Találatok a következő kifejezésre: Egy ikerterhes héten (3 db)

Egy ikerterhes hanyadik héten számithat rá hogy befektetik a korházba? "hagyadik héten pakoljak össze"?

Legjobb válasz: Ha problémamentes a terhesség, nem fektetnek be. Egyébként ugyanaz a "szabály", mint egyes terhességnél, tehát a 34. hétre legyen kész a pakk! Boldog babavárást, szép szülést! :o)

Ha problémamentes a terhesség, nem fektetnek be. Egyébként ugyanaz a "szabály", mint egyes terhességnél, tehát a 34. hétre legyen kész a pakk! Boldog babavárást, szép szülést! :o)
Ikreknél nem rikta, hogy elõbb születnek, a 38. hétre "normális" náluk. Ha nincs gond, nem feltétlen kell befeküdnöd. Számíthatsz nagyon nagy pocira, hogy nem tudsz úgy mozogni, hogy fáj a babák mozgása, de ettõl még kihúzhatod a végéig otthon:-) A pakk mielõbb legyen meg, az sosem gond. Én most 30 hetesen kerültem kórházba, ha páromra hárult volta a pakolás, nem ment volna elsõre, hogy behozza, amit kell-anyukám segített neki:-) Én azóta már össze is raktam, nem árt az, ha egyben van minden.-)
Mult héten szült ikreket az egyik ismerõsöm és a 35-héten befekették.Ez nem mindenkinél van így gondolom, de problémamentessége ellenére mégis befeküdt.Sztem a 30 dik héten összepakolhatsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Barátnõm fiai nyomták egymást, ezért az egyiknek kicsit el volt defirmálódva a feje, de 3 éves korára ki kerekedett
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök, és megnyugtató. Köszi!
Barátnõm ikrei is nyomták egymást, konkrétan az egyik a másikat, de nagyon, de õk pár hetesen kiformálódtak nagyon szép babákká. 37 hetesen születettek. Amelyik nyomva volt, annak zárt, feszes az izomzata, neki tornára volt szüksége pár hónapig.
A kérdező hozzászólása: De jó, köszönöm!
Igen, barátnõm szült ikreket, az egyik elnyomta kissé a másikat, de másfél éves korára szépen visszakerekedett a fejecskéje :) Sok sikert a picikhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez jó hír!

Ikerterhes vagyok. A 12. heti uh-on azt mondták, hogy az egyik babának a tarkóredője 1, 7, a másiké 2, 6. Aggódjak?

Elküldtek genetikushoz, ? is lemérte, megnézte van orrcsonjuk, de azért kell mennem magzatvizvételre, ami 4 hét múlva van. Addigra totál kikészülök. Kombinált teszt, integrált tesz ikertherhesség miatt nem érdemes csináltatni. Nagyon félek hogy beteg az egyik babám....nyugtassatok meg,hogy ilyen értékekkel is lehetnek egészségesek...

Legjobb válasz: 2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.

2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tûnik a te dokid elõvigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Akit érdekel: minden okés a genetikán. Köszi az érdeklõdést, és mindenkinek jó babavárást kívánok! Szilvi
Biztos nincs semmi gond. Igen, a kétpetéjü terhesség az ilyen, mintha csak sima testvérek lennének, csak egyidõben születnek, úgyhogy simán lehet különbözõ a méretük. Gratulálok a fiúkhoz! További boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Aranyosak vagytok, hogy érdeklõdtök. Képzeljétek elmentem magzatvíz vizsgálatra, 3 hete voltam. Pont ma érdeklõdtem telefonon, de még mindig nincsen eredmény, talán jövõ héten csütörtökön. Errõl ennyit, hogy ha baj van akkor két héten belül telefonálnak, mert ezt mondták. Rákérdeztem, hogy ha baj lett volna akkor már telefonáltak volna, és azt mondták, hogy nem, mert még nincs eredmény. Amúgy tegnap voltam 18. heti genetikai uh-on 4D-sen, és ott teljesen rendben találtak mindent. Hát remélem.... Amúgy elgondolkodtam egy kicsit, hogy ha kétpetéjû ikreim vannak, az azt jelenti, mintha két külön terhességem lenne, csak egy idõben születik. Nem? Akkor miért ne lehetne, az egyiknek más mint a másiknak????? Amúgy fiaim lesznek :)
Szia! Mostanra már biztosan kiderült, hogy minden rendben, ugye?:)
Szia! Érdeklõdnék, kiderült-e már valami? Ugye minden rendben?
Szia! A magzatvízvétel kockázatos, két babánál (külön burokban) dupla annyi kockázat. Én is ikreket várok, és bár a tarkóredõk jók lettek (1 mm), a korom miatt (37) felajánlották a magzatvízvételt. Nem kértem. Az integrált és a kombinált tesztet sem. Azokon a problémákon, amik ezek során kiderülhetnek, nem lehet segíteni, egyetlen lehetõség az abortusz. Márpedig a babákat meg akarom tartani, akármilyenek. Tudom, hogy ezt legtöbben másképp gondolják. Született már sérült gyerekem, olyan betegséggel, amit ezek a tesztek nem mutattak volna ki (nála sem kértük õket). Elvesztettük, és remélem, õket nem fogjuk. Vannak sokkal szörnyûbb dolgok, mint a Down-kór. De ez csak az én véleményem, és szerencsére a gyerekek túlnyomó része egészségesen születik.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az orvos azért tartja indokolnak, mert a babák mérete szinte egyforma, csak a tarkóredõjük között van 1 mm különbség, ez zavarja. Mindenesetre elmegyek persze a vizságlatra, de teljesen be vagyok tojva.
igen lehet, és nagyon remélem hogy egészségesek! elõzõnek: én nem nevezném idiótának a dokit, azért mert elõvigyázatos, és ha nem szól, nem küldi tovább, és beteg baba születik, akkor minek fogod nevezni? akkor meg majd feljelentenéd mi?
Istenem ez a sok idiota orvos aki feleslegesen paráztatja a kismamikat.ikreknél amugy is elõfordul hogy az egyik kisebb mint a másik..Én nem hiszem hogy a te eredményed annyire rossz lenne.Ugyhogy nyugi és a magzatviz mintavétel után pihenj nagyon sokat.Nekem is volt ..
Elõzõ vagyok. Majd írd meg kérlek, mi történt! Vmit a nemüket is, mert az is ki fog már ebbõl derülni.:)
Minden rendben lesz, csak elõvigyázatosságból néznek magzatvizet a határérték miatt. Mivel ikerterhesség, ezért fokozott figyelemmel járnak el, de nem tudsz addig mit tenni, nyugodj meg, az idegeskedés sem tesz jót. Egy kolleganõm babájáról most derült ki, 2, 9-es tarkóredõvel semmi baja!! Persze õ is végigizgulta szegény azt a pár hetet.. nem is értem, erre miért kell ennyit várniuk szegény aggódó anyukáknak! Szóval csak nyugi!
elsõ vagyok: nem értem miért küldtek még magzatviz vételre is. elmúltál 35? ha nem akkor totál nem indokolt az sem a leirtak alapján.
3 mm-ig normális, úgyhogy nem hinném, hogy gond van, csak elõvigyázatosak.
Nagyon örülünk!:) További szép (és problémamentes) babavárást! Gratula a Fiúkhoz!:) Mi lesz a nevük?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!