Találatok a következő kifejezésre: Egy honapig ezt (1188 db)

Barátnőm 5 hónapig szedte a simycia fogamzás gátlót és a nő gyógyásza monta neki hogy 5 hónap után hagyon ki 1 hónapot nem tudom hogy miért megtette kihagyot egy hónapot? Ez az 5 hónap alat voltunk együt gumi nélkül és nem történt baj

a tableta mentes hónapban gumival védekeztünk akor sem volt baj de most elkezte szedni ujra a simyciat 10 napja szedi és tegnap lefeküdtünk de nem élveztem bele mert nem tutuk hogy mikor hat a gyógyszer lehet e ebböl esetleg valami baj?teherbe eshet?nagyon parázom?

Legjobb válasz: Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.

Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.
Az orvos megnevezése nögyógyász - egybeirva!!!! (Bocs, nincs hosszú ö-m) Olyat nem tudok elképzelni, hogy 5 HóNAP után szünetet kellene tartani, valamit félreértett a barátnöd. Amikor valaki szünetet tart a gyógyszerszedéssel, akkor közben NINCS védettsége, ha nem lett terhes, akkor csak brozasztó nagy szerencsétek volt. (A két levél közötti 7 NAPOS szünetben viszont van védettég) Elöször menjetek el EGYÜTT a nögógyászhoz és alaposan tájékozódjatok a védekezési módokról, mert jelenleg az ismeretetek egyenlö a nullával. Másodszor nem ártana, ha megpróbálnál megtanulni helyesen irni magyarul.
A kérdező hozzászólása: azt irja a beteg tájékoztató ha a ciklus elsõ napján kezdi el szedni a tablettát akkor az elsõ naptól kezdve védve van a teherbe esés ellen ha viszont a 2-5ödik nap után kezdi el szedni akkor 7 szem után alakul ki a védettség és mi a 9edik szem után feküdtünk le. és a ciklus 5ödik napján vette be a tablettát akkor mán végül is kialakult a védettség nem?
2. Nem hiszem, hogy félreértette volna, mivel van a gyógyszernél 1 hónapos szünet.
A kérdező hozzászólása: de akkor terhes nem lehet ha 9edik szem után csináltuk és el sem mentem benne ugye? mert elvileg más a 7edik szem után hat?
Megérdemelnétek, hogy terhes legyen a barátnõd, akkor utána talán nem bäsznátok gumi nélkül ha nem akartok gyereket.
NEM lett terhes nyugi!

Aki megrendelte már a Like díjcsomagot, segítene? Már rögtön fizetni kell az 1500-at, ahogy megrendelem vagy azért várnak egy hónapot ezzel?

Legjobb válasz: Dehogy kell. Megkötöd használod és az elsõ hónap végén küldik a csekket.

Dehogy kell. Megkötöd használod és az elsõ hónap végén küldik a csekket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Hogy számolhatom ki mennyi gyed-et kaphatok egy hónapra? Ez minden hónapban jár, vagy csak egyszeri támogatás?

Legjobb válasz: keress rá google-n, hogy mi is az a GYED..... Az idõtartama most változott.

keress rá google-n, hogy mi is az a GYED..... Az idõtartama most változott.
A GYED nem egyszeri... de ha pl. nem dolgozik valaki akkor eleve nemis kaphat, hanem csak GYEST. Ezeknek elég komoly szabályai vannak, érdeklõdj utána munkahelyeden vagy védõnõnél.

Családok, mennyi pénzt tudtok megtakarítani egy hónapban? Ezt (ezeket) hova és mire gyűjtitek? Hány gyermeket neveltek?

Legjobb válasz: Egy gyerek, minimálisat tudunk félretenni, mert még itthon vagyok,eldugjuk, bankba nem tesszük, mert megint kiróttak valami járulékot a bankban lévõ pénzekre is. Inkább itthon rakosgatjuk. Azért nem akkora összeg.

