Találatok a következő kifejezésre: Egy honapja munkaviszonyom, de (11 db)

Egy honapja van munkaviszonyom, de veszelyeztetett terheskent szeretnek tappenzre menni. Megtehetem vagy tenyleg csak egy honapra mehetnek el, mert csak egy honapot dolgoztam?

Es ha elmehetek szulesig, akkor a tgyas alapja mi lesz? A szerzodesemben brutto 140 ezer ft szerepel.

Legjobb válasz: Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki,ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki, ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

TB elmaradás, mi a teendő? 2009. febr. -tól nincs bejelentett munkaviszonyom, igy nem fizettem TB-t sem. Aug. Körül elmentem bejelentkezni az Apehba, hogy magamnak fizetném, de nem fizettem még be egy hónapot sem.

Azt mondták visszamen?leg is ki kell fizetni az egészet. Vizsont olvastam másoktól,hogy sokan csak az aktuális hónapot fizették be,és ellátták. Elég csak az aktuális hónapot befizetnem? A nem fizetett hónapok alatt csak magánellátást vettem igénybe,amiért fizettem. Másik dolog,ha vannak elmaradt hónapok,és aztán bejelentenek egy munkahelyre,akkor a nem fizetett hónapok azzal megszünnek? Azért ,mert amikor az Apehnál bejelentkeztem,csak az utolsó munkaviszony megszünését?l számolták az elmaradt hónapokat,pedig el?tte is voltak nem fizetett hónapok. Ha valaki járt már hasonló cip?ben,megirná hogy is van ez?

Legjobb válasz: Én másfél hónapja voltam bent az APEH-nál, nekem 2008 decemberében volt az utolsó befizetésem. Megkérdezték, hogy mikortól akarok bejelentkezni, megkérdeztem, hogy õk mit javasolnak, és azt mondták, hogy elég a jelenlegi dátumtól, visszamenõleg felesleges, mert ha azt mutatja a rendszer, hogy van biztosításom, akkor a kutya nem fogja visszamenõleg nézegetni, hogy korábban is volt-e. De hallottam már olyanokról is, akik bementek, és az ügyintézõ könyörtelenül a kezükbe nyomott egy csekket a visszamenõ idõszakra is. Úgy tûnik, hogy az aktuális ügyintézõ vaskalaposságán vagy jóindulatán múlik az egész.

