Találatok a következő kifejezésre: Egy honapig ezt a (902 db)

Barátnőm 5 hónapig szedte a simycia fogamzás gátlót és a nő gyógyásza monta neki hogy 5 hónap után hagyon ki 1 hónapot nem tudom hogy miért megtette kihagyot egy hónapot? Ez az 5 hónap alat voltunk együt gumi nélkül és nem történt baj

a tableta mentes hónapban gumival védekeztünk akor sem volt baj de most elkezte szedni ujra a simyciat 10 napja szedi és tegnap lefeküdtünk de nem élveztem bele mert nem tutuk hogy mikor hat a gyógyszer lehet e ebböl esetleg valami baj?teherbe eshet?nagyon parázom?

Legjobb válasz: Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.

Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.
Az orvos megnevezése nögyógyász - egybeirva!!!! (Bocs, nincs hosszú ö-m) Olyat nem tudok elképzelni, hogy 5 HóNAP után szünetet kellene tartani, valamit félreértett a barátnöd. Amikor valaki szünetet tart a gyógyszerszedéssel, akkor közben NINCS védettsége, ha nem lett terhes, akkor csak brozasztó nagy szerencsétek volt. (A két levél közötti 7 NAPOS szünetben viszont van védettég) Elöször menjetek el EGYÜTT a nögógyászhoz és alaposan tájékozódjatok a védekezési módokról, mert jelenleg az ismeretetek egyenlö a nullával. Másodszor nem ártana, ha megpróbálnál megtanulni helyesen irni magyarul.
A kérdező hozzászólása: azt irja a beteg tájékoztató ha a ciklus elsõ napján kezdi el szedni a tablettát akkor az elsõ naptól kezdve védve van a teherbe esés ellen ha viszont a 2-5ödik nap után kezdi el szedni akkor 7 szem után alakul ki a védettség és mi a 9edik szem után feküdtünk le. és a ciklus 5ödik napján vette be a tablettát akkor mán végül is kialakult a védettség nem?
2. Nem hiszem, hogy félreértette volna, mivel van a gyógyszernél 1 hónapos szünet.
A kérdező hozzászólása: de akkor terhes nem lehet ha 9edik szem után csináltuk és el sem mentem benne ugye? mert elvileg más a 7edik szem után hat?
Megérdemelnétek, hogy terhes legyen a barátnõd, akkor utána talán nem bäsznátok gumi nélkül ha nem akartok gyereket.
NEM lett terhes nyugi!
Eladod és veszel neked tetszõt ez az egy megoldás van. Készülékcsere minimum 16 hónap után lehetséges!
Természetesen a telefont ki kell fizetned, ha eladod, akkor is. Egyszerûen nem értem, hogyan gondolják egyesek? Vesznek valamit, aztán rájönnek, nem ilyet akarnak, akkor szépen elcserélik az üzletben? Hol van ilyen? A telefon miért lenne más, mint bármilyen áru?
veszel másikat...
álmodj királylány.....
Ez de röhejes... Talán máskor olvass utána mielött veszel valamit... Vagy növessz egy kis plusz szürkeállományt, hogy ne legyen komplikált a telefon :)

Egy hónapja sípol a fülem, bármikor-bárhol, környezet és hangulatfüggetlen, ha befogom a fülem, még hangosabban hallom. Olvastam már lerakódott fülzsír-indoklást, lehet más is, azaz van okom félni attól, hogy ez komolyabb előjel és/v velejáró?