Egy gyerek, minimálisat tudunk félretenni, mert még itthon vagyok, eldugjuk, bankba nem tesszük, mert megint kiróttak valami járulékot a bankban lévõ pénzekre is. Inkább itthon rakosgatjuk. Azért nem akkora összeg.
Nekünk változó, mennyit tudunk félretenni. Van, hogy semmit, van, hogy pár százezret. Most kocsicserére gyûjtünk, mert úton a 3. babánk.
Egyenlõre semmit. Késõbb, ha a hiteleinket kitisztáztuk, a babakötvényre tesszük, hogy havonta mennyit, azt majd meglátjuk. 4 gyerek van
Amíg nem dolgozunk újra mind a ketten, semennyit... Lehet így is menne, ha nagyon spúrkodnánk, de annak sem látom értelmét.
1 gyerekünk van.Férjem dolgozik, én GYED-en vagyok. Havi 50 ezret teszünk félre egy bankszámlára. Különösebben nem gyûjtünk semmire, de jó hogy van mihez nyúlni, ha esetleg gond lenne.
havi 17e jelenleg. 10 a gyereknek , 7 fundamenta.
Egy két éves kislányunk van. 10 ezer megy életbiztosításba (megtakarítási), és 5 ezer a babakötvénybe. Plusz késõbb még szeretnék neki egy lakáskasszát. Sajnos ennél többet nem tudunk megtakarítani, mert gyesen vagyok de most már remélem találok munkát és akkor többet sikerül félretenni.

A párkapcsolatom romokban hever. Elég sokat vitatkozunk mostanában, több mint egy hónapja ez megy. Többi lent (? )

Akárhányszor találkozunk, mindig vitatkozunk.. Én szeretem Õt, és Õ is engem, de valahogy nem megy együtt, de külön se. Mondta, hogy szeret, de lehet jobb lenne, ha külön lennénk, és azt mondta, nem azért megyünk szét, mert hogy nem szeret, nem szeretjük egymást, hanem azért, mert tönkretesszük egymást idegileg. Én ekkor felálltam, és kiakartam menni, de nem engedett ki az ajtón, hogy beszéljük meg, azt végül elcsendesedtek a dolgok. Rá körülbelül egy órára megint összevesztünk.. Ennek így tényleg nincs értelme.. de szeretem Õt, és tudom, hogy Õ is szeret engem, de akkor nem tudom, miért jutottunk el odáig, hogy lassan-de biztosan szétmenjünk. Több mint fél éve vagyunk (voltunk?) együtt.. F/18 L/16 Valaki adjon valami értelmes tanácsot, köszönöm!

Legjobb válasz: Ezt most nem rosszindulatból írom, nehogy félreértsd, de szerintem még nem vagytok elég érettek egy hosszútávú kapcsolathoz. Még meg kell tanulnotok mi az, hogy tolerancia. Nem kell apró dolgokból elefántot csinálni. Nem érdemes vitatkozni kicsinyes dolgokon (valószínû, h nincsenek olyan óriási nagy problémáitok, amin vitázni kéne).

Ezt most nem rosszindulatból írom, nehogy félreértsd, de szerintem még nem vagytok elég érettek egy hosszútávú kapcsolathoz. Még meg kell tanulnotok mi az, hogy tolerancia. Nem kell apró dolgokból elefántot csinálni. Nem érdemes vitatkozni kicsinyes dolgokon (valószínû, h nincsenek olyan óriási nagy problémáitok, amin vitázni kéne).
Mindkettõtöknek tudom javasolni, hogy foglalkozzatok önismerettel, az segít a párkapcsolati problémák megoldásában.
Még nem vagyok elég érettek egy kapcsolathoz. Majd felnõttök..
ha még az együtt járás fázisában ez van, mi lenne igazi párkapcsolatban, az mesze van ettõl ebben a korban 2 év nagy idõ köztetek, gondolom emiatt vannak a veszekedések, nem egyformán látjátok a dolgokat hagyni kéne tényleg egymást, mert ennek nincs értelme N
Mért mi lenne?!Szerelmes vagy...
A kérdező hozzászólása: próbálom elfelejteni de olyan mintha köztünk tudat alatt lenne kapcsolat.. mintha csak miatta lennék a földön..talán õ az igazi próbatétel az életemben..
Egyszerûen csak szerelmes vagy.
Majd elmúlik. :D De tényleg. :)

Loges fogamzásgátlót szedek szlovákiában lakom és itt lehet ilyet venni.3000 Ft egy hónapra. Ez jó minőségünek számit vagy irassak másat. Milyen tapasztalaitok vannak a gyógyszerrel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azt hiszem ez Magyarországon nem törzskönyvezett készítmény. Nálunk ez olcsó gyógyszernek számít, pl. amit én szedek az duplája ennek.

Azt hiszem ez Magyarországon nem törzskönyvezett készítmény. Nálunk ez olcsó gyógyszernek számít, pl. amit én szedek az duplája ennek.
Hát nem ismerem ez a gyógyszert, de itt Mo-on 3000-ért van a tri-Regol és ez az egyik legsz*rabb és már 30 éve fogalomban van!!

