Találatok a következő kifejezésre: Egy hosszú után (174 db)

simán
Inkább hívd el magadhoz, aztán ha jó volt, akkor szállj be az útiköltségébe.
150 km utazást ér meg. Többet nem. Ha városnézés, kirándulás is van a programban, akkor simán megéri utazni.
Vigyázz lehet hogy csapda !! És ha leutazol putnokra és mégsem olyan mint a képen volt ? :D
Nekem nem érné meg. Sajnálnám érte a pénzt. Annyit nem ér meg. 21L
Neekm is lenne ilyen lehetõségem, jó a kérdésed. Én végül nem mertem meglépni, mert egyrészt az oda-visszaút árából vehetnék egy prostit, másrészt meg nem bízok meg így látatlanban akárkiben, lehet meggondolná magát. Fõleg azért, mert volt köztük 14 éves lány is, azok meg tudjátok még gyerekek, de volt 27 éves is, benne már jobban megbíznék. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi normális válaszokat! Megjött az önbizalmam, hogy valóban megéri!
Én gyõr moson sopron megyébõl csak azért mentem el csongrád megyébe, hogy megkúrjak egy csajt :) Igen megérte ! Bár a pénztárcám bánta, de az élmény felejthetetlen :D
na náh 1 jó dugás bármit megér :) )))))
és miért pont putnokra??

Mi a címe annak a filmnek, amiben egy idős zsidó ember és az unokája na meg egy kutya elmennek egy hosszú útra?

Az öreg meg visszaemlékszik a múltjára, de az unokája nem tudja h zsidó az öreg. Megállnak mindenféle helyeken, a végén az öreg felvágja az ereit a kádban. Azt hiszem orosz vagy román film.Végülis visszaemlékezik az öreg a régi szerelmére,a kivégzésére(ami persze nemjött össze), nevet változtatott de ugy csinál mintha gyűlölné a zsidókat miközben ő is az.

Legjobb válasz: http://www.imdb.com/title/tt0404030/

A kérdező hozzászólása: jaaj ez az :DDD köszi köszi <3

Mivel lehetne tölteni a telefont egy hosszú úton?

gps-elni szeretnék kb 15-20h-t egyfolytában, biciklizés közben, hogy felvegye az útvonalat. Még nincs normális telefonom, de nem hiszem, hogy ennyit kibírna töltés nélkül. Hogy lehetne tölteni? A biciklidinamós töltést elég furcsának találom, sosem fog egyenletesen tölteni, elég rossz lehet az akksinak.

Legjobb válasz: Vagy veszel napelemes toltot.

Vagy veszel napelemes toltot.
Lehet külsõ aksival, van a telefonokhóz.
veszel egy külsõ akksit. szerintem egy 10400 mAh-s elég lenne ekkora útra. az olcsóbb kategóriások egy 10ezresbõl meg vannak, nekem ilyenem van, bár csak 5200 mAh-es, iPhone-hoz használom, de bõven elég az is. (http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/WAYTEQ-univerz%C3%A1lis.. ha emellett döntessz, webshop-ból rendelt, mert tapasztalatom szerint boltokban nem tartanak belõle(sõt...mikor kérdeztem egy eladót, név alapján fogalma se volt, mit keresek :D)
azt semmiképp :D pénzkidobás. kb akkora napelem kéne hozzá, mint a bicaj, hogy belátható idõn belül elég energiát termeljen :D
A kérdező hozzászólása: köszi, erre nem is gondoltam. És ezek hogy bírják a hideget? -5 fok körül... 10Ah-s szerintem nem kell, másfélszer bõven elég feltölteni a telefont:(+azok már nagyobbak és nehezebbek is) http://firstshop.hu/termek/55994/pqi_i_power_5200_akkumulato..

5 hetes terhes vagyok és nagyon rosszul viselem, de vár még rám egy hosszú ut mit csináljak?

Sziasztok. 5 hetes vagyok és már minden "tunet" elojott (emelyges,hanyas,folyamatos rosszullett). Ki kellene mennem kulfoldre 12 oras ut, igaz nem én vezetek,de mar most felek. Tudnatok tanacsolni valamit?

