Találatok a következő kifejezésre: Egy hetes vannak napjai, (181 db)

Nem baj hogy a babám sokat nyomja ki valamijét? 23 hetes vagyok. Ilyenkor mit csinál? Nyújtózik? Van hogy reggel egy helyen van összegömbölyödve és kidudorodva. Nektek is ennyit nyomja ki magát? Minden nap akár többször is.

Legjobb válasz: ajjaj.nálunk szinte az a mániája,hogy egész nap kinyomja valamiét-szerintem a keze vagy a kis lába mert olyan kis vékonyka,meg tudom fogni szinte-néha olyan nagyon tud fájni h hirtelen össze is rándulok-ilyenkor néznek rám furcsán-de azért kibirható,és igy legalább tudom h jól van,mert nálunk az lenne a fura ha nem mozogna,mert Õ egy kis örökmozgó. 29 hetes

ajjaj.nálunk szinte az a mániája, hogy egész nap kinyomja valamiét-szerintem a keze vagy a kis lába mert olyan kis vékonyka, meg tudom fogni szinte-néha olyan nagyon tud fájni h hirtelen össze is rándulok-ilyenkor néznek rám furcsán-de azért kibirható, és igy legalább tudom h jól van, mert nálunk az lenne a fura ha nem mozogna, mert Õ egy kis örökmozgó. 29 hetes
A kérdező hozzászólása: Na akkor jó :) Úgy látszik nálunk is ez lesz a favorit. Persze sokat rugdal és ütlegel :) De nagyon jó érezni!
Szia! Majdnem minden reggel úgy ébredek, hogy a hasam jobb felén kifli formában kidudorodik a kisasszony. Teljesen eldeformálja a hasamat. :) Olyankor mindig kap egy kis simogatást és lágy masszázst apukájától és már vissza is vándorol középre. :) Boldog babavárást! 21 hetes km

Van Egy 8 hetes kiscicám. Egy hete van nálam 3 napja megy a hasa, és azóta mióta nálam van folyton összeragad a szeme. Mit tegyek? Ez egy macska betegség?

Legjobb válasz: Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.

Diéta: fõtt csirkemell+fõtt rizs+nyers reszelt sárgarépa napi többszöri kisadagokban. ez egy jó hasfogó étrend kutyák és cicák számára. A szemét pedig kamillázd.
Igen betegség, macskanátha. Ha nincs oltva a cicák anyja, akkor a kicsik könnyen megkapják, el is pusztulhatnak tõle. Vidd orvoshoz. (Úgyis aktuális lenne az elsõ oltása, féreghajtása.)
Ha tejet kap, a hasa mehet attól, ha laktózérzékeny.
Vidd el állatorvoshoz! Úgyis 8 hetesen kapják meg az elsõ oltást a macskanáthára.
MACSKANÁTHA!!! Vidd el mielõbb állatorvoshoz!

6 hetes kisbabám egyik nap alszik mint egy mormota másik nap fent van szinte egész nap. Miért lehet ez?

Már egy ideje ez megy. Ma épp alvós napja van, ilyenkor 3-4 óránként kel fel enni, utána leteszem és alszik tovább. Tegnap nyűgös napja volt, etetés után hiába teszem le, nem tud elaludni és csak nyűglődik, pedig látom rajta, hogy fáradt. Ilyenkor általában a hordozókendőben elalszik, de ott sem mindig. Az alvós nap előtti éjszakán 1x ébred fel enni, az ébrenlétes nap előtti éjszakán 3óránként kel. Szerintetek mi lehet ez? Próbáljak rajta változtatni? hogyan?

Legjobb válasz: Nagyon pici még, ez teljesen természetes. :)

Nagyon pici még, ez teljesen természetes. :)
A kérdező hozzászólása: Na de ilyen rendszerben? Valami oka csak van.
Lehet hasfájás is, de az is lehet hogy az idõjárás (front) miatt aluszékonyabb vagy éberebb egy-egy nap. És persze az is benne van hogy ha jól kialussza magát akkor másnap kevesebb alvást igényel, ami miatt harmadnap megint jól ki akarja aludni magát. Hamarosan elkezdi érdekelni a külvilág és akkor úgyis borul a rend :)
Elsõ vagyok. Az elõzõ válaszoló nagyon jól leírta.:)

Az normális ha egy 2 hetes baba több órát ébren van nappal, ráadásul egyhuzamban?