Én másfél hónapja voltam bent az APEH-nál, nekem 2008 decemberében volt az utolsó befizetésem. Megkérdezték, hogy mikortól akarok bejelentkezni, megkérdeztem, hogy õk mit javasolnak, és azt mondták, hogy elég a jelenlegi dátumtól, visszamenõleg felesleges, mert ha azt mutatja a rendszer, hogy van biztosításom, akkor a kutya nem fogja visszamenõleg nézegetni, hogy korábban is volt-e. De hallottam már olyanokról is, akik bementek, és az ügyintézõ könyörtelenül a kezükbe nyomott egy csekket a visszamenõ idõszakra is. Úgy tûnik, hogy az aktuális ügyintézõ vaskalaposságán vagy jóindulatán múlik az egész.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Örülök, hogy egy olan irt, aki ugyaniylen helyzetben volt. Igen, én is egy olyan kö...g ügyintézõt fogtam ki, aki azt mondta visszamenõleg is rendezni kell. 2009 febr.-tól nincs fizetve a Tb-m, aug.körül mentem el Apehba, kérdezték mikortól akarom fizetni, mondtam hogy e hónaptól, erre nézi a gépet, és mondja, hogy de január végén szünt meg a munkaviszonyom, azóta nincs fizetve.. Nagyon szemét egy nõ volt amúgy. De akkor nem fizetem be vissazmenõleg, nem is tudnám, az nagyon sok pénz lenne, csak az e havitól fizetem. A csekkeket kiküldték, de nem tudom azokra rá kell irni, hogy 2010.márc havi, vagy csak az összeget, és az úgyis az e havi dij lesz?
énnekem 5 hónapig nem volt fizetve, de terhes lettem, így aztán ezen az oldalon rákérdeztem mi a teendõ. ha munka nélküli vagy menj be a városházára és megadják 1 évig neked azt a segélyt hogy fizetik helyetted. én nagyon örülök a havi 5ezes spórolásnak is.
Szia! Megírnád légyszi, hogy mit tettél végül? Most én is ilyen helyzetben vagyok, én 3 éve nem fizetem a TB-t, mert külföldön voltam, de most hazamegyek szülni, és nem tudom, mit csináljak. Nekem sem jönne most jól, ha visszamenõleg ki kéne fizetnem 200 ezret :(
Utolsó: ha az EU-n belül voltál, és ott volt biztosításod, akkor itthon nem kell fizetned arra az idõszakra, az unión belül bárhol biztosítva vagy, az az egész EU-ra érvényes.
Nem, EU-n kívül voltam, és ott sem volt ilyen jellegû biztosításom, munkám sem. Elvileg fizetnem kéne, csak annyi hír kering errõl, hogy ki lehet kerülni a visszamenõleges fizetést, hogy nem tudom, megkockáztassam-e. 3 évi elmaradás rengeteg pénz :(
Én román állampolgár vagyok, 2006 júniusáig volt otthon munkaviszonyom.Akkor jöttem ide ki és februárba terhes lettem.Hogy orvoshoz tudjak járni, otthon ki kellett fizetnem visszamenõleg a TB-t és igényelnem kellett EU-s TB kártyát Romániából(az is EU-s tagállam), és csak akkor igényelhettem orvosi ellátást.Akkor már 17 hetes terhes voltam és csak akkor mehettem elõször orvoshoz.Amikor mutatom a kártyát a korházba, néztek mint a moziban, nem tudták mire vélni a dolgot.Végül aztán elláttak, mikor sikerült végre tisztázniuk a dolgot.Majdnem kifizetették velem a vizsgálatot.
Én kihagynék 2, max. 3 hónapot, de utána próbálkoznék és nem mondanám meg a próbaidõ alatt, ha sikerül.
A 2. válaszoló beteg. Hát elsõ gyerekhez picit el vagy késve. Szerintem is várj, kezdj a munkahelyen és utána próbálkozzatok.
Mi van a fél oldallal?
Szia! 36 évesen, fél oldallal, 8 hónap sikertelenség után én nem hagynék ki egy percet sem. Elég kicsi az esélye, hogy pont most fog sikerülni (persze Murphy törvénye lecsaphat). :-) Az ember anyagi helyzete bármikor megváltozhat, nincs biztos munkahelye senkinek sem, de ha a babát már elhatároztátok, kár lenne feladni egy bizonytalan lehetõség miatt. Munkahelyet lehet találni késõbb is, persze tudom, hogy nem könnyû, de ahogy az idõ telik, a babára egyre kisebb az esély. Sajnos saját tapasztalatból írok, mi is késõn futottunk neki, évek teltek el várakozással, kivizsgálásokkal, sikertelen lombikok sorával, és most már esélyem sincs a teherbe esésre. Nem kívánom ezt az érzést senkinek. Akárhogy is döntesz, remélem nem lesz okod megbánni. :-)
Ha anyagi lehetõségeid megengedik, én nem várnék tovább a babával. Így sem garancia, h fél éven belül sikerül.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem elsõ gyerek.Új kapcsolat!A páromnak még nincs gyermeke!A jobb oldali petefészkem és petevezetékem 4.évvel ezelõtt kivették, ciszta miatt!
A kérdező hozzászólása: Kikészültem lelkileg, 8.hónapig azért küzdöttem hogy sikerüljön a teherbeesés, most 6-8 hónapig azért kell mindent megtennem, hogy ne sikerüljön! Nem fogom 6-8 hónap múlva újra kezdeni az összes vizsgálatot!Nincs hozzá erõm!


Ha másfél hónapig kaptam álláskeresési járulékot, majd munkába álltam, de próbaidő alatt egy hónap múlva megszűnt a munkaviszonyom (én mondtam fel, de próbaidő alatt megszűnés a papír neve) akkor igényelhetek újra járulékot?

Vagy munkanélküli segélyt, ahogy manapság hívják.

