Találatok a következő kifejezésre: Egy honapos kislányom (482 db)

20-30 perc egy-egy alkalommal, max. napi 3-4x. ha annyira káros lenne, nem árulnák.
Ezek általában újszülött kortól vannak, igy nem fog ártani neki ha ebben alszik el.Nekünk esõerdõ hintánk volt, nagyon sokat feküdt benne, volt hogy el is aludt, nem volt káros neki.

Hogyan szoktassam rá egy hónapos kislányunkat a kiságyban való alvásra? A hajnali szopi után szépen elalszik, de egyéb alkalmakkor nem.

Legjobb válasz: Tegyél be neki valamilyen játékot amit nézegethet, és kapcsolj neki forgó zenélõt. Egy idõ után megszokja hogy a kiságyban aludni kell.

Tegyél be neki valamilyen játékot amit nézegethet, és kapcsolj neki forgó zenélõt. Egy idõ után megszokja hogy a kiságyban aludni kell.
mi az ágy mellé húztuk a kiságyat a védõnõ javaslatára. Ráadásul szerencsére pont egy szintben van a matrac és az ágy, olyan, mintha mellettem aludna, csak a saját ágyában. Azóta ott alszik, csak a reggeli szopi után veszem magam mellé a nagyágyba.

Normális, hogy az egy hónapos kislányomnak már a 4. pelenkájában zöld a kaki?

Nagyon aggódom!Tudom, hogy lehet túletetést?l, de ez már sorozatosan ilyen, és nagyjából ugyanannyit eszik.Szoptatom, nincs láza, és a pelenkának sincs más szaga, mégis nyugtalan vagyok amiatt, hogy nem hasmenés -e.Szerintetek vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Milyen az állaga? A zöld szín alapvetõen nem hasmenés, az állag határozza meg. A lányom tápszeres volt, neki állandóan zöld volt a kakija. A gyerekorvos szerint a táptól és teljesen normális. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Amíg jó kedélyû, mosolygós, láztalan, addig nincs gond.

Milyen az állaga? A zöld szín alapvetõen nem hasmenés, az állag határozza meg. A lányom tápszeres volt, neki állandóan zöld volt a kakija. A gyerekorvos szerint a táptól és teljesen normális. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Amíg jó kedélyû, mosolygós, láztalan, addig nincs gond.
attól lehet, hogy nem emésztette meg rendesen a tejet. én kikérném egy orvos véleményét.
nyugi. a lányom 2 hétig folyamatosan zöldet kakilt. õ is csak szopizott. a frászt hozta rám. elvittem a dokihoz. semmi baj, nyugi, csak jól eszik. aztán mikor elmúlt, 1 hónap múlva megint ezt csinálta.
Nincs jelentõsége, ha zöld, ha mellette nyugodt, megfelelõen gyarapszik, elégedettnek látszik! http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=2398 http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/csecsemo-szeklet
A kérdező hozzászólása: Az állaga is olyan volt, mint szokott lenni.De azért megkérdeztem a védõnõt is.Szerinte is normális, ez az úgynevezett átmeneti széklet.Szerencsére azóta rendezõdött is, most megint sárga. Köszönöm a válaszokat!


Elég neki a szopizás!
Ahogy az elõttem szóló irta. Semmi másra nincs még szüksége!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
nagy kánikulában nem biztos, hogy elég, a mostani idõjárási viszonyok között elég, nem kell vizet, teát adnod neki
Nagy kánikulában is elég a szopi. Ilyenkor a baba többször, keveset szopizik, és így a szomjoltó, hígabb elsõ tejhez jut hozzá. Ha éhes, akkor tovább szopik, amíg el nem jut a zsírdús hátsó tejhez. Ilyen egyszerû az egész. Teljesen felesleges a víz vagy a tea az igény szerint szoptatott babának - az én fiam se halt szomjan a nyáron, pedig csak és kizárólag tejet kapott.

Egy honapos kislanyomnak kicsit bevan dugulva az orra. Hasznalhatok baba orcseppet es orrszivot?