Legjobb válasz: En vegighanytam 9 honapot...nem tudsz mit tenni. sajnos valakinek ezzel jar. Ha menni kell, hat menj legyen nallad zacsek mindig es ne erezd magad kellemetlenul - ne szorongj - ha jon az inger engedd szabadjara. En sokaig visszafogtam ha tehettem de nem usztam meg jott kesobb meg kegyetlenebbul. Minden rendben lesz. Lehet a 12.hettol sokkal jobba leszel. Kivanok neked sikeres es boldog babavarast es konnyu szulest!

En vegighanytam 9 honapot...nem tudsz mit tenni. sajnos valakinek ezzel jar. Ha menni kell, hat menj legyen nallad zacsek mindig es ne erezd magad kellemetlenul - ne szorongj - ha jon az inger engedd szabadjara. En sokaig visszafogtam ha tehettem de nem usztam meg jott kesobb meg kegyetlenebbul. Minden rendben lesz. Lehet a 12.hettol sokkal jobba leszel. Kivanok neked sikeres es boldog babavarast es konnyu szulest!
Próbálj ki mindent, amit lehet, hátha beválik valami. Citromos víz, tej, gyömbéres üdítõ vagy tea, kóla, B6 vitamin, terhesvitamin, keksz, aprósütemény, sós magvak. Nekem csak az segített, ha folyamatosan majszoltam valamit. Mihelyt lenyeltem az utolsó falatot, tíz perc után megint émelyegtem, de hányni nem tudtam (talán ez is volt a baj).
szia, nálam az vált be, hogy mindig volt nálam valami ropogtatnivaló, keksz, ropi. és az tényleg igaz, hogy a cola jó a hányingerre. pár korty és sokkal jobban lettem, sajnos ez tényleg ilyen, én már a 19. hétben vagyok és még mindig van hányás.. Majd megálltok párszor, kicsit kiszállsz megmozgatni magad, levegõzöl. remélem minden rendben lesz, boldog babavárást! :)
Nálam háztartási keksz volt folyamatosan és zacskó, ha mégis jönne a rókakoma :) amúgy a 16.héten szerencsére elmúlt ez az állapot. És én még kórházban is voltam a vészes hányás miatt a 9.héten.

Két hónapja vagyok pánikbeteg, de két hét múlva egy hosszú út áll előttem Amerikába. Ajánlatos belevágnom, vagy inkább maradjak otthon?

Mindjárt az elejétől kezeltettem magamat, gyógyszereket is szedtem és pszichiáternél is voltam. Jelenleg otthoni környezetben csak ritkán jönnek rám rohamok, azok is gyorsan elmúlnak, viszont buszon, vagy sok ember között nagyobb rohamok jönnek rám és tovább is tartanak. Az amerikai munkát már akkor elintéztem repjegyekkel együtt, mielőtt a tünetek jelentkeztek, így ha le is mondom, a pénzt már nem kapom vissza. 3 hónapos konyhai munkáról van szó egy gyerektáborban, de igazából a hosszú repülőúttól, majd pedig a new york-i bóklászástól és a két és fél órás buszozástól tartok. Egyébként már korábban két alkalommal is voltam Amerikában ugyanezen a helyen. Mit tanácsoltok? Belevágjak, vagy inkább maradjak itthon?

Legjobb válasz: Gyógyulj meg a pánikbetegségbõl, ezt megfelelõ pszichoterápiával érheted el. A gyógyszer jó esetben is csak a tüneteket szünteti meg. https://www.youtube.com/watch?v=vOzxtoc9c9E

Gyógyulj meg a pánikbetegségbõl, ezt megfelelõ pszichoterápiával érheted el. A gyógyszer jó esetben is csak a tüneteket szünteti meg. https://www.youtube.com/watch?v=vOzxtoc9c9E
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de én igazából arra lennék kíváncsi, hogy bele-e vághatok egy ekkora útba a pánikbetegségem ilyen "korai" fázisában? A pszichiáterem azt mondta, hogy a környezetváltozás jót tehet és én hiszek neki, de a 8 órás repülõút és a munka is megrémiszt. Ott emberekkel kell majd dolgoznom. Vélemények?
Szerintem nem lesz probléma. Sõt mivel új emberek vesznek körül, még meg is gyógyulhatsz. Nem teljesen idegen helyre mész, ezért gondolom nem lesz problémád. Vigyél magaddal nyugtatót.
Én a helyedben ki nem hagynám.:D Másnak nincs ilyen lehetõsége, hanem csak álmodnak róla.Hallottam hogy az amerikaiak nagyon kedvesek, sokat mosolyognak.:D Ha még is rád jön a roham, vegyél mély lélegzeteket és elmúlik.
Kíváncsi lennék hogy sikerült vagy nem sikerült az út: Ha elmentél gondolom akkora löket adott hogy mára kutya bajod:) remélem ez történt. Akár priviben is írj, h mizujs tényleg érdekel, mert én is hasonlókkal küzdöttem (küzdök)