Legelőször több mint egy éve volt, hogy elalvásom pillanatában egy pukkanást hallottam a fülemben, majd ,,felment bennem a pumpa", éreztem a fejemben a növekvő nyomást, valamint gyorsan és erősen vert a szívem, pánikrohamként titulálták a véleményezőim, ha jól emlékszem hiperventilláció a neve. Nem tudom, van-e köze hozzá, ezért írtam le ezt is, hátha... A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ezer oka lehet, és legtöbbször sosem találják meg. De az ezer ok között ott lehet pl. az agydaganat is, úgyhogy menj el szépen fülorvoshoz. Lehet még keringési rendellenesség, valami probléma a füleddel, és még egy csomó minden. Nem hiszem, hogy köze lenne az egy évvel ezelõtti akcióhoz. Viszont ezzel NEM KÉNE VÁRNI egy hónapot!!! :( Ha a füleddel van a gond, és keringési rendellenesség (nekem így van), akkor azon az segít, ha minél korábban kezelésbe veszik. Te ebbõl már egy hónapot elbuktál. :(

Ezer oka lehet, és legtöbbször sosem találják meg. De az ezer ok között ott lehet pl. az agydaganat is, úgyhogy menj el szépen fülorvoshoz. Lehet még keringési rendellenesség, valami probléma a füleddel, és még egy csomó minden. Nem hiszem, hogy köze lenne az egy évvel ezelõtti akcióhoz. Viszont ezzel NEM KÉNE VÁRNI egy hónapot!!! :( Ha a füleddel van a gond, és keringési rendellenesség (nekem így van), akkor azon az segít, ha minél korábban kezelésbe veszik. Te ebbõl már egy hónapot elbuktál. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, éppen ma gondolkoztam el azon, hogy lehet akár daganat is, csak erõsen merek reménykedni, hogy nem így van, ha jól sejtem a keringési rendellenesség lesz a probléma, bár persze ez sem biztos. Még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ó, még kérdés! Hogyan kezelik a keringési rendellenességedet? Valamint ez csak az agyi vérkeringésedre vonatkozik?
"Agyi/belsõfül keringési zavar"-nak mondták nálam. Receptre írható gyógyszert kapok rá, ami javítja a belsõfül keringését. Azért kapom, hogy ne romoljon a zúgás/a hallásom, mert ez hajlamos rá. Sajna, nálam már hallásromlás is van. Menj te is dokihoz, jobb, ha megnézik!
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm!
Sziasztok! Nekem is fülzúgásom van, olyan mint amikor a régi képcsöves tévéket bekapcsoljuk aztán lenémítjuk és közel hajolunk a képcsõhöz. Nekem a doki betarevint irt fel ami keringési zavarra alkalmazható, de a tekintetébõl láttam, hogy nem sok fingja van a konkrét okról. Ti milyen gyógyszert/alternativ megoldást alkalmaztok? *Halláskárosodásom nincsen.

Januárban kiléptem rendes felmondással, még nem jelentkeztem a munkaügyin, úgy tudom 3 hónapig nem kapok semmilyen juttatást de ezt visszamenőlegesen megfogom kapni egy összegben? Ez a másfél hónap (ameddig nem jelentkeztem) ki eső idő lesz?

74000ft volt a bruttóm,erre kb mennyit fogok kapni?(5év le dolgozva)

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj,de nagy butaságot csináltál,hogy nem jelentkeztél a munkaügyön. Ez a 3 hónap régen így volt,hogy most hogy van nem tudom,akkor visszamenõleg nem fizettek semmit,de nem is ez a baj,hanem,hogy így megszakadt a munkaviszonyod...stb... Ha pénzt nem is kapnál a 3 hónapra,de regisztrált munkanélküli lennél,és ha gyesre akarsz menni,akkor ebbõl a szempontból sem mindegy.Igen,ez kiesõ idõ lesz neked sajnos.De esetleg találhattak volna neked munkát is. Olyan rossz volt a melóhelyed,hogy muszáj volt kilépned? A közös megegyezés jobb lett volna. A járadékodat is ott számolják ki,de sokra ne számíts. Szerintem próbálj munkahelyet keresni,tudom nem könnyû mostanában. Sok sikert

