülnék.:-)Amúgy a gond itt nem a rendõrséggel van a baj.A srác fenyegetõzik hogy megkeresi és megveri, Mikor senki sem kíváncsi a volt feleség dolgaira a facebookon.
A kérdező hozzászólása: Annyit azért értettem hogy tulajdonképpen ha bármilyen eszközzel is törte volna fel a párom a nõ fiókját, akkor sem lehetne kideríteni nevet címet stb...
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit, hogy azt is állítják, a mi városunkból történt a feltörés.Ha tényleg a párom törte volna fel, akkor ezt kiderítheti?Tulajdonképpen engem az érdekel, milyen eszközökkel, módokkal, hogy honnan a francból szedte az egyértelmûen téves információit az a bizonyos Hacker?
onnan szedi, hogy a fb rögzíti milyem ip rõl volt utolsó X bejelentkezés. Kb lap alja, 2kattintás? 'úgy hogy egy nõ is megértse' a nõk tán fogyatékosak, hogy egyszerûsíteni kell nekik?
A kérdező hozzászólása: Nem érzem magam fogyatékosnak, csak hirtelen nem vágtam.De utána leírtam mi az ami érdekel, hogy értse a válaszoló, hogy mit is akartam kérdezni valójában.Köszönöm a választ.
Egyrészt ez az állítás, hogy tudja a nevét, hogy õ volt, már alapból gyerekes, utána meg ez a "megkeresem megverem"... Mint az óvodában... Komolytalan az egész. Elmondom kicsit lebutítva miért tartom nevetségesnek ezt az egészet. Ha fel is törték neki, és ugyanabból a városból származó IP címrõl, az még nem jelent semmit. Ha te azt állítod, hogy nem törted fel, nem tud vele mit kezdeni. Abból a várost tudja, azt hogy az az IP cím VPN, vagy bármi más, azt õ nem tudja megmondani. Még ha te a saját IP címedrõl törted fel, egy bejelentés után le se fogják szarni. Ha valakire rászállnak, azt nemzetbiztonsági szintû eszközökkel teszik, a hatóság az erõforrásait és az idejét nem pazarolja ilyen piti szarokra. Egyszer mindenki átesik ilyenen akinek köze van az infóhoz. Engem is elméletileg jelentettek már fel oktalanul, sok minden nem lett belõle.

Egy ip cím alapján mit lehet megtudni egy emberről?

Legjobb válasz: Tanultam a válaszból (nem a kérdezõ vagyok . . . ) ! Mitõl függ, hogy az ip-cím fix, vagy változó?

Tanultam a válaszból (nem a kérdezõ vagyok . . . ) ! Mitõl függ, hogy az ip-cím fix, vagy változó?
Általában a szolgáltatótól, a szerzõdésben megtudod nézni. Az ADSL általában dinamikus, vagyis minden belépés után más...ha csak nem kértél fix IP-t!
A kérdező hozzászólása: köszi, köszii :)
El lehet tüntetni az IP-t Pl: egy atirányítoval sot akar proxival is... Ha több proxit hasznalsz több orszagból nem igen lehet meg talalni az eredeti forrást. Emellett epp így lehet változó IP-t fixre valtani egy online atiranyítóval mint Pl: a cickme.to (lehet hogy már nem él az oldal rég nem járjam arra) Ciao

Egy hozzáértő az ip címem alapján mit tud kideríteni rólam?

Dinamikus ip címem van

Legjobb válasz: Hogy ki a szolgáltatód. Ha benfentes, talán hogy melyik DSLAMhoz csatlakozol.