Igaz az, hogy a fiúk egy hosszú kapcsolat után csak "felejtőt" keresnek?

Tehát hogy nem szabad túl komolyan venni egy olyan srácot, akinek nemrég ért véget egy több éves kapcsolata, mert ő sem vesz túl komolyan. Csak valami átvezetés kell a hosszú kapcsolat után egy másikba. Igaz ez?

Legjobb válasz: ha egy férfi évekig élt kapcsolatban egy nõvel, akkor valamilyen szinten tényleg az új kapcsolattól várja a búfelejtést, de nem mindegy milyen szinten. volt olyan barátom, akirõl hónapok múlva derült ki hogy még mindig az elõttem lévõ kapcsolatát siratja, és csak pótléknak kellettem neki, mert egyedül képtelen volt feldolgozni hogy már egy éve kidobta a csaj, akivel 2 évig voltak együtt. nekem minden lehetséges alkalommal szidta, hogy milyen szemét ku.rva (tényleg gusztustalanul elbánt vele), de a hátam mögött írogatott neki, õrizgette a közös emlékeket, mindig tudta az épp aktuális telefonszámát, nézegette facebookon, stb. A kaput végül az tette be, amikor kerek perec követelte, hogy csináltassak olyan hajat mint az exnek volt. :D Itt lett elegem, miután szakítottunk persze sírt hogy az elején tényleg csak pótlék voltam de utána engem szeretett meg, de ezt a hülyeséget épeszû nõ ilyen viselkedés után leszarja ahogy van, úgyhogy ott el is váltak útjaink. a lényeg az hogy mindenkinek van elõélete és múltja, és nyilván egy hosszú kapcsolatot vagy nagy szerelmet nehéz elfelejteni, de akkor már ha úgy döntök hogy megpróbálom, megadom azt a tiszteletet a másiknak hogy nem túráztatom magamat a volt csajon/pasin, hanem ha bánt is, nem mutatom ki és nem utalgatok rá hogy milyen szintet kell megugrania az új páromnak.

ha egy férfi évekig élt kapcsolatban egy nõvel, akkor valamilyen szinten tényleg az új kapcsolattól várja a búfelejtést, de nem mindegy milyen szinten. volt olyan barátom, akirõl hónapok múlva derült ki hogy még mindig az elõttem lévõ kapcsolatát siratja, és csak pótléknak kellettem neki, mert egyedül képtelen volt feldolgozni hogy már egy éve kidobta a csaj, akivel 2 évig voltak együtt. nekem minden lehetséges alkalommal szidta, hogy milyen szemét ku.rva (tényleg gusztustalanul elbánt vele), de a hátam mögött írogatott neki, õrizgette a közös emlékeket, mindig tudta az épp aktuális telefonszámát, nézegette facebookon, stb. A kaput végül az tette be, amikor kerek perec követelte, hogy csináltassak olyan hajat mint az exnek volt. :D Itt lett elegem, miután szakítottunk persze sírt hogy az elején tényleg csak pótlék voltam de utána engem szeretett meg, de ezt a hülyeséget épeszû nõ ilyen viselkedés után leszarja ahogy van, úgyhogy ott el is váltak útjaink. a lényeg az hogy mindenkinek van elõélete és múltja, és nyilván egy hosszú kapcsolatot vagy nagy szerelmet nehéz elfelejteni, de akkor már ha úgy döntök hogy megpróbálom, megadom azt a tiszteletet a másiknak hogy nem túráztatom magamat a volt csajon/pasin, hanem ha bánt is, nem mutatom ki és nem utalgatok rá hogy milyen szintet kell megugrania az új páromnak.
Van benne valami...
van ilyen. változó.
Nem szükségszerûen, de gyakran megesik.
Embere válogatja. Mi az a "nemrég végetért"? Mennyire lelkis? Mióta ismeri az "új" lányt? Számtalan dolog közrejátszhat. Mióta húzták a szakítást? Miért ért véget?
Igaz lenne, de ott az a "csak" szó, igy nem adhatok igazat. Van ilyen, de egy rövidnek tervezett "felejtõ"-bõl is kialakulhat bármi.
Ez változó. Találkoztam már olyan sráccal akinek egy 3éves kapcsolata után nyomta nekem a szépszöveget, majd 2hét után megcsalt majd kidobott. Egy másik sráccal viszont másfél évig voltam együtt, miután szakitottam vele fél évig nemvolt senkije egyáltalán, majd összejött egy csajjal akivel 2-3 éve már együtt vannak.
Úgy bírom ezeket az általánosító kérdéseket.
igaz

