Találatok a következő kifejezésre: Egy honapja munkaviszonyom, (31 db)

Sokan elvesztik a szociális segélyt mert nem tudnak egy hónap munkaviszonyt felmutatni egy évre elveszti a járandóságát. Van egy törvény, hogy egy hónapot, mint háztartásbeli alkalmazottként kell dolgozni, akár családon belül 1000ft befizetéssel?

páromtól már el vették a segélyt

Legjobb válasz: Elvileg van. Elmész 30. napra önkénteskedni egy kutya menhelye aztán meg is van oldva, enni még unalomba is be kell férnie.

Elvileg van. Elmész 30. napra önkénteskedni egy kutya menhelye aztán meg is van oldva, enni még unalomba is be kell férnie.
Inkább önkénteskedj, mert legálisan családon belül vállalkozónak kell lennie annak aki fizetne neked és adóznia is kéne.
Szia! Szerintem terhesség alatt nem rúghatnak ki, föleg nem táppénz alatt.


Egy honapja van munkaviszonyom, de veszelyeztetett terheskent szeretnek tappenzre menni. Megtehetem vagy tenyleg csak egy honapra mehetnek el, mert csak egy honapot dolgoztam?

Es ha elmehetek szulesig, akkor a tgyas alapja mi lesz? A szerzodesemben brutto 140 ezer ft szerepel.

Legjobb válasz: Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki,ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

Szia. Nem írod hogy mennyi idõs terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Fõleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelõzõ 2 évbõl számítják ki, ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelõzõ évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség elõtti 168 nap jõvedelmébõl fogják megállapítani. És a táppénzrõl pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetõen írtam.Sok sikert 40 hetes kismama

Az álláskeresési járadék alatt pl: az első honapban ha találok munkát, és egy honap mulva mégis megszünne a munkaviszonyom akkor továbbra is igényelhető a járadék vagy megszünik?

Legjobb válasz: Amikor munkába állsz, megszüntetik a regisztráltságod és a járadék folyósítását. Ha megszûnik a munkaviszonyod, akkor újból megvizsgálják, hogy az elmúlt 4 évben mennyi munkaviszonyod volt, mennyi napot "használtál már fel" járadékra. Ha ismét jogosult vagy (megvan a 365 illetve 200 napod) akkor ismér kapsz járadékot, ill. segélyt.

Amikor munkába állsz, megszüntetik a regisztráltságod és a járadék folyósítását. Ha megszûnik a munkaviszonyod, akkor újból megvizsgálják, hogy az elmúlt 4 évben mennyi munkaviszonyod volt, mennyi napot "használtál már fel" járadékra. Ha ismét jogosult vagy (megvan a 365 illetve 200 napod) akkor ismér kapsz járadékot, ill. segélyt.

Milyen juttatások járnak (gyes, gyed.. ) egy nappali tagozatos főiskolai hallgatónak 1 baba esetén? Az elmúlt évben összesen 3 hónap munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Mindenkinek, akinek gyereke van, jár a szociális támogatás ami a normatíva 20%-a havonta. Három hónap munkaviszony után nem hiszem, hogy jár a GYED, mivel ahhoz 180 nap munkaviszony kell. GYES-t fogsz kapni, ez nettó 25 ezer forint, meg a családi pótlék, ez 12 ezer, egyedülállóknak 13. Meg az egyszeri anyasági támogatás, ez kb. 60 ezer (az öregségi nyugdíj 200%-a). Ezek járnak.