Legjobb válasz: Persze. Mások a gyerekek. Olyan is van, aki egyyáltalán nem alszik napközben. Nekem az elsõ 2 hetesen napközben fele annyit aludt, mint a második. Csak éjjel aludjon, az a lényeg!:) Ha viszed majd sétálni ez is változni fog, a levegõn jókat alszanak.

Persze. Mások a gyerekek. Olyan is van, aki egyyáltalán nem alszik napközben. Nekem az elsõ 2 hetesen napközben fele annyit aludt, mint a második. Csak éjjel aludjon, az a lényeg!:) Ha viszed majd sétálni ez is változni fog, a levegõn jókat alszanak.
A kérdező hozzászólása: Ma elõször csinál ilyet. A nõvérét elvittük a nagyihoz, hogy majd alszok végre egy nagyot vele délután, erre dél óta ébren van. Pech..
Ja az mindjárt más. Õk mindent megéreznek, az enyémek se alszanak, ha készülök valahová pl.:)

Cypromixot szedek. Most van az egy hetes szünet mikor menstruálnom kéne de már 4 napja semmi. Miért nem?

Legjobb válasz: A 7 napos szünet nem azt jelenti, hogy végigvérzed. Kell egy bizonyos idõ, amíg a tabletta által fenntartott hormonszint annyira leesik, hogy elinduljon a vérzés. (Ezért egyébként ezt megvonsos vérzésnek hívjuk, nem menstruációnak, de ez részletkérdés.) Az, hogy ez kinek mikor kezdõdik, egyéni. A legtöbb nõnek a 3-4. napon. Én 7 évig szedtem tabit, nekem az 5-6. napot jött meg mindig, ezért a vérzés át is lógott a következõ levél tabletta elejébe.

A 7 napos szünet nem azt jelenti, hogy végigvérzed. Kell egy bizonyos idõ, amíg a tabletta által fenntartott hormonszint annyira leesik, hogy elinduljon a vérzés. (Ezért egyébként ezt megvonsos vérzésnek hívjuk, nem menstruációnak, de ez részletkérdés.) Az, hogy ez kinek mikor kezdõdik, egyéni. A legtöbb nõnek a 3-4. napon. Én 7 évig szedtem tabit, nekem az 5-6. napot jött meg mindig, ezért a vérzés át is lógott a következõ levél tabletta elejébe.
Én is Cypromixet szedek. Nekem az 5. napon jön meg. Ne aggódj, neked is meg fog jönni!
nekem 5 dik napon jön meg a szünetben

Ma vagyok 15 hetes, pár napja minden hajnalban 3 óra felé, felébredek, és egyszerüen nem tudok visszaaludni, ez is lehet egy terhességi tünet? Más is van igy ezzel? Esetleg van valakinek valami ötlete, praktikája amivel vissza tudnék aludni?

Legjobb válasz: Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van,hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is,eljárja a csárdást,aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt,mint most a fiammal.... 22 hós,24 hetes.

Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van, hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is, eljárja a csárdást, aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt, mint most a fiammal.... 22 hós, 24 hetes.
Nekem kicsit késõbb volt ilyen 'gondom', én úgy gondoltam, hogy a picim kezd el mocorogni és ez tudat alatt felébresztett mivel még konkrétan nem éreztem Õt. Aztán pár hét múlva elmúlt, bár mostanában is felébredek de könnyebben vissza is alszom, nem csinál nagy ramazurit. 28 hetes kismama
Szia, én szinte a kezdetektõl nem alszom jól, azt mondják a hormonok.
nekem kicsit késõbb kezdõdött, de detto. Hajnal 3-kor felekelek mint aki kialudta magát. Eleinte kiültem a gép elé, de akkor 2 órát fent voltam. Most már nem kelek ki az ágyból és 1 óra múlva vissza tudok aludni. Igyál egy forró kakaót, nekem bejött. 39km
Nekem is volt és van is hasonló, hogy nem tudtam aludni, csak 3-4-ig. Ilyenkor felkelek, mert nem szeretek az ágyban szenvedni forgolódással, csinálok egy pohár meleg kakaót, netezek, olvasok egy kicsit, aztán amikor elálmosodom, akkor visszafekszem. Ha nem tudok visszaaludni, az sem bej, mert akkor alszom egyet délután (bár én már táppénzen vagyok, megtehetem(-:) . Amikor dolgoztam még, akkor meg egész nap kómáztam emiatt, de majd hozzászokik a szervezeted. Ez is valamilyen szinten felkészíti a szervezetedet az anyaságra, arra, hogy nemsokára még ennyit sem fogsz tudni aludni. Legalább is nagy általánosságban. 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat, eléggé rossz, nem tudom magam kipihenni.Mondjuk táppénzen vagyok, igy délután tudok pihenni, de mégis rossz.Szegény párom alszik, igy hogy ne zavarjam, nem netezem, nem tvzek, csak forgolódom.
Nálam u.ez és én is ma vagyok 15 hetes! Már megszoktam, csak aznap olyan vagyok mint a mosott ...... Bár ma épp fél6-kor keltem ami istenes :)