Egy hosszú kapcsolat után vagyok, ezért nem szeretnék most még barátot, de a szex hiányzik. Mit tegyek?

4 hónapja nincs barátom, azóta egy férfival sem voltam, de már nagyon hiányolom a szexet. Viszont valami ribancnak sem akarok t?nni, mit csináljak?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerû a képlet.. Egy hosszú kapcsolatban megélt rossz tapasztalatot, szerintem úgy lehet a leggyorsabban, és legszórakoztatóbban elfelejteni, ha az ember utána habzsolja az életet. Pasizz! Úgy mintha barátot keresnél, aztán ha már picit elmélyültetek a beszélgetésben, közöld vele, hogy neked nagyon tetszik, de te egy nehéz, és hosszú kapcsolaton mentél át, ezért nem szeretnél ismét egy komolyabb kapcsolatba belecsöppenni, és ebbõl kifolyólag csak élvezni szeretnéd a társaságát, és jól szeretnéd érezni magadat vele. Elmondhatod neki, hogy fizikai vonzalmat érzel iránta, stb. A pasik 90%-a nem fog nemet mondani, ha tetszel neki, és veled együtt fogja élvezni a pillanatot kötetlenül. A pasik 9%-a meg bele fog menni ugyan a dologba, de utána rádcsimpaszkodik, és hívogat, hátha összejöhet valami komolyabb. Ha a véleményedet a pasikról nem változtatták meg, akkor ezeket rázd le. 1% meg ellenezni fogja a dolgot, velük nem fogsz tudni mit kezdeni. :P Élvezd ki egy picit az életet, és kitudja, lehet hogy találsz valakit aki megváltoztatja a véleményedet, és talán egy boldog jó kapcsolat lesz belõle.