Mindenkinek, akinek gyereke van, jár a szociális támogatás ami a normatíva 20%-a havonta. Három hónap munkaviszony után nem hiszem, hogy jár a GYED, mivel ahhoz 180 nap munkaviszony kell. GYES-t fogsz kapni, ez nettó 25 ezer forint, meg a családi pótlék, ez 12 ezer, egyedülállóknak 13. Meg az egyszeri anyasági támogatás, ez kb. 60 ezer (az öregségi nyugdíj 200%-a). Ezek járnak.
Szia! Ezt a kérdést én is feltettem már egyszer, nekem azt írták hogy a suli is munkaviszonynak számít és jár a gyed is, ami a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka(kb 93000 Ft). De csak akkor ha a baba születésekor is nappalis vagy tehát csak akkor jelentkezz át levelezõre ha már megvan a baba, persze ha egyáltalán átakarsz. Az illetékes tb-nél egyébként pontosan elmondanak mindent ha bemész. Még én sem voltam de készülök.
A második válaszolónak: szerintem rosszul mondták, hiszen gyed csak fizetés után jár. Nem téged akaralak kioktatni, de nekem több ismerõsöm is van, aki úgy szült, hogy suliba járt (nappalira), és csak GYES-t kapnak. Igaz, néha megítélnek méltányossági GYED-et, de ez nagyon ritka, kérvényezni kell, és akkor sem biztos, hogy megkapja a nappalis anyuka. Magánvéleményem szerint, ha nincs olyan nagyon jó anyagi háttér (pl. jól keresõ apuka), akkor várni kéne a babával a suli elvégzésééig, késõbb is ugyan akkora öröm lesz. Persze az ember nem ilyne logikus, amikor minden vágya egy kis csöppség. Én is tanulok a baba mellett, és nappalis leszek ha már bölcsibe mehet 2 évesen, csak nekem szerencsém van, mert én egy egy évig nem jártam suliba, hanem dogloztam, onnan mentem táppénzre majd GYED-re.
szia ! Én is nappalis vagyok, de bejelentett is voltam, mert csak azután kapok gyed-et. amikor én utána kérdeztem a nappalisok gyed-ének, nemmel válaszoltak az önkormányzatban... Még jó hogy támogatják a tanulást és a babákat ... :(
A törvény szerint a GYED esetén a 180 nap munkaviszonyba beleszámít a nappali tagozaton töltött 2 évnél hosszabb tanulmány is! Egy jogász

Szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezem, Van e rá mód, hogy valamilyen munkanélküli segélyben, ellátásban, bármi pénzbeli juttatásban részesüljek, ameddig munkát találok? Még nincs egy év munkaviszonyom, csak 3 hónappal rendelkezem!

Legjobb válasz: Álláskeresási járadékot az akp, akinek az utolsó 4 évben legalább 365 járadékra jogosító napja volt (munkaviszony, alkalmi foglalkoztatás, vállalkozói jogviszony). Ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor áll.ker.segélyt kaphat. Ha nem volt 200 sem, akkor nem kap pénzbeli ellátást. Rendelkezésre állási támogatást az kaphat (az önkormányzattól) akinek lejárt az álláskeresési ellátása, vagy legalább 1 éve regisztrált álláskeresõ; valamint szociális és vagyoni helyzete alapján rászorultnak minõsül. Ha ezek közül egyikre sem vagy jogosult, akkor próbáld meg a helyi önkormányzatnál, hátha felvesznek közmunkára.

Álláskeresási járadékot az akp, akinek az utolsó 4 évben legalább 365 járadékra jogosító napja volt (munkaviszony, alkalmi foglalkoztatás, vállalkozói jogviszony). Ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor áll.ker.segélyt kaphat. Ha nem volt 200 sem, akkor nem kap pénzbeli ellátást. Rendelkezésre állási támogatást az kaphat (az önkormányzattól) akinek lejárt az álláskeresési ellátása, vagy legalább 1 éve regisztrált álláskeresõ; valamint szociális és vagyoni helyzete alapján rászorultnak minõsül. Ha ezek közül egyikre sem vagy jogosult, akkor próbáld meg a helyi önkormányzatnál, hátha felvesznek közmunkára.

Egyéni vállalkozó aki heti 36 órás munkaviszony mellett dolgozik, mondjuk 100e Ft kivétet vesz ki egy hónapba, azt hogy számfejtem? Milyen járulékokat kell fizetni utána?

Legjobb válasz: Ha heti 36 órás munkaviszony mellett dolgozol, nem vagy köteles kivétet kivenni, egyáltalán nem kell járulékot fizetned, pontosan csak az 5200 Ft egészségbiztosítási járulékot.

