Találatok a következő kifejezésre: Egy hetet a munkahelyemen (26 db)

Megszoksz vagy megszöksz.
A fõnökség problémákkal jár. Ezt neked kell magadban megoldanod. Ha nem sikerül, belebuksz. De csak nyugiba csináld. Ne akard megváltani a világot. Gondold végig, amikor még csak melós voltál, hogy mentek a dolgok, és te akkor mit csináltál volna másképp. Legyél kedves, és megértõ.
Hozzáedzõdsz. Megoldod.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Hívjam fel? Megismerkedtem 1 hete egy fiúval a munkahelyemen (nem munkatárs hanem, egy vendég), nagyon megtetszett első látásra és szerintem én is neki. Elég sokat beszélgettünk, elkérte a számom, hogy felhív. Azóta sem

hívott fel. Miért nem? Meggondolta magát?Biztos vagyok benne, hogy tetszettem neki, ? kezdeményezett?Ha én hívnám fel az gáz lenne?Vagy írjak neki vmt?

Legjobb válasz: Sztem ne hívd fel, ha elkérte a számodat, majd hív ha akar valamit.

Sztem ne hívd fel, ha elkérte a számodat, majd hív ha akar valamit.
sztem meg hivd fel!!!én is vtam már igy buliba dolgoztam és megismerkedtem ott egy sráccal el akarta kérni a számomat és lelépett mert nem tudtam megadni neki az igaz mivel jött a fõnök de másnap felhivtam m elkértem attól a barátaitól akik ott voltak buliba pedig nem is iemrtem igaz h kicsit más mert neki nem volt meg az enyém de én sem tudtam várni mivel ugyis kitudta volna deriteni m mindneki ismert mivel ott dolgoztam és tök örült neki h felhivtam másnap:) bár nem tartott sokáig.....de a lényeg h lehet csak beszari és mégsem mer vagy nemtom mert nem ismerem ez hülyeéség h csak a fiú kezdeményezhet a mai világban na neee....én szedtem fel szinte az összes pasim:) :) akivel most vagyok 1 éve annak iwiwn irtam m láttam a városba kocsival holott azt sem tudtam h ki csak néha szoktam látni . és mint kiderült õ is emléxik rám még 5 évvel ezelõtt is h hol vtam a barátaimmal és mit csináltam buliba is látott de nem mert közeledni....hu sokat rizsázok egy a lényeg keresd meg nyugodtan vagy üzenj neki!!hajrá
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!Én felhívnám meg írnék is neki, csak fogalmam sincs, hogy mit mondjak vagy írjak. Ez mégiscsak 1 férfi dolga lenne elõször szerintem, h elhívjon egy randira. De lehet, h ezért nincs párkapcsolatom már rég óta, mert álomvilágban élek és azt hiszem, h úgy mûködnek a dolgok mint régen, h udvarol stb. egy férfi.

Párommal már nagyon szeretnénk kisbabát, viszont megszűnt a munkahelyem. Egy hetet voltam munkanélkülin bejelentkezve, két hete már dolgozok. Az új munkahelyről mennyi idő után mehetnék majd el babázni?

Legjobb válasz: Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.

Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.
bármikor :) nem kell egy munkahelyen ledolgozni, az a lényeg, hogy 2 munkahely között, vagyis te esetedben a munkanélküli és az új munkahely között ne legyen 41 napnál több, tehát nálad folyamatos :)
Be vagy jelentve? Szerzõdésed határozatlan ideig szól?
A kérdező hozzászólása: Igen, be vagyok jelentve.De még nem határozatlan, a próbaidõt töltöm.
Várjátok meg a próbaidõ végét. Ha akkor már terhes vagy, és utána jelented be, akkor a munkáltató hivatkozhat arra, hogy fontos információt elhallgattál és simán kitehet emiatt. Azon a pár hónapon már nem múlik!
Várd meg a véglegesítést. Ugyanakkor számíts rá, hogy ha majd babázás után visszamész akkor nagy valószínûséggel elbocsátanak. Felvettek egy embert (Téged), mert szükség volt rá, nem pedig azért, hogy passzív állományban legyen (akit helyettesíteni kell még egy emberrel). Láttam már ilyent.
Sok sikert a munkáltatód átvágásához, tudod, ezért nem szeretnek nõket felvenni, mert vannak, akik csak ugródeszkának tekintik a gyeshez...
Kedves utolsó teljesen egyetértek veled! A munkáltatók sem korrektek..... sõt! Amúgy meg annak a munkáltatónak bele kellene kalkulálnia, hogyha nõt vesz fel, az elõbb vagy utóbb gyermeket szeretne! De mivel Én akkor mondtam el, amikor papírom volt róla, érdekes eszükbe sem jutott akkor kirúgni! A gyes+csp-bõl nem lehet megélni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nem szeretném a munkáltatómat átvágni, nem ez a cél, nem kihasználni akarom. De egy nõ nem teszi meg, akkor sosem lesz gyermeke. 27 éves vagyok, nem szeretnék kicsúszni az idõmbõl és a párommal is már régóta tervezgetjük a babát. jobban örültem volna, ha a régi helyemrõl mehetnék el. De hát egyik napról a másikra elküldte az embereit.....Ez van.