Szerintem egyszerû a képlet.. Egy hosszú kapcsolatban megélt rossz tapasztalatot, szerintem úgy lehet a leggyorsabban, és legszórakoztatóbban elfelejteni, ha az ember utána habzsolja az életet. Pasizz! Úgy mintha barátot keresnél, aztán ha már picit elmélyültetek a beszélgetésben, közöld vele, hogy neked nagyon tetszik, de te egy nehéz, és hosszú kapcsolaton mentél át, ezért nem szeretnél ismét egy komolyabb kapcsolatba belecsöppenni, és ebbõl kifolyólag csak élvezni szeretnéd a társaságát, és jól szeretnéd érezni magadat vele. Elmondhatod neki, hogy fizikai vonzalmat érzel iránta, stb. A pasik 90%-a nem fog nemet mondani, ha tetszel neki, és veled együtt fogja élvezni a pillanatot kötetlenül. A pasik 9%-a meg bele fog menni ugyan a dologba, de utána rádcsimpaszkodik, és hívogat, hátha összejöhet valami komolyabb. Ha a véleményedet a pasikról nem változtatták meg, akkor ezeket rázd le. 1% meg ellenezni fogja a dolgot, velük nem fogsz tudni mit kezdeni. :P Élvezd ki egy picit az életet, és kitudja, lehet hogy találsz valakit aki megváltoztatja a véleményedet, és talán egy boldog jó kapcsolat lesz belõle.
Én hülyeségnek találom az általánosítást. Nem minden pasi szemét, sõt. Szóval nyugodtan ismerkedhetsz azért még, nem direkt, de ha véletlenül.. Amúgy nemrég én is így voltam, h vége lett egy hosszú, nagy szerelemnek, de utána vhogy véletlenül jött egy új szerelem, és nagyon jót tett! Nem szabad feladni, ha megint lesz valakid, eltereli a figyelmed az elõzõ csalódásról. És remélhetõleg nem lesz csalódás, úgy kell csinálni, hogy ne legyen!
"Egy hosszú kapcsolat után vagyok, ezért nem szeretnék most még barátot" - mi az, hogy ezért? Miért? Nem látok összefüggést a hosszú kapcsolat vége és a között, hogy még nem akarsz barátot. Meddig akarsz várni, hogy ismét pasid lehessen? Egyáltalán miért nincs 4 hónapja barátod, ha hiányolod a szexet? Nem értem. De ha még sokáig várni akarsz a nem tudom mire, és nem akarod, hogy ribancnak nézzenek, akkor jobb híján maszturbálj!
A kérdező hozzászólása: Annyi csalódás ért kapcsolatok terén, hogy egyenlõre elegem van a pasikból, és nem is lenne olyan akivel járni tudnék. Egyszerûen vágyok egy pasi után...úgy...:S
Ilyen velem is volt az elõzõ barátomnál, de végül lekötöttem magam a hétköznapi teendõkkel és tökre kifakult belõlem az érzés. Nem lehet hogy még nagyon élénken emlékszel hgoy milyen volt vele, és amiatt rossz?
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, mert bár nem szeretem a volt barátom, de a szex nagyon jó volt vele. Köszi a válaszokat.
Hát azért annyira mégsincs eleged ezek szerint a pasikból, ha vágysz rájuk úgy... Ha tényleg olyan sok csalódás ért a kapcsolatok terén, akkor nem biztos, hogy a pasikat kéne felelõssé tenned mindegyikért, hanem esetleg magadban keresni a lehetséges hibát, és miután orvosoltad azt, keresni egy megfelelõ pasit (ha már 4 hónapig nem tetted) és megoldódik a problémád.
Az elõttem szólóval teljesen egyetértek. Voltam már a cipõdben. Élj szórakozz és tarts 1db szeretõt aki bevált, és kész.
Keress valakit akivel "együtt vagy" de mégsem jártok. És ebbõl késõbb kialakulhat egy komoly kapcsolat is. Persze késõbb amikor már szeretnél barátot.

Mit tennél ha egy hosszú-hosszú betegség után a méreganyag felszívódása az agyból után olyan szinten okosabb lennél, mintha egy kutya megtanult volna 3 nyelven beszélni?

29 éves vagyok. Eddig rohadt nehezen vettem az akadályokat. Nyögve diplomáztam le (3,5 évből csináltam 6 évet), a munkahelyemen se ment minden simán. 2 éve egy genetika betegségem, amiről nem tudtam kijött rajtam. Megbutultam olyan szinten hogy nem tudtam kfejezni magam, csak néztem ki bambán a fejemből. Utána meg megőrűltem, ellenséges lettem s paranoiás. Mindez hirtelen történt. Aztán egyszer csak "kinyílt a szemem". Nekiálltam látni dolgokat, átláttam az embereken. Most már olyan szinten vagyok hogy egyidőben odatudok figyelni egyszerre 3 dologra is. Olyan logikám van, hogy magamtól rájövök technikai megoldásokra (smartphone, pc, tv...stb.) Most jön a probléma! Megjelent egy szakadék köztem s az eddig isnert pár ember közt (akik nem hagytak el a betegségem alatt), köztük a családom is. Olyan szinten 0 nagyképűség nélkül magasabb szinten állok agyilag, gondolkodásban, logikában, hogy degradálja őket hogy 29 évesen okosabbvagyok mint ők 53 évesen. Sok mindenre rjöttem (eddig naív voltam): az emberek sokszínűek, kígyók, érdekemberek, s idióták, mert cél nélkül másnak tesznek be. Meggyűlöltem az embereket. Betegségem révén megszűnt a külső világ számomra. Kapu a facebook lett más híjján. 2 szó: hogy vagy? se jött azoktól az emberektől akikért hajdanán mindent megtettem. Egyik szemem nevet az eszem miatt, a másik sír a nagysága végett. :) :(