Ha heti 36 órás munkaviszony mellett dolgozol, nem vagy köteles kivétet kivenni, egyáltalán nem kell járulékot fizetned, pontosan csak az 5200 Ft egészségbiztosítási járulékot.
A kérdező hozzászólása: 5200 ft egészségbiztosítási járulékot, nem csak akkor kell fizetni, ha nincs biztosítási jogviszonyom? De mit kell fizetni, ha van kivét?
Akkor is kell fizetni az 5200 Ft-ot, ha másodállásban vagy vállalkozó. De még mindig nem értem, miért akarsz kivétet kivenni? Kezelheted a teljes jövedelmedet profitként, és akkor csak adót kell utána fizetned azután, amit költségszámlákkal sem tudsz eltüntetni. Kötelezõ kivét a járulékfizetés miatt csak a fõállású vállalkozóknak van. Utánad fizetnek elég tb-t a munkahelyeden. Vagy nyugdíjba, esetleg gyed-re készülsz, és azért akarod, hogy magasabb bruttóra legyél bejelentve?
A kérdező hozzászólása: Tavaly alakultam, elég sok a bevétel, és így elég sok a nyereség, mert nem lehet annyi költséget elszámolni. Tavaly ota még soha nem vettem ki kivétet, tehát több mint egy éve, és most szeretnék. Ezért szeretném tudni, hogy milyen járulékokat kell fizetni a kivét után?
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdésem lenn, hogy fizettem az osztalék alap után, a tavly évre eho-t azthiszem. Az mit jelent osztalékalap? Azt nem lehet ki venni ugye?

Folyamatos munkaviszonyom van több éve. Egy hónapja vagyok táppénzen, 17 hetes kismama. Ha a táppénz alatt megszűnik a cégem, gyedre jogosult leszek?

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)

Én is hasonló helyzetben vagyok, szerintem igen. Nekem a munkáltatóm mikor bejelentettem, hogy babám lesz, közölte hogy fel akart mondani, de ugye így már nem tud. Õk is megszûnnek januártól. A tb-ben azt mondták, ha megvan a 180 munkanap megszakítás nélkül, akkor szülésig járt a táppénz, ebbõl úgyis csak az elsõ 2 hetet fizeti a munkáltató , a többit a tb. ÚGyhogy szerintem ebbõl semmit nem fogsz anyagilag észre venni, max a munkaviszonyod szûnik meg. (ami az utolsó támogatás, a gyes után jelenthet talán gondod, de addig utána tudsz járni ennek)
Én úgy tudom, hogy a gyedhez az is kell, hogy a szülés napján meglegyen a mukaviszonyod! Nem ijeszgetni akarlak, de ha így van, jobb, ah tudod, mire számíts! Itt van egy tb-szakértõ, Horváthné Mónika, nekem is sokat segített, kérdezd õt: http//www.babafalva.hu
Bocs, még egyszer: http://www.babafalva.hu

TB elmaradás, mi a teendő? 2009. febr. -tól nincs bejelentett munkaviszonyom, igy nem fizettem TB-t sem. Aug. Körül elmentem bejelentkezni az Apehba, hogy magamnak fizetném, de nem fizettem még be egy hónapot sem.

Azt mondták visszamen?leg is ki kell fizetni az egészet. Vizsont olvastam másoktól,hogy sokan csak az aktuális hónapot fizették be,és ellátták. Elég csak az aktuális hónapot befizetnem? A nem fizetett hónapok alatt csak magánellátást vettem igénybe,amiért fizettem. Másik dolog,ha vannak elmaradt hónapok,és aztán bejelentenek egy munkahelyre,akkor a nem fizetett hónapok azzal megszünnek? Azért ,mert amikor az Apehnál bejelentkeztem,csak az utolsó munkaviszony megszünését?l számolták az elmaradt hónapokat,pedig el?tte is voltak nem fizetett hónapok. Ha valaki járt már hasonló cip?ben,megirná hogy is van ez?