Szia! Ne haragudj, de nagy butaságot csináltál, hogy nem jelentkeztél a munkaügyön. Ez a 3 hónap régen így volt, hogy most hogy van nem tudom, akkor visszamenõleg nem fizettek semmit, de nem is ez a baj, hanem, hogy így megszakadt a munkaviszonyod...stb... Ha pénzt nem is kapnál a 3 hónapra, de regisztrált munkanélküli lennél, és ha gyesre akarsz menni, akkor ebbõl a szempontból sem mindegy.Igen, ez kiesõ idõ lesz neked sajnos.De esetleg találhattak volna neked munkát is. Olyan rossz volt a melóhelyed, hogy muszáj volt kilépned? A közös megegyezés jobb lett volna. A járadékodat is ott számolják ki, de sokra ne számíts. Szerintem próbálj munkahelyet keresni, tudom nem könnyû mostanában. Sok sikert

Milyen pelenkát használsz? Mennyi fogy el belőle egy hónapban, és mennyi kiadás ez egy hónapra? Mekkora a babád?

Legjobb válasz: Pampers 3 (4-9kg) kb. 150 egy hónapra elegendõ, 11 hetes a kisfiam. A dm-ben (minden kedvezmény levonásával) kb. 5000ft volt legutóbb.

Pampers 3 (4-9kg) kb. 150 egy hónapra elegendõ, 11 hetes a kisfiam. A dm-ben (minden kedvezmény levonásával) kb. 5000ft volt legutóbb.
Mi Huggies-t használtunk eleinte, de folyton kifolyt a pisi. Próbáltunk már Pamperst is, különösebb gond nem volt vele, de ami abszolút befutó, az a Libero. Kb. 120 fogy havonta, 1, 5 hónapos a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:-)
Szia! Nappalra Liberot, éjszakára meg pamperst használunk... Havonta kb. 120pelust használunk el, és mindig kuponnal veszem igy havonta kb. 6000ft-ból megvan a pelusa:) Ja, és 2éves a kisfiam.
Kedves moira! Én nem cserélem minden kaja elõtt a pelust, inkább kaja után nézek bele, általában kaja közben kakil. :) Ha pisis akkor cserélem, 3 csepp miatt nem szoktam. Nem emlékszem mondjuk, hogy 3, 5 hónapos korában mennyit cseréltem, most 7 hónapos, így fogy havi 150 kb.
Dm-est használunk a 4-es méretet.Fiam 13hós kuponnal szoktam venni kb.napi 4-5 megy el.Az egy hónapra kb.5-6000 forint.Olyan 140-150db.
Pampers midi-t használunk és havi szinten 5-6 csomaggal (78 db-os) kb. 20ezerbe kerül. (Ikreink vannak.)
Az én fiam 19hós. Liberót használunk, érdekes de az összes többire allergiás lett. 5000Ft körül van egy nagy csomag 72db-os, kettõt veszek belõle.
Az én kislányom 19 hónapos, pamperst használunk, 4-est.2 csomaggal szoktam venni 1 hónapra(abból marad következõ hó-ra is).Mindig ott veszem ahova kuponom van.Hogy mennyibe kerül az attól függ hogy milyen kuponom van.
Én nem tudom ti hogy csináljátok, de nálam 200-250 pelus fogy 1 hónap alatt. 3.5 hónapos a lányom, 3 óránként cserélem a szopik elõtt, plusz napi 1szer van kaki és akkor fogy még egy pelus. Ez majdnem 3 nagy doboz babylove pelus, ami kuponnal 9000ft.
Pamperst használok 4-9 kg. mindig Dmben veszem kuponra, igy a 150 darabos dobozos 6499 helyett 4143ft.
4 hónapos a kisfiam. Éjjelre Pamperst használunk, nappal diszkont pelust. 150 db fogy kb egy hónapban. Kb 5000Ft nálunk is a pelus.
7 hónapos a kislányom, zöld tescos 3-as pelust használ. Egy nap kb 5 db fogy el. A huggies, pampers, libero nekünk nem jött be. Kb 5-6 ezer megy el egy hónapba, attól függ, milyen akció van.
A kislányom 19 hónapos havi 100-110 pelenka megy el.Bababoltos pelust használ 45 ft/db így kb. 5000 ft megy el pelenkára egy hónapban. Míg pici volt Pamperst használtunk, de rájöttem, hogy ettõl sincs baja, ezt is bírja bõre, így kb egy éves volt mikor erre váltottunk. Sokat spóroltunk így a pelenkaváltással.
Bebish pelenkát használunk, mert 35 Ft/db áron van. (72 db) 2490 Ft egy csomaggal, 5000 Ft - amit költök egy hónapban!