Legjobb válasz: szia! Igen, használhatsz, de érdemes lenne ha doki is látná!

szia! Igen, használhatsz, de érdemes lenne ha doki is látná!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt.
Orrszívót minden este fürdés után használj! Akkor fellazul egy kicsit és könnyû kiszívni!
Fújj bele elõször tengervizes oldatot ( pl Sterimar ), az feloldja a kakit, és 1-2 perc múlva ki lehet szívni orrszívóval.
Szerintem az orrába nem kaki van. Úr Isten! Ezt mondod a gyerekednek is?

3 és fél honapos kislányomat el lehet kezdeni hozzátáplálni? Egy honapos kora óta csak tápszeres

Legjobb válasz: Egész nyugodtan elkezdheted az én kislányom is ennyi idõs és imád kanalazni :) Akkora nagy ügyet csinálnak ebbõl a hozzátáplálás mizériából, 2 hét múlva 4 hónapos, onnantól meg vannak bébi ételek, akkor miért ne lehetne?! A gyártók nem tudják hogy nem érett rá a kis gyomruk?! Ugyan már...

Egész nyugodtan elkezdheted az én kislányom is ennyi idõs és imád kanalazni :) Akkora nagy ügyet csinálnak ebbõl a hozzátáplálás mizériából, 2 hét múlva 4 hónapos, onnantól meg vannak bébi ételek, akkor miért ne lehetne?! A gyártók nem tudják hogy nem érett rá a kis gyomruk?! Ugyan már...
nyugottan adhatod neki!
Elméletben lehet ugy van ahogy mondjátok, de ha a baba már nem lakik jól csak a tápszerrel, akkor éheztesse? Az én fiam másfél óráknként kérte a tápot és mégis korgott sokszor a hasa.Nem kell mindig az elõirthoz ragaszkodni.Én nem könyvek szerint nevelem a babám, hanem a szükségletei szerint.
El lehet, csak felesleges. Hová rohansz? Ehet még szilárdat egész életében, most még jót tesz a pocakjának, ha tápszeren kívül mást nem kap.
Én annak vagyok a híve, hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást, akár tápszeres akár szopis a baba.
Nyugodtan kezdheted, hiszen a fõzelékek is jók, meg a gyümölcs is.
Igen, alma, répa, jöhet. Nekem sem töltötte be még a 4 hót amikor a gyerekorvosunk mondta adjak neki fõzeléket, mert már nem lakott jól a tápszerrel.
Szia! Mi most leszünk 4 hónaposak.Kezdetektõl fogva tápszeresek vagyunk. Mostanában egyre kevésbé laktatja, hamar megéhezik. Többet meg nem tud megenni.Nekünk a védõnõ azt javasolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást. Almalével próbálkozzunk kezdésnek.
Lehetni lehet, de hogy helyes-e, az más kérdés. Én nem tenném. 6 hónapos koráig tápszer, ez számára a legegészségesebb.
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat! látom megoszlanak a vélemények azért is kérdeztem mert a védönönk azt mondta még ne kezdjük a doktorbácsi viszont ajánlotta!

Tenyleg lelassul a babak hosszanak növekedese egy idö utan? Ha a most 8 honapos kislanyom 75cm hosszu, akkor varhato, hogy felnött koraban is magas lesz?

Legjobb válasz: Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3,5-nek nezik.

Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3, 5-nek nezik.
Ja, az lemaradt, hogy azert nezik annyinak mert olyan magas.
Nekem azt mondta a doki, hogy számítsunk rá, hogy magas lesz a lányunk. Egy éves korára nõtt 30 centit. Most lesz 16 hónapos, 82 centi magas. Mindenki idõsebbnek nézi. :) Neki volt olyan hónap, hogy nõtt 6 centit. :)
Ti milyen magasak vagytok? A gyermek is azt fogja örökölni, bár tapasztalat szerint minden nemzedék egy kicsivel magasabb a szüleinél. A lányom 4 évesen 110 cm, a kiscsoportban õ a legnagyobb, de én is így voltam ezzel, szóval nincs min meglepõdni. De valóban 1 éves kor felett lelassul a növekedés.
A kérdező hozzászólása: Akkor kb. 1 éves koráig fog ilyen ütemben nõni. 50 cm-rel született, úgyhogy 8 hónap alatt nõtt 25 centit. Én 177vm magas, férjem 180 körül van.