Legjobb válasz: Én másfél hónapja voltam bent az APEH-nál, nekem 2008 decemberében volt az utolsó befizetésem. Megkérdezték, hogy mikortól akarok bejelentkezni, megkérdeztem, hogy õk mit javasolnak, és azt mondták, hogy elég a jelenlegi dátumtól, visszamenõleg felesleges, mert ha azt mutatja a rendszer, hogy van biztosításom, akkor a kutya nem fogja visszamenõleg nézegetni, hogy korábban is volt-e. De hallottam már olyanokról is, akik bementek, és az ügyintézõ könyörtelenül a kezükbe nyomott egy csekket a visszamenõ idõszakra is. Úgy tûnik, hogy az aktuális ügyintézõ vaskalaposságán vagy jóindulatán múlik az egész.

Én másfél hónapja voltam bent az APEH-nál, nekem 2008 decemberében volt az utolsó befizetésem. Megkérdezték, hogy mikortól akarok bejelentkezni, megkérdeztem, hogy õk mit javasolnak, és azt mondták, hogy elég a jelenlegi dátumtól, visszamenõleg felesleges, mert ha azt mutatja a rendszer, hogy van biztosításom, akkor a kutya nem fogja visszamenõleg nézegetni, hogy korábban is volt-e. De hallottam már olyanokról is, akik bementek, és az ügyintézõ könyörtelenül a kezükbe nyomott egy csekket a visszamenõ idõszakra is. Úgy tûnik, hogy az aktuális ügyintézõ vaskalaposságán vagy jóindulatán múlik az egész.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Örülök, hogy egy olan irt, aki ugyaniylen helyzetben volt. Igen, én is egy olyan kö...g ügyintézõt fogtam ki, aki azt mondta visszamenõleg is rendezni kell. 2009 febr.-tól nincs fizetve a Tb-m, aug.körül mentem el Apehba, kérdezték mikortól akarom fizetni, mondtam hogy e hónaptól, erre nézi a gépet, és mondja, hogy de január végén szünt meg a munkaviszonyom, azóta nincs fizetve.. Nagyon szemét egy nõ volt amúgy. De akkor nem fizetem be vissazmenõleg, nem is tudnám, az nagyon sok pénz lenne, csak az e havitól fizetem. A csekkeket kiküldték, de nem tudom azokra rá kell irni, hogy 2010.márc havi, vagy csak az összeget, és az úgyis az e havi dij lesz?
énnekem 5 hónapig nem volt fizetve, de terhes lettem, így aztán ezen az oldalon rákérdeztem mi a teendõ. ha munka nélküli vagy menj be a városházára és megadják 1 évig neked azt a segélyt hogy fizetik helyetted. én nagyon örülök a havi 5ezes spórolásnak is.
Szia! Megírnád légyszi, hogy mit tettél végül? Most én is ilyen helyzetben vagyok, én 3 éve nem fizetem a TB-t, mert külföldön voltam, de most hazamegyek szülni, és nem tudom, mit csináljak. Nekem sem jönne most jól, ha visszamenõleg ki kéne fizetnem 200 ezret :(
Utolsó: ha az EU-n belül voltál, és ott volt biztosításod, akkor itthon nem kell fizetned arra az idõszakra, az unión belül bárhol biztosítva vagy, az az egész EU-ra érvényes.
Nem, EU-n kívül voltam, és ott sem volt ilyen jellegû biztosításom, munkám sem. Elvileg fizetnem kéne, csak annyi hír kering errõl, hogy ki lehet kerülni a visszamenõleges fizetést, hogy nem tudom, megkockáztassam-e. 3 évi elmaradás rengeteg pénz :(
Én román állampolgár vagyok, 2006 júniusáig volt otthon munkaviszonyom.Akkor jöttem ide ki és februárba terhes lettem.Hogy orvoshoz tudjak járni, otthon ki kellett fizetnem visszamenõleg a TB-t és igényelnem kellett EU-s TB kártyát Romániából(az is EU-s tagállam), és csak akkor igényelhettem orvosi ellátást.Akkor már 17 hetes terhes voltam és csak akkor mehettem elõször orvoshoz.Amikor mutatom a kártyát a korházba, néztek mint a moziban, nem tudták mire vélni a dolgot.Végül aztán elláttak, mikor sikerült végre tisztázniuk a dolgot.Majdnem kifizetették velem a vizsgálatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!