3honapos babam napi 2-3 orat tevet nez velem, ugy tunik, szereti, kb. mar egy honapja. Ez baj?

Legjobb válasz: 2-3 óra szerintem baromi sok egy ekkora babának. nem vagyok tv-ellenes, de ennyitõl már az én szemem is fáj, õ meg épp csak most kezdett el jól látni :S

2-3 óra szerintem baromi sok egy ekkora babának. nem vagyok tv-ellenes, de ennyitõl már az én szemem is fáj, õ meg épp csak most kezdett el jól látni :S
Mi az, hogy nem tudják feldolgozni? Ezt hogyan mérik? Az én kisfiam is néz tévét pedig 5 hónapos, mégis mosolygós, jól alvó baba. A körülötte lévõ környezetet akkor tudja felfedezni ha már tud valamennyire közlekedni. Ellenkezõ esetben csak fekszik és néz ki a fejébõl vagy elszöszmötöl a játékaival kb 10percig. Szerinted mennyi idõ alatt unja meg ugyanazt az elérhetetlen környezetet nézegetni? És a legtöbb anyukának nincs módja és/vagy energiája egész nap a babát szórakoztatni fõleg ha van több gyerek is és a háztartást is intézni kell. Vagy pl nálunk azért nézi mert 38nm-es a lakásunk és ha nem is rakom a tv-vel szembe akkor is odaficánkol, hogy lássa...
Egy nemrégiben végzett felmérés szerint Magyarország a tévé elõtt ülõ gyermekek paradicsoma. Kiderült, hogy a felmérésbe bevont 13 európai ország közül nálunk tévéznek legtöbbet a kisgyermekek, Szomorú, de a magyarok egyharmadának lurkója napi három óránál többet tölt a képernyõ bámulásával. A gyermekorvosok és pszichológusok véleménye szerint két éves korig egyáltalán nem ajánlott a tévézés, egyrészt a baba nem tudja feldolgozni a látottakat, másrészt egy ilyen idõs gyereknek még a körülötte lévõ, kézzel fogható világot kell felfedeznie. Az ezt követõ években is a minimálisra kell korlátozni a tévé elõtt töltött órák számát. 4-5 éveseknek elég napi fél óra ebbõl a szórakozásból, 6-9 éveseknek pedig heti 5 óra.
Az én 4 hónaposom is sokszor nézi, nem tudom jó vagy rossz, de a meséken nevet is:) Én nem örülök neki, de van, hogy az köti le.Mozog, hangot ad, színes.
Az én kisfiam most 5 hónapos és ha úgy rakom le, hogy nem látja a tv-t akkor addig ficánkol amíg irányba nem áll. :) Úgyhogy nézi... Ha megfájdulna a szeme vagy zavarná akkor úgysem nézné.
az én négy hónaposom nézi a tvt. 5-10 perc és megunja, aztán egy óra múlva megint... nálunk mindig megy a tv, így nem csinálok belõle problémát.
Enyém is nézi néha. Igazából a nappaliban vagyunk és be van kapcsolva. Amikor kisebb volt és utált hason, akkor csak úgy nem volt bõgés hasaláskor, ha közben nézte a tévét. :)
Háát, végül is...3 hónaposnak még oké, csak villogjon, de késõbb nézhetne valami konstruktívabbat, babának valót. Nem igaz, hogy késlelteti a beszédet. Az enyémnek 2 hónapos kora óta be nem áll a szája...
A kérdező hozzászólása: a 2-3 orat nem egyhuzamban, ossze adva ertem..azt nezi, amit en, foleg divat musorokat, vacsora partit , nocis dolgokat
Már miféle mûsort nézetsz vele? Felnõtteknek valót? Amíg el nem indult, az enyém is sokat nézte a Jimjamet. Sok zene, színes, egyszerû rajzfilmek. Aztán miután mászni kezdett, már rá se nézett, hiába szerettem volna ezáltal 5 perc nyugalmat... :-) Ennek az lett a vége, hogy én kívülrõl fújom az összes mesét fõcímestõl, szereplõstõl, Õ viszont rá sem hederít többet.... :-) A világ sokkal érdekesebb a tévénél.
Az én lányom is tv-zik, de nem ilyen sokat. Engedem neki, mert úgy gondolom, ezek a mai tv-k már nem rontják úgy a szemet, mint a régi képcsöves tv-k. Próbáld meg mással lekötni, és csak végsõ esetben legyen tv nézés.
Enyém is tvzik, folyamat megy a tv. De õt nem nagyon köti le. Durván fél óránként nézi 5-10percig és már talál magának mást.
Nemsokára nem fogja érdekelni, az enyém sokszor kikapcsolja, maximum a reklámokra figyel oda. Magától abbahagyja a nézését, más sokkal jobban fogja érdekelni.
NEkem is furán hangzik, hogy "nem tudja feldolgozni". Szerintem õ nem gondolkozik azon, hogy vajon mi történik a tévében.Az arcok érdeklik, meg a mozgás, a színessége, ennyi. Én sem szeretném, ha nagyobb korában a tévé jelentené a szórakozást, kikapcsolódást. Inkább olvasok neki, kirándulunk nagyokat, együtt a család. De most még ilyen pici, rettentõ nehéz 5-10 percnél tovább lekötni õt, és így sajnos a tévénézés is egy alternatíva, de nem hiszem, hogy nagyon ártana neki az a pici idõ.