5 és fél hónapos kislányom csak egyik irányba fordul hasra. Hogyan ösztönözzem, hogy a másik oldalra is forduljon?

Legjobb válasz: Pokroccal forgathatod a másik irányba, de szerintem majd idõvel magátol is fordul másik irányba. Az én kislányom 4 hónapos, 2 hete fordult hasra, de csak egyik irányba. Most kezd a másik oldalára is fordulni, szerintem majd ugyanúgy arra is hasra fordul.

Pokroccal forgathatod a másik irányba, de szerintem majd idõvel magátol is fordul másik irányba. Az én kislányom 4 hónapos, 2 hete fordult hasra, de csak egyik irányba. Most kezd a másik oldalára is fordulni, szerintem majd ugyanúgy arra is hasra fordul.
Mióta forog? Más helyzetben(etetéskor, karban, ...) van kedvenc oldala vagy bármilyen "féloldalassága"?
A kérdező hozzászólása: Intenzíven egy pár hete.ha segítek neki átgördülni, szépen kihúzza a karját, szóval szerintem menne neki.
kislányom nagyon sokáig csak egyik oldalra fordult. Most már 15 hós. Semmi gond majd megtanulja a másik irányba is.
Kislányom is elég sokáig csak az egyik oldalra fordult hasra. Aztán pár hónap múlva vettem észre, hogy a másik oldalra is át tud fordulni!

Az baj, ha 6 és fél hónapos kislányom nem tud kezén támaszkodva ülni? Ölben ülni akar, de egyedül nem tud.

Legjobb válasz: Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.

Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.
Ennyi idõsen még nem is célszerû ültetni. Akkor szabad csak, ha már önállóan tud felülni, ez pedig leggyakrabban 8-9 hónapos korban jön össze.
Ahogy a 3. válaszló írja. Az én fiam is 8, 5 hósan ült ki (mászásból) egyedül.
az én fiam is 6, 5 hónapos és õ sem tud, most próbálkozott vele de simán "felborult" :)
Fiam is 9 hónaposan ült támaszték nélkül elõször, pedig 7, 5 hónapos korától mászik.
Pontosan, ahogy a 3. írja. Ez egy tévhit, hogy a babák fél éves korukban ülnek. Persze, vannak, akik igen, de a többség csak a 8.-9. hónap körül.
Kislányom is épp ennyi idõs, de még nem is próbálgatja az ülést egyedül. Persze ölben szívesen ül, de szerencsére nem sokszor igényli, most kapott rá az oda-vissza forgás élményére, most az köti le :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattatok. A nagyobbik lányom is úgy emlékszem, 8 hónapos volt, de most amiket olvasok a mozgásokról sok helyen azt írják, hogy a 6-7. hónapban már megtámaszkodik...

17 hónapos kislányom már régóta eszik egyedül falatkákat. Mikortól van az, hogy nagyobb darabot adhatok neki és leharap belőle? Eddig ez nem sikerült, mert hiába adok neki nagyobb falatot, betömi az egészet a szájába.

Legjobb válasz: A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)

A kislányom 12 -13 hónaposan már szépen harapott a kenyérbõl vagy a párolt zöldségbõl, ha a kezébe adtam. Soha nem próbálta egyben betömni. Szerintem adj akkorát, hogy ne tudja bedugni a szájába az egészet, rá fog jönni, hogy harapjon belõle :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az én lányom másfél éves, de néha rájön még a mindent a szánka tömünk dolog..ilyenkor csak falatkákat kap, vagy én fogom a kenyeret õ meg csak haraphat belõle. Nálunk is egész jól bevált, hogyha nagyon nagyot adok akkor szépen harapja. sajnos ilyenkor meg elõfordul, hogy amíg rág a többit szétmorzsolja, belepasszírozza a terítõbe vagy megeteti a kutyával:-) elõfordult már, hogy az apja viccesen megjegyezte, hogyha nem kell akkor kend a hajadra, a csajszi meg szó szerint vette..:-) sok-sok türelem minden meg fognak tanulni (én legalábbis ezt mondogatom magamnak)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!