A munkahelyen állandóan belefutok két csajba. Régen még dolgoztunk együtt egy másik cégnél (huszas éveim végén járok). Ez véletlen, hogy mindig összefutunk, egy héten többször is? Tetszem neki (k)?

Ez a két lány nagyon jófej, bírom őket, már szinte előre nevetnek, amikor meglátnak. Az elmúlt egy hónapban van hogy napjában többször is beléjük futottam az udvaron és mindig váltok velük pár szót. Van ebben valami szándékosság szerintetek? Olyan ember nincs a cégnél, akikkel ilyen gyakran futok össze "véletlenül". Az is lehet, hogy csak a sors játszik velem, ugyanis tudtommal mindkét csajnak van pasija.

Legjobb válasz: Hát, ha egy munkahelyen dolgoztok nem nehéz találkozgatni velük.

Hát, ha egy munkahelyen dolgoztok nem nehéz találkozgatni velük.
ha mind a kettõnek van partnere, akkor ezen mit agyalsz keressél már egy függetlent, N
Te nem vagy teljesen százas. Nem kéne többet látni a dolgok mögé mint ami ott van. Legtöbb ember összefut a munkája során emberekkel, én pl mindig ugyanazokkal (most akkor be kéne próbálkoznom Pista bácsinál hátha dolgunk van egymással?) Ez teljesen normális! Ne legyél már bolond :D Ha van pasijuk és mégis neked teszik veszik magukat akkor meg nagy ribancok hagyni kell mert még egy verést is összeszedsz valamelyiknek a pasijától.
és csak ezzel a két csajjal találkozol egész nap a melóban, többiekkel nem ?te is mindig arra mész, õk miért nem mehetnek állandóan arra? dugd meg õket!!!

Maradjak, vagy menjek? 3 éve dolgozom a munkahelyemen. A múlt héten az egyik főnököm elkezdett ordibálni kolléganőmmel (aki egyben a lánya is), mert nem lett kész egy határidős munka. Embert így ordítani én még nem hallottam.

És mivel ott voltam én is, így én is kaptam az ívet, velem is elkezdett ordítani, hogy nem vagyok alkalmas semmilyen munkára és keressek másik munkahelyet. Munkaidő után a másik főnököm (jelen helyzetben a normálisabb) felhívott, hogy nincs baj a munkámmal, a másik főnök beteg (súlyos diabétesz), meg most amúgy is elég stresszes a helyzet. Még a balhé napján egy szintén az irodaházunkban dolgozó könyvelő felajánlotta, hogy bármikor átvesz, ha úgy gondolom, hogy nem akarok maradni. A mai napig egyik főnököm sem szólt egy szót sem az esetről, na ma az ordibálós behívatott magához. Elmondta, hogy múltkor eléggé leteremtett (mint mondtam, embert én még így ordítani nem hallottam), de nem volt ő olyan mérges, és elmondta, hogy ezek után mit hogy kellene csinálnom. Eddig úgy voltam vele, hogy megvárom a hónap végét, és átmegyek a könyvelőhöz dolgozni. De most fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hülyén jön ki a helyzet, hogy miután elmondta a magáét, én jövőhéten beadom a felmondásom, aztán a következő héten meg ugyanebben az irodaházban, egy emelettel feljebb kezdem a munkát a könyvelőnél. Csak annyit tudok, hogy egy hete alig eszek és rosszul alszok. Mindenki mondja, hogy ezt csak a düh hozta ki belőle, meg én is tudom, de átlépett ezzel egy határt és én most már szó szerint félek tőle. Minden reggel remegő kézzel és összeszűkült gyomorral jövök dolgozni. Nem szoktam nyavalyogni, ha dolgozni kell, de már egy hete folyton a bőgés folytogat. Nem tudom, mit csináljak.