Nem kell hozzáértõnek lenni, hogy ezt valaki kiderítse. Legalábbis én nem érzem magam annak, ezeket mégis tudom a látogatóimról: hol lakik( pár utcát téved), bögészõje, op-rendszere, képernyõfelbontása, szolgáltatója, mit nézett meg, meddig nézte, melyik oldalról jött, mlyikre ment, mit írt be a keresõbe stb.
Hogy ki a szolgáltatód. Ha benfentes, talán hogy melyik DSLAMhoz csatlakozol.
ha meg zsaru, akkor mindent. mert a szolgáltato odaadja neki.
USB modemes mobilnetek dinamikus (állandóan változó) IP címet használnak. Nehéz azonosítani.
1. Hol laksz (kb 60%-ig mûködik. Nem pontos.) 2. Milyen böngészõt használsz. 3. Milyen operációs rendszert használsz. 4. Mi a szolgáltatód neve. Azt hiszem ennyi. De lehet, hogy egy-kettõ dolgot még lehet vele azt már nem tudom.
hányszor hallottuk mar hogy torrent vagy warez oldalakra feltöltõt elkaptak, mert az oldal kiadta az ip-jét. szoval abbol mindent ki tudnak deriteni....
azt hogy esténként melegbárba jársz
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Aha, persze!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vélaszokat, az elsõ valószínûleg humorbogyót szedett be!
@tegnap 22:28 "1. Hol laksz (kb 60%-ig mûködik. Nem pontos.) 4. Mi a szolgáltatód neve." Eddig ok "2. Milyen böngészõt használsz. 3. Milyen operációs rendszert használsz." Ugyanmár, ne röhögtess! Bediktálom neked az unokatesóm IP címét, te meg megmondod milyen böngészõt használ és milyen az oprendszere? Telepátia tanfolyamot nem tartasz? @15:08 "... ezeket mégis tudom a látogatóimról: hol lakik( pár utcát téved), bögészõje, op-rendszere, képernyõfelbontása, szolgáltatója, mit nézett meg, meddig nézte, melyik oldalról jött, mlyikre ment, mit írt be a keresõbe stb." Ha weblapod látogatójáról van szó, úgy ok. Viszont a kérdés az volt, hogy IP cím alapján mit lehet kideríteni. Mondjuk a pár utcányi pontosságú címmeghatározás engem is érdekelne. Leírnád hogy csinálod?
Online webstatisztikával csinálom. A pár utcát nem mondom 100%-ra, de a látogatók alapján, akiket megkérdeztem, általában olyaskörül van. Hogy IP alapján hogy lehet ezt megcsinálni? Hmm, szerintem, ha bármi módon kapcsolatba tudsz lépni a célszeméllyel, kérd meg, hogy nézze meg az oldalad.
Elõször kideríti a számítógép IP címét. "ping http://www.számítógépnév.hu" Ha elérhetõ a számítógép akkor meg próbál bejutni: "net use \\IP-cím\ipc$ /user: administrator Ha kis idõ múlva megjelenik neki a "the command was successfully executed" akkor már negyed gyõzelem. Letölti a "PsTools" programot. Bemásolja a "psexec" és a "psloggedon" fájlt a windows\system32 könyvtárba. Majd kiadja a következõ utasítást: "psexec \\IP-cím -u administrator pslogged on \\IP-cím" Ha a számítógép nem eléggé védett megkapja az összes bejelentkezett felhasználók neveit. Ez fél siker. Windows keresés szolgálattal megkeresi a *.pwd, *.ped, *.psr, *.psx és *.db fájlokat. Ha talál akkor a WinHex programmal megnyitja . Ha kódoltak akkor itt véget ér a próbálkozása. Ha nem akkor siker. Bejutott a gépbe. Ennyit tudtam segíteni.

Ha beregisztrálok egy oldalra (online sportfogadás) mi alapján tudják beazonosítani a számítógépemet? (IP és számítógép nevén kívül)

Illetve hogyan tudom kikerülni ezt a beazonosítást?

Legjobb válasz: Téged a felhasználóneved alapján azonosítanak. A géped ha azonosítják, akkor nem a gép neve és IP-je alapján, mert az bármikor lehet cserélni. Létezik technológia, ami elkészíti a gép ujjlenyomatát, amit (mint a valódit is) lényegesen nehezebb megváltoztatni, mint az IP-t.

Téged a felhasználóneved alapján azonosítanak. A géped ha azonosítják, akkor nem a gép neve és IP-je alapján, mert az bármikor lehet cserélni. Létezik technológia, ami elkészíti a gép ujjlenyomatát, amit (mint a valódit is) lényegesen nehezebb megváltoztatni, mint az IP-t.
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy a felhasználónév alapján azonosítják. Viszont errõl az "ujjlenyomatról" még nem hallottam, esetleg tudnál róla több infót (esetleg valami magyar nyelvû linket)?
[link] Van pár...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A pingtest-el a pingedet tudod letesztelni, a speedtest.net kistesója.
A lényeg, hogy ez egy "mérõoldal", nincs benne semmi rosszindulatú.
A kérdező hozzászólása: kÖszi, de nagyon nem értek hozzá, mit jelent amit írtál?
A pingtesttel azt tudhatod meg, mennyi idõbe telik egy adatcsomagnak a te géped és a szerver közt megtett út. Akik interneten játszanak, pl. nekik fontos. (Nem csak.) Az IP címed valójában mindig elküldi a gép, ha e-mailt küldesz, ha egy weblapot nyitsz meg, ha letöltesz valamit. Amit te felkeresel, ott tudni fogják az IP-d. Az, hogy egy oldalon viszontlátod, nem nagy dolog. Rengeteg olyan oldal van, ahol meg lehet nézni a saját IP-d, ha kell valamire.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!