Gyomorfájás, szorulás, majd pár nap múlva hasmenés. Több, mint egy hónapja, ez váltakozik. Mi lehet ez?

Kicsit több, mint egy hónapja fáj a gyomrom evés után és nemsokkal kés?bb a beleim, aztán elmúlik. Ez minden evés után ismétl?dik, de van olyan nap, amikor egyáltalán nem fáj. Aztán másnap megint kezd?dik. Kb. kétnaponta megyek székelni, de van, hogy naponta, kicsit keményebb, mint a normális, de viszonylag könnyen kijön. Aztán kb. ötnaponta hasmenésem van. Olyan, mintha feltelne a széklet, de nem lehet, mert nem eszem sokat és az ki is jön szerintem. Egyébként szoptatok, 6 hós a babám.

Legjobb válasz: menj el orvoshoz mindenképpen

menj el orvoshoz mindenképpen
Ott már nagy a baj! Azt hiszem rajtad már nem segít semmi!
és mit ettél?az egyáltalán nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Köszi. Van két gyermekem, az egyik , mint írtam, 6 hónapos :( utolsónak: Teljesen mindegy, mit eszek, ha kímélõt akkor egyáltalán nem fáj. De 1 hónap után már nem számít az étel, ez nem lehet fertõzés. Annál már több. ma pl. egyáltalán nem fájt még, tegnap volt hasmeni, utána egy-két napig nem fáj, aztán gyengén, majd eszek egy jót és megint hasmeni. Dokihoz, talán már el tudok menni, sajna, nincs aki a picire vigyáz, apuka mindig dolgozik, mire hazaér, már nem rendel a dokim. Nagyi, nincs, másra nem nagyon szeretném bízni. De holnap feltétlen elmegyek dokihoz, legfeljebb elviszem magammal.
Remélem nincs nagy baj! Majd írd ám meg mit mondtak, jó? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, ma voltam dokinál, úgy néz ki gyomorsav csinálja, de én még ilyet nem hallottam, hogy savtól hasmenése van valakinek...kaptam savlekötõt, ha használ akkor tényleg sav. :)
Szerintem lúgosítanod kéne a szervezeted!itt egy link, szerintem érdemes megnézni http://www.egeszsegestaplalkozas.eoldal.hu/oldal/savtalanita..

Az okostelefonomon van 100MB internet egy hónapra, ezt lassítja a képfeltöltés (mondjuk facebookra)?

Ez az elsõ hónap, hogy van internet a telefonomon, szóval nem vagyok tisztába vele. /Annyit mondtak, hogy a letöltéseket kerüljem, facebookozni, e-mailezni pont elég. /

Legjobb válasz: Lassítani nem lassítja, viszont több adatforgalomba kerül ha képeket töltesz fel/le.

Lassítani nem lassítja, viszont több adatforgalomba kerül ha képeket töltesz fel/le.
facebookozni is csak óvatosan lehet vele, nekem 150es volt egy darabig és gyorsan fel lehet emészteni facebookal.
100 MB nekem nem elég. pedig nem szoktam nagyon sokat facebook-ozni, inkább csak a hírfolyamot böngészem, de itt a facebook adathasználatom (WiFi+cellular, és a Facebook Beta-t nézd!) [link]
Hát igen 100MB hamar elmegy fõleg ha fel vagy letöltesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Annyit tudok, hogy elvileg mindig lesz rajta net, csak lassú lesz. Hát tényleg elég kevés ez a 100MB.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!