Kb. 8 hetes terhes lehetek. Állandóan feszültnek érzem magam, olyan mintha izgulnék, a gyomrom egy csomóban van. Félek, hogy ártok vele a babának. 5 nap múlva megyek először a dokihoz. Lehet, hogy utána majd megnyugszom?

Ittam orbáncf? teát, mert gondoltam azzal nem ártok de valahol olvastam, hogy nem mindegyik gyóhynövény hasznos ilyenkor.

Legjobb válasz: Szia! Miért idegeskedsz? Nem szabad! Tényleg ártasz vele a babának, mivel õ is érzi a te hangulatodat. Ne stresszelj, nem lesz semmi gond. Mikor elõször látod az ultrahangon, akkor nagyon fogsz örülni. Én talán még pityeregtem is a kis mozgékony teremtményen. Minden rendben lesz csak vigyázz magadra. Próbálj megnyugodni és várni. Én is féltem az elején, megnyugodtam majd ismét aggódtam. Ez hullámzó lesz, de próbáld nyugtatni magad. Én sokat olvastam a terhességrõl az interneten és segített hidd el. Mindent megkérdeztem a dokitól és a védõnõtõl. SOk sikert a babához! Egy 39 hetes kismama

Szia! Miért idegeskedsz? Nem szabad! Tényleg ártasz vele a babának, mivel õ is érzi a te hangulatodat. Ne stresszelj, nem lesz semmi gond. Mikor elõször látod az ultrahangon, akkor nagyon fogsz örülni. Én talán még pityeregtem is a kis mozgékony teremtményen. Minden rendben lesz csak vigyázz magadra. Próbálj megnyugodni és várni. Én is féltem az elején, megnyugodtam majd ismét aggódtam. Ez hullámzó lesz, de próbáld nyugtatni magad. Én sokat olvastam a terhességrõl az interneten és segített hidd el. Mindent megkérdeztem a dokitól és a védõnõtõl. SOk sikert a babához! Egy 39 hetes kismama
Azzal nem teszel jót ha izgatott vagy! Ne aggódj nem lesz semmi baj, mert miért is lenne? Pár nap és látod a picurkát a pocakodba és valószínû a szívdobbanásait is hallhatod! Megijedni akkor lehet ha vérzel vagy naygyon görcsölsz, de ez sem jelent mindig rosszat! Csak nyugi és élvezd a várandósságot!
Szia! Én is nagyon ideges vagyok, mert utóbb még csak a petezsák látszott, és kevesebbnek is ítélték a korát mint ahogy számoltam, hétfõn kell mennem újra, de úgy érzem soha sem lesz hétfõ!!!!!!
Szia! Nem tudom az orbáncfû tea mire való, de idegességre jó a citromfû tea, mert megnyugtat, és kismamák is ihatják azt olvastam! Ne aggódj túl sokat, az nem tesz jót a babának. Nem tudom miért idegeskedsz sokat, de próbálj meg relaxálni picit... Sok sikert!

Egy hetes baba mennyit legyen ébren nappal? Változó, hogy délelőtt, vagy délután, de minden nap van egy aktív éber időszaka, és aztán úgy felpörög, hogy nem bír elaludni.

Mire jönne a köv. szopi néha egészen addig fent van, tehát 3 órát, tök kikészül. Én végre örülök, hogy ébren van és lehet vele lenni, beszélni hozzá, stb., de nem tudom, hol a határ, amikor megállj! kéne, és lerakni a kiságyba, hogy miel?tt még túl ny?gös lenne, magától szépen elaludjon...

Legjobb válasz: Egy ilyen pici babának még sokat kell aludnia. Az enyém 3 óránként evett, evés után volt egy pici nézelõdés, dajkálás utána letettem aludni. És ez sokáig így ment. Mondjuk ez abban az esetben tartható, ha 3 óránként eteted, ha igény szerint akkor nem tudom. De talán más segít ebben.