Legjobb válasz: mindig azt számolják, hogy megvan e az a 200 ledolgozott munkanap. ha megvan, kezdheted a regisztrációt elölrõl. és kapni fogsz. ha nincs, akkor önkormányzathoz kell pénzért menni, ha adnak.

mindig azt számolják, hogy megvan e az a 200 ledolgozott munkanap. ha megvan, kezdheted a regisztrációt elölrõl. és kapni fogsz. ha nincs, akkor önkormányzathoz kell pénzért menni, ha adnak.
Újból igényelhetsz álláskeresési járadékot!!!
A kérdező hozzászólása: megvan a 200 nap simán, több éve dolgozom 8 órában!
A kérdező hozzászólása: oké, hétfõn megyek is, nagyon köszönöm! :) (mindkettõtöknek megy a pont!)
A biztosított jogviszony számít.
GYES alanyi jogon jár, a GYED-re gondolsz. Nem a folyamatosság a lényeg, hanem hogy összesen meglegyen a biztosított idõ, én úgy tudom.
A biztosításban lehet megszakítás. Viszont, ha több mint 30 nap a megszakítás, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet már nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének a megállapításához.

Lenne egy olyan gondom, hogy a nav honlapján az adóbevallást próbáltam megcsinálni, azzal az szja súgóval. De nekem nem engedi a program, hogy az adóelőleget beírjam. Tavaly 3 hónap munkaviszonyom volt. Miért lehet ez?

Nagyon szépen megköszönném a segítséget.A program kiszámolta a többit,de ezt nem tudom beírni oda,ahova a videóban a nő írta.

Legjobb válasz: Nem tudom a videóban mi van. Melyik sorba és oszlopba akartad beírni a levont adóelõleget?

Nem tudom a videóban mi van. Melyik sorba és oszlopba akartad beírni a levont adóelõleget?

Meg van a 2év munkaviszonyom, de egy hónapot maximummal jelentettek be (150ezret fizettem). Számit valamit? Mennyit fogok kapni?

Legjobb válasz: ha már pocakos vagy akkor rád még a régi rendszer vonatkozik és elég a 180 nap, ezt az egyhónap maximumot nem értem.

ha már pocakos vagy akkor rád még a régi rendszer vonatkozik és elég a 180 nap, ezt az egyhónap maximumot nem értem.
Két éven belül kell hogy legyen 180 nap bedolgozott, az neked megvan, s a lényeg, hogy mikor szülni mész, meló helyrõl menjél szülni. Hiába fizetsz be többet, átlagot vonnak a 2008-as keresetedbõl, s az alapján kapod majd a gyedet. Felesleges többet fizetned.

Igényelhetek Start kártyát? Már volt egyszer munkaviszonyom 2 hónapig, de akkor nem igényeltem. Ha most átmegyek egy másik munkahelyre akkor igényelhetek?

Legjobb válasz: Ha már volt munkaviszonyod akár csak 1 napig is, nem igényelhetsz. Az elsõ munkaviszony elõtt lehet.

Ha már volt munkaviszonyod akár csak 1 napig is, nem igényelhetsz. Az elsõ munkaviszony elõtt lehet.

Mit tudnak velem tenni? , hogy ha megszűnt egy fejvadász cégnél a munkaviszonyom (felmondtam), és küldtek egy felszólító levelet, hogy adott hónapban 2 bérlettámogatást utaltak a számlámra, de a bérpapíron csak egy van dokumentálva?

A kilépéskor aláírtam a munkaviszony megszűnéséről szóló szerződést,rá nem egy hónapra már másik cégnél dolgoztam, a felszólító levelet pedig az új munkahelyemen való munkám megkezdéséhez számítva hónapokra rá küldték.Az adott 2 hónap bérpappírjain nincs feltüntetve 3 hónapnyi bérlettámogatás, személyesen bementem az irodába és mutattam nekik a felszólító levelet,és kérdőre vontam őket, hogy mikor történt ez,ami annyit mondott a nő hogy a bérpapíron nincs rajt, hó közben fizették ki, csak a számlán tudom megnézni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!