Legjobb válasz: Tanuld meg kezelni az ilyen helyzeteket. Ha tudod, hogy jól végzed a munkád, akkor ne aggodalmaskodj, pláne ne remegve jár be dolgozni. Ha a fõnökkel eddig amúgy kijöttél, akkor nézd el neki, hogy egyszer ennyire begorombult (nem lennék a lánya mondjuk, aki még neki is dolgozik). Ha továbbra sem tudsz már fõnökként tekinteni rá és nincs bizalmad, akkor pedig válts. Ezen agonizálni hülyeség, hogy hogy nézne ki, ha a jövõ hónaptól egy emelettel feljebbre járnál be dolgozni. Pontosan úgy nézne ki, mint akivel nem lehet ok nélkül (és következmények nélkül!) ordítani a munkahelyén.

Tanuld meg kezelni az ilyen helyzeteket. Ha tudod, hogy jól végzed a munkád, akkor ne aggodalmaskodj, pláne ne remegve jár be dolgozni. Ha a fõnökkel eddig amúgy kijöttél, akkor nézd el neki, hogy egyszer ennyire begorombult (nem lennék a lánya mondjuk, aki még neki is dolgozik). Ha továbbra sem tudsz már fõnökként tekinteni rá és nincs bizalmad, akkor pedig válts. Ezen agonizálni hülyeség, hogy hogy nézne ki, ha a jövõ hónaptól egy emelettel feljebbre járnál be dolgozni. Pontosan úgy nézne ki, mint akivel nem lehet ok nélkül (és következmények nélkül!) ordítani a munkahelyén.
Válts!! Ott a lehetõség!! Ne egy idegbeteg inzulinrohamán múljon az anyagi biztonságod!!
Bárhol megteheted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ
teljesen más munkahelyen is megteheted!

Hosszú munkanélküliség után a párom otthagyott egy munkahelyet egy hét után, majd most 3 hét után a másikat is ott akarja hagyni, jól gondolom, hogy ez elfogadhatatlan?

Arra hivatkozik,hogy túl sok a munka,bunkó a főnök,meg előbb-utóbb úgyis elküldenék . Hiába kérelem,hogy tartson ki,mert nagy bajban vagyunk anyagilag,kevés az én bérem .

Legjobb válasz: Én azt mondanám, hogy amíg nem talál jobban ne mondjon fel. Munka közben is kereshet jobbat, de ha nincs akkor is legalább van pénze.

mond meg neki hogy addig is van fizetése. közben is kereshet munkát, másnem ha annyira nem tetzsik neki akkor a próba idõ utolsó napján felmondási idõ nélkül ott hagyja õket...
Az ember belefuthat egy-két rossz munkahelybe ahonnan jobb menekülni - na de a párodnál így egymás után és hogy ilyen hamar le akar lépni, az már gyanús, hogy nem a munkaadókban van a hiba... Együtt éltek? Te tartod el? Ha a semmi munkával eddig is elvolt, mert te kisegítetted, akkor csak lusta... Adj ultimátumot, hogy ha nem keres pénzt te nem tartod el.
Férjed/feleséged? Mióta volt munkanélküli? Te tartod el? És nem, nem fogadnám el! Tartson ki, a meló nem egy buli, de valamibõl élni kell. Ha nem házasok vagytok, akkor talán külön is költöznék egy idõre.
Én azt mondanám, hogy amíg nem talál jobban ne mondjon fel. Munka közben is kereshet jobbat, de ha nincs akkor is legalább van pénze.
Jól gondolod.
Nem akarásnak nyögés a vége, ennél többet nem is lehet erre mondani.
Igen, ez elfogathatatlan. Miért tartod el?
nõ vagy férfi?
nem.rosszul gondolod.nagyon helyesen cselekszik
lusta dolgozni, az van
Akkor én is kérdeznék: miért nem rúgod ki??? A volt férjem dolgozott, de abból semmit nem látott a család, csak a hisztis számítógépezõ apucit. Az ilyen nem férfi, nem társ, nem apa... nincs mit tisztelni rajta. Jobban jársz ha kiteszed.
Ki lenne penderítve, de te vagy a bolond, hogy eltûröd!
Nézd, nehéz úgy válaszolni, hogy fél óránként beszúrsz egy tõmondatot és a fontosabb információk nagy részérõl fogalmunk sincs.
A kérdező hozzászólása: Ha itthon van morcos , ideges , kötõdzködik .
És nem dolgozik? Akkor gondolom az összes házimunkát õ végzi, hogy legalább azzal ne legyen bajod...
A kérdező hozzászólása: Férjem, 2 gyerek van .
férjed? gyerek van? miért tartod el?
miért dolgozna, ha egyszer (gondolom) eddig is csurrant neki a te fizetésedbõl? :(
A kérdező hozzászólása: Férfi
Jól hiszed, elfogadhatatlan. Miért kell NEKED eltartanod?

