Találatok a következő kifejezésre: Egy időben GYES-en (5 db)

Egy időben a GYES-en lévő anyukák ingyen tanulhattak. Ez a lehetőség fennáll még?

Nem tudom hogy ez a támogatás létezik e még. Ha igen, akkor csak f?iskolai tanulmányokra vonatkozik, vagy tanfolyamokra is? Valamint ha én muka mellett, méltányossági GYES-t kapok, akkor is jár a támogatás??

Legjobb válasz: A kormányt csak az állami finanszírozású képzésre felvet hallgatókat támogatja gyes, gyed, tégyás esetén.Gondolom, már nem probléma az elhelyezkedés babázásból visszatérve, ezért törölték el az ingyenes tanulás lehetõségét. Nappalira, ahogy körbeérdeklõdtem gyerkõc mellett igen nehéz járni, mert ott általában kötelezõ az órára járás és a vizsgák is napközben vannak, esti-levelezõ államis képzés meg nem sok van. Tanfolyamra elvileg lehet járni a gyerekecske 1,5 éves kora után, de feltétel, hogy a tanfolyam nem lehet heti 20óra idõtartamnál hosszabb...nos, ilyet meg nem találtam, nekem olyan nesze semmi fogd meg jólnak tûnik, de kérlek,ha esetleg Te találnál valami jó megoldást, léci írjál nekem priviben, mert nagyon para vagyok, hogy nem fogok tudni tanulni, mert saját erõbõl nem megy. Ha lejárt a gyes, akkor meg nem gondolom, hogy új képzés nélkül bárhol utánam kapkodnának. Jó hééétfõt!! És kitartás!

A kormányt csak az állami finanszírozású képzésre felvet hallgatókat támogatja gyes, gyed, tégyás esetén.Gondolom, már nem probléma az elhelyezkedés babázásból visszatérve, ezért törölték el az ingyenes tanulás lehetõségét. Nappalira, ahogy körbeérdeklõdtem gyerkõc mellett igen nehéz járni, mert ott általában kötelezõ az órára járás és a vizsgák is napközben vannak, esti-levelezõ államis képzés meg nem sok van. Tanfolyamra elvileg lehet járni a gyerekecske 1, 5 éves kora után, de feltétel, hogy a tanfolyam nem lehet heti 20óra idõtartamnál hosszabb...nos, ilyet meg nem találtam, nekem olyan nesze semmi fogd meg jólnak tûnik, de kérlek, ha esetleg Te találnál valami jó megoldást, léci írjál nekem priviben, mert nagyon para vagyok, hogy nem fogok tudni tanulni, mert saját erõbõl nem megy. Ha lejárt a gyes, akkor meg nem gondolom, hogy új képzés nélkül bárhol utánam kapkodnának. Jó hééétfõt!! És kitartás!
Igen , ingyen van! Sõt, még pénzt is kapsz! Meg plusz pontokat! Én két év múlva megyek egyetemre, akkor lesz a fiam két éves (októberben). Most itthon vagyok vele és levelezõn csinálom az érettségit (mert sajna annak idején ellébecoltam a gimnáziumot), két évem van vissza, remélem felvesznek. Na szóval, utána jártam, ingyen van, nem kell fizetni semmit. Ezen kívül, 50 plusz pont jár, ha gyes-en vagy. Ha nappalis vagy, jár a szociális ösztöndíj, mint családfenntartónak (ez mindenkinek jár, akinek gyereke van). Én nappalis leszek, az tuti, mert ha nem egyetemre mennék, akkor dolgozni, és akkor is menne bölcsibe a gyerek, így is jó lesz neki a bölcsi. Viszont ha tanulok, akkor nem olyan gáz, ha beteg lesz a gyerkõc és el kell hozni a bölcsibõl, mintha egy munkahelyrõl kéne fojton elkéretõzni. Ha dolgozol és úgy kapsz gyes-t, akkor is ingyen van. De nem egészen értem, méltányossági GYES úgy tudom, nincs, csak GYED. Mert a GYES mindenkinek jár, a GYED viszont csak annak, aki dolgozott, és néha szoktak megítélni méltányossági GYED-et annak is, akinek nincs munkaviszonya.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Nem méltányossági GYES hanem meghosszabbított. Ugyanis a kisfiam tartósan beteg.
nem tom

Meghosszabbított Gyesen vagyok és fiz. Nélküli szabadságon. Igaz, hogy ha visszamegyek dolgozni egy ideig nem jár nekem a táppénz, ha beteg leszek én vagy a kisgyerekem?

Legjobb válasz: Bocsánat, hogy nem a kérdésedre válaszolok, arra sajnos nem tudok. Inkább érdeklõdöm (pusztán kíváncsiságból): mi az a meghosszabbított GYES?

Bocsánat, hogy nem a kérdésedre válaszolok, arra sajnos nem tudok. Inkább érdeklõdöm (pusztán kíváncsiságból): mi az a meghosszabbított GYES?
Gondolom azért vagy meghosszabbított GYeS-en, mert a gyermeked beteg? Ha visszamész dolgozni neked is jár a táppénz és a gyermeked után is. Meddig vagy GYES-en? Írjál privát

Gyedbe hogyan tartozik bele a felsőoktatásban részt vett idő? Mert én megbízási szerződéssel dolgozom egy cégnél, de közben nappalin tanulok már 4 éve és januárban szülök, van esélyem a gyedre és a tgyásra, vagy csak a gyesre?

Mivel eddig a suli is fizette a tb-met, meg a munkahelyemen is, bár most a nyáron a suli nem fizette, de szeptembert?l újra a suli is fizeti, de akkor a munkahelyem fizették nyáron is meg most is, szóval nem volt megszakítás!

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. A tanulmányok ideje a gyedhez szükséges biztosított napok számába számít csak bele. A tgyás illetve a gyed másik feltétele ezen kívül, hogy biztosítottnak kell lenni szüléskor. Szüléskor a tanulói jogviszony ebbõl a szempontból nem számít biztosítotti viszonynak, csak ez alapján nem jár gyed. A gyedhez olyan jogviszony kell ami alapján TB járulékot is fizetsz.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. A tanulmányok ideje a gyedhez szükséges biztosított napok számába számít csak bele. A tgyás illetve a gyed másik feltétele ezen kívül, hogy biztosítottnak kell lenni szüléskor. Szüléskor a tanulói jogviszony ebbõl a szempontból nem számít biztosítotti viszonynak, csak ez alapján nem jár gyed. A gyedhez olyan jogviszony kell ami alapján TB járulékot is fizetsz.
A nappali tanulmányok -ha megszakítás nélküliek- 180 napot jelentenek neked a biztosítási jogviszonyban. TEhát ha csak 180 nap munkaviszonyod van, akkor beleszámít a 180 nap suli, tehát kaphatsz a munkád után tgyást és gyedet, de hogy ez az összeg nagyobb-e, mint a gyes, annak járj utána...


2009. szept.7-én jár le a gyesem, előtte egy pár héttel fog megszületni a következő kisbabám. Mit kell intéznem, vagy hol tudom ezeket megtudni. Újra gyedet fogok kapni? Tudom hogy időbe vagyok még de jobb előre gondolkozni.

Legjobb válasz: Szia!Babád születése napjától kéred a gyes megszüntetését a MÁK-tól(vagy ahonnan kapod).Ha munkaviszonyban állsz újra megigényelheted a tgyás-t ill. a gyed-et.

Szia!Babád születése napjától kéred a gyes megszüntetését a MÁK-tól(vagy ahonnan kapod).Ha munkaviszonyban állsz újra megigényelheted a tgyás-t ill. a gyed-et.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!