Egyik hónapban megjön a másikban nem. Mindig kihagy egy hónapot baj ez?

A fehérfojáshoz van köze?

Legjobb válasz: 15 éves vagyok és áprilisban lesz 2 éve hogy menstruálok de 168 cm magas vagyok és 81 kg ami túlsúlyos lehet ez a probléma?

A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok és áprilisban lesz 2 éve hogy menstruálok de 168 cm magas vagyok és 81 kg ami túlsúlyos lehet ez a probléma?
Ilyen fiatalon még normális, ha kimarad.A fehérfolyáshoz szerintem nincs köze.
ez még teljesen normális, majd 16, 17éves korodra fog beállni. Fehérfolyáshoz nincs köze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Már nyugodtabb vagyok :)

Mitől van az hogy egy honapot kimaradt a menstruációm és következő honapban pedig 17 napra rá megjött? Rosszul léteim vannak hányás hányinger. Terhesség jele ez?

Meg eddig a menstruációm be állt 25 napra. Eddig jó volt most meg az elmult 2 honapban nem. Nem tudok úgy enni se már. Alig bírom ki a napokat a rosszulétek miatt.
A tejed elapadt már?
A kérdező hozzászólása: Igen, a kisfiam 7 hónaposan abbahagyta a szopizást.

Két hónapja költözött el a férjem, én egy hónapja beadtam a válópert, egy egy éves babával maradtam egyedül. Meddig tart még ez a lelket hasogató fájdalom?

Most már azért vannak napok,amikor nem jut eszembe minden percben,hogy mi történt,de például a mai éjszakám is szörny? volt.Kívülr?l er?snek látszom,mindenki csodálkozik is rajta,hogy milyen "jól bírom",de sokszor belülr?l úgy érzem,hogy a millió darabra tört lelkem,még tovább szakad.Elengedtem a férjem,mert menni akart,de nekem nem lett könnyebb a szívem ett?l.

Legjobb válasz: Idõ kell ahhoz, hogy elgyászold ezt a házasságot. Ezt az idõt se lerövidíteni, se meghosszabbítani nem lehet. Az idõ és a körülmények fogják megszabni az idõtartamát. Elõbb-utóbb azért majd begyógyulnak a lelki sebek és kivülrõl fogod látni az okokat. Foglalkozz a kisbabával. Õ vígaszt nyújthat neked a nehéz iúdõszakodban.