1 hete dolgozom egy munkahelyen febr közepéig van a probaidom, kiderult hogy babánk lesz. Nem tudom mit csináljak a munkahelyemen. Félek ha megmondom a probaido alatt elkuldenek 16 hetesig tudom titkolni és utána mondjam meg?

Legjobb válasz: hát a a tudod akkor titkold szerintem mert ha megtudják akkor biztos hogy elküldenek, de az már nem bizots hgoy el ttudod titkolni,de azért szorítok,mindenesetre vigyázz magdra

hát a a tudod akkor titkold szerintem mert ha megtudják akkor biztos hogy elküldenek, de az már nem bizots hgoy el ttudod titkolni, de azért szorítok, mindenesetre vigyázz magdra
Szerintem ez a hosszu probaido eleve torvenybe utkozo mar! Amugy tenyleg eleg nehezkerdes ez tuti. Nemtudom mit csinalnek.
Én a mai világban nem mondanám meg. Viszont kezdj el bõvebb, lazább ruhákat hordani. És ha letelt a próbaidõ, jöhet a táppénz, ha olyan lenne a viszony. Ha túl becsületes vagy, az nem biztos hogy neked kedvez. Sajnos. Neked pedig most a babára és a jövõtökre is gondolnod kell.
Miért lenne túl hosszú a próbaideje? A legtöbb helyen ugyanúgy 3 hónap a próbaidõ. Egyébként szerintem ha nem végzel veszélyes, vagy nehéz fizikai munkát akkor ne mondd el csak ha letelik a próbaidõd, feltéve ha nem lesznek tüneteid vagy nem kezd el látványosan nõni a pocid. (Én nem vagyok egy vékony alkat, sõt...de a 12. héten már ha akartam volna akkor sem tudtam volna letagadni)
Ha munkád nem veszélyes a terhességre, titkold, nekem az elsõnél még 18 hetesen is feljöttek a nem terhes ruhák, csak esetleg bõvebb felsõket vettem. Én mondjuk nem titkoltam, csak nem mertem túl korán ruhákat venni, mert az elején egyszer véreztem. Ha elküldenek, anyagilag nagyon megszívod, és manapság elküldenek. Ezt tutira veheted. Ha csak nem a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozol.
Szerintem titkold.Én is ráfásztam, hogy túl becsületes voltam:( De most 24 hetesen még mindig a régi ruháimat hordom, és ha akarnám, tudnám még rejtegetni.
Én megmondanám...
Ha folyamatos a munkaviszonyod, nem gond, ha itt csak 1 hete dolgozol. A tappenzt is es a gyed-et is az elmult 1 evben 180 biztositott nap alapjan fizetik. Egyebkent az egyik ismerosom is hasonlo helyzetben volt, nem merte elkuldeni a munkaltato, allitolag terhesseg eseten nem kuldheti el. Legalabb is a munkaltato ezt mondta.
Nem kell bejelentkezni, az alatt úgyis biztosított vagy.
Illetve nem biztosított, hanem jogosult, de nem akarlak megkavarni :P
"Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a biztosítási jogviszony, illetve az alapul szolgáló jogosultsági feltételek megszûnését követõen még meghatározott ideig fennáll, ez az ún. passzív jogon való jogosultság. Ha a jogosultsági feltétel (pl. munkaviszony) megszûnését megelõzõen ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn." Arra az 1 hétre nem kell bejelentkezned.
ezt a rész kiemeltem, mert tetszett: "fizetnie kell ezt a járulékot még akkor is, ha semmilyen jövedelme nincs" azért ez jó vicc, mert ha sehonnan nincs semmilyen jövedelmem, akkor hogyan tudnék fizetni??????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!