Legjobb válasz: Ugyan ilyenrol meg nem hallottam , de orulj nek tok jo! En biztos nyelvet kezdenek tanulni. A hatrany pedig hogy a hajad fogod tepni a primitivsegtol. Keresd a menzasokat... :-) Valoszinu a tobbiek szemeben nagykepunek hatsz... pedig ez nem az. Ja... es hogy vagy ? :-)

Ugyan ilyenrol meg nem hallottam , de orulj nek tok jo! En biztos nyelvet kezdenek tanulni. A hatrany pedig hogy a hajad fogod tepni a primitivsegtol. Keresd a menzasokat... :-) Valoszinu a tobbiek szemeben nagykepunek hatsz... pedig ez nem az. Ja... es hogy vagy ? :-)
És ez csak úgy egyszercsak alakult ki? Nem vagy asperger?
A kérdező hozzászólása: 10:1000000-ból az elõfordulási esélye ennek. Rohadt ritka. Nem Nem asperger! Egy genetikai anyagcserezavarral járó idegbetegspég. 20 éve gyûlik bennem, majd apránként kezdett elromlani az agyi képességem, lásd fõiskola. Még mindig beteg vagyok, nem igen sikerült új ismerõsökre szert tenni. A megmaradt ismerõseimet degradálja az, hogy okosabb vagyok. Sajnos mellettem mindenki hülyének érzi magát 30 perc után. Az emberek nem szeretik ezt. Vágyok egy okos társaságra. Kik azok a menzások? Az itt leírt sztori a lerövidített, leegyszerûített sztori. A helyzet ennél sokkal bonyolultabb.
Róluk beszéltem, a magasabb iq-val rendelkezõk vannak itt, rengeteg iq tesztet töltenek, csomó logikai játékot ismernek: http://mensa.hu/

Egyedül ilyen hosszú útra elmennétek?

Egyedül mennék el Nizza-ba de úgy hogy megállnék Verona,Milánó,San Marino,Firenze,Velence,Pisa-ban megnézni ezeket a helyeket.Nincs olyan aki jönne velem mert az ismerőseim nem szeretnek ennyit nézelődni de én még soha nem voltam ezeken a helyeken és végig szeretném járni autóval.Ti elmennétek egyedül?

Legjobb válasz: Ha lenne elég pénzem üzemanyagra, kajára, ha szükséges autószerelésre, meg talán szállásra, akkor simán. Bár nálam a szállás nem is annyira létszükség én elalszok az autóban is, fõleg ha elég nagy és mindenre van hely, zuhanyzási lehetõség meg minden autópálya pihenõnél kell hogy legyen, csak a kamionosokat kell meggyõzni, de ide haza ha nem kamionos az ember és csak egyszerû utazó, akkor 2 szál cigiért vagy 1 üveg sörért vagy valami kajáért már simán használhatsz mindent. De én azért meggondolnám az egyedül való utazást, mert én bírom az egyedül létet, de hosszú távon már belefáradnék.

Ha lenne elég pénzem üzemanyagra, kajára, ha szükséges autószerelésre, meg talán szállásra, akkor simán. Bár nálam a szállás nem is annyira létszükség én elalszok az autóban is, fõleg ha elég nagy és mindenre van hely, zuhanyzási lehetõség meg minden autópálya pihenõnél kell hogy legyen, csak a kamionosokat kell meggyõzni, de ide haza ha nem kamionos az ember és csak egyszerû utazó, akkor 2 szál cigiért vagy 1 üveg sörért vagy valami kajáért már simán használhatsz mindent. De én azért meggondolnám az egyedül való utazást, mert én bírom az egyedül létet, de hosszú távon már belefáradnék.
El hát!
Nem hiszem, elég unalmas lehet egyedül utazni.
Én is egyedül utazgatok. Szal mennék. Néha rossz, de rengeteg elõnye van annak is ha egyedül van az ember.
Nem. Imádok utazni, várost nézni, de én egyedül nem vállalnám be.
Biztos bevállalnám, ha lenne rá keret.
Ha lenne rá pénz nem lenne kérdés!
Nem mennék egyedül, úgy elég unalmas, meg úgy ha valami baj történik az ember nem számíthat senkire csak idegenekre. Egyedül maximum Magyarországon utazgatnék szívesen.
Simán elmehetsz egyedül. Igazából ha csak nézelõdni akarsz, olaszul sem kell tudnod. Itthon felmész az autópályára, és a felsorolt városokon elõtt le sem kell jönnöd a pályáról. CSAK MÛSZAKILAG JÓ ÁLLAPOTÚ AUTÓVAL INDULJ EL! Arra is készülj fel, hogy az Olasz autópályán fizetõkapuk vannak és annyiért fizetsz amennyit mész a pályán, de méregdrága. Ha autópályán megállsz aludni akkor csak kivilágított helyen állj meg, sötét szarokba ne állj be, mert mennek a rablások rendesen. Szóval menyél nyugodtan, én is imádok utazgatni autóval! :)