Idõ kell ahhoz, hogy elgyászold ezt a házasságot. Ezt az idõt se lerövidíteni, se meghosszabbítani nem lehet. Az idõ és a körülmények fogják megszabni az idõtartamát. Elõbb-utóbb azért majd begyógyulnak a lelki sebek és kivülrõl fogod látni az okokat. Foglalkozz a kisbabával. Õ vígaszt nyújthat neked a nehéz iúdõszakodban.
egyetértek az elõttem szólóval. a babával foglalkozz, és tényleg nem lehet megmondani, ez meddig tart majd. egyénfüggõ. de szerintem ne mutasd magad olyan erõsnek a közeli barátoknál. az rendben, hogy a szomszéd nyakába nem borulsz, de legyen valaki, akinek kisírhatod magad. sokat segít, ha nem magadba folytod. szerintem.
Olyan sokat olvasok itt arról, hogy pici gyerekkel hagyja ott a párját a férj. Mi ütött ezekbe a férfiakba? Ott a gyönyörû gyermek, az élet egyik nagy értelme, és megbolondulnak. Engem bár nem pici volt a gyermek, de 4 éves. Nagyon fájt, de voltak már elõjelek, és nem tört meg annyira mint téged. A gyermek bearanyozta a napjaimat, vele törõdtem 1000-el. És nyugodtan éltem, mert nem szekáltak, piszkáltak. Tudom mit jelent ez neked, de szép lassan lenyugszol. Én mindig azt mondtam akkor is és most is, A gyermek a legfontosabb az ember életében, a többi jöhet mehet, megoldódnak majd a gondok, de a gyermeket nem pótolja semmi és senki. Minden jót kívánok neked. Szerezz barátokat, akivel elbeszélgethetel. Járjatok sétálni, keresd kismamák társaságát! Ha tuljutol a mélyponton meglásd rájössz, ha ilyen volt a férjed, jobb is hogy elköltözött.
Megkérdezhetem, hogy miért ment el? Még az is lehet, hogy rendbejön minden. Lehet, hogy most mikor elment majd rádöbben, hogy hiányoztok neki. Sokszor elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, talán általánosságban igazad lehet, hogy a nõk egy része, amikor anya lesz, elhanyagolja esetleg magát és a férjét is.Mikor terhes lettem, és a szülés után is pontosan ezeket a buktatókat próbáltam elkerülni.Nagyon is odafigyeltem a férjemre, nem nyavalyogtam végig a terhességem, lehet, ha megteszem jobban megbecsülnek.Volt szex, meghívtam moziba, nyáron babával együtt mentünk nyaralni.Ja, és saját magam sem hanyagoltam el, a szülés után három hónappal kezdtem el tornázni, mert elõtte is sportoltam.Most szívesen betennék egy képet magamról:) .Persze tudom ez nem minden.5hónapon keresztül hallgattam, hogy tõlem jobb nõt, anyát, feleséget, háziasszonyt stb keresve sem találhatna, de...Õ boldogtalan, unalmas és céltalan az élete, és mondjam meg, hogy ez miért van és mit csináljon.Az utolsó egy hónapban már könyörögtem, hogy menjen el, mert mind emberként, mind nõként egyfolytában alázott.És persze, mikor csomogoltam a cuccait -igen, tényleg ilyen marha voltam -kiderült, hogy hónapok óta már van valaki más, "lelkitárs". A baba rengeteg erõt ad, és ugye 24 órás szolgálat, ami talán jelen esetben nem is baj.Csak egyszerûen azt érzem, hogy soha fogok tudni férfit újra szeretni, és bízni benne.
09:04 Igazán nem tiszteletlenségbõl mondom, de mégis miért kéne egy férfi valagát kinyalni? Ki Õ a pasa, hogy mindent megkapjon? Ha terhes neki mindaz, ami a családalapítással jár, akkor éljen egyedül. Az a probléma, hogy sok férfinak minden kéne feleség, gyerek, szabadság. Hát ez sajnos nem megy. Mindenki akkor vállaljon gyereket, ha le tud mondani nagyon-nagyon sok dologról. És ez nem azt jelenti, hogy a nõ majd lemond mindenrõl, a férfi meg élheti ugyanazt az életet, mint a gyerek születése elõtt. Ezt tudomásul kell venni. Nem tudom, hogy mit szólnának a férfiak, ha anyucik lelépnének a gyerek és a férj mellõl, mert már nem olyan sûrûn járhatnak szoliba, fodrászhoz, kozmetikushoz stb...
Szia én megértelek!Én is odafigyeltem magamra nem hanyagoltam el magam se a háztartást se a férjemet!Mégis lelépett mert szabadságra és nyugalomra vágyott!A kislányom 10 hónapos a fiam 13 éves!!!4 hónapja ment el!Már tudom hogy nem akarok vele élni de kellett hozzá 4 hó hogy felfogjam mi történt velünk!Kitartás idõvel könnyebb lesz.

Aki megrendelte már a Like díjcsomagot, segítene? Már rögtön fizetni kell az 1500-at, ahogy megrendelem vagy azért várnak egy hónapot ezzel?

Legjobb válasz: Dehogy kell. Megkötöd használod és az elsõ hónap végén küldik a csekket.

Dehogy kell. Megkötöd használod és az elsõ hónap végén küldik a csekket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!