Találatok a következő kifejezésre: Egy honapos kislányom. Mikortol (7 db)

17 hónapos kislányom már régóta eszik egyedül falatkákat. Mikortól van az, hogy nagyobb darabot adhatok neki és leharap belőle? Eddig ez nem sikerült, mert hiába adok neki nagyobb falatot, betömi az egészet a szájába.

Legjobb válasz: A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)

A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az én lányom másfél éves, de néha rájön még a mindent a szánka tömünk dolog..ilyenkor csak falatkákat kap, vagy én fogom a kenyeret õ meg csak haraphat belõle. Nálunk is egész jól bevált, hogyha nagyon nagyot adok akkor szépen harapja. sajnos ilyenkor meg elõfordul, hogy amíg rág a többit szétmorzsolja, belepasszírozza a terítõbe vagy megeteti a kutyával:-) elõfordult már, hogy az apja viccesen megjegyezte, hogyha nem kell akkor kend a hajadra, a csajszi meg szó szerint vette..:-) sok-sok türelem minden meg fognak tanulni (én legalábbis ezt mondogatom magamnak)

Egy honapos a kislányom. Mikortol és hogyan lehet leszoktatni a babát az éjjeli evésről?

Legjobb válasz: Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.

Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.
A lányom 2 hónapos volt, mikor már nem kelt fel, addig is csak egyszer. A fiam nehezebb eset volt. Kb.2, 5 hónapos volt amikor éjszaka késõbb kelt fel, így reggel nem akart enni, ezt eljátszotta 2×. Akkor mondtam a férjemnek, hogy mostantól nincs éjszaka evés. És mondjuk felébredt, de odaadtuk neki a cumit (merthogy cumizik) és aludt tovább. Azóta sincs semmi gond. Mondjuk én nem nagyon bírnám hogy hónapokig (1évig)éjaszakázzak. Szerencsénk volt velük.
Ha igény szerint szoptatod a babádat (ahogy neki az ösztönei diktálják, neki még jók az ösztönei, érdemes rájuk hallgatni, mert az a legjobb neki), akkor sosem kell errõl leszokatatni. Persze nyilván szeretnél éjjel aludni, de ez a Te kényelmed, nem az õ szükséglete. Lehet követni a régi (túlmodernizált) iskolát is, ami szerint bizonyos súlyt elérve nem kell neki aaz éjszakai szopi, de ma már tudjuk, hogy a babák nem a tankönyvek szerint élnek és fejlõdnek, ezért jobb nekik, ha figyelembe vesszük az igényeiket. Neked kell tudnod, mi alapján neveled a babádat, de szerintem a természetes a legjobb. Én nem szoktattam le soha a fiamat az éjszakai szopikról és büszke vagyok rá, hogy 16 hónaposan is szopizik. Néha bizony még mindig kéri éjjel is. Kibírom, ezért vagyok az anyukája. :) )

1 hét múlva lesz a kislányom 8 hónapos! Adhatok neki 8 hónapos babának való bébi ételt? Számít az az egy hét? Baba joghurtot pudingot ami tartalmaz tejet ti adtok 8 hós babának? Turó rudi rendes joghurt tejtermék mikortól adható?

Legjobb válasz: A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)

A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)
Adhatod a 8 hós babaételeket, legfeljebb turmixolod, ha nem fogadja el még a darabosat. Babajoghurtot és babapudingot én adtam lányomnak annó, igaz drága mulatság. Túró rudit még nem kapott (1 éves a lányom).
8 hósan az egyévesnek valót adtamm már, csak turmixolva, mert még nem volt foga. 3.5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ergo 8 hósan õ már minden kaját megismert. Most 11 hós és 100%-ban az én fõztömet eszi, csak felnõttkajákat.
1 hét alapvetõen nem számít, dehát akkor miért nem várod meg?! :) Baba yoghurtot nem adtam, csak natúr yoghurtot gyümölccsel 10-11 hónapos kortól, túrót, sajtot szintén ekkor. Puding tejes, én csak egy év után adtam. Túrórudit másfél évesen kapott elõször, azóta elvétve kap egyet-egyet.
Adhatsz neki nyugodtan 8 hónaposnak való bébiételt!Az én lányom 8 hósan már mindent megevett, még a darabos ételeket is pedig nemigazán volt akkor még foga.Joghurtot is kapott, danoninot, gyümis joghurtokat adtam neki.Nagyon szerette!