Hány hetes babával lehet megindulni egy 350km-es hosszú útra? Ez kb 4 órás út! Ki mikor merne?

Miket vigyek az útra ami biztos kelleni fog,meg kb 3 napot távol leszünk?Az útra meg arra a pár napra miket vigyek ami fontos,meg ami nem szükséges de jó hogy van?

Legjobb válasz: Mi 10 hetesen vágtunk neki egy 4 órás útnak,a nagyszülõkhöz utaztunk.Többször megálltunk útközbe pihizni,meg kivettük a babaülésbõl,hogy kinyújtozzon,kicsit sétáltunk,aztán folytattuk az utat.Nagyon jól bírta,szinte végig aludta,csak az apró szünetekben ébredt fel:)

Mi 10 hetesen vágtunk neki egy 4 órás útnak, a nagyszülõkhöz utaztunk.Többször megálltunk útközbe pihizni, meg kivettük a babaülésbõl, hogy kinyújtozzon, kicsit sétáltunk, aztán folytattuk az utat.Nagyon jól bírta, szinte végig aludta, csak az apró szünetekben ébredt fel:)
Ha a kajája meg van oldva, akkor 6 hetesen már simán elindulnék. Ha cicizik, akkor nincs gond, ha tápszeres, akkor készítsd el elõre neki a tápit, hogy tudjon hamizni út közben, mert a 4 óra alatt valószínûleg egyszer megéhezik. Pelust tudsz cserélni a kocsiban, mással pedig nem lehet gond, még az is lehet, hogy végigalussza az utat, a kocsi mindig nagyon jól elringatja õket. Az útra konkrétan nem is kell más különös, idõjárástól függõen szépen felöltözteted, viszel neki meleg takarót és szundikálhat. Az ott töltött három napra javaslom, hogy mindent csomagolj össze a pelenkázó körül, tehát ugyanazok kellenek, amit itthon is minden nap használsz és ha lehet, legyen ott is kiságya (ha nincs, vigyél utazóágyat) és ha nincs kád, akkor azt is érdemes bepakolni neki, hogy kényelmesen tudd megfürdetni.
3 hónaposan vittük elõször a mamihoz, 12 hetes volt kb. Felöltöztettem, megetettem, büfi, beraktam a hordozóba, és mentünk. Bealudt útközben, elringatta a kocsi. 2 órát aludt. Megálltunk, kivettük, ölben volt, betaktuk a babskocsiba, mert ott tudott nyújtózkodni mozogni kicsit, sétáltunk, majd megint megetettem, és mentünk tovább. Amit mindig viszünk, napi 2 váltás ruha! 2 pizsama. Pléd, textil pelenka, pelenka, popsikrém nedvestörlõ, cumisüveg, sterilizàló, fürdetõ krém, olaj, testápoló, fültisztító, kisolló! Babakocsi. Lázmèrõ, lázcsillapító. Vitamin. Tápszer. Ha eszik tejpép, üvegreszelõ, turmixgèp, kiskanàl, tànyérkája. Kisolló, elõke. Az útra termoszban meleg víz, cumisüvegben a tápszer por kimérve, amit csak a vízzel felöntök. Vittük a játszószõnyeget, babatornáztatót. A kocsiban csörgõ rágóka ha felvan legyen amivel elbabrál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!