Egy ilyen pici babának még sokat kell aludnia. Az enyém 3 óránként evett, evés után volt egy pici nézelõdés, dajkálás utána letettem aludni. És ez sokáig így ment. Mondjuk ez abban az esetben tartható, ha 3 óránként eteted, ha igény szerint akkor nem tudom. De talán más segít ebben.
Szia! Tényleg sokat alszanak ezek a picik. Õ majd tudja szerintem, h mennyit kell aludnia. Ha aludnia kell, akkor úgysem tudod ébren tartani és ha nem akar aludni, akkor az istennek se tudod elaltatni :)

Egy hetes babámnak vannak napjai, mikor óránként kel fel szopni, cicin elalszik, leteszem, de egy óra mulva megint felkel, cicit keres, és mással nem is tudom megnyugtatni. Ez mennyire normális?

Más napokon meg alszik 4 órát, cici, majd megint 4 óra alvés és egész nap ez megy.

Legjobb válasz: Szia! Nincs ezzel semmi gond, a babák nem robotok, nyugodtan cicizzen egy nap ezrszer ha azt akarja. A pocidban non-stop jött a kaja.. Neked csak meg kell szoknod egy ideig ezt a hippi stilust:) Hidd el szépen rendben fog majd késöbb enni, még nagyon picike!Légy türelemmel

Szia! Nincs ezzel semmi gond, a babák nem robotok, nyugodtan cicizzen egy nap ezrszer ha azt akarja. A pocidban non-stop jött a kaja.. Neked csak meg kell szoknod egy ideig ezt a hippi stilust:) Hidd el szépen rendben fog majd késöbb enni, még nagyon picike!Légy türelemmel
Szia. Az elsõ 4-6 hétben gyakran elõfordul a gyakori szopi. Olyan is van, hogy úgy látod beállt egy bizonyos rendszer és a baba pár napig ismét óránként szopizik. Ezt genetikei tudatossággal teszi.Lehet ez kell, hogy késõbb is elég legyen a tejcsi.A baba ha biztonságra vágyik, ha szomjas, akkor is kérhet pár kortyot. Kb. minden hónapban elõfordul, hogy gyakrabban szopizik. Ez a fejlõdési ugrás. Ilyenkor a baba igyekszik emelni a mennyiséget. Ugyanis 4000g-os babának több anyatej szükséges, mint 3000g-os korában kellett. Mérd meg a babát!! Ha jól fejlõdik, lehetsz nyugodt, egyél-igyál, pihenj és szoptas sokat.
Szia! Arra is gondolj, hogy ebben az õrült melegben szomjas, ezért kéri gyakrabban a szopit.
meg lehet alapból is melege van..és ezért is nyûgösebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, megnyugtattatok. REméltem, hogy baj nincs, csak mindenki annyira nyaggat a 3 óránkénti evéssel és a rendszerrel, hogy féltem, nem lesz ebbõl soha rendszer... De akkor türelmes leszek:-)

Esélyes vagyok a koraszülésre? Egy hete minden nap egyszer menszesz jellegű fájdalom van és kb.5 napja fáj a hasam és a nunim.30 hetes vagyok.

tény, hogy sokat "mozogtam' az utóbbi időben, van egy 2,5 évesem és sokat pakoltam, hajolgattam, emelgetem is őt, meg sok volt a házimunka a nyaralás után. Szóval nem sokat pihentem. nem szeretnék korábban megszülni nem keményedek viszont, szedek magnéziumot. mi a véleményetek?

Legjobb válasz: ja és van állandó nõgyógyászom, csak most szabin, de hívom majd, mert megyek hozzá a 30. heti genetikai uh-ra is.

A kérdező hozzászólása: ja és van állandó nõgyógyászom, csak most szabin, de hívom majd, mert megyek hozzá a 30. heti genetikai uh-ra is.
Nem hiszem. Legalábbis ezek alapján a "tünetek" alapján nem. Akár túl is hordhatod, nem jelent semmit. 3 gyerekes anyuka (aki szintén nem sokat pihent, a harmadikat jól túl is hordta...)
Nem ezen fog múlni, ezek joslók, akár túl is hordhatod még ettõl!
Szerintem ez nem jelent semmi rosszat, csak reagálsz a terhelésre és nõ a baba. Szerintem ez nem jelent koraszülést.
Ezek még csak nem is jóslók.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!