A kislányom 7 hónapos, de nincs neki egyetlen egy foga sem. Szilárd táplálékot mikortól adhatok neki? Gondolok itt kölesgolyó, kifli, esetleg egy negyed alma, nem pépesítve?

Legjobb válasz: azért mert nincs foga még az innye igen kemény szal puhábbra fõzött zöldséget puha gyümit adhatsz már neki pl banán répa krumpli szerintem már elboldogulna kiflivel is egyszerûen szép majszolja :-) almát talán még ne az keményebb és nem biztos h szét tudja nyomni - esetleg nagyon vékony szeletekre vágva de barack (öszi sárga) is dinnye(piros sárga) mehetne kis kockában elsõre pici falat h szokja majd ha már tudja enni akkor mehet nagyobb darabka is :-)

azért mert nincs foga még az innye igen kemény szal puhábbra fõzött zöldséget puha gyümit adhatsz már neki pl banán répa krumpli szerintem már elboldogulna kiflivel is egyszerûen szép majszolja :-) almát talán még ne az keményebb és nem biztos h szét tudja nyomni - esetleg nagyon vékony szeletekre vágva de barack (öszi sárga) is dinnye(piros sárga) mehetne kis kockában elsõre pici falat h szokja majd ha már tudja enni akkor mehet nagyobb darabka is :-)
Adhatsz neki nyugodtan. Ez nem a fogaktól függ. Rágni az ínyükkel rágnak még nagyon sokáig, hiszen elõször a metszõk nõnek ki. Középsõ lányom 9, 5 hónapos korától nem fogadta el a pépes ételt, csak azt ette meg, amit õ maga tett a szájába kézzel. 10, 5 hónaposan kinõtt két foga alul, és 14 hónapos koráig ennyi foga volt. Addigra mindent evett már szépen. Kanállal is, villával is, ahogy a "nagyok". Nyugodtan adj neki, természetesen elõször felügyelettel. HA öklendezik az elején egy cseppet az nem baj, az a természetes (védelmi) reakció, hogy ne nyeljen le túl nagy darabot. Akkor visszaköhögi, és újra megrágja vagy kiköpi.
Almából, amíg nincs foga, adhatsz neki úgy is, hogy csak meghámozol egy egészet (kisebbet ha van) és azt adod neki. De amint kinõ az alsó két foga, vigyázni kell a keményebb dolgokkal, mert le tud harapni egy nagyobb darabot, és akkor az tényleg veszélyes lehet, amíg meg nem tanulja, hogy kb. mekkora darab fér el a szájában egyszerre. Az almát én úgy adtam kezdetben, hogy egy (hámozott) cikkelybõl vágtam le egész vékony szeleteket. Banánból is lehet karikákat vágni. És zöldségek is mehetnek: fõtt sárga répa, krumpli. második

Kislányom 14 hónapos és eddig a kiságyban (most mellettem a nagy ágyon) állandóan forog, 100x helyet változtat egy éjszaka. Mikortól növik ki ezt a mocorgós alvást?

A kiságyban egyszerûen egy ideje nem hajlandó aludni. Olvastam, hogy leszerelik a rácsot de õ olyan sokat mocorog, hogy félek leesik. Ugyanakkor egy leesésgátlós ágyból is ki tudna fordulni olyan sokszor változtat helyet és olyan össze vissza alszik. Mikorra növik ezt ki a gyerekek?

Legjobb válasz: Az én unokám már 6 éves és állandóan forog, szerencsére nem esik le az ágyáról, csak takargatnom kell, hogy ne hûljön ki a teste.

Az én unokám már 6 éves és állandóan forog, szerencsére nem esik le az ágyáról, csak takargatnom kell, hogy ne hûljön ki a teste.
az a rossz hírem van, hogy 16évesen is ezt csinálom, szerintem nem mindenki növi ki :S még most is képes vagyok leesni az ágyról :D
A kérdező hozzászólása: hú hát eddig nem túl megnyugtató. én meg azt hittem 1, 5 - 2 évesen elkezdenek "rendesen" aludni :)
Az én fiam 9 éves. Õ is állandóan forog pici kora óta. De nem szokott leesni. Mindig úgy öltöztettem éjjelre, hogy ha kitakarózik, akkor se fázzon.
Keresztlányom 5 éves lesz. Nála is megmaradt az izgága alvás.
Nálunk ha, fogzás van akkor mocorog egész éjszaka, nálunk a francia ágy mellé közvetlen oda van tolva a saját felnõtt méretû heverõje, de persze az õ helyén az aktuális alvótársai alszanak, õ meg mellettem, feje a fejemhez érintve.Én is takargatom, és keveset alszok, mert néha mászkál és tol apa felé, na akkor én beszorulok kettõjük közé, olyankor átfkszem az õ heverõjére, de aztán késõbb újra megtalál és ott van.Ha nem fogzik általában ott ébred, ahol lefeküdt.Elejétõl fogva velünk aludt, de volt kiságy is, de nem erõltettük.Most õ 15 hós én 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: :) ajjaj ezek szerint vannak az izgága és nem izgága gyerekek. Most kaptam egy tippet hogy van ilyen kanapé [link] errõl nem gurul le viszonylag nagy a helye is. Valakinek tapasztalat?
majd 1 éves korában kezd el a tejet bevezetni. Lehet boltit, azt nem kell felforralni fogyasztás elõtt.
Nekünk 3éves korig a tehéntejet nem ajnálja a doki... de ha nem akarsz addig várni, akkor az egy évet érdemes kivárni.

Mikortól kell ráállni a három órás etetés helyett a négy órára? Kislányom 4 és fél hónapos? ( Persze nem tartom be a szigorúan a 3 órát, csak kb. milyen idős kortól álljon be a reggel, délben, délután, este, meg közben egy kis gyümölcs, stb)

Legjobb válasz: amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.

amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.
Hát nem tudom, az én babám 5 hónapos, de nemhogy nõne az étkezések közötti idõ, de ebben a melegben 2 max 2, 5 óránként cicizik... Sõt, eddig az éjszakát is átaludta, ma hajnalban fél 2-kor kelt enni. Néha úgy érzem nem is fog ritkábban enni. Persze ez a meleg most más, nem vonom meg tõle a cicit, mert se vizet, se teát nem fogad el
Én úgy tudom, 4 hónapos kora körül - függetlenül a hozzátáplálástól. Az én babám viszont magától áttért rá még 3, 5 hónaposan. Már akkor is kibírt 2 órát ébren, aztán közel 2 órát aludt utána és mindig ébredés után szopizott. Viszont este lefekvés elõtt gyakrabban szoptatok (3 v. 2 óra idõközzel), mert addigra a tejci is kevesebb, meg sokszor úgy jön ki a nap. De ha hamarabb megébred, nem csinálok ügyet abból, hogy esetleg 3 órája szopizott utoljára... A hozzátáplálást (kóstolgatást) most kezdjük, de mindig szopi után kap csak pár kanállal, majd késõbb meglátom, hogy változik így a napirendünk... (6 hónapos)
Szerintem nem praktikus a 4 óránkénti etetés. Inkább arra állj rá, hogy reggeli tizórai ebéd uzsonna vacsora.
Szerintem sem igazán lehet 4 óránként etetni, egyszerûen nem jön ki úgy az 5 étkezés az ébrenléte alatt. Az én fiam 6 - fél 7 körül kel, 7-kor reggelizik, 10-kor tízóraizik, 13h-kor ebéd, 16h uzsonna, 19h vacsi, majd fürdés és alvás. Persze lehetnek kisebb nagyobb csúszások, de nagyjából így eszik